Gość: RADEK21 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 22:22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fatality Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.pkp.wroc.pl 21.08.01, 23:07 Szkoda gadać!Aż mnie k.... krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |max| Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.pluspolska.pl 21.08.01, 23:18 Bo nie miała prawa awansować. Nie czarujmy się... żeby wykopać Barcę, nawet kiepsko grającą trzeba mieć: 1. kondycję na co najmniej na 90 min. 2. trenera, który nie jest "zezowaty umysłowo" 3. wolę zwycięstwa, a nie gry na remis wszystkiego tego Wisełce zabrakło. Niestety boję się, że i Barca z taką grą nie wyjdzie z grupy. I komu ja będę kibicował w LM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwarf Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:21 calkowicie zgadzam sie z ta opinia. Jest przynajmniej bezstronna. Nie tak jak naiwne wypowiedzi kibicow wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |max| Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.pluspolska.pl 21.08.01, 23:27 może dlatego, że jestem kibicem obu tych klubów? a może dlatego, że nie mam ochoty kompromitować się bezsensownymi laurkami? Btw. właśnie kolega pokazał mi zdjątko z książki Millera. Na fotce wódz SLD i Franz... czyżby prawdziwi mężczyźni? Przepraszam, to był faul... lepiej już skończę tę grafomanię. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 11:09 Gość portalu: |max| napisał(a): > może dlatego, że jestem kibicem obu tych klubów? a może dlatego, że nie mam > ochoty kompromitować się bezsensownymi laurkami? Btw. właśnie kolega pokazał mi > > zdjątko z książki Millera. Na fotce wódz SLD i Franz... czyżby prawdziwi > mężczyźni? Przepraszam, to był faul... lepiej już skończę tę grafomanię. > polityka piętro wyżej... polecam "Informacje Dnia", "Kraj" albo coś w tym guście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tass Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.chello.pl 21.08.01, 23:27 jak mozna wygrac mecz jezeli zawodnik majacy pilke nie wie co z nia zrobic, albo sie po prostu przewraca, pcha na niepotrzebny drybling ,etc. Panowie troszke fantazji. Jednak mimo tego musze powiedziec ze wisla w calym dwumeczu pokazala sie calkiem przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwy Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 207.20.20.* 21.08.01, 23:28 Aktualnie sprawnosc fizyczna zawodnikow wiekszosci zespolow jest na mniej wiecej jednakowym poziomie, liczy sie wiec glownie psychika i wiara w swoje mozliwosci czego Polakom brak. Myslimy o sobie ze jestesmy sredniacy i srednio gramy . To samo w ekonomii ( dotyczy to wszystkich polskich zespolow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.free.wxs.nl 21.08.01, 23:31 pffff, po prostu zenada, az mi wstyd ze cala europa mogla ogladac taka zenade life na eurosporcie... jak to jest ze mistrz polski nie oddaje groznego celnego strzalu na bramke? przynajmniej sarnat mial kilka rewelacyjnych interwencji, ktore w minimalny sposob zacieraja wrazenie (minimalny, podkreslam) wiselki jako prowincjonalnego klubiku amatorow => murarzy, listonoszy, urzednikow ktorym los kazal grac z wielka barca..czulem sie jakbym ogladal jakis amatorow z luxemburga.. kompleks wielkich klubow naszych kopaczy jest tak wielki, jak male sa ich umiejetnosci i ambicja, jescze raz: wielka zenada pozdr. zdegustowany P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawa Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 01:48 Nawiazujac do wypowiedzi macieja szczesnego,nasze chlopaki pija chyba troche inna wode niz pilkarze barcelony,dla nich sam fakt,ze wystepowali na slynnym Camp Nou jest niesamowitym wydarzeniem-awans w dwumeczu z barcelona brzmi dla polskich druzyn niesmowicie,i tak niestety bedzie przez nastepnych 10,20 lat:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 10.41.8.* / 62.159.63.* 22.08.01, 11:38 Gość portalu: |max| napisał(a): > 2. trenera, który nie jest "zezowaty umysłowo" Max, co masz na myśli? Ten wątek bardzo mnie zainteresował! Możesz go rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykuł Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.daewoo.com.pl 22.08.01, 06:46 Gość portalu: fatality napisał(a): > coraz słabsza liga, wysprzedawanie masowe zdolnych zawodników,efekty będą coraz gorsze-co Pan na to panie Boniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skydance Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:18 Nie jest zle. Artek bronil jak natchniony. Przy bramce nie pomoglby nawet Scheichel ani nikt inny. Szkoda tylko, ze nie stworzylismy zadnej sytuacji strzeleckiej. Puchar UEFA tez nie jest zly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.proxy.aol.com 21.08.01, 23:27 A dlaczego miala awansowac?To tak jakby "Maly Fiat" mialby byc szybszy od BMW! Cieszcie sie z tego co jest!Wstydu nie przyniesli,chwala im zato! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfrustro WSTYDU NIE PRZYNIEŚLI ?????????????????????? IP: 212.160.130.* 22.08.01, 11:22 Podobne obrazki widzimy już od kilkunastu lat. Uważam że mogli przynajmniej powalczyć tzn. biegać, dużo grać bez piłki itp... Ale jak widzę że jeden ma piłkę a 9-ciu pozostałych patrzy tylko co on z nią zrobi to już zaczyna mi brakować cierpliwości. Inna sprawa to braki kondycyjne - nie wiem dlaczego jesteśmy wolniejsi i mniej sprytni - co oni robią na tych treningach? ?Już mnie kuwica bierze od tych samych obrazków. W pucharze UEFA mamy szanśe jedynie z jakimś z zespołów z Luksemburga. Ze starych zawodników już się nic nie da zrobić - ja bym stawiał na młodzież. Sfrustrowany coraz mniej wierny kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 11:11 Gość portalu: skydance napisał(a): > Nie jest zle. Artek bronil jak natchniony. Przy bramce nie pomoglby nawet > Scheichel ani nikt inny. Szkoda tylko, ze nie stworzylismy zadnej sytuacji > strzeleckiej. Puchar UEFA tez nie jest zly. od kilku lat bramkarzy mamy niezłych (nawet wydawało by się przeciętny Sarnat potrafi wznieść się na wyżyny swoich umiejętności, tylko co z tego? Musiał bronić w kilku a może i kilkunastu sytuacjach. Bo obrońcy chyba sobie w kulki grali. Nawet przy defensywnej taktyce przypominali szwajcarski ser. No cóż, ale skoro wogóle nie robi się wzmocnień (a najgłośniej było o Grzybowskim a teraz Iwanie i Sypniewskim - no cóż, na pewno wspomogą linie defensywne...) przed pucharami to tak się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwarf Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:19 Jakos mnie nie dziwi ich slaba (na tle Barcelony) postawa. Zreszta czy ktos sie wogole ludzil ze wisla ma jakekolwiek szanse na awans? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc gda Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.waw.cdp.pl 22.08.01, 07:33 nie mozna strzelic 2 bramek grajac tylko zurawskim z przodu, bez atakujacych pomocnikow, kosowski chce wyjechac za granice? z czym do ludzi, gdzie on wczoraj byl, przeszedl obok spotkania spacerkiem, po co smuda wygaduje glupoty typu chcemy wygrac 3:0? przeciez ustawil druzyne na max defensywnie, stracilem dla niego troche szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.netia.pl 22.08.01, 09:43 Nie łódźmy się. Jak nasi średniacy mogą się równać z taką trójką w ataku Barcelony. Nie mówiąc o nazwiskach, tylko o ich obywatelstwie - brazyliczyk, argentyńczyk i holender. Wg mnie nie mogło być lepiej. Jak nasza reprezentacja zdobędzie choć raz mistrzostwo świata, a przynajmniej jeden nasz klub będzie w finale Champions Leauge - wtedy będzie mogli narzekać na przegranie rywalizacji z Barceloną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 15:20 szkoda słów oba zespoły nie zachwyciły grą, lepszy był mecz ligi angielskiej ARSENAL-LEEDS to się nazywał futbol, grając w 9 piłkarze LEEDS utrzymali korzystny dla siebie wynik, wygrali 1:2 (gdyby taki wynik w Barcelonie :)))...) Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 11:27 no tak... nowy trend w światowej piłce... Chyba wzorowali się na Copa America.. Wcześniej dwie czerwone kartki dla gości również w meczu Everyton-Totentham, jeszcze koleś z Ipswich. Tylko dziwnym trafem gospodarze nie dostają tych kartek co pomaga im w osiągnięciu lepszych wyników... w Polsce już by się podniosły krzyki że sędzia pomagał gospodarzom jak mógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anelka Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.hestia.pl 23.08.01, 08:41 Wisła przegrała awans w Krakowie. Miała szanse wygrać, ale straciła 4 bramki z czego przynajmniej dwie przez własną niefrasobliwość. Obrona Barcelony gra fatalnie, a nowe nabytki w defensywie to nieporozumienie. Myślę, że solidny grający bez kompleksów średniej klasy zespół europejski wygrał by rewalizację z Barcą pozostającą w takiej dyspozycji jak obecnie. Niestety Wiślacy chyba sami się przestraszyli, że mogą to pierwsze spotkanie wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blind Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 15:28 Wisła nie awansowała po pierwsze nie grał Frankowski ale i on by gucio zdziałał.Poza tym polska piłka a hiszpańska to raj a ziemia.Po drugie Wisła to kurwa szmata !!!!!!!!!!!!!! Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest, Legia to potęga, Legia CWKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zary Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.132-L132-D.elektron.com.pl 23.08.01, 00:54 Masz chłopie jedyny racje w tym jebanym forum. To co pokazali to prawdziwa rozterka uczuć. Jak polskie ekipy mają tak grać to szkoda mi prądu. A Legia to JEST POTĘGA. Kibic z Bełchatowa, zawsze wierny Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 192.168.10.* / 212.244.102.* 23.08.01, 17:28 Gość portalu: Blind napisał(a): Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest, > Legia to potęga, Legia CWKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 A wydawało mi się, że to Wisła jest mistrzem Polski... :-))) BUCE ZE STOLYCY!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skydance Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 21:58 Wy pojebane kurwy z Warszawy. Zobaczymy na koniec sezonu komu bedzie lyso. Modlcie sie zeby wasze "gwiazdy" dostaly jakiekolwiek wyplaty od sponsora widmo. Wisla was rozniesie na cacy. Wisla Mistrzem przez nastepne 10 lat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collin Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.08.01, 01:26 i jak zwykle zaczyna sie rozmowa debili uzywajacych wazkich argumentow, gdzie tu logika? wisla bo wisla, legia bo legia, to juz jest nudne wszedzie zawisc i ta chora rywalizacja na epietety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 18:20 Legia to najwięlsze cioty kraju. Te ch ... nadają się do obciągania luf gości z ARMENII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubi Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 212.160.65.* 29.08.01, 10:09 oj człowieku Legia jak ma takich kibiców jak ty to długo w pierwszej lidze nie pogra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapciuch Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 17:33 bo nie bylo w ich skladzie romario i maradony :>> i pelego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.ccom.lk 25.08.01, 18:02 Wisla zpieprzyla sprawe: barca to slabeusz, nie wyjdzie z grupy, mieli szczescie ze trafili na takich strachliwych czersniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.ccom.lk 25.08.01, 18:02 Wisla zpieprzyla sprawe: barca to slabeusz, nie wyjdzie z grupy, mieli szczescie ze trafili na takich strachliwych czersniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daras Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 22:16 Jak mozna porownac wyscig ferrari z fiatem 126p jakby Barca miala potrzebe wygrac 10-0 to by wygrala poza tym z kim ta pierdolona wisla ma grac w lidze ?? 0 przeciwnika 0 rozwoju . ps.wisla to stara milicyjna KURWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kateer Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:33 Bo choć w plskiej lidze niezla to jednak jest to druzyna o cala klase ciensza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:25 Wisła ,Legia,Amica i inne zespoły z naszej ligi są za słabe na przeciętne zespoły europejskie ,a co dopiero Barca. Nasi piłkarze zamiast solidnie trenować i podnosić swoje umiejetności to tylko kasa ,kasa,kasa i jeszcze raz kasa . Za przegrane mecze winni są sędziowie ,upały,itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela. IP: *.ras12.nynyc.tii-dial.net 21.08.01, 23:34 Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela, ktory uznaje za swoj sukces, ze nie wyruchaja go w celi za pierwszym razem, a dopiero za drugim, i ze sie przynajmniej bronil. Wystarczy posluchac wypowiedzi tych ludzi. Nie maja na celu wygranej, tylko "dobre" pokazanie sie i unikniecie zblaznienia. Ciesza sie, ze strzelili 3 gole Barcelonie, choc przegrali, i to u siebie!!! Z taka postawa to mozna sobie grac w klipy na podworku przed blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonny Re: Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela. IP: 65.42.83.* 22.08.01, 02:57 A czy ty wiesz synku kto to jest cwel.Byles kiedys w kryminale RURO BARDASZANA.Bo jak tak to co sie wychylasz , frajerze.A jak nie, to najpierw pomysl zakuty lbie ,zanim cos powiesz,bo cie kiedys moze spotkac przykrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Re: Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela. IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 15:37 ty pedale cwelony w dupe ruchałeś sie z piłkarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonny Re: Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela. IP: 65.42.134.* 22.08.01, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonny Re: Bo polscy pilkarze maja mentalnosc cwela. IP: 65.42.134.* 22.08.01, 17:28 A ty kulfon,frajerze zajebany,twoja stara to kurwa a stary robi laske za piatke cwelom na dworcu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMUDA Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.sbn.s.bonet.se 21.08.01, 23:41 Zeby wygrac trzeba sie najpierw nauczyc grac.Do szkoly a nie na boisko, bo to wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMUDA Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 23:39 Bo KURWA nie miałem wzmocnień, Czerwiec i Sunday to pomyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: 212.166.140.* 21.08.01, 23:47 Moze i nie wygrala, ale grali sami Polacy i potrafili pokazac, ze POslke stac na futbol narodowy. Pytanie: ilu pilkarzy ma Barcelona, narodowosci hiszpanskie. Ja mysle, ze bardzo malo, i tak jest. Wiec nie zadne myslenie cwela, bo cwelem jest ten kto pisze te slowa. A poza tym Panowie, swiat sie nie zawalil. To tylko zabawa. Czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: *.free.wxs.nl 21.08.01, 23:55 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Moze i nie wygrala, ale grali sami Polacy i potrafili pokazac, ze POslke stac > na futbol narodowy. Pytanie: ilu pilkarzy ma Barcelona, narodowosci > hiszpanskie. Ja mysle, ze bardzo malo, i tak jest. Wiec nie zadne myslenie > cwela, bo cwelem jest ten kto pisze te slowa. A poza tym Panowie, swiat sie nie > > zawalil. To tylko zabawa. Czesc hejka, prosze cie, zastanow sie co piszesz...jaki futbol narodowy? co znowu potrafili pokazac??? co ty w ogole bredzisz???? wierz mi, wszyscy jestesmy tu patriotami, i nie sadze azeby ktokolwiek odczuwal jakis powod do dumy z tego "futbolu narodowego wisly"... poza tym to nie jest zadna zabawa, a ponoc pilka zawodowa gdzie obracaja sie wielkie pieniadze, wiec jak sie widzi taka zenade w wykonaniu polakow to moze krew zalac..sorki, zabawa to byla w podstawowce i trampkarzach.. pozdr. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mormon Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: 195.205.61.* 22.08.01, 09:42 Żaden powód do dumy! Czy ty nie jesteś czasami od Tejkowskiego? To co pokazali Polacy to po prostu parodia! Lepiej, gdyby przegrali 7-0, ale starali się odrobić straty. Oni po prostu zagrali na wynik 0-0, aby później chełpić się remisem, który nic nie daje. Zapowiedzi o ofensywnym futbolu (Franek) to były po prostu bajki!!! Bojaźliwie się cofnęli do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |max| Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: *.pluspolska.pl 21.08.01, 23:57 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Moze i nie wygrala, ale grali sami Polacy < Zwłaszcza kolega Ibrahim Niedziela! Chyba, że poszedł już w ślady Olisadebowskiego??? Przepraszam, ale ktoś tu sie chyba zagalopował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUNDAY Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 10:54 Qrwa a ja ? SUNDAY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butapren Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: 10.41.8.* / 62.159.63.* 22.08.01, 11:44 Gość portalu: SUNDAY napisał(a): > Qrwa a ja ? > > SUNDAY Panowie, skończcie z podszywaniem się pod Smudę lub Sunday''a. Nie macie lepszego pomysłu na swój nick? Może podpiszecie się swoim nazwiskiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall A. Re: nie wygrala, ale grali tylko Polacy i to jest chluba IP: *.*.*.* 23.08.01, 20:17 Jeśli nazywasz sie butapren to gratulacje. P.S. Myślę, że powinniśmy podawać jeszcze PESEL i numer dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAVIOLA Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 10:50 Zeby nie wasz Artur Sarnat wymiar kary był by dużo wyższy. Z kolei nasz bramkarz o mało nie usnął z nudów. A tak w ogóle to nie jesteśmy jeszcze w najwyższej formie. Pocieszeniem dla Was niech będzie fakt, że po pewnym czasie nikt nie będzie pamiętał o grze tylko o wyniku. Jednak to my jesteśmy w Lidze Mistrzów. Z poważaniem. SAVIOLA (Barcelona) P.S. Kosztuję więcej niż cała Wasza drużyna razem ze Smudą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grass Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 217.96.95.* 22.08.01, 11:15 I szkoda było na ciebie pieniędzy...to co pokazałeś to było jak podrywki chłopaków z V -klasy na WF-ie, albo i gorzej. Ktos ci chłopcze zrobił dużą krzywdę i zrobił przedwcześnie z ciebie-gwiazdeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_1 Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.resnet.uky.edu 22.08.01, 23:51 Gość portalu: SAVIOLA napisał(a): > Z poważaniem. > SAVIOLA (Barcelona) > > P.S. Kosztuję więcej niż cała Wasza drużyna razem ze Smudą. Dorzuc jeszcze do tego stadion Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 11:15 no cóż, umiejętności nie mogę Tobie odmówić, ale jak będziesz się czuł po zdobyciu hat-tricku w lidze, np. na Estadio Beranbeu gdy Twoi koledzy z obrony dadzą sobie strzelić 5 bramek? :) No cóż, wystarczy życzyć powodzenia w reprezentacji Argentyny ! Tam o grę obrońców nie musisz się martwić, chociaż Bonano... hmm... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binderos Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 192.168.0.* / *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 23:55 Jak zawsze kibicuję polskim zespołom. Lecz po raz kolejny pokazaliśmy beznadziejne podejście moralne do meczu. Wisła aby awansować musiała strzelić dwa gole. Każda normalna drużyna gryzła by trawę aby wygrać w Hiszpani mecz z Barcą. Lecz nie nasi. Grali tak beznadziejnie, że nie mogłem nawet dooglądać tego meczu do końca. A jeszcze komentator mnie dobił mówiąc, że Wiśle zależy na bezbramkowym wyniku. LUDZIE toż to istna paranoja. Po kija wydawali pieniądze na wyjazd? Żeby i tak nie awansować? Lepiej dali by na załatanie dziury budżetowej. Lub na powodzian. Wielka Wisła. Niestety nie w tym wieku. I tylko Sarnat grał na światowym poziomie. Podziwiam go za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawyer Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 00:17 Calkowicie popieram. Zero ambicji, mogli chociaz pobiegac i powalczyc. Zamiast tego wiele strat po zabawie przed polem karnym ( tak jak w krakowie). No i jeszcze to ustawienie - typowe trzymanie wyniku. hehehe ale jakiego. Smuda sie nie popisal. lepiej bylo ustawic wiecej napastnikow a moze by cos z tego wyszlo.... A tak byla tylko obrona czestochowy .I totalny wstyd, bo nie wiem z czego sie tu cieszyc.... moze z postawy sarnata, ale z nikogo wiecej. Jesli tak ma grac mistrz Polski to ja niewiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 01:06 Wisła nie awansowała bo miała 10% szans na awans po losowaniu a 1% po pierwszym meczu w Krakowie. Oto warunkie jakie musiałaby spełnić żeby awansować: 1. Wzmocnić a nie osłabić drużynę przed sezonem. 2. Wierzyć w to że można przejść nawet Barcelone. 3. Mieć lepszego trenera. 4. Mieć dużo szczęścia. 4a) Nie przegrać w Krakowie. 4b) Obronić wynik na wyjeździe. Tak prawdę mówiąc to chyba mało kto wierzył w awans, ale mimo to jestem zawiedzony postawą Wisły w rewanżu. Nie wiem jak była taktyka Smudy, ale obawiam sie że nie chciał tam wygrać tylko odnieść "honorowy" remis 0:0. A czy nie lepiej byłoby gdyby zagrali otwarcie i nawet przegrali powiedzmy 2:5? Kibice mieliby radość z dużej ilości bramek, a skutek byłby ten sam czyli wypad do PUEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nestor Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.246.92.105.Dial1.NewYork1.Level3.net 22.08.01, 01:23 Wisla nie awansowala dlatego ze pilkarze jak wszyscy prawie Polacy maja kompleksy w stosunku do zagranicy. Po drugie jak juz inni stwirdzili trzeba wierzyc w to co sie robi i wlasne umiejetnosci. Tymczasem pilkarzyki juz mieli zolte getry przed meczem zanim jeszcze wyszli na stadion. A pozatym Wisla to pilkarze bez jaj i boja sie wlasnego cienia. Racje mial Boniek ze zeby zatrzymac takiego Rivaldo to trzeba mu wyrwac noge a jaj bym jeszcze dodal ze wyrwac noge razem z dupa. Nie jestem zwolennikiem brutalnej gry ale pilka nozna to sport nie dla bab jak Czerwiec lub Frankowski. Ten co ogladal mecze Bonka, Zmudy czy Smolarka wie o czym pisze. Tyle o Wisle ale przeciez cala Polska pilka jest teraz taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytr Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.01, 01:29 Gość portalu: GG napisał(a): > Wisła nie awansowała bo miała 10% szans na awans po losowaniu a 1% po pierwszym > > meczu w Krakowie. Oto warunkie jakie musiałaby spełnić żeby awansować: > 1. Wzmocnić a nie osłabić drużynę przed sezonem. > 2. Wierzyć w to że można przejść nawet Barcelone. > 3. Mieć lepszego trenera. > 4. Mieć dużo szczęścia. > 4a) Nie przegrać w Krakowie. > 4b) Obronić wynik na wyjeździe. > > Tak prawdę mówiąc to chyba mało kto wierzył w awans, ale mimo to jestem > zawiedzony postawą Wisły w rewanżu. Nie wiem jak była taktyka Smudy, ale > obawiam sie że nie chciał tam wygrać tylko odnieść "honorowy" remis 0:0. A czy > nie lepiej byłoby gdyby zagrali otwarcie i nawet przegrali powiedzmy 2:5? > Kibice mieliby radość z dużej ilości bramek, a skutek byłby ten sam czyli wypad > > do PUEFA. Ja tam nie wiem. Wisla zagrala nawet niezle w obronie, ale wylacznie w gre obronna zaangazowanych bylo az 7 zawodnikow + bramkarz. Dzieki temu mozliwa byla wzajemna asekuracja zawodnikow. Jednak wystarczalo minimalne rozluznienie obrony, zeby dochodzilo do bardzo groznych sytuacji. Gdyby Wisla zagrala na Camp Nou odwazniej, to przegralaby bardzo wysoko. Dlatego nie ma co na Wisle pluc. Natomiast kiedy przypominam sobie dawne, dawne czasy, kiedy Widzew radzil sobie z druzynami angielskimi a Legia z Sampdoria, to wychodzi mi, ze aby walczyc skutecznie z takimi druzynami, musimy byc od nich lepsi kondycyjnie, szybsi, miec wiecej szczescia i musimy miec jakis pomysl na gre. Wisla dzisiaj miala mnostwo szczescia, ale nie miala kondycji, szybkosci a zwlaszcza pomyslu. Smuda, zdajac sobie sprawe z klasy rywala i brakow w przygotowaniu wlasnego zespolu, bal sie kompromitacji wiec ustawil druzyne w taki sposob, zeby Barca po pierwszym kwadransie wiedziala, ze nie musi sie starac, zeby awansowac. Zwykle druzyny broniace sie - zwlaszcza nasze - staraja sie rozegrac jakis kontratak prostymi srodkami, prostopadlym podaniem do wychodzacego srodkiem napastnika. Dzis Wisla nie zagrala tak ani razu. Jezeli zawodnicy szli do przodu, to skrzydlami, po czym nie mieli komu podac. Po prostu nie zaczepiali Barcy, a ta odwdzieczyla im sie grajac na pol gwizdka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 213.134.142.* 22.08.01, 02:40 widzieliście! tylko futbol.PL dał zdjęcie z meczu na Nou Camp! jako jedyni w Polsce! I opisy mają najlepsze - już wszystkie spotkania są u nich na stronie - to się nazywa serwis!!! Duże brawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 09:36 ...jak to tylko Futbol.pl?! Wszystkie wieksze serwisy maja o tym info i zdjecia. Czyzby ktos probowal zatrzec niekorzystne wrazenie? Futbol.pl najpierw musi zmienic podejscie do swoich uzytkownikow, a dopiero potem sie reklamowac i chwalic. Jak na razie dba tylko o bannery na swojej stronie, ktore przynosza wymierne korzysci. Szkoda tylko, ze nie zauwaza, iz to dzieki uzytkownikom te korzysci w ogole sa... ale to juz inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgozdek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 07:20 Dlatego że to Barcelona i Wisła to dwa różne światy. Gdyby polska reprezentacja wylosowała Niemców i Anglię też nie awansowała by do mistrzostw świata Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 11:31 Gość portalu: mgozdek napisał(a): > Dlatego że to Barcelona i Wisła to dwa różne światy. Gdyby polska reprezentacja > > wylosowała Niemców i Anglię też nie awansowała by do mistrzostw świata to samo mówiono, o Ukrainie i Norwegii, pamiętasz? Poza tym Anglia i Niemcy po Euro mieli kryzys, zmęczenie starego materiału. Różnie u nich wygląda wychodzenie z niego, ale w obu zespołach pojawił się ostatnio zastrzyk świeżej krwi, Niemcy wpadli na to wcześniej... Nie uważam by w takiej grupie (gdybyśmy byli np. zamiast Grecji) Polska stała na straconej pozycji. Nie pod wodzą Engela, który na początku batalii wykorzystywałby wszystkie słabe strony rywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel13 Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.dostep.pl 22.08.01, 07:59 Wisła nie awansowała, bo nie po awans do Barcelony pojechała... z takim nastawienie do gry to nawet z np. FC Vaduz by nie awansowała. W sytuacji Wisły po meczu w Krakowie, jechać do Barcy po remis było bez sensu i lepiej pieniądze wydane na ten wyjazd byłoby przekazać np. powodzianom...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zac Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 195.205.254.* 22.08.01, 08:07 Pada pytanie: "Dlaczego Wisła nie awansowała?". Moim zdaniem należy zauważyć pewną niepokojącą tendencję w europejskiej piłce klubowej, a mianowicie zasadę "są równi i równiejsi". Dlaczego na przykład taka Anglia, Hiszpania, Niemcy i może inni mają od razu wolny wstęp do LM, chyba nawet niektórzy dla dwóch zespołów od razu (jeżeli się mylę to poprawcie mnie) oraz możliwość grania w eliminacjach kolejnych swoich drużyn; podczas gdy Polska musi rozgrywać dwa mecze w eliminacjach ? Tłumaczenie się słabym poziomem polskiej piłki nie jest tu chyba dobrym rozwiązaniem, bo gdzie w końcy ma się ten poziom podnieść jak nie podczas gry z najlepszymi (Ameryki chyba nie odkryłem). Wydaje mi się jednak, że w całym tym interesie chodzi o co innego, czyli o pieniądze. Włodarzom LM lepiej mieć na boisku w czasie rozgrywek dwóch mocarzy niż słabeuszy. Bo przecież nikt nie przyjdzie ich oglądać, a to oznacza straty (bilety, sponsorzy itp.) Dlatego też odrzućmy słabych nie dlatego, że sa słabi, ale dlatego, że jest ich cięzko sprzedać. C''est la viev. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyber Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.is.pcz.czest.pl 22.08.01, 08:33 Bo nie wystawila Sarnata do ataku:) Wisla zagrala zalosnie, brak bylo w tym meczu jakichkolwiek emocji - moze poza emocjami zwiazanymi z obstawianiem kto strzeli pierwszego gola dla Barcy. Grajac 11 zawodnikami na wlasnej polowie (Zurawski wcale nie byl wysunietym napastnikiem!) trudno jest strzelic gola , nie mowiac o dwoch. Swoja droga Wisla miala duzego pechz w losowaniu, jest w tych eliminacjach przynajmniej kilka slabych par. Zgadzam sie ze to jest nienormalne, zeby czwarty zespol jakiejkolwiek ligi startowal runde pozniej niz mistrz Polski czy Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek dziesiąty zespół Premier League jest lepszy niż mistrz Polski IP: *.optimus.waw.pl 22.08.01, 22:26 Gość portalu: cyber napisał(a): . Zgadzam sie ze to jest nienormalne, zeby czwarty zespol > jakiejkolwiek ligi startowal runde pozniej niz mistrz Polski czy Rumunii. .. różnica między naszą ligą a angielską ,francuską ,niemiecką jest taka że Wisełka pewnie by uległa nawet dziesiątej drużynie z Anglii. w europie nie premiują słabeuszy ,jest wymierny system punktowy ( dot.pucharu UEFA ) który określa siłę lig krajowych , my jesteśmy na 20 lub 21 miejscu w Europie ,nasze zespoły w pucharach od lat nic nie pokazują. i ty się dziwisz dlaczego trzeci zespół z Bundesligi ,Serie A czy Premier League jest uważany za bardziej odpowiedni do gry w Champions League niż mistrz naszego podwórka ? tak ,tak Wisła jest mistrzem tylko z nazwy , bo w skali europejskiej jest tylko średniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.08.01, 14:58 Gość portalu: zac napisał(a): > Pada pytanie: "Dlaczego Wisła nie awansowała?". Moim zdaniem należy zauważyć > pewną niepokojącą tendencję w europejskiej piłce klubowej, a mianowicie > zasadę "są równi i równiejsi". Dlaczego na przykład taka Anglia, Hiszpania, > Niemcy i może inni mają od razu wolny wstęp do LM, chyba nawet niektórzy dla > dwóch zespołów od razu (jeżeli się mylę to poprawcie mnie) oraz możliwość > grania w eliminacjach kolejnych swoich drużyn; podczas gdy Polska musi > rozgrywać dwa mecze w eliminacjach ? Tłumaczenie się słabym poziomem polskiej > piłki nie jest tu chyba dobrym rozwiązaniem, bo gdzie w końcy ma się ten poziom > > podnieść jak nie podczas gry z najlepszymi (Ameryki chyba nie odkryłem). Wydaje > > mi się jednak, że w całym tym interesie chodzi o co innego, czyli o pieniądze. > Włodarzom LM lepiej mieć na boisku w czasie rozgrywek dwóch mocarzy niż > słabeuszy. Bo przecież nikt nie przyjdzie ich oglądać, a to oznacza straty > (bilety, sponsorzy itp.) Dlatego też odrzućmy słabych nie dlatego, że sa słabi, > > ale dlatego, że jest ich cięzko sprzedać. C''''est la viev. zgadzam się w stu procentach, przecież na Boga Wisła, zasłużyła na tą ligę mistrzów, chociażby na 1 fazę grupową. W lidze mistrzów grają drużyny dużo słabsze od Barcy czy Lazio, z którymi moglibyśmy sobi poradzić albo przynajmniej powalczyć. W rozgrywkach grupowych przede wsztstim nie ma systemu puhcrowego (proste prawda?) i powiedzmy że Wisła przegrywa na Camp Nou np. 6:0 a w Krakowie uciuła wygraną 1:0. Obydwie drużyny mają po 3 pkt. Ale nie da sie. Bo liczy sie kasa i takie kluby jak Wisla czy Hajduk nie mają czego szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dah Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 16:53 A kto zabrania "słabym" wygrac z "mocniejszymi" w eliminacjach? Nie usprawiedliwiajmy kiepskiej gry jakimi teoriami spiskowymi. Mocni są mocnymi dlatego, że wygrywaja z tymi słabymi, i cała filozofia... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrekduda jeszcze o wisle 24.08.01, 18:02 mecza mnie juz opinie o porazce i rozczarowaniu. wisla zrobila piekne widowisko w stolicy polski - krakowie - i udowodnila, ze umie sie bronic przed najlepszymi (pomijajac mecz zycia artka) w barcy. nawiasem mowiac widze potencjal u savioli, ale maradona stwierdzil, ze argentynczyk bedzie lepszy od niego. wniosek, ze diego znow jest na glodzie. TO APEL DO WSZYSTKICH DEALERÓW. p.s. ostatnio spotkalem 5 zawodnikow wisly. mam autografy zeskanowane. moj mail tuniemamaila@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfiks Re: JESZCZE O WISLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:52 meczą mnie juz opinie o porazce i rozczarowaniu. wisla zrobila piekne widowisko w stolicy polski - krakowie - i udowodnila, ze umie sie bronic przed najlepszymi (pomijajac mecz zycia artka) w barcy. nawiasem mowiac widze potencjal u savioli, ale maradona stwierdzil, ze argentynczyk bedzie lepszy od niego. wniosek, ze diego znow jest na glodzie. TO APEL DO WSZYSTKICH DEALERÓW. p.s. ostatnio spotkalem 5 zawodnikow wisly. mam autografy zeskanowane. moj mail tuniemamaila2@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieniarz Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 08:33 Bo wisła może grać sobie tylko w lidze podwórkowej - czyli POLSKIEJ EKSTRAKLASIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gin.cm-uj.krakow.pl 22.08.01, 09:00 A może nasi wlodarze(PZPN) powinni bardziej zawalczyc o to by liga mistrzów była LM a nie Europejsko-Futbolowym NBA Ale u nas dużo się gada, a nawet Boniek ma kompleksy (chyba czuje się gorszy)w stosunku do zgrzybiałego Blatera (bedzie przew. UEFA do końca życia vide Samaranch) Może by się chłpaki ograli. Ale trzeba by im też mymienić mózgi bo nie da sie wygrać podając tylko do tyłu (Niedzielewski Ibrahim) Ogólnbie była to pełna żenada. jeśli tylko kasa się liczy to po co udawanie pt LM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 212.160.165.* 22.08.01, 09:49 Wymienie tutaj dwie przyczyny : 1. Mozliwosci finansowe najlepszych zespolow. Najlepsi pilkarze z Polski i dawnej komuny a takze Ameryki Pld. odchodza do najlepszych lig, na wyzsze kontrakty co rownoznaczne jest posiadaniem przez tamte kluby najlepszych na swiecie. LM jest zamknietym kolem wlasnie dla nich, z ktorego czerpie sie ogromne korzysci finansowe. 2. Pilkarze Wisly mieli tylko jedno przed oczami - STRACH !!! Kto wie ? czasami cuda sie zdarzaja i Dawid wygrywa z Goliatem ale nasi futbolisci (lacznie z trenerem) nawet nie mieli odwagi po prostu zawalczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Jak Wy nic nie rozumiecie! Ehhh... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 09:49 Przeciez Smuda nie jest w ciemie bity! Wie co robi... Pojechal po jak najnizsza przegrana. Powiedzial chlopakom: "Stanta murem miedzy slupkami, ty Artek wiesz - pelny koncert i tak dociagnijcie do gwizdka. Jak wam wbija jakas pile, to sie nie martwcie, wazne zeby 3:0 nie bylo..." Chlopaki zzielenieli, ale zrobili, co im trener kazal. Potem Smuda na konferencji dalej gral teatrzyk: "Z obu meczow jestesmy zadowoleni. Lekcja, jaka otrzymalismy, z pewnoscia zaprocentuje w przyszlosci." ...czyli typowe pierdu, pierdu dla naiwnych. Smuda wyliczyl sobie juz w przerwie meczu w Krakowie, ze chopaczki daleko nie zajada - trzeba lekko potruchtac - cos sie potem wymysli. I wymyslil! Pomogla mu Federacja Brazylijska. Smuda wczoraj o 00:30 zlozyl do UEFA wniosek o przyznanie walkowera za mecz w Krakowie z powodu udzialu Rivaldo. Dwumecz wyglada wiec tak: 3:0 i 0:1 - czy ktos moze miec pretensje? A twarz zachowana, ze az miodzio - Polacy pilkarzy Barcy poklepali po tylku w czasie tych meczow chyba dwa tysiace razy - i jeszcze sie pewnie na dyskoteke umowili. Nie wiem, moze sprawdzali, czy nie maja Pampersow - na wszelki wypadek - przeca Rexach mowil, ze czasem jego chlopcy robia w majty ze strachu... A powaznie: Wisla juz ladujac na tablicy przy losowaniu nie miala szans. Ale taka polska mentalnosc, ze lepiej jak w swiat pojdzie, ze Barca poradzila sobie ledwo, ledwo niz pokazac sie naprawde. Irytuja tylko naglowki w gazetach i portalach: "Wisla zachowala twarz" Nic nie zachowala. Niejeden zespol stojac murem w bramce uzyskalby lepszy wynik. A mimo to, ze na polowie Wisly przez 90% gry bylo 11 jej pilkarzy to i tak niektore bledy w obronie wolaly o pomste! Zreszta, o czym my mowimy? Nie oddac zadnego celnego strzalu - to sie obecnie rzadko zdarza nawet druzynom z Luxembura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Jak Wy nic nie rozumiecie! Ehhh... IP: 194.134.232.* 22.08.01, 09:56 nic dodac, nic ujac... moze ze oddali jednak 1 celny strzal, Nicinski 80min, "huknal" jak z armaty a pilka po odbiciu sie od nogi obroncy ledwo sie dotoczyla do bramkarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 10:12 Ludzie opanujcie sie !!!!! Nie apomnieliscie z kim grala Wisla ????? Niektorzy pierdola tak , jakby to byla jakas wielka kompromitacja przegrac z Barcelona !!!!! Co wy kurwa macie wglowach??? Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie okolo 0-5 na 100 a nawet 200% !!!!! Czy naprawde z was takie matoly ?? Grali defensywnie i liczyli na kontry , a ze sie nie udalo to trudno. To byla jedyna droga ! Tam graja najlepsi pilkarze swiata ! Nie mozecie tego zrozumiec ? Niektorzy pisza , ze wolwliby zeby skonczylo sie 2-6 po otwartej grze . Moge sie zalozyc , ze gdyby tak bylo , to lamentowaliby okrutnie , pieprzeni hipokryci !! Troche lodu na glowe ! Gdzie polskim druzynom do Barcy ??!! Pieprzycie o braku checi do walki a zapominacie o kolosalnej roznicy umiejetnosci ! Moge sie zalozyc , ze gdyby na Camp Nou zagraly Legia albo Pogon ,to skonczyloby sie 0-5 , nawet przy defensywnej taktyce . Wisla przynajmniej sie nie skompromitowala ! To tyle buraki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 10:39 Gość portalu: Hollow napisał(a): > Ludzie opanujcie sie !!!!! Nie apomnieliscie z kim grala Wisla ????? A z kim grala? Czyzby z kims innym niz z ta slaba Barca, ktorej zdolala strzelic 3 bramki tracac tylko 2, gdy jeszcze troche truchtala? Jak przestala truchtac i stanela - owszem, zgodze sie - stracila jeszcze 2 (mowie o meczu in Cracow), ale przy takiej grze nawet Radzionkow (bez urazy) dobilby te dwa gole. > Niektorzy pierdola ta , jakby to byla jakas wielka kompromitacja > przegrac z Barcelona !!!!! W zyciu, stary! Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? > Co wy kurwa macie w glowach??? Eeee... Niech pomysle... Siano? Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? > Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie > okolo 0-5 na 100 a nawet 200% !!!!! I tak moglo sie na tylu skonczyc, tylko mieli wyjatkowe szczescie, ze Artek byl na haju bramkarskim. W innym wypadku wpadlaby chyba wlasnie piatka... Ale co z tego? Widze, kolego, ze Ty z innej planety pochodzisz. Ze dla Ciebie pilka polega na czytaniu rezultatow w gazecie. Rubryka sportowa - eliminacje Ligi Mistrzow - Barca:Wisla 1:0, a Ty: "Ooo! Ale ta Wisla jest dobra! Tylko jedna bramke dali spbie strzelic na slynnym Nou Camp! Jestem pod wrazeniem! I to tylko 11 pilkarzy stalo w bramce, Smuda nie oszukiwal, nie podstawil swini i nie wpuscil po cichu dwunastego... Ooo!" > Czy naprawde z was takie matoly ?? Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? > Grali defensywnie i liczyli na kontry Przepraszam, na co liczyli? Czy ja sie nie przesly... eee... nie przewidzialem? Czy my mowimy o tym samym meczu? Nie, na pewno nie. Bo jesli tak, to ktorys z nas jest albo slepy albo durny. > To byla jedyna droga ! Podobno wszystkie prowadza do Rzymu, takze co za roznica, ktora? > Tam graja najlepsi pilkarze swiata ! Tak, ale nie wczoraj. Ten SLYNNY Rivaldo z 3 metrow nie mogl wsadzic Artkowi siaty. Ten SLYNNY Saviola chrzanil pile za pila. Ten SLYNNY Kluivert marnowal trzy na cztery dobre podania. O obronie niestety nie moge sie wypowiedziec, bo jakos nie mialem okazji sie przyjzec... Przepraszam, przy okazji, moze Wy wiecie? Czy Barca wystawila do wczorajszego meczu linie defensywna? Nie? Tak myslalem, bo jakos pusto bylo z tylu, ale nie bylem pewny, bo niesamowicie rzadko tam operator kamery zagladal - baran jeden! > Gdzie polskim druzynom do Barcy ??!! Kompleks - taka mentalnosc jak Ty ma wiekszosc polskich pilkarzy. Dlatego juz w szatni sraja ze strachu, a na boisku zachowuja sie tak, jakby pomylili dyscypliny sportowe. > Moge sie zalozyc , ze gdyby na Camp Nou zagraly Legia albo Pogon, > to skonczyloby sie 0-5 , nawet przy defensywnej taktyce . A co to za klubowe animozje? Prorok jaki czy co? > To tyle buraki ! To tyle burakow chyba, co? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 11:11 Gość portalu: macias napisał(a): > Gość portalu: Hollow napisał(a): > > > Ludzie opanujcie sie !!!!! Nie apomnieliscie z kim grala Wisla ????? > > A z kim grala? Czyzby z kims innym niz z ta slaba Barca, ktorej zdolala strzeli > c > 3 bramki tracac tylko 2, gdy jeszcze troche truchtala? Jak przestala truchtac i > > stanela - owszem, zgodze sie - stracila jeszcze 2 (mowie o meczu in Cracow), al > e > przy takiej grze nawet Radzionkow (bez urazy) dobilby te dwa gole. Taa, wogole to zbierzcie sie z kumplami z podworka i im dokopcie . Taaa .... Jak Wisla strzela 3 bramki to Barca slaba. Taaaaa Ciekawe co bedziesz mowil , jak Barca bedzie w finale LM. Zapamietam twoja xywe i nie omieszkam ci o tym prypomniec . > > Niektorzy pierdola ta , jakby to byla jakas wielka kompromitacja > > przegrac z Barcelona !!!!! > > W zyciu, stary! > Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? Gdzie tu argument bo nie wiem ? > > Co wy kurwa macie w glowach??? > > Eeee... Niech pomysle... Siano? > Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? Nie gadles ! Nawet siana tam brak ! O nagrodzie wiec , jak rozumiesz (czyzby?) , nie moze byc mowy ... > > Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie > > okolo 0-5 na 100 a nawet 200% !!!!! > > I tak moglo sie na tylu skonczyc, tylko mieli wyjatkowe szczescie, ze Artek byl > na haju bramkarskim. W innym wypadku wpadlaby chyba wlasnie piatka... Gdyby grzyby rosly w dupie , to by nie treba bylo do lasu chodzic. > Ale co z tego? Widze, kolego, ze Ty z innej planety pochodzisz. Ze dla Ciebie > pilka polega na czytaniu rezultatow w gazecie. Rubryka sportowa - eliminacje Li > gi > Mistrzow - Barca:Wisla 1:0, a Ty: "Ooo! Ale ta Wisla jest dobra! Tylko jedna > bramke dali spbie strzelic na slynnym Nou Camp! Jestem pod wrazeniem! I to tylk > o > 11 pilkarzy stalo w bramce, Smuda nie oszukiwal, nie podstawil swini i nie > wpuscil po cichu dwunastego... Ooo!" Nie wiem skad jestes , ale twoja druzyna dostalaby piatke conajmniej , oczywiscie przy zalozeniu, ze Barca wypuszcza rezerwy ( a tak by bylo popierwszym meczu ) , a twoi pupile stoja w osmiu na lini bramkowej, trzymajac jeszcze trzech na rekach w razie strzalow pod poprzeczke > > Czy naprawde z was takie matoly ?? > Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? Dobre , dobre , usmialem sie saznie . > Grali defensywnie i liczyli na kontry > Przepraszam, na co liczyli? > Czy ja sie nie przesly... eee... nie przewidzialem? > Czy my mowimy o tym samym meczu? Nie, na pewno nie. > Bo jesli tak, to ktorys z nas jest albo slepy albo durny. Zgadles , ktorys z nas jest durny ! I tu masz nagrode pocieszenia ! Ja nie napisalem ,ze wyprowadzali dziesiatki kontr , tylko ze to byla jedyna taktyka ktora dawala jakiekolwiek nadzieje . Myslisz , ze to jest tak o "mowisz i masz" ? Moze z Sianokosami Dolna Wolka > > To byla jedyna droga ! > Podobno wszystkie prowadza do Rzymu, takze co za roznica, ktora? Znowu jakies niezrozumiale dygresje ... i po raz kolejny brak argumentow... > > Tam graja najlepsi pilkarze swiata ! > > Tak, ale nie wczoraj. Ten SLYNNY Rivaldo z 3 metrow nie mogl wsadzic Artkowi > siaty. Ten SLYNNY Saviola chrzanil pile za pila. Ten SLYNNY Kluivert marnowal > trzy na cztery dobre podania. O obronie niestety nie moge sie wypowiedziec, bo > jakos nie mialem okazji sie przyjzec... Taaa.....Nie pomyslales , ze Wisla grala dobrze wobronie ? Nie , no jak moglbys pomyslec cos pozytywnego o Wisle ! > Przepraszam, przy okazji, moze Wy wiecie? Czy Barca wystawila do wczorajszego > meczu linie defensywna? Nie? Tak myslalem, bo jakos pusto bylo z tylu, ale nie > bylem pewny, bo niesamowicie rzadko tam operator kamery zagladal - baran jeden! > > > Gdzie polskim druzynom do Barcy ??!! > > Kompleks - taka mentalnosc jak Ty ma wiekszosc polskich pilkarzy. > Dlatego juz w szatni sraja ze strachu, a na boisku zachowuja sie tak, > jakby pomylili dyscypliny sportowe. Nie chodzi okompleks tylko o diametralna roznicemiejetnosci pilkarskich . Nie mozesz tego zrozumiec ?? No chyba , ze nie mozesz....:)) > > Moge sie zalozyc , ze gdyby na Camp Nou zagraly Legia albo Pogon, > > to skonczyloby sie 0-5 , nawet przy defensywnej taktyce . > A co to za klubowe animozje? > Prorok jaki czy co? Nie , wystarczy logika w tym przypadku ... > > To tyle buraki ! > > To tyle burakow chyba, co? ;P No i co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 11:49 > Taa, wogole to zbierzcie sie z kumplami z podworka i im dokopcie . Taaa .... > Jak Wisla strzela 3 bramki to Barca slaba. Taaaaa > Ciekawe co bedziesz mowil , jak Barca bedzie w finale LM. > Zapamietam twoja xywe i nie omieszkam ci o tym prypomniec . Wczesniej tylko przypuszczalem - teraz jestem pewien. Dla Ciebie pilka nozna opiera sie na wynikach w gazecie. Przykro mi, ale jesli tak to chyba nie mamy o czym rozmawiac. Jesli dla Ciebie fakt, ze Barca siegnie po Puchar jest wyznacznikiem tego, ze w kazdym meczu gra bajecznie, to przepraszam. Tylko jak, wg Ciebie, w takim razie to mozliwe, ze przegra czasem z Osasuna czy inna slabsza druzyna? Przeciez Klubowi Mistrzowie Europy to klubowi mistrzowie Europy, nie? Wiec jak to mozliwe? Przeciez to znaczy, ze sa najlepsi w Europie i w kazdym meczu wygraja z kazdym, prawda? Chore... > > > Niektorzy pierdola ta , jakby to byla jakas wielka kompromitacja > > > przegrac z Barcelona !!!!! > > > > W zyciu, stary! > > Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? > > Gdzie tu argument bo nie wiem ? Sorry, a jakiego argumentu sie spodziewales, bo nie wiem? Zwrocilem Ci tylko uwage, zebys sie nie darl... Przegrac z Barca to zaden wstyd, ale grac tak jak wczoraj to i owszem. > > > Co wy kurwa macie w glowach??? > > > > Eeee... Niech pomysle... Siano? > > Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? > > Nie gadles ! Nawet siana tam brak ! No tak, spodziewalem sie tego... Ale przynajmniej nie ma czego podpalic. Jeden plus. Widze, ze siedzi nade mna jakis kolon i mi wziernikiem w uchu grzebie - to Ty? Szukasz czegos w mojej glowie? > O nagrodzie wiec , jak rozumiesz (czyzby?) , nie moze byc mowy ... Nie rozumiem - jest to dla mnie niepojetne. Dzidzi wygrac! Dzidzi chciec naglode! Bueeee!... Chlip! > > > Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie > > > okolo 0-5 na 100 a nawet 200% !!!!! > > > > I tak moglo sie na tylu skonczyc, tylko mieli wyjatkowe szczescie, > > ze Artek byl na haju bramkarskim. W innym wypadku wpadlaby chyba wlasnie > > piatka... > > Gdyby grzyby rosly w dupie , to by nie treba bylo do lasu chodzic. A gdzie tu argument, bo nie wiem? Moj uwagi nt. krzyku odnosily sie jeszcze jakos do tresci, a powyzsze? To, co napisales jest najwyzej argumentem na niekorzysc Wisly (zreszta, chyba jestem czarnowidzem - wczoraj po pierwszej polowie przewidzialem, ze kibice Wisly beda pieli z zachwytu, jesli skonczy sie 0:0. Skonczylo sie 1:0 i tez pieja:) Takze - odnoszac sie do Twojego powiedzonka - gdyby gracze Barcy wbijali sobie sami gole, nie trzeba by chodzic pod ich pole karne... > Nie wiem skad jestes To bardzo latwo odczytac jesli ma sie oczy i glowe na swoim miejscu. Coz... > ale twoja druzyna dostalaby piatke conajmniej, oczywiscie przy zalozeniu, > ze Barca wypuszcza rezerwy ( a tak by bylo popierwszym meczu ), a twoi pupile > stoja w osmiu na lini bramkowej, trzymajac jeszcze trzech na rekach w razie > strzalow pod poprzeczke I tu konczymy dyskusje, bo widze, ze nie ma ona juz kompletnie sensu. Jestes zwyklym zaslepionym barankiem, ktory poza nazwa Wisla Krakow czarnym drukiem w gazetce nie widzi na swiecie nic. Wg Ciebie Wisla jest swiatynia polskiej pilki, a kazdy mecz to popis kunsztu pilkarskiego i zmyslu taktycznego jej trenera. Wybacz, ale chyba nic Cie nie uzdrowi - bez urazy, ale nawet Jezus nie bylby chyba w stanie otworzyc Ci oczu... Zyj wiec dalej w nieswiadomosci. Ale teksty typu "nie wiem skad jestes, ale twoja druzyna..." swiadcza jedynie o totalnym oglupieniu. (Obroncow ucisnionych z gory przepraszam, bo juz widze, ze odezwa sie glosy, iz znow probuje komus udowodnic, jaki to jest tepy) > > > Czy naprawde z was takie matoly ?? > > > > Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? > > Dobre , dobre , usmialem sie saznie . Tak? A nie siermieznie przypadkiem? > > > Grali defensywnie i liczyli na kontry > > > > Przepraszam, na co liczyli? > > Czy ja sie nie przesly... eee... nie przewidzialem? > > Czy my mowimy o tym samym meczu? Nie, na pewno nie. > > Bo jesli tak, to ktorys z nas jest albo slepy albo durny. > > Zgadles , ktorys z nas jest durny ! I tu masz nagrode pocieszenia ! Adres i telefon do wiadomosci Redakcji. > Ja nie napisalem ,ze wyprowadzali dziesiatki kontr , tylko > ze to byla jedyna taktyka ktora dawala jakiekolwiek nadzieje . Dawala nadzieje na co? Na to, ze Szymkowiak laskawie ruszy dupe poza 50 metr? Na to, ze Moskalewicz nie bedzie kiwal w niewiadomym celu jeszcze na swojej polowie? Na to, ze Sunday czy Czerwiec czy kto tam jeszcze nie narobia w gacie i pobiegna do przodu jak nakazuje pilkarska grawitacja, zamiast podawac do Baszczynskiego czy Glowackiego czy nawet Sarnata? Na to, ze biegnac jeszcze jako-tako (truchtem) do srodkowej linii nie zwolnia nagle, jakby ich jakie licho strzelilo? Na tym polegaja kontry? Chyba w badmingtonie... > Myslisz , ze to jest tak o "mowisz i masz"? Jak sie nie ma nawet woli sprobowania, to miec sie nie bedzie nigdy. > > > To byla jedyna droga ! > > > > Podobno wszystkie prowadza do Rzymu, takze co za roznica, ktora? > > Znowu jakies niezrozumiale dygresje ... i po raz kolejny brak argumentow... Sorry, a to jest jakis proces sadowy? Tu argumentow nie trzeba. Kazdy, kto sie tu wypowiada widzial mecz (mam nadzieje - chociaz czytaja Ciebie mam watpliwosci). Mecz jest tu jedynym i niepodwazalnym argumentem. Kto nie zauwaza, ze Wisla grala - co tu duzo mowic - beznadziejnie, ten albo jest slepy albo jest fanatykiem z Krakowa, dla ktorego i 0:2 z Realem Madryt u siebie, gdy w bramce staliby wszyscy obecni na meczu kibice to bylby powod do dumy. > Taaa.....Nie pomyslales , ze Wisla grala dobrze wobronie ? Nie, nie pomyslalem, bo widzialem, ze grala zle. Chlopaki stali w 11 u siebie, a mimo to biegali za 6-cioma Katalonczykami, a raczej miedzy nimi a pilka - co rezultatu przyniesc nie moglo. I mimo to, ze stali tam cala druzyna, popelniali takie bledy w obronie, ze gdyby Barcie zalezalo na 6:0, to byloby 6:0. To, ze Saviola, Kluivert czy Rivaldo nie mogli wykonczyc dogodnej sytuacji strzalem to zadna zasluga obrony (ewentualnie i co najwyzej Sarnata). Zasluga obrony i dowodem na jej dobra gre byloby to, ze takich sytuacji nie byloby w ogole lub byloby malo. A bylo baaardzo duzo. > Nie , no jak moglbys pomyslec cos pozytywnego o Wisle ! O Wisle? Jako o ludziach? Nie widze powodu, dla ktorego nie mialbym o nich myslec pozytywnie. Natomiast o jej grze? Tu z kolei nie widze powodu, dla ktorego mialbym myslec pozytywnie. Nie jestem na szczescie slepym fanatykiem. > > > Gdzie polskim druzynom do Barcy ??!! > > > > Kompleks - taka mentalnosc jak Ty ma wiekszosc polskich pilkarzy. > > Dlatego juz w szatni sraja ze strachu, a na boisku zachowuja sie tak, > > jakby pomylili dyscypliny sportowe. > > Nie chodzi o kompleks tylko o diametralna roznicemiejetnosci pilkarskich . > Nie mozesz tego zrozumiec ?? A czy Ty nie mozesz zrozumiec, ze te roznice powstaja takze "dzieki" temu kompleksowi wlasnie? Jak Polacy maja sie obic w Europie, skoro przed kazda druzyna, ktora ma nazwe sraja w porty? Poza tym - to nie sa nadludzie - haruja morderczo na treningach i maja wyniki. Nikt nie broni robic tego samego Wislakom. I jeszcze jedno - wczoraj, podobnie jak w Krakowie, Barca byla jak najbardziej do ogrania. Nalezalo jedynie wlozyc troche serca i nog, ale ze tego sie nie chce? Skoro sie nie chce - prosze bardzo - mozna sie potem upajac watpliwym sukcesem w postaci jednobramkowych poraze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA (c.d.) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 12:01 [nie zmiescilo sie poprzednio] Skoro sie nie chce - prosze bardzo - mozna sie potem upajac watpliwym sukcesem w postaci jednobramkowych porazek, a za 30 lat opowiadac wnuczkom jaka to Wisla byla mocna... tylko ktory wnuczek w to uwierzy? Podejrzeam, ze gdyby do Barcelony pojechala Kopenhaga, to bylby niezly spektakl i obfita ilosc goli. Kopenhaga - dla Twojej wiadomosci - jest prawdopodobnie jeszcze gorzej wyszkolona niz Wisla (prawdopodonie, bo nie pamietam, zeby spotkaly sie razem), ale cos czuje, ze jesli spotkaja sie razem w Pucharze UEFA, to Wisla wypadnie blado, bo tam przynajmniej maja wole walki... > > > Moge sie zalozyc , ze gdyby na Camp Nou zagraly Legia albo Pogon, > > > to skonczyloby sie 0-5 , nawet przy defensywnej taktyce . > > > > A co to za klubowe animozje? > > Prorok jaki czy co? > > Nie , wystarczy logika w tym przypadku ... Ah! Ta sama, ktora mowi Ci, ze Wisla grala wczoraj super? Mam dla Ciebie rade - schowaj swoje wywody nt. innych klubow do kieszeni, ok? Takie pieprzenie to wyraz chamstwa i niezrozumialej niecheci do wszystkich polskich klubow pilkarskich oprocz Wisly Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 12:47 Dobra , koniec, udowodnie ci dokumentnie , ze jestes paranoikiem , ktorego umysl wkroczyl na rownolegly , aczkolwiek nielogiczny tok rozumowaniaia . W zasadzie juz w tym momencie nic nie rozumiesz , ale postaram wytlumaczyc ci to wszystko jak dzidiusiowi , a wiec czytaj : Gość portalu: macias napisał(a): > > Taa, wogole to zbierzcie sie z kumplami z podworka i im dokopcie . Taaa .. > .. > > Jak Wisla strzela 3 bramki to Barca slaba. Taaaaa > > Ciekawe co bedziesz mowil , jak Barca bedzie w finale LM. > > Zapamietam twoja xywe i nie omieszkam ci o tym prypomniec . > > Wczesniej tylko przypuszczalem - teraz jestem pewien. Dla Ciebie pilka nozna > opiera sie na wynikach w gazecie. Przykro mi, ale jesli tak to chyba nie mamy o > czym rozmawiac.> Jesli uwazam , ze Barca dojdzie do finalu, oznacza to , ze dla mnie pilka opiera sie na wynikach w gazecie ? Zupelnie nie rozumiem tego wywodu !? Swoja droga juz ktorys raz to powtarzasz , wiec wnioskuje , ze to twoja bolaczka . Wiesz, kazdy sadzi po sobie . > Jesli dla Ciebie fakt, ze Barca siegnie po Puchar jest wyznacznikiem tego, ze w > kazdym meczu gra bajecznie, to przepraszam. Tylko jak, wg Ciebie, w takim razie > to mozliwe, ze przegra czasem z Osasuna czy inna slabsza druzyna? > Przeciez Klubowi Mistrzowie Europy to klubowi mistrzowie Europy, nie? > Wiec jak to mozliwe? Przeciez to znaczy, ze sa najlepsi w Europie i w kazdym > meczu wygraja z kazdym, prawda? > Chore... Gdzie ja napisalem " ze Barca siegnie po Puchar jest wyznacznikiem tego, ze w kazdym meczu gra bajecznie " No gdzie ? Kolejny dowod na paranoiczne myslenie . Jesli chodzi ci o to, ze z Wisla grala slabo , to moim zdaniem gra sie tak jak przeciwnik pozwala . I w tym momencie mozemy sie klocic do usranej smierci , a i tak tego nie rozstrzygniemy., Lecz jezeli Barcelona dojdzie dofinalu CL, bedzie to moim zdaniem oznaczalo , ze sa naprawde wybitna druzyna, i bez wgledu na wiare Wislakow (jaka ona by nie byla) , nie mieli szans z Barcelona. Zgodze sie , ze wiara w skces jest bardzo wanym elementem zwyciestwa , ale tylko przy chociaz w miare , powtarzam , w miare wyrownanych umiejetnosciach obu druzyn , o czym nie moglo byc mowy w tym dwumeczu . > > > > Niektorzy pierdola ta , jakby to byla jakas wielka kompromitacja > > > > przegrac z Barcelona !!!!! > > > > > > W zyciu, stary! > > > Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? > > > > Gdzie tu argument bo nie wiem ? > > Sorry, a jakiego argumentu sie spodziewales, bo nie wiem? > Zwrocilem Ci tylko uwage, zebys sie nie darl... Spodziewalem sie argumentu na zaprzeczenie przytoczonych slow , ze to nie kompromitacja przegrac z Barcelona ale takiego niestety nie znalalem . Zamiast tego jakies czepianie sie. Wnioskuje , ze jednak zgadasz sie ze mna w tej kwestii , tudziez chcialbys sie nie zgodzic ale brakuje ci rzeczowego argmentu. > > > > Co wy kurwa macie w glowach??? > > > > > > Eeee... Niech pomysle... Siano? > > > Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? > > > > Nie gadles ! Nawet siana tam brak ! > > No tak, spodziewalem sie tego... > Ale przynajmniej nie ma czego podpalic. Jeden plus. > > Widze, ze siedzi nade mna jakis kolon i mi wziernikiem w uchu grzebie - to Ty? > Szukasz czegos w mojej glowie? A niby czego ? > > O nagrodzie wiec , jak rozumiesz (czyzby?) , nie moze byc mowy ... > > Nie rozumiem - jest to dla mnie niepojetne. > Dzidzi wygrac! Dzidzi chciec naglode! Bueeee!... > Chlip! Idz misiu do babci , ona da .. > > > > Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie > > > > okolo 0-5 na 100 a nawet 200% !!!!! > > > > > > I tak moglo sie na tylu skonczyc, tylko mieli wyjatkowe szczescie, > > > ze Artek byl na haju bramkarskim. W innym wypadku wpadlaby chyba wlas > nie > > > piatka... > > > > Gdyby grzyby rosly w dupie , to by nie treba bylo do lasu chodzic. > > A gdzie tu argument, bo nie wiem? > Moj uwagi nt. krzyku odnosily sie jeszcze jakos do tresci, a powyzsze? Napisales , ze gdyby Sarnat nie bronil tak wspaniale to Wisla dostalaby wiecej , to ja ci napisalem , ze gdyby w dupie rosly grzyby to by nie trzeba bylo do lasu chodzic. Sam wiesz jak to jest z tym gdybaniem . > To, co napisales jest najwyzej argumentem na niekorzysc Wisly (zreszta, chyba > jestem czarnowidzem - wczoraj po pierwszej polowie przewidzialem, ze kibice Wis > ly > beda pieli z zachwytu, jesli skonczy sie 0:0. Skonczylo sie 1:0 i tez pieja:) Ja wcale nie pieje z zachwytu . Jestem od tego wrecz daleki . Ale nie mozna mowic o jakiejs ogromnej kompromitacji , a w takim tonie utrzymana jest spora czesc wpisow > > Nie wiem skad jestes > > To bardzo latwo odczytac jesli ma sie oczy i glowe na swoim miejscu. > Coz.... Coz, nie sprawdzilem tego przed odpowiedzeniem na twoj post, a podczas odpowiadania juz sie nie da . Nie ma to jednak dla mnie w tym momencie zadnego znaczenia . > > ale twoja druzyna dostalaby piatke conajmniej, oczywiscie przy zalozeniu, > > ze Barca wypuszcza rezerwy ( a tak by bylo popierwszym meczu ), a twoi pup > ile > > stoja w osmiu na lini bramkowej, trzymajac jeszcze trzech na rekach w raz > ie > > strzalow pod poprzeczke > > I tu konczymy dyskusje, bo widze, ze nie ma ona juz kompletnie sensu. > Jestes zwyklym zaslepionym barankiem, ktory poza nazwa Wisla Krakow czarnym > drukiem w gazetce nie widzi na swiecie nic. Wg Ciebie Wisla jest swiatynia > polskiej pilki, a kazdy mecz to popis kunsztu pilkarskiego i zmyslu taktycznego Niemasz racji : odpowiedz , jak dwie powyzej .wazam tylko , ze Wisla ma zdecydowanie najlepsza drzyne w Polsce i nawet kibic Legii , czy Pogoni musi to przyznac , jesli nie oszkuje samego siebie . Czyz nie ? Co nie zmienia ocywiscie fakt , ze od takich druzyn ,jak Barca dziela nas lata swietlne ! > Zyj wiec dalej w nieswiadomosci. Jak juz napisalem , nie zyje w zadnej nieswiadomosci . A z powyzszym stwierdzeniem musisz sie niestety zgodzic . > > > > Czy naprawde z was takie matoly ?? > > > > > > Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? > > > > Dobre , dobre , usmialem sie saznie . > > Tak? > A nie siermieznie przypadkiem? Nie , saznie ( sążnie) . > > > > Grali defensywnie i liczyli na kontry > > > > > > Przepraszam, na co liczyli? > > > Czy ja sie nie przesly... eee... nie przewidzialem? > > > Czy my mowimy o tym samym meczu? Nie, na pewno nie. > > > Bo jesli tak, to ktorys z nas jest albo slepy albo durny. > > > > Zgadles , ktorys z nas jest durny ! I tu masz nagrode pocieszenia ! > > Adres i telefon do wiadomosci Redakcji. OK , sle niespodzianke ! Mala szmacianke :) Nie obraz sie > > Ja nie napisalem ,ze wyprowadzali dziesiatki kontr , tylko > > ze to byla jedyna taktyka ktora dawala jakiekolwiek nadzieje . > Dawala nadzieje na co? > Na to, ze Szymkowiak laskawie ruszy dupe poza 50 metr? > Na to, ze Moskalewicz nie bedzie kiwal w niewiadomym celu jeszcze na swojej > polowie? > Na to, ze Sunday czy Czerwiec czy kto tam jeszcze nie narobia w gacie i pobiegn > a > do przodu jak nakazuje pilkarska grawitacja, zamiast podawac do Baszczynskiego > czy Glowackiego czy nawet Sarnata? > Na to, ze biegnac jeszcze jako-tako (truchtem) do srodkowej linii nie zwolnia > nagle, jakby ich jakie licho strzelilo? > > Na tym polegaja kontry? > Chyba w badmingtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 13:42 Gość portalu: Hollow napisał(a): > [...] Zupelnie nie wiem, po co ten wstep? Chcesz postawic sie z gory na lepszej pozycji w tym poscie? > > > Taa, wogole to zbierzcie sie z kumplami z podworka i im dokopcie . > > > Jak Wisla strzela 3 bramki to Barca slaba. Taaaaa > > > Ciekawe co bedziesz mowil , jak Barca bedzie w finale LM. > > > Zapamietam twoja xywe i nie omieszkam ci o tym prypomniec . > > > > Wczesniej tylko przypuszczalem - teraz jestem pewien. Dla Ciebie pilka > > nozna opiera sie na wynikach w gazecie. Przykro mi, ale jesli tak to chyba > > nie mamy o czym rozmawiac.> > > Jesli uwazam , ze Barca dojdzie do finalu, oznacza to , ze dla mnie pilka > opiera sie na wynikach w gazecie ? Zupelnie nie rozumiem tego wywodu !? Wiesz, kazde zdanie ma pewien kontekst. Kontekst moze tez miec kilka zdan ulozonych w wypowiedz. Jesli bierzesz kazde zdanie oddzielnie i probujesz je przetlumaczyc na swoje, to nie dziwie sie, ze nie rozumiesz. Napisales (taki byl sens Twojej wypowiedzi), ze jesli Barca zdobedzie Puchar Mistrzow, to znaczy, ze wczoraj zagrala wybitnie i gra tak w kazdym meczu, dlatego Wisla jest wspaniala, bo dala sobie wbic tylko jedna bramke... > Gdzie ja napisalem " ze Barca siegnie po Puchar > jest wyznacznikiem tego, ze w kazdym meczu gra bajecznie " No gdzie ? O bosz... czlowieku! Wez Ty sie lecz. Takie przeslanie probowales mi wpoic. Przeczytaj swoje wywody jeszcze raz. Wg Ciebie Barca grala wczoraj wspaniale i w ogole jest zawsze wspaniala i nigdy nie jest do ogrania, jesli sie okaze, ze siegnie po Puchar Mistrzow... Czy naprawde musze cytowac fragmenty _TWOICH_ wypowiedzi? Prosze: " Taa, wogole to zbierzcie sie z kumplami z podworka i im dokopcie . Taaa .... Jak Wisla strzela 3 bramki to Barca slaba. Taaaaa Ciekawe co bedziesz mowil , jak Barca bedzie w finale LM. Zapamietam twoja xywe i nie omieszkam ci o tym prypomniec . " ...chyba jasno z tego wynika, ze wg Ciebie Barca nie jest do ogrania, jesli zdobedzie w tym roku Puchar, prawda? Jesli nie, to ktos z nas ma glebokie klopoty z logika. Nawet wiem kto (juz bez nagrod). > Jesli chodzi ci o to, ze z Wisla grala slabo , > to moim zdaniem gra sie tak jak przeciwnik pozwala . ROTFL! Rzeczywiscie! Wczoraj stojac murem w bramce nie pozwolila Barcy na wiele. Rzeczywiscie! I jeszcze ten Artek - Barca byla na kolanach... A to dlatego, ze byla pod wrazeniem kunsztu Wislakow. ROTFL! > Lecz jezeli Barcelona dojdzie dofinalu CL, bedzie > to moim zdaniem oznaczalo , ze sa naprawde wybitna druzyna A po cholere takie wywody?! Ja i bez tego to wiem, ale co to ma do tego zasranego watku? Mowimy o tym, ze Barca jest wspaniala _w_ogole_ czy o tym jaka byla wczoraj? Zastanow sie. > i bez wgledu na wiare Wislakow (jaka ona by nie byla) , > nie mieli szans z Barcelona. Tak sobie tlumacz. Wszyscy sobie tak tlumaczcie... zajdziecie tak daleko jak - nie przymierzajac - Zablocki. > > > > W zyciu, stary! > > > > Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? > > > > > > Gdzie tu argument bo nie wiem ? > > > > Sorry, a jakiego argumentu sie spodziewales, bo nie wiem? > > Zwrocilem Ci tylko uwage, zebys sie nie darl... > > Spodziewalem sie argumentu na zaprzeczenie przytoczonych slow , > ze to nie kompromitacja przegrac z Barcelona ale takiego niestety > nie znalalem . Jak to niestety?! Spodziewasz sie, ze bede zbijal kazde Twoje zdanie? Nawet to, z ktorym sie zgadzam? Przeciez to jasne, ze przegrac z Barca to zadna kompromitacja. Ale wole, zeby tacy jak Ty czytali w gazecie "Barca:Wisla 3:0" i widziec, ze Wislacy to pilkarze, ktorzy pragna zaistniec w Europie niz pocieszac sie jakims "1:0" i wstydzic sie, ze mecz puszczano na Eurosporcie. > > > > > Co wy kurwa macie w glowach??? > > > > > > > > Eeee... Niech pomysle... Siano? > > > > Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? > > > > > > Nie gadles ! Nawet siana tam brak ! > > > > No tak, spodziewalem sie tego... > > Ale przynajmniej nie ma czego podpalic. Jeden plus. > > > > Widze, ze siedzi nade mna jakis kolon i mi wziernikiem w uchu grzebie - to > > Ty? Szukasz czegos w mojej glowie? > > A niby czego ? To Ty szukasz - pytanie wiec chyba nie do mnie? > > > O nagrodzie wiec , jak rozumiesz (czyzby?) , nie moze byc mowy ... > > > > Nie rozumiem - jest to dla mnie niepojetne. > > Dzidzi wygrac! Dzidzi chciec naglode! Bueeee!... > > Chlip! > > Idz misiu do babci , ona da .. Za daleko... > > > Gdyby grzyby rosly w dupie , to by nie treba bylo do lasu chodzic. > > > > A gdzie tu argument, bo nie wiem? > > Moj uwagi nt. krzyku odnosily sie jeszcze jakos do tresci, a powyzsze? > > Napisales , ze gdyby Sarnat nie bronil tak wspaniale to Wisla dostalaby wiecej > to ja ci napisalem , ze gdyby w dupie rosly grzyby to by nie trzeba bylo do las > u chodzic. Zauwazylem - nie musisz powtarzac. Spytalem - jak jedno ma sie do drugiego? > Sam wiesz jak to jest z tym gdybaniem . Niech sobie przypomne "gdyby to Legia grala z Barca na pewno byloby z 0:5". Czy to nie Ty napisales? Nie rozsmieszaj wiec z tym gdybaniem. > Ja wcale nie pieje z zachwytu . Jestem od tego wrecz daleki . > Ale nie mozna mowic o jakiejs ogromnej kompromitacji , a w takim tonie > utrzymana jest spora czesc wpisow Ogromnej? Nie, nie byla ogromna. Ogromna bylaby, gdyby Artek nie byl wczoraj natchniony, bo wtedy - mimo murowania slupkow - skonczyloby sie pewnie na 5:0. A tak? A tak to byla zwyczajna kompromitacja - wcale nie wielka. > > > Nie wiem skad jestes > > > > To bardzo latwo odczytac jesli ma sie oczy i glowe na swoim miejscu. > > Coz.... > > Coz, nie sprawdzilem tego przed odpowiedzeniem na twoj > post, a podczas odpowia dania juz sie nie da . Jak sie nie mysli trzezwo, to sie nie da - coz poczac? Ale przynajmniej potwierdzasz, ze nie myslisz trzezwo, czyli Twoje wywody nt. meczu tez nie sa chyba zbyt przemyslane... > > I tu konczymy dyskusje, bo widze, ze nie ma ona juz kompletnie sensu. > > Jestes zwyklym zaslepionym barankiem, ktory poza nazwa Wisla Krakow > > czarnym drukiem w gazetce nie widzi na swiecie nic. Wg Ciebie Wisla > > jest swiatynia polskiej pilki, a kazdy mecz to popis kunsztu pilkarskiego > > i zmyslu taktycznego > > Niemasz racji : odpowiedz , jak dwie powyzej .wazam tylko , > ze Wisla ma zdecydowanie najlepsza drzyne w Polsce Szkoda tylko, ze nijak nie potrafi tego udowodnic (i nie mowie o lidze). > Co nie zmienia ocywiscie fakt , ze od takich druzyn, > jak Barca dziela nas lata swietlne ! To Tobie i Tobie podobnym sie tak wydaje, poniewasz macie manie wielkosci. Na Ciebie dzialaja sumy liczone w dolarach, straszonko i historia. Ja kibicuje takim druzynom, ktore nie ogladaja sie na nazwy, ale walcza, wkladaja w gre calych siebie i gryza trawe. Ale, jak juz wielokrotnie mowilem, taka mentalnosc - trzeba chyba czekac na nowe pokolenie... > > > > > Czy naprawde z was takie matoly ?? > > > > > > > > Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? > > > > > > Dobre , dobre , usmialem sie saznie . > > > > Tak? > > A nie siermieznie przypadkiem? > > Nie , saznie ( sążnie) . Upieram sie jednak, ze siermieznie (siermiężnie). > > > > > Grali defensywnie i liczyli na kontry > > > > > > > > Przepraszam, na co liczyli? > > > > Czy ja sie nie przes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 13:45 [i znow sie nie zmiescilo - ta dyskusja jest jednak jalowa] > > > > > Grali defensywnie i liczyli na kontry > > > > > > > > Przepraszam, na co liczyli? > > > > Czy ja sie nie przesly... eee... nie przewidzialem? > > > > Czy my mowimy o tym samym meczu? Nie, na pewno nie. > > > > Bo jesli tak, to ktorys z nas jest albo slepy albo durny. > > > > > > Zgadles , ktorys z nas jest durny ! I tu masz nagrode pocieszenia ! > > > > Adres i telefon do wiadomosci Redakcji. > > OK , sle niespodzianke ! Mala szmacianke :) Nie obraz sie Znaczy co? Figurke Czerwca Ryszarda? Nie, dzieki... Nie obraz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 15:21 Gość portalu: macias napisał(a): > Zupelnie nie wiem, po co ten wstep? > Chcesz postawic sie z gory na lepszej pozycji w tym poscie? Tak > Napisales (taki byl sens Twojej wypowiedzi), ze jesli Barca zdobedzie Puchar > Mistrzow, to znaczy, ze wczoraj zagrala wybitnie i gra tak w kazdym meczu, > dlatego Wisla jest wspaniala, bo dala sobie wbic tylko jedna bramke... Sens mojej wypowiedzi byl inny . Jestes dosc zapatrzony w swoja paranoje wiec i tak nie dasz sobie przetlumaczyc. > Gdzie ja napisalem " ze Barca siegnie po Puchar > jest wyznacznikiem tego, ze w kazdym meczu gra bajecznie " No gdzie ? > O bosz... czlowieku! Wez Ty sie lecz. > Takie przeslanie probowales mi wpoic. Nic takiego nie staralem ci sie wpoic , aczkolwiek uwazam ,ze Barca grala wczoraj calkiem dobrze . > Wg Ciebie Barca grala wczoraj wspaniale i w ogole jest zawsze wspaniala > i nigdy nie jest do ogrania, jesli sie okaze, ze siegnie po Puchar Mistrzow... Jest nie do ogrania przez polska druzyne .Musisz sie z tym pogodzic misiu bo taka jest prawda. > Jesli chodzi ci o to, ze z Wisla grala slabo , > to moim zdaniem gra sie tak jak przeciwnik pozwala . > > ROTFL! > Rzeczywiscie! Wczoraj stojac murem w bramce nie pozwolila Barcy na wiele. > Rzeczywiscie! I jeszcze ten Artek - Barca byla na kolanach... > A to dlatego, ze byla pod wrazeniem kunsztu Wislakow. > ROTFL! Mozesz rotlfowac a i tak Wisla grala dobrze w obronie. Sarnat tez . > > Lecz jezeli Barcelona dojdzie dofinalu CL, bedzie > to moim zdaniem oznaczalo , ze sa naprawde wybitna druzyna > A po cholere takie wywody?! > Ja i bez tego to wiem, ale co to ma do tego zasranego watku? > Mowimy o tym, ze Barca jest wspaniala _w_ogole_ czy o tym jaka byla wczoraj? > Zastanow sie. Ma to tyle ,ze jest nie do ogrania przez polska druzyne i jeszcze dlugo tak bedzie > > i bez wgledu na wiare Wislakow (jaka ona by nie byla) , > > nie mieli szans z Barcelona. > > Tak sobie tlumacz. > Wszyscy sobie tak tlumaczcie... zajdziecie tak daleko > jak - nie przymierzajac - Zablocki. Slabosc techniczna polskich pilkarzy nie wynika z mentalnosci , a z beznadziejnego szkolenia mlodziezy . Jesli tego nie wiesz to jestes glupi . > > > > > W zyciu, stary! > > > > > Ale nie drzyj sie, prosze, bo uszy bola, ok? > > > > > > > > Gdzie tu argument bo nie wiem ? > > > > > > Sorry, a jakiego argumentu sie spodziewales, bo nie wiem? > > > Zwrocilem Ci tylko uwage, zebys sie nie darl... > > > > Spodziewalem sie argumentu na zaprzeczenie przytoczonych slow , > > ze to nie kompromitacja przegrac z Barcelona ale takiego niestety > > nie znalalem . > > Jak to niestety?! > Spodziewasz sie, ze bede zbijal kazde Twoje zdanie? > Nawet to, z ktorym sie zgadzam? Przeciez to jasne, ze przegrac z Barca to zadna > kompromitacja. Ale wole, zeby tacy jak Ty czytali w gazecie "Barca:Wisla 3:0" i > widziec, ze Wislacy to pilkarze, ktorzy pragna zaistniec w Europie niz pocieszac > sie jakims "1:0" i wstydzic sie, ze mecz puszczano na Eurosporcie. Ja sie nie pocieszam ale fakt , ze to dobry wynik . Kompromitacja na Erosporcie to byla jak grala Pogon z Galatasaray. > Co wy kurwa macie w glowach??? > Eeee... Niech pomysle... Siano? >Zgadlem? Hurra! Co w nagrode? >Nie gadles ! Nawet siana tam brak ! >> No tak, spodziewalem sie tego... > Ale przynajmniej nie ma czego podpalic. Jeden plus. > Widze, ze siedzi nade mna jakis kolon i mi wziernikiem w uchu grzebie > to >Ty? Szukasz czegos w mojej glowie? >A niby czego ? > To Ty szukasz - pytanie wiec chyba nie do mnie? Ja nic nie szukam bo tam nic nie ma . Moze to twoj tato ? > O nagrodzie wiec , jak rozumiesz (czyzby?) , nie moze byc mowy . > Nie rozumiem - jest to dla mnie niepojetne. Dzidzi wygrac! Dzidzi chciec naglode! Bueeee!... > Chlip! > > Idz misiu do babci , ona da .. > Za daleko... No to pech :))) > > > > Gdyby grzyby rosly w dupie , to by nie treba bylo do lasu chodzic. > > > A gdzie tu argument, bo nie wiem? > > > Moj uwagi nt. krzyku odnosily sie jeszcze jakos do tresci, a powyzsze > > Napisales , ze gdyby Sarnat nie bronil tak wspaniale to Wisla dostalaby w > iecej > > to ja ci napisalem , ze gdyby w dupie rosly grzyby to by nie trzeba bylo do lasu chodzic. > > Zauwazylem - nie musisz powtarzac. > Spytalem - jak jedno ma sie do drugiego? > > > Sam wiesz jak to jest z tym gdybaniem . > > Niech sobie przypomne "gdyby to Legia grala z Barca na pewno byloby z 0:5". > Czy to nie Ty napisales? > > Nie rozsmieszaj wiec z tym gdybaniem. Mowisz o dwoch roznych rzeczach . Ja odnioslem swoje "gdyby" do czasu przyszlego , co jest jak najbardziej dopuszczalne . Ty gdybasz o czyms , co juz bylo a to czysta glupota . Moje gdybanie potwierdzi przyszlosc , twoje jest bezsensu > Ja wcale nie pieje z zachwytu . Jestem od tego wrecz daleki . > Ale nie mozna mowic o jakiejs ogromnej kompromitacji , a w takim tonie > utrzymana jest spora czesc wpisow > > Ogromnej? Nie, nie byla ogromna. > Ogromna bylaby, gdyby Artek nie byl wczoraj natchniony, bo wtedy - mimo > murowania slupkow - skonczyloby sie pewnie na 5:0. A tak? A tak to byla > zwyczajna kompromitacja - wcale nie wielka. Kompromitacja ? Cos ci sie chyba pojebalo. > I tu konczymy dyskusje, bo widze, ze nie ma ona juz kompletnie sensu. > Jestes zwyklym zaslepionym barankiem, ktory poza nazwa Wisla Krakow > czarnym drukiem w gazetce nie widzi na swiecie nic. Wg Ciebie Wisla > jest swiatynia polskiej pilki, a kazdy mecz to popis kunsztu pilkarskiego > > > i zmyslu taktycznego > > > > Niemasz racji : odpowiedz , jak dwie powyzej .wazam tylko , > > ze Wisla ma zdecydowanie najlepsza drzyne w Polsce > > Szkoda tylko, ze nijak nie potrafi tego udowodnic (i nie mowie o lidze). A gdzie ma udowodnic ze jest najlepsza w Polsce :))))))) Juz sie za bardzo denerwujesz i pieprzysz od rzeczy:))) > Co nie zmienia ocywiscie fakt , ze od takich druzyn, > jak Barca dziela nas lata swietlne ! > > To Tobie i Tobie podobnym sie tak wydaje, poniewasz macie manie wielkosci. > Na Ciebie dzialaja sumy liczone w dolarach, straszonko i historia. To ty masz manie wielkosci jesli myslisz ze Wisla byla w stanie sprostac Barcelonie. Znowu nie myslisz logicznie :)) > Ja kibicuje takim druzynom, ktore nie ogladaja sie na nazwy, ale walcza, > wkladaja w gre calych siebie i gryza trawe. Ale, jak juz wielokrotnie mowilem, > taka mentalnosc - trzeba chyba czekac na nowe pokolenie... Wisla walczyla bardzo fajnie , zwlaszcza w pierwszym meczu , wiec nie pieprz glupot . Jak widac Barca jest za dobra . Ciagle nie mozesz tego zrozumiec. > Czy naprawde z was takie matoly ?? > > Znaczy masz na mysli, ze chcemy do Pacanowa czy jak? > > Dobre , dobre , usmialem sie saznie . > > > > Tak? > > > A nie siermieznie przypadkiem? > > > > Nie , saznie ( sążnie) . > > Upieram sie jednak, ze siermieznie (siermiężnie). A ja ze saznie (sążnie) . Ze nie znasz tego slowa to nie znaczy ze ono nie istnieje . > Grali defensywnie i liczyli na kontry > Przepraszam, na co liczyli? > Czy ja sie nie przes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 17:21 Gość portalu: Hollow napisał(a): > > Napisales (taki byl sens Twojej wypowiedzi), ze jesli Barca zdobedzie > > Puchar Mistrzow, to znaczy, ze wczoraj zagrala wybitnie i gra tak w kazdym > > meczu, dlatego Wisla jest wspaniala, bo dala sobie wbic tylko jedna bramke... > > Sens mojej wypowiedzi byl inny . Jestes dosc zapatrzony w swoja paranoje > wiec i tak nie dasz sobie przetlumaczyc. W takim razie, kolorowy, puchaty misiu, skoro juz stwierdzasz, ze inny, to moze napisz przy okazji - jaki, he? Bo jak na razie innego nie znajduje. W moze ktos wokol? > > > Gdzie ja napisalem " ze Barca siegnie po Puchar > > > jest wyznacznikiem tego, ze w kazdym meczu gra bajecznie " No gdzie ? > > > > O bosz... czlowieku! Wez Ty sie lecz. > > Takie przeslanie probowales mi wpoic. > > Nic takiego nie staralem ci sie wpoic , aczkolwiek uwazam ,ze Barca grala > wczoraj calkiem dobrze . Tylko dobrze? A nie wspaniale? Przeciez wygrala z cudowna Wisla! Mysle jednak, ze jestesmy w bledzie - powiedzmy prawde - Barca grala nieziemsko! > > Wg Ciebie Barca grala wczoraj wspaniale i w ogole jest zawsze wspaniala > > i nigdy nie jest do ogrania, jesli sie okaze, ze siegnie po Puchar > > Mistrzow... > > Jest nie do ogrania przez polska druzyne .Musisz sie z tym pogodzic > misiu bo taka jest prawda. Chyba w Twojej chorej wyobrazni. To, ze Twoja Wiselka nie dala rady, bo nawet nie probowala, nie chciala, nie znaczy jeszcze, ze Barca nie jest do ogrania przez zaden polski zespol. Za kogo Ty sie uwazasz i za kogo uwazasz pilkarzy Wisly? Za bozyszcze Polakow, za wyznacznik polskiej pilki klubowej?! Z taka Wisla jak wczoraj wygralaby nawet Arka Gdynia... chociaz moze jakims cudem wyszedlby im remis. > > > Jesli chodzi ci o to, ze z Wisla grala slabo , > > > to moim zdaniem gra sie tak jak przeciwnik pozwala . > > > > ROTFL! > > Rzeczywiscie! Wczoraj stojac murem w bramce nie pozwolila Barcy na wiele. > > Rzeczywiscie! I jeszcze ten Artek - Barca byla na kolanach... > > A to dlatego, ze byla pod wrazeniem kunsztu Wislakow. > > ROTFL! > > Mozesz rotlfowac a i tak Wisla grala dobrze w obronie. Sarnat tez . Sarnat - zgadzam sie, nawet lepiej niz dobrze, ale reszta? Nie rozsmieszaj po raz kolejny... > > > Lecz jezeli Barcelona dojdzie dofinalu CL, bedzie > > > to moim zdaniem oznaczalo , ze sa naprawde wybitna druzyna > > > > A po cholere takie wywody?! > > Ja i bez tego to wiem, ale co to ma do tego zasranego watku? > > Mowimy o tym, ze Barca jest wspaniala _w_ogole_ czy o tym jaka > > byla wczoraj? Zastanow sie. > > Ma to tyle ,ze jest nie do ogrania przez polska druzyne i jeszcze > dlugo tak bedzie Takie brednie mozesz wykladac swoim kolegom na stadionie przy Rejmonta. Upajajcie sie i co tak jeszcze chcecie. Jesli Wasza druzyna ma tak grac w Europie, to zycze jej, zeby pognebili ja jacys amatorzy z Wysp Owczych. > > > i bez wgledu na wiare Wislakow (jaka ona by nie byla) , > > > nie mieli szans z Barcelona. > > > > Tak sobie tlumacz. > > Wszyscy sobie tak tlumaczcie... zajdziecie tak daleko > > jak - nie przymierzajac - Zablocki. > > Slabosc techniczna polskich pilkarzy nie wynika z mentalnosci , > a z beznadziejnego szkolenia mlodziezy . > Jesli tego nie wiesz to jestes glupi . Glupi to moze jestes Ty. Po pierwsze - wiem doskonale, jak wyglada szkolenie mlodziezy w tym kraju i to z wlasnego doswiadczenia. Ale nawet, gdybym nie wiedzial, nie jest to zaden wyznacznik madrosci czy glupoty. Glupota jest natomiast osadzanie innych po fakcie, czy wiedza, jak szkoli sie w Polsce mlodziez czy tez nie wiedza... Wracajac do tematu - wyszkolenie techniczne mozna miec gorsze, ale - POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY I PO RAZ KOLEJNY CHYBA GROCHEM O SCIANE - zaangazowaniem, wola walki i checia zwyciestwa mozna nadrobic wiele. Gdyby o wynikach decydowala wylacznie technika, to zadne Niemcy czy Anglia nigdy nie zdobylyby Mistrzostwa Swiata. Zreszta, o czym my rozmawiamy? Widze, ze zyjesz w swoim wyimaginowanym swiatku, do ktorego nie docieraja podstawowe nawet prawdy zyciowe, nie mowiac juz o sensownej i rzeczowej dyskusji na jakiekolwiek tematy z pilka nozna na czele. > Kompromitacja na Erosporcie to byla jak grala Pogon z Galatasaray. I po co szukasz przykladow z historii? Ta wczorajsza nie byla wcale mniejsza. > > > Sam wiesz jak to jest z tym gdybaniem . > > > > Niech sobie przypomne "gdyby to Legia grala z Barca na pewno byloby z 0:5" > > Czy to nie Ty napisales? > > > > Nie rozsmieszaj wiec z tym gdybaniem. > > Mowisz o dwoch roznych rzeczach . Ja odnioslem swoje "gdyby" > do czasu przyszlego , co jest jak najbardziej dopuszczalne . > Ty gdybasz o czyms , co juz bylo a to czysta glupota > Moje gdybanie potwierdzi przyszlosc , twoje jest bezsensu ROTFL! A co to? Jakies nowe zasady filozofii spolecznej czy moze ucza tego teraz na jezyku polskim? ROTFL! > > Ja wcale nie pieje z zachwytu . Jestem od tego wrecz daleki . > > Ale nie mozna mowic o jakiejs ogromnej kompromitacji , a w takim tonie > > utrzymana jest spora czesc wpisow > > > > Ogromnej? Nie, nie byla ogromna. > > Ogromna bylaby, gdyby Artek nie byl wczoraj natchniony, bo wtedy - mimo > > murowania slupkow - skonczyloby sie pewnie na 5:0. A tak? A tak to byla > > zwyczajna kompromitacja - wcale nie wielka. > > Kompromitacja ? Cos ci sie chyba pojebalo. Watpie. Ale przeczytam jeszcze raz. . . . Przeczytalem i zgadzam sie ze samym soba. Potwierdzam wiec, zeby nie bylo pytan - to byla kompromitacja. Uprzedzam Twoja sugestie (pytanie) - nic mi sie nie pojebalo. > > > Niemasz racji : odpowiedz , jak dwie powyzej .wazam tylko , > > > ze Wisla ma zdecydowanie najlepsza drzyne w Polsce > > > > Szkoda tylko, ze nijak nie potrafi tego udowodnic (i nie mowie o lidze). > > A gdzie ma udowodnic ze jest najlepsza w Polsce :))))))) Gdzie? Chocby w starciu z innymi druzynami niz tylko z tymi z ligowej poleczki. > > Co nie zmienia ocywiscie fakt , ze od takich druzyn, > > jak Barca dziela nas lata swietlne ! > > > > To Tobie i Tobie podobnym sie tak wydaje, poniewasz macie manie wielkosci. > > Na Ciebie dzialaja sumy liczone w dolarach, straszonko i historia. > > To ty masz manie wielkosci jesli myslisz ze Wisla byla > w stanie sprostac Barcelonie. > Znowu nie myslisz logicznie :)) To sie juz powtarza - nie widze wiec sensu ciagniecia tego dalej. Koncze. Prosze tylko o jedno - nie pieprz o szkoleniu mlodziezy, technice, placach, wartosciach pilkarzy, poziomie, itp. skoro dla Ciebie nie jest wazne postawa na boisku, a jedynie nazwa... "Ooo! Barca! Szkoda... Juz po... Eeee..." Pewnie takie reakcje byly w Krakowie po losowaniu, nie? A w szatni Wisly jeszcze bardziej pesymistyczne. To przyjezdzajcie sobie nadal do Radomska czy Ostrowca i wymeczajcie te 1:0 czy 2:0, a potem zachlejcie sie na smierc z radosci, ze znow bedzie okazja "dokopac" Skonto Ryga czy innemu FC Vaduz... Jestes taki malostkowy. > > > > A nie siermieznie przypadkiem? > > > > > > Nie , saznie ( sążnie) . > > > > Upieram sie jednak, ze siermieznie (siermiężnie). > > A ja ze saznie (sążnie) . Ze nie znasz tego slowa to > nie znaczy ze ono nie istnieje . A kto Ci powiedzial, ze nie znam? Upieram sie tylko, ze jedyny sposob, w jaki mogles sie usmiac to wlasnie siermieznie. Saznie to smieje sie ja, kiedy czytam Twoje wypociny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 08:01 Dobra , zobaczymy kto jak wypadnie w pucharze UEFA , bo widze ,ze dla ciebie to jakas wielka sensacja , ze druzyna z naszego kraju (w ktorym geniusze pilkarscy rodza sie na pniu) odpadla z takimi cieniasami jak Barcelona ! Fakt , to nie do pomyslenia ! Kompromitacja ! To musial byc chyba jakis spisek ! Niedlugo wybory parlamentarne, moze jakos to sie da powiazac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 09:44 Ty masz naprawde cos nie tak z glowa! Ty idz sie naprawde lecz, bo na poczatku myslalem, ze Ty jestes niereformowalnym fanatykiem, ale teraz zauwazam, ze jestes po prostu chory psychicznie albo takiego udajesz. Albo masz wyjatkowe klopoty ze zrozumieniem slowa pisanego, co tlumaczyloby Twoje dziwaczne odpowiedzi w calym tym watku... Gdzie napisalem, ze kompromitacja jest wyeliminowanie przez Barcelone?! Napisalem wyraznie, ze kompromitacja ani sensacja nie jest, ale Ty - widze - nie czytasz tego, co sie do Ciebie pisze, a jedynie pieprzysz swoje farmazony dalej i dalej i dalej... Styl, chlopaku, styl, rozumiesz? Styl w jakim to zrobili jest kompromitujacy i zrozum to nareszcie. Nie odpowiadaj, jesli znow masz pisac, ze to zadna kompromitacja przegrac z Barca, bo piszesz to juz 10. raz, a po trzecim stalo sie nudne. Najlepiej w ogole nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 11:51 Ten styl niebyl taki zly . 3-4 usiebie , ladny meczyk , fajny , podobal mi sie . W drugim fajnie grali z klepy . Niezly d-fence ! Nie zaprzeczysz chyba . A Barca lepsza , to co nie wiedziales ? PS Nie musiales tak rano wstawac zeby mi odpisac . Sorry , wczoraj juz nie moglem ci odpisywac bo wyszedlem kochanie :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 12:35 Gość portalu: Hollow napisał(a): > Ten styl niebyl taki zly . To Twoje - odosobnione - zdanie... > 3-4 usiebie , ladny meczyk , fajny , podobal mi sie Mnie takze, ale do przerwy. A potem przeanalizowalem nawet pierwsza polowe i doszedlem do wniosku, ze mimo ladnej gry Barca baaardzo sie oszczedza. > . W drugim fajnie grali z klepy . ROTFL! A co to? Trening w dziada? Nie wiem, gdzie grali fajnie z klepy? Chyba Sunday z Sarnatem i Baszczynski z Czerwcem. Czlowieku, o fajnej grze z klepy mozna mowic, jak sie jest na 70 czy 80 metrze, a nie w polowie wlasnej polowy boiska. Wtedy to sie nazywa podawanko... Widze, ze znow wychodzi u Ciebie minimalizm: "Ooo! To oni potrafia do siebie podawac z pierwszej pilki! Ooo! Sa niezli! Wow!" > Niezly d-fence ! Nie zaprzeczysz chyba . Juz nie mam sily... Caly czas zaprzeczam, nie zauwazyles tego?! Jesli nie, to po cholere bylo to pisanie? Ja jak cepem o siano, a ten swoje... Odpowiadajac mi poprzednio w ogole czytales moje slowa? Z tego, co widze, to chyba nie. Defensywa byla beznadziejna! Zrozum, ze ich na swojej polowie bylo 11 (slownie: jedenastu), a i tak Barca wchodzila sobie na 10 metr kiedy chciala. Tylko Artek byl przeszkoda. > A Barca lepsza , to co nie wiedziales ? Co za ulom! > Nie musiales tak rano wstawac zeby mi odpisac . > Sorry , wczoraj juz nie moglem ci odpisywac bo wyszedlem kochanie :))))))))))) Nie, ja juz to koncze... K****, gdzie ja jestem?! To jakies Tworki chyba... "Kochanie"... Bosz... nie gustuje w chlopakach. Zegnam ozieble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 17:31 A co ty jestes macius jakas wyrocznia ,czy jaki chuj ? Nie zgadzam sie z twoimi wywodami . Moge ? Czy nie ? Chyba nie dopuszczasz takiej mozliwosci. Zmien sie macias , bo to niedobra cecha . I nie podniecaj sie tak , bo mi az piana z ekranu leci , jak wyswietla twoje wpisy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:56 Oj Hollow buraczku. Nie umiesz sie wypowiedzić rzeczowo, tylko rzucać gównem umiesz więc nie wypowiadaj sie więcej. Ja i tak twierdze że lepiej by było gdyby zagrali otwarty futbol, bo przynajmniej nie zmarnowałbymm 90 minut przed telewizorem. Bo czy bedziesz pamietal za 2 lata czy Wisła przegrała 0:1 czy 2:5 ? Pozdrawiam wszystkich kochających futbol. GG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.244.103.210.Dial1.NewYork1.Level3.net 23.08.01, 06:29 Gość portalu: Hollow napisał(a): > Nie apomnieliscie z kim grala Wisla ????? Niektorzy > pierdola tak , jakby to > byla jakas wielka kompromitacja przegrac z Barcelona !!!!! Co wy kurwa macie w > glowach??? > Przeciez gdyby zagrali otwarty futbol to skonczyloby sie okolo 0-5 na 100 a naw > et 200% !!!!! I o to wlasnie chodzi. Mentalnosc cwela. Czuje sie taki tylko prosym cwelem, ktory po prostu musi przegrac, wiec ustala taktyke na ja najmniejsza kompromitacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janelka Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 213.134.142.* 22.08.01, 10:19 Myślę, że po prostu nie mieli szans wygrać z Barceloną, która jest o niebo lepsza od naszej Wisły. Może Barca nie jest w optymalnej formie, ale i tak umiejętności piłkarzy w niej grających są po prostu dla naszych zawodników niemożliwe do osiągnięcia. Nasz profesjonalista to 1/10 profesjonalisty z takiej ligi jak hiszpańska. Ale mimo wszystko Wisła nie skompromitowala się i pokazała, że jednak można zmęczyć i zdenerwować trochę wielką Barcelonę. Nasi pokazali wielką determinację, zacięcie i chęć wygranej. Powinniśmy być z nich zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytr Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.01, 14:32 Gość portalu: Janelka napisał(a): > Myślę, że po prostu nie mieli szans wygrać z Barceloną, która jest o niebo leps > za od naszej Wisły. Może Barca > nie jest w optymalnej formie, ale i tak umiejętności piłkarzy w niej grających > są po prostu dla naszych > zawodników niemożliwe do osiągnięcia. Nasz profesjonalista to 1/10 profesjonali > sty z takiej ligi jak hiszpańska. > Ale mimo wszystko Wisła nie skompromitowala się i pokazała, że jednak można zmę > czyć i zdenerwować trochę > wielką Barcelonę. Nasi pokazali wielką determinację, zacięcie i chęć wygranej. > Powinniśmy być z nich > zadowoleni... Mysle ze sa dwie kwestie: 1. Wisla zagrala bez wiary w mozliwosc sukcesu, ogladalem ten mecz w hiszpanskiej telewizji i tam komentatorzy najpierw twierdzili, ze Wisla sprobuje przetrwac pierwszy impet a potem zaatakuje a od 80. minuty twierdzili, ze nic nie rozumieja. 2. Wisla jest najlepsza polska druzyna, ale z Barcelona lepiej zagralaby Polonia, twardo i dobrze z kontry. Wisla nie umie grac z kontry, jej pilkarze sa dobrze (jak na nasza lige) wyszkoleni technicznie, ale powolni i malo waleczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 157.25.121.* 22.08.01, 10:46 Niestety Wiślacy narobili w gacie długo przed meczem. Niestety nasi piłkarze ni mają mentalności drużyn nawet z tej środkowoeuropejskiej strefy. Gdyby wyszli tam zawodnicy Sparty, Hajduka, Sparty to oni myśleli by że doleją Barcelonie, a nasi myśleli o tym, żeby się ten mecz już skończył. Najgorsze jest to, że Barcelona grała na 30 procent możliwości, a Wisła na sto. Gdyby Barcelona zagrała na sto procent tak jakby grała z Realem to by była straszna rzeźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 157.25.121.* 22.08.01, 10:53 I jeszcze jedno niech wszyscy młodzi Brożek, Grzelak, Madej uciekają stąd, bo zniszczą ich talent i zrobią z nich Czerwców bez krztyny polotu. Poza tym nikt ich nie wypuści na boisko w poważnym meczu jeśli nie ukończą 27 lat, bo w naszej lidze muszą grać doświadczeni piłkarze. A najśmieszniejsze jest to, że ja ktury amatorsko sobie gram w piłkę to mam więcej polotu niż cała nasza liga. Czy tak trudno im czasem podać piętą, przepuścić piłkę, strzelić przewrotką, czy na pełnej szybkości minąć przeciwnika. Przecież prawdopodobnie z piłką spędzili tyle czasu co Rivaldo, więc dlaczego taka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo95 moja opinia o twoim polocie IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 12:15 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > A najśmieszniejsze jest to, że ja ktury amatorsko sobie gram w piłkę to mam więcej polotu niż cała nasza liga. jeżeli w piłce nożnej wykazujezsz tyle samo polotu co w ortografii to mogę sobie wyobrazić co prezentujesz na boisku bałwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: moja opinia o twoim polocie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 12:34 Ty, a co Ty sie tak czepiasz tej ortografii u kazdego? Jeden blad zrobil - co z tego? Wielkie halo! Ty tez walnales literowke. I co teraz? Powiesic Cie za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo95 Re: moja opinia o twoim polocie IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 12:46 co to jest literówka? "u każdego" tzn. u kogo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: moja opinia o twoim polocie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 13:15 Gość portalu: kajo95 napisał(a): > co to jest literówka? U Ciebie? Prosze: "wykazujezsz". Poza tym lamiesz podstawowe zasady interpunkcji. > "u każdego" tzn. u kogo jeszcze? Juz ktorys (drugi? trzeci?) raz widze, jak dzis przyczepiasz sie o ortografie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo95 Re: moja opinia o twoim polocie IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 17:45 co innego zapomnieć o przecinku a co innego napisać "ktury" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalu Re: moja opinia o twoim polocie IP: 157.25.121.* 22.08.01, 12:41 Gość portalu: kajo95 napisał(a): > Gość portalu: Crotalus napisał(a): > > > A najśmieszniejsze jest to, że ja ktury amatorsko sobie gram w piłkę to m > am > więcej polotu niż cała nasza liga. > > jeżeli w piłce nożnej wykazujezsz tyle samo polotu co w ortografii to mogę sobi > e > wyobrazić co prezentujesz na boisku bałwanie Czego się czepiasz. Jestem dyslektykiem i mam na to papiery. Dobrze, że i tak, tak mało błędów robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczo Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.is.pcz.czest.pl 22.08.01, 11:31 Ja tam z Wisly dumny nie jestem, byly okresy gry gdy nie potrafili przytrzymac pilki przez 20 sekund w srodku pola. Barca to silny zespol, ale bezradnosc Wisly byla porazajaca. To nie tylko brak umiejetnosci, ale brak pomyslu na skonstruowanie najprostszej akcji ofensywnej. Mialem nadzieje ze Wisla sprobuje awansowac - ale Smuda postanowil nisko przegrac. Ciekawe czy pilkarze Helsinborga mysleli podobnie grajac (i wygrywajac) z WIELKIM INTEREM. Puchary pilkarskie polegaja na tym by WYELIMINOWAC druzyne przeciwna, rozmiary porazek czy zwyciestw maja drugorzedne znaczenie - Wisla nawet nie sprobowala na Camp Nou awansowac a Sarnat uratowal ja od calkowitego blamazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashton Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.zetosa.com.pl 22.08.01, 11:50 No i stalo sie koniec marzen, Wisla przegrala drugi mecz 0:1, ale wolalabym zeby Wisla przegrala kilkoma bramkami bo moze wtedy, moglabym napisac ze grala z sercem. Dzis zawodnicy bialaj gwiazdy grali tak jakby ich jedynym marzeniem bylo nie poniesienie kilku bramkowej porazki, bez wiary w zwyciestwo. Ten mecz mogli wygrac tylko gdyby rezykowali szybkie ataki, dynamiczne akcje a oni co zrobili? Zaszyli sie pod wlasna bramka, gdy juz raz na jakis czas odebrali pilke Barcelonie zamiast przeprowadzic szybki kontratak, wybijali pile jak najdalej od swojej bramki. Wisla grala dzis tak jakby w druzynie z Krakowa nie bylo ani jednego napastnika, tylko 10 obroncow i bramkarz. Zrozumialabym gdyby to Barcelona postawila na obrone bo oni mieli czego bronic, im wystarczylby nawet remis, ale Wisla? Barcelona tez nie pokonala jakiejsc swietnej formy, ale ona byla wlasciwie pewna awansu a w sobote zaczyna sie sezon w lidze hiszpanskiej, a Barca mozy o mistrzostwie. Oni nie rezykowali bo nie musieli. Pochwalic trzeba bramkarza Artura Sarnata, mial kilka swietnych interwencji. W Barcelonie beda nas chyba kojarzyc jako kraj bramkarzy, najpierw Dudek, teraz Sarnat. Konczac napisze jeszcze tylko, ze ogolnie byl to slaby mecz, trener Smuda obiecywal walke ale slowa nie dotrzymal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agawa Przynajmniej sie nie osmieszyli!!! IP: *.zetosa.com.pl 22.08.01, 12:16 Wisla zachowala twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytr Re: Przynajmniej sie nie osmieszyli!!! IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.01, 14:40 Gość portalu: Agawa napisał(a): > Wisla zachowala twarz! ...Ale dala dupy! (cos za cos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.*.*.* 22.08.01, 12:07 a miala awansowac? to smieszne... a zalosne bylo to co wczoraj zaprezentowali... co za postawa, szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 22.08.01, 12:28 Bo Liga Mistrzów to nie są i nigdy nie będą rozgrywki dla Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 12:43 Wisła nie awansowała bo zagrała maksymalnie defensywny footbol, a poza tym żaden z zawodników nie był w stanie ze względu na mizerne umiejętności techniczne przeprowadzić akcji solowej otwierającej drogę do bramki Barcelony. I żaden Frankowski tego by nie zmienił!!!! W Polsce potrzebna jest kasa, otwarcie ligi na obcokrajowców i wtedy będzie można myśleć o wielkim footbolu jakim jest Liga Mistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene B Re: DLACZEGO WIS?A NIE AWANSOWA?A IP: *.ACF.NYU.EDU 22.08.01, 13:04 Bo nie miala zadnej szansy. Wystarczy spojrzec na place obydwu zespolow. Moze za kilka lub kilkanascie lat, kiedy place beda zblizone... Na dzisiaj trzeba cieszyc sie, ze doszlo do spotkania z Barcelona. " You get what you pay for it". Masz to, za co placisz. I w tym jest odpowiedz (mysle o zespole. Zycze powodzenia w lidze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek do HOLLOWA IP: 194.134.232.* 22.08.01, 14:03 hejka, mowie tu jako krakus, to dla podkreslenia faktu ze moglbym byc zaslepiony i alergicznie reagowac na kazdy zarzut stawaiany wisle po jej wczorajszej kompromitujacej grze..ale nie jestem zaslepiony ta wasza wymiana z maciasem przerodzila sie w ping-pong slowny bez konca, ale reasumujac calkowicie (jak juz powyzej napisalem)popieram maciasa.. nie rozumiem twojej krotkowzrocznosci i argumentow.. takie druzyny jak sparta praga, steaua, dynamo k. etc wykazuja zawsze ambicje grajac z jakakolwiek "wielka" druzyna, tego wisle wczoraj zabraklo jak ktos napisal przegrali na starcie, narobili w gacie juz pewnie w samolocie, i o to tu glownie chodzi.. coz z tego ze wynik zostaje w kronikach, coz z tego? powiem ci z w przerwie meczu zadzwonil do mnie przyjaciel z francji, kiedys pracowal ze mna w polsce, podekscytowany faktem ze na eurosporcie pokazuja barce z wisla...coz, teraz tylko sie tego wstydze,ze musial taka wisle ogladac, bo mozliwosci finansowe moze sa inne, historia i osiagniecia rozwniez, ale cos takiego jak zaangazowanie, ambicja, wiara w sukces,walka i chec pokazania sie z jak najlepszej strony to nie aspekt "ekonomiczno- pilkarski", a tego zabraklo calej wisle , z wyjatkiem sarnata.. pozdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.chomiczowka.net.pl 22.08.01, 13:36 Zgadzam się z każdym tu napisanym słowem. Jeśli nas nie stać na Baggio, Ronaldo czy Rivaldo ... a nie stać. To pomyślmy o tych wszystkich piłkarzach co grzeją ławki w Ghanie,Arabi, Keni, Wybrzerzu Kości... jeszcze z trzech Olisabebych. Czekanie na nowego Szarmacha czy Latę wydaje się sprawą beznadziejną. Naprawdę trzeba coś robić kochany PZPNie, to nie powinno i nie może skończyć się na Emanuelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 13:44 Chyba nie zrozumiales... Chodzi o naplyw dobrych pilkarzy do ligi, nie do kadry. Jesli od malego juniorzy beda sie obijac o dobrej klasy ligowcow z zagranicy (chocby Nigerii, itp.), to automatycznie podniesie sie ich poziom (i poziom ligi, reprezentacji, itd.) Nie chodzi o naturalizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś