Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polonia Warszawa

IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 20.03.02, 20:11
    Dla czego kibice warszawscy zapominacie o Polonii ????Tradycje tego klubu
    siegaja czasow, gdy o Legii nikt jeszcze nie slyszal.Derby moze sa powodem do
    "warszawskich sporow", ale na zewnatrz MUSI BYC jednosc( to nie Gwardia).
    Polonia jest trzecia w tabeli. Powinno byc duma, ze dwa warszawskie kluby sa
    na czele, a nie tylko Legia.Nalezy wzmocnic sile dopingu kibicami z dwoch
    stron tych warszawskich barykad.Mozna lamac kopie przy spotkaniach bezposrednich
    , ale na zewnatrz musi byc jednosc i wzajemne wspomaganie.
    Ps. Za mlodu kibicowalem Legii do czasu opuszczenia kraju(20 lat poza krajem),
    moi przodkowie kibicowali Polonii, potem po powstaniu Legii(1938?) temu klubowi,
    lub na zmiane, ale zawsze na CHWALE WARSZAWY, bez wzgledu na kolor koszulki
    (oczywiscie procz milicyjnej Gwardii - dzisiaj to policja , wiec nie wiem jakie
    sa nastroje)
    Niech Legia i Poloniia beda chluba Warszawy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: maciekl Re: Polonia Warszawa IP: *.internetia.pl 21.03.02, 07:47
        Jacal nie zapominamy,jest nas mniej ale to nie znaczy że nas nie ma.gdybyś zobaczył jacy ludzie byli
        w ostatni wtorek na meczu ( dzień roboczy godz.15.00).Wiele osób urwało się z pracy,uczelni byli
        ubrani w garnitury, marynarki,podjeżdzali pod stadion dobrymi samochodami.nIE ULEGA
        WĄTPLIWOŚCI że jest nas mniej ale jesteśmy w bardzo dobrym gatunku.
        • Gość: jurek Re: Polonia Warszawa IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 21.03.02, 08:55
          Pozdrowienia dla WSZYSTKICH POLONISTOW.

Kibic Polonii z krwi i kosci. Od zawsze

jurek
        • Gość: Wally#10 Re: Polonia Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 14:17
          Gość portalu: maciekl napisał(a):

> Jacal nie zapominamy,jest nas mniej ale to nie znaczy że nas nie ma.gdybyś zoba
          > czył jacy ludzie byli
          > w ostatni wtorek na meczu ( dzień roboczy godz.15.00).Wiele osób urwało się z p
          > racy,uczelni byli
          > ubrani w garnitury, marynarki,podjeżdzali pod stadion dobrymi samochodami.nIE U
          > LEGA
          > WĄTPLIWOŚCI że jest nas mniej ale jesteśmy w bardzo dobrym gatunku.

Nie jest tak do końca. Ja też się urwałem z uczelni i byłem elegancko ubrany i
          mokłem, ale to nie ma znaczenia!! Nie można opowiadać tekstów, że w jakikolwiek
          sposób różnimy się od legionistów. Nie warto dorabiać do tego ideologii. Można
          (a nawet trzeba!! :) nie lubić Legii, ale należy wziąć pod uwagę, że są to
          identyczni ludzie jak my. Ja mam wielu znajomych legionistów, którym opinie
          psuje paru (!!!) gnojków z Żylety. Wszystko zależy od proporcji, a żeby się
          przekonać, że nie wszyscy są w DOBRYM GATUNKU (w twoim rozumieniu tego słowa)
          wystarczyło postać na sektorze A. O wyzywaniu Mazurkiewicza już nie wspomnę...

OK Dosyć tego samobiczowania!!! :) Myślę, że pod względem sportowym czego nas
          jeszcze miłe zaskoczenie w tym sezonie.
          • Gość: maciekl Re: Polonia Warszawa IP: *.internetia.pl 22.03.02, 13:49
            Sektor A, przegiął z Mazurkiewiczem,ale Polonia ma szanse być klubem średniej klasy ( nie masową
            Legią).Pracuję w poważnej państwowej firmie, na kilkadziesiąt osób w departamencie futbolem
            interesuje się 6 z czego tylko dwie chodzą na mecze oczywiście na Konwiktorską.
            • Gość: dok Re: Polonia Warszawa IP: *.acn.waw.pl 23.03.02, 16:46
              Twoj belkot jest co najmniej zalosny..Proporcja debili de reszty ogolu wsrod
              kibicow klubow I ligi jest wszedzie taka sama, przypomnij sobie kilka waszych
              numerow..ktos tam u was kiedys chyba trenera pobil, nie??
              pzdr
        • Gość: kajo95 Re: Polonia Warszawa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:03

> Jacal nie zapominamy,jest nas mniej ale to nie znaczy że nas nie ma.gdybyś zoba
          > czył jacy ludzie byli
          > w ostatni wtorek na meczu ( dzień roboczy godz.15.00).Wiele osób urwało się z p
          > racy,uczelni byli
          > ubrani w garnitury, marynarki,podjeżdzali pod stadion dobrymi samochodami.nIE U
          > LEGA
          > WĄTPLIWOŚCI że jest nas mniej ale jesteśmy w bardzo dobrym gatunku.

jednocześnie nie ulega wątpliwości, że w zależności od prezentowanych przez waszą
          drużynę wyników raz jest was mniej raz więcej. chciałbym uprzejmie zapytać gdzie
          to "wysokogatunkowe" towarzystwo się podziewało 4-5 lat temu podczas spotkań z tą
          samą amicą gdy frekwencja na meczach przy konwiktorskiej średnio nie przekraczała
          liczby 300 (słownie: trzysta) osób?
          • Gość: L'V Re: Polonia Warszawa IP: *.acn.waw.pl 21.03.02, 21:34
            Gość portalu: kajo95 napisał(a):

> to "wysokogatunkowe" towarzystwo się podziewało 4-5 lat temu podczas spotkań z
            > tą
            > samą amicą gdy frekwencja na meczach przy konwiktorskiej średnio nie przekracza
            > ła
            > liczby 300 (słownie: trzysta) osób?

Ufff...8-)
            Powiedz: napisales to zlosliwie czy masz w glowie taki potworny burdel? 8-(

Innym polecem watek "Pogon-Legia" na forum Polonii.. Jest tam pare zdan o pewnych roznicach miedzy naszymi
            (warszawskimi a nie tyskimi ;-)) klubami i kibicami..
            :-)

• Gość: kajo95 Re: Polonia Warszawa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 08:01
              Gość portalu: L'V napisał(a):

> Gość portalu: kajo95 napisał(a):
              >
              > > to "wysokogatunkowe" towarzystwo się podziewało 4-5 lat temu podczas spotk
              > ań z
              > > tą
              > > samą amicą gdy frekwencja na meczach przy konwiktorskiej średnio nie przek
              > racza
              > > ła
              > > liczby 300 (słownie: trzysta) osób?
              >
              > Ufff...8-)
              > Powiedz: napisales to zlosliwie czy masz w glowie taki potworny burdel? 8-(

zanim odpowiem najpierw ty odpowiedz gdzie to towarzycho było 4 lata temu?

>
              > Innym polecem watek "Pogon-Legia" na forum Polonii.. Jest tam pare zdan o pewny
              > ch roznicach miedzy naszymi
              > (warszawskimi a nie tyskimi ;-)) klubami i kibicami..
              > :-)
              >

i widzisz sam pokazujesz pierwszą różnicę - legia ma kibiców w całej polsce a
              polonia jedynie na muranowie.
              • przystojny_bystry_skromny Re: Polonia Warszawa 22.03.02, 09:46
                Dyskusja z Kajo nie ma sensu, bo to fanatyk.
                Swoją drogą to zazdroszczę Ci uczucia, jakie musiało Ci towarzyszyć po
                strzeleniu gola przez Karwana z meczu z Wisłą, pamietając co pisałeś przed tym
                spotkaniem
                • Gość: kajo95 Re: Polonia Warszawa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 14:27
                  przystojny_bystry_skromny napisał(a):

> Dyskusja z Kajo nie ma sensu, bo to fanatyk.

taaaaaa. zadałem proste pytanie, na które ni otrzymałem odpowiedzi. gdzie tu
                  przebija fanatyzm? jestem po prostu bardzo ciekawy gdzie to towarzystwo w
                  garniturach podjeżdżające na konwiktorską super brykami było 4 lata temu? czy
                  mijam sięz prawdą mówiąc o frekwencji na polonii w owym czasie? jak się nie ma
                  argumentów to zawsze można wyzwać swego adwersarza od fanatyków, żydów itp. i
                  stwierdzić że dyskusja z nim jest bezsensowna.

> Swoją drogą to zazdroszczę Ci uczucia, jakie musiało Ci towarzyszyć po
                  > strzeleniu gola przez Karwana z meczu z Wisłą, pamietając co pisałeś przed tym
                  > spotkaniem

uczucia to będziesz mi dopiero zazdrościł w maju gdy legia będzie mistrzem polski!
                  • Gość: maciekl Re: Polonia Warszawa IP: *.internetia.pl 22.03.02, 15:18
                    Cztery lata temu towarzystwo nie miało jeszcze super bryki i przyjeżdzało na mecz autobusem z
                    saskiej Kępy.
                    • Gość: kajo95 Re: Polonia Warszawa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 11:02

> Cztery lata temu towarzystwo nie miało jeszcze super bryki i przyjeżdzało na me
                      > cz autobusem z
                      > saskiej Kępy.

w czapkach niewidkach?
                  • przystojny_bystry_skromny Re: Polonia Warszawa 22.03.02, 15:18

> przystojny_bystry_skromny napisał(a):
                    >
                    > > Dyskusja z Kajo nie ma sensu, bo to fanatyk.
                    > Zgoda, tu nie dałeś powodu, by tak Cię nazwać, ale i tak uważam że z Ciebie
                    fanatyk. Chodziło mi o to, że koleś też z Polonii napisał już w tym wątku, że to
                    przesada i nie ma co dorabiać ideologii, że Polonia to inteligenci - Legia
                    brudasy, albo inne tego typu bzdury. To wszystko, nie ma sensu kolejny raz
                    czepiać się kolesia.
                    > uczucia to będziesz mi dopiero zazdrościł w maju gdy legia będzie mistrzem pols
                    > ki!

he he he. Nie muszę zazdrościć. Wystarczy, że sobie przypomnę rok 2000, albo
                    zwycięstwo w derbach na łazienkowskiej 3:0.
                    • Gość: dok Re: Polonia Warszawa IP: *.acn.waw.pl 23.03.02, 16:50
                      albo te derby rok wczesniej, tez 3:0, tylko w ta dobra strone..:-)
                      pzdr
                  • Gość: L'V Re: Polonia Warszawa IP: *.acn.waw.pl 22.03.02, 18:55

> taaaaaa. zadałem proste pytanie, na które ni otrzymałem odpowiedzi. gdzie tu
                    > przebija fanatyzm? jestem po prostu bardzo ciekawy gdzie to towarzystwo w
                    > garniturach podjeżdżające na konwiktorską super brykami było 4 lata temu? czy
                    > mijam sięz prawdą mówiąc o frekwencji na polonii w owym czasie?

Mijasz sie... Skandalicznie sie mijasz... Siedzisz gdzies na Slasku i g.... wiesz o tym co bylo i jest w Warszawie.

> jak się nie ma argumentów to zawsze można wyzwać swego adwersarza od fanatyków, żydów itp. i
                    > stwierdzić że dyskusja z nim jest bezsensowna.

Fanatykow, zydow itp... Piekny zwrot. :-)
                    A fanatykiem to rzeczywiscie mozesz byc, bo twoje szacunki mijaja sie z prawda wielokrotnie!

• Gość: kajo95 Re: Polonia Warszawa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 11:06
                      Gość portalu: L'V napisał(a):

>
                      > > taaaaaa. zadałem proste pytanie, na które ni otrzymałem odpowiedzi. gdzie
                      > tu
                      > > przebija fanatyzm? jestem po prostu bardzo ciekawy gdzie to towarzystwo w
                      > > garniturach podjeżdżające na konwiktorską super brykami było 4 lata temu?
                      > czy
                      > > mijam sięz prawdą mówiąc o frekwencji na polonii w owym czasie?
                      >
                      > Mijasz sie... Skandalicznie sie mijasz... Siedzisz gdzies na Slasku i g.... wi
                      > esz o tym co bylo i jest w Warszawie.
                      >
                      > > jak się nie ma argumentów to zawsze można wyzwać swego adwersarza od fana
                      > tyków, żydów itp. i
                      > > stwierdzić że dyskusja z nim jest bezsensowna.
                      >
                      > Fanatykow, zydow itp... Piekny zwrot. :-)
                      > A fanatykiem to rzeczywiscie mozesz byc, bo twoje szacunki mijaja sie z prawda
                      > wielokrotnie!
                      >

ponawiam pytanie o frekwencję. skoro mijam się z prawdą to mnie oświeć. co do
                      śląska... widzisz akurat dzisiaj jadę do wraszawy na ruch. jeżeli nie ma
                      transmisji w c+ w warszawie i na wyjazdach jestem zawsze na meczach legii.
                      w valencii też byłem.
              • Gość: L'V Re: Polonia Warszawa IP: *.acn.waw.pl 22.03.02, 19:00

> i widzisz sam pokazujesz pierwszą różnicę - legia ma kibiców w całej polsce a
                > polonia jedynie na muranowie.

Przyjedz choc raz do tej Warszawy, bo denerwujesz ignorancja.
                Konwiktorska to Nowe Miasto a nie Muranow.

A co do kibicow w calym kraju... jeszcze raz polecam nasze forum.
        • Gość: kaska Re: Polonia Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 17:13
          Jest nas mniej ale jestesmy w dobrym gatunku - bardzo mi sie to podoba :)))

Polonistka oczywiscie
        • Gość: andrew Re: Polonia Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 00:53
          Oj tak kibice polonii są dobrego gatunku, ich przywódca niejaki benito siedzi teraz w pierdlu za porwanie....
          małego dziecka
          Zycze polonii aby na jej meczy przychodził caly parlament....Lepper też chodzi w garniturze i jeżdzi niezła bryką;-)
          Tak na koniec nie powiem nic nowego, że W-wie jest tylko Legia, nawet wasz słonik polonik zmienił niedawno
          barwy klubowe:-)

Pozdr
        • Gość: Legiunia W DOBRYM GATUNKU.... IP: *.chello.pl 25.03.02, 12:52
          TO SĄ PROSTYTUTKI POD FORUM. PRAWDA JEST TAKA, ŻE NA LEGIĘ PRZYCHODZI CAŁA
          WARSZAWA. BIEDNI I BOGACI TO DLA NAS NIE MA ZNACZENIA. LICZY SIĘ KLUB A NIE
          PIENIĄDZE WŁAŚNIE TYM SIĘ RÓŻNIMY ARYSTOKRATO.
      • Gość: obi. Re: Polonia Warszawa IP: *.astercity.net / 10.134.129.* 21.03.02, 14:40
        Legia nie jest taka "młoda", jak Ci się wydaje: powstała nie w 1938, a w 1916
        roku. Pierwszy mecz rozegrała w 1917 roku właśnie z Polonią.

Pozdr
        • Gość: jak Re: Polonia Warszawa IP: 193.150.166.* 21.03.02, 15:01
          Gość portalu: obi. napisał(a):

> Legia nie jest taka "młoda", jak Ci się wydaje: powstała nie w 1938, a w 1916
          > roku. Pierwszy mecz rozegrała w 1917 roku właśnie z Polonią.
          >
          > Pozdr

zgadza się, Polonia jest starsza od Legii zaledwie o jakieś 5-6 lat (może nawet mniej).
        • Gość: Pilit Re: Polonia Warszawa IP: *.chello.pl 21.03.02, 23:29
          Gość portalu: obi. napisał(a):

> Legia nie jest taka "młoda", jak Ci się wydaje: powstała nie w 1938, a w 1916
          > roku. Pierwszy mecz rozegrała w 1917 roku właśnie z Polonią.
          >
          > Pozdr

Legia powstała w 1922 roku z połączenia zespołu żołnierzy legionów walczących z
          bolszewikami i Korony Warszawa. Podawanie daty 1916 jest naciąganiem faktów.
          • Gość: obi. Re: Polonia Warszawa IP: *.astercity.net / 10.134.129.* 22.03.02, 01:02
            Gość portalu: Pilit napisał(a):

> Legia powstała w 1922 roku z połączenia zespołu żołnierzy legionów walczących z
            >
            > bolszewikami i Korony Warszawa. Podawanie daty 1916 jest naciąganiem faktów.

A czy ten zespół żołnierzy (który w 1917 rozegrał mecz z Polonią) nie nazywał się
            przyadkiem "Legia"?

Pozdr
      • Gość: spirytus Re: Giętkie siury !!!!! IP: *.chello.pl 22.03.02, 00:38
        Co was tak mało smętne flety !? Żaden z waszych wielkich kibiców Polonii nie
        ma odwagi pokazać się w Warszawie poza Muranowem, a tu... urodzaj na
        frajerstwo !!! Wy i ten wasz fajansiarski klub jesteście tak samo śmieszni,
        jak plany brezentowego zadaszenia na Konwiktorskiej. I pamiętajcie :
        JEST TYLKO LEGIA W WARSZAWIE JEST TYLKO LEGIA !!!!!
        • Gość: LG Legia vs. Polonia IP: *.acn.waw.pl 22.03.02, 01:02
          Dla mnie zawsze liczy się Legia. Do Polonii nic nie mam. Byłem nawet kilka razy
          na jej meczach (i nawet nie muszę dodawać, że wynudziłem się setnie - zazwyczaj
          słuchałem w tym czasie również S-13, żeby wiedzieć jak sobie radę daje Legia).
          Porażki i remisy Legii mnie bolą, a zwycięstwa cieszą. Do wyników Polonii
          podchodzę na wskroś obojętnie - nie obchodzi mnie czy wygrywa, czy przegrywa,
          czy są tam kryzysy czy "tarcia w zespole". No chyba, że jej wyniki mają wpływ
          na sytuację Legii (czyli jak odbiera punkty naszym rywalom do korony) - wtedy
          życze jej powodzenia. A jeeli chodzi o Gwardię to bardzo ją lubię. Zawsze
          garstka kibiców - sami pasjonaci futbolu, albo dzieciaki z sekcji gwardyjskich.
          Lubię taką piknikową atmosferę i bardzo rad byłbym widzieć Gwardię w 1 lidze.
          W niczym nie zmienia to jednak faktu, że w Warszawie jest i będzie tylko Legia.
          Dystans jaki dzieli Legię i Polonię pod względem osiągnięć, legendy, piękna -
          no i kibiców jest gigantyczny - wprost niewyobrażalny.I to z pewnością się nie
          zmieni.
          • Gość: maciekl Re: Legia vs. Polonia IP: *.internetia.pl 22.03.02, 15:28
            Dla mnie liczy się tylko Polonia, Legia interesuje mnie jak ten śnieg co to dzisiaj padał przez piętnaście
            minut, ale od pewnego czasu Polonia rywalizuje z Legią o najwyzsze trofea i dlatego cieszą mnie
            niepowodzenia Legii.Czasami przychodzę na Legię ( raptem 15 minut piechotą) ale ponieważ nie
            ulegam euforii tłumów, zdarzająsię głupowate teksty.
            Jedno jest pewne światła,gra nocą pomagają w tworzeniu widowiska.
            Natomiast co do ilości sukcesów,są one w ostatni dziesięcioleciu porównywalne, natomiast legenda To
            właśnie Polonia należy obok Cracovii i Ruchu do legendarnych klubów polskich.
            Częściej niż na Legii bywam na trzeciej lidze Hutnik lub OKęcie,bardzo fajnie graja tam
            czarnoskórzy.Bywam też na meczach rezerw.
            • Gość: dexter Re: Legia vs. Polonia hahaha IP: *.astercity.net / 10.128.138.* 23.03.02, 16:12
              > Natomiast co do ilości sukcesów,są one w ostatni dziesięcioleciu porównywalne
              (...)

Lata 1991-2001:
              Legia: mistrz Polski 94, 95 Polonia: 93- powrót do I ligi po 41
              Wicemistrz: 93, 96, 97
              Puchar Polski: 94, 95, 97 latach (potem znowu spadek)
              finał Pucharu Polski: 91 mistrz Polski: 2000
              Superpuchar Polski: 94, 97 Puchar Polski: 2001
              finał Superpucharu Polski: 95 Puchar Ligi: 2000
              Liga Mistrzów: 96- ćwierćfinał Superpuchar: 2000
              PZP: 91- półfinał Europejskie puchary: haha

Porównywalne? Człowieku, tak bardzo jesteś zapatrzony w tą swoją Polonię, że
              uważasz te wyniki za porównywalne??? Współczucie...
        • przystojny_bystry_skromny Re: Giętkie siury !!!!! 22.03.02, 09:44
          Gość portalu: spirytus napisał(a):

> Co was tak mało smętne flety !? Żaden z waszych wielkich kibiców Polonii nie
          > ma odwagi pokazać się w Warszawie poza Muranowem, a tu... urodzaj na
          > frajerstwo !!! Wy i ten wasz fajansiarski klub jesteście tak samo śmieszni,
          > jak plany brezentowego zadaszenia na Konwiktorskiej. I pamiętajcie :
          > JEST TYLKO LEGIA W WARSZAWIE JEST TYLKO LEGIA !!!!!

Gdyby nie fakt, że część kibiców z Legii to naprawdę margines, to można by było
          uznać ten tekst za prowokację jakiegoś polonisty, ale niestety (dla Warszawy) tak
          nie jest. Ten tekst napisał prawdziwy legionista. Jestem o tym przekonany, bo
          widziałem jaki poziom intelektualny prezentuje spora grupa fanów z
          Łazienkowskiej, gdy byłem parę razy na meczu Legii. Najgorsze, że takie tumany
          pojawiają się na każdym stadionie i zawsze narażają na drwiny klub, którego
          kibicem się mienią. Spirytusie zamilknij, bo obrażasz nie tylko Legię, ale i całą
          piłkarską Warszawę.

pzdr. Kibic Polonii.
          • Gość: zip Kibice Legii to w większości przyjezdny motłoch. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 13:49
            To oczywiście bardzo dobrze, iż młodzież z okolicznych wiosek ma jakieś
            zainteresowania oprócz rozpijania bełta pod GS-em i molestowaniem sołtysa.
            Typowym przedstwicielem tak zwanej młodzieży nieprzystosowanej jest
            niejaki "spirytus". Ten z koleji to klasyczny produkt biednego i
            niewykształconego chłopca z wielkich anonimowych blokowisk - "warszwianin"
            (warszawiakiem nie będzie nigdy) z pierwszego pokolenia. Ociec spod Małkini, a
            matula z Zuzeli n. Bugiem.
            Ale cóż - jest ich o wiele więcej niż kibiców Polonii. To fakt.
            • Gość: spirytus Re: Kibice Legii to w większości przyjezdny motłoch. IP: *.chello.pl 22.03.02, 15:19
              Ale ty jesteś mądry... i przystosowany... i wogóle...
          • Gość: LG Polonia...i jej kibice IP: *.acn.waw.pl 22.03.02, 18:27
            Historia polskiego futbolu to Legia, Górnik, Widzew i Ruch. Polonia to żałosny
            (choć stary) i nic nie znaczący klubik (jak Wimbledon w Londynie). Oczywiście
            ma jakiś tam kibiców (nawet Drukarz W-wa ich ma). Nie mogę sobie wyobrazić jak
            to jest być "Polonistą" z dziada pradziada. Z tym klubem nigdy nie wiązały się
            żadne emocje. A jak na Legiuni śpiewamy to słychać w całej Warszawie, Saska,
            Powiśle, Czerniaków, Sielce - aż ściany drżą.
            Dzisiaj zostaje się kibicem Polonii tylko z potrzeby snobowania się. Żeby
            pokazać, że ja jestem inny. Mam seicento na raty, zarabiam 3000 PLN brutto to
            teraz jeszcze muszę pokazać, że i sympatie mam inne "niż ten napływ"
            (zwłaszcza, że sam pochodzę z Ciechanowa). Chcę pokazać jaki to prawdziwy
            Warszawiak ze mnie.
            No cóź - słyszałem, że w Warszawie są także "kibice Widzewa". Sam nawet znam
            takiego. Został fanem Widzewa (choć nigdy nie był w Łodzi na meczu), żeby
            pokazać jaki jest oryginalny. Jak widać upośledzenie moze przybierać różne
            postaci.

Pozdrowienia dla kibiców Legii
            LG
            • Gość: zbyszko Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 17:20
              ot co -kibicowanie polonii to nic innego jak tylko snobowanie się na bycie
              'innym'.. w obecnych czasach (druga połowa XX i XXIw:) kibice polonii to
              zjawisko sezonowe ..dla przykładu jeszcze pare lat temu na konwiktorską łazili
              skinheadzi tylko dlatego, żeby odróżnić sie od 'motłochu' dziś część punkowców
              'kibicuje' polonii z tych samych powodów : 'musze być inny, jestem inny -
              jestem doskonały'.. to wszystko - wyrosną z tego 'kibicowania' tak samo jak
              wyrasta się z glanów
      • Gość: eL Nie ma polonii, jest tylko LEGIA!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 22.03.02, 22:23
        Nie ma polonii w Warszawie niema polonii, jest tylko LEGIA w Warszawie jest
        tylko LEGIA!!!!!!!!!
        FORZA LEGIA!!!
        • Gość: pablo KIBICE POLONII- POCZYTAJCIE... IP: *.chello.pl 25.03.02, 10:59
          Do całego towarzystwa pseudointelektualistów Polonii:
          Brak przekleństw w waszych "genialnych" wypowiedziach nie implikuje jeszcze
          inteligencji.Co się tyczy kibiców Legii- w odóżnieniu od was wkładają oni w
          Legię całe swoje serce i są z nią przez całe życie.Zgadzam się z jedną z
          powyższych wypowiedzi że KIBICOWANIE POLONI TO TYLKO SEZONOWA FASCYNACJA PARU
          CHŁOPCÓW KTÓRZY MYŚLĄ ŻE DZIĘKI TEMU SĄ WYJĄTKOWI.Niestety nieprawdą jest że
          legii kibicuje wieś- LEGIĘ KOCHA CAŁA WARSZAWA, w odróżnieniu od pewnego
          małego klubiku przy konwiktorskiej, który rozgrywa mecze w dzień bo nie ma
          nawet sztucznego oświetlenia( to pewnie jakiś bardzo stołeczny, tradycy)jny
          trend), a kibicuje mu garstka kibiców z muranowa.SKORO TAK KOCHACIE SWÓJ KLUB
          CZEMU NIE CHODZICIE NA MECZE?Wasza kochana konwiktorska świeci pustkami.A poza
          tym nie jesteście nawet mężczyznami, jak przychodzi co do czego boicie się
          pofatygować na derby.I nnymi słowy- LEGIA ZAWSZE BĘDZIE WSPANIAŁYM KLUBEM BO
          MA ODDANYCH CUDOWNYCH KIBICÓW A POLONIA...ZA ROK ZOSTANIE SPRZEDANA PRZEZ
          WASZEGO "DOBROCZYŃCĘ" ROMANOWSKIEGO I PÓJDZIE TAM GDZIE JEJ MIEJSCE....DALEKO
          DALEKO DO III LIGI....
        • Gość: jak Re: Nie ma polonii, jest tylko LEGIA!!!!!!!!!!! IP: *.de.deuba.com 25.03.02, 11:12
          Gość portalu: eL napisał(a):

> Nie ma polonii w Warszawie niema polonii, jest tylko LEGIA w Warszawie jest
          > tylko LEGIA!!!!!!!!!
          > FORZA LEGIA!!!
          Legii też nie ma w Warszawie, Legia jest w Otwocku, Wołominie, Józefowie, Ząbkach, Markach...
      • Gość: Rodlo Re: Polonia Warszawa IP: *.xnet.com 24.03.02, 10:23
        Gość portalu: Jacal napisał(a):

> Dla czego kibice warszawscy zapominacie o Polonii
        ????Tradycje tego klubu
        > siegaja czasow, gdy o Legii nikt jeszcze nie
        slyszal.Derby moze sa powodem do
        > "warszawskich sporow", ale na zewnatrz MUSI BYC
        jednosc( to nie Gwardia).
        > Polonia jest trzecia w tabeli. Powinno byc duma, ze
        dwa warszawskie kluby sa
        > na czele, a nie tylko Legia.Nalezy wzmocnic sile
        dopingu kibicami z dwoch
        > stron tych warszawskich barykad.Mozna lamac kopie przy
        spotkaniach bezposrednic
        > h
        > , ale na zewnatrz musi byc jednosc i wzajemne
        wspomaganie.
        > Ps. Za mlodu kibicowalem Legii do czasu opuszczenia
        kraju(20 lat poza krajem),
        > moi przodkowie kibicowali Polonii, potem po powstaniu
        Legii(1938?) temu klubowi
        > ,
        > lub na zmiane, ale zawsze na CHWALE WARSZAWY, bez
        wzgledu na kolor koszulki
        > (oczywiscie procz milicyjnej Gwardii - dzisiaj to
        policja , wiec nie wiem jakie
        >
        > sa nastroje)
        > Niech Legia i Poloniia beda chluba Warszawy.
        Zadziwiajace jaka mamy podobna historie. Moi przodkowie
        tez kibicowali Poloni, ja za mlodu Legi, potem
        wyjechalem i jestem poza krajem 25 lat. Podobnie uwazam
        ze miasto jak Warszawa powinno miec co najmniej dwa
        silne kluby pierwszoligowe. Zdrowa rywalizacja miedzy
        Legia a Polonia jest pozadana ale to co wypisuja kibice
        Legi o Poloni i kibice Poloni o Legi przekracza granice
        zdrowej rywalizacji - raczej rodzi autentyczna nienawisc
        miedzy Warszawiakami w koncu. I to jest przykre.
        Serdecznie pozdrawiam.
        Rodlo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka