Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:26
    Przeca startował i miał 132metry. To ja mam wiedzieć a nie wy, no dejta
    spokój, ludzie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maniek Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:27
        Leć, Adaś, leć!!!!!!!!
        • Gość: zirytowany tajner przestan pipeprzyc glupoty!!!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 23.01.05, 15:08
          • Gość: sven NO i GDZIE TEN WIELKI JANNE ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:30
            Chyba mu coś nie poszło... chłopak się już może wypalił ???

:)))
      • Gość: abcd Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:28
        Ahonen startował w kwalifikacjach i skoczył 132,5 m i był siódmy!!!
      • Gość: tur40 Ahonen STARTOWAŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 13:32
        Podaj sie człowieku do dymisji albo pisz prawde.
        • Gość: znawca Ahonen się skończył... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:48
      • Gość: koma Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: 212.182.22.* 23.01.05, 13:35
        jak to jest, ze piszecie ze Ahonen nie startowal jak w innych serwisach jest
        jak najbardziej na liscie kwwalifikacyjnej na 7 miejscu???
        To kto pisze prawde?
        Za Adama kciki trzymam :-)
        • koala2003 Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie 23.01.05, 13:53
          ale przeciez im jest wszystko jedno...
      • Gość: gromax Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:06
        już wiadomo, że rutkowski nie zajmie ostatniego, zaszczytnego miejsca ...
        • Gość: gromax Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:08
          ... bo zajmie je nasz inny rodak
      • Gość: piter Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: 195.243.11.* 23.01.05, 14:39
        Słabe skoki Rutkowskiego i Mateji to wynik klątwy Basi z Gliwic!!!!!!!!!
        • Gość: Zazdrosna Zocha Baśka z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:54
          Niemcy znów mają powód do wytykania Polaków palcami, o prosze przyjezdżają
          Polacy i niszczą nam obiekty sportowe :-) Baśka z Gliwic przynosi wstyd Polakom
          pisze po ścianach że jest z Gliwic, a gdzie są Gliwice to chyba wie każdy
          Niemiec (zwłaszcza ten z przed 1939r).
      • Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:48
        Ech, żeby Janda choć raz wygrał. Ale pewnie znowu zepsuje drugi skok.
      • Gość: gromax Adaś, Adaś, Adaś IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:51
        Zaklinam na wszystko, nie przedobrz drugiego skoku...

Ludzie, ale frajda sie szykuje na przyszły tydzień. Już czuję ciarki na plecach
        przed Zakopcem ....
        • Gość: Ewunia 28 Re: Adaś, Adaś, Adaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:27
          Hejka Gromax- frajda bedzie:-))))))))))) Niestety ja dzis pracowalam i nie ogladalam skokow Adasia. Za tydzien odbijam sobie wszystko osobiscie:-)
      • Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:52
        Co oni znowu o tym wietrze? Najpierw Hofer z Tepesem coś kombinują, robią
        przerwy, choć według mnie jest to uzasadnione tylko wtedy, gdy wiatr zagraża
        bezpieczeństwu zawodników. A potem Tajner ględzi, że wygrał ten jedyny, któremu
        przez sekundę pod narty powiało.
      • Gość: zdzichu Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.1052-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 23.01.05, 15:20
        a ilu VIPow wpuscili i w jakiej kolejnosci Vipy skakaly?
      • Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:46
        Ojeju, jak się cieszę, że nie wykrakałam. Takie fajne podium dzisiaj.
        • Gość: Schuja Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 15:59
          Do Echtom. Masz intuicje z tym Janda- Podaj mi prosze 6 dowolnych
          liczb .Obiecuje 10% od wygranej. Dobrze , ze Czech wygral wreszcie. Nalezy sie
          Czechom za umiar i wytrwalosc. Janne ma za dzisiaj 38 punktow.I w tym tempie ma
          puchar w kieszeni. Ciekawi mnie , czy odpusci Zakopane by sie do MS odpowiednio
          przygotowac.
          • Gość: Archi Do Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:07
            Jak Jane nie przyjedzie do Zakopanego to oznacza ze sie wystarzsyl podjecia
            walki z Malyszem na jego skoczni!A po drugie to watpie czy Jane zdobedzie jakis
            medal (indywidualmie) na MS (przypomnij sobie przypadek Hanawalda w Predazo).
            • Gość: Schuja Re: Do Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 16:17
              Do Archi.Wydaje mi sie , ze nie do konca przemyslales twoja wypowiedz.Jakby
              rzeczywiscie Janne nie przyjechal do Zakopanego , to to nie swiadczy o niczym
              innym , tylko o tym , ze nie przyjechal.Ao powodach nie wiemy nic , chyba ,
              zeby nam to sam powiedzial.Ado twojego gdybania o wynik na MS nie zajmuje
              stanowiska , bo nie wiem kto wygra.Watpienie czy nadzieja sa tylko odczuciami i
              nic wiecej.Licza sie fakty.Pozdrawiam.
              • Gość: sven AHONNEN TO CYKOR !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:32
                Małysz wygra w Zakopcu! Adam we still believe in You!!!
          • Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:14
            Sorry, ale do gier liczbowych nie mam intuicji. Zresztą forum to nie jest
            najlepsze miejsce do podawania takich rzeczy. Wolę się bawić w przewidywania
            wyników sportowych. Mój największy sukces: w Salt Lake City wyliczyłam po
            konkursach indywidualnych, że Słoweńcy mają realne szanse na medal w drużynie.
            Sprawdziło się.
      • Gość: gromax brawo Adaś IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 15:46
        pięknie zdobyte drugie miejsce. Jest coraz lepiej, będzie super. już się ciesze
        na zakopiec :)
        trochę szkoda janne że dopiero siódmy, ale z drugiej strony ktos musi być drugi
        żeby pierwszy mógł być inny ktoś.
      • Gość: Falkor Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 15:52
        "O kolejności decydowały warunki wietrzne. Tylko gdy startował Janda się
        poprawiły, to jest lotniarz, lubi skakać gdy mu powieje pod narty. Gdy jest
        wiatr z tyłu radzi sobie gorzej" - ocenił trener Apoloniusz Tajner.

Panie trenerze! Dziasiaj to Adam mial najlepszy wiatr w pierwszej serii. Janda
        mial wiatr z boku a Adam pod narty. Pozostali zawodnicy z czolowki skakali w
        ciszy.
        Poadje za komentarzem niemieckim - RTL. Niemcy nie mieli dzis nikogo w czolowce
        i byli bardzo obiektywni w ocenie.
        Janda dzisiaj byl zdecydowanie najlepszy. A Adam spisal sie swietnie, wiec
        prosze go wiatrem nie usprawiedliwiac!

Pozdrawiam
      • Gość: Wacław Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.do.pl / *.generacja.pl 23.01.05, 16:02
        Nareszcie mruk Ahonen poza podium!!!
        Brawo ADAM!!!
        Zakopane jest twoje.
      • Gość: sentar Ahonen sie skonczyl!!!!, Brawo Slowianie:) IP: *.chello.pl 23.01.05, 16:14
        Schuja, Pablo chowac glowy w piasek! Dzis nadszedl punkt kulminacyjny, Ahonen
        bedzie teraz zajmowac miejsca 3-15, juz nic nie wygra. Krol jest, byl i bedzie
        tylko jeden, Adam Malysz!!!. Brawo Janda zasluzyl na wygranie chcociaz 1
        konkursu w karierze. Slowianie musze trzymac sie razem:)
        • Gość: Pablo do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:31
          Jak narazie to w konfrontacji Ahonen-Małysz wynik brzmi 13-2. Także sam chowaj
          głowę w piasek. A PŚ Ahonen ma już w kieszeni, nawet jeżeli jak wieszczysz
          będzie zajmował od 3-15 miejsca. A kto jest królem ostatnich dwóch sezonów
          świadczą wyniki, więc nie dyskutuj tylko respekt dla Jane
          • Gość: echtom Re: do Sentara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:37
            No, nie przesadzaj z tym królem dwóch sezonów. W tym sezonie Janne rządzi
            bezdyskusyjnie, ale w poprzednim ciułał punkty i wymęczył puchar z 10-punktową
            przewagą, a resztę wzięli Norwegowie.
            • Gość: Pablo Do Echtoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:47
              Ale 30 zwycięstw w PŚ i 85 razy na podium mówi samo za siebie.
              • Gość: echtom Re: Do Echtoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:59
                Świetny wynik, choć w tej statystyce Nykaenen nadal jest poza zasięgiem. A ja
                wcale nie podważam sportowej klasy Ahonena, tylko sprowadzam rzecz do
                właściwych wymiarów. Janne dobrych parę lat pracował na te 30 zwycięstw, w
                poprzednim sezonie miał tylko 3.
                • Gość: Pablo Re: Do Echtoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:34
                  Ja też nie neguję dokonań Adama, tylko nie zgadzam się z opinią "zaślepionych"
                  Małyszomanów, którzy widzą w Adamie jedynego mistrza skoków.
                  • Gość: echtom Re: Do Echtoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:46
                    Dopóki piłka w grze... Gdy za parę lat obaj panowie przejdą na sportową
                    emeryturę, porównamy bilans ich osiągnięć. W historii skoków wielu było
                    wybitnych zawodników, a w liczbach bezwzględnych i tak od 15 lat prowadzi Matti
                    N.
          • Gość: Schuja Re: do Sentara IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 16:57
            Witaj Pablo. Zauwaz , ze niektorych argumentem nie przekonasz.Wiadomo , ze
            Janne juz ma PS w kieszeni a pomaga temu fakt , ze jak nie on sam to coraz to
            ROZNI przeciwnicy wygrywaja.I tym sposobow , ze to tak obrazowo napisze, zaden
            z tych psow gonczych nie dogoni naszego finskiego niedzwiedzia.Aprzy okazji ,
            jak niedzwiedz trzepnie lapa na pogon to i szkody narobi , sadowiac sie na
            ktoryms z miejsc na podium. Jego glownym , nastepnym zadaniem to MS . Reszta
            sie juz nie liczy.To tak troche odpowiada powiedzeniu o po szkodzie.Anonen
            puchar juz ma i basta.A czy pojedzie jeszcze na ten lub inny konkurs skokow
            jest juz naprawde malo istotne.I ma ten nowy rekord - wygranie najwiecej skokow
            w jednym sezonie. Zauwazylem takze , ze niektorzy pyskacze ,uzywajacy dotad
            bardzo ordynarnych wyrazen , po nauczce otrzymanej od Pana Redaktora Dyzurnego
            ( usuniecie danej tresci postu ) , zaczeli sie inaczej wyrazac.Daleko im co
            prawda do regul bon tonu , ale niech bedzie i to. Moze po prostu nie potrafia
            inaczej. Owocnej walki zycze , bo w spokoju cie nie zostawia.
            • Gość: gromax do szui IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 17:28

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=19684360&a=19691593
              mam nadzieję że zrozumiesz i przestaniesz w końcu obrażać innych
              • Gość: Schuja Re: do szui IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 17:35
                Do Gromax. Rozumiem , i co?
                • Gość: gromax Re: do szui IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 19:09
                  > Rozumiem

czyżby? Nie każdy kto lubi takiego czy innego skoczka od razu musi być wrogiem
                  innych. Ale tobie nadal będzie się wydawało że rozumiesz. Po prostu przestań
                  obrażać i tyle
      • Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 16:16
        Mój tytuł tej wiadomości:
        "Rekord Jandy, Adam drugi. Ahonen dopiero siódmy."

Przez jedenaście lat żaden Czech nie wygrał konkursu, brawo Jakub! Tym razem
        potrafiłeś się "rekordowo" skupić na drugim skoku.
        Adam, Tobie dziękuję za dzisiejsze drugie miejsce, w Zakopanem też chcielibyśmy
        Ciebie widzieć na podium i usłyszeć Mazurka! Może zaproszone vipy zaśpiewają
        razem z nami?!
        Risto Jussilainen sprawił sobie i kibicom niespodziankę: słowiańsko-finskie
        podium, miły widok. Nareszcie jakaś odmiana, ciekawsza konkurencja i dalsze
        losy Pucharu.
      • Gość: xxx Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinistami! IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:25
        Rzygać się chce jak się widzi znowu tego pajaca Tajnera (gdzie Twój synuś
        Tonio??- nawet w Pucharze Kontynentalnym w 3 dziesiątce za 4 innymi Polakami) i
        debila Kurzajewskiego wymyślających, że Jandzie to akurat dobrze zawiało, a
        Małyszowi nie i to dlatego nasz wielki mistrz przegrał. Kiedy w końcy tych
        szowinistycznych debili wypierdzielą z telewizorni???
        • Gość: echtom Re: Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:32
          Oj, chyba tego nie doczekamy, a szkoda. Pisałam już kiedyś, że studio
          telewizyjne to największa porażka PŚ. Kiedy po transmisji słyszę: "A teraz
          oddajemy głos do studia", to aż mnie skręca.
          • Gość: Laka Re: Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:47
            I tak dobrz żę szranowicz dziś nie mówił ani słowa.
            A w zakopanym 1. Małysz 2. Janda. 3. Damien
            Słowianie do boju
          • Gość: Pablo Polo i Kurzajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:29
            Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to jaką "szowinistyczną" atmosferę owi dwaj
            panowie nakręcają wokół Zakopanego. Najlepsze były wstawki pokazujące, w którym
            pokoju nocuje Adam Małysz w czasie zawodów w Zakopanem. Niebawem będzie tam
            muzeum poświęcone wyżej wymienionemu...
            • Gość: Ewunia 28 Re: Polo i Kurzajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:43
              Pablo- a muzeum Jane Ahonena bys odwiedzil?? Z tym ze Polo i Kurzajewski mowia glupoty sie zgadzam. Nic ich jednak nie ruszy, Tajnera kochaja dzienikarze, opinia publiczna kocha Kurzajewskiego (tj, statystyczny Polak, ogladajacy skoki).
              • Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:50
                Nie nie odwiedziłbym, ale Ty z pewnością chętnie zainicjowałabyś akcję
                stworzenia skansenu poświęconego Adamowi Małyszowi
                • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:15
                  A skad Pablo to wiesz? Podejrzewajac, ze jestes naukowcem, stwierdzam, ze nie masz dowodow, na twe twierdzenie...
                  • Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:21
                    Masz rację, ale w humanistyce, którą się zajmuję nigdy nie ma 100% dowodów. Ale
                    biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wypowiedzi myślę, że moja hipoteza jest
                    wielce prawdopodobna.
                    • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:27
                      Ej Pablo- ja lubie Malysza! i tyle. I nie lubie braku logiki- poniewaz zajmuje sie taka dziedzina wiedzy, w ktorej bez dowodow nie mozna wnioskowac...
              • Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:53
                Doceniam sukcesy różnych sportowców, ale zdecydowanie wolałbym, aby większą
                estymą w polskim społeczeństwie cieszyli się ludzie pióra, nauki, kultury ...
                • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:12
                  Alez Pablo- ja rowniez, zyloby mi sie lepiej...
      • Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 17:46
        Na szczęście są jeszcze na tym forum "zaślepieni(?)" Małyszomani, którzy
        potrafią - jak przystało na kibica z prawdziwego zdarzenia - pogratulować wielu
        skoczkom (a przynajmniej tym z podium włącznie z Janne Ahonenem), czego o
        drugiej samozwańczej tolerancyjno-kosmoplitycznej stronie powiedzieć już nie
        można.
        • Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 23.01.05, 18:11
          Hej :), Ale by był numer jakby Jakub złapał teraz formę, bo te 400 punktów do
          Ahonena to są jeszcze do odrobienia (zakładając że by Ahonen nie pojechał do
          Zakopca lub Japonii i tradycyjnie dał ciała na Welikance?)
          Szkoda że takiej straty obecnie nie ma Adam, sam sobie tego winien, ale trzymam
          kciuki za Jakubem. A odnosząc się do wypowiedzi Schuji, ciułając po 35 punktów
          może się nie dać utrzymać przewagi jeśli ktoś inny złapał by teraz superformę.
          Jeszcze zostało chyba ze 12 konkursów, więc... miejmy nadzieję że jeszcze nie
          pozamiatane. Tym bardziej że ostatnie zawody to Planica, a już o ile pamietam
          zdarzyło się w historii że Ahonen przegrał tam PŚ.
          • Gość: Schuja Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 18:35
            Do Majrix. Po pierwsze , uspokoj sie. Takie niezdrowe podniecanie sie jest
            szkodliwe.Po drugie.Jest za duzo jakbow , zeby Janne nie doniosl swojego juz
            przeciez pucharu do mety.I po trzecie.Masz prawo jak kazdy miec nadzieje ( bez
            wzgledu na to jak malo realne sa szanse na te nadzieje), inaczej cos takiego
            jak sport stracilo by swoj caly urok.Po czwarte.Mam nadzieje ,ze twoja
            zastepcza milosc kibica , Kuba Janda , po tym jak nie mozesz wiecej w tym
            pucharowym pojedynku liczyc na Malysza , nie jest skierowana przeciwko
            Ahonenowi tylko dotyczy ,mimo ze tak nagle , autentycznie Jande. A tak miedzy
            nami.Janne ma juz ten puchar , chocby do konca pucharu skakal caly czas BOKIEM.
            Dzieki za info o ilosci pozostalych jeszcze do konca PS ilosci konkursow
            skokow.Przyjmuje zaklad jak 1 :2 ze Ahonenowi juz NIKT nie zdola odebrac
            tegorocznego kieliszka.
            • Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 18:57
              Cześć! Widzisz, z tym Jakubem to jest tak. Dla mnie jako Małyszomana przyjaciel
              Adam jest też moim idolem. Stąd jestem też Jandomanem, Goldimanem i oczywiście
              Schmitomanem. Jak Adam tylko da znać że jego przyjecielem jest Janne, z miejsca
              stanę się też Ahonenmanem i wtedy będzie nas na forum czwórka (ja, Ty, Pablo i
              nika).
              Pozdrawiam
              Mam nadzieję ze pogoda w górach dopisała :)
          • Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 18:37
            Gość portalu: majrix napisał(a):

> Hej :), Ale by był numer jakby Jakub złapał teraz formę, bo te 400 punktów do
            > Ahonena to są jeszcze do odrobienia ...

W sporcie wszystko jest możliwe i taka przewaga też może topnieć szybciej niż
            się to wszystkim wydaje, przyjmując naturalnie, że forma Janne będzie z
            konkursu na konkurs malała, co nie jest jeszcze takie pewne. To co dzisiaj
            oglądaliśmy było tylko małym jej zachwianiem. Sam Ahonnen potwierdzał jednak
            ten fakt w wywiadach dla mediów, że spadek formy następuje u niego zawsze w
            drugiej połowie maratonu po to cenne szkło. Ostatni sezon był potwierdzeniem
            tej tendencji spadkowej. Puchar wygrał różnicą 10 punktów i gdyby odbył się
            jeszcze jeden konkurs, to kto wie, czy nie norweskie ręce odebrałyby tę
            nagrodę. Ale to tylko takie gdybanie. Nawet jak Janne nie będzie za każdym
            razem stawał na podium, to z pewnością będzie się kręcił w jego okolicach i tym
            sposobem prawdopodobnie utrzyma pierwsze miejsce. Dlatego takie rezultaty jak
            dzisiejszy czynią te skokowe potyczki atrakcyjnymi i wprowadzają więcej emocji
            oraz nadziei, że czołówka się jeszcze w jakiś tam sposób przetasuje. I o to
            właśnie chodzi, takie wyniki zapobiegają nudzie.

Jeżeli natomiast chodzi o Adama, to u niego forma rosła często w drugiej
            połowie sezonu. Jeżeli i tym razem tak będzie, to będziemy mieli jeszcze wiele
            powodów do radości.
            • Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 18:54
              Hej :) Odpowiadając tobie a nie komu innemu żeby nie być posądzonym o
              niezdrowe podniecanie się to co napisałem jest możliwe przy kilku warunkach, a
              najwazniejszy z nich jest taki że Fin opuści ze dwa konkursy a inny zawodnik
              złapie superformę i nie ma obecnie za wielkiej (jak Adam) straty do Ahonena. W
              tym wypadku strata 400 punktów jaką ma Janda nie jest nie do odrobienia, ale
              musiałby wygrać z 9 konkursów do końca sezonu.
              Tak między nami to też uważam że to nierealne, gdyż Janda też trzyma wysoką
              formę od początku sezonu jak Ahonen. Ale pomarzyć zawsze można :)
              • Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 19:26
                Gość portalu: majrix napisał(a):

> Hej :) Odpowiadając tobie a nie komu innemu żeby nie być posądzonym o
                > niezdrowe podniecanie się to co napisałem jest możliwe przy kilku warunkach...

Hej, ponownie!
                "Ale pomarzyć zawsze można :)"
                I o to właśnie chodzi w kibicowaniu, bo kibic to nikt inny jak właśnie
                marzyciel i - w wypadku skoków narciarskich - zaklinacz wiatrów.
                Natomiast jeżeli chodzi o odpuszczanie konkursów, to są dwie teorie:
                1. pierwsza mówi, że jak skoczek przestaje uczestniczyć w konkursach, to może
                znowu "zatankować" świeżych sił i przystąpić do walki jak odmieniony;
                2. druga natomiast mówi, że taka przerwa jest niejako wytrąceniem skoczka z
                jego dotychczasowego rytmu i powoduje przymus ponownego "wskoczenia" się.
                Jedną - jak się wydaje nieprzymuszoną - przerwę Janne Ahonen już miał. Czy
                dobrowolnie odpuści jeszcze jakieś konkursy, trudno powiedzieć. Osobiście
                bardzo bym się ucieszyła, gdyby Adam w ostatecznym rozrachunku stanął obok
                Janne i Jakuba na podium. A o Mistrzostwach milczę... żeby nie zapeszyć... sam
                słusznie napisałeś... "Ale pomarzyć zawsze można :)"
                Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych wrażen
                oraz przeżyć kibicowskich! Zakopane czeka.

• Gość: echtom Do Matyldy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:38
                  Z przyjemnością przeczytałam Twój post, bo marzy mi się dokładnie takie samo
                  podium - Janne na najwyższym stopniu, bo zasłużył, obok Jakub i Adam. Ten
                  scenariusz nie jest nieprawdopodobny, patrząc na dotychczasowy przebieg
                  rywalizacji. Zobaczymy za 2 miesiące.
                  • Gość: majrix Re: Do Matyldy IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 19:49
                    Zgadzam się z wami z obsadą podium. Mój wymarzony scenariusz dotyczący
                    następnego sezonu jest następujący: Adam wygrywa PŚ (doprowadzając oczywiście
                    swój rekord do 40 zwycięstw :) ) i złoto olimpijskie a później kończy
                    karierę!!!! Nierealne? Ja myślę że jak najbardziej realne.
                    A za dwa sezony co? Skoki nadal będą, ale już nie będzie nas tak wielu kibiców
                    w Polsce, wszystko wróci do stanu sprzed 2000 roku. Bo jak ma być lepiej, kiedy
                    głupki z mediów nagłaśniają że Klimek przegrał zawody? Albo że skoczył 135
                    metrów? Toż to dziesięcioletni chłopak!! Może by coś dała praca od podstaw, ale
                    do tego potrzeba nam więcej Kuttinów, Kruczków i Horngacherów. To musi potrwać
                    i na to trzeba wiele pieniędzy. A obawiam się że boom związany z Małyszem w
                    ostatnich latach został przez decydentów PZN zaprzepaszczony w pięnym stylu.
                    • Gość: Matylda Re: Do Echtom i Majrixa IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 20:20
                      Dzięki za Wasz odzew.
                      Adam ma dzisiaj 27 lat i prawdopodobnie jeszcze dobre trzy lata skakania przed
                      sobą. Teoretycznie mógłby już po sezonie 2005/2006 ją zakończyć jak Robert
                      Korzeniowski w glorii sławy. Z drugiej strony byłaby to wielka strata dla
                      polskich skoków. Myślę mimo wszystko, że Adamowi starczy jeszcze sił i
                      motywacji na dalszą walkę na skoczni.

Uważam podobnie jak Wy, że nasze media są po prostu histeryczne. To jest druga
                      strona medalu tego naszego nieszczęsnego PZN-u, którego członkowie bardziej
                      bawią się w politykę zamiast służyć sportowi. Są to niejako atawistyczne
                      zachowania z epoki ludowej, gdzie każdy związek był przedłużonym ramieniem
                      sczezłej PZPR. Zwolnienie Horngachera oraz Kuttina po tym sezonie będzie -
                      jeżeli nastąpi - niewybaczalnym błędem tych panów. Ci dwaj trenerzy potrzebują
                      dużo czasu, aby przede wszystkim zmienić mentalność naszych sportowców, którym
                      brakuje charakteru bardziej niż techniki skoku.
                      Natomiast prasa oraz telewizja zupełnie nie znają umiaru w epatowaniu faktami,
                      do których dorabia się ustawicznie jakieś wybujałe teorie. Czego mi w tym
                      wszystkim brakuje? Rzeczowego potraktowania tematu z wielkim znawstwem tego, o
                      czym się pisze oraz co się komentuje. To nie dużo, a jednak tak wiele. Jestem
                      ciekawa, czy tvp uraczy nas w Zakopcu ponownie Włodzimierzem Iliczjem
                      Wiatromierzem z głosem egzaltowanej pensjonarki. Zobaczymy i usłyszymy.
                    • Gość: Ewunia 28 Re: Do Matyldy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:25
                      Oj Majrix jak Ty fajnie piszesz:-) Ktos tutaj na forum napisal, ze brakuje rzetelnej dziennikarskiej oceny skokow, dziennikarze TVP to niestety ignoranci, w prasie niewiele lepiej... Robi sie tylko show, nawet wokol dzieci, bo to sie dobrze sprzedaje... Zadaje sie pytania na poziomie szkoly podstawowej. A PZN troche kuponow odcial- PS w Zakopanem, remonty W. Krokowi. I ja mysle, ze i trenerzy mlodzi sa- tylko dzialacze nie z tej epoki, jak w calym naszym sporcie. jest to wynik praktycznie braku zmian w organizacji i finansowaniu sportu. Pozdr.
          • Gość: Pablo Do Majrixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:38
            chcciałbym tylko zauważyć, że Małysz wygrywając PŚ w 2002/03 miał 1350 pkt,
            Ahonen w ubiegłym sezonie 1316. Teraz ma już 1396, z zatem rachunek jest
            prosty. Uważam, że do konca sezonu Jane pobije wynik Adama z jego najlepszego
            okresu (2000/2001), kiedy zdobył 1530 pkt. Co do zawodów w Japonii, to
            odpuszczą sobie je wszyscy zawodnicy z czołówki. Jeżeli Ahonenowi nie przytrafi
            się jakaś kontuzja, to ma PŚ na 99%. Nie sądzę, aby teraz ktoś zaczął dominować
            jak czynił to Jane od początku sezonu. Uważam, że będą teraz wygrywali na
            przemian różni skoczkowie (Ahonen, Małysz, Janda, Morgenstern itd).
            • Gość: majrix Re: Do Majrixa IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 19:05
              Okej Pablo, zgadzam się co do ilości punktów. Ale zauważ ile rok temu było
              odwołanych konkursów, a jaka była ogólna liczba konkursów w sezonie 2000/2001?
              Zgadzam się z Tobą, że jeśli nikt nie zacznie od razu to jest od Zakopanego
              dominować jak Janne, nie ma o czym gadać. Szczerze mówiąc, nie wierzę żeby
              Janda dotrwał do końca sezonu ze swoją formą, zresztą on skacze w kratke (to
              znaczy zawsze w czołówce jest, ale bez przesady). I jednak myślę że końcówka
              sezonu analogicznie jak rok temu i nie tylko rok temu będzie dla Ahonena
              trudniejsza niż konkursy tdo tej pory. I tak na serio, nie życzę mu przegrania
              PŚ w Planicy. Gdyż tak na prawdę bardzo gsobię go cenię jako zawdonika.\
              pozdrawiam
              • Gość: Pablo Re: Do Majrixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:18
                Otóż to. Myślę, że w tym sezonie Jane naprawdę zasłużył na PŚ. Byłoby wielką
                niesprawiedliwością losu, gdyby stało się inaczej. Co jako kibic Jane, mam
                nadzieję, że nie nastąpi. Również pozdrawiam.
            • Gość: Schuja Re: Do Majrixa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 19:25
              Do Pablo. Zegnam na pewien czas .Jutro wybieram sie do Polski i pewnie bede tez
              w soboto - niedziele w Zakopanem. Nie przewiduje problemow z kartami wstepu ,
              jak juz to jest to tylko kwestia ceny. Nie bede mial za to dostepu do
              internetu, chyba ze odwiedze jakas internet - cafe, jak juz to w niedziele albo
              w poniedzialek.I z tego powodu nie bede mogl Cie wspierac gdy bedziesz sie
              musial przebijac z Twoja racja.A w Zakopanem bede do rozpoznania jako ten
              najurodziwszy mlodzieniec z balonem w kolorach Finlandii w rece. I mam
              nadzieje , ze nie oberwe nagle puszka po piwie albo kulka sniegu z kamieniem w
              srodku.Wiec zegnam Ciebie , rowniez innych bliskich mi duchem kibicow Ahonena.
              • Gość: Pablo do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:43
                Lepiej nie przyjeżdżaj do Zakopanego, bo nie przyniesie to szczęścia Jane.
                Ostatnio jak pojechałeś do Bischofschofen to Jane był drugi... pozdrawiam i do
                następnego przeczytania.
                • Gość: Archi Re: do Schuji i Paplo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:45
                  Paplo i Schuja jak my kibice Malysza to malyszomaniacy to Wy z cala pewnoscia
                  jestescie Achonenomaniakami!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
                  • Gość: Ewunia 28 Re: do Schuji i Paplo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:10
                    Wlasnie Archi, o to chodzi!
                  • Gość: sven Z PEWNOSCIA PABLO I SCHUJA TO BUCE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:17
                    ...i nie zmienia sie nic!
              • Gość: sentar Re: Do Majrixa IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:23
                Mam nadzieje ze oberwiesz sniezka, i to kilkoma, oczywiscie bez kamienia, az tak
                wredny nie jestem:P
            • Gość: OyG Re: Do Majrixa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 01:19
              Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Jeżeli Ahonenowi nie przytrafi
              >
              > się jakaś kontuzja, to ma PŚ na 99%. Nie sądzę, aby teraz ktoś zaczął
              dominować
              >
              > jak czynił to Jane od początku sezonu. Uważam, że będą teraz wygrywali na
              > przemian różni skoczkowie (Ahonen, Małysz, Janda, Morgenstern itd).

Bardzo sensowne założenia. Rozwinięcie itd. listy potencjalnych triumfatorów -
              rosnacy w siłę Jussilainen, Ito u siebie, może Spaeth, może Hautamaeki, raczej
              pod koniec sezonu, Widhoelzl może gotować się na Planicę. Ljokelsoey i
              Hoellwarth wydają się być na fali opadającej, Austriak drugie połowy sezonów ma
              zwykle dość słabe. Po 17 konkursach trudno uwierzyć, żeby nagle wyskoczył jakiś
              królik z kapelusza, najwyżej ktoś może zamieszać w jakimś konkursie, podczas
              którego będzie mocno wiało.

Granicę 1000 punktów powinni przekroczyć, poza Ahonenem - Janda, Małysz i
              Morgenstern, w zasadzie też Hoellwarth i Ljokelsoey, jednak niekoniecznie. O
              drugie miejsce walka raczej Janda-Małysz, jeżeli nie rozstrzygnie się do
              Planicy, M. moze być w lepszej sytuacji.
      • Gość: Glon Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.akademiki.uni.torun.pl 23.01.05, 19:40
        Wkurzają mnie Wasze komentarze! Co z tego, że w 2 serii skoczyło 8 lepiej od
        Adama! on był 2!!! Super!!!
      • Gość: Arnie Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.adsl.hansenet.de 23.01.05, 21:34
        Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego
        limitu transferu.
        ----------
        Może kubusiu zainwestujesz dwa zlote w swoje wypociny
      • Gość: Harnaś Adaśko debejściak !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:51
        niech se Janda tys pociućka a Adaśko i tak jest mistrzem :))
        • Gość: prorok Ahonem IP: *.hel182.suomicom.fi 23.01.05, 23:15
          dzisiaj myslal o Zakopcu.Przyjedzie i wygra a Malyszowi juz sie nogi trzesa.
          I Mateja w koncu pokona tam Malysza
          • Gość: Kuleszka Re: Ahonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:26
            honoCiekawe komu Pablo i Schuja kibicowali przed Ahonenem?Pewnie Małyszowi a
            wcześniej Martinowi S.I innym,którzy akurat byli na topie.Larwe i przyjemne
            takie kibicowanie .Zawsze Twój"koń" jest pierwszy.Tylko chyba nie o to
            chodzi.Umieć kibicować i trzymać kciuki wtedy,gdy się nie wiedzie-to według
            mnie jest prawdziwe kibicowanie.Pozdro dla Ahonena(chylę czoła w
            dotychczasowych konkursach),Jandy i innych!Ale zwycięstw życzę Małyszowi!!!!!!!
            Gdyby nie On,nie byłoby takiego zainteresowania skokami.
            • Gość: Harnaś Re: Ahonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:20
              słusznie prawisz Kuleszko.
      • Gość: MaciekS Lubie takie zestawienia ;-) IP: *.mad.east.verizon.net 24.01.05, 00:40
        "Pierwszy skoczył 111 m, drugi 101,5, a i tak nie był najgorszy. Metr bliżej
        lądował Tami Kiuru."

Tak jak za Gierka: "Traktor ma trzy kola dobre".
      • Gość: piopan czechom gratulujemy jandy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 07:50
        ...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka