Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ale jaja..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:45
    Z powodu przerwy zimowej z telewizorni zniknął magazyn Liga+ekstra a więc i
    nasz ulubiony ulubieniec Wit Żelazko. Jednak panu Witkowi tak bardzo
    doskwiera medialna alienacja że postanowił przypomnieć się na łamach prasy.
    Mozna powiedzieć że zaatakował z grubej rury czym po stokroć wynagrodził nam
    brak wizji...

-----------------------
    Rewolucyjna propozycja Wita Żelazko

Prezes PZPN zaproponował FIFA wprowadzenie w Polsce eksperymentu
    sędziowskiego. Chce, by kontrowersyjne sytuacje analizować na podstawie
    zapisu wideo. Ciekawy pomysł ma także Wit Żelazko z Kolegium Sędziów PZPN.

- Muszę przedstawić moją rewolucyjną propozycję na piśmie, które później
    zostanie dostarczone do odpowiednich organów światowego futbolu. Zasięgałem
    opinii na ten temat w polskim środowisku piłkarskim i mój pomysł spotkał się
    z dużym uznaniem – powiedział Żelazko dla „Przeglądu Sportowego”.

Nowy przepis miałby dotyczyć sytuacji, kiedy faulowany zawodnik musi opuścić
    boisko, aby została mu udzielona pomoc lekarska. – Czasami trwa to i pięć
    minut. Wtedy drużyna jest pokrzywdzona, bo gra w tym czasie z jednym
    zawodnikiem mniej. Proponuję więc, aby na czas opatrywania zawodnika przez
    lekarzy z boiska schodził również piłkarz drużyny przeciwnej, który popełnił
    faul – powiedział Żelazko.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 13:40
        > Nowy przepis miałby dotyczyć sytuacji, kiedy faulowany zawodnik musi opuścić
        > boisko, aby została mu udzielona pomoc lekarska. – Czasami trwa to i pięć
        > minut. Wtedy drużyna jest pokrzywdzona, bo gra w tym czasie z jednym
        > zawodnikiem mniej. Proponuję więc, aby na czas opatrywania zawodnika przez
        > lekarzy z boiska schodził również piłkarz drużyny przeciwnej, który popełnił
        > faul – powiedział Żelazko.

To jest idiotyzm i duże pole do nadużyć, zachęcająca do symulowania i gry na
        czas.
        • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:47
          A co będzie jak bramkarz kogos poturbuje niechcący w wyskoku??? Byłby to
          swietny sposób do eliminacji niewygodnych rywali. Teraz przynajmniej zawodnikom
          spieszy się z powrotem na boisko a lekarze sie starają jak najszybciej postawić
          delikwenta na nogi. No i jeszcze jedna sprawa - gra na czas. Nie dośc że
          zawodnik udaje kontuzje i zarabia minuty to jeszcze dostałby prezent w postaci
          osłabienia rywala. Porter, czy wyście w tej Wawie juz świeta zaczęli??
          • berserk75 Re: Ale jaja.. 22.12.04, 14:52
            my świętujemy cały rok. wpadaj :)))
            • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 16:14
              Tym bardziej, że niezadługo ma się zjawić Olaboga z flaszką.
              • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 16:18
                No, Real jeszcze nie odpadł.pzdr.
                • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 16:24
                  A zresztą..Może to byc poczatek pieknej przyjaźni..Choć forum na tym ucierpi bo
                  już nie będziecie się tak nienawidzieć.pzdr.
                  • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 17:20
                    Nienawidzieć? To bardzo duże słowo jest. Mam wrażenie, że traktujemy się, jak
                    przeciwnicy, czasem sobie dokopujemy, ale to przecież nie tak do końca na serio.
                    • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:27
                      Nooo , czasem to było ostro. Ale jak tak twierdzisz to pewnie jest to prawda. W
                      każdym razie byłoby głupio gdyby na forum Porter i Olaboga mieli wspólne zdanie
                      ((((:.pzdr.
                      • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 17:39
                        Nie, żebym robił jakieś aluzje, ale ostatnio słyszałem, jak radiu TOK FM jedna
                        pani redaktor powiedziała, że się z ministrą Środą zgadza co do katolickich
                        źródeł tłuczenia żon, bo to wynika z jej (tej dziennikarki) światopoglądu. Otóż
                        są takie światopoglądy, które nakazują wygadywać głupoty, albo się z nimi
                        zgadzać, ale ja od takich światopoglądów trzymam się z dala. Tak więc myuślę,
                        że martwisz się na zapas.
                        • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:54
                          Co do minister Środy, to ja uważam że akurat powiedziała to co wszyscy myslą
                          ale boją się powiedzieć. I nie chodzi tu o katolicki swiatopogląd ale o
                          atmosferę w pewnych (czytaj parafialnych) środowiskach gdzie brudy pierzemy we
                          własnym domu choć wszyscy wiedzą że proszek IXI nie wystarczy i potrzebna jest
                          pralnia chemiczna. No ale pralnia chemiczna z powodów światopoglądowych
                          niektórych fragmentów garderoby nie przyjmuje. To tyle. Polska jest krajem
                          katolickim, i religia katolicka ma mieć w tym kraju szczególne prawa. To jest
                          moje zdanie, czy się kto komuś podoba czy nie.Zrównywanie prawne religii
                          katolickiej z każdą inną, czy nawet z sektamim (do czego dochodziło ostatnio)
                          jest niedopuszczalnym nadużyciem. Ale nie znaczy to że Kościół ma być zwolniony
                          ze wszelkiej krytyki.No ale to jest sportowe forum więc juz kończę.pzdr.
                          • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 18:09
                            Co do minister Środy, to ja uważam że akurat powiedziała to co wszyscy myslą
                            > ale boją się powiedzieć.

Naprawde uważasz, że przemoc wobec kobiet ma korzenie w religii katolickiej?
                            Jest to w takim razie zjawisko polifiletyczne, bowiem występuje wśród wyznawców
                            chyba wszystkich religii... Ja tam uważam, że to bzdura, p. Środa to wyjątkowa
                            idiotka, która ma na tyle mało zdrowego rozsądku, żeby bzdur nie wygadywać przy
                            dziennikarzach.
                            Ale nawet ja, wyjątkowy przeciwnik p. Środy i wszystkiego, co sobą przedstawia -
                            od nieestetycznej fizjonomii po niedołęstwo intelektualne, nie dopatrzyłem się
                            w jej wypowiedzi krytyki Kościoła.
                            • Gość: yeti Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:31
                              Kosciół katolicki przez swoją patriarchalną strukturtuę umacnia dominację
                              męszczyzn nad kobietami. Oczywiście nikt tutaj nie namawia męsczyzn do prania
                              kobiet ale klimat jest jeden. Ojciec rodziny rzadzi i dzieli a kobiety mogą
                              ewentualnie wykonywać jego polecenia. Nie ma alternatywy. Jak powtarzam, nie
                              chodzi o jakąś dyskrminację religii. Chodzi o przedstawienie faktów, a fakty są
                              takie jak opisalem. I to nie zmienia mojego zdania że religia katolicka powinna
                              mieć szczególne prawa w Polsce.
                              • Gość: Porter Re: Ale jaja.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 23:18
                                > Kosciół katolicki przez swoją patriarchalną strukturtuę umacnia dominację
                                > męszczyzn nad kobietami.

Gołosłowne, a do tego nieprawdziwe. W jaki sposób umacnia? Struktura kościoła
                                ma się nijak do rzekomej dominacji mężczyzn nad kobietami. A co z kultem Matki
                                Boskiej?

> Oczywiście nikt tutaj nie namawia męsczyzn do prania
                                > kobiet ale klimat jest jeden. Ojciec rodziny rzadzi i dzieli a kobiety mogą
                                > ewentualnie wykonywać jego polecenia.

Nie tylko nie namawia, ale wręcz zabrania. Jak nie wierzysz - zapytaj byle
                                jakiego księdza. Co do pozostałych uwag - mylisz tradycyjny model rodziny w
                                której mężczyzna utrzymuje rodzinę, a kobieta zajmuje się domem z nauką
                                Kościoła, który na ten temat w ogóle sie nie wypowiada. Ten tradycyjny model ma
                                swoje uzasadnienie, ale nie wynika ono w nauki Kościoła tylko świetnie się
                                sprawdzał w praktyce i obowiązywał we wszystkich (chyba) religiach.

> Chodzi o przedstawienie faktów, a fakty są
                                > takie jak opisalem.

Ale przecież nie podałeś żadnych faktów, tylko interpretację.
                              • Gość: mmm Re: Ale jaja.. IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.04, 00:47
                                Ale religia katolicka ma szczegolne prawa w Polsce, wiec o co chodzi?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka