Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paweł Janas podał skład na mecz z Danią

• Gość: fajny Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:34
        To ze zurawski strzelil gola to tez zly akcent meczu bo jeszcze wejdzie na mecz
        z anglia albo irlandia i jak zwykle nic nie strzeli z gry. Chyba ze przeciwnik
        go zlekcewazy, bo jego przewaga bedzie ponad 2 bramkowa.
      • Gość: jojo-wiślak Only WISŁA!!!!!!! n/txt IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 10:36
      • kiulik Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią 19.08.04, 10:45
        Janas musi odejść i argumentów na to jest co niemiara. Jest to człowiek
        pozbawiony wizji zespołu, nie potrafiący z przeciętnych jednak zawodników
        zrobić przeciętnego nawet zespołu. Dlaczego ten selekcjoner ciągle powołuje
        zawodników, którzy się nie sprawdzają? Dlaczego jeśli jakiś zawodnik się
        sprawdza w lidze, jest w swojej życiowej formie, strzela wiele bramek nie może
        liczyć na powołanie?

Nasz system gry jest również bardzo archaiczny. Jak można grać 4-5-1 mając w
        odwodzie takich zawodników jak Olisadebe, Smolarek, Goliński, Żurawski (który
        jest tylko rezerwowym)?! Dlaczego reprezentacja kraju o mimo wszystko sporym
        potencjale piłkarskim. gra w tak defensywny i nieskuteczny sposób? Wynik 1-5
        przy defensywnej grze mówi wszystko. Można przegrać próbująć, ale to miała być
        generalna próba. Takim sposobme znaleźliśmy się w punkcie wyjścia: nieporadna
        reprezentacja przegrywa awans na ME w meczu z Łotwą.
        Janas w wywiadzie mówi: Gdybym miał takie sytuacje jak Frankowski to też bym
        strzelał. No i co z tego ?! Skuteczność również jest wielką zaletą. Przykładem
        niekompetencji jest również niepowołanie Golińskiego. Mecz odbywający się w
        Poznaniu, zawodnik Lecha w formie. Ale nie, on, trener, ma już swój
        wykrystalizowany skład, który pregrywa z Danią 1-5. Życzę w takim wypadku
        szczęścia w meczu z Anglią. Oby tylko nie było wyższego wyniku niż w meczu
        towarzyskim z Duńczykami.

Zapraszam do dyskusji na: www.forumsport.prv.pl
      • Gość: Andrzej Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 10:46
        Nie ma nad czym się zastanawiać, trzeba szybko zmienić trenera (całej drużyny
        zmienić się nie da!!!). Inaczej będzie kompromitacja za kompromitacją.
        Polski zespół od dawna drepcze w miejscu, inni nam uciekają.
        Oby PZPN jak najszybciej to zrozumiał.
      • Gość: VIERI wiecie co ????? IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 19.08.04, 10:57
        najbardziej wkurzyła mnie wypowiedź Dudka w GW. "Każdy z nas rozegrał jeden z
        najgorszych meczów w karierze. Pierwszy gol nas załamał. Nic nie mogliśmy
        zrobić. Czekaliśmy tylko ażDuńczycy wymierzą nam kolejne ciosy.I tak sie
        stało...(...)"

do cholery jasnej czy tak wypowiada sie zawodowy piłkarz ??? za co oni biorą
        taką kupe kasy ??? za co jedzą najlepsze potrawy, śpią w najlepszych hotelach i
        zarywają najlepsze laski ????
        dla takiego życia niejeden z nas "gryzłby" murawe do oststniej sekundy meczu!!!
        to jest ich zawód i takie podejście to jakieś nieporozumienie do jasnej
        ciasnej!!
        gdyby tak postępowała każda drużyna na świecie to nie wiem jak by wyglądały
        mistrzostwa europy czy świata.
        Po strzelonym golu mecz mógłby sie praktycznie zakończyć!
        Dziecinada panowie! dziecinada!!

A rada trenerów śpi albo jeżdzi za granice na nasz koszt!
        Powinni wymienić cały skład i sprowadzić nowego trenera z zagranicy albo blagać
        Engela na kolanach by wrócił!!!!

my już nie mamy reprezentacji,.. to banda nieudaczników którzy jak dzieci , gdy
        coś idzie nie po ich myśli, zwieszają nosy, zabierają swoje zabawki i idą do
        innej piaskownicy!
        tylko że nikogo to już powoli nie obchodzi...

• Gość: mirco Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 217.96.36.* 19.08.04, 11:17
        Przedwojenny oficer gdy miał plamę na honorze od razu palił sobie w łeb.Na
        miejscu trenera Janasa po takiej kompromitacji zrobiłbym to samo (czytaj
        podałbym się do dymisji). Jak można w ten sposób zagrać dla kibiców,robiąc z
        siebie totalne pośmiewisko? Miałem jechać na mecz z Anglią,lecz wyleczyłem się
        z tego,gdyż patrzenie na naszych kasztanów graniczy z sadomasochizmem.
        • homer101 Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią 19.08.04, 11:28
          Masz rację mirco , ale naszemu trenerowi albo brakuje jaj , albo jest totalnie
          ślepy i nie widzi , że zawalił sptrawę w sposób kompromitujący . Mam pretensje
          do piłkarzy , ale to trener ustawia skład i organizuje grę drużyny , a także
          tworzy koncepcję . Nie widzę ani drużyny ani koncepcji . Oglądałem już niejedną
          reprezentację Polski , podziwiałem Górnika Zabrze w jego największych sukcesach
          i zawsze , kiedy nie starczało umięjętności , nadrabiano ambicją , ngażowaniem
          i walką całej drużyny
      • Gość: FRON JANAS CO TO KORWA BYLO?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:43
      • Gość: Becik Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:00
        Wniosek jest jeden. Janas od początku pracy z reprezentacją niczego nie
        dokonał. nie zmienił stylu, nie zmienił nic, nie zmienił nawet zawodników,
        którzy na codzień grzeją ławę!!! Jak taka zbieranina niegrających w ligach
        zawodników ma stworzyć zespół?! I Janas tego nie dostrzegł, tak jak nie
        dostrzegł w Korei Engel, i tak jak nie dostrzega teraz Kubicki w Legii! To
        jakiś obłęd polskiego trenerstwa! Chęć udowadniania za wszelką cenę, że miało
        się rację stawiając na tych a nie innych zawodników, chociaż gołym okiem widać,
        że król jest nagi. Najbardziej przykre jest to, że kiedyś pan Janas szumnie
        zapowiadał, że u niego będą grali najlepsi, a nie nazwiska... I z gęby zrobił
        cholewę. Nie pierwszy raz Lewandowski, Kukiełka, Żewłakow, Kosowski, Bąk,
        Dudek, itd zawalają sprawę. Ale konsekwencji ich poczynań nie ma - bo
        mają "nazwiska" (znane w zdecydownej większosci tylko w Polsce :-) Nasuwają się
        skojarzenia z polskimi politykami, którzy robią co chcą, knocą wszystko co jest
        do spieprzenia - i nie ponoszą tego żadnych konsekwencji. Oni tylko ubolewają,
        że podjęli błędne decyzje, a nieomylny jest tylko Bóg. Kwestia, że za tą
        omylność ci panowie - i p. Janas też - pobierają horrendalne pieniądze... Wstyd
        i kaszana. PZPN powinien szybciutko wykombinować nowego trenera. Ze "starym"
        nie ugramy nic - nowy może coś zmieni - i nie powoła nazwisk, tylko drużynę.
      • Gość: mirek Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.barciany.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 12:02
        Już się przyzwyczaiłem do żałosnej gry piłkarzy i bardzo, ale to bardzo
        fatalnego komentarza niejakiego Dariusza szpakowskiego. Boże jaki on jest
        cienki. Ciekawe co na to kierownictwo TVP.
      • yamat Janas sie miota... 19.08.04, 12:18
        Płacze od roku, że jak Bąk zdrowy, to Głowa kontuzjowany albo odwrotnie, i nie
        mają sie kiedy zgrywać. Jak obaj sa zdrowi, to wystawia... Bosackiego, a
        Głowacki z Bąkiem grają 30 minut!!! chyba tylko po to, zeby sie przypodobac
        działaczom Lecha! Czy on jest ślepy czy udaje idiotę?! Jaka próba generalna?
        Znowu eksperymenty i miotactwo!!! Dość tego!!! K.. mać !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Paweł Komentarze po meczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:40
        Witam!Uważam,że logiczna krytyka nie zaszkodzi reprezentacji,ale mieszanie jej
        z błotem i stawianie na straconej pozycji już przed meczem to wielkie
        nieporozumienie.Wierzę,że wygramy w eliminacjach i z Irlandią i z Anglią.Może
        ktoś uzna mnie za wariata lub niepoprawnego optymiste,ale czuję,że zagramy
        świetnie i będzie 6 pkt.Myślę,że obecnie optymalny skład z tych
        piłkarzy,których Pan Trener powołał na Danię to:Boruc(Dudek)-Kłos,Głowacki
        (Bosacki),Bąk,Rząsa-Gorawski,Kukiełka,Szymkowiak,Krzynówek-Żurawski,ktoś
        (Włodarczyk,Niedzielan. Prosze nie odnieść mylnego wrażenia-nie jestem kibicem
        Wisły K.Ja wręcz tego klubu nie lubię(bo trzyma z Jagą),ale gracze z tego
        zespołu są zgrani i gwarantują skłądne akcje.Do tego wkomponować Krzynówka
        (obecnie obok Żurawskiego najleszego gracza z Polski) i broń Boże takich
        zawdników jak Żewłakow(lekkomyślny w obronie,bez zaangażowania i zero w
        ofensywie-to nie jest solidny gracz i bez ducha reprezentanta).Pa Mielcarski ma
        rację-jeśli widać jakiś pomysł na grę,jakieś nieprzypadkowe akcje to jest
        nadzieja na dobre rezultaty.Tylko trzeba się pozbyć takich gwiazdorów bez
        ambicji jak Żewłakow i zagrać na 100%,a o to myślę,że w eliminacjach mozemy być
        spokojni.Wierzmy w chłopaków.Ja wierzę i jestem pewien,że się ne
        zawiodę.POLSKA,BIAŁO-CZERWONI!!!!!!!!To pisał kibic Wigier Suwałki.Dziękuję.
      • Gość: Paweł Komentarze po meczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:43
        Byłbym zapomniał: w obwodzie jeszcze Mila,Smolarek-młodzi gniewni,ale ich
        oceniać nie mogę,bo nie miałem okazji widzieć w akcji.
        • homer101 Re: Komentarze po meczu 19.08.04, 14:16
          Wracam do poprzedniej Twojej myśli , związanej z naszą reprezentacją .
          Gratuluję a jednocześnie zazdroszczę optymizmu . Prawdopodobnie oglądaliśmy w
          ostatnim okresie 2 różne reprezentacje . Ja ostatnio widzę trenera bez żadnej
          koncepcji , pomysłu na granie i odnoszenie jakichkolwiek sukcesów . Brak
          koncepcji powoduje niestabilność składu oraz obsadzanie pozycji w sposób bardzo
          przypadkowy . Jest stara prawda mówiąca o tym , że grają zawodnicy a nie
          nazwiska . U nas tego nie widać . Jestem nazwijmy doświadczonym kibicem ,
          pamiętającym czasy Górnika Zabrze grającego w finale Pucharu Zdobywców
          Pucharów , i wiem że tam gdzie nie stało umiejętności nadrabiano
          zaangażowaniem , walecznością i grą całego zespołu . Dziś tego nie widzę . W
          czasach Pana Górskiego , dziwiono się , dlaczego trener stawia na zawodników
          bez nazwisk , zostawiając w domu "bohaterów"piłkarskich stadionów . Stawiał na
          zawodnika a nie na nazwisko . Co zrobić ? Przyznam , że nie wiem . Zmaina
          trenera - owszem , bardzo wskazana . Puścić młodzież , niech się uczy i zdobywa
          doświadczenie - może to nam się bardziej opłaci i zaowocuje w przyszłości .
      • Gość: Kibic Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.sk5.am.poznan.pl 19.08.04, 14:13
        Byłem uczestnikiem i obserwatorem blamażu polskiej reprezentacji. Szkoda czasu
        rozwodzić się nad umiejętnościami piłkarzy jak również nad celowością
        zatrudniania trenera Janasa.
        Zaciekawiły mnie inne fakty na stadionie Lecha. Kupując bilet w siedzibie klubu
        oznajmiono mi że nie jest ważna informacja o nr sektora w którym będę siedział.
        Kupiłem więc bilet za 70 zł z nadzieją, że usiade tam gdzie będę chciał. Nie
        udało mi się. Czujna ochrona wykryła, że mam bilet na sektor 5 i tam
        bezwzględnie muszę usiąść. Powtarzam informacja panienki sprzedającej bilety
        była taka, że numer sektoru na bilecie nie ma znaczenia.
        Inna ciekawostka: Wchodzę na stadion, miałem przy sobie małą butelkę żywca
        (gazowaneg0. Skasowano mi ją. Stanowiłem w tym momencie zagrożenie na stadione.
        Być może gaz w wodzie żywiec, nie wiem. Co ciekawe na stadione za cenę 2 x
        wyższą mogłem kupić tej samej wielkości butelkę Pepsi, ta już nie stanowiła
        zagrożenia dla Duńczyków. Panowie z ochrony mieli na płycie gazowane płyny 1,5
        litrowe. Ci dopiero stanowili zagrożenie. A tak na marginesie szkoda, że
        pioruny błyskajace za stadionem lecha nie trafiły w nasze miernoty, może
        wówczas mieliby więcej energii. A najważniejsze jest to, że Otylia wg
        komentatora PR1 frunęła nad wodą zdobywając złoty medal.
      • Gość: Izabella Jaki system ? IP: *.services.netscape.ca / *.services.netscape.ca 19.08.04, 14:14
        Tylko system 4-2-4 lub 4-3-3 oraz pene zaangażowanie naszych kopaczy są
        gwarancją na awans do następnych mistrzostw świata.
      • Gość: ryjek Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:20
        jansa to dupa
      • Gość: hola hola Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 213.199.195.* 19.08.04, 14:20
        a gdzie Frankowski?!!?!!
        • Gość: pwaszkie I po co to wszystko? IP: *.citicorp.com 19.08.04, 15:01
          Trener Engel mial moralne prawo do zrewanzowania sie za porazke na MS. Najwyzej
          by przerabal el. ME, co i tak sie nam w koncu udalo. Dlatego nie nalezalo go
          odwolywac. Wtedy wieszano na nim psy min. za to, ze nie chcial Wichniarka hehe.
          Wichniarek i tak nie gra, gdyz slaby jest po prostu, a polska reprezentacja
          zeszla na dno.
          I po co wam to bylo Wolowski, Borek i cala reszta fanklubu "Krola Artura"? hehe

pzdr dla wszystkich zwolennikow powrotu Engela, co niestety nie nastapi nigdy,
          gdyz jak sie klub tetrykow z PZPN i zaprzyjaznione z nim media w postaci GW
          zawezma to celu dopna, chocby za cene porazki z Wyspami Owczymi hehehe
      • Gość: kiss Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.czechowice.net.pl / 62.233.231.* 19.08.04, 14:43
        Zawsze twierdziłem, że Janas to kompletny ignorant.
        Jestem sklonny zafundować bilet panu trenerowi do Koziej Wólki.
        Tam jego miejsce jest.
      • Gość: Narinio Dziady IP: *.246.185.34.tisdip.tiscali.de 19.08.04, 14:45
        Gdyby mieli choc troche honoru to by sobie strzelili w leb.
      • Gość: Lec Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:50
        cóż, trenera tego cechuje szlachetne ubóstwo myśli
      • Gość: kocieba michal Listkiewicz DZIADU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:58
        wymysliles janasa a teraz co, barani lbie-morda w kubel ?
        Mial brac odpowiedzialnosc , tylko ciekawe na czym to ma polegac /
      • Gość: Obiektywny Układy, układziki! IP: *.mi.gov.pl 19.08.04, 15:00
        Układy, układziki! oto dlatego nigdy nic nie odiągniemy. A przynajmniej do czasu
        gdy nie zmieną się pokolenia. Przecież w sporcie nadal rządzi ekipa
        komunistyczno-bolszewicka. Oni żyli, wychowali się i uczyli w państwie
        komunistycznym gdzie o wszystkim decydowała polityka. Nie dają rady w normalnym
        świecie. Przyjdą młodzi, zdolni, nastawieni na zysk i sukces to coś się
        zmieni... może.
        • Gość: karol Re: Układy, układziki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 14:15
          Niestety, ta sitwa (wladze PZPN) jest z minionego okresu, Listkiwicz pisal
          przeciez w Sztandarze Mlodych pochwalne artykuly o Dzierzynskim.
          Lisek chytrusek -Misio Listkiewicz
      • Gość: Lope Paweł Janas, nie potrzeba tych wzywań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 15:17
        Te okrzyki że musi odejść są wg mnie zbyteczne. Janas od wielu miesięcy robi
        wrażenie jakby chciał wykonać bońka-bis (wnioskuję to z jego wypowiedzi i
        emocjonalnego rotowania zawodników w kadrze - jest wyraxnie nie w formie) i
        teraz po tym laniu zapewne z ulgą odejdzie.
        • Gość: Lope Re: Paweł Janas, nie potrzeba tych wzywań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 15:19
          PS. Pan Listkiewicz zdjął najlepszego trenera ostatnich iluś tam lat (zresztą
          na życzenie opinii publicznej) i powołał parę razy gorszych bońka i janasa. Z
          deszczu pod rynnę. Prezes powinien chyba podac się do dymisji.
      • Gość: wózek józek pozew przeciwko pzpn IP: *.centertel.pl 19.08.04, 15:23
        występuję przeciwko pzpn z pozwem o naruszenie dóbr osobistych związanych z
        występem drużyny pzpn an wczorajszym meczu a konkretnie chcę aby sąd zakazał
        nazywania jej kadrą czy też reprezentacją, ponieważ przynosi wstyd wszystkim
        polakom niech się nazywa drużyną pzpn i to jest dobra nazwa
        • Gość: sas Re: pozew przeciwko pzpn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:22
          brawo ! zabrac dziadom koszulki z orłem na piersi i napisem Polska
      • Gość: Sta Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 158.75.16.* 19.08.04, 15:41
        "Michał Listkiewicz, prezes PZPN:
        - Fatalny mecz w naszym wykonaniu, ale mam nadzieję, że eliminacje rozpoczniemy
        w zupełnie innym stylu."

Mysle, ze wszelkie konstruktywne (i nie tylko) uwagi beda zyczliwie przyjmowane
        pod adresem pzpn@pzpn.pl, telefon do Departamentu Szkolenia 55-12-235 (wg
        strony www.pzpn.pl/pzpn/12/).
        • Gość: marta Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:18
          wg .strony www.pzpn.pl/pzpn/12/index.htm
      • feliks-50 Na boisku zabraklo Janasa ! 19.08.04, 16:38
        Przeciez on jest taki dobry jak sam mowil na miejscu Frankowskiego sam
        strzelilby kilka bramek.
        A swoja droga to nie jest druzyna tylko zbieranina dyletantow( w wiekszosci)
        pieniadze ktore "zarabiaja" poprzewracaly im w glowach i to widac jak na dloni !
        Brak umiejetnosci, ambicji, odrobiny honoru, lekcewazenie kibicow to mozna
        tylko zauwazyc w ich poczynaniach !
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka