Gość: WujTek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:26 Przeca startował i miał 132metry. To ja mam wiedzieć a nie wy, no dejta spokój, ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maniek Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:27 Leć, Adaś, leć!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany tajner przestan pipeprzyc glupoty!!!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 23.01.05, 15:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven NO i GDZIE TEN WIELKI JANNE ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:30 Chyba mu coś nie poszło... chłopak się już może wypalił ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:28 Ahonen startował w kwalifikacjach i skoczył 132,5 m i był siódmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur40 Ahonen STARTOWAŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 13:32 Podaj sie człowieku do dymisji albo pisz prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: 212.182.22.* 23.01.05, 13:35 jak to jest, ze piszecie ze Ahonen nie startowal jak w innych serwisach jest jak najbardziej na liscie kwwalifikacyjnej na 7 miejscu??? To kto pisze prawde? Za Adama kciki trzymam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koala2003 Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie 23.01.05, 13:53 ale przeciez im jest wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:06 już wiadomo, że rutkowski nie zajmie ostatniego, zaszczytnego miejsca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:08 ... bo zajmie je nasz inny rodak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: 195.243.11.* 23.01.05, 14:39 Słabe skoki Rutkowskiego i Mateji to wynik klątwy Basi z Gliwic!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazdrosna Zocha Baśka z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:54 Niemcy znów mają powód do wytykania Polaków palcami, o prosze przyjezdżają Polacy i niszczą nam obiekty sportowe :-) Baśka z Gliwic przynosi wstyd Polakom pisze po ścianach że jest z Gliwic, a gdzie są Gliwice to chyba wie każdy Niemiec (zwłaszcza ten z przed 1939r). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:48 Ech, żeby Janda choć raz wygrał. Ale pewnie znowu zepsuje drugi skok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Adaś, Adaś, Adaś IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 14:51 Zaklinam na wszystko, nie przedobrz drugiego skoku... Ludzie, ale frajda sie szykuje na przyszły tydzień. Już czuję ciarki na plecach przed Zakopcem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Adaś, Adaś, Adaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:27 Hejka Gromax- frajda bedzie:-))))))))))) Niestety ja dzis pracowalam i nie ogladalam skokow Adasia. Za tydzien odbijam sobie wszystko osobiscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:52 Co oni znowu o tym wietrze? Najpierw Hofer z Tepesem coś kombinują, robią przerwy, choć według mnie jest to uzasadnione tylko wtedy, gdy wiatr zagraża bezpieczeństwu zawodników. A potem Tajner ględzi, że wygrał ten jedyny, któremu przez sekundę pod narty powiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.1052-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 23.01.05, 15:20 a ilu VIPow wpuscili i w jakiej kolejnosci Vipy skakaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:46 Ojeju, jak się cieszę, że nie wykrakałam. Takie fajne podium dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 15:59 Do Echtom. Masz intuicje z tym Janda- Podaj mi prosze 6 dowolnych liczb .Obiecuje 10% od wygranej. Dobrze , ze Czech wygral wreszcie. Nalezy sie Czechom za umiar i wytrwalosc. Janne ma za dzisiaj 38 punktow.I w tym tempie ma puchar w kieszeni. Ciekawi mnie , czy odpusci Zakopane by sie do MS odpowiednio przygotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archi Do Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:07 Jak Jane nie przyjedzie do Zakopanego to oznacza ze sie wystarzsyl podjecia walki z Malyszem na jego skoczni!A po drugie to watpie czy Jane zdobedzie jakis medal (indywidualmie) na MS (przypomnij sobie przypadek Hanawalda w Predazo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 16:17 Do Archi.Wydaje mi sie , ze nie do konca przemyslales twoja wypowiedz.Jakby rzeczywiscie Janne nie przyjechal do Zakopanego , to to nie swiadczy o niczym innym , tylko o tym , ze nie przyjechal.Ao powodach nie wiemy nic , chyba , zeby nam to sam powiedzial.Ado twojego gdybania o wynik na MS nie zajmuje stanowiska , bo nie wiem kto wygra.Watpienie czy nadzieja sa tylko odczuciami i nic wiecej.Licza sie fakty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven AHONNEN TO CYKOR !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:32 Małysz wygra w Zakopcu! Adam we still believe in You!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:14 Sorry, ale do gier liczbowych nie mam intuicji. Zresztą forum to nie jest najlepsze miejsce do podawania takich rzeczy. Wolę się bawić w przewidywania wyników sportowych. Mój największy sukces: w Salt Lake City wyliczyłam po konkursach indywidualnych, że Słoweńcy mają realne szanse na medal w drużynie. Sprawdziło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax brawo Adaś IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 15:46 pięknie zdobyte drugie miejsce. Jest coraz lepiej, będzie super. już się ciesze na zakopiec :) trochę szkoda janne że dopiero siódmy, ale z drugiej strony ktos musi być drugi żeby pierwszy mógł być inny ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkor Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 15:52 "O kolejności decydowały warunki wietrzne. Tylko gdy startował Janda się poprawiły, to jest lotniarz, lubi skakać gdy mu powieje pod narty. Gdy jest wiatr z tyłu radzi sobie gorzej" - ocenił trener Apoloniusz Tajner. Panie trenerze! Dziasiaj to Adam mial najlepszy wiatr w pierwszej serii. Janda mial wiatr z boku a Adam pod narty. Pozostali zawodnicy z czolowki skakali w ciszy. Poadje za komentarzem niemieckim - RTL. Niemcy nie mieli dzis nikogo w czolowce i byli bardzo obiektywni w ocenie. Janda dzisiaj byl zdecydowanie najlepszy. A Adam spisal sie swietnie, wiec prosze go wiatrem nie usprawiedliwiac! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.do.pl / *.generacja.pl 23.01.05, 16:02 Nareszcie mruk Ahonen poza podium!!! Brawo ADAM!!! Zakopane jest twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Ahonen sie skonczyl!!!!, Brawo Slowianie:) IP: *.chello.pl 23.01.05, 16:14 Schuja, Pablo chowac glowy w piasek! Dzis nadszedl punkt kulminacyjny, Ahonen bedzie teraz zajmowac miejsca 3-15, juz nic nie wygra. Krol jest, byl i bedzie tylko jeden, Adam Malysz!!!. Brawo Janda zasluzyl na wygranie chcociaz 1 konkursu w karierze. Slowianie musze trzymac sie razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:31 Jak narazie to w konfrontacji Ahonen-Małysz wynik brzmi 13-2. Także sam chowaj głowę w piasek. A PŚ Ahonen ma już w kieszeni, nawet jeżeli jak wieszczysz będzie zajmował od 3-15 miejsca. A kto jest królem ostatnich dwóch sezonów świadczą wyniki, więc nie dyskutuj tylko respekt dla Jane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: do Sentara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:37 No, nie przesadzaj z tym królem dwóch sezonów. W tym sezonie Janne rządzi bezdyskusyjnie, ale w poprzednim ciułał punkty i wymęczył puchar z 10-punktową przewagą, a resztę wzięli Norwegowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Echtoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:47 Ale 30 zwycięstw w PŚ i 85 razy na podium mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Do Echtoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:59 Świetny wynik, choć w tej statystyce Nykaenen nadal jest poza zasięgiem. A ja wcale nie podważam sportowej klasy Ahonena, tylko sprowadzam rzecz do właściwych wymiarów. Janne dobrych parę lat pracował na te 30 zwycięstw, w poprzednim sezonie miał tylko 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Echtoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:34 Ja też nie neguję dokonań Adama, tylko nie zgadzam się z opinią "zaślepionych" Małyszomanów, którzy widzą w Adamie jedynego mistrza skoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Do Echtoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:46 Dopóki piłka w grze... Gdy za parę lat obaj panowie przejdą na sportową emeryturę, porównamy bilans ich osiągnięć. W historii skoków wielu było wybitnych zawodników, a w liczbach bezwzględnych i tak od 15 lat prowadzi Matti N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do Sentara IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 16:57 Witaj Pablo. Zauwaz , ze niektorych argumentem nie przekonasz.Wiadomo , ze Janne juz ma PS w kieszeni a pomaga temu fakt , ze jak nie on sam to coraz to ROZNI przeciwnicy wygrywaja.I tym sposobow , ze to tak obrazowo napisze, zaden z tych psow gonczych nie dogoni naszego finskiego niedzwiedzia.Aprzy okazji , jak niedzwiedz trzepnie lapa na pogon to i szkody narobi , sadowiac sie na ktoryms z miejsc na podium. Jego glownym , nastepnym zadaniem to MS . Reszta sie juz nie liczy.To tak troche odpowiada powiedzeniu o po szkodzie.Anonen puchar juz ma i basta.A czy pojedzie jeszcze na ten lub inny konkurs skokow jest juz naprawde malo istotne.I ma ten nowy rekord - wygranie najwiecej skokow w jednym sezonie. Zauwazylem takze , ze niektorzy pyskacze ,uzywajacy dotad bardzo ordynarnych wyrazen , po nauczce otrzymanej od Pana Redaktora Dyzurnego ( usuniecie danej tresci postu ) , zaczeli sie inaczej wyrazac.Daleko im co prawda do regul bon tonu , ale niech bedzie i to. Moze po prostu nie potrafia inaczej. Owocnej walki zycze , bo w spokoju cie nie zostawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax do szui IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 17:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=19684360&a=19691593 mam nadzieję że zrozumiesz i przestaniesz w końcu obrażać innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do szui IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 17:35 Do Gromax. Rozumiem , i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: do szui IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 19:09 > Rozumiem czyżby? Nie każdy kto lubi takiego czy innego skoczka od razu musi być wrogiem innych. Ale tobie nadal będzie się wydawało że rozumiesz. Po prostu przestań obrażać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 16:16 Mój tytuł tej wiadomości: "Rekord Jandy, Adam drugi. Ahonen dopiero siódmy." Przez jedenaście lat żaden Czech nie wygrał konkursu, brawo Jakub! Tym razem potrafiłeś się "rekordowo" skupić na drugim skoku. Adam, Tobie dziękuję za dzisiejsze drugie miejsce, w Zakopanem też chcielibyśmy Ciebie widzieć na podium i usłyszeć Mazurka! Może zaproszone vipy zaśpiewają razem z nami?! Risto Jussilainen sprawił sobie i kibicom niespodziankę: słowiańsko-finskie podium, miły widok. Nareszcie jakaś odmiana, ciekawsza konkurencja i dalsze losy Pucharu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinistami! IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:25 Rzygać się chce jak się widzi znowu tego pajaca Tajnera (gdzie Twój synuś Tonio??- nawet w Pucharze Kontynentalnym w 3 dziesiątce za 4 innymi Polakami) i debila Kurzajewskiego wymyślających, że Jandzie to akurat dobrze zawiało, a Małyszowi nie i to dlatego nasz wielki mistrz przegrał. Kiedy w końcy tych szowinistycznych debili wypierdzielą z telewizorni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:32 Oj, chyba tego nie doczekamy, a szkoda. Pisałam już kiedyś, że studio telewizyjne to największa porażka PŚ. Kiedy po transmisji słyszę: "A teraz oddajemy głos do studia", to aż mnie skręca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laka Re: Małyszowi znowu "źle zawiało", won z szowinis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:47 I tak dobrz żę szranowicz dziś nie mówił ani słowa. A w zakopanym 1. Małysz 2. Janda. 3. Damien Słowianie do boju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Polo i Kurzajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:29 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to jaką "szowinistyczną" atmosferę owi dwaj panowie nakręcają wokół Zakopanego. Najlepsze były wstawki pokazujące, w którym pokoju nocuje Adam Małysz w czasie zawodów w Zakopanem. Niebawem będzie tam muzeum poświęcone wyżej wymienionemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Polo i Kurzajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:43 Pablo- a muzeum Jane Ahonena bys odwiedzil?? Z tym ze Polo i Kurzajewski mowia glupoty sie zgadzam. Nic ich jednak nie ruszy, Tajnera kochaja dzienikarze, opinia publiczna kocha Kurzajewskiego (tj, statystyczny Polak, ogladajacy skoki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:50 Nie nie odwiedziłbym, ale Ty z pewnością chętnie zainicjowałabyś akcję stworzenia skansenu poświęconego Adamowi Małyszowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:15 A skad Pablo to wiesz? Podejrzewajac, ze jestes naukowcem, stwierdzam, ze nie masz dowodow, na twe twierdzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:21 Masz rację, ale w humanistyce, którą się zajmuję nigdy nie ma 100% dowodów. Ale biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wypowiedzi myślę, że moja hipoteza jest wielce prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:27 Ej Pablo- ja lubie Malysza! i tyle. I nie lubie braku logiki- poniewaz zajmuje sie taka dziedzina wiedzy, w ktorej bez dowodow nie mozna wnioskowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:53 Doceniam sukcesy różnych sportowców, ale zdecydowanie wolałbym, aby większą estymą w polskim społeczeństwie cieszyli się ludzie pióra, nauki, kultury ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:12 Alez Pablo- ja rowniez, zyloby mi sie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 17:46 Na szczęście są jeszcze na tym forum "zaślepieni(?)" Małyszomani, którzy potrafią - jak przystało na kibica z prawdziwego zdarzenia - pogratulować wielu skoczkom (a przynajmniej tym z podium włącznie z Janne Ahonenem), czego o drugiej samozwańczej tolerancyjno-kosmoplitycznej stronie powiedzieć już nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 23.01.05, 18:11 Hej :), Ale by był numer jakby Jakub złapał teraz formę, bo te 400 punktów do Ahonena to są jeszcze do odrobienia (zakładając że by Ahonen nie pojechał do Zakopca lub Japonii i tradycyjnie dał ciała na Welikance?) Szkoda że takiej straty obecnie nie ma Adam, sam sobie tego winien, ale trzymam kciuki za Jakubem. A odnosząc się do wypowiedzi Schuji, ciułając po 35 punktów może się nie dać utrzymać przewagi jeśli ktoś inny złapał by teraz superformę. Jeszcze zostało chyba ze 12 konkursów, więc... miejmy nadzieję że jeszcze nie pozamiatane. Tym bardziej że ostatnie zawody to Planica, a już o ile pamietam zdarzyło się w historii że Ahonen przegrał tam PŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 18:35 Do Majrix. Po pierwsze , uspokoj sie. Takie niezdrowe podniecanie sie jest szkodliwe.Po drugie.Jest za duzo jakbow , zeby Janne nie doniosl swojego juz przeciez pucharu do mety.I po trzecie.Masz prawo jak kazdy miec nadzieje ( bez wzgledu na to jak malo realne sa szanse na te nadzieje), inaczej cos takiego jak sport stracilo by swoj caly urok.Po czwarte.Mam nadzieje ,ze twoja zastepcza milosc kibica , Kuba Janda , po tym jak nie mozesz wiecej w tym pucharowym pojedynku liczyc na Malysza , nie jest skierowana przeciwko Ahonenowi tylko dotyczy ,mimo ze tak nagle , autentycznie Jande. A tak miedzy nami.Janne ma juz ten puchar , chocby do konca pucharu skakal caly czas BOKIEM. Dzieki za info o ilosci pozostalych jeszcze do konca PS ilosci konkursow skokow.Przyjmuje zaklad jak 1 :2 ze Ahonenowi juz NIKT nie zdola odebrac tegorocznego kieliszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 18:57 Cześć! Widzisz, z tym Jakubem to jest tak. Dla mnie jako Małyszomana przyjaciel Adam jest też moim idolem. Stąd jestem też Jandomanem, Goldimanem i oczywiście Schmitomanem. Jak Adam tylko da znać że jego przyjecielem jest Janne, z miejsca stanę się też Ahonenmanem i wtedy będzie nas na forum czwórka (ja, Ty, Pablo i nika). Pozdrawiam Mam nadzieję ze pogoda w górach dopisała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 18:37 Gość portalu: majrix napisał(a): > Hej :), Ale by był numer jakby Jakub złapał teraz formę, bo te 400 punktów do > Ahonena to są jeszcze do odrobienia ... W sporcie wszystko jest możliwe i taka przewaga też może topnieć szybciej niż się to wszystkim wydaje, przyjmując naturalnie, że forma Janne będzie z konkursu na konkurs malała, co nie jest jeszcze takie pewne. To co dzisiaj oglądaliśmy było tylko małym jej zachwianiem. Sam Ahonnen potwierdzał jednak ten fakt w wywiadach dla mediów, że spadek formy następuje u niego zawsze w drugiej połowie maratonu po to cenne szkło. Ostatni sezon był potwierdzeniem tej tendencji spadkowej. Puchar wygrał różnicą 10 punktów i gdyby odbył się jeszcze jeden konkurs, to kto wie, czy nie norweskie ręce odebrałyby tę nagrodę. Ale to tylko takie gdybanie. Nawet jak Janne nie będzie za każdym razem stawał na podium, to z pewnością będzie się kręcił w jego okolicach i tym sposobem prawdopodobnie utrzyma pierwsze miejsce. Dlatego takie rezultaty jak dzisiejszy czynią te skokowe potyczki atrakcyjnymi i wprowadzają więcej emocji oraz nadziei, że czołówka się jeszcze w jakiś tam sposób przetasuje. I o to właśnie chodzi, takie wyniki zapobiegają nudzie. Jeżeli natomiast chodzi o Adama, to u niego forma rosła często w drugiej połowie sezonu. Jeżeli i tym razem tak będzie, to będziemy mieli jeszcze wiele powodów do radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 18:54 Hej :) Odpowiadając tobie a nie komu innemu żeby nie być posądzonym o niezdrowe podniecanie się to co napisałem jest możliwe przy kilku warunkach, a najwazniejszy z nich jest taki że Fin opuści ze dwa konkursy a inny zawodnik złapie superformę i nie ma obecnie za wielkiej (jak Adam) straty do Ahonena. W tym wypadku strata 400 punktów jaką ma Janda nie jest nie do odrobienia, ale musiałby wygrać z 9 konkursów do końca sezonu. Tak między nami to też uważam że to nierealne, gdyż Janda też trzyma wysoką formę od początku sezonu jak Ahonen. Ale pomarzyć zawsze można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 19:26 Gość portalu: majrix napisał(a): > Hej :) Odpowiadając tobie a nie komu innemu żeby nie być posądzonym o > niezdrowe podniecanie się to co napisałem jest możliwe przy kilku warunkach... Hej, ponownie! "Ale pomarzyć zawsze można :)" I o to właśnie chodzi w kibicowaniu, bo kibic to nikt inny jak właśnie marzyciel i - w wypadku skoków narciarskich - zaklinacz wiatrów. Natomiast jeżeli chodzi o odpuszczanie konkursów, to są dwie teorie: 1. pierwsza mówi, że jak skoczek przestaje uczestniczyć w konkursach, to może znowu "zatankować" świeżych sił i przystąpić do walki jak odmieniony; 2. druga natomiast mówi, że taka przerwa jest niejako wytrąceniem skoczka z jego dotychczasowego rytmu i powoduje przymus ponownego "wskoczenia" się. Jedną - jak się wydaje nieprzymuszoną - przerwę Janne Ahonen już miał. Czy dobrowolnie odpuści jeszcze jakieś konkursy, trudno powiedzieć. Osobiście bardzo bym się ucieszyła, gdyby Adam w ostatecznym rozrachunku stanął obok Janne i Jakuba na podium. A o Mistrzostwach milczę... żeby nie zapeszyć... sam słusznie napisałeś... "Ale pomarzyć zawsze można :)" Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych wrażen oraz przeżyć kibicowskich! Zakopane czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Do Matyldy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:38 Z przyjemnością przeczytałam Twój post, bo marzy mi się dokładnie takie samo podium - Janne na najwyższym stopniu, bo zasłużył, obok Jakub i Adam. Ten scenariusz nie jest nieprawdopodobny, patrząc na dotychczasowy przebieg rywalizacji. Zobaczymy za 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Do Matyldy IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 19:49 Zgadzam się z wami z obsadą podium. Mój wymarzony scenariusz dotyczący następnego sezonu jest następujący: Adam wygrywa PŚ (doprowadzając oczywiście swój rekord do 40 zwycięstw :) ) i złoto olimpijskie a później kończy karierę!!!! Nierealne? Ja myślę że jak najbardziej realne. A za dwa sezony co? Skoki nadal będą, ale już nie będzie nas tak wielu kibiców w Polsce, wszystko wróci do stanu sprzed 2000 roku. Bo jak ma być lepiej, kiedy głupki z mediów nagłaśniają że Klimek przegrał zawody? Albo że skoczył 135 metrów? Toż to dziesięcioletni chłopak!! Może by coś dała praca od podstaw, ale do tego potrzeba nam więcej Kuttinów, Kruczków i Horngacherów. To musi potrwać i na to trzeba wiele pieniędzy. A obawiam się że boom związany z Małyszem w ostatnich latach został przez decydentów PZN zaprzepaszczony w pięnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Do Echtom i Majrixa IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 20:20 Dzięki za Wasz odzew. Adam ma dzisiaj 27 lat i prawdopodobnie jeszcze dobre trzy lata skakania przed sobą. Teoretycznie mógłby już po sezonie 2005/2006 ją zakończyć jak Robert Korzeniowski w glorii sławy. Z drugiej strony byłaby to wielka strata dla polskich skoków. Myślę mimo wszystko, że Adamowi starczy jeszcze sił i motywacji na dalszą walkę na skoczni. Uważam podobnie jak Wy, że nasze media są po prostu histeryczne. To jest druga strona medalu tego naszego nieszczęsnego PZN-u, którego członkowie bardziej bawią się w politykę zamiast służyć sportowi. Są to niejako atawistyczne zachowania z epoki ludowej, gdzie każdy związek był przedłużonym ramieniem sczezłej PZPR. Zwolnienie Horngachera oraz Kuttina po tym sezonie będzie - jeżeli nastąpi - niewybaczalnym błędem tych panów. Ci dwaj trenerzy potrzebują dużo czasu, aby przede wszystkim zmienić mentalność naszych sportowców, którym brakuje charakteru bardziej niż techniki skoku. Natomiast prasa oraz telewizja zupełnie nie znają umiaru w epatowaniu faktami, do których dorabia się ustawicznie jakieś wybujałe teorie. Czego mi w tym wszystkim brakuje? Rzeczowego potraktowania tematu z wielkim znawstwem tego, o czym się pisze oraz co się komentuje. To nie dużo, a jednak tak wiele. Jestem ciekawa, czy tvp uraczy nas w Zakopcu ponownie Włodzimierzem Iliczjem Wiatromierzem z głosem egzaltowanej pensjonarki. Zobaczymy i usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Matyldy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:25 Oj Majrix jak Ty fajnie piszesz:-) Ktos tutaj na forum napisal, ze brakuje rzetelnej dziennikarskiej oceny skokow, dziennikarze TVP to niestety ignoranci, w prasie niewiele lepiej... Robi sie tylko show, nawet wokol dzieci, bo to sie dobrze sprzedaje... Zadaje sie pytania na poziomie szkoly podstawowej. A PZN troche kuponow odcial- PS w Zakopanem, remonty W. Krokowi. I ja mysle, ze i trenerzy mlodzi sa- tylko dzialacze nie z tej epoki, jak w calym naszym sporcie. jest to wynik praktycznie braku zmian w organizacji i finansowaniu sportu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Majrixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:38 chcciałbym tylko zauważyć, że Małysz wygrywając PŚ w 2002/03 miał 1350 pkt, Ahonen w ubiegłym sezonie 1316. Teraz ma już 1396, z zatem rachunek jest prosty. Uważam, że do konca sezonu Jane pobije wynik Adama z jego najlepszego okresu (2000/2001), kiedy zdobył 1530 pkt. Co do zawodów w Japonii, to odpuszczą sobie je wszyscy zawodnicy z czołówki. Jeżeli Ahonenowi nie przytrafi się jakaś kontuzja, to ma PŚ na 99%. Nie sądzę, aby teraz ktoś zaczął dominować jak czynił to Jane od początku sezonu. Uważam, że będą teraz wygrywali na przemian różni skoczkowie (Ahonen, Małysz, Janda, Morgenstern itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Do Majrixa IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.01.05, 19:05 Okej Pablo, zgadzam się co do ilości punktów. Ale zauważ ile rok temu było odwołanych konkursów, a jaka była ogólna liczba konkursów w sezonie 2000/2001? Zgadzam się z Tobą, że jeśli nikt nie zacznie od razu to jest od Zakopanego dominować jak Janne, nie ma o czym gadać. Szczerze mówiąc, nie wierzę żeby Janda dotrwał do końca sezonu ze swoją formą, zresztą on skacze w kratke (to znaczy zawsze w czołówce jest, ale bez przesady). I jednak myślę że końcówka sezonu analogicznie jak rok temu i nie tylko rok temu będzie dla Ahonena trudniejsza niż konkursy tdo tej pory. I tak na serio, nie życzę mu przegrania PŚ w Planicy. Gdyż tak na prawdę bardzo gsobię go cenię jako zawdonika.\ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Majrixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:18 Otóż to. Myślę, że w tym sezonie Jane naprawdę zasłużył na PŚ. Byłoby wielką niesprawiedliwością losu, gdyby stało się inaczej. Co jako kibic Jane, mam nadzieję, że nie nastąpi. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Majrixa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.05, 19:25 Do Pablo. Zegnam na pewien czas .Jutro wybieram sie do Polski i pewnie bede tez w soboto - niedziele w Zakopanem. Nie przewiduje problemow z kartami wstepu , jak juz to jest to tylko kwestia ceny. Nie bede mial za to dostepu do internetu, chyba ze odwiedze jakas internet - cafe, jak juz to w niedziele albo w poniedzialek.I z tego powodu nie bede mogl Cie wspierac gdy bedziesz sie musial przebijac z Twoja racja.A w Zakopanem bede do rozpoznania jako ten najurodziwszy mlodzieniec z balonem w kolorach Finlandii w rece. I mam nadzieje , ze nie oberwe nagle puszka po piwie albo kulka sniegu z kamieniem w srodku.Wiec zegnam Ciebie , rowniez innych bliskich mi duchem kibicow Ahonena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:43 Lepiej nie przyjeżdżaj do Zakopanego, bo nie przyniesie to szczęścia Jane. Ostatnio jak pojechałeś do Bischofschofen to Jane był drugi... pozdrawiam i do następnego przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archi Re: do Schuji i Paplo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:45 Paplo i Schuja jak my kibice Malysza to malyszomaniacy to Wy z cala pewnoscia jestescie Achonenomaniakami!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do Schuji i Paplo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:10 Wlasnie Archi, o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Z PEWNOSCIA PABLO I SCHUJA TO BUCE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:17 ...i nie zmienia sie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Do Majrixa IP: *.chello.pl 23.01.05, 20:23 Mam nadzieje ze oberwiesz sniezka, i to kilkoma, oczywiscie bez kamienia, az tak wredny nie jestem:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OyG Re: Do Majrixa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 01:19 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Jeżeli Ahonenowi nie przytrafi > > się jakaś kontuzja, to ma PŚ na 99%. Nie sądzę, aby teraz ktoś zaczął dominować > > jak czynił to Jane od początku sezonu. Uważam, że będą teraz wygrywali na > przemian różni skoczkowie (Ahonen, Małysz, Janda, Morgenstern itd). Bardzo sensowne założenia. Rozwinięcie itd. listy potencjalnych triumfatorów - rosnacy w siłę Jussilainen, Ito u siebie, może Spaeth, może Hautamaeki, raczej pod koniec sezonu, Widhoelzl może gotować się na Planicę. Ljokelsoey i Hoellwarth wydają się być na fali opadającej, Austriak drugie połowy sezonów ma zwykle dość słabe. Po 17 konkursach trudno uwierzyć, żeby nagle wyskoczył jakiś królik z kapelusza, najwyżej ktoś może zamieszać w jakimś konkursie, podczas którego będzie mocno wiało. Granicę 1000 punktów powinni przekroczyć, poza Ahonenem - Janda, Małysz i Morgenstern, w zasadzie też Hoellwarth i Ljokelsoey, jednak niekoniecznie. O drugie miejsce walka raczej Janda-Małysz, jeżeli nie rozstrzygnie się do Planicy, M. moze być w lepszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glon Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.akademiki.uni.torun.pl 23.01.05, 19:40 Wkurzają mnie Wasze komentarze! Co z tego, że w 2 serii skoczyło 8 lepiej od Adama! on był 2!!! Super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnie Re: Titisee-Neustadt. Trójka Polaków w konkursie IP: *.adsl.hansenet.de 23.01.05, 21:34 Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego limitu transferu. ---------- Może kubusiu zainwestujesz dwa zlote w swoje wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś Adaśko debejściak !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:51 niech se Janda tys pociućka a Adaśko i tak jest mistrzem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Ahonem IP: *.hel182.suomicom.fi 23.01.05, 23:15 dzisiaj myslal o Zakopcu.Przyjedzie i wygra a Malyszowi juz sie nogi trzesa. I Mateja w koncu pokona tam Malysza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleszka Re: Ahonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:26 honoCiekawe komu Pablo i Schuja kibicowali przed Ahonenem?Pewnie Małyszowi a wcześniej Martinowi S.I innym,którzy akurat byli na topie.Larwe i przyjemne takie kibicowanie .Zawsze Twój"koń" jest pierwszy.Tylko chyba nie o to chodzi.Umieć kibicować i trzymać kciuki wtedy,gdy się nie wiedzie-to według mnie jest prawdziwe kibicowanie.Pozdro dla Ahonena(chylę czoła w dotychczasowych konkursach),Jandy i innych!Ale zwycięstw życzę Małyszowi!!!!!!! Gdyby nie On,nie byłoby takiego zainteresowania skokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś Re: Ahonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:20 słusznie prawisz Kuleszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Lubie takie zestawienia ;-) IP: *.mad.east.verizon.net 24.01.05, 00:40 "Pierwszy skoczył 111 m, drugi 101,5, a i tak nie był najgorszy. Metr bliżej lądował Tami Kiuru." Tak jak za Gierka: "Traktor ma trzy kola dobre". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopan czechom gratulujemy jandy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 07:50 ... Odpowiedz Link Zgłoś