Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

'Do przodu Polsko oooo' ...

IP: 157.25.192.* 08.05.02, 12:28
    Ja jestem rozdarty ...

Z jednej strony - nie jest taka zla ta piosenka. .. Juz nie patrze na
    glupkowaty teledysk... Ale Torzewski ma spoko glos (tylko zeby nie spiewal
    hymnu - co za glupi amerykanski zwyczaj.....)...

Z drugiej strony - mimo narzekan na 'uliczke w Barcelonie' - tamta piosenke
    pamietam do dzis i nawet potrafie zanucic slowa(nie odwaze sie napisac -
    'zaspiewac' bo to by byla jaskrawa nieprawda :-))). Piosenka powinna byc do
    zaspiewania dla kazdego... Zamiast Torzewskiego - jakas gwiazda 'ambitnego'
    disco polo ? :-))))))

Polacy zawsze umieli z godnoscia przegrac - wystawiajac np w Eurowizji (gdzie
    sie liczy populizm wlasnie) Anne Marie Jopek zamiast jakies sex gwiazdy :-)))

Wracajac do tematu ... Przyjmie sie czy nie ????
    Obserwuj wątek
      • lhp Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... 08.05.02, 12:32
        Dla mnie wystep Edzi Gorniak to wielka pomylka, paranoja, itp poruszylem ten
        temat w tym watku
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=SPORT&wid=1803082&aut=lhp&aid=1803082

pzdr
      • Gość: beast Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.nsm.pl / 192.168.140.* 08.05.02, 13:58
        Gość portalu: Mario29 napisał(a):

Ale Torzewski ma spoko glos (tylko zeby nie spiewal
        > hymnu - co za glupi amerykanski zwyczaj.....)...
        >
        W dodatku jest to głupi amerykanski zwyczaj ,ktory przejeliśmy od Ukraińców :)
      • Gość: menel Re: a mnie się nie podoba... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 15:00
        ... i tyle.
        Pieśń jak na wojnę, w wykonaniu reprezentacyjnego zespołu pieśni i tańca
        powstańców z dowolnego przegranego powstania. Czy ta repra wyjeżdza grać w
        piłkę, czy bić się z talibami w Afganistanie. Cholerna mitomania narodowa...
        Kurna więcej radości i luzu, a mniej nikomu niepotrzebnego sztywnego nadęcia i
        patosu ........i jakby było tego mało ... ta kretyńska banda sprawnych inaczej
        dresiarzy w tle, ja się pytam co to jest ???.... teledysk ???... z której
        epoki ??? to wygląda jak reklama baltony z przed ponad 10 lat.
        • Gość: pwaszkie Re: a mnie się nie podoba... IP: *.citicorp.com 08.05.02, 15:14
          Dla mnie jest beznadziejna. Uliczka w Barcelonie byla lepsza (Hiszpania 82).
          Poza tym byla jeszcze jedna piosenka o jakiejs krowie spiewana przez dzieciaki.
          Puscili ja akurat przed meczem z Peru. Pozniej puszczali juz przed kazdym
          nastepnym, ze to niby na szczescie. Piosenki z Meksyku nie pamietam.
          pzdr
          • Gość: wojtek Re: a mnie się nie podoba... IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 15:22
            Oficjalna piosenkę MŚ w wykona Anastacia,pamiętam jak ja pytano czy wie na czym
            polega piłka nozna :-) chociaż powinna wiedzieć bo soccer w USA ma opinie
            sportu dla kobiet
          • Gość: obi. Meksyk IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 09.05.02, 13:56
            Gość portalu: pwaszkie napisał(a):

> Piosenki z Meksyku nie pamietam.
            > pzdr

A ja trochę pamiętam, tylko nie wiem, kto śpiewał (chyba "Wały Jagiellońskie"?)
            Szło tak: "Mexico, Mexico, niech nam żyje sto lat, kiedy polska jedenastka
            strzelać będzie gola! Mexico, Mexico, ile będzie krzyku..." - i cośtam dalej. Już
            po mundialu dośpiewywano "...kiedy polska jedenastka odjedzie z Meksyku" :)

Pozdr
        • Gość: tutototo Re: a mnie się nie podoba... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.05.02, 11:19
          Gość portalu: menel napisał(a):

> ... i tyle.
          > Pieśń jak na wojnę, w wykonaniu reprezentacyjnego zespołu pieśni i tańca
          > powstańców z dowolnego przegranego powstania. Czy ta repra wyjeżdza grać w
          > piłkę, czy bić się z talibami w Afganistanie. Cholerna mitomania narodowa...
          > Kurna więcej radości i luzu, a mniej nikomu niepotrzebnego sztywnego nadęcia i
          > patosu ........i jakby było tego mało ... ta kretyńska banda sprawnych inaczej
          > dresiarzy w tle, ja się pytam co to jest

Skurwysynu uważaj na słowa, bo ja gram w tym teledysku, a bynajmniej nie jestem
          żadnym sprawnym inaczej dresiarzem. Widać pył z kopalni przesłonił ci mgiełką
          mózg, debilu jeden
          • Gość: menel Re: a mnie się nie podoba... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 13:35
            Gość portalu: tutototo napisał(a):

>
            > Skurwysynu uważaj na słowa, bo ja gram w tym teledysku, a bynajmniej nie jestem
            >
            > żadnym sprawnym inaczej dresiarzem. Widać pył z kopalni przesłonił ci mgiełką
            > mózg, debilu jeden

może pozostali, którzy tam grają nie są ty jeden tak gdyż:
            1. słownictwo /i właściwie mozna by poprzestać /
            2. na ogól bywa tak, że teledeysk odpowiada autor pomysłu + realizator, a
            aktorzy ??? tylko odtwarzają powierzone im role /w tym wypadku
            dresiarzy "sprawnych inaczej" umysłowo ; sądzac po tobie - widocznie przeszedłeś
            casting rewelacyjnie i nawet nie musiałeś się za bardzo aktorsko wysilać/
            3.To że Karewicz grał Brunera, nie oznacza że JEST gestapowcem /ale to chyba dla
            ciebie rozumowanie zbyt wysokiego lotu/
            4. A o pyle z kopalni to marzę gdy puszczają tego gniota w TV, wtedy mógłby mi
            rzeczywiście zrobić uprzejmość i zasłonić wizję
            z życzeniami dalszych sukcesów aktorski, z tym że proponuję role nieme, bo walory
            językowe pana aktorzyny mierne ci oj mierne. ))))))
      • lhp Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... 09.05.02, 09:43
        Torzewski nawet pasuje wyglada jak "czeski pilkarz"

Hymn powinna spiewac reprezentacja z kibicami na stadionie, a nie EG

A moze zrobic male glosowanko - jezeli juz tak musi byc, ze ktos spiewa hymn to
        kto??
        propozycje??

pzdr
        • Gość: Portall Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.pik / 213.186.69.* 09.05.02, 10:06
          Ja bym tam dodal zwrotke Boja sie nas kibice anglielscy boja sie i
          holenderscy .. pomijajac fakt ze holandia nie zalapala sie na wojne :)
          • acm53 Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... 09.05.02, 10:22
            Nie wiecie czasem, gdzie by można znaleźc teksty wielkich piłkarskich hitów lat
            minionych „Po zielonej trawie piłka goni” albo „A ty się bracie nie denerwuj”,
            o uliczce w Barcelonie nie wspominając????????

A co do współczesności - słyszeliście piosenkę Brathanków??????
            • Gość: pwaszkie Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.citicorp.com 09.05.02, 10:24
              Uliczke w Barcelonie znam na pamiec. Takze moge ci podac.
              pzdr
              • Gość: martino Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 10:44
                Hymn spiewany przez Tokarzewskiego zamiast podnosić poziom prezentacji wręcz go
                zaniża ( bo czemu nie śpiewa hymnu przeciwników) a to tego przynosi pecha, bo
                Polacy jak tylko on śpiewa przegrywają mecze( dobrze że nie jedzie na MŚ bo
                wtedy klęska). A piosenka Brathanków to tak współczesna "uliczka w Barelonie".
                Prosta, znana wszystkim melodia, proste słowa( chociaż sam tekst nie dorównuje
                temu z MŚ '82) ale wpada w ucho a to może być przydatne. To opinia kibica a nie
                muzyka:)
              • acm53 Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... 09.05.02, 10:52
                napisz mi na gazetowego maila, proszę :-)
                • Gość: blaszcz piosenka Brathanków IP: 153.19.176.* 09.05.02, 11:00
                  a jest gdzieś na sieci mp3 z piosenką Brathanków???
                • Gość: pwaszkie Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.citicorp.com 09.05.02, 12:19
                  acm53 napisał(a):

> napisz mi na gazetowego maila, proszę :-)

Ufff Ale sobie narobilem.
                  Jak sie zabralem do przypominania to sie okazalo, ze znam tylko druga zwrotke ale
                  w koncu po ciezkich bolach przypomnialem sobie reszte. To leci tak:
                  I zwrotka
                  Entliczek pentliczek co zrobi Piechniczek
                  Tego nie wie nikt, nie wie nikt
                  Kto sie zmartwi, kto rozerwie
                  Czy przed przerwa, czy po przerwie
                  Tego jeszcze nie wie nikt, nie wie nikt
                  Usmiechow, radosci, klopotow, czy zalu
                  Czego bedzie wiecej
                  To tajemnica Mundialu, Mundialu to tajemnica
                  Ja jednak wierze, ze nie bedzie zle
                  Eviva Espana Ole

Pozniej leci cos na ksztalt przygrywki

II zwrotka

Uliczke znam w Barcelonie
                  W uliczke wyskoczy Boniek
                  Bedzi slychac na stadionie
                  Brawo Polonia brawo ten pan
                  A my przy telewizorach
                  Napewno w roznych humorach
                  A czy szampana , czy nerwosan
                  Pic bedziemy
                  Okaze sie
                  Okaaaaze sie

Pozniej jeszcze raz ta przygrywka i nastepnie pierwsza zwrotka jeszcze raz jako
                  trzecia

Na maila gazetowego wysle ci jak sie zdolam zalogowac
                  Pozdrawiam
                • Gość: pwaszkie Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: *.citicorp.com 09.05.02, 12:41
                  acm53 napisał(a):

> napisz mi na gazetowego maila, proszę :-)

Wyslalem ale nie wiem, czy dojdzie. Jakas porabana jest ta poczta gazety. Znam
                  outlooka i lotus notesa ale to jest jakies nieodgadnione.
                  pzdr
      • Gość: itp Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: 62.29.138.* 20.05.02, 14:27
        Kto wymyślił taki debilny pseudo przebój, przeciez nikt tego nie powtorzy bo do
        tego trzeba miec glos jak dzwon. A przeciez hymny reprezentacji powinny byc
        latwe i melodyjne tak jak podczas MŚ w Hiszpani'82
        • Gość: papa Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... IP: 213.77.101.* 20.05.02, 21:44
          Gość portalu: itp napisał(a):

> Kto wymyślił taki debilny pseudo przebój, przeciez nikt tego nie powtorzy bo do
          >
          > tego trzeba miec glos jak dzwon. A przeciez hymny reprezentacji powinny byc
          > latwe i melodyjne tak jak podczas MŚ w Hiszpani'82

A z kad taka teza? I dlaczego to musi byc prawda? Przeciez taka piosenka ma być
          przemowa przed bitwa, bo każdy mecz to bitwa i to doslownie a caly turniej to
          wojna. A to, ze nie mozna jej nucic to moze i dobrze. Poza tym ladnie wykonana i
          przybliza w umiejetny sposób mlodym nasza kulture.
      • Gość: mihal04 Re: 'Do przodu Polsko oooo' ... - OK IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 18:30
        mi się podoba - patetyczny, podnosły, mocny, mógłby być hymnem narodowym ;)
        dajcie spokój z wieśnickimi brathankami, równie dobrze można było poprosić
        jakiś Disco Polo Band - podobny styl. Co do tego, że trudny do śpiewania, to
        bardzo dobrze. Przynajmniej nie bedzie go spiewał kazdy komu slon stratowal
        uszy. Mazurek wydaje sie ludziom latwy i jak niektórzy wyją na stadionie to nie
        da sie słuchac.
        I przynajmniej cos nas wyróznia od "hymnów" innych panstw :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka