Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OLI WON Z REPREZENTACJI

IP: *.chello.pl 03.06.01, 14:35
    OLI WON Z REPREZENTACJI, niech se gra w jakim chce klubie ale od reprezentacji
    wara; taki z niego Polak jak ze mnie Chińczyk, co to ma kurde być może kupić
    jeszcz z 20 murzynów latynosów czy innych dać im paszporty i niech grają
    (ciekawe czemu Luxemburg na to nie wpadł mały ale bogaty kraj mogli by se kupić
    obywateli i być mistrzami śwaita) I TO MA BYC REPREZENTACJA i nie obchodzi mnie
    to że strzela gole ON NIGDY NIE BYŁ NIE JEST I NIE BĘDZIE POLAKIEM i nie może
    grać w reprezentacji to po prostu oszustwo REPREZATACJA JEST TYLKO DLA POLAKÓW
    i g.. mnie obchodza jakieś światowe trendy i tym podobne bzdury
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marcin Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 14:39
        Gościu OLI jest POLAKIEM sam chciał i niech gra jeśli ty go nie lubisz to po co
        potrzysz na mecze
        PS. Zidan jest Algierczykiem i nikt z tego nie robi tragedi.
        A ty wal się!!!!!!
        • Gość: Polak Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.01, 22:58
          Wiekszego nonsensu jeszcze nie czytalem
          • Gość: MS Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.mad.east.verizon.net 05.06.02, 18:49
            Gość portalu: Polak napisał(a):

> Wiekszego nonsensu jeszcze nie czytalem

Jakiego nonsensu? Nonsensem jest nacjonalizm i glupota. Czlowieku popatrza wokol
            siebie. Wyjedz ze swojego zascianka. Pomieszkaj troche za granica (ale nie w
            Polskim getcie gdzies za granica jak Greenpoint w NY czy Jackowo w Chicago). Sam
            zobaczysz o co chodzi w tym wszystkim. Czujesz sie tym czym sie czujesz.

A tak nawiasem mowiac to w sporcie nie zawsze liczy sie narodowosc. Niektorzy
            maja ja nawet w glebokim powazaniu. Liczy sie ambicja i kariera. Nieststy takiej
            brakuje w naszej reprezentacji.

Polakime sie mozesz czuc niezaleznie od paszportu czy gdzie zyjesz. jak nie
            wierzysz to wyjedz jak najszybciej ze swojego zascianka. Moze oczy Ci sie otworza.

Ja takich bredni o polskosci... poczuciu... pracy dla kraju... nasluchalem sie w
            mlodosci. Szczescie ze zachowalem dystans bo by mnie nikt nie zatrudnil w
            miedzynarodowym srodowisku w jakim pracuje... i wciaz sie czuje Polakiem.

Olisadebe jest Polakiem jak sie czuje nim. Tak samo z Zydami i ludzmi innego
            pochodzenia. Kto tego nie widzi i nie akceptuje jest po prostu nietolerancyjnym
            glupkiem ktory sie osmiesza. I radze Ci nie rob tego bo na forum to sie robi na
            skale swiatowa.

Pozdrawiam
      • Gość: diablo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 14:42
        idac tym tokiem rozumowania, to trzeba wywalic 3/4 reprezentacji Francji i
        Holandii, kilku Szwedow [pamietasz Dahlina?], Niemca (!) Asamoaha, jednego
        Wlocha, kilku brazylijskich Portugalczykow, jamajskich Brytyjczykow, cala
        reprezentacje USA [w koncu wszyscy skads przyjechali!], Belga Oliveire itp itd

...a tak naprawde wywalic trzeba stad CIEBIE, stad i z tego swiata, bo im na
        swiecie mniej takich jak ty, tym bedzie on lepszy! won chlopcze!

a Oliego - Polaka kochamy!!!!!!!!! :))))
        • Gość: Szwed Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.tnt11.stk3.da.uu.net 04.06.01, 02:03
          Dahlina juz niema w Szweckim zespole ale sa: Ibrahimowith, Schwartz, Poäännä,
          Last, Larsson , Osmanowski i paru innych...
      • Gość: turek Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 14:42
        Jeżeli Ty jesteś _prawdziwym_ Polakiem, to ja chyba wyjadę do np. Nigerii. Tam na
        pewno spotkam kogoś bardziej wartościowego od Ciebie. Albo nie, wyjadę na bagna i
        poszukam żab. Albo lepiej Ty wyjedź i posłuchaj ich rechotu, bo mi nawet szkoda
        się z Ciebie śmiać.

_NIE_Pozdrawiam.

Krzysztof Turowski, Polska.
      • Gość: aa Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 14:48
        Jakim cudem taki prymityw potrafi obslugiwać komputer ???
      • Gość: as Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.ds2.uw.edu.pl 03.06.01, 14:57
        Twoja wypowiedz dowodzi , ze w Polsce nie brak
        prymitywnych,
        pieprzonych rasistow!
        Won sprzatac ulice bo tylko do tego sie nadajesz
      • Gość: prowokat DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.chello.pl 03.06.01, 15:10
        ja wcalę nie twierdzę że jest on gorszy bo jest czarny (jak widać jest dużo
        lepszy od naszych kopaczy) może tutaj żyć pracować ale nie zmienia to faktu że
        pozostanie do końca życia Nigeryjczykiem (ja do końa swych dni będę Polakiem i
        nic już tego nie zmieni). W Afryce Ameryce PŁD Azji żyje wielu młodych ludzi
        dla których Polska to raj i z chęcią grali by w naszej reprezentacji ALE WTEDY
        TO NIE BĘDZIE NASZA REPREZENTACJA. A co do innych reprezentacju to widac że
        chęć sukcesów zaślepiła ich i są Niemcy czy Francuzi z Ghany (lub skąś
        indziej) to jest idiotyzm i nie podoba mi się to że Polskę reprezentuję
        Nigeryjczyk Niemców czy francózów Ghańczyk itd itp. Założe się że dla Olego
        ważniejsza jest jakiaś jego pieśń narodowa czy plemienna od naszego Mazurka
        DĄbrowskiego. Bo niestety być Polakiem Niemcem Francuzem Anglikiem to coś
        więcej nisz mieć polski niemiecki francuzki czy angielski paszport (chociaż by
        miał nawet 40 zabezpieczeń) Bo on jest już ukształtowany przez historię
        zwyczaje obyczaje tradycję Nigerii a nie Polski dlatego też nigdy nie będzie
        Polakiem. Co nie zmienia faktu że jest dobry w swoim fachu.
        • Gość: tomekb Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.rechnet.waw.pl 03.06.01, 19:19
          prowokat, z ciebie nie tylko jest pojeb ale jeszcze pieprzony analfabeta -
          jeżeli ty jesteś prawdziwym polakiem, to ja się wypisuję
        • lear Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO 05.06.02, 16:30
          ........
      • Gość: prowokat DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.chello.pl 03.06.01, 15:11
        ja wcalę nie twierdzę że jest on gorszy bo jest czarny (jak widać jest dużo
        lepszy od naszych kopaczy) może tutaj żyć pracować ale nie zmienia to faktu że
        pozostanie do końca życia Nigeryjczykiem (ja do końa swych dni będę Polakiem i
        nic już tego nie zmieni). W Afryce Ameryce PŁD Azji żyje wielu młodych ludzi
        dla których Polska to raj i z chęcią grali by w naszej reprezentacji ALE WTEDY
        TO NIE BĘDZIE NASZA REPREZENTACJA. A co do innych reprezentacju to widac że
        chęć sukcesów zaślepiła ich i są Niemcy czy Francuzi z Ghany (lub skąś
        indziej) to jest idiotyzm i nie podoba mi się to że Polskę reprezentuję
        Nigeryjczyk Niemców czy francózów Ghańczyk itd itp. Założe się że dla Olego
        ważniejsza jest jakiaś jego pieśń narodowa czy plemienna od naszego Mazurka
        DĄbrowskiego. Bo niestety być Polakiem Niemcem Francuzem Anglikiem to coś
        więcej nisz mieć polski niemiecki francuzki czy angielski paszport (chociaż by
        miał nawet 40 zabezpieczeń) Bo on jest już ukształtowany przez historię
        zwyczaje obyczaje tradycję Nigerii a nie Polski dlatego też nigdy nie będzie
        Polakiem. Co nie zmienia faktu że jest dobry w swoim fachu.
        • Gość: chronic Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.bloor1.on.home.com 03.06.01, 15:21
          Fuck you
        • Gość: student Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 17:19
          profokator - lekcje ortografii w Parku Saskim po 22:00 - skuteczne metody w 10
          minut.
        • Gość: pawel Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.pl 04.06.01, 00:05
          zal mi ciebie i wszystkich Ktorzy mysla jak ty. Ciesze sie ze Polakiem stal sie
          Olisadebe, martwie sie, ze tobie polskiego obywatelstwa nie mozna odebrac.
        • Gość: Pontifex Re: DO KOCHAJACYCH OLEGO IP: *.warsnet.trzepak.pl 04.06.01, 11:53
          Profokatur jestes pieprzonym faszysta.Ten jest Polakiem kto sie nim czuje,to ze
          Olisadebe gral z bolem nogi na wlasne zyczenie co grozilo mu kontuzja-o czyms
          swiadczy.Chce grac i reprezentowac Polske i chwala mu za to. ty
      • Gość: kiler Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 15:29
        Ty głupi rasisto, to ty spieprzaj z naszego kraju. Dla takich jak ty nie ma tu
        miejsca!!!!!!!!!!!! WON!!!!!!!!!
        • Gość: sowa Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.waw.cdp.pl 03.06.01, 15:38
          ja też bardzo cenie tradycję i jestem dumny, że jestem polakiem, ale szanuję
          to, że "Czarniecki" chce być naszym rodakiem a gdy chodzi o człowieka
          wartościowego i to nie tylko piłkarza , ale też lekarza, inżyniera, pisarza to
          pieprzyć tradycję. jak jesteś taki mądry złamasie to wyjdź na boisko i strzel
          tyle bramek w reprezentacji co on a tak zamilcz i odtwarzaj mecze Polski sprzed
          roku i pamietaj o tych minutach bez strzelonego gola
          • Gość: Piolo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 03.06.01, 15:54
            Ty, kurwa, jełopie, reprezentację tworzą obywatele danego kraju. Oli chciał być
            Polakiem, chciał reprezentować nasz kraj, więc to robi. Kanadyjczycy cieszą się
            ze zwycięstw pływaka Klima, a przecież to Polak, tak jak ktoś już tu pisał -
            Zidane to też Afrykanin, Davids i Kluivert to Holendrzy i jakioś kibice ich
            kochają, reprezentacja USA w koszu to też sami afrykanie, Lennox Lewis to
            czarny Brytyjczyk itd. itd... W innych europejskich krajach zaakceptowano
            imigrantów i to, że są obywatelami Wielkiej Brytanii, Holandii czy Francji, a u
            nas siądzie jakiś, kurwa (przepraszam za słowa), cymbał z prowincji i klepie
            pierdoły. Prowokat, jesteś zacofanym, tępym, ograniczonym, prowincjonalnym
            idiotą. To tobie bliżej do kultury plemiennej niż Oliemu, bo to plemiona, a nie
            dojrzałe, obywatelskie społeczeństwa są konserwatywne, ksenofobiczne i
            fanatyczne. A ty taki jesteś, debilu.
            • Gość: student Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 17:21
              Piolo - jak cię czytam, to przekonany jestem, że w debiliźmie wyprzedzasz
              prowokatora na bank.
            • Gość: Piolo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 03.06.01, 19:05
              Ze zwycięstw Klima cieszą się Australijczycy.
              takie sprostowanie.
            • Gość: Doc Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 22:00
              Piolo: ja jestem z "prowincji" - jak piszesz - i Cie zapewniam, ze tutaj
              odsetek debili jest taki sam jak w W-wie. No moze ciut wiekszy skoro liczyc
              ciebie. A pisanie "jesteś zacofanym, tępym, ograniczonym, prowincjonalnym
              idiota" obraza mnie i pol Polski. Co ty sobie dupku myslisz, ze ludzie którzy
              mieszkaja w odleglości wiekszej niz 100 km od stolicy są gorszymi obywatelami
              Polski?
              • Gość: Piolo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 03.06.01, 22:40
                Doc, nie wiem skąd jest Prowokat, a prowincjonalność to nie miejsce
                pochodzenia, a stan umysłu. Wszędzie znajdą się debile o ciasnych,
                ksenofobicznych, prowincjonalnych móżdżkach - w Twoim Rzeszowie, moim
                Wrocławiu, w Warszawie, za którą nie przepadam, też ich pod dostatkiem.
                Nie wiem jak ty, ale ja tak to właśnie rozumiem i pierdzę na tych parszywców.
                Pozdrv
              • Gość: pawel Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.pl 04.06.01, 00:09
                przepraszam Cie. pawel z Warszawy
              • Gość: the_foe NIE ZGADZAM SIĘ, PROWINCJA JEST ZDROWSZA!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 01:10
                jestem z prowincji, ale studiuje w tzw. dużym mieście. Ksenofobia, rasizm,
                chamstwo i przemoc panują właśnie w takich dużych aglomeracjach. Jestem dumny z
                mojego prowincjonalizmu, a Prowokator to na bank warszawiak!!! Tylko Wrocław
                jest pod tym względem gorszy!
      • Gość: Olo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.oliwa.gda.osk.pl 03.06.01, 15:41
        prowokat - ja mysle ze najlepiej zrobisz jak sie mocno w leb pierdolniesz
        • Gość: chronic Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.bloor1.on.home.com 03.06.01, 15:47
          Cos tu nie tak wyszlo. "Fuck you" jest do tego pojebanego przymula ktory
          chcialby wyjebac Oli z reprezentacji.
      • Gość: Tomy Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 15:50
        Jednak sa glubsi niz trener reprezentacji Wali! O zgrozo i to w Polsce.
        Prowokat, moim zdanie Oli jest wielki!
      • Gość: ilaugh Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.pool.mediaWays.net 03.06.01, 16:07
        Jesli ktos chce byc Polakiem i jeszcze przy tym rozslawia Polske na swiecie
        to jest dla mnie prawdziwym Polakiem
        A ty co zrobiles dla Polski poza tym ,ze sie tu urodziles?
        Naucz sie polskiej ortografii przynajmniej-"francozow" haha
        i nie osmieszaj Poklakow swoim poziomem intelig. to juz wtedy duzo dla swego
        kochanego kraju zrobisz

• Gość: _KiBiC_ Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.legnica.dialog.net.pl 03.06.01, 16:11
        wypierdalaj huju bez niego mielibysmy 6 pkt
      • Gość: L'V Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.gazeta.pl 03.06.01, 16:17
        A ja prowokat(or)a troszke rozumiem. Porownywanie reprezentantow Francji do Oliego to bezsens.
        Przypominam - na calym swiecie sa pewne zasady, ktore maja obowiazywac nowych obywateli -
        przyzwoita znajomosc jezyka, historii, geografii etc. W przypadku EmSiego zastosowano kruczek
        prawny, ktory umozliwil obejscie procedury weryfikacyjnej. Ba.. zeby bylo smieszniej kruczek ten, juz w
        pare miesiecy pozniej zlikwidowano, bo nie bałdzo pasowal do europejskich norm.
        Pisanie OLI WON Z REPREZY to w tej chwili oczywista bzdura i przejaw jakiejs durnej zawisci
        -[kolega prowokator jest.. niech zgadne... kibicem Legii, to taka nieuswiadamiana prawidlowosc, ze
        kibicow z Lazienkowskiej razi kariera pilkarza Polonii :-/ ], ale pozostaje pytanie czy Oli bedac
        obywatelem polskim, spelnia wszystkie przewidziane przez prawo, a przynajmniej przez tradycje -
        kryteria.

Szacuneczek od kibica Polonii
        • Gość: ilaugh Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.pool.mediaWays.net 03.06.01, 16:21
          Kazde panstwo ma prawo uczynic obywatelem swego kraju kogo chce w trybie
          nadzwyczajnym jesli uzna to za stosowne i pozytywne dla tego kraju
          • Gość: L'V Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.gazeta.pl 03.06.01, 20:05
            Gość portalu: ilaugh napisał(a):
            > Kazde panstwo ma prawo uczynic obywatelem swego kraju kogo chce w trybie
            > nadzwyczajnym jesli uzna to za stosowne i pozytywne dla tego kraju

Metoda kupowania sobie reprezentantow przez bogate kraje, jest po prostu niesmaczna. Zreszta
            przyklad EO jest nieporownywalny z przykladami naturalizacji pilkarzy w innych krajach ( moze z wyjatkiem
            Robsona w Rosji). Taki Asamoah mieszkal w Niemczech 10 lat i mowi plynnie po niemiecku, o
            Francuzach, Holendrach i Anglikach nie ma co wpominac. Pewien czynnik kulturowy odgrywa i musi
            odgrywac role, obywatelstwo nie powino byc rzecza ktora sie kupczy.
            Jak widac FIFA to zauwaza, bo zamierza wprowadzic obostrzenia (sic!) w takich przpadkach jak
            obywatelstwo dla EmSiego. I badzmy szczerzy - jest to ruch majacy na celu ratowanie fair-play; obrona
            biedniejszych, glownie afrykanskich panstw.

Oczywiscie jakiekolwiek napady na Emmanuela, w momencie gdy ma obywatelstwo i gra w reprezie sa
            juz tylko szukaniem dziury w calym. Natomiast odrobina zdrowego krytycyzmu nikomu jeszcze nie
            zaszkodzila

Szacuneczek

PS. Aha. I czy sprowadzenie Oliego nie przyslania faktu, ze od czasow Bonka nie wychowalismy w
            Polsce prawdziwej pilkarskiej gwiazdy?
            • Gość: ilaugh Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.pool.mediaWays.net 03.06.01, 20:53
              Olisadebe sam chcial grac dla Polski,nikt go nie zmuszal ,ani nie kupowal.
              Zawodnik ten przyjechal do Polski w mlodym wieku i spedzil u nas spory okres
              czasu ,zeni sie z Polka,a wiec wiaze cala swoja przyszlosc w jakis sposob z
              naszym krajem .W wypadku sportowca mozna bylo zrobic wyjatek z okresem
              oczekiwania na paszport,bowiem jego profesja szybko sie konczy.Oli dowodzi
              caly czas ,ze szanuje Polske,przyjezdza z bogatego klubu w Grecji,nie olal
              sobie Polski po transferze za granice i gra nawet z kontuzja w pelni
              zaangazowany.Porownaj to z mlodym Spizakiem,ktory wolal pojechac na Teneryfe
              niz grac dla Polski.Moim zdaniem,Olisadebe juz dawno udowodnil ,ze jest
              godny obywatelstwa naszego kraju i na tym polega madrosc,zeby wylapywac tych
              najzdolniejszych i dawac im u nas szanse ,to tylko korzysc dla Polski
              • Gość: genesis Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.pl 04.06.01, 00:12
                dobrze powiedziane.
              • Gość: L'V Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 03:10
                Masz racje, ale to niezupelnie odpowiedz na to co pisalem.

Jeszcze jedna ciekawa historyjka... Wiesz kto sie najbardziej oburzal przyznaniem EO obywatelstwa?
                Repatrianci z Kazachstanu, oni musza przeczekac cale 5 lat... A tu na piekne oczy i sprawna nozke Oli dostaje
                obywatelstwo jednym machnieciem piora.
                Proponuje koniec dyskusji.

Szacuneczek i niech zyje nam OLI.
                • p86 Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... 04.06.01, 22:39
                  do olisadebe nic kurwa nie mam
                  jest on co prawda pół Polakiem ale jednak POLAKIEM
                  skurwysynu
                • Gość: pszm Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.rockmech.umr.edu 07.06.02, 15:25
                  nie wiem jak duzo wiesz o drodze przyznawania obywatelstwa, ale w kolejce
                  zawsze sa preferowani ludzie, ktorzy umiej cos zrobic, a wiec taki repatriant
                  to umie nawyzej koze wydoic, a oli to polowa, jesli nie cala polska druzyna,
                  moim zdaniem powinnismy sobie sciagnac wiecej nigeryjczykow, najlepiej 10, oni
                  z dudkiem na bramce na pewno jesli nie wyszli by z grupy to przynajmniej
                  biegali by po boisku. i gowno mnie obchodzi czy zawodnik jest czarny, bialy czy
                  w kratke, wazne jest ze ma orla na piersi i ze zdobywa bramki dla polski,
        • Gość: the_foe Re: NIE ZNA SIĘ NA PRAWIE? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 18:44
          Coś się słabo znasz na prawie. Wg konstytucji Prezydent może nadać KAŻDEMU
          obywatelstwo wg własnego widzi-misie. Kryteria są tylko przy procedurze
          urzędowej, która ma przedłożyć Prezydentowi odpowiednich kandydatów na
          obywateli. Jednakże, jeśli Prezydent uzna, że np. Jaser Arafat powinien byc
          polakiem, a on się zgodzi, to nie ma problemu - Arafat mógłby zostać dziś o
          20.00 Polakiem.
          • Gość: prowokat DE FO SIĘ KURDE ZNA IP: *.chello.pl 03.06.01, 18:54
            nie polakiem ale obywatelem RP a to jest różnica Reprezentacja jest NARODOWA
            Arafat jakby bardzo chciał może mieszkać w stajni ale ZA NIC W ŚWIECIE nie
            stanie się koniem. ROZUMIESZ RÓŻNICĘ?
            • Gość: the_foe Re: DE FO SIĘ KURDE ZNA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:42
              reprezentacja de facto jest PAŃSTWOWA, wynika to z tego, iż termin ten powstał
              w ANglii (National Team), a w j. angielskim "national" znaczy
              zarówno "narodowy" jak i "państwowy". Tak też rozumie to FIFA i granice państw
              są granicami członków federacji (chyba nie wyobrażasz sobie takiej sytuacji, w
              której np. Siuksi grają przeciwko Aborygenom - byłoby to conajmniej mało
              interesujące)
            • Gość: the_foe Re: DE FO SIĘ KURDE ZNA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:46
              reprezentacja de facto jest PAŃSTWOWA, wynika to z tego, iż termin ten powstał
              w ANglii (National Team), a w j. angielskim "national" znaczy
              zarówno "narodowy" jak i "państwowy". Tak też rozumie to FIFA i granice państw
              są granicami członków federacji (chyba nie wyobrażasz sobie takiej sytuacji, w
              której np. Siuksi grają przeciwko Aborygenom - byłoby to conajmniej mało
              interesujące)
              • Gość: Andy Re: DE FO SIĘ KURDE ZNA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 16:07
                Małe sprostowanko. Powoływanie się na przykład Wysp Brytyjskich jest mocno
                mylące - wszak Anglicy, Szkoci, Walijczycy i Irlandczycy tworzą osobne
                reprezentacje narodowe pomimo współmieszkania w jednym państwie. Po prawdzie
                trudno powiedzieć jak skończyłaby się próba utworzenia odrębnej reprezentacji
                przez np. ślązaków (choć może wówczas już Ślązaków) - nie wiadomo, co na to
                odpowiedziałaby FIFA?

Pzdr.
          • Gość: L'V Re: NIE ZNA SIĘ NA PRAWIE? IP: *.gazeta.pl 03.06.01, 19:25
            Pomylka moj drogi, pomylka - okres pieciu lat stal sie obligatoryjny przy nadawaniu obywatelstwa. Z
            tego co pamietam konstytucja odsyla do ustawy, a ta zostala znowelizowana.
            • Gość: the_foe Re: ZNA SIĘ, ZNA!!! TY SIĘ NIE ZNASZ! IP: 217.99.236.* 04.06.01, 00:33
              Mylisz dwie sprawy: sposób nabycia, o którym mówi artykół 34 Konstytucji - ten
              art. rzeczywiście ma odnośnk do ustawy i prawa Prezydenta RP. Art. 137, nadaje
              mu prawo nadawania obywatelstwa. Jedno dotyczy praw obywatelskich, a drugie
              kompentencji Prezydenta. Mówiłem o tym drugim. Oli nie musiał czekać, aż będzie
              miał prawo zostać obywatelem wg ustawy bo Prezydent skorzystał ze swojego prawa.
              • Gość: L'V Re: ZNA SIĘ, ZNA!!! TY SIĘ NIE ZNASZ! IP: *.gazeta.pl 04.06.01, 15:55
                Gość portalu: the_foe napisał(a):
                > Mylisz dwie sprawy: sposób nabycia, o którym mówi artykół 34 Konstytucji - ten
                > art. rzeczywiście ma odnośnk do ustawy i prawa Prezydenta RP. Art. 137, nadaje
                > mu prawo nadawania obywatelstwa. Jedno dotyczy praw obywatelskich, a drugie
                > kompentencji Prezydenta. Mówiłem o tym drugim. Oli nie musiał czekać, aż będzie
                > > miał prawo zostać obywatelem wg ustawy bo Prezydent skorzystał ze swojego prawa

Ale prezydent nie ma juz prawa do przyspieszania procedury. Recze.
                • Gość: the_foe co??? Chłopie ty w ogólw umiesz się przyznać do błędu? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 18:22
                  Co ma Prezydent do procedury? Jakie przyspieszenie? ŻADNA ustawa nie może
                  ograniczać praw prezydenta. Są one zawarte w Konstytucji i nie mają odnośników
                  do ustaw. Prezydent może nadawać obywatelstwo pomijając procedurę kiedy chce,
                  ta procedura jest tylko po to, aby Prezydent nie musiał roszczygać każdego
                  wniosku - co MSW mu przyśle podpisuje (przecież nie zna tych ludzi, którym
                  nadaje obywatelstwo). Jednak, kiedy uzna, że ktoś jest na tyle ważny dla kraju
                  to robi to od ręki...
                  p.s. jak mówimy o prawie, to motywuj swoje wypowiedzi, a nie zapieraj się
                  • Gość: the_foe Milcząca aprobata? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 00:23
                    Nie wiem, czy ta cisza oznacza, że przyznajesz mi rację?
        • Gość: Andy Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 16:15
          Sorry - na całym świecie wybitne jednostki mogą liczyć na przywileje, a w końcu
          Oli na pewno jest nietuzinkowym piłkarzem. Brak znajmości języka, historii,
          geografii - przykres, ale gdyby zwracać na to uwagę pomiędzy Odrą i Bugiem
          zostałoby nas nie więcej niż 400 000.

Pzdr.
        • Gość: joseph Re: OLI WON Z REPREZENTACJI - to glupota, ale... IP: *.acn.waw.pl 07.06.02, 21:01
          -[kolega prowokator jest.. niech zgadne... kibicem Legii, to taka nieuswiadami
          > ana prawidlowosc, ze
          > kibicow z Lazienkowskiej razi kariera pilkarza Polonii :-/ ],
          Odpierdol sie od kibiców LEGII frajerze
          A poza tym to czuje że kolega prowokator jest z Poznania
      • Gość: DŻI Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 17:04
        Stary ! Olemu nigdy nie dorośniesz nawet do pięt. A ze swoimi poglądami możesz
        co najwyżej zostać członkiem Organizacji Młodych Nacjonalistów (z resztą to
        takie same palanty jak ty).Nie żyjemy w Stanach przed wojną secesyjną (jeżeli
        wiesz co to jest...).Murzyn też może być obywatelem naszego kraju.Dla mnie
        Emmanuel Olisadebe to mój RODAK !!!!!
      • Gość: acton Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.net.pl 03.06.01, 17:14
        Gość portalu: prowokat napisał(a):

> OLI WON Z REPREZENTACJI, niech se gra w jakim chce klubie ale od reprezentacji
        > wara; taki z niego Polak jak ze mnie Chińczyk, co to ma kurde być może kupić
        > jeszcz z 20 murzynów latynosów czy innych dać im paszporty i niech grają
        > (ciekawe czemu Luxemburg na to nie wpadł mały ale bogaty kraj mogli by se kupić
        >
        > obywateli i być mistrzami śwaita) I TO MA BYC REPREZENTACJA i nie obchodzi mnie
        >
        > to że strzela gole ON NIGDY NIE BYŁ NIE JEST I NIE BĘDZIE POLAKIEM i nie może
        > grać w reprezentacji to po prostu oszustwo REPREZATACJA JEST TYLKO DLA POLAKÓW
        > i g.. mnie obchodza jakieś światowe trendy i tym podobne bzdury

Sam wypierdalaj z tego kraju patafianie!!!
      • Gość: do Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 03.06.01, 17:22
        DEBIL
      • Gość: rybak Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.chello.pl 03.06.01, 18:16
        wolę aby Polska zdobyła 0 punktów w uczciwy sposób niż 30 w sposób oszukańczy z
        jakimś "zaciężnym wojskiem" bo Oli pasuje do reprezentacji jak wół do karety
        PASZPORT NIE ZROBI Z NIEGO POLAKA
        • Gość: Kon Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 18:26
          Gdyby nie chciał być Polakiem to by nim nie był. Na siłę nikt Olemu paszportu
          nie wciskał. Tobie chętnie bym go zabrał i wyjebał cie na zbity pys, to
          przynajmniej o jednego pierdolonego rasistę byłoby mniej. Jak jesteś
          taki "mądry" to powiedz gdzie się możemy spotkać, to sam ci wpierdolę i może
          zweryfikujesz swe poglądy głupi kutasie!!!!!!!!!!!!!!

STO LAT DLA OLEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: karlo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: 62.148.66.* 04.06.01, 00:57
          ty, tfu! pierdolny glupku (kurwa inaczej nie mozna cie okreslic), jak mozna
          cos takiego mowic???? Taki z ciebie kibic jak z dzikiej swini odrzutowiec. Ja
          myslalem ze prowokat (na marginesie: prostak jakich malo, ale jednak sami sie
          sieja) tak zeby wkurzyc wszystkich normalnych ale jak widze ze inni tacy jak
          tfu! ty tosie mi kurwa ze robi. I nie obchodzi mnie czy smieja sie z czarnego
          pilkarza czy nie-pilkarza ale smieja sie z czlowieka i jego wolego wyboru!!!

jednym slowem: MOCZYDUPKI...
      • Gość: prowokat ci któż y TERAZ kochają OLEGO IP: *.chello.pl 03.06.01, 18:28
        "Macie banana dla swego orangutana"- niejeden z was tak krzyczał gdy Oli grał w
        Polonii, Olisadebe TO NIGERYJCZYK i tyle i nic ani nikit nie uczyni go POLAKIEM
        dlatego nie może grać w reprezentacji. TERAZ ZAPAŁALIŚCIE WIELKĄ MIŁOŚCIĄ DO
        NIEGO. Barany. Wy zam 5 zł sprzedalibyście własne matki. A MNIE CHODZI O ZASADY
        i gówno mnie obchodzi że Francuzi, Niemcy, Anglicy, Holendrzy z reprezentacji
        NARODOWEJ robią śmietnik. GÓWMNO MNIE TO OBCHODZI, MY NIE MUSIMY TAK ROBIĆ.
        Chcecie czystości w piłce WŁAŚNIE TO WIDZĘ.
        • Gość: the_foe TAKIE SA WŁASNIE ZASADY!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 18:55
          Takie są właśnie zasady. Jak ktoś ma obywatelstwo danego kraju, a nie grał w
          reprezentacji innego, to może grać. Co do nazwy "reprezentacja narodowa", jest
          to mylące, gdyż to tłumaczenie z innych języków (national, nationale, itp.)
          jest niefortunne, gdyż równoznacznie może oznaczać "reprezentacja państwowa"
          (national oznacza równiż panstwowy). I takie są reprezentacje sportowe. Gdyby
          nie to, to w USA miałyby z 30 reprezentacji, Rosja z 15, Kanada z 10, a w
          Afryce nikt by nie wiedział komu kibicować i gdzie ma grać. Oli nie zagra dla
          Nigerii, gra dla nas, wszystko się wyrównuje. A poza tym masz skrzywiony
          światopogląd. Myśląc tak powinieneś postulować o rewizję wszystkich obywatelstw
          sportowców. Pewnie znajdzie się wielu Niepolaków. Druga sprawa: to kiedy Oli
          będzie miał prawo do gry w reprezentacji? jak skończy 30 lat 40 lat. No bo po
          20 latach bycia polakiem, chyba nie powiesz, że dalej nie jest w nim w pełni?
        • Gość: tomekb Re: ci któż y TERAZ kochają OLEGO IP: *.rechnet.waw.pl 03.06.01, 19:26
          widzę chuju że nauczyłeś się pisać Francuz
          • Gość: MK Re: ci któż y TERAZ kochają OLEGO IP: *.upc-b.chello.nl 04.06.01, 16:57
            Ale Gowno jeszcze nie..
      • Gość: the_foe Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 18:35
        Chłopaku, ale Oli jest Polakiem. Może nie tak długo jak Ty, ale nim jest. Nie
        mamy prawa oceniac powodów dla których on przyjął obywatelstwo - znam gorszych
        Polaków od urodzenia. Co do Twojej propozycji dla Luksemburga - trudno by im
        było, zasada FIFA mówi, że jak ktoś już grał w reprezentacji jakiegoś kraju, to
        już nie może grać w rep. drugiego; jak sprowadzano Oliego, to nikt nie
        wiedział. po piersze, że nie grał dla Nigerii, a po drugie, że jest tak dobry
        (kosztował marne grosze). Więc nie ma tu mowy o kupowniu reprezentantów. My go
        odkryliśmy, mamy do niego prawo!
        • Gość: Piolo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI do: student rybak itd IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 03.06.01, 19:02
          rybak:
          piszesz, debilu, z chello.pl i myslisz, że jak wpiszesz "rybak"
          zamiast "prowokat" to wszyscy pomyślą, że jest ciebie więcej, biedny frajerze...

student:
          chłopcze z prowincji, jeśli się ze mną nie zgadzasz, to napisz dlaczego, bo
          wcisnąć "odpowiedz" i pier...ć głupoty może każdy.

Nie uważam Oliego za jakiegoś swojego ukochanego rodaka, który miłuje Polskę,
          pielegnuje tradycje i czci bohaterów narodowych.
          Uważam, że będąc OBYWATELEM POLSKI ma święte prawo reprezentować nasz kraj.
          • Gość: czarek Re: do: student rybak itd IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 19:48
            Piolo i o to chodzi! Juz mielismy na tym portalu niejakiego Scota, Szlomcia,
            Judytke itd. Najgorsze, gdy do komputera dorwa sie mlodzi pojebani internauci,
            mysli taki cala noc, aby wymyslic temat i gdy ze wszystkich stron leca na niego
            Chuje, to taki podszywa sie pod rozne nicki i sie dowartosciowuje.
            Prowokat! Sram na ciebie i na twoja chora ideologie, a OLI jest wielki!!!
      • Gość: paveua Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.acn.waw.pl 03.06.01, 19:42
        Słuchajcie wy wszyscy!
        Wiem, że większość Polaków (obywateli RP) mających jaką taką świadomość
        narodową uważa piłkę nożną za sprawę największą i choćbyśmy mieli same sukcesy
        w innych dyscyplinach, to i tak mecz repry w nożną będzie oglądać w TV i na
        żywo więcej widzów niż wszystkich innych sportów razem wziętych. Nie wiem, skąd
        się wzięła tak narodowa, za przeproszeniem sraczka za piłką nożną, ale tak jest
        i nic tego nie zmieni. Dlatego post prowokata w naszych realiach nie ma racji
        bytu ze względu na fakt, że nie napotka się ze zrozumieniem Polaków, dla
        których Reprezentacja kraju w Piłkę nożną jest świętością największą. Nawet
        jeśli racja zdaje się przechylać właśnie na stronę prowokata. Nie jestem
        narodowcem (czyt. rasistą) i nie mam nic przeciwko Olemu w naszej reprze, ale
        uważam, że nie jest on właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Polska
        jeszcze sie nie dorobiła tego właściwego człowieka, który byłby w stanie tak
        cudownie grać jak Oli i dlatego musiała go pożyczyć. Jako odsetki od tej
        pożyczki musimy teraz płacić codziennym wysłuchiwaniem od wszystkich (np. R.
        Giggs), że to nie fair itd. I ja uważam, że nie jesteśmy fair - tak jakbyśmy
        leciutko stracili twarz i teraz tylko udajemy, że wszystko jest w porządku.
        Kończąc mój wywód mogę dodać, że proszę bardzo. Oli może być w Reprze, ale
        teraz musimy zrezygnować np. z Niemca Michalczewskiego, Wosza i innych, którzy
        bronią barw innych krajów. Na tej samej zasadzie, na jakiej tak bardzo chcemy
        akceptować Olego. Bo inaczej dojdziemy do wniosku, że każdy kto choć na chwilę
        był w Polsce a potem zrobił coś wielkiego, przysparza nam wszystkim chwały. A
        to już byłayby lekka nieprawda.
        Ale czy ktoś to w ogóle czyta...
        • Gość: pawel Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.pl 04.06.01, 00:20
          oj mylisz sie jestes rasista, tylko masz problemy z przyznaniem sie do tego
          przed soba i innymi. Niestety czytam to co napisales ale to tylko dlatego, ze
          nie moge dzisiaj zasnac. Nie zmienia to fatu, iz uwazam to za strate czasu.
          Pozdrawiam
          • Gość: paveua Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.acn.waw.pl 04.06.01, 01:25
            Hej pawel!

Nie wiem, na jakiej podstawie jestes w stanie stwierdzic stan poziomu czyjegoś
            rasizmu. Czy gdybym napisal, że obojętne mi jest czy gwiazdą polskiej
            reprezentacji jest Olisadebe, Smith, Balakov, Liu Kang, Vondracek bez względu
            na kolor skóry, zrozumiałbyś mnie lepiej. Czy może nie możesz spać, bo ci się
            ciągle snią rasiści?
            Dokończe temat później
            Na razie
        • Gość: robo Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.inetia.pl 04.06.01, 13:58
          A co było by fair. Gdyby Polacy podbili Nigerię?!. Zeszmacili by tych LUDZI tak
          jak zrobili to anglicy, czy francuzi, czy amerykanie itp. itd. Wybór jakiego
          dokonał Olisadebe, był wyborem drugiej ojczyzny. Cokolwiek by się nie
          powiedziało, to jedno jest pewne: TAKIRGO WYBORU DOKONAŁ OLISADEBE. Byli w
          historii Polski ludzie wielcy, którzy wybrali Polskę za swoją ojczyznę.
          Jeden z nich (przykro mi, że nie pamiętam jego nazwiska) był oficerem
          austriackim. Po wycofaniu się austriaków za Karpaty, stwierdził, że Polska to
          jest ten kraj, a może bardziej ci ludzie, zktórymi się identyfikuje. Mówił
          tylko po niemiecku, ale uważał się za Polaka. Nikt nie mógł tego zmienić.

PP
      • Gość: Valdor Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 19:43

> OLI WON Z REPREZENTACJI, niech se gra w jakim chce klubie ale od reprezentacji
        > (ciekawe czemu Luxemburg na to nie wpadł mały ale bogaty kraj mogli by se kupić
        >
        > obywateli i być mistrzami śwaita) I TO MA BYC REPREZENTACJA i nie obchodzi mnie
        >
        > grać w reprezentacji to po prostu oszustwo REPREZATACJA JEST TYLKO DLA POLAKÓW

Bez komentarza.
        • Gość: GolMan Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 20:27
          OLI WON!!! Nawet gdybyśmy mieli mniej punktów od Armenii to wolę reprezentacje
          bez czarnego !!! Żeby z murzyna gorola zrobić - skandal !!!
          • Gość: ilaugh Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.pool.mediaWays.net 03.06.01, 20:41
            Na niektore rzeczy nic nie da sie poradzic,ja wolalbym Polske bez ciebie ,ale
            nic nie moge zrobic
            • Gość: W-WA GOLMAN - KURWA, PROWOKAT - SZMATA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 22:50
              GOLMAN, W RYJ PIERDOLONA KATOWICKA KURWO,
              SFRUSTROWANY, ZREDUKOWANY ROBOLU, WYLEWAJ SWOJE ŻALE W
              RYNSZTOKU A NIE NA OLEGO.WIDOCZNIE MASZ ŻYCIE CHUJA
              WARTE, STĄD TWOJE KOMPLEKSY. POZWÓL INNYM
              PATRIOTYCZNIE CIESZYĆ SIĘ Z SUKCESÓW REPREZY.
              PROWOKAT TYLE JUŻ DOSTAŁ CHUJÓW W DUPĘ ŻE MÓJ SIĘ NIE
              ZMIEŚCI. PRZYPUSZCZAM ŻE OLI ZA PÓŁ ROKU BĘDZIE JUŻ PO
              POLSKU LEPIEJ MÓWIŁ I PISAŁ OD CIEBIE JEBANY ĆWOKU I
              JAKA WTEDY BĘDZIE TWOJA NAD NIM PRZEWAGA W POLSKOŚCI?
              NAJWYJEBAŃSZA W MORDĘ ARCYKURWO, OLI JEST POLSCE
              POTRZEBNY A TY NIE.
              • Gość: kris Re: GOLMAN - KURWA, PROWOKAT - SZMATA IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:21
                Bardzo ładnie i dosadnie.
                Dlaczego ktoś nie chce mieć czarnego w reprezentacji?
                Przeciez pod wzgledem mozliwosci fizycznych jednostki
                Europa jest w odwrocie. W czarnych sila!
            • Gość: XXL Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 23:34
              Prowokat i GolMam biorąc pod uwagę ilość postów popierających wasze
              rasistowskie poglądy poradziłbym wam emigrację. Musicie czuć się tutaj
              strasznie samotnie. Negatywne skutki są już widoczne u Prowokata który czasami
              jest Rybakiem, a to już chyba jest jednostka chorobowa.
              • Gość: the_foe OLI JEST POLAKIEM, COKOLWIEK TO OZNACZA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 00:58
                Popieram!!! Sceptycy Oliego (Czytaj: rasiści albo szowiniści) mają jeden
                argument: on jest inny, nie jest Polakiem. Gówno prawda!!! Bo co oznacza być
                Polakiem. De facto posiadanie paszportu z orzełkiem. Większość Polaków nie
                porafi dobrze wysławać się we własnym języku, większość nie zna w pełni słów
                hymnu, nie zna dostatecznie historii. Tak więc kryterium, tu często
                przytaczane, jakiejś wiedzy bycia Polakiem jest bezsensowne. Co, mamy raz do
                roku robić wszystkim obywatelom testy? I jeszcze jedno, gdyby Beckham miał
                młodszego brata, który nagle postanowiłby zostać Polakiem i grać w
                reprezentacji to Prowokator zapewne by nie protestował doszukując się jego
                polskich korzeni (mógł się nazywać dajmy na to: Beksiński).
                Prowokatorze przyznaj się! Czy ty czasami nie nazywasz się Wójcik ;-)
            • Gość: pawel Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.pl 04.06.01, 00:22
              moze zbierzemy jakies podpisy i sprobujemy pozbawic tego goscia obywatelstwa.
              Gdybys mial czas to mozesz na mnie liczyc
              • Gość: the_foe nic z tego!!! IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 01:03
                Art 34 pkt.2 Konstytucji mówi, iż nie można obywatela Polski pozbawić
                obywatelsta, chyba, że się go zrzeknie. Tak więc nic z tego matoły, he he!!!
      • Gość: Szwed Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.tnt11.stk3.da.uu.net 04.06.01, 01:58
        ; ) W naszej Szweckiej reprezentacji jest okolo 6-7 nie rodowitych Szedow albo
        ich rodzice byli obywatelami innych krajow. To co sie dzieje w Polsce to tylko
        poczatek.
        Mam nadzieje ze Polska i Szwecja pojda dalej do mistrzostw swiata ; )
      • Gość: Lombat Re: OLI WON Z REPREZENTACJI IP: *.*.*.* 04.06.01, 03:39
        Panie prowokat(or) wspaniala prowokacja w panskim wykonaniu, ale dwa zastrzezenia:
        a/ reprezentacja Polski w jakimkolwiek sporcie to NIE JEST reprezentacja Polakow.
        Najlepiej to widac na przykladzie reprezentacji Rosji. sa tam Ukraincy, Lotysze
        Rosjanie i caly wachlarz innych narodowosci, w zaleznosci od sportu. Np rosyjska
        koszykowka oparta jest na Litwinach i nikt na swiecie nie robi z tego problemu;
        b/ przyklad Luksemburga to jest strzal kula w plot. Sa kraje gdzie obywatelstwo, a tym
        samym prawo do reprezentowania kraju otrzymuje sie bardzo latwo, niektore kraje
        akceptuja poprzednie obywatelstwa. Akurat Luksemburg nalezy do krajow o wyjatkowo
        trudnych do spelnienia warunkach otrzymania obywatelstwa.

NB Rozumiem panskie rozgoryczenie wywolane pragnieniem sytuacji krysztalowo
        czystych wlasnie w sprawach narodowosciowych. Nie tylko Pan ma takie problemy
        Maja je takze komentatorzy sportowi. Naszemu najlepszemu redaktorowi,
        komentujacemu gimnastyke podczas igrzysk w Atlancie (1996) nie przeszlo przez
        gardlo nazwanie Szwajcarem zawodnika o zoltym kolorze skory, ktory zdobyl nawet
        dla tego kraju medal.

Lombat, chwilowo Walijczyk
      • Gość: Dave Zamknij morde... IP: *.ade.iprimus.net.au 04.06.01, 04:08

...wiesniaku.

>
        >

• Gość: W-WA DO PAWŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 08:13
          CWELOWNIO, JAK SPOTKAM PANA EMMANUELA, TO NAJPIERW PRZYBIJĘ MU PIĄTECZKĘ, A
          POTEM DORADZĘ ŻEBY Z TWOJEGO GARDŁA ZROBIŁ SOBIE POKROWIEC NA CHUJA.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka