Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund

IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 10:57
    ialu!!!!!

Nie wiem dlaczego ale az takiego zwiazku z ta reprezentacja nie czuje. Moze
    chodzi tu rowniez o samego trenera (nie przepadam za nim i uwazam ze wiele jego
    decyzji to glupota - forowanie np. AeroBaka), inna sprawa to tajene zwiazki z
    nendzerem Wlodkiem Lubanskim (moj ulubiony komnetator :"Dobrze Zewlakow,
    Dobrze"). Druga kwestia to zawodnicy. Wiekszosci z nich nie lubie i nie
    utozsamiam sie. (prawie) Zadnego z nich nie widzialem w Polskiej Lidze. Kolejna
    sprawa to numery z uprzywilejowanym obywatelstwem. Zaraz sie oezwicie ze jestem
    rasista ale nie o to chodzi wystarczy ze by sie ozenil z Beata i sprawa
    zalatwiona (co w koncu zrobil) a tak wyglada to na zaciag jak w klubowej pilce.
    Co do awansu to poza niesamowicie nowoczesna taktyka i gra na tak sprawe
    zalatwil fart w losowaniu i Oli. To ze norwegowie grali do dupy to nie zasluga
    naszego pressingu. Tak samo Legia ogrywala kiedys mistrza Anglii w lidze
    mistrzow ale nie znaczy to ze sama mogla by zdobyc mistrzostwo anglii.

Kolejna sprawa to rzeczywista slabosc tej reprezentacji. Z koniecznosci musi
    ona czasami grac z lepszymi (same mecze z Faroe Islands nie wystarcza) i wtedy
    okazuje sie jaka jest slaba. A LEgia najczesciej gra ze slabszymi lub rownymi
    sobie i dlatego rzadziej sie kompromituje (poza meczem pucharowym z Walencia).
    Moze dlatego blizej jestem zwiazany z Legia ze chodze na jej mecze. Na
    reprezentacji bylem tylko raz na sparingu z Hutnikiem wiec to sie nie liczy.
    Legii tez zaczalem kibicowac naprawde po pierwszym obejrzanym prawdzimym meczu
    na zywo (z Goeteborgiem).
    Z powodu moejgo lokalnego szowinizmu (nie znaczy to jednak ze klne na innych i
    rzucam z bananami) jest mi troche wstyd. Niby jak jest mecz Orlow Engela to
    czekam na niego i trzymam kciuki za naszych ale to nie to smao co z Legia.
    Moze wzielo sie to z tego ze mecze Polakow nie byly przez lata pokazywane w TV
    (te waniejsze np. Z Wembley). Na pewno nie jest to powod mojej nie cierpliwosci
    bo jako kibic Legii napatrzylem sie tez na duzo upokorzen. Jednak wciaz nawet
    na przkor logice wierze w Legie a w Polske jakos nie za bardzo.
    Pozdrawiam tych ktorzy wierza i czuja sie mocno zwiazani z reprezentacja moze
    mi sie to uda po mistrzostwach jak nasi cos ugraja (w co oczywiscie nie wierze).
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojtek Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:15
        Za takie coś powinieneś dostać plonka buraku z warszawki.
        Zabić to za mało
        • Gość: Razorfan Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:19
          Nie wiem co to znaczy "plonka" ale ok to pewnie cos zlego. Twoj problem to
          wyrazanie emocji ale gowno mnie to obchodzi. Taka mala uwaga skoro ja jestem
          burakiem to kim ty jestes.
          • Gość: Luxc Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: 213.17.164.* 21.05.02, 12:23
            Pogadamy po mistrzostwach, może zmienisz zdanie jak nie przegramy z Portugalią.
            PS. Też nie wiem co to jest "plonka"
            pozdr dla obu panów
          • Gość: wojtek Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:28
            Jesteś burakiem bo reprezentacja jest ważniejsza od jakiegokolwiek
            klubu,wszyscy to wiedzą w Anglii,Hiszpani,Włoszech
            Zawodnik wystepujący w danym klubie jest jak prostytutka,sprzedaje się za
            pieniądze,ten go bedzie miał kto zapłaci więcej.Nie dotyczy to potęg
            europejskich takich jak Real,MU itd
            • Gość: slawekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 12:43
              Miły kolego. Jestem pewien, że nie znasz kulis przejscia Luisa Figo z Barcelony
              do Realu. KASA misu KASA wszędzie i zwsze. Nie ma wyjątków.
              • Gość: Arco REPREZENTACJA POLSKI? IP: *.tnt4.st-petersburg.fl.da.uu.net 21.05.02, 15:20
                A nasza reprezentacja to kto? Qrwa w najgorzsym wydaniu, nie ma pieniedzy to my
                nie gramy. Dla nich to nie jest zaszczyt grac w reprezentacji tylko mozliwosc
                zarobienia kilku $$$$$$ za nic. W klubie na takie pieniadze zapierdalaja
                miesiacami a tu za spacerki po boisku daja im wiecej. PARANOJA
        • ogrey Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund 22.05.02, 11:23
          Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Za takie coś powinieneś dostać plonka buraku z warszawki.
          > Zabić to za mało

taaaak, za mało..myśłisz wojtku czasami?
          Nie zgadzam się z twórcą pierwszego, głupiutkiego posta, ale Twój jest znacznie głupszy...

• Gość: maciekl Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.internetia.pl 21.05.02, 12:34
        To normalne,ja też bardziej cieszę się z sukcesów Polonii niż reprezentacji,
        podobnie powiedział też prof.Miodek,że bardziej go cieszyć będzie mistrzostwo Polski Ruchu niż
        mistrzostwo świata reprezentacji Polski.
        Podonie jak kogoś tam zdobycie awansu do III ligi, po prostu bliższa koszula ciału....
        • Gość: Razorfan Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 12:38
          Nigdy nie mysalalem ze ujmie sie za mna Polonista :). A co do profesora Miodka
          to chcialem do niego nawiazac ale w potoku slow zapomnialem. Jednak uwazam ze
          taki stan to nie jest dobra rzecz. Ta reprezentacja nie jest taka ze da sie ja
          kochac i to jest fakt. Stad sie biora ludzie, ktorzy nie utozsamiaja sie z
          Hajta i Swierczeskim. W Anglii czy innych krajach tu wyminiaych wszyscy
          reprezentanci graja w swoich ligach. I niemal kazdy region tych krajow
          ma "swojego" czlowieka w kadrze.
          • Gość: sławekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 12:50
            Jako legionista podzielam Twoje odczucia. Myślę, że obaj jesteśmy pod wrażeniem
            dobrej roboty sportowej jaką wykonali trenerzy i zawodnicy w ubiegłym sezonie.
            Widać było postęp w grze i wynikach. Dlatego z przyjemnością oczekiwaliśmy
            kolejnych spotkań. Tego nie ma w chwili obecnej w reprezentacji - zarówno
            dobrej atmosfery, jak i właściwej selekcji. Kierownictwo reprezentacji opowiada
            wszystkim jakieś pierdoły, ktore my w naszym klubie słyszeliśmy parę sezonów
            wcześniej; Że niby to- ablo znowu tamto-. Czasem robi się po prostu niedobrze i
            ludzie którzy "kumają" mają prawo być zniesmaczeni. Pozdrawiam
            • Gość: wojtek Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 13:17
              Nie wiem czy to forum jest takie dziwne czy wszyscy mają takie skrzywienie.
              Polskie kluby nic nie znaczą w europie,dostajemy baty od wszystkich z wyjątkiem
              klubów z San Marino,Luxemburga,Andorry.
              Natomiast reprezentacja ma szanse powalczyć z najlepszymi,nie chodzi o
              identyfikowanie się z poszczególnymi zawodnikami.Jak ktoś pisze że woli sukces
              klubu niz repry bo mu się nie podoba Świerczewski czy Hajto to jest głupkiem.
              Sukces reprezentacji jest sprawą nadrzędną a sukces klubu sprawą podrzędną,całe
              szczęście że większość piłkarzy to rozumie.
              Jeżeli by Polska osiągnęła jakiś sukces to będzie promocja dla kraju,dla
              piłkarzy,ogólnie dla całego sportu.A jak Legia zdobedzie mistrzostwo polski to
              kto będzie miał z tego pożytek? banda szalikowców,garstka normalnych kibiców
              • Gość: Luxc Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: 213.17.164.* 21.05.02, 13:56
                Spokojnie Wojtek, dla mnie też najważniejsza jest nasz reprezentacja,
                utażsamiam się jak najbardziej z panem Hajto, złym Świerszczem, a teraz także z
                Żurawskim, Kucharskim, Murawskim, Sibikiem i wszystkimi, którzy pojadą. Wierzę
                w nich i już. Natomiast każdy ma wolny wybór i nie uważam, że należy wyzywać
                ludzi, którzy mają odmienne zdanie niż my. Jak to nie ich reprezentacja - to
                trudno - niech pograją dla nas.
                pozdr
                • Gość: Kirk Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.tele2.pl 21.05.02, 14:11
                  Moim zdaniem atak Wojtka na autora tego posta to dopiero szowinizm i glupota.
                  Czlowiek, zwierzyl sie tutaj ze swoich problemow, i zalu ze nie jest w stanie w
                  peni kibicowac reprezentacji, podal kilka ciekawych argumentow, przyznal sie ze
                  do konca tego nie rozumie i spoko. Troche tolerancji. Obrzucił cie blotem? Nie.
                  Wiec o co chodzi.
                  Moze ewentualny sukces naszych zmieni setki ludzi o podobnych odczuciach. Ja
                  niestety w ten sukces tez nie wierze, bo czasy romantycznych orlow Gorskiego
                  minely, a w futbolu przepasc miedzy bogatymi a biednymi powieksza sie
                  drastycznie jak w innych sferach zycia.
                  Tylko cud, szczescie, slabe dni rywali, uklad dalszych gier moze tam sprzyjac,
                  podobnie jak we wczesniejszych eliminacjach.

• Gość: Razorfan Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 15:35
                    Dzieki za wsparcie. Musimy sie zebrac i eliminowac hooliganstwo ze stadionow i
                    forum bo takie chamskie ataki tylko splycaja watki
                    pzdr.
                    • Gość: kotek Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.waw.cdp.pl 22.05.02, 11:11
                      Też jestem fanem Legii, ale...
                      Otóż nie podzielam zdania, iż to akurat Legia błyszczała a reprezentacja to
                      szmelc. Jak jest polska poiłka każdy wie. Pomyślne przejscie przez eliminacje
                      to nie tylko fart ( skądinąt wielki jak chol...), ale również nieżadko życiowa
                      forma niektórych kadrowiczów ( Hajto, Wałdoch). Na mistrzostwach nie liczył bym
                      jednak na takie sytuacje. Wielą niewiadomą są tylko Amerykanie, z resztą walka
                      będzie naprawdę ciężka ( i nie jest wcale oczywiste to że napewno zawalimy). Co
                      do Legii, zdobyty tytuł jest też swego rodzaju zbiegiem różnych wydarzeń. To że
                      się tak skończyło możemy upatrywać nie tylko w nowoczesnych metodach
                      szkoleniowych pana Okuki, ale niestety również dzięki głupocie zarządu innego
                      klubu [płynie Wisła płynie po polskiej krainie - i popłyneła ;-)))]. Wkurzające
                      jest jednak to, że co to zmienia? Czy Legia się wzmacnia i podejmnie walkę o
                      Ligę Mistrzów? Nie sądzę. Wszystko wróci do porządku, czyli wysprzedamy
                      zawodników, w zamian ściągniemy kogoś z Wólki Kokosiej i będzie cudownie. W
                      następnym sezonie wygra Wisełka i sytuacja się powtóży tzn. chłopaki tak uwieżą
                      w swuj sukces, iż z nowu uwala gdzieś po drodze, itd..... Czyli w gruncie
                      rzeczy niewiele ta sytuacja różni się od drużyny narodowej. Tam także co po
                      niektóży uwierzyli że są bosami (niezapomniane ostatnio występy przytaczanego
                      tutaj Olisadebe, świerczewkiego, Kryszała i wielu innych). Nie rozumniem
                      tłumaczenia, iż mieli oni cięzki sezon; a kur... gdzie? Swierczewski grając co
                      drugi mecz w Olimpiqe, Koźmiński w drugiej lidze? Ale ale, ciekaw jestem wyniku
                      na naszym podwórku w finale pucharu ligii. mam dziwne przeczucie, że Legia ma
                      już dosyć sukcesów w tym sezonie ( nie zdziwiły by mnie dwie beznadziejne
                      porażki). Nie ma co generalizować, że lepsza liga niż reprezentacja ( w
                      reprezentacji masz trzech legionistów, co jest i tak osiągnięciem w polskiej
                      lidze). Prawda jest taka, że nasza piłka jest po prostu do dupy, a możliwości
                      poprawy jakoś nie nie widać! Tak więc każdy najmniejszy sukces naszych kopaczy
                      (niezależnie czy ligowych, czy reprezentacyjnych powinien cieszyć, bo jeśli nie
                      to cóż na pozostaje???
                      pozdrowiam
              • Gość: sławekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 14:20
                Nie będzie silnej reprezentacji bez silnych klubów. Paradoksalnie dowodzi to
                również sytuacja jaka zaistniała na wiosnę, kiedy w wyniku kontuzji i słabszej
                formy zawodników grających w ligach zagranicznych nie potrafiono (??nie
                chciano??) sięgnąć po zawodników z ligi polskiej. Wynikiem jest wielka
                niewiadoma co do formy i poziomu sportowego, w jakiej reprezentacja zagra
                pierwszy (i co tu dużo mowić decydujący) mecz z Koreą.
                Kontynuując wątek klubów pragnę naszym adwersarzom zwrócić uwagę na następujące
                kwestie.

1.Słabość klubów obniża poziom polskiej piłki, tak więc w fakcie że istnieją
                zagorzali kibice klubów nie widzę nic zdrożnego. Jest ich nadal za mało i kluby
                nie mogą się w dostatecznym stopniu zasilać wpływami z biletów.

2. Nie było silnej reprezentacji bez silnych polskich klubów. Mówi o tym
                historia i to zarówno w okresie przedwojennym, jak i powojennym, kiedy
                wiekszość graczy z wiadomych powodów nie mogła wyjechać do klubów zagranicznych.

3. Obniżenie poziomu reprezentacji w ostatnich 15 latach jest w oczywisty
                sposób związane z osłabianiem polskich klubów, przez wyjazdy zawodników do
                klubów zagranicznych. Przez długi czas nie można było opracować (zaplanować) i
                zrealizować właściwego modelu selekcji dla potrzeb reprezentacji. Również w
                przypadku ostatnich eliminacji dużym szczęściem była słaba postawa na swoich
                boiskach Ukrainy i Norwegii.

Ludzom, kórzy nie rozumieją silnych emocjonalnych związków z klubami po prostu
                współczuję. Są to dla mnie "niedzielni" kibice oglądający w kapciach futbol w
                telewizji i karmieni głupotami komentatorów oraz sensjacjami prasy sportowej,
                ktorzy doznają orgazmu na samo słowo "reprezentacja". Nie potrafią oni
                zrozumieć faktu, że wielu ludzi znacznie bardziej utożsamia się z
                reprezentacją, jeżeli grają w niej ich idole oglądani co tydzień w ligowych
                zmaganiach. Zwracam uwage na fakt, że wówczas łatwiej jest wypowiedzieć się co
                do poziomu sportowego i formy potencjalnych reprezentantów. Niestety postawa
                sportowa i alienacja kilku zagranicznych "asiorów" wymienianych wielokrotnie na
                tym forum z imienia i nazwiska" przyznaje racje tym kibicom.
                Pozdrawiam
                • Gość: Luxc Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: 213.17.164.* 21.05.02, 14:36
                  Gość portalu: sławekp napisał(a):
                  > 3. Obniżenie poziomu reprezentacji w ostatnich 15 latach jest w oczywisty
                  > sposób związane z osłabianiem polskich klubów, przez wyjazdy zawodników do
                  > klubów zagranicznych.

Sławku - jaki procent reprezentantów Argentyny gra w klubach argentyńskich?? -
                  jakiś tam gra, ale chyba podobny co w przypadku naszej repry.
                  To samo można powiedzieć o Brazylii i przede wszystkim - Francji.
                  Słabe kluby - to problem z wyćwiczeniem nowych perełek - chujowy (za
                  przeproszeniem) system treningowy, bardzo słaby poziom ligi - goście się nie
                  rozwijają, a to że najlepsi wyjeżdżają - sorry tak jest wszędzie poza
                  najsilniejszymi ligami.
                  pozdr
                  • Gość: sławekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 14:47
                    Zgoda! Tylko, że moda na piłkarzy francuskich to wynik pewnego systemu
                    zbudowanego we Francji uruchomieniu mechanizmu finansowania tego systemu z
                    finasów silnych klubów (także z transferów zagranicznych) Podobny mechanizm
                    działa w przypadku zespołów południowoamerykańskich. Tam jest ogromne zaplecze
                    i fantastyczny klimat społeczny dla piłki i rodzą się ogromne talenty. My w
                    Polsce eksportujemy futbolowe "półprodukty" które nawet nie grają w rezerwach
                    najsilniejszych klubów. Te półprodukty rzadko czynią takie postępy w grze w
                    klubach zagranicznych, jak ich Francuzcy, Argentyńscy lub Brazylijscy koledzy.
                    Nie odmawiam Ci racji, ale wydaje mi się, że jest to porównywanie gruszek ze
                    śliwkami. To są kraje o innej kulturze futbolowej i ta kultura została
                    zabudowana w oparciu o kluby, a nie premanentny export niedouczonych
                    piłkarzyków.
                    Na zakończenie zwrócę Ci delikatnie uwagę na inne modele: Niemcy, Włochy
                    dlaczego ich nie podałeś za przykłady.?
                    • Gość: Luxc Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: 213.17.164.* 21.05.02, 15:04
                      Już odpowiadam: Włochy, Anglia, Hiszpania i Niemcy wg. mnie mają najsilniejsze
                      ligi (o których pisałem) i nie trzeba wyjeżdżać. Problem jak dla mnie leży
                      w "działaczach" naszych klubów, których wymienić z dnia na dzień się nie da.
                      Gdyby w zarządach klubów siadali trochę mądrzejsi ludzie, sytuacja powoli
                      zaczęłaby się poprawiać. A tak Wisła sprzedaje Kałużnego za grosze (po co im
                      pieniądze i tak są najlepsi), Polonia i transfer Olisadebe - z tego co pamiętam
                      była propozycja przejścia do serie A za około 7 mln $, ale nie, oni chcieli 10,
                      20, 50 mln!, i w końcu będą mieć trzy. Za głupotę tych ludzi płacimy my
                      wszyscy, ba za te pieniądze można budować silniejsze zespoły, właśnie tak jak
                      we Francji - skutek - podniesienie poziomu ligi i więcej lepszych zawodników.
                      pozdr
                      • Gość: sławekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 15:08
                        No i pełna zgoda. Wracamy do korzeni, czyli klubów i organizacji piłki w
                        krajach macierzystych reprezentacji. Nie łudźmy się, że w długim dystansie
                        będziemy mieli silną reprezentację bez mocnych klubów. Róbmy wszystko,a by
                        mądrze je zbudować. Pozdrawiam
                      • Gość: Luxc Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: 213.17.164.* 21.05.02, 15:08
                        Jeszcze jedno - kupowanie gości typu Cantoro, czy Yahaya - zamiast kasę włożyć
                        w młodych Polaków. Ewentualnie jeśli sprowadzać, to naprawdę dobrych, a nie jak
                        murzyn, czy argentyńczyk - to będzie super gość - słabe kryterium.
                        pozdr
                        • Gość: <=AA=> Szczegolnie w odniesieniu do Yahai IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 16:06
                          Tu sie z Toba w pelni zgadzam! Chodzi jednak o to, ze za pilkarzy rodem z
                          Afryki nasze druzyny niemal nic nie placa, a na mlodych Polakow trzeba jednak
                          co nieco wylozyc. Zestawiajac to z polityka finansowa polskich klubow mamy
                          jesnosc - lepiej sprowadzic Murzyna i ewentualnie sie na nim zawiesc niz
                          ryzykowac "az" 30 tys. zlotych na 18-latka z jakiegos malego klubiku.
                • Gość: wojtek Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 14:49
                  > Ludzom, kórzy nie rozumieją silnych emocjonalnych związków z klubami po prostu
                  > współczuję. Są to dla mnie "niedzielni" kibice oglądający w kapciach futbol w
                  > telewizji i karmieni głupotami komentatorów oraz sensjacjami prasy sportowej,
                  > ktorzy doznają orgazmu na samo słowo "reprezentacja".

Jestem niedzielnym kibicem i się tego nie wstydzę,to właśnie tacy jak ty powinni
                  się wstydzić.Rujnujecie polską piłkę,normalni kibice z rodzinami boją się przyjść
                  na stadion w obawie przed kibicami "związanymi bardziej emocjonalnie z klubem"
                  • Gość: sławekp Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.eds.com 21.05.02, 15:05
                    Śmiało!!! Rusz dupę i wpadnij na stadion, aby razem z takimi kibicami jak ja
                    wyeliminować takich, o których piszesz. Ja do nich nie należałem i nie należę.
                    I od 35 lat jestem emocjonalnie związany z Legią. I ta przygoda sportowa dała
                    mi co najmniej tyle samo wrażeń sportowych co reprezentacja. A na stadionie
                    Legii grało w tym czassie dużo więcej gwiazd międzynarodowej piłki niż w
                    drużynach przeciwnych naszej reprezentacji. Mnie mecze na poziomie Rumunii,
                    Japonii i Estonii nie interesują. Pieprzę sport na takim poziomie bez względu
                    na to co mówią oszołomy z reprezentacji i mediów, a także niedzielni kibice nie
                    przymierzając tacy jak Ty.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Razorfan Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 15:27
                      Skoro wojtek jest niedzielnym kibicem to rozumiem dlaczego mnie rozumie. Ale
                      tak myslacych jak ja jest jak widac wiecej. Dla mnie przegapiony zostal moment
                      kiedy moglismy sie odbic od dna, czyli rok 92. Wtedy byla ekstra widowiskowa
                      druzyna od ktorej dla mnie zaczal sie football. Bylo wielu przebojowych
                      pilkarzy (poznan mial Jusko, Warszawa Kowala, Zabrze Stanka), ktorzy potrafili
                      grac z najlepszymi. Niestety to od tamtej pory wszytsko bylo robione aby ta
                      druzyne zniszczyc. Jak przypominam sobie np. mecz z Holandia w zdaje sie 93
                      roku (2-2) i piekny gol Kowala to do tej pory mam lezke w oku. W tamtej
                      druzynie kazdy mogl miec swojego idola. Niestety przewazyla opcja Slaska. Czyli
                      Dziurowicz i np. Piechniczek , ktorych jedynym celem bylo zniszczyc Wojcika
                      (sam za nim nie przepadam ale sukces mial wielki). Wolano wstawiac np. Lesiaka
                      czy LEsniak i paru innych asow. Po prostu roztwonilismy to co mielismy i tyle.
                      Teraz ci ludzie maja juz nadwage a ci co graja to sa po prostu ci slabsi z tej
                      reprezentacji. ci co wiedli wtedy wiodace role i porywali tlum maja teraz
                      nadwage i sie do niczego nie nadaja. Z tego powodu nie lubie patrzec na ta
                      reprezentacje (co wcale nie znaczy, ze jej nie dopinguje). Uwazam, ze nie tak
                      powinno byc i caly narod powinien sie jednoczyc na mecze reprezentacji a ulice
                      w czasie transmisji powinny sie wyludniac. Tak nie jest i tyle dlatego
                      niedzielny kibicu (dla ktorego skoki narciarskie pojawily sie 2 lata temu wraz
                      z sukcesami, a jak ktos nowy sie pojawi to zmieni swoj ulubiony sport) nie
                      wyzywaj mnie bo po mnie twoje obelgi splywaja.
                      • Gość: Razorfan Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 22:53
                        Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Skoro wojtek jest niedzielnym kibicem to rozumiem dlaczego mnie rozumie. Ale
                        Sorry pomylka mialo byc ze mnie nie rozumie.
                      • Gość: pwaszkie Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.citicorp.com 22.05.02, 10:40
                        Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Skoro wojtek jest niedzielnym kibicem to rozumiem dlaczego mnie rozumie. Ale
                        > tak myslacych jak ja jest jak widac wiecej. Dla mnie przegapiony zostal moment
                        > kiedy moglismy sie odbic od dna, czyli rok 92. Wtedy byla ekstra widowiskowa
                        > druzyna od ktorej dla mnie zaczal sie football. Bylo wielu przebojowych
                        > pilkarzy (poznan mial Jusko, Warszawa Kowala, Zabrze Stanka), ktorzy potrafili
                        > grac z najlepszymi. Niestety to od tamtej pory wszytsko bylo robione aby ta
                        > druzyne zniszczyc. Jak przypominam sobie np. mecz z Holandia w zdaje sie 93
                        > roku (2-2) i piekny gol Kowala to do tej pory mam lezke w oku. W tamtej
                        > druzynie kazdy mogl miec swojego idola. Niestety przewazyla opcja Slaska. Czyli
                        >
                        > Dziurowicz i np. Piechniczek , ktorych jedynym celem bylo zniszczyc Wojcika
                        > (sam za nim nie przepadam ale sukces mial wielki). Wolano wstawiac np. Lesiaka
                        > czy LEsniak i paru innych asow. Po prostu roztwonilismy to co mielismy i tyle.
                        > Teraz ci ludzie maja juz nadwage a ci co graja to sa po prostu ci slabsi z tej
                        > reprezentacji. ci co wiedli wtedy wiodace role i porywali tlum maja teraz
                        > nadwage i sie do niczego nie nadaja. Z tego powodu nie lubie patrzec na ta
                        > reprezentacje (co wcale nie znaczy, ze jej nie dopinguje). Uwazam, ze nie tak
                        > powinno byc i caly narod powinien sie jednoczyc na mecze reprezentacji a ulice
                        > w czasie transmisji powinny sie wyludniac. Tak nie jest i tyle dlatego
                        > niedzielny kibicu (dla ktorego skoki narciarskie pojawily sie 2 lata temu wraz
                        > z sukcesami, a jak ktos nowy sie pojawi to zmieni swoj ulubiony sport) nie
                        > wyzywaj mnie bo po mnie twoje obelgi splywaja.

Z tego co pamietam to wspomniani przez ciebie pilkarze sami sie dorobili nadwagi.
                        Kazdy z nich mial szanse zostac wielkim pilkarzem ale z niej po prostu nie
                        skorzystal. Trudno zwalac wine na system i dzialaczy. Jezeli ktos ma poukladane
                        pod sufitem, talent i chec do pracy to moze sie udac, a jezeli nie ma chociazby
                        jednej z tych cech to nie. Jest to bardzo proste. Pozytywny przyklad z czasow
                        obecnych: Dudek.
                        pzdr
                  • Gość: maciekl Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.internetia.pl 22.05.02, 09:49
                    cze Wojtek!
                    Nie jestem żadnym stadionowym chuliganem,brzydzę się przemocy,ale bardziej identyfikuję się z
                    moim ukochanym klubem - nadobre i na złe - niż z odległa reprezentacją.
                    Jest to całkowicie racjonalne zachowanie, jak miłość do najbliższej kobiety a nie do tej niedościgłej
                    aktorki z serialu.Kochamy to co jest nasze, dostępne,kochamy heimat i w skład mojego heimatu
                    wchodzi moja Polonia.
                • Gość: pwaszkie Re: Bardziej cieszy mnie Mistrz Legii od Repry na Mund IP: *.citicorp.com 22.05.02, 10:28
                  Sorry ale nie widze do konca zwiazku miedzy sila klubow w danym kraju, a
                  sukcesami reprezentacji.
                  Przyklady:
                  1. Dania-slaba liga a licza sie na swiecie
                  2. Hiszpania-super liga, a nigdy niczego nie osiagneli
                  3. Anglia-super liga i jak wyzej (wyjatek 66)
                  4. Niemcy- dwa zespoly w finale europejskich pucharow, a repra ostatnio
                  kompletnie do bani
                  To mozna mnozyc.
                  A Francja ma relatywnie slaba lige w porownaniu z Hiszpania i co zdobyla MS i
                  ME.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka