Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mecz z Bialorusia

IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 07.02.05, 20:29
    Wg treningu Polska wystapi w skladzie

Dudek - Baszczyński, Kłos, Głowacki, Rząsa - Kosowski, Kałużny, Mila,
    Krzynówek - Żurawski, Frankowski

Taki sparing to dobry moment, zeby forum obudzic w koncu z zimowego snu ;)
    Jakies uwagi? Ktos liczy na dorby wynik?
    Obserwuj wątek
      • adam81w Re: Mecz z Bialorusia 07.02.05, 20:34
        ja mam pytanie czy drugi mecz z bialorusia w polskim skladzie tez sie bedzie
        liczyl jako miedzypanstwowy czy tez nie ? bo co rozne swiry dezinformuja ze
        drugi mecz gramy pod szyldem liga polska , wiec jak to w koncu jest , gramy
        mecz Polska - bioalorus czy tez liga polska - bialorus ? bo to jest roznica
        nieprawdaz ,
        • Gość: mmm Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 07.02.05, 21:02
          Nie slyszalem o takim tworze jak "Druzyna Ligi Polskiej". Mysle, ze to tylko
          skrot. Bedzie grala reprezentacja.
          • Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: 213.241.56.* 08.02.05, 10:50
            > Nie slyszalem o takim tworze jak "Druzyna Ligi Polskiej". Mysle, ze to tylko
            > skrot. Bedzie grala reprezentacja.

Jeśli to miałby być skkrót, to lepiej, żeby nazywało się Zespół Ligi Polskiej.
            Czyli zlep.
            Albo Drużyna Obiecujących Orange Polskiej Ekstraklasy Klubowej.
      • adam81w Re: Mecz z Bialorusia 07.02.05, 20:49
        super tak na marginesie ze nie bedzie szymkowiaka , mistrza europy do 16
        chyba , i co z niego sie rozwinelo
        • Gość: mmm Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 07.02.05, 21:02
          A Porter znowu napisze, ze sniezyca wygrala Janasowi mecz ;)))))
          • mihal_04 Re: Mecz z Bialorusia 07.02.05, 21:54
            Nie badzi taki hop do przodu z tym wygraniem.
            • Gość: mmm Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 07.02.05, 22:25
              No to, ze przegrali bo dojechali wszyscy oprocz Szymkowiaka. Pasi? ;)
      • Gość: mmm Placz Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 08.02.05, 05:23
        Mimo świetnej wiosny i dobrej jesieni, na kadrę jeździ jedynie Artur Boruc.

- Zazdroszczę mu. Nie ukrywam, że jestem rozczarowany brakiem powołania. Każdy
        by był na moim miejscu. Jak bym dobrze nie grał, nie byłoby sprawy. A tymczasem
        nie znalazłem uznania w oczach trenera nawet latem, gdy reprezentacja ligi
        polskiej pojechała do Stanów Zjednoczonych.

Jak pan myśli, co musi pan zrobić, żeby otrzymać powołanie

- Ja robię dalej to, co mogę. Ale okazuje się, że Paweł Janas widzi mnie tylko
        w kadrze B. W niej też pokazałem się z chyba dobrej strony, ale wiele mi to nie
        dało. Selekcjoner widać ma alergię na moje nazwisko... Na to nie jestem w
        stanie nic poradzić. Przypomnę tylko, że na początku swojej kadencji trener
        Janas obiecywał, że przed nikim drzwi do kadry nie zamyka. Mówił, że będzie
        doceniał zawodników, którzy wyróżniają się w lidze. Ale widać, że były to
        jedynie deklaracje.

Pogodził się pan już z tym, że do kadry nie wróci?

Na razie przyjąłem do wiadomości, że nie ma dla mnie miejsca w tej
        reprezentacji. Innego wyjścia nie mam. Ale nadal będę walczył. Jeśli
        selekcjoner wyśle powołanie, bez wahania pojadę na zgrupowanie. Ja po prostu
        marzę o kadrze.

Wiosną powinno być panu łatwiej przypomnieć się trenerowi reprezentacji, bo
        klubowy trener ustawia pana na pozycji wysuniętego napasnika, na którego ma
        grać cały zespół.

- To wcale nie wygląda tak różowo. Teoretycznie rzeczywiście łatwiej powinno mi
        się strzelać , bo nasz system przypomina choinkę. Ja jestem na jej szczycie, a
        całe to drzewko ma grać na mnie. To teoria, a poza tym, my dopiero uczymy się
        tego systemu. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce. Zresztą nie bedę tylko
        czekał na podania. Mam dużo grać tyłem do bramki i zagrywać piłki do
        skrzydłowych. Ale już były sparingi, gdzie grałem na pozycji skrzydłowego i też
        się nieźle czułem.

Najlepszy fragment o choince.
        • Gość: Porter Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: 213.241.56.* 08.02.05, 10:52
          Gdyby grał w Wiśle - miałby abonament na grę w reprezentacji.
          • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.cs.ucr.edu 08.02.05, 20:24
            Slowami mojego idola: "Nie rob circus na forum"
            • porter11 Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego 09.02.05, 12:19

Circus po łacinie to amfiteatr. Cyrk - jako widowisko to circenses.
              -----------------------------------------
              Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
              (c) bzyk7
              • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 09.02.05, 16:20
                Ja mysle, ze to mialo byc po czesku. Bo tak wlasnie trener Werner Liczka
                skomentowal zagranie pewnego pilkarza na treningu pieta - "Co za circus tu
                robisz?!"

No ale mialo byc o meczu a nie o lacinie.
                • Gość: Porter Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: 213.241.56.* 09.02.05, 17:11
                  Po czesku, to co robi, a zwłaszcza wygaduje Liczka brzmi: "curva, ale kirk".
                  • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 09.02.05, 17:25
                    No dobrze, a wracajac do tematu to ja nie bardzo widze, zeby on sie do kadry
                    nadawal. W meczu z Wisla nie pokazal nic ciekawego. Mial jedna sytuacje, ktora
                    tradycyjnie zepsul. O ile dobrze pamietam dlugo w trakcie rundy nie mogl
                    strzelic gola a "dobra" srednia poprawil dopiero pod koniec.

Wisla w pewnym okresie wykupila najlepszych zawodnikow ligi, trudno sie zatem
                    dziwic, ze oni sa glownie powolywani. No i taki Frankowski - na prawde musial
                    blyszczec, zeby sie w kadrze znalesc. Troche Saganowskiemu do tego poziomu
                    brakuje.
                    • Gość: Cyfra Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.g.pppool.de 09.02.05, 17:44
                      Gość portalu: mmm napisał(a):

> No dobrze, a wracajac do tematu to ja nie bardzo widze, zeby on sie do kadry
                      > nadawal.

Napewno sie Saganowski bardziej do kadry nadaje niz drewniany Wlodarczyk czy
                      Kuzba...
                      Sagan gra coraz lepiej,powraca do dawnej formy i przede wszystkim jest to gracz
                      dobrze wyszkolony technicznie duzo widzacy na boisku.
                      • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 09.02.05, 17:49
                        I zapewne bardziej niz Citko, ale tych pilkarzy w kadrze nie ma, wiec nie wiem
                        o czym mowimy.
                        • Gość: Cyfra Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.g.pppool.de 09.02.05, 19:53
                          Obys sie z Markiem Citko nie pomylil,zobaczysz co w rundzie wiosennej bedzie
                          prezentowal.
                          Poza tym nikt z polskich pilkarzy mu nie dorownuje w wyszkoleniu technicznym
                          nawet Franek.
                          • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 09.02.05, 21:01
                            Wiem Cracovia ma najlepiej wyszkolonych zawodnikow...

Ale zupelnie nie o to mi chodzilo. Moglby dyskutowac o tym czy lepiej wziac
                            Saganowskiego czy Jelenia (jest w kadrze), ale dyskusja czy lepszy Saganowski
                            czy Wlodarczyk nie ma sensu.
                            • Gość: Cyfra Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.g.pppool.de 09.02.05, 21:27
                              Poprostu ja uwazam ze Saganowski obecnie jest po Frankowskim i Zurawskim
                              trzecim napastnikiem w Polsce.
                              A jesli chodzi o Jelenia to duzo sie jeszcze od Sagana musi uczyc ....
                              • porter11 Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego 09.02.05, 22:29

A ja uważam, że Żurawski i Frankowski są świetni na słabych i średnich
                                przeciwników. Kiedy można wygrać, wszystko jest OK. Kiedy zwycięstwo trzeba
                                wywalczyć i pociągnąć za sobą drużynę - to oni się do tego nie nadają. A bez
                                tego nie ma mowy o prawdziwych sukcesach.

-----------------------------------------
                                Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                                (c) bzyk7
                                • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 09.02.05, 22:54
                                  Ale co ma jedno do drugiego?
                                • Gość: Porter Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:54
                                  Dopóki będziemy opierać grę reprezntacji na Żurawskim - dopóty będzie, jak dziś
                                  z Białorusią. Jak nie idzie, to on nie szarpnie.
                                  • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.ucr.edu 10.02.05, 00:20
                                    Czy sugerujesz, ze nalezy oprzec reprezentacje na Saganowskim, czy dalej
                                    pleciesz nie na temat?
                                    • Gość: Porter Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: 213.241.56.* 10.02.05, 08:03
                                      Ja się oczywiście nie znam , ale w meczu z Białorusią na pewno więcej pożytku
                                      byłoby z Saganowskiego, który biega, walczy i wychodzi na pozycje niż z
                                      Żurawskiego, który nie biega, nie walczy i nie wychodzi na pozycje.
                                      • Gość: mmm Re: Uzasadnione zastrzeżenia Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 10.02.05, 08:39
                                        > Ja się oczywiście nie znam

Przez grzecznosc nie przecze.
      • fle_xx Re: Mecz z Bialorusia 08.02.05, 09:49
        Szkoda ze nie ma Wasiliuka:D
      • Gość: m04 Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lublin.mm.pl 09.02.05, 15:31
        "Czy trener Janas ma do mnie pretensje? Nie, bo to siła wyższa. Ja też bardzo
        chciałem przyjechać do Polski, bo do Trabzonu dotarłem prosto z obozu Wisły i
        nie mam zbyt wielu swoich rzeczy. Liczę, że dostanę powołanie na spotkania
        eliminacyjne do mistrzostw świata."

Jak Simek tak dlugo wytrzyma bez swoich rzeczy? Swoja droga zawsze wiedzialem,
        ze nasi reprezentanci maja odpowiednia motywacje do przyjazdu na zgrupowania i
        grze w druzynie narodowej. Na przyklad Zurawski pragnie sie wygrzebac z dolka,
        by wreszcie mógl spelnic marzenia grajac w druzynie, która bedzie grala z kims,
        kto bedzie gral w Lidze Mistrzów.
        • Gość: m04 Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lublin.mm.pl 09.02.05, 15:33
          *gry w druzynie narodowej* (bo mnie zaraz porter poprawi)
          • Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: 213.241.56.* 09.02.05, 17:12
            Waćpan prawisz zbyt zawile...
      • seven Re: Mecz z Bialorusia 09.02.05, 23:25
        mecz jak mecz, mam nadzieje ze ostatni dla kaluznego, no i dobrze by bylo tez gdyby repra
        odpoczela od np zajaca, czy mili... aa napastnicy powinni zaplacic jakas kare, bo ja rozumiem,
        ze mozna raz nie trafic w dobrej sytuacji, ale sa pewne granice- zurawski nie wykorzystuje
        pozycji, z ktorej trafilby w lidze w ciemno, franek to samo, rasiak to juz szkoda mowic. co do
        calego meczu to mozna tylko napisac: wstyd, na plus wyroznili sie wg mnie gorawski, kosowski,
        radomski (ale on moze glownie dlatego, ze gorszego wrazenia niz kaluzny nie mogl zrobic).

nie moge tez nie wspomniec o fenomenalnej realizacji meczu przez tvp - gdyby ktos nie
        wiedzial to trenerem zarowno polskiej jak i bialoruskiej reprezentacji jest niejaki "Cz.
        Michniewicz". poziomem realizatorom dorownali tez, jakze by inaczej, ekspert-lazarek i ten
        koles co komentowal, brawo brawo.
        • Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:56
          Czego chcesz od Rasiaka? Grał 20 minut i nie dostał ani jednego dobrego
          podania.
          • Gość: Miki Re: Mecz z Bialorusia IP: *.aster.pl 10.02.05, 00:24
            O nie, dostał dobre podanie, był sam na sam z.... bramką. I powinien strzelić
            na 2:1. Ciekawe jakby się potoczyły dalej losy tego meczu. A gdy Hleb strzelił
            2 bramę dla Białorusi, to już było po ptokach. Nasi nie umieli stworzyć jakiejś
            akcji bramkowej. Jedynie nie zawiódł Żurawski, jak zwykle strzelił na 1:1.
            Szkoda, że reszta zagrała fatalnie.
            • Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: 213.241.56.* 10.02.05, 07:59
              Nie przesadzaj - Rasiak dostał podanie na wysokości pasa i do tego do tyłu. Jak
              porównasz to z ilością okazji, które spatałaszył Żurawski, czy Frankowski
              (którzy chcieli chyba pokazać, że takim Białorusinom, to oni strzelają bez
              wyjmowania rąk z kieszeni) to to było małe Miki.
              A sytuacje przestaliśmy w ogóle stwarzać, kiedy z boiska zszedł Krzynówek.
              • Gość: Krzyś Re: Mecz z Bialorusia IP: *.pke.pl 10.02.05, 08:09
                Porter: obrońca ucieśnionych. Zawsze w opozycji( Rasiak) ;)))))
                Mówisz, że Żurawski nie biega, nie wychodzi na pozycje i takie tam.
                Ale bramki strzela, nie?
                Saganowski, a kto to k...a jest???? Obrażalski typ i tyle.

Mnie jest brak Smolarka (syna mojego idola sprzed lat). Jak go Dżepetto na
                eliminacje nie powoła to jest ciulem i kropka ;<
                • Gość: mmm Re: Mecz z Bialorusia IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 10.02.05, 08:39
                  uuuu, ale Smolarek to sie sam wypisal z tego interesu.
                  • Gość: Krzyś Re: Mecz z Bialorusia IP: *.pke.pl 10.02.05, 08:52
                    poczytaj sobie jego wypowiedzi, On chce grać, tylko "coś" mu przeszkadza ...
                    • Gość: Cyfra Re: Mecz z Bialorusia IP: *.g.pppool.de 10.02.05, 09:15
                      Ten mecz pokazal to co od dawna mowilem ze polska pilka to strefa spadkowa
                      drugiej ligi europejskiej.Dlatego porazka Wisly z Dinamem nigdy nie traktowalem
                      jako wpadke bo spotkaly sie druzyny reprezentujace mniej wiecej taki sam poziom
                      sportowy.
                      Trzeba oceniac sily na zamiary i mocarstwowe zapedy odlozyc do lamusa.
                      Europa poszla do przodu a my do tylu.
                      I nie zmieni tego nawet ewentualny awans do MS,bo bedzie i tak szczesliwym
                      przypadkiem losu a tam i tak nic nie zdzialamy.
                      • Gość: Krzyś Re: Mecz z Bialorusia IP: *.pke.pl 10.02.05, 09:23
                        Tak to jest, w Białorusi aby grać w zachodnim klubie, najpierw pokarz co umiesz
                        w Reprezenatacji, a u nas odwrotnie i dlatego jest jak jest, poza pojedyńczymi
                        zrywami.

• Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:58
                  Ja tam myślę, że lepiej, żeby w reprezentacji grali ludzie, którym na tym
                  zależy. Kiedy oglądam leniwe truchtanie i nonszalancję Wybitnego Macieja, to
                  mam wątpliwości, czy mu zależy. Saganowskiemu zależy i jest dużo bardziej
                  waleczny i dynamiczny, niż Żurawski.
                  A Smolarek niech spada. Dopóki nie chcieli się go pozbyć z Rotterdamu, to jakoś
                  jak nie urok, to sraczka stawały na przeszkodzie jego występom w reprezentacji.
                  Szczytem wszystkiego było oświadczenie, że jego młóody organizm potrzebuje
                  wypoczynku.
      • oregon Re: Mecz z Bialorusia 10.02.05, 11:01
        Wyniku nie oceniam, bo z jednej strony to wstyd, a z drugiej tylko towarzyski,
        a w zasadzie równie dobrze moglo byc 3-1 dla nas.
        Ocena pilkarzy:
        Kałużny - z ciężkim sercem, ale "dziękujemy", outsider drugiej bundesligi to już
        jednak przesada, licze jednak że Janas nie wróci do koncepcji z Lewandowskim
        czy Kukiełką...Radomski nie był najgorszy, a największe nadzieje wiąże z
        powrotem do formy Sobolewskiego!

Mila - uważam ze jest lepszy od Szymkowiaka, ale nie na tyle dobry zeby grać w
        kadrze. Biega, walczy, kiwa, ale co z tego? kompletnie bezproduktywny...nie ma
        nowych twarzy na tej pozycji, ale zdaje sie że do Lubina przeszedł Iwański, może
        odkryje swój talent przed światem :)

Krzynowek, Kosowski, Żurawski, Frankowski - zagrali srednio, ale nie poddaje
        ich zadnej krytyce, bo akurat oni muszą grać, bo są zwyczajnie najlepsi...

Bramkarze i stoperzy - po prostu zagrali...

boczni obrońcy - Rząsa, Żewłakow - kompromitacja po raz kolejny...nie sposób
        ich porównać do Evry, Brigde'a czy Lahma...

Rasiak - w tej chwili zdecydowanie jestem na "nie"...po prostu nie wykorzystuje
        sytuacji i nic wiecej nie trzeba dodawać...

Gorawski - bardzo pozytywnie go oceniam, jest zadziorny, zdecydowany, co raz
        szybszy, wciąż sie rozwija! Wraz z Zieńczukiem mogą tworzyć ciekawą alternatywe
        dla pary Krzynówek/Kosowski, w tej sytuacji nie widze miejsca dla Smolarka, o
        którego pytał ktoś wyżej...chyba żeby zaeksperymentować z Ebim jako środkowym...

Aleksander Hleb to klasa swiatowa juz od kilku lat i potwierdza to z każdym
        meczem! Ale jakby Mila miał Krasimira Bałakowa za nauczyciela to też by
        świetnie grał :)

A jak to wogóle jest z tym Hlebem/Glebem? W Niemczech zawsze Hleb, w prasie
        tylko sporadycznie Gleb, a polskiej telewizji zawsze Gleb? Jest tu jakis
        rusycysta?
        Pzdr.

• Gość: Porter Re: Mecz z Bialorusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:05
          Cyrylicą pisze się Gleb (przez G), czyta sie Hleb, przy czym to H jest bardzo
          twarde, gardłowe. Można transkrybować na Gleb, Hleb, Glieb, i Hlieb. Nie jestem
          rusycystą, ale sądzę, że tak to wygląda.
          • oregon Re: Mecz z Bialorusia 10.02.05, 11:10
            Dzięki.
            Swoją drogą szkoda ze nie mamy w pomocy jednego Hleba, jednego Gleba i po
            jednym Hliebie i Gliebie...nie byłoby problemu z Sebastianami i Szymkami :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka