Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

śmierć pesymistom!

23.08.01, 11:47
    W wątku "typowanie meczu Polska-Norwegia", zauważyłem że nawet trzy remisy
    wystarczą na awans z pierwszego miejsca. Wpadłem na to jakiś czas temu, ale
    teraz przyjrzałem się tabeli dokładniej:

1. Polska
    Obserwuj wątek
      • Gość: macias Re: śmierć pesymistom! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 11:49
        Masz racje! Ta tabela tez bardziej do mnie przemawia:

1. Polska

...i wszystko!
        Po co wiecej? ;)

Smierc innym tabelom!
        • pc Re: śmierć pesymistom! 23.08.01, 11:51
          sorki, wystąpił neispodziewany błąd przy wpisywaniu, zaraz podam to co chciałem
          wpisać! :)
      • pc UPS-pisałem nie patrząc na ekran... tutaj jest dokończenie 23.08.01, 12:09
        no cóż... wpisując tabelę nacisnąłem TAB coby trochę ładniej wyglądała, nie
        zauważyłem że wywołało to hmm... inny efekt.

Oto jak to powinno wyglądać naprawdę:

teraz przyjrzałem się tabeli dokładniej:

1. Polska 17
        2. Białoruś 12
        3. Ukraina 10

Okazuje się, że wystarczą nam dwa remisy, w meczach kończących eliminacje:

1. Polska 19

Białoruś 13+?
        Ukraina 11+?

Białoruś nawet jak zdobędzie w sumie 7 punktów, to i tak jedynie zrówna się z
        nami, bilans będzie korzystny dla naszych.

Pójdźmy dalej, co będzie jak zremisujemy tylko z Białorusią albo Ukrainą?

z Białorusią
        1. Polska 18
        2. Białoruś 13 + ?
        3. Ukraina 13 + ?

Jedna z ekip może nas przegonić. Jeśli mecz Białoruś-Ukraina nie skończy się
        remisem (a Ukraińcy będą grać z nożem na gardle...), bo jeśli się skończy to
        oczywiście będzie spoko. Groźniejsza może być Ukraina (dlaczego jest to
        bardziej prawdopodobne niż wątek z Białorusią- patrz następny akapit), ale
        trzeba dodatkowo zauważyć że mecz z nią który przy takim założeniu przegramy
        będzie ostatnim w eliminacjach. Że nasi będą grali z nożem na gardle i
        satysfakcjonować ich będzie nawet wynik remisowy... Ale cóż, sami oceńcie jakie
        są na to szanse. Przypominam, że wg. tej teorii przegramy także z Norwegią

z Ukrainą
        1. Polska 18
        2. Białoruś 15 + ?
        2. Ukraina 11 + ?

No cóż, tutaj Białoruś może nas doścignąć, jeśli wygra z Walią (wyjazd, co nie
        jest oczywiste- wygrali coś na wyjeździe???), albo Ukrainą u siebie w meczu w
        którym Ukraińcy grają z nożem na gardle... i jeśli tylko jeden z nich wygra to
        tylko gdy pokona Polskę wyżej niż my ich (3:1)... tylko kilka warunków do
        spełnienia.
        W połączeniu z założeniem iż Polska przegra z Norwegią wygląda to na mniej
        realne niż przegrana Barcy z Wisła, nie sądzicie?

no cóż... dopiero jak przegramy wszystkie mecze sytuacja wygląda nieciekawie:

1. Polska 17
        2. Białoruś 15 + ?
        3. Ukraina 13 + ?

I tutaj raczej na pewno skończy się na drugim miejscu, a o wariancie 1.
        Białoruś 18. 2. Ukraina 17. 3. Polska 17. można powiedzieć wiele oprócz tego że
        jest bardziej prawdopobny niż trafienie może nie szóstki ale piątki w totka

No cóż, jakby na to pesymistycznie nie patrzeć, jesteśmy skazani na awans.
        Szanse na inny rozwój wydarzeń są MINIMALNE(!!!) a poza tym już raz to się
        zdarzyło Francji (którą wyprzedziła Bułgaria), teraz nie ma prawa się powtórzyć!

No bo co się stanie gdy Polska wygra z Norwegią? Dopiszcie sobie do tych tabel
        trzy punkty... Ludzie, przynajmniej tutaj pesymizm jest nie na miejscu.
        Mówienie o tym, że Polska nie awansuje do MŚ to nieprawdopodobne wręcz
        naginanie rzeczywistości !!! Nawet drugie miejsce powinno oznaczać awans, są
        tylko dwie drużyny które w meczach z Polską były by zdecydowanymi faworytami
        barażów (Portugalia/Holandia oraz Anglia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka