Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ja w kwestii słoni

12.03.05, 18:08
    wczoraj podczas transmisji wieczornej Najlepsi Komentatorzy omal nie podusili
    sie ze śmiechu po wypowiedzi (chyba) Rafała o słoniach, równoczesnie
    popisując się niesamowitym refleksem wyłaczając mikrofon tylko o ułamek
    sekundy za późno. Usłyszałem tylko zduszone "przepraszam panstwa" i trudny do
    opisania dźwiek. Po dłuższej chwili ciszy nastąpił powrót do
    normalnej "komentatorki". W moim przypadku cudem uniknąłem udławienia się,
    gdy usłyszałem nowatorską deklinację rzeczownika "słoń". Po namysle proponuję
    używac również nastepujących form:
    słoninów (kogo?) słoniemu (komu?) słońmi(kim?) słońskich (czyich?)
    Mam nadzieję, Panowie, że w kolejnych relacjach usłyszymy nowe formy odmian
    nastepnych wyrazów :))))

a teraz właśnie była ta piekna chwila powtórzona!!!! Dzięki!!!!!
    To było przepiękne!!!
    Obserwuj wątek
      • przemek.kruk słowniów... 12.03.05, 19:33
        ...chyba

;)))

ps: wtopa ze sloniami niestety mojego autorstwa... bije sie w piersi
        • rigel Re: słowniów... 12.03.05, 19:42
          nie buj się w piersi ;)
          to naprawdę było wspaniałe.
          coraz rzadziej już można usłyszeć "kwiatki" na eurosporcie. przynajmniej
          podczas transmisji snookerowych. ale za to jak juz urosną, to TAAAAKIE ;)
      • dorota_snooker Re: ja w kwestii słoni 13.03.05, 00:33
        Rigiel ja Cie dobrze rozumiem - podobnie było w trakcie welsh open kiedy rafał
        tłumaczył że bodaj kije klonowe są lepsze bo nie szarpią za "dwu trzy letni" zarost.
        Przez mój umysł przebiegła wizja brodatego zarośniętego dziada grającego w
        snookera. Udławiłam się ze śmiechu.
        Komentatory też się dławiły, chichot zduszony słychać było, a potem długa chwila
        ciszy...........
        Pzdr - (kto ? co?) słonina
        • rigel mam pomysła! 13.03.05, 18:16
          ponieważ nasi wspaniali Komentatorzy zdecydowanie prowadzą komentarz na wysokim
          poziomie, a "kwiatki" sadzą rzadko ale za to wspaniałe, proponuję ogłosić
          plebiscyt na najlepszego kwiatka sezonu.

nominacje proszę zgłaszać na tym wątku. głosowanie proponuję wg zasad typowania
          wyników meczów: post "za" w odpowiedzi na daną nominację. po zakończeniu sezonu
          podliczy się głosy, a nagrodzony "kwiatek" powtórzy na żywo Autor. Pasuje?
          • dorota_snooker Re: mam pomysła! 13.03.05, 19:11
            To świetna pomysła jest !!!!!!!!!!
            Ja bym tyko uważała że trzeba by do tego nowy wątek założyć żeby był pożądek.
            Rigileku może zaczniesz ????
            • misiania Re: mam pomysła! 14.03.05, 09:36
              nie słyszałam słonia! można prosić o przytoczenie tekstu? :))))))))))
              • rigel Re: mam pomysła! 14.03.05, 11:59
                najpierw byla opowiesc, jak to dawniej grywano bilami z kosci sloniowej i padlo
                okreslenie, ze przejscie na bile z tworzywa uratowalo mnóstwo "słoninych
                żywotów" a za chwilę Przemek "zapodał" następną nową odmianę "słonia" ale
                niestety nie potrafię tego odtworzyć ;(
                w każdym razie efekt był piorunujący
                • dorota_snooker Re: mam pomysła! 14.03.05, 12:56
                  Dodajmy jeszcze że ta opowieść o słoniach była wygłoszona w typowym dla Przemka
                  "ojcowskim" tonie. Kontrast ze "słoninymi" istnieniami był piorunujący. Tak że
                  sam mówiący nie wierzył chyba że to powiedział :))))))))))))))))))))))))))))))))

PS.Pozdrowienia dla komentatorów od mojej babci - dzwoniła do mnie przed chwilą
                  i mówiła że oglądała wczoraj (!!!!!) finał. A jej rodzony syn, znaczy mój wuj
                  nadziwić się nie mógł że jego mama takie rzeczy ogląda. Czekam tylko kiedy
                  zarząda żeby ją do klubu zabrać ;))))). Ale byłby ubaw :))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka