Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Kto odchodzi z Poloni Warszawa i gdzie?"

IP: *.rybnik.net.pl / 10.0.10.* 04.05.02, 20:56
    Pierwszy transfer tego sezonu już się odbył. ( Liczka )
    Kto z zawodników odejdzie i gdzie.Może ktos ma jakiś przeciek.
    Bo na zakupy to chyba tego klubu nie stać i raczej będzie masowa wyprzedaż co
    lepszego zawodnika.
    Klub będzie chyba dołował coraz niżej ( Niewiadomo co z licencją? ) i Panu
    Romanowskiemu bedzie chyba chodziło o odzyskanie pieniędzy dotychczas
    wpompowanych do klubu.
    Obserwuj wątek
      • warsau Re: 04.05.02, 21:14

do Lecha ma przejść Kaczorowski z Kaliszanem ( tego drugiego nie chce tu
        widzieć). Tak właśnie Polonia ma spłacić dług wobec Lecha Poznań, ktory powstał
        za niepokryty gotówką do dziś transfer Macieja Scherfchena ( okolo 600-800tys
        zl).
        • Gość: skiba Warsau, o co ci chodzi? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 12:54
          Kaliszan to dobry obrońca(pomocnik),nawet bardzo. Przydałby się w Lechu. No
          chyba, że o czymś nie wiem. Czy się nam czymś naraził/
          • Gość: exe Re: Warsau, o co ci chodzi? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 13:00
            Gość portalu: skiba napisał(a):

> Kaliszan to dobry obrońca(pomocnik),nawet bardzo. Przydałby się w Lechu. No
            > chyba, że o czymś nie wiem. Czy się nam czymś naraził/

Kosa jakich mało ;-)
            Polonia ma dobre układy i dlatego nie kończyła co drugiego meczu w "10" ;-)
            • Gość: maciekl Re: Warsau, o co ci chodzi? IP: *.internetia.pl 14.05.02, 13:46
              Gość portalu: exe napisał(a):

> Gość portalu: skiba napisał(a):
              >
              > > Kaliszan to dobry obrońca(pomocnik),nawet bardzo. Przydałby się w Lechu. N
              > o
              > > chyba, że o czymś nie wiem. Czy się nam czymś naraził/
              >
              > Kosa jakich mało ;-)
              > Polonia ma dobre układy i dlatego nie kończyła co drugiego meczu w "10" ;-)

Niesamowite układy z sędziami ma Polonia,a czy Pan exe nie zauważył zmiany stylu gry
              polonistów np.Mariusza Pawlaka który w tej rundzie miał tylko jedną kartkę.
              Liczka nauczył chłopaków gry agresywnej ale nie faul,i chłopcy grają teraz naprawdę czysto.Nie ma tez
              kartek za niesportowe zachowanie.
              • Gość: exe Re: Warsau, o co ci chodzi? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 15:36
                Gość portalu: maciekl napisał(a):

> polonistów np.Mariusza Pawlaka który w tej rundzie miał tylko jedną kartkę.
                > Liczka nauczył chłopaków gry agresywnej ale nie faul,i chłopcy grają teraz napr
                > awdę czysto.Nie ma tez
                > kartek za niesportowe zachowanie.

Kaliszan kosi od tylu goscia wychodzacego na czysta pozycje i nie ma czerwieni,
                choc sa do niej dwa powody? Chyba nawet PS pisal o takiej sytuacji (widzialem to
                w Golu, jaki to byl mecz nie pamietam), a to nie byl wyjatek.
                Przy okazji - obejrzalem sobie gre Kusia na turnieju we Francji. Boiskowy
                morderca jakich malo, tego sie nauczyl w Polonii.
                • maciekl NIKT NIE ODCHODZI 08.07.02, 15:28
      • Gość: Robal Re: Białek? IP: *.internetia.pl 08.05.02, 07:50
        Czy Białek jeden z mądrzejszych trenerów będzie prowadził Polonię.Osobiście się mu dziwię bo
        będzie grał juniorami i kilkoma starcami których nikt nie będzie chciałkupić,ale cóż stolica.
        • znawca Re: Białek? 08.05.02, 08:16
          Gość portalu: Robal napisał(a):

> Czy Białek jeden z mądrzejszych trenerów będzie prowadził Polonię.Osobiście się
          > mu dziwię bo
          > będzie grał juniorami i kilkoma starcami których nikt nie będzie chciałkupić,al
          > e cóż stolica.

Jak już uważasz Białka za dobrego trenera i używasz wielkich liter to wypadałoby
          napisać "Mu" a nie "mu".
          Nie wiem czy wiesz, kiedy się kończy wiek juniorski. Pewnie nie, więc spieszę
          wytłumaczyć, że w Polonii niestety juniorzy nie grają.
          Kilkiu starców? Nie masz pojęcia kto gra w Polonii skoro tak piszesz. Najstarszym
          i jedynym starym zawodnikiem jest I. Gołaszewski (pozazdrościć zdrowia) wię nie
          wiem, gdzi wyszperałeś tych kilku starców. Może w Polonii Lidzbark Warmiński?
      • znawca Re: Głupi był to post 08.05.02, 08:12
        Gość portalu: Maximus napisał(a):

> Pierwszy transfer tego sezonu już się odbył. ( Liczka )

Nie tego, ale w zasadzie to już poprzedniego.

> Kto z zawodników odejdzie i gdzie.Może ktos ma jakiś przeciek.

Chyba ty we własnej głowie

> Klub będzie chyba dołował coraz niżej ( Niewiadomo co z licencją? )

A można dołować coraz wyżej?
        • Gość: skiba Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 13:01
          Pogódź się z tym, że z Polonii odejdzie po tym sezonie wielu zawodników.
          Przecież wiadomo, że wszyscy piłkarze grali w ostatniej rundzie tylko po to by
          zapracować na nowe kontrakty w innych klubach. Myślę, że nawet jeśli w Polonii
          tymczasowo znajdą się pieniądze to pan Romanowski wyrobił już sobie taką markę
          niesolidności, że chętnych do gry w Polonii trzeba będzie szukać w II lidze i
          niższych.
          • Gość: maciekl Re: Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.internetia.pl 14.05.02, 13:39
            Kaliszan byłby głupcem gdyby odszedł teraz z Polonii,ma niepodważalną pozycję w drużynie i miał
            bardzo dobry sezon (wiosna).W Lechu wszystko zaczynałby od nowa.Bardzo mnie cieszy że Lech jest
            aktywny na rynku niech duzo kupuje, wypożycza bo nic tak nie psuje atmosfery w drużynie (po
            awansie) jak odsunięcie od skladu zawodników którzy ten awans wywalczyli.
            • Gość: Pcheła Re: Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.pkobp.pl 14.05.02, 13:44

> Kaliszan byłby głupcem gdyby odszedł teraz z Polonii,ma niepodważalną pozycję w
              > drużynie i miał
              > bardzo dobry sezon (wiosna).W Lechu wszystko zaczynałby od nowa.Bardzo mnie cie
              > szy że Lech jest
              > aktywny na rynku niech duzo kupuje, wypożycza bo nic tak nie psuje atmosfery w
              > drużynie (po
              > awansie) jak odsunięcie od skladu zawodników którzy ten awans wywalczyli.

Kaliszan jest z Poznania a Polonia się sypie. To wszystko tłumaczy.
              • Gość: maciekl Re: Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.internetia.pl 14.05.02, 15:28
                Kaliszan grał kiedyś w Warcie jak był młody całe swoje dorosłe życie sędził w Belgii i Warszawie.
                • Gość: ku Re: Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 19:44

> Kaliszan grał kiedyś w Warcie jak był młody całe swoje dorosłe życie sędził w B
                  > elgii i Warszawie.

• Gość: kufel Re: Nie wiem po co ten sarkazm. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 19:48
                  do maciek ty sie qrwa lecz na łeb bo kaliszan nie grał w belgii tylko w rodzie
                  kerkrade i byl tam tylko 2 sezony wrocil i gral w hutniku krakow i dobrze ze
                  wraca do poznania niz mialby dalej ogladac te puste trybuny na konwiktorskiej
            • Gość: skiba Lech na pewno nie kupi tylu piłkarzy o ilu mówią.. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 18:25
              Chodzi o uzupełnienie składu, co jak pokazał mecz z Werderem zupełnie
              wystarczy. Tylu piłkarzy jest wymienianych w gazetach, ale na pewno tylu nie
              przyjdzie, więc nie musisz sie martwić o atmosferę w Lechu. Martw się o to,
              żebyście nie musieli cały sezon siedzieć na gołym betonie(na Polonii).
              • Gość: maciekl Re: Lech na pewno nie kupi tylu piłkarzy o ilu mówią.. IP: *.internetia.pl 15.05.02, 09:02
                uzupełnienie składu to brzmi rozsadnie, ale nie sadzisz chyba że Kaczorek,Koniu czy Scherfchen
                bedą grzecznie siedzieć na rezerwie i czekać naswoją szansę.
                Koniu miał naprawdę rewelacyjny sezon (Liczka znalazł dla niego miejsce) a dwaj pozostali aż
                rwąsięnaboisko.(Moim zdaniem Scherfchen maolbrzymi potencjał tylko trzeba do niego dotrzećto
                chyba rola trenera i umiejętne ustawienie go naboisku)
                Atmosfery na boisku nie robią tysiące widzów, tylko wierni dopingujący zespół kibice, niechcę być
                złośliwy ale na Bułgarską też chodziło mało widzów - myślę o Waszym ostatnim pierwszoligowym
                sezonie.Zobaczymy we wrześniu gdzie będzie Polonia a gdzie Lech.
                Wszyscy w koło kupują tylko skąd będą na to pieniądze (znowu bułgarskie), na rynku pełnobedzie
                piłkarzy z kartą w ręku i to ich warto przyciągnąć do klubu na 2 - 3 lata.
                • Gość: skiba Chcesz powiedzieć, że na II ligę przychodzili, a.. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 09:46
                  ... na pierwszą nie będą. Przecież to smieszne. Wystarczy zobaczyć ile
                  przychodziło na Puchar Polski i Puchar Ligi, gdy Lech grał z drużynami
                  pierwszoligowymi.
                  • Gość: maciekl Re: Chcesz powiedzieć, że na II ligę przychodzili, a.. IP: *.internetia.pl 15.05.02, 11:40
                    chcę powiedzieć że nie jest pewne czy będą tłumy gdy Lech będzie przegrywał.
                    Natomiast Polonia trzymasię ciągle w okolicy 4000 osób, jak walczyliśmy o tytuł to było tego około
                    6000/7000 os. Myślę że podobnie stanie się z Lechem.
                    • warsau Re: Chcesz powiedzieć, że na II ligę przychodzili, a.. 15.05.02, 12:00

> chcę powiedzieć że nie jest pewne czy będą tłumy gdy Lech będzie przegrywał.
                      to obowiazuje na 99% procent stadionow w Polsce, oprocz stadionu na Bulgarskiej.
                      Przemysl to sobie analizujac ostatnie 4 lata, a w szczegolnosci sezon kiedy Lech
                      spadal.
                      > Natomiast Polonia trzymasię ciągle w okolicy 4000 osób, jak walczyliśmy o tytuł
                      dane za ten sezon mowia, ze na Polonie przychodzilo srednio 2.5 tys widzow. W
                      calym sezonie bez pucharow 14tys. Tyle ludzi przychodzi na 1 mecz na Bulgarska
                      > to było tego około
                      > 6000/7000 os.
                      bylo minelo.
                      >Myślę że podobnie stanie się z Lechem.
                      wczesniej sie myliles i w tym przypadku tez sie pomylisz.

• Gość: <=AA=> Re: Chcesz powiedzieć, że na II ligę przychodzili, a.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 12:24
                      4000 widzow na Polonii? Chyba na derbach, z czego 2000 to kibice Legii... Z
                      tymi 6000-7000 tez "troszeczke" (o jakies 2000) przesadziles!
      • Gość: maciekl Re: POLONIA IP: *.internetia.pl 08.05.02, 15:26
        Na dzień dzisiejszy byłoby głupotą kupować zawodników jak na rynku pojawiająsię gracze z kartą w
        ręku.Dlatego pomimo iż Romanowski wystawił nalistę transferową 3/4 druzyny straty będą
        niewielkie.Zastąpią ich pewnie gracze z Afryki i z Bałkanów.
        Za to po raz kolejny zanosi się na niezłego trenera atojak pokazał Liczka jest ważne w przypadku
        polskiej słabej ligi.
        Jeśli wzmocni się atak np.Agbeyule z Hutnika,dokupi dobrego rozgrywającego ( albo powrót Bąka bo
        jest przeciętny i na Zachodzie nikt go nie kupi)to po raz kolejny Polonia będzie się liczyć w naszej lidze.
        Mam nadzieję ,żeten przyszły sezon będzie z "tajnerowskim błyskiem" tj.walka w pucharze Polski,LIgi i
        z próba sforsowania pierwszej rundy UEFA.
        Tego wszystkiego zabrakło w tym sezonie.
        • znawca Re: POLONIA 09.05.02, 09:22
          Chciałbym uwierzyć w tę świetlaną przyszłość, ale jakoś nie mogę. Nie ma się co
          oszukiwać. Polonia będzie z sezonu na sezon coraz słabsza, a za dwa sezony
          pewnie spadnie do II ligi.
      • bartuch Re: 09.05.02, 10:09
        Być może wróci do nas Bartek Tarachulski (takie mam informację). Pozdrowienia
        dla polonistów od widzewiaka.
        • Gość: maciekl Re: Znawca łyknij prozac IP: *.internetia.pl 09.05.02, 12:57
          Niewiem na czym opierasz swoje pesymistyczne myślenie.Na piłce można zarabiać (Romanowski
          raczej zarabia) ,recesja kiedyś się skończy.Pieniądze będą tylko wtedy jeżeli drużyna będzie grała w
          pierwszej 6 ligowej plus kilka meczów w zagranicznych pucharach.
          Na polskie warunki Polonia nadal ma dobry skład a nasi rywale mają duże problemy finansowe.
          Poza kilkoma klubami reszta jest biedna, że Polonia jest krezusem.Myślę że Romanowski musiał
          przykręcić kurek z pieniędzmi ale i z małym budżetem Polonia będzie się liczyć w polskiej lidze.
          Na mistrzostwo nie ma szans ale grupamistrzowska raczej jest pewna.
      • Gość: W Ja - na Łazienkowską! :))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 14:14
      • Gość: <=AA=> Mam nadzieje, ze niewielu IP: *.sgh.waw.pl 10.05.02, 11:30
        Mimio ze jestem kibicem Legii, to zawsze lepiej zeby w Ekstraklasie grala
        Polonia niz Garbarnia... Postepujacy proces wsiowienia I ligi naprawde nie
        wrozy niczego dobrego.
      • Gość: McR Re: A jednak Białek!!! IP: *.internetia.pl 13.05.02, 07:53
        Pierwszym ruchem transferowym Polonii jest jednak Białek,solidny trener grający czwórką w obronie
        Udzielił już kilku wywiadów i wynika że ma ambitne cele do zrealizowania.Primo przejście pierwszej
        rundy pucharu UEFA (coś czego poloniści jeszcze nigdy nie osiągnęli) secundo walka o mistrzostwo
        kraju.
        Praktycznie nie mówi o osłabieniu drużyny a wręcz przeciwnie o wzmocnieniu linii ofensywnej.
        Wiadomo co jest z Polonia - ciągły brak kasy - na jakiej więc podstawie Białek twierdzi coś
        przeciwnego ? czy Romanowski podsypie trochę grosza piłkarzom ?
        Polonia wtym składzie wzmocniona ofensywnym Bąkiem i jakimsobcokrajowcem w ataku moze
        naprawdę powalczyć w naszej słabej lidze.
        Byleby tylko grać w grupie z Legiąnie z Wisłą oraz z Górnikiem a nie z Widzewem.
        • znawca Re: Niech żyje Białek!!! 13.05.02, 08:19
          Świetnie, że przyszedł Białek. Ten koleś świetnie prowadził Groclin i Gieksę.
          Teraz czas na zespół z wyższej półki i mam nadzieje, że w Polonii sobie poradzi.

Ja osobiście wolałbym, żeby Polonia grała z Wisłą, z którą najczęściej wygrywa,
          niż z Legią, do której zupełnie nie ma szczęścia.
          • Gość: SuperM Polonia klubem z wyzszej polki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 09:41
            Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
            • Gość: McR Re: Polonia klubem z wyzszej polki? IP: *.internetia.pl 13.05.02, 15:44
              Chodzi o wyższą POLSKĄ półkę,a tam niewątpliwie jest Polonia,nad nią tylko Legia,Wisła i Amica.Czy
              się tego chce czy nie .Polonia pomimo kłopotów nadal w Polskiej czołówce.
      • wojteklu Re: NIkt nie odchodzi 14.05.02, 11:49
        według moich informacji raczej nikt poza tarachulskim nie odejdzie z własnej woli z Polonii,raczej
        p.Romanowski pozbędzie się kilku piłkarzy którym będą się wkrótce kończyły kontrakty.
        Jego pomysł to gracze wypożyczeni,kliku młodziaków za grosze, podobnie z 2 - 3 obcokrajowcami
        oraz góra 6 piłkarzy na dużych kontraktach (tzw. polskie gwiazdy,gwiazdeczki i gwiazdorzy).
        Jak na Polskie warunki to ten duński sposób prowadzenia drużyny moze przynieść ciekawe rezultaty.
        POLONIA MISTRZ
        • Gość: kotek Re: NIkt nie odchodzi IP: 217.167.147.* 14.05.02, 16:56
          wojteklu napisał(a):

> według moich informacji raczej nikt poza tarachulskim nie odejdzie z własnej wo
          > li z Polonii,raczej
          > p.Romanowski pozbędzie się kilku piłkarzy którym będą się wkrótce kończyły kont
          > rakty.
          > Jego pomysł to gracze wypożyczeni,kliku młodziaków za grosze, podobnie z 2 - 3
          > obcokrajowcami
          > oraz góra 6 piłkarzy na dużych kontraktach (tzw. polskie gwiazdy,gwiazdeczki i
          > gwiazdorzy).
          > Jak na Polskie warunki to ten duński sposób prowadzenia drużyny moze przynieść
          > ciekawe rezultaty.
          > POLONIA MISTRZ

Chyba w warcaby i to za bramką ( lub z adwa lata mistrz 2 ligi)
          Człowieku zejdź na ziemię...
      • wojteklu Re: G.W.Wersja warszawska 15.05.02, 11:53
        W dniu dzisiejszym w dodatku warszawskim pojawiłasię notka o rozmowach pomiędzy Lechem a
        Polonia w sprawie Kaczorowskiego,Scherfchena oraz kwota odstępnego za Kaliszana.Polonia mówi
        jasno gotówka czyli goście są nie do sprzedania.
        Natomiast niejaki RTS/iti/TVN?bajki o sponsorze mendzi cos o Bąku i Ekwueme (też gotówka) oraz o
        Kusiu i Bartczaku .Skąd kasa niewiadomo.
        Z drugiej strony pojawia się informacja o odejściu Wdowczyka z Widzewach i rozmyciu
        sponsorowania tej druzyny przez ITI.(A propos oni potrzebuja teraz dużo bardzo dużo rozgłosu bo
        wchodzą GPW ).
        Definitywnie z Polonia żegna się Martin Ekwueme - kierunek Niemcy.
        Wracaja Jacek Dąbrowski ,Moskal i Kosiorowski.

Czyli wPolonii Romanowski chce sprzedać ,ale drogo a kupcy cieniutko z gotówką stoją.
        • warsau Re: G.W.Wersja warszawska 15.05.02, 12:05

a czy doczytales moze ile Polonia jest winna Lechowi ?
          • wojteklu Re: G.W.Wersja warszawska 15.05.02, 13:55
            Nie było napisane ale wiadomo, że chodzi o kilkaset tysięcy złotych.

Z tymi pieniędzmi to jest tak że większośc klubów ma długi i równocześnie ma dłużników.
            Aby uniknąć długów przekształcają się ale aby nie stracić dłuzników sprzedawani zawodnicy są
            własnością osób fizycznych i takmożna sie zadłużać i czyscić w nieskończonośćbyleby tylko płacić
            ZUS i opłaty w US.
        • Gość: Robert Re:"popyt na Polonię" IP: *.internetia.pl 15.05.02, 15:46
          Co do artykułu w gazecie to jasno widać ,że Romanowski chciałby sprzedać czyt. odzyskać trochę
          kasy.Widać ,że chce gotówę i to stawia jasnym że do przyszłego sezonu Polonia stanie wpełnym
          składzie bez Tarantuli ale z Bąkiem i z Ekwueme.
          A taki skład pozwoli walczyć o mistrzostwo w kraju.
      • wojteklu Re:POLONIA SEZON 2002/2003 15.05.02, 14:25
        Skończyl sie (niestety) przeciętny w wykonaniu Czarnych Koszul sezon.Zdobycie 4 miejsca
        gwarantujacego miejsce wpucharze UEFA nie jest tym czego oczekiwaliśmy my - kibice.Zabrakło
        walki (niekoniecznie zakończonej sukcesem) o pierwsze a potem (mecz z Amicą) trzecie
        miejsce.Ponownie nie przebiliśmy sięprzez I runde pucharu a holendrzy byli na zbliżonym do
        nas poziomie.
        Odpadliśmy szybko w PP i PL.Te jesienne porażki były przykre bo pozbawiły nas kibiców emocji.
        Nadal pozostaje niejasna sytuacja własności ziemi przy Konwiktorskiej i co za tym idzie nie jest
        jasna sytuacja naszej drużyny.Brak mocnego stabilnego sponsora nastawionego na długofalową
        współpracę.
        Jeden z najgorszych stadionów w lidze - jeśli chodzi o trybuny, po murawie nie biegałem nie
        wypowiadam się ( ale pamiętam sytuację z krzywymi bramkami).
        Jaki to będzie sezon?
        Odchodzi Liczkaalejego praca chyba nie była nadaremna, był topierwszy poodejściu Engela trener z
        wizją.Myślę ,że chłopcy nauczyli sie trochę od niego nowoczesnej gry (taktycznej),przestali
        bezmyślnie faulować.
        Białek to dobry na polskie warunki bardzo dobry trener.Dużo zależy od tego kim będzie grał.Niby mówi
        się o odejściach ale kogo dzisiaj stać aby kupować graczy z ważnymi kontraktami jak można chwytać
        graczy za darmo.
        Polonii koniecznie potrzeba rezerwowego bramkarza bo chłopcy z rezerw są beznadziejni.
        Obrona to najsilniejsza strona Polonii:Kuś,Ciesielski na boku wśrodku dziewicki,Kaliszan czy
        Malinowski są też rezerwowi.
        Gorzej jest z pomocą daje się tam we znaki brak klasycznego rozgrywającego (może Wieszczycki
        amoże znowu Bąk) pomoc opierasię na szybkich Gołaszewskim i Kaczorowskim rozgrywać próbował
        Scherfchen (ze słabym skutkiem) czasami cos rozgrywał Pawlak w odwodzie jest jacek Dąbrowski -
        może wreszcie wróci i zacznie grać no i moim zdaniem piłkarz bardzo dobry o predyspozycjach na
        wysokiej powtarzam wysokiej klasy playmarkera chodzi mi o Mateusza Bartczaka (jedyna pomyłka
        Liczki zrobienie z niego napastnika).
        Jest paru chłopaków wrezerwach jest szymanek,Kosiorowski, szkoda najmłodszego
        Ekwueme,ale nie jest źle.
        Bez wątpienia najgorszą linia naszej druzyny jest atak tarachulski raczej napewno odejdzie - jest
        wolnym strzelcem z kartą - szkoda ze nie poszedł zima za 200 000 USD do Rosji,Bykowski niby
        strzelaale niejest systematyczny,Stanley Udenkwor raczej z niego pożytku nie będzie podobnie jak z
        Kęski.Wróci Moskal ale to niejest to czego potrzebuje nasz atak.
        potrzeba wysokiego mocnego napastnika walczącego w powietrzu.
        szukajmy za wschodnia granicą,na Bałkanach w Afryce.
        A przyszły sezon nie bedzie wcale taki zły,liczę na II rundę UEFA,i awans do czołowej 8 w lidze.Ale
        najważniejsze jest uregulowanie spraw własnościowych ze stadionem,zbudowanie jakiegoś pseudo
        zadaszenia i odpalenie świateł.
      • m2artin Re:polonia 16.05.02, 12:55
        Odchodzi Liczkaalejego praca chyba nie była nadaremna, był topierwszy poodejściu Engela trener z
        wizją.Myślę ,że chłopcy nauczyli sie trochę od niego nowoczesnej gry (taktycznej),przestali
        bezmyślnie faulować.
        MYŚLĘ ŻE LICZKA JEST TROCHE PRZEREKLAMOWANY NIE ODNIOSL Z POLONIA ZADNEGO
        SUKCESU A CALE TO GADANIE O WYZYWIENIU PIŁKARZY,WPAJANIU NOWOCZESNEJ TAKTYKI
        TO ZWYKŁE GADANIE O NICZYM.
        Białek to dobry na polskie warunki bardzo dobry trener
        DO TEJ PORY TYLKO BRONIL SIE PRZED SPADKIEM
        .Dużo zależy od tego kim będzie grał.Niby mówi się o odejściach ale kogo dzisiaj stać aby kupować
        graczy z ważnymi kontraktami jak można chwytać graczy za darmo. Polonii koniecznie potrzeba
        rezerwowego bramkarza bo chłopcy z rezerw są beznadziejni.
        KRZYSZTAŁOWICZ JEST NA LIŚCIE TRANSFEROWEJ
        Obrona to najsilniejsza strona Polonii:Kuś,Ciesielski na boku wśrodku dziewicki,Kaliszan czy
        Malinowski są też rezerwowi.
        KUŚ CIESIELSKI SĄ NALISTACH ŻYCZEŃ KILKU LIGOWCÓW A MOŻE I KLUBÓW OBCYCH
        KALISZAN MYSLI O LECHU
        Gorzej jest z pomocą daje się tam we znaki brak klasycznego rozgrywającego (może Wieszczycki
        a może znowu Bąk)
        BĄK NIE WRÓCI TO WŁAŚNIE ON BYŁ TYM KTORY TEPIŁ KOLOROWYCH W DRUZYNIE NP. NIE
        CHCIAŁ GRAC Z UDENKWOREM
        pomoc opiera się na szybkich Gołaszewskim
        JEST JUZ STARY
        i Kaczorowskim
        ODCHODZI DO LECHA
        rozgrywać próbował Scherfchen (ze słabym skutkiem) czasami cos rozgrywał Pawlak w odwodzie
        jest jacek Dąbrowski -może wreszcie wróci i zacznie grać no i moim zdaniem piłkarz bardzo dobry o
        predyspozycjach na wysokiej powtarzam wysokiej klasy playmarkera chodzi mi o Mateusza Bartczaka
        NAJGORSZY SEZON W HISTORII,SKŁÓCONY Z KIBICAMI
        (jedyna pomyłka Liczki zrobienie z niego napastnika). Jest paru chłopaków w rezerwach jest
        szymanek,Kosiorowski, szkoda najmłodszego Ekwueme,ale nie jest źle.
        Bez wątpienia najgorszą linia naszej druzyny jest atak tarachulski raczej napewno odejdzie - jest
        wolnym strzelcem z kartą - szkoda ze nie poszedł zima za 200 000 USD do Rosji,Bykowski
        BEZNADZIEJA
        niby strzelale nie jest systematyczny,Stanley Udenkwor raczej z niego pożytku nie będzie podobnie jak
        z Kęski.Wróci Moskal ale to niejest to czego potrzebuje nasz atak.
        potrzeba wysokiego mocnego napastnika walczącego w powietrzu.szukajmy za wschodnia
        granicą,na Bałkanach w Afryce.
        A SKĄD NA TO PIENIĄDZE
        A przyszły sezon nie bedzie wcale taki zły,liczę na II rundę UEFA,i awans do czołowej 8 w lidze.Ale
        najważniejsze jest uregulowanie spraw własnościowych ze stadionem,zbudowanie jakiegoś pseudo
        zadaszenia i odpalenie świateł.
        JESLI LEGIA NIE DA ZGODY NA GRANIE W PILKE NA ŁAZIENKOWSKIEJ TO POZOSTAJE STADION
        ORLENU LUB WIDZEWA.

Ogólnie Polonia dołuje i zmierza do II ligi.
      • wojteklu Re:Polonia ( Białek) chce graczy z GKS 17.05.02, 10:21

Sprawy kadry trenerskiej zostaną ustalone w najbliższym czasie. Dłużej potrwa ustalanie kadry piłkarskiej. -
        Prowadzimy bardzo intensywne rozmowy z piłkarzami, którzy chcą od nas odejść, jak i tymi, którzy chcą do nas
        przyjść - powiedział prezes Polonii Janusz Romanowski. - Jeśli chodzi o tych, co chcą do nas przyjść, chodzi o
        dwóch zawodników, którym skończyły się już kontrakty z klubem, i dwóch, którzy mają roczne kontrakty, ale w
        tym przypadku w grę wchodziłoby wypożyczenie. Nie chcę podawać nazwisk, bo wolę nie wywoływać
        sztucznego zainteresowania.

Być może chodzi o któregoś z piłkarzy GKS Katowice, gdzie ostatnio pracował Białek. - W GKS są piłkarze,
        których bym wziął do każdej prowadzonej przez siebie drużyny - powiedział Białek na konferencji prasowej po
        wtorkowym meczu w Pucharze Ligi z Wisłą Kraków. Na pewno trener Polonii miał na myśli Krzysztofa
        Gajtkowskiego, który był rewelacją rundy wiosennej - strzelił w niej siedem goli w lidze i cztery w Pucharze Ligi.
        Ten napastnik otrzymał już jednak propozycję transferu do Austrii Wiedeń i Legii. Obowiązuje go jeszcze ważny
        na rok kontrakt z katowiczanami.

W kontekście Polonii częściej mówi się jednak o transferach z klubu. Lech Poznań zainteresowany jest
        pozyskaniem Pawła Kaczorowskiego, Arkadiusza Kaliszana i Macieja Scherfchena. Widzew, jeśli zainwestuje
        w
        niego koncern medialny ITI, chce kupić Marcina Kusia i Mateusza Bartczaka oraz zatrzymać wypożyczonych
        Arkadiusza Bąka oraz Emmanuela Ekwueme.

Już w kwietniu siedmiu piłkarzy Polonii złożyło podania o wystawienie na listę transferową. Są to: Mateusz
        Bartczak, Tomasz Ciesielski, Piotr Dziewicki, Marcin Kuś, Jarosław Mazurkiewicz, Mariusz Pawlak, Łukasz
        Woźniak. - Jest to z ich strony forma znalezienia lepszego pod względem sportowym i zapewnienia
        materialnego
        bytu klubu. Nie jest to łatwe w chwili, gdy większość menedżerów zainteresowana jest teraz mistrzostwami
        świata, a wśród niemieckich piłkarzy jest już ponad tysiąc bezrobotnych. Przyznaję, że jest duże
        zainteresowanie
        Marcinem Kusiem. Może dlatego, że jest to jeden z najzdolniejszych piłkarzy reprezentacji młodzieżowej.
        Niestety,
        jest obrońcą, bo gdyby był napastnikiem, już ustawiałyby się po niego kolejki - twierdzi Romanowski.

Polonia albo Legia?

Polonia przygotowania do sezonu rozpocznie 10 czerwca na Konwiktorskiej. Pojedzie przynajmniej na jedno
        zgrupowanie w Polsce i być może jedno za granicą. - Zagraniczne, jeśli będziemy mieć zagwarantowane
        przygotowania na dobrych boiskach i gry sparingowe z mocnymi zespołami - mówi Romanowski.

Ważniejsze jest jednak to, nie na jakich boiskach będzie się przygotowywać do sezonu, ale na jakim stadionie
        grać w lidze i europejskich pucharach. Zarząd klubu jest przekonany, że zdąży z budową daszku nad trybuną
        dla
        VIP-ów, co zapewni mu licencję PZPN. Podobno nic nie stoi na przeszkodzie, by po niewielkiej modernizacji
        stadion na Konwiktorskiej został przygotowany do rozgrywek w Pucharze UEFA. - Jeśli nie będzie wymagań
        dotyczących pory rozgrywania meczów z ograniczoną liczbą widzów, jest to możliwe - zapewnia prezes
        Polonii.

Wciąż podtrzymuje zdanie, że alternatywą jest rozgrywanie meczów na Łazienkowskiej. - Przestańmy tworzyć
        sztuczne bariery tworzone przez niektórych działaczy. Jeśli ktoś kojarzy, gdzie w Warszawie i kto zdobył
        pierwszy tytuł mistrzowski, to wiadomo, że na Łazienkowskiej i że była to Polonia w 1946 roku [niedawno
        prezes
        Legii Leszek Miklas na pytanie, czy Polonia będzie grała na stadionie Legii, odpowiedział: - Stadion na
        Łazienkowskiej kojarzy się z Legią - red.]. Ten stadion podobnie jak większość w Polsce był budowany za
        społeczne pieniądze. Powinien być szerzej udostępniany - twierdzi Romanowski. - Ale w tej chwili nie wiadomo,
        z kim podjąć rozmowy w sprawie wynajmowania obiektu, bo nadal nie wiadomo, kto jest jego właścicielem.
        • Gość: maciekl Re:Polonia ( Białek) chce graczy z GKS IP: *.internetia.pl 17.05.02, 13:23
          z tego artykułu jasno wynika że Romanowski wrazzresztą zespołu zamierzająwalczyc o czołowe
          miejsca w lidze.
          Pomysł rozgrywania meczy na Łazienkowskiej jest dobry,nie da się ukryć stadion jest o niebo
          lepszy od naszego no i można grać przy światłach.
          Chyba bardzo chcą sprzedać Kusia, ale czy to się uda?
          I ciekawe kogo mają na mysli mówiąc o dwóch zawodnikach z polskiej ligi.
          Potrzeba armat,może Dymkowski ? albo ktoś ze Śląska Wrocław? a może Terlecki?
          • asuchy Re:Polonia ( Białek) chce graczy z GKS 17.05.02, 14:21
            Nikt nie przyjdzie do Polonii, to jest niewypłacalna firma faceta który kocha konie a nie
            piłkarzy.Wystarczy poczytać z nim wywiady ukazujące się w tygodnikach nie sportowych.
            asuchy.
      • wojteklu Re: Martins EKWUEME zostaje !!! 20.05.02, 08:37
        To kolejny dowód na to,że wszystkie pogłoski o jego odejściu to tylko,'Fakty prasowe".Raczej mówi
        się o kolejnej naturalizacji niż odejściu,chyba ,że do Sparty Praga bo zrobi to Liczka zwolennik (może
        orędownik tego młodego chłopaka).
        W przyszłym sezonie gdzie walka będzie na całego w każdym meczu bedzie potrzebnych wielu
        dobrych rezerwowych.
        • Gość: maciekl Re: Martins EKWUEME zostaje !!! IP: *.internetia.pl 20.05.02, 09:19
          Widziałem go parę razy w akcji m.in. w III lidze i nie jest to taka wielka rewelacja chociaż potencjal na
          gracza ma.Z drugiej strony skoro interesują się nim Niemcy z TSV to coś znaczy, ale z trzeciej strony to
          oni przypatrują sie setkom graczy, a dziesiątki zdolnych juniorów kupują za grosze,fenigi albo centy.
          Czy Martins jest szansą dla Polonii, byc może za klika lat,tylko czy on wytrzyma te kilka lat.
      • Gość: maciekl Re: Wraca Dźwigała nadchodzi Dymkowski IP: *.internetia.pl 21.05.02, 07:50
        • asuchy Re: Wraca Dźwigała nadchodzi Dymkowski 21.05.02, 12:08
          Dźwigała wraca na dwa mecze w tzw.preprepreeliminacjach do UEFA'y aby potem sprzedać się do
          jakiegośdobrego klubu z Islandii,Malty albo Cypru.
          Dymkowski natomiast ma jeszcze pieniądze na życie więc woli pograć w regionalnej lidze niemieckiej
          gdzie płacą po meczu i jest ciepła woda.
          • Gość: maciekl Re: Wraca Dźwigała nadchodzi Dymkowski IP: *.internetia.pl 21.05.02, 12:30
            asuchy napisał(a):

> Dźwigała wraca na dwa mecze w tzw.preprepreeliminacjach do UEFA'y aby potem spr
            > zedać się do
            > jakiegośdobrego klubu z Islandii,Malty albo Cypru.
            > Dymkowski natomiast ma jeszcze pieniądze na życie więc woli pograć w regionalne
            > j lidze niemieckiej
            > gdzie płacą po meczu i jest ciepła woda
            Dźwigała i Dymkowski myślą serio o przejściu do Polonii,palancie,
            obaj byliby napewno wzmocnieniem zespołu z którego chyba poza tarantulą nikt nie ubędzie.

• Gość: maciekl Re:Mateusz Bartczak IP: *.internetia.pl 05.06.02, 08:07
        Pomocnik Polonii Warszawa Mateusz Bartczak dostał propozycję transferu do Zagłębia Lubin. Wcześniej piłkarza
        chciał kupić Widzew Łódź.

- Przeprowadziłem wstępną, niezobowiązującą rozmowę z panem Kozińskim na temat mojej ewentualnej gry w
        Zagłębiu - potwierdza Bartczak. - Ofertę złożył mi również Widzew Łódź, ale żadnej decyzji jeszcze nie
        podjąłem.

O tym, czy piłkarz "Czarnych Koszul" przejdzie do któregoś z tych klubów, zadecyduje to, co się w nich
        wydarzy
        w najbliższych dniach. W Zagłębiu ma być powołana nowa rada nadzorcza sportowej spółki akcyjnej. Ma ona
        odwołać dotychczasowego prezesa Jacka Kardelę i powołać na to stanowisko Jana Kozińskiego. Zespół
        Zagłębia miałby wtedy poprowadzić Mariana Putyra. Był on kiedyś trenerem Bartczaka w Miedzi Legnica.

Widzew wciąż czeka na to, czy jego sponsorem zostanie grupa medialna ITI. Na razie firma podpisała z łódzkim
        klubem list intencyjny. - Zobaczę, czy pan Koziński zostanie prezesem Zagłębia i czy nowi inwestorzy pojawią
        się
        w Widzewie. Nie ukrywam, że jeśli firma ITI wejdzie do łódzkiego klubu, to wolałbym grać w Widzewie. O
        wszystkim zadecyduję w ciągu kilkunastu najbliższych dni - tłumaczy pomocnik Polonii Warszawa.

mój komentarz
        Odejście Mateusza którego uważam za duży talent jest bolesne ale na swój sposób zrobi dobrze
        drużynie.Mateusz wyraźnie dusił się w Polonii,odnosiło się wrażenie że niejest częścią zespołu był(jest
        )indywidualistą.Pieniądze z tego transferu pomogą Poloniia Bartczak nie jest niezastapiony.Prawdopodobnie
        będzie grał Dźwigała i to on pociągnie grę.
        • znawca Re:Mateusz Bartczak 05.06.02, 08:14

> Odejście Mateusza którego uważam za duży talent jest bolesne ale na swój sposób
          > zrobi dobrze
          > drużynie.Mateusz wyraźnie dusił się w Polonii,odnosiło się wrażenie że niejest
          > częścią zespołu był(jest
          > )indywidualistą.Pieniądze z tego transferu pomogą Poloniia Bartczak nie jest ni
          > ezastapiony.

I co z tego, że ma talent w nogach, jak z głową coś nie tak.
          Nie chcę się z niego naśmiewać, ale czy on kiedykolwiek pokazał wolę walki,
          ambicję? Gra jak murzyni - póki wszystko idzie dobrze, to on szaleje na boisku,
          ale jak coś się psuje to zwiesza głowę i prosi o najmniejszy wymiar kary.
          • Gość: maciekl Re:Mateusz Bartczak IP: *.internetia.pl 05.06.02, 08:18
            Obaj zgadzamy się że mateusz ma talent w nogach ja również uważam żejest zawodnikiem myślącym ale brak w
            nim harpagoństwa,tej iskry Bożej która z przeciętnego piłkarza robi gwiazdkę,
            reasumując jego odejście nie będzie bardzo bolesnedlaklubu oczywiście pod warunkiem że przyjdzie Dźwigała.
      • maciekl Re:ROZPOCZĘCIE TRENINGÓW 11.06.02, 08:03

10 czerwca Polonia rozpoczęła przygotowania do nowego sezonu.
        Z klubu odchodzą:
        mariuszPawlak - Groclin
        B.tarachulski- SV Ried
        Kaczorowski - Lech
        Maciek Scherfchen - Lech ???
        niewiadomo cobędzie z
        Bąkiem ( trzeba go sprzedać,jest zbyt sfrustrowany na polskąligę)
        Ekwueme - RTS???
        Jackiem Dąbrowskim - oby go nie sprzedali
        Bartczakiem - mówi się o Widzewie lub Lubinie - może wykorzystałby by szansei pozostał w klubie jako
        prowadzący grę,
        Niema szans na transfery z Pogoni a szkoda.
        Może będzie kilku nowych afrykańczyków,może kierunek Nowa Jugosławia.
        Sezon możebyć ciężki ale jak mówi Romanowski:'zakończyliśmy budowę zespołu,stawiamy na zawodników
        emocjonalnie związanych z klubem,nie będzie sprowadzania bardzo znanych piłkarzy"
        Trener Białek chce przejść do II rundy UEFA i "poprawić pozycje Polonii w lidze.Chce też aby o klubie ciepło się
        mówiło".

• znawca Tylko Polonia, w Warszawie tylko Polonia 11.06.02, 08:54
          maciekl napisał(a):

> Sezon możebyć ciężki ale jak mówi Romanowski:'zakończyliśmy budowę zespołu,staw
          > iamy na zawodników
          > emocjonalnie związanych z klubem,nie będzie sprowadzania bardzo znanych piłkar
          > zy"
          > Trener Białek chce przejść do II rundy UEFA i "poprawić pozycje Polonii w lidze
          > .Chce też aby o klubie ciepło się
          > mówiło".
          >

I dobrze. Wolę by w Polonii grali rozsądni młody chłopcy z wolą walki i ambicją
          (np. Kęska) niż gwiazdeczki typu Kaczorowski (piłkarz zdecydowanie najbardziej
          utalentowany ale tak samo jak Bartcak bez serca do walki). Wolę drugą ligę i
          drużynę z przewagą wychowanków, niż niudolne dobijanie się do bram LM i masę
          gówn... gwiazdeczek (patrz Legia).
      • Gość: maciekl Re: Wywiad z trenerem Białkiem IP: 195.114.173.* 11.06.02, 12:07
        Rozmawiał Olgierd Kwiatkowski (10-06-02 23:53)
        Wycisnąć jak najwięcej - Polonia ma ciekawą drużynę. Dużo tu jest młodych zawodników. Liczę na to,
        że będzie jakiś postęp - poprawimy pozycję w lidze, dobrze wypadniemy w europejskich pucharach -
        mówi nowy trener Polonii Janusz Białek.

Były szkoleniowiec GKS Katowice jest - nie licząc jego asystenta Tomasza Orłowskiego - jak na razie
        jedyną nową twarzą w zespole "Czarnych Koszul". Wczoraj na stadionie przy ulicy Konwiktorskiej
        odbył pierwszy trening z drużyną Polonii.
        Olgierd Kwiatkowski: Długo trwało Pana spotkanie z piłkarzami przed pierwszym treningiem. Czy
        dyskutowaliście może Panowie o meczu Polski z Portugalią?
        Janusz Białek: Na to przyjedzie jeszcze czas, pewnie jeszcze nieraz będziemy mówić o tym spotkaniu.
        Nasze spotkanie dotyczyło spraw organizacyjnych. Musiałem zawodników przygotować na to, co ich
        czeka. Oni mają swoje życie i muszą je sobie zorganizować, dlatego przekazałem im dokładny plan
        zajęć. Po to, aby nikt nie był zaskoczony.

Po treningu na murawie stadionu jeszcze dłużej trwało spotkanie piłkarzy z prezesem Januszem
        Romanowskim...
        Przed nowym sezonem prezesi się spotykają - to jest normalne. Informują, co się będzie działo w
        klubie w najbliższym czasie. W Polonii są pewne sprawy do wyjaśnienia. Były jakieś zaległości
        finansowe. Ale to powinno wkrótce się wyprostować, bo klub otrzymał pieniądze za transfer
        Olisadebe Na treningu było 14 zawodników. To dosyć wąska kadra?

- Nie ma powodu do niepokoju. Siedmiu zawodników gra w drugiej drużynie. Trenuje innym cyklem
        cały tydzień. W sobotę czeka ich decydujący o utrzymaniu się w III lidze mecz. Wypożyczony Arkadiusz
        Bąk wraca do nas pod koniec czerwca, podobnie Ekwueme i Dąbrowski. Wszystko to są
        nieobecności usprawiedliwione.
        Ustalił Pan już z zarządem klubu, ilu piłkarzy musi liczyć kadra Polonii w nowym sezonie?

Będziemy dążyć do tego, abym miał do dyspozycji 22 zawodników.

Kto więc może odejść z zespołu?

Na pewno Mariusz Pawlak. Trwają rozmowy w sprawie transferu dwóch zawodników. Ale oni mają
        długoletnie kontrakty. Nie sądzę więc, aby - ze względu na koszty - któryś z klubów sięgnął po tych
        zawodników. A kto przyjdzie?

Staramy się wzmocnić linię ataku i linię pomocy - chodzi tu o pozycję rozgrywającego i o co najmniej
        jednego napastnika. Do końca miesiąca ma się wyjaśnić sprawa Tarachulskiego. Jeśli zostanie, to
        będziemy mieli jeden problem do rozwiązania mniej.
        Dźwigała, Dymkowski, Kubisz - takie nazwiska padły z Pana ust w jednym z wywiadów.
        Dźwigała i Dymkowski raczej nie wchodzą w rachubę. Dźwigała ma kontrakt z Pogonią. Zresztą z tym
        klubem kontakt jest utrudniony. Trwają rozmowy między Szwedami a prezesem Bekdasem o
        przekazaniu klubu. Po prostu nie ma z kim rozmawiać. Marek Kubisz podpisał kontrakt z GKS
        Katowice na następny sezon. Sprawa jest nieaktualna.

Czy Kubisz jest jedynym zawodnikiem, którego chciałby Pan sprowadzić z GKS. A na przykład
        Krzysztof Gajtkowski?

Gajtkowski wrócił właśnie z testów z Austrii Wiedeń. Austria nie zdecydowała się na niego, bo wzięła
        Radosława Gilewicza. Nie było żadnych rozmów na temat Gajtkowskiego z GKS. Prawdę mówiąc, ten
        zawodnik nie jest w tej chwili osiągalny dla polskiego klubu. Znam cenę, jaką musiałaby zapłacić za
        niego Austria. Jest to ogromna suma. A piłkarz ma kontrakt ważny jeszcze przez rok.

Do kiedy daje Pan sobie czas, że będzie trenować zespół w pełnym składzie?

Do końca miesiąca. Właśnie z tego powodu, że część zawodników ma kontrakt z klubami do 30
        czerwca. Do tego czasu uzbroję się w cierpliwość.
        Pozostaje jeszcze niewyjaśniona sprawa bramkarza Andrzeja Krzyształowicza. Czeka na wyniki
        próbki B badań antydopingowych. Jest podejrzany o stosowanie nandrolonu?

Nie jest to proste, ale myślę, że zostaniemy z Andrzejem i nie będzie z tego tytułu żadnego problemu.
        Na razie czekamy na wynik próbki B i decyzję PZPN. Trochę się to odwleka. Pewnie ze względu na
        finały mistrzostw świata.

Czy zorganizowanie zgrupowania w Mielcu satysfakcjonuje Pana?

Wspólnie z zarządem klubu uznaliśmy, że bez sensu jest wyjazd za granicę. Na południu Europy
        temperatury są tak wysokie, że nie ma się co tam pchać. Sądzę, że damy sobie radę w Polsce.
        Zgrupowanie zagraniczne odkładamy na zimę. Wtedy będzie to dla nas bardziej korzystne.

Czy po pierwszym treningu z zespołem może Pan już coś o nim powiedzieć?

Polonia ma ciekawą drużynę. Dużo tu młodych zawodników. Liczę na to, że będzie jakiś postęp.
        Poprawimy pozycję w lidze, dobrze wypadniemy w europejskich pucharach. Chciałbym, żeby Polonia
        grała dobrze i żeby ciepło się o tym klubie mówiło.

A warunki, w jakich trenuje ten zespół? Brak bazy treningowej, słabe zaplecze na stadionie. Nie
        niepokoi to Pana?

Tu nie jest ani gorzej, ani lepiej niż w innych klubach. Taka ligowa polska rzeczywistość. Nie ma co
        narzekać.
        Każdy wie, jaka jest sytuacja w polskiej piłce. Ale trzeba z tego, co się ma, wycisnąć jak najwięcej.
      • m2artin Re:Mariusz Pawlak - Groclin 18.06.02, 07:58
        • maciekl Re:Mariusz Pawlak - Groclin 18.06.02, 09:03
        • maciekl Rezerwy nadal w III lidze 18.06.02, 09:08
          Po toczącym się w dość przyjacielskiej atmosferze meczu nasze rezerwy utrzymały się w III lidze.
          Ku mojemu zdziwieniu na boisku nie było naszych 'czarneckich", siedzieli natomiast na trybunie.
          W rezerwach jest może dwóch trzech chłopaków ktorzy mogli by grać ogony w pierwszej:
          Bąk dość solidny pomocnik, dobrze podaje ma kiwkę
          Szymanek on pokazał już w poprzednim sezonie żejest bliski gry na pierwszoligowych stadionach
          Herman ma ciąg na bramkę jest szybki aleta skuteczność

Bardziej niepokoi mniejednak brak "czarneckich"
      • norweg Wraca Engel 08.07.02, 15:50
        To dziwne jakie miejsce będzie zajmował Engel na Konwiktorskiej trochę się obawiam aby nie
        popsuł pracy Białkowi
        • Gość: McR Re: Wraca Engel IP: *.internetia.pl 08.07.02, 15:52
          Engel zbyt lubi futbol aby pozostać na aucie,może uda mu się wspólnymi siłami z Białkiem i
          Romanowskim poprowadzić Polonię po mistrzowską koronę.
          • norweg Re: Wraca Engel(nie wraca) 10.07.02, 07:51
            Przepraszam ale dałem się nabrać wiadomości umieszczonej w SE
      • Gość: maciekl Odchodzi tarachulski IP: *.internetia.pl 11.07.02, 07:33
        Niestety pozbywamy się jednego z dwóch napastników, chociaż jest to logiczne bo facet nie chciał
        podpisać kontraktu na miarę swoich możliwości.
        Wyląduje pewnie w jakiejś drugiej lidze i będzie tak o pykał.
        Szkoda.
        Nadal niewiadomo co z Sosinem.
        • maciekl Re: Odchodzi tarachulski 25.07.02, 07:24
          Bartek wyladował,ostatecznie w Izraelu via Poznań.
      • wojteklu Bąk,Kaczorek,Bartczak,Dąbrowski i inni zostają 12.07.02, 13:31
        Poza Mariuszem Pawlakiem, Martinsem Ekwueme i Tarantulą nikt nie odszedł z klubu.
        Będzie walka o czołowe lokaty.
        Kuś gra lepiej niż obrońcy w reprezentacji.
        Kaliszan z Maliną tworzą parę nie do przejścia,
        Srodek pola z Igorem Gołaszewskim,Kaczorkiem,Dąbrowskimchyba najsilniejszy w polsce
        aatak Bąk - Bykowski plus ewentualnie Sosin
        palce lizać
        Mistrz mistrz POLONIA
      • wojteklu Nareszcie zwycięstwa 15.07.02, 07:47
        4:1 z Tłokami Gorzyce bramki Bartczak, Bykowski i "Stasiek" dwie
        8:1 z Wierchami Rabka bramki "Stasiek " sześć!!!!!!!!!,
        O Sosinie można zapomnieć - szkoda
        Arek Bąk w napadzie
        Ciesielski chyba nie mieści sie w pierwszym składzie
      • wojteklu Udenkwor OSIEM 15.07.02, 07:55

Aż 12 goli strzeliła Polonia w dwóch rozegranych podczas weekendu meczach towarzyskich. Osiem zdobył
        Stanley Udenkwor. "Czarne Koszule" pokonały drugoligowe Tłoki Gorzyce 4:1 i czwartoligowy Wicher Rabka 8:1.
        Jest prawie pewne, że do zespołu nie przyjdzie Łukasz Sosin
        W minionym tygodniu postawił interesującym się nim Polonii Warszawa i Wiśle Płock ultimatum: albo akceptujecie
        moje warunki, albo korzystam z innej propozycji. Napastnik Wisły Kraków wybrał drugie rozwiązanie. W sobotę
        wyjechał do rosyjskiego Torpedo Moskwa. Rosjanie zaakceptowali warunki zawodnika. Teraz go testują. - Z
        Sosinem jest podobna sytuacja jak wcześniej z Maciejem Kowalczykiem ze Śląska Wrocław, którym również się
        interesowaliśmy. Kowalczyk znalazł klub na Ukrainie, Łukasz w Rosji. Nie jesteśmy w stanie wygrać w tej
        konkurencji, bo te drużyny proponują o wiele wyższe warunki kontraktu - powiedział trener Polonii Janusz Białek.
        Sosin miał być ostatecznym rozwiązaniem problemu braku napastników. W kadrze "Czarnych Koszul" po odejściu
        Bartosza Tarachulskiego (nie przedłużył kontraktu) jest teraz dwóch piłkarzy grających regularnie na tej pozycji -
        Maciej Bykowski i Stanley Udenkwor. Z tym, że Nigeryjczyk był od zawsze w Polonii rezerwowym.
        To może wkrótce się zmienić. W sobotnim meczu z Tłokami Gorzyce w Straszęcinie grał 33 minuty, a zdołał
        strzelić dwa gole. W sparingu rozegranym w Rabce z miejscowym zespołem Wierchy - beniaminkiem IV ligi -
        Nigeryjczyk zwany przez kibiców na Konwiktorskiej pieszczotliwie "Staśkiem" zdobył sześć bramek. - Stanley był
        aktywny. Pokazywał się, widać było, jak bardzo chciał grać. Koledzy to zauważyli i zaczęli mu często dogrywać
        piłki. Chłopak pewnie wykańczał te akcje i był niesamowicie skuteczny - opowiadał Białek. - Nie chciałbym
        umniejszać jego zasług, mówiąc, że był to mecz towarzyski ze słabym przeciwnikiem, choć to jest prawda.
        Jednak postawa Stanleya to dla mnie ogromna niespodzianka. On ma możliwości, jest szybki.
        Polonia od czwartku przebywająca na zgrupowaniu w Mielcu kolejny mecz rozegra w środę z Górnikiem Łęczna.
        Do tego czasu prawdopodobnie wyleczy się już kontuzjowany od dwóch tygodni Marcin Kuś.

POLONIA WARSZAWA - TŁOKI GORZYCE 4:1 (1:0). Bramki: Bartczak (35.), Bykowski (55.), Udenkwor (79., 90.) -
        Laskowski (69.). Skład Polonii: Krzyształowicz - Kaczorowski, Kaliszan, Dziewicki - Gołaszewski (86. Adamski),
        Bartczak (55. Kęska), Scherfchen (84. Szymanek), Ekwueme (82. Łukasiewicz), Dąbrowski (57. Ciesielski) - Bąk,
        Bykowski (57. Udenkwor).

POLONIA WARSZAWA - WIERCHY RABKA 8:1 (3:0). Bramki: Udenkwor 6, Bartczak i Gołaszewski po 1.

Skład Polonii: Gubiec - Adamski, Łukasiewicz, Malinowski, Ciesielski - Dąbrowski, Szymanek, Bartczak, Kęska -
        Bykowski, Udenkwor. Grali także: Gołaszewski, Bąk, Ekwueme, Scherfchen.
        • Gość: maciekl Re: Udenkwor OSIEM (i co z tego) IP: *.internetia.pl 16.07.02, 13:22
          To nic nie znaczy,nie wiedzieć dlaczego Stasiek spalasię grając w lidze.Znowu mamy skład bez
          napastników,Bykowski jest oewny miejsca w składzie przecież to jest amotywujące.
          A miało być tak pięknie Sosin, Dymkowski,młody Lachowski ewentualnie afrykańczycy lub jugosłowianie i
          co Prezesie nasz kochany ?
          Dupa.
          Kto ma strzelać bramki Igor ?
          Może Bączek ? ale on pewnie znowu będzie szukał klubu, proponuję kierunek wyspy morza
          śródziemnego.
          Od momentu odejścia Olisadebe 1,5 roku gramy formalnie jednym napastnikiem co to jest?
          • Gość: McR Re: Udenkwor OSIEM (i co z tego) IP: *.internetia.pl 22.07.02, 07:37
            Stalowa Wola ( ben II ligi) lepsza od Polonii,gra na jednego napastnika przynosi efekty,jeszcze
            tzw.stadion na Konwiktorskiej i byc może okazja do rewanzu juz wkrótce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka