Gość: kocurek hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaa! IP: *.dsl.cust.tfb.com 18.08.04, 19:53 Otylia!!!!!!!!!!1 Jestes najjjjjjjjjjjjjjjjjjlllllllllllepsza!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo z wroclawia Otylia czy Sylwia? :> IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.04, 19:54 Która wam sie bardziej podoba? :> mi sylwia :) (gruchala) fajnie byloby ją zerżnąć :) co o tym sądzicie :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Otylia czy Sylwia? :> IP: *.vig.bostream.se 18.08.04, 20:13 Cale szczescie, ze jedyne co sobie mozesz zerznac to kupsko w toalecie... Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka04 Re: Otylia czy Sylwia? :> 18.08.04, 20:28 Sądzę, że ktoś taki jak Ty nie ma prawa obrażać Sylwi i Otylii i sądzę, że powinieneś już iść spać, żeby nie psuć radości innym, z Ich wygranej!!! Szkoda mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com 18.08.04, 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andorra Szacunek dla Thomson IP: *.lambo.student.liu.se 18.08.04, 20:03 Jędrzejczak (szwedzcy komentatorzy mówią "Jedruszak) fantastycna, ale też duże uznanie należy się Thomas, która też płynęła fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Szacunek dla Thomson IP: *.vig.bostream.se 18.08.04, 20:16 Przed wyscigiem szwedzcy komentatorzy stawiali raczej na Thomas, wiec sie nie starali o poprawna wymowe, ale juz przy dekoracji wypowiedzieli prawie dobrze...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ToMeK_ Jedrzejczak wg Niemcow ;) IP: *.ipt.aol.com 18.08.04, 21:17 komentatorzy niemieccy wymawiaja nazwisko Otylii "Jedrycak" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Szacunek dla Thomson IP: *.sympatico.ca 18.08.04, 22:10 :)))))))))))) BRAWO OTYLIA !!! Ten finish byl fantastyczny !!! a kanadyjscy komentatorzy mowia: Dzezdzejcak (ha, ha, ha, ha, ha, ha ......) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania gratulacje!!!!!! IP: *.lisek.pl / *.lisek.pl 18.08.04, 20:03 wiele rodości i słońca !!!!!!!!!moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CwiR&gonia OTYLIA jupi IP: 193.151.96.* 18.08.04, 20:08 OTYLIA jest EXTRAAAAAAAAA!bezkonkurencyjna babka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokrzeja Złotoi IP: *.crowley.pl 18.08.04, 20:10 jestem oburzony że tve 1 nie pokazała dekoracji naszej złotej medaliski nie każdy ma możliwośc oklondania 3 programu Odpowiedz Link Zgłoś
mnietek_wczesniak Re: Złotoi 18.08.04, 20:14 na żzywo już nie bedzie szans ale jeszcze tysiąc razy zobaczysz dekoracje hłehłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pap Bravo Otylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:10 Otylia Mistrz,Mistrz,Mistrz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka Otylia najlepsza!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.08.04, 20:12 Dobrze że jeszcze mamy Otylię .Przynajmniej dzięki niej mamy już 3 medale.Jeszcze tylko nadzieja w Korzeniowskim.Ale Otylia oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietek_wczesniak Re: Otylia najlepsza!!! 18.08.04, 20:18 hm! mamy cztery Gruchała brąż wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfuj cieniutko z rachunkami, różnica pomiedzy Oti i Pet IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:16 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus GRATULACJE PANI OTYLIO!!!!!!! IP: *.179.146.101.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 18.08.04, 20:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Otylia Jędrzejczak mistrzynią olimpijską! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.08.04, 20:22 rewelacja..to jest pływaczka XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoya gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:22 Gratulacje Otylio!!!!!!! Wielka klasa pływacka! Brawo!!! Teraz Pekin!!! Co za debil przerwał relacje wręczania medalu Otylii, a wcześniej finał mężczyzn na 100m??!!!! Nie każdy ma możliwość oglądania TV3!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mnietek_wczesniak Re: gratulacje 18.08.04, 20:25 szkoda gadać , ale onie mają wyznaczone godziny emisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha tomaszow Otylia Jędrzejczak mistrzynią olimpijską! IP: *.tomaszow.mm.pl 18.08.04, 20:27 dzieki otylia jestes najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte A JA MAM PYTANIE O ZABARWIENIU SOCJOLOGICZNYM: IP: *.vig.bostream.se 18.08.04, 20:27 Czy widzieliscie ten wiejski festyn w rodzinnym miescie Otylii? My reagujemy tak samo na wszystkich naszych "idoli" - Otylie, Malysza, Papieza...Nie wyobrazam sobie, zeby ktos w jakimkolwiek innym kraju tak sie podniecal sukcesem pojedynczego sportowca - tlum ludzi, fajerwerki, dzieciaki z trabkami... Owszem, zdarzaja sie takie rzeczy po meczach futbolowych (znaczacych). Ale tak? Jest w nas jakis stadny instynkt zbiorowej uciechy.Czy to dlatego, ze tak malo mamy sukcesow i tak nam w ogole potrzeba iluzji wielkosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mnietek_wczesniak Re: A JA MAM PYTANIE O ZABARWIENIU SOCJOLOGICZNYM 18.08.04, 20:32 widzieliście! gdybyśmy mieli juz 10 złotych meali to nikt by sie juz tak nie podniecał, ja podniecam sie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwkorab do Charlotte IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.08.04, 04:47 Zbiorowa potrzeba sukcesu nie powinna dziwic w kraju takim jak Polska. A dla porownania - popatrz na Gruzje po 'zlocie' w judo. Narody bogate mniej sie przejmuja sportem, ale... w Kanadzie po zwyciestwie hokejowej reprezentacji w Salt lake City byl szal!!!! I po sukcesach sztafety w Atlancie tez szal! Pozdrowienia PS. Mnie nie przeszkadza ludowy festyn radosci. Przeraza mnie natowmiast czesto widziane chamstwo na 'necie' i doprawdy idiotyczny poziom dziennikarstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: A JA MAM PYTANIE O ZABARWIENIU SOCJOLOGICZNYM IP: 153.19.107.* 19.08.04, 08:26 Myślę, że lepiej jest gdy ludzie potrafią się cieszyć i bawić i właścwie nie ma znaczenia z jakiego powodu.Jeśli człowiek nie krzywdzi drugiego człowieka to co jest złego w tym , że znajduje sobie powody do tego by się radować.(A niestety my w Polsce nie mamy wielu powodów do radości). Dlatego niech lepiejsię zbiorowo bawią, niż siedzą przed telewizorami i narzekają. ciao Odpowiedz Link Zgłoś
goody1 Re: A JA MAM PYTANIE O ZABARWIENIU SOCJOLOGICZNYM 19.08.04, 09:10 a wzielas pod uwage fakt, ze taki piknik nie jest istotna informacja i agencje prasowe poprostu takich wiadomosci nie przekazuja? ze takie rzeczy nie sa w zainteresowaniu mediow miedzynarodowych? byc moze w innych krajach rowniez po zwyciestwach zawodnikow w ich rodzinnych miejscowosciach robione sa takie fety tyko ty sie o tym nie dowiadujesz. dla mnie jest to super. postaw sie w sytuacji takiego zawodnika. czy byloby ci milo gdybys dowiedziala sie ze w twojej miejscowosci wydarzenie to przeszlo bez echa? sadze ze byloby ci co najmniej przykro. faktem jest, ze nawet minimalny sukces jest dla nas czyms wielkim ale nie mozna patrzec w tych kategoriach. sadze, ze powinnas wykazac troche wiecej tolerancji, optymizmu i usmiechu a nie jak zwykle jak to polak musi znalezc sobie chocby najmniejszy ale powod do narzekan. porownalbym twoj post do gostka ktory zastanawial sie ktora laske lepiej by zerznac, a ktoremu przywalilas. zastanow sie nad tym. calusy dla otylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Do Goody1 IP: *.vig.bostream.se 19.08.04, 12:58 No, teraz to Ty przywaliles. Nasza polska radosc "stadna" nie jest dla mnie zadnym powodem do narzekan, ot, co najwyzej do socjologicznej obserwacji i chwili zadumy, bo jak juz pisalam, uciecha z sukcesu Otylii odmalowuje sie na twarzach mas w dokladnie taki sam sposob jak radosc z wizyty Papieza. Coz, moze to jest w takim razie okazja do zastanowienia sie nad powierzchownoscia naszego katolicyzmu, ale to juz chyba nie na tym forum... Jesli zas chodzi o media, to przeciez wlasnie w tym najglowniejszy, - TVP, widzialam relacje z przebiegu tak "nieistotnego dla mediow" wydarzenia, jak festyn w miescie Otylii. Cos sie chyba rozminelismy, ja i Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki złoto!!!!!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.08.04, 20:28 Brawo,brawo..............jesteśmy bardzo szczęśliwi my wszyscy którzy wierzyliśmy i doczekaliśmy się,złoto,złoto,złoto dla Otyli a dla nas radośc w sercach.Brawo i sto lat niech żyje,żyje nam ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WQRWIONY to juz jest kurestwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:30 podczas dekroacji otylii, kompletnie niebyło słychac greckiego spikera, bo pierdolony babiarz musial poopowiadac sobie jakies bzdury, kurwa, przeciez tylko go zajebac, jaka to by była przyjemność wysłuchac z trudem wypowiedizane nazwisko otyli, ale nie! jebany babiarz jest wazniejszy!, kuuuuuuuuuuurrwwaaa! \to juz nawet niejest wpadka komentatorska, to juz jest kurestwo! dobrze chociaż że na hymn zamknął swój parszywy ryj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: to juz jest kurestwo IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 21:13 Gość portalu: WQRWIONY napisał(a): > podczas dekroacji otylii, kompletnie niebyło słychac greckiego spikera, bo > pierdolony babiarz musial poopowiadac sobie jakies bzdury, kurwa, przeciez > tylko go zajebac, jaka to by była przyjemność wysłuchac z trudem wypowiedizane > nazwisko otyli, ale nie! jebany babiarz jest wazniejszy!, kuuuuuuuuuuurrwwaaa! > \to juz nawet niejest wpadka komentatorska, to juz jest kurestwo! dobrze > chociaż że na hymn zamknął swój parszywy ryj! Obywatelu, nie irytuj się! Przecież telewizja "pupliczna" jest po to, by obrzydzić nam wszystko i wszystkich: nasz kraj, naszych bliźnich, a szczególnie tych, którzy odnoszą sukcesy. To wszystko robi się w bardzo wyrafinowany sposób, trzeba tylko uważnie śledzić i uważnie słuchać. Przykład: Polscy siatkarze wygrywają przed olimpiadą z ekipą Rosji. Komentarz w "puplicznej": "Polacy potrzebowali aż 5 setów by pokonać Rosję." Tak jak by ją pokonywali co dwa tygodnie 3:0, tak od niechcenia, między śniadaniem a zakupami w supermarkecie. Nie zapomnę też powitania na lotnisku Adama Małysza. Kurzajewski bodajże rozmawiał wtedy z jednym niby-fanem Adama; tak brudnej kurtki i tłustych włosów tego osobnika długo by trzeba szukać ze świecą. Takich przykładów są setki i tysiące. Ot chociażby złoty medal olimpijski Ziółkowskiego w rzucie młotem i co pokazuje tvp? Jakieś zielska, dziurawy płot, a za płotem niby miejsce treningu naszego olimpijczyka. A co pokazała dzisiaj z okazji brązowego medalu Gruchały? Halę treningu szablistek sprzed 30 lat, która tęskni za Gierkiem. Obywatelu, szanuj swoje nerwy, tvp długo, długo, ale to bardzo długo się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juby Re: to juz jest kurestwo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 21:26 weź odbij, l*amusie. pogięty jakiś jesteś k*rwa. skocz z balkonu jak ci źle, jak cie rdzice nie kochaja. bedziesz mi tu przeklinal. jak ci nie podoba nie musisz sluchac babiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mootya eheheh... nie tylko teraz IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 13:41 wczesniej- gdy oti zdobyla srebra i wchodzila na podium- tez nie zamknąl paszczy. zgadzam sie z twoim komentarzem, tylko ze jestem troche mniej na to wsciekla. bardziej mnie wkurzylo, gdy nie pokazali finalu na 100m mezczyzn (zaraz po otylii), tylko przez 10 minut puszczali reklamy. a jak wrocili na plywalnie to pokazali tablice z koncowymi rezultatami. powiesić tylko. i oni jeszcze chca zebym ja im abonament placila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Piękny styl, piękny medal, dużo radości!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 20:30 Piękne zwycięstwo w jeszcze piękniejszym stylu! Podziw, szacunek oraz ogrom radości - serdecznie dziękujemy!!! I proszę zachwycać nas w przyszłości stylem dowolnym: tak dostojnie i szlachetnie mało kto na świecie pływa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo złoto Otylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:36 Niestety mam obawy że ten fantastyczny wyczyn Otylii będzie traktowany jak rozgrzeszenie dla całego beznadziejnego polskiego sportu na czele z LA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoSmOprv Otylia jestesmy z Toba IP: *.tvgawex.pl 18.08.04, 20:41 Mamy nadzieje ze w pekinie beda 3 zlote medale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Otylia jestesmy z Toba IP: *.proxy.aol.com 18.08.04, 22:02 Brawo dla Otylii za swietne wyniki w tej olimpiadzie,zloto i dwa srebrne medale to wysoki sukces a szczegolnie w plywaniu......... Pozd. z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
kubik5 Re: Otylia jestesmy z Toba 18.08.04, 22:20 nooo nooooo ale jazda jetem babybabyabay Odpowiedz Link Zgłoś
kubik5 ty masz za dużo wymagasz man 18.08.04, 22:23 Gość portalu: KoSmOprv napisał(a): > Mamy nadzieje ze w pekinie beda 3 zlote medale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sneer Re: ty masz za dużo wymagasz man IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.04, 23:52 hm ja tam bym liczył nawet na 4 bo 200 dowolnym tęż by dała radę hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Otylia na prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.cust.tfb.com 18.08.04, 20:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d'Jablo Oti górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:18 Tak czy inaczej to niezła laska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basiek Złota Motylia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:19 BEERAWUO!!!!!!!!!!!!!!! WSPANIAŁA OSOBA I NIC DODAĆ NIC UJĄĆ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popeye Otylia IP: *.icpnet.pl 18.08.04, 21:23 Otylio! Zasługujesz na miano najlepszego polskiego sportowca roku 2004!!! Jestes BOGINIĄ pływania w "kraju bogów". Odpowiedz Link Zgłoś