Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państwo ...

• Gość: yan Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.ifd.uni.wroc.pl 01.09.04, 17:55
        Pieprzenie o 17 godzinach dziennie. A reklamy co kilkanascie minut, co na to
        KRRiT (!, konczenie transmisji nawet 7-8 minut przed uplywem godziny w
        programie, zwiastun na koniec, zwiastun na poczatek, pieprzenie o durnym
        konkursie audiotele(kaza wyslac tylko haslo, ale potem nagle losuja nazwiska,
        skad je znaja ?, powtorki do znudzenia, no i te kretynskie, niepotrzebne
        dyskusje, ktore niczego nie przyblizaly ani nie wyjasnialy. Najbardziej sie
        usmialem z ogladania jazdy konnej do piecioboju po komentarzu sprawozdawcy,
        ktory uzasadnial sens rozgrywania tej kretynskiej, losowej konkurencji. Potem
        przyszedl drugi glowacz, Idzi, ktory powiedzial, ze blad polega na ulokowaniu
        tej konkurencji jako czwartej. Kiedys byla podobno wczesniej i ci co ja
        zawalili, najczesciej przez konie, mogli juz sie nie stresowac i denerwowac.
        Tak powiedzial... Trzeba duzego idioty by trzymac te konkurencje, ktora nie ma
        nic wspolnego ze sportem, jest loteria. Podobnie jak z ujezdzaniem, to tez
        przezciez jest tresura a nie sport. Ale zgadzam sie to byla najgorzej
        pokazywana Olimpiada. Czesi takze przeznaczyli jeden kanal CT2 na olimpiade, a
        transmisje powtarzali przez cala noc. U nas tzw. sprawozdawcy nie wiedza czym
        jest telewizja, to nie jest radio, tu nie trzeba gadac bez przerwy. Po co dwoch
        komentatorow, meczyly statystyki Szaranowicza, albo zupelnie dziwny jezyk
        komentatora gimnastyki i to artystycznej, te jego "zbiorowki" to juz prawie
        grypsera.
      • Gość: Kxxx Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.crowley.pl 01.09.04, 18:52
        Kajetan Broniewski był wspaniałym zawodnikiem - prawda. Jest znawcą kajaków i
        wioseł - tyz prowda. Dlaczego cały czas opowiadał bzdury o tym co działo się na
        torze? Te jego Polacy czaja sie z tylu i plyna swoim tempem. Caly czas wmawial
        nam, ze dzieje sie cos innego niz widac to na ekranie telewizora. Wedlug niego
        jest srebro, a tu wyraznie widac 4+te miejsce.
        Babiarz tak sie zapedzil w czytaniu przygotowanego materialu o Thorpie, ze nie
        widzial przygotowan do startu w eliminacjach 400 m zm. falstaru Koreanczyka,
        jego wyjscia z basenu. Potem stwierdzil, ze nie wie dlaczego na 2+gim slupku
        nie ma Koreanczyka. Jego stwierdzenie, ze swietnie biega w stylu zmiennym itd.
        Szaranowicz plotl bzdure za bydura. Wydaje mu sie, ze zna sie na wszystkim.
        Pospiszwasl sobie madrosci i idczytywal je z intonacja elokwentnego
        gawedziarza+erudyty. Nie interesowalo go to co dzialo sie na biezni. Jak mozna
        uwazac go za dobrego komentatora?
        Pani Chylewska moze wroci do programow mlodziezowych? Tam bedzie mogla skladac
        zyczenia swojemu kolegowi i uzyzwac wyrazu ciezko, gdz w poprawnej polszczyznie
        mowi sie trudno.
        Kurzajewski i Heller nigdz nie powinni pojawic sie w telewizji - zwlaszcza te z
        prostackim klaniam sie nisko, a nawet nie drgnie mu czesc ciala, ktorej uzywa
        do noszenia czapki.
        Gora to depresja, a nawet dno.
        Ja tez ogladalem Eurosport - lepszy obraz - fachowe komentarze. Szczegolnie
        zakonczenie bez wymadrzajacego sie Szaranowicza.
      • Gość: juan Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:54
        szaranowicz dobry ha,ha,ha, dla niego konkurencja pchnięcie kulą to rzuty kulą,
        vide transmisja pchnięcia kulą kobiet, trzeba być tumanem aby tego nierozumieć
        i onanizować się własnym oratorstwem..
      • wolfgang87 Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw 02.09.04, 00:04
        najbardziej wkurzająca była zmiana kanału podczas meczu polska-brazylia.
        zmiana kanału oznaczała w międzyczasie 10minut reklam i jakiegoś pieprzenia w
        studiu o dyrdymałach.
        to była zgroza!!!
        tu emocje sięgają zenitu a oni sobie spokojnie puszczają reklamy...zmianę kanału
        tez mogli sobie odpuścić w tak kluyczowym momencie. ćwierćfinał!
        esz...
      • Gość: zmrzlik Uczcie sie od pepików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:56
        To co tvp pokazało na olimpiadzie to żenada. Kupa reklam, przełączanie z kanału
        na kanał itp. Całe szczęście że mieszkam blisko czeskiej granicy i mogłem
        oglądać olimpiadę w ct2. Jeden kanał non stop olimpiada i często gęsto
        pokazywali nie walkę Polaków o 10 czy gorsze miejsce, ale walkę o medale w
        dyscyplinach gdzie czesi nie startowali vide fantastyczny finał miksta w
        badmintonie, ping-pong. A zwłaszcza nie było przerywania kretyńskimi reklamami
        krótka reklamka tuż przed, tam się szanuje kibica. I dużo aktualności. I zawsze
        można było przełaczyc na Eurosport gdzie też olimpiada była dobrze pokazywana.
        Z komentatorami to różnie. Basałaj weź się chopie do roboty, bo jak tak dalej
        pójdzie to nawet kontrolerzy nie pomogą przy ściąganiu abonamentu.
      • Gość: iga Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:36
        red. Jerzy Góra jest dyerktorem Stadionu Śląskiego
        w wypowiedzi dla tvn24 tez uzywał swoijego kwiecistego jezyka
        obytak dalej...
      • Gość: galileo Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:19
        Chwaleni przea autora Józwik i Szaranowicz, obsmiewali amerykanskiego tyczkarza
        za to, ze skakal w kasku. Nazwali go za to ekscentrykiem! Zenada.
      • Gość: roman Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:30
        Relacje w TVP były na żenującym poziomie . Całe szczęście, że mogłem oglądać
        igrzyska w Eurosporcie. O 23 każdego dnia rewalacyjne podsumowanie !
        • Gość: m Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:42
          tak, te podsumowania w Eurosport były genialne.
          TVP musi się dużo uczyć...
      • Gość: rsvp Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:53
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=273&w=12380286
      • Gość: RUM przyganiał kocioł... IP: 195.205.16.* 02.09.04, 12:55
        nie musi być rozbudowana impreza zeby GW sie gubiła ....
        a o niektórych wydarzeniach informowała ...niechlujnie z opóźnieniem ....
        szkoda mówić...
        Ględzenie.... krytymowanie narzekanie ....
        to lubię!! Wy też?? widze że tak...
        • Gość: santiago krótko IP: *.chr17.1000lecie.pl 02.09.04, 14:24
          napisze krótko: Panowie Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski są najlepszymi
          komentatorami WOGÓLE. Relacja z TdF: 6h - zero pieprzenia, konkretnie,
          treściwie, ciekawie (nie tylko dla znawców kolarstwa). Mam nadzieję, że TVP
          wynajmie ich na Tour de Pologne. W zeszłym roku zdecydowanie podniosło to
          poziom relacji. Dodam jeszcze, że to oni np. łączą sie z samochodami
          technicznymi, bądź to reprezentacji Polski w Atenach, bądź CCC na Giro 2003.
          Bądź z Czesławem Langiem. To po prostu wzbogaca relację. Mają kontakty, więc je
          wykorzystują.
      • Gość: mirco Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: 217.96.36.* 02.09.04, 15:01
        Od robienia atmosfery powinno być Studio Olimpijskie.Jednak już po dwóch
        dniach wiedziałem, że ani kurzajewski ani chylińska do roli prowadzących
        zupełnie nie dorośli. Ciekawe kto odpowiada w TVP za eksperymenty akurat
        podczas igrzysk?
      • Gość: Jacek Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.cs.ubc.ca 02.09.04, 20:10
        Co do skakania po kanalach - TVP wykonala taki skok z jedynki do dwojki podczas
        finalu 100 m kraulem mezczyzn (jak dla mnie najwazniejszego finalu plywackiego
        calych zawodow, no a przynajmniej w pierwszej piatce najwazniejszych) - calosc
        relacji zajelaby im najwyzej 2-3minuty, ale nie oni puszczaja studio, reklamy,
        na dwojce znowu reklamy no i przenosimy sie na plywalnie aby zobaczyc wyniki
        koncowe i przejsc do pasjonujacego polfinalu na 200 zabka kobiet. Myslalem ze
        ich zapier..ole. To nawet z odtworzenia nie mogli puscic???

Babiarz aukurat nie byl taki wspanialy jako komentator - jakby troche sie
        interesowal plywaniem to by nie robil bledow jakie popelnial. O niebo lepiej
        prezentowal sie gdy pracowal razem z trenerem Otylii - Pawlem Slominskim.

Na koniec - wywiad z Otylia i jej trenerem po zdobyciu zlotego medalu - po
        prostu zenada. Te pytania o zalatwianie egzaminow na studiach itd. Czy on
        wyglada na idiotke, ze trzeba jej egzaminy zalatwiac. Propozycja polaczenia na
        zywo z rodzicami itd. Cale szczescie ze Otylia jest energiczna i nie dala sie
        "zmalyszowac".

Koncowke olimpiady malem okazje ogladac w Kanadzie - komentatorzy sa jeszcze
        bardziej histeryczni niz nasi.

A i jeszcze jedno, jak ogladam walke zapasnicza czy w judo, to bardziej od tego
        czy Polak ma szanse na tamto czy tamto i gdzie chodzil do zlobka interesuje mnie
        przebieg walki. licze wtedy na pomoc komentatora, ktory powinien pomoc mi
        zrozumiec co sie dzieje na macie/tatami. To niestety zdarzalo sie rzadko. Jako
        dziedziak, podczas igrzysk w Seulu ogladalem relacje z udzialem dobrego
        komentatora i po paru godzinach bylem w stanie sam sledzic przebieg walki,
        rozrozniac wykonanae akcje (wozek itd), sledzic taktyke. Niestety juz to
        zapomnialem a obecni komentatorzy nie byli w stanie mnie tego nauczyc.

Pozdro
        Jacek
      • shadowking Kajetan Broniewski 03.09.04, 19:04
        Wbrew opinii Gazety Kajetan B. nie był znakomitym komentatorem, bo do tego
        brakowało mu przede wszystkim znajmości języka polskiego. Dość powiedzieć, że
        dla pana Kajetana "Polacy zostali wyprzedzeni przez Rosjanów".
        I nie była to wpadka pod wpływem emocji(które fajtycznie mu się udzielały), bo
        powtórzył tych "Rosjanów" co najmniej trzy razy.
        Co do samej TVP to najlepsza była wtedy, jak piejąc z zachwytu nad medalem
        Otylii i skacząc z jedynki na dwójkę nie pokazała finału 100m kraulem mężczyzn,
        i nawet nie zająknęła się o wyniku tegoż finału (na pewno jednego z
        najważniejszych w pływaniu w ogóle), poza tym, że Przemuś Babiarz mruknął, że
        przed chwilą były na pływalni wielkie emocje, ale teraz kolejne (zdaje się
        półfinały żabki, czy coś takiego).
      • Gość: aravia Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.autocom.pl 05.09.04, 14:48
        A ja oglądałem te igrzyska w TVP, specjalnie z tej okazji pożyczyłem telewizor,
        którego na co dzień nie oglądam i nie widzę powodów do tak histerycznego
        narzekania jakie serwuje malkontent Romański. Co więcej miałem przez 2 dni
        okazję oglądać igrzyska w Eurosporcie, tak bezkrytycznie chwalonym przez
        Romańskiego i uważam, że poziom komentarza był o niebo gorszy niż w TVP.
        Komenatrz był nudny jak flaki z olejem i w żaden sposób nie dało się poczuć
        emocji olimpijskich aren. Artykuły gnojące po koleji wszystko co się rusza to w
        ostatnim czasie dość częste zjawisko. Wydaje mi się, że ten Romański wykupił
        przed olimpiadą telewizję satelitarną i porównując przekaz z kilku różnych
        stacji celowo wybierał te fakty, które mogły zdyskryminować TVP. Marny i podły
        sposób na zarabianie kasy.
      • Gość: szkieta8 POLSKA-BRAZYLIA i reklamy IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 00:52
        Podczas meczu Polska-Brazylia treba było się przełączyć z kanału na kanał. W
        tym czasie była przerwa. Ale jak się przełączyłem to musiałem czekać z 10 minut
        na koniec reklam. Póścili 2 czy 3 seta od stanu 6:6!!! BASAŁAJ=DYMISJA!!!!
      • Gość: Monika Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.mi.gov.pl 07.09.04, 09:15
        I tak najlepszym komentatorem pozostaje redaktor Szaranowicz. Uwielbiam
        lekkaatletykę, ale gdy słyszę Szaranowicza, to poprostu odrzuca mnie od
        telewizora. Myślę, że rekord totalnej głupoty i zadufania w sobie padł w czasie
        igrzysk. Otóż redaktor Szaranowicz, będąc na stadionie nie zarientował się, że
        Minika Pyrek zajęła 4 miejsce, a on uparcie powtarzał, że była piąta. Nawet
        następnego dnia po zawodach nie zorientował się, że było to jednak miejsce
        czwarte. Ciekawa jestem, czy obecnie wie, które miejsce zajęła Monika Pyrek
        • Gość: ig Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 19:32
          Może nie wysyłać. Eurosport wszystko komentował z Warszawy.
      • Gość: abc jedno slowo... amerkanizacja IP: *.eds.net 10.09.04, 01:50
        telewizji, albo dokladniej izraelizacja.
      • Gość: Stefan Re: amatorka Telewizja chciała ale nie umiała .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:55
        pokazać igrzysk. Wydano miliony złotych, a efekty każdy widział. Szkoda, że
        nadal pracują tam amatorzy.
      • Gość: herbatnik apropos reportaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:26
        na codzie ogladam niemiecka telwizje, bo polskiej nie mam. od igrzysk w Atenach
        widzialem juz conajmniej 3 reportaze w oglnokrajowych ARD i ZDF w ktorych
        opowiadano o naszej Agacie i o tym jak kobiety "duze" a to w niemczech jest
        problem moga trenowac i odnosic sukccesy. prowadzacy te programy w ktorych
        emitowane byly reportaze stawiaja agate jako wzor, pokazuja na jej przykladzie
        ze wszystkojest mozliwe. od paru dni jestem znow w polsce, i poziom telewizji
        mnie powala.. na kolana. plakac sie chce. chyba jedyny TVN trzyma jeszcze
        poziom. moze oddac im mozliwosc transmisji z igrzysk w Pekinie?

• kamkasz Re: Igrzyska w telewizji, czyli szkoda, że państw 12.09.04, 13:14
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka