Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

100 kont = 100 szans?

31.05.02, 23:23
    Czy jeden człowiek może założyć 100 kont internetowych u was i ma wtedy 100
    szans na wygranie konkursu?
    Obserwuj wątek
      • dooding Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 02:49
        Właśnie, zauważyłem że niektórzy stosują taką zagrywkę, powinniście usunąć
        takie konta z konkursu oraz wykluczyć osoby stosujące takie metody z dalszego
        udziału, w przeciwnym wypadku stanie się tak iż osoby mające stały dostęp do
        sieci aby zwiększyć swoje szanse pozakładają powiedzmy po 300 kont i stworzą
        kombinacje różnych wyników, a to chyba jest nie fair ???
        • uuu3 Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 10:54
          Chyba sie mylicie...
          Jesli ktos ma nawet 1000 kont, to np. po obstawieniu dobrego wyniku na koncie
          nr 1 to wlasnie tam musi trafnie wytypowac kolejny wynik by miec jakies szanse.
          A to tak, jak by mial jedno konto! Przeciez nie ma nagrod za konkretną kolejke
          pozdrawiam
          • macias Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 11:46
            Czysta matematyka - niezaleznie od wszystkiego ktos, kto ma 100 razy wiecej
            kont, niz np. ja ma 100 razy wieksza szanse na zwyciestwo...
            • dooding Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 12:01
              Dokładnie, czysta matematyka, przy większej ilości kont zawsze jest możliwość
              stworzenia różnych kombinacji, np. na 1 wygrana Niemców z Arabią i remis
              Kamerunu z Irlandią, na 2 wygrana Niemców i wygrana Kamerunu itd. zawsze są to
              DUŻO większe szanse na odniesienie zwycięstwa w konkursie niż mając 1 konto.
              Ale widzę że redakcji to nie przeszkadza że w konkursie są łamane zasady fair
              play, drugi dzień mistrzostw trzeci mecz, a z ich strony żadnej reakcji...
              • silas Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 13:24
                Jak najbardziej popieram przedmowcow.Juz po pierwszych 3 meczach widac
                kombinatorow.
                • glazerpl Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 15:50
                  Niestety caly problem w tym, ze dla portlau im wiecej kont tym lepiej. Moga
                  wtedy powiedziec, ze oferuja mailing na xxxxxxxxx kont.
                  • wortal dokładnie 02.06.02, 14:32
                    glazerpl napisał(a):

> Niestety caly problem w tym, ze dla portlau im wiecej kont tym lepiej. Moga
                    > wtedy powiedziec, ze oferuja mailing na xxxxxxxxx kont.

Dokładnie tak jak mówisz
                    szkoda dla tych co graja :(
                    ---
                    Zapraszam na
                    www.wortal.prv.pl
          • wea Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 21:55
            No nie świrujcie..przecież każdy dobrze wie,że jak ktoś założy sobie 100
            kont...to np.taki mecz Francja-Senegal wytypuje poprawnie na dwóch kontach...to
            ma za niego 10 pkt!!! A to już jest duża przewaga...no a gdyby miał jedno konto
            zapewne tak by nie typował...i nie odskoczył konkurencji.Już pisałem w tej
            sprawie do Gazety...ale tam najwyraźniej nikt tych maili nie czyta..chociaż
            niby mamy się tam zgłaszać z wszelkiego rodzaju problemami.Oczywiście również
            moim zdaniem osoby,które założyły więcej niż1 konto do konkusru powinny zostać
            zdyskwalifikowane...bo co to za zabawa z oszustwem?

Pozdrawiam...WEA
            • czika Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 00:49
              Ktoś kto gra w zakładach bukmacherskich lub grał w zakładach piłkarskich
              totolotka ,to wie jak rozpisać wyniki blokowo ,żaden problem.Wystarcz mieć te
              100/200 kont i wyniki murowane.A co do nagród, to co warta byłaby wtedy
              rywalizacja? Owszem, satysfakcja jest fajna, ale jeśl przy tym można jeszcz
              wygrać choćby symboliczną nagrodę to nie widzę w tym nic złego. Najważniejsze
              aby rywalizacja była równa i sprawiedliwa, REDAKCJA POWINNA ZWERYFIKOWAĆ KONTA
              JAK RÓWNIEŻ WYNIKI.
              • dziubeque Re: 100 kont = 100 szans? 03.06.02, 18:10
                uwazasz ze wyniki na mistrzostwach sa ustawiane?
      • wirnik Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 14:39
        To jest prawda i musicie coś z tym zrobić!!!!!!!!!
        • a.camus bzdury!!! 01.06.02, 16:15
          Chyba zupelnie nie wiecie co mowicie!!!
          Opiszcie teoretyczną sytuację, w której posiadacz chocby 1000 kont miałby
          wieksze sznse wygrać!!!!
          Gdyby chocby dwoma kontami chciałby być w czołówce musiałby na obydwu obstawiać
          jednakowo. A gdyby - o co wam chodzi - kombinował rózne wyniki, to tylko na
          jednym koncie miałby szanse - na pozostałych by odpadł!!!
          Ale czekam...
          • dooding Re: bzdury!!! 01.06.02, 18:40
            a.camus napisał(a):

> Chyba zupelnie nie wiecie co mowicie!!!
            > Opiszcie teoretyczną sytuację, w której posiadacz chocby 1000 kont miałby
            > wieksze sznse wygrać!!!!
            > Gdyby chocby dwoma kontami chciałby być w czołówce musiałby na obydwu obstawiać
            >
            > jednakowo. A gdyby - o co wam chodzi - kombinował rózne wyniki, to tylko na
            > jednym koncie miałby szanse - na pozostałych by odpadł!!!
            > Ale czekam...

Wiesz co, widać że chyba spałeś na lekcjach matematyki, nikt Ci nie będzie
            tłumaczył na jakiej zasadzie ten ktoś ma większe szanse, skoro na matematyce ten
            temat Cie nie interesował to teraz tym bardziej szkoda tłumaczyć, ale gdybyś
            jednak wykazał zainteresowania to odsyłam do podręczników matematycznych,
            rozdział o permutacjach, kombinacjach, silni, w ogóle cały rozdział o
            prawdopodobieństwie, może po takiej lekturze nabierzesz pewności co do zasadności
            naszych protestów.

BTW A jak myślisz, na jakiej zasadzie działają systemy lotka, lub
            tzw. "spółdzielnie" graczy lotto ? Mała podpowiedź, poczytaj podręczniki do
            matematyki to się dowiesz...
            • koland Re: bzdury!!! 02.06.02, 21:15
              racja!!! to tylko psuje zabawe !

a moze sami zrobimy lige typerow ?

jakies pomysly ?
            • dziubeque Re: bzdury!!! 03.06.02, 18:17
              > Wiesz co, widać że chyba spałeś na lekcjach matematyki, nikt Ci nie będzie
              > tłumaczył na jakiej zasadzie ten ktoś ma większe szanse, skoro na matematyce
              > ten temat Cie nie interesował to teraz tym bardziej szkoda tłumaczyć, ale
              > gdybyś jednak wykazał zainteresowania to odsyłam do podręczników
              > matematycznych, rozdział o permutacjach, kombinacjach, silni, w ogóle cały
              > rozdział o prawdopodobieństwie, może po takiej lekturze nabierzesz pewności
              > co do zasadnoś ci naszych protestów.

zeby miec pewnosc ze wygrasz to ile trzeba zalozyc kont?
              100 czy 200 czy moze jeszcze wiecej?
      • riveride Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 16:36
        Zawsze uważałem, że konkursy z nagrodami to nieporozumienie...
        Gdyby nagród nie było - nie byłoby kombinatorów...
        Nagrody niszczą ducha rywalizacji fair-play...

Gdyby na przykład Francja mogła zagrać dwa razy spotkanie z Senegalem - to nie
        podniosłoby to jej szans na zdobycie mistrzostwa świata? Ktoś powie - i tak
        musi wygrać z kimś tam w ćwierćfinale... Ale ja uważam, że możliwość rozegrania
        dwóch pierwszych meczów zwiększyłoby szansę zdobycia mistrzostwa - bo zwiększa
        szansę wyjścia z grypy... Takie jest moje zdanie... Owe 10 pkt. zdobyte na
        wygranej Snenegalu traktować należy analogicznie...

Odpowiadam na wąpliwość dotyczącą 1000 kont... Oczywiście nawet jak ktoś ma 100
        kont... nie obstawiał bęzie 100 różnych wyników... Prawdopodobnych wyników jest
        znacznie mniej... Jest mnóstwo sprytnych kombinatorów... Oni wiedzą, że lepiej
        dany wynik (np. 0:1 dla Senegalu) obstawić kilka razy bo potem są też inne
        mecze niż wymyślać np.4:4...

I na prawdę wydaje mi się, że 10 pkt. na starcie to duży handicap...
        • riveride Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 16:40
          A tak swoją drogą to dziwię się Chinom...
          Niech spojrzą na Wielką Brytanię - mieli w eliminacjach reprezentacje Anglii,
          Walii, Szkocji czy Irlandii płn...
          Chiny... 1,3 mld kraj stać przecież na kilka reprezentacji, a to oznacza
          większe szanse...
        • adamvirus Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 16:21
          Ludzie nie przesadzajcie myśle że zamiast zakładać nowe konta trzeba oglądać
          mecze i mieć pojęcie o piłce. Ci którzy klonują konta im dłużej konkurs będzie
          trwał będą coraz niżej.Ja mam jedno i na razie nie jest źle co mecz to jestem
          wyżej.
        • glazerpl Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 19:52
          To nie chodzi tylko o mecz FRA-SEN. Przeciez rownoczesnie z tym meczem mozna
          bylo obstawiac od razu kilka innych. Jak ktos zalozyl sobie kilkadziesiat kont
          to mogl tyle kombinacji tych meczy ustawic i jednym kontem (albo kilkoma jesli
          obstawial np. takie same kombinacje po kilka razy) trafic wszystkie wyniki, co
          dalo mu ogromna przewage na starcie.
          • dziubeque Re: 100 kont = 100 szans? 03.06.02, 18:21
            > To nie chodzi tylko o mecz FRA-SEN. Przeciez rownoczesnie z tym meczem mozna
            > bylo obstawiac od razu kilka innych. Jak ktos zalozyl sobie kilkadziesiat kont
            > to mogl tyle kombinacji tych meczy ustawic i jednym kontem (albo kilkoma jesli
            > obstawial np. takie same kombinacje po kilka razy) trafic wszystkie wyniki, co
            > dalo mu ogromna przewage na starcie.

i co Ci da taka przewaga na starcie jesli pozniej mozesz zdobyc za jeden mecz (np
            final) okolo 120 punktow?
      • maziar15 Re: 100 kont = 100 szans? 01.06.02, 22:29
        A ja mam 2 pumty i sie ciesze :D
      • kpuch Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 09:28
        Panowie (i Panie)... jeżeli redakcja nic nie zrobiła w sprawie klonów przez
        cztery miesiące trwania konkursu Ad-Am (gdzie klonowanie było o tyle
        korzystniejsze, że za każdy konkurs były nagrody), potem przez następnych kilka
        miesięcy Piłkarzyków (chociaż tam klonowanie było wyjątkowo utrudnione - ciągłe
        kombinowanie ze składami na kilku kontach to napewno duża sztuka), to tym
        bardziej nic nie zrobi w czasie miesiąca Piłkarzyków mundialowych... walić
        to... pozdrówka dla jednokontowców...
        obstawiam i obstawiam, a tutaj ani punkcika...
        cholera ;-)))
        • judd Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 10:00
          Masz zupełną rację, ich to w ogóle nie obchodzi, że ktoś tam ma 100 kont, i że
          to jest nie fair, i na pewno nie będą się wysilać, żeby coś z tym zrobić.
          Chociaż wcale mi się to nie podoba, to trudno, i tak nie liczę na nagrody. Gram
          sobie dla satysfakcji. Mam już siedem punktów i jestem z siebie dumna!!!
          Pozdrawiam!
      • premous Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 12:22
        A nasza propozycja do redakcji jest taka: NIE USUWAJCIE TYCH SKLONOWANYCH
        KONT!!! Po ogłoszeniu wyniku sprawdzić czy na dane gościa który wygrywa nagrodę
        było choć jedno inne z tymi samymi danymi (adres, imię, nazwisko czyli te za
        pomocą których można zidentyfikować "zwycięzcę"). Jeśli są przynajmniej dwa
        takie konta - gościa wykluczyć na np. 5 lat z jakichkolwiek konkursów w tym
        portalu. Pozdrawiam - Przemek

• supertyper Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 16:18
          dobra propozycja Przemek ale jest jeden problem ja mam jedno konto i mój brat
          jedno więc nasze dane różnią się tylko imieniem
        • scorpiooo Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 17:03
          Przeczytalem wiekszosc maili z dyskusji. Sam sie przez chwile zastanawialem nad
          klonowaniem. Na razie mam jedno. Gora sa jednak ci ktorzy sklonowali konta od
          poczatku bo potem maja wieksze szanse. W jednym z listow bylo napisane ze to
          nagrody powoduja kombinowanie. Jest na onecie taka gra gieldowa, bez nagrod, i
          co sa ludzie ktorzy maja tam po kilkanascie kont, tylko po to zeby zajsc jak
          najwyzej. To jest duch rywalizacji i kazdy chce byc jak najlepszy. Zgadzam sie
          ze nie jest to do konca fair. Jednak nie martwmy sie, uwazam ze po kilku
          dniach, przestana sie robic klony, bo nie bedzie juz realne dogonienie czolowki
          nawet z 1000 klonow.
          Jezeli chodzi o propozycje zeby wykluczyc zwyciezce z gier w portalu na 5 lat,
          uwazam to za bzdure. Po pierwsze portal jest po to zeby zarabiac, i zeby
          utrzymywac najwierniejszych uzytkownikow a nie po to zeby ich wyrzucac.
          Wiekszosc z was patrzy z punktu widzenia klienta, a spojzcie z punktu widzenia
          portalu. Dlaczego niby maja kasowac. Juz ktos pisal, maja wtedy wiecej klientow
          do ktorych mailingi moga sprzedac a wiec i wiecej zarobic. A portal nie jest po
          to zeby wszyscy za darmo czytali gazete, korzystali z wielu uslug, grali w
          pilkarzyki, ale rowniez po to zeby zaplacic tym ludziom ktorzy pracuja, tak jak
          ja i wiekszosc ludzi. Oni po prostu pracuja w portalu, a my gdzie indziej.

Celem mojego maila byla obrona portalu.

Ja jednak jestem jednokontowcem i na razie mi sie podoba.

W innym mailu napisze swoja opinie jak bawic sie w pilkarzyki lepiej, jezeli
          kogos to interesuje prosze poszukac w glownym katalogu forum

Pozdrawiam
          • tytlak Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 22:43
            ha gdyby nie klony to bysmy byli wysoko!! ja mam 11 pkt, a cholerny
            niesprawiedliwy karny dla rpa wydarl mi kolejne 6! i by bylo 17 i tylko ta
            fatalna francja, ktora troche popsula zabawe i dala ogromna szanse kombinatorom!
            ale na pocieszenie- jak ktos ma 100 kont to ile czasu spedzi na typowaniu,
            klikaniu, logowaniu???? przypuscmy ze jest wielu kombinatorow-jeden wygra maca,
            a reszta bedzie klac!!! a ja bede sie smiac. na nagrody nie liczylem-jestem w
            pierwszym 1000:) i chce sie w nim utrzymac. ps tak naprawde to wina francji, a
            przeciez, moi rodacy, "Polak potrafi" - dobrze o tym
            • riveride Re: 100 kont = 100 szans? 03.06.02, 17:57
              Ejże... należy typować wynik meczu, nie grę zespołów...
              Trzeba przewidywać np. że Francja będzie grała lepiej ale przegra...
              Albo, że Paragwaj będzie lepszy, ale sędziowie w nie najwyższej formie...
        • scovron Re: 100 kont = 100 szans? 02.06.02, 23:59
          cóż, wydaje mi się, że ktoś popełnia zasadniczy błąd. reguły należy ustalić
          przed rozpoczęciem zabawy. natomiast jest zasada "lex retro not agit - prawo
          nie działa wstecz" i tego nalezy się trzymać. aha, ja mam tylko jedno konto.
      • mkl9 Re: 100 kont = 100 szans? 05.06.02, 16:13
        Bez przesady.
        Aby wytypować wynik (zw., remis lub por.) każdego meczu na pewno, trzeba byłoby
        założyć 3 do 64-tej kont. Przy 15000 grających kont jest to niemożliwe.
        Poza tym ktoś, kto grając takim "klonem" nie wytypowałby ani jednego dokładnego
        wyniku trafnie mógłby przegrać z osobą, która trafiła finał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka