Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto po Engelu ?

13.06.02, 10:51
    No właśnie. Czy Waszym zdaniem Jerzy Engel powinien zrezygnować z funkcji
    selekcjonera reprezentacji? A może PZPN powinien go odwołać, nie czekając na
    złożenie przez niego dymisji ? A jeśli tak to kto powinien zostać jego
    następcą ? Wg. Gazety Wyborczej powinien to być obcokrajowiec:
    www2.gazeta.pl/mundial/1,31579,875927.html
    Wg. Przeglądu Sportowego na tą pozycję szykuje się Henryk Kasperczak.
    A ja Waszym zdaniem ? Kasperczak, Okuka, Wdowczyk, Smuda, Gmoch, Wójcik a może
    jednak Engel ?
    A może faktycznie obcokrajowiec ? Tylko kto ?
    P. Truossier, G. Hiddink, B. Metsu, C. Maldini i S.G. Eriksson nie będą
    chcieli, ale są inni jak T. Venables, który pewnie wróci z Austalii, J. Cryuff,
    który teraz tylko reklamuje Hyundaia, B. Milutinovic kończący przygodę z
    Chinami, Lemerre - wielki francuski przegrany (brrr, jak Yaa nie lubie
    Francuzów) Sepp Piontek, który chyba już jest na emeryturze (a może nie?), może
    Dino Zoff - (Yaa szczerze mówiąc nie wiem co On teraz robi) a może któryś z
    trenerów holenderskich, włoskich, angielskich lub hiszpańskich ?
    Moim zdaniem można spróbować trenara z zagranicy. Nie wiem kogo, ale może
    faktycznie to coś da ?
    Pozdrawiam
    Yaa
    Obserwuj wątek
      • mmpm Re: Kto po Engelu ? 13.06.02, 11:09

> A ja Waszym zdaniem ? Kasperczak, Okuka, Wdowczyk, Smuda, Gmoch, Wójcik a może
        > jednak Engel ?

Kasperczak, Smuda, Gmoch, Wójcik to przeszłość. Żaden inny nie jest lepszy od
        Engela.

> A może faktycznie obcokrajowiec ?

WYŁĄCZNIE!

Tylko kto ?
        > P. Truossier, G. Hiddink, B. Metsu, C. Maldini i S.G. Eriksson nie będą
        > chcieli,

Gdyby im odpowiednio zapłacić... Ale czy pzpn odważy się zatrudnić trenera za co
        najmnie milion $ rocznie?

ale są inni jak T. Venables, który pewnie wróci z Austalii, J. Cryuff,
        >
        > który teraz tylko reklamuje Hyundaia, B. Milutinovic kończący przygodę z
        > Chinami, Lemerre - wielki francuski przegrany (brrr, jak Yaa nie lubie
        > Francuzów) Sepp Piontek, który chyba już jest na emeryturze (a może nie?), może
        >
        > Dino Zoff - (Yaa szczerze mówiąc nie wiem co On teraz robi) a może któryś z
        > trenerów holenderskich, włoskich, angielskich lub hiszpańskich ?

Kandydatury niezłe, ale czy powinniśmy zatrudniać kogoś, kto kto już raz (co
        najmnie) się nie sprawdził?

> Moim zdaniem można spróbować trenara z zagranicy. Nie wiem kogo, ale może
        > faktycznie to coś da ?
        > Pozdrawiam
        > Yaa

• Gość: sowa Re: Kto po Engelu ? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 11:15
        uważam, że najlepszym kandydatem jest Smuda, miał już być selekcjonerem ale
        układy w PZPN (Listkiewicz) na to nie pozwoliły.
        pzdr.
        • Gość: Crotalus Re: Kto po Engelu ? IP: *.pl 13.06.02, 11:18
          Gość portalu: sowa napisał(a):

> uważam, że najlepszym kandydatem jest Smuda, miał już być selekcjonerem ale
          > układy w PZPN (Listkiewicz) na to nie pozwoliły.
          > pzdr.

Smuda!? Bez jaj. Gdyby ten gość był selekcjonerem to w ataku grałby Bodzioch ze
          Skwarą, a rozgrywającym byłby Staniek i każdy mecz kończył by się 0:89
          • Gość: Sęp Re: Kto po Engelu ? IP: *.waw.prokom.pl 13.06.02, 11:50
            Widziałeś jak grał Widzew za Smudy? To nie gadaj głupot o Bodziochach.
            Przynajmniej by walczyli do końca, a nie bramka w 10 minucie i cześć pieśni.
            • yaa Re: Kto po Engelu ? 13.06.02, 12:05
              To prawda, Widzew za Smudy walczył, gryzł trawę od początku do końca spotkania.
              I nie odpuszczał nikomu. Mecze z Legią, Borussią Dortmund czy Brondby
              przyjemnie było oglądać. Ale czy Smuda byłby w stanie dokonać solidnej selekcji
              i zmotywować tych "gwiazdorów"?
              Może brakuje mu trochę doświadczenia w walce z największymi (podobnie jak
              wszystkim naszym trenerom)?
              Może warto postawić na kogoś, kto ma zupełnie nowe spojrzenie?
              Pozdrawiam
              Yaa
              • Gość: Sęp Re: Kto po Engelu ? IP: *.waw.prokom.pl 13.06.02, 15:09
                Z Polaków tylko ktoś z czwórki: Smuda, Janas, Jabłoński (choć myślę że on
                dopiero za parę lat), Kasperczak ... ale żaden z nich nie gwarantuje sukcesu.
                Mam tylko nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł zatrudnienia Lorensa albo
                Ćmikiewicza.

Za granicą nie wiem - może Nevio Scala?
        • mmpm Do Sowy 13.06.02, 11:23
          W bramce tylko Wojtek Kowalewski!

A podobno odwołali mecz o Superpuchar u nas... Wiesz coś więcej?
          • Gość: sowa Re: Do Sowy IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:46
            nie odwołali, a przesuneli na wrzesień, bo nie dogadały się zespoły co do
            terminu meczu
            • Gość: pestroy Re: kto po Engelu IP: *.devs.futuro.pl 13.06.02, 13:07
              Według mnie Janusz Białek. Jest to trener który słynie w polskiej lidze z
              twardej reki i potrafi zmontować z miernych zawodników walczącą drużynę.
              Udowodnił to pracując w Groclinie i GKS-ie.
              A nasze orły są conajwyżej średniakami piłkarskimi na tle zawodników innych
              krajów.Zatrudnienie za straszne pieniadze znanego obcokrajowca to wyrzucone
              pieniądze. Jeśli obcokrajowiec to ktos bez nazwiska który będzie chciał się
              wypromowac przez polską reprezentację i w tym celu wydusi z naszych siódme
              poty nie wchodząc z nimi w komitywę . Może Werner Liczka ?
              • yaa Re: kto po Engelu 13.06.02, 13:42
                Nie wiem czy Białek ma wystarczające doświadczenie. A Liczka ? hmmm niewiele
                zrobił z Polonią ale też niewiele mógł zrobic... Ale chyba nie byłby
                zainteresowany.
                Pozdrawiam
                Yaa
              • dryfulec Re: kto po Engelu 13.06.02, 13:43
                Tylko ktos z zagranicy - najlepiej Holender, bo nie dosc, ze tam sa swietni
                szkoleniowcy to jeszcze maja duze zdolnosci adaptacyjne. Wyglada na to, ze juz
                i w PZPN-ie rozwazaja mozliwosc zatrudnienia kogos z zagranicy.

sport.onet.pl/509408,wiadomosci.html
                • gelu Re: kto po Engelu 13.06.02, 14:49
                  Może lepiej jakiś Niemiec, żeby się ostro wziął za tą reprezentację i
                  przeczołgał niektórych piłkarzy tyle razy, ile będzie trzeba!
      • Gość: flexx Jedna rzecz IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 13:42
        Terry Venables od 4lat nie pracuje z Australią, odszedł po barażu z Iranem.
        Obecnie trenerem jest Frank Farina

• Gość: nnn Re: Kto po Engelu ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 14:56
        Niewazne nazwisko. Musi byc juz bogaty, aby nie dal sie korumpowac, byl
        calkowicie niezalezny. No i musi miec bejsball - szczegolnie dla takich
        kopaczy jak Swierczewski.
        • dryfulec Engel potwierdza 13.06.02, 15:50
          to ze musi odejsc. Potwierdza coraz glupszymi wypowiedziami. Czytaliscie wywiad
          dla Gazety? Polecam:

www2.gazeta.pl/mundial/1,31579,877131.html

Nie dochodzi do niego, ze popelnil bledy. Nie przyjmuje do wiadomosci, ze
          Swierczewski jest do niczego. A w innym wywiadzie Swierczewski dalej pieprzy,
          ze przydalby im sie Iwan - innymi slowy jesli Engel zostanie, zostanie
          Swierczewski i zostana klotnie o Iwana. Powtorka z rozrywki nam sie szykuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka