Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apator liderem

24.04.05, 18:25
    chyba nikt nie wierzyl...
    pierwszy zespol ktory wygral na wyjezdzie

szok... czy to sie dzieje naprawde;-)?

Obserwuj wątek
      • pumex3 Re: Apator liderem 24.04.05, 18:26
        Dzieje się na jawie, a wygląda jak we śnie :)))
        • Gość: lewis Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:05
          Brawo Apator,jednak myśle że większa korzyśc by była żeby zamaiast
          Puszakowskigo dac lepiej szanse dla Marcina Jagusia,2pkt pewnie tez by
          przywiózł a przy okazji by się objeżdzał.A miało byc tak żle a jast wspaniale.
      • Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:31
        Cieszmy sie póki jest:-)
        Faktem jest ze musiałem dokładnie sie tabeli przyjrzec żeby uwierzyć. Na razie
        wszystko idzie co najmniej zgodnie z planem.
      • Gość: Mario Re: Apator liderem IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:46
        Nie ma co, Apator sprawił dziś sporą niespodziankę. Ciąglę podtrzymuję że gdyby
        w Toruniu był zamiast Puszakowskiego zawodnik pokroju Kościechy to Apator
        liczyłby się w walce o medale.
        Jest szansa na utrzymanie pozycji lidera, w następnej kolejce Apator podejmuje
        Wybrzeże. Pozniej będzie mecz prawdy we Wrocławiu.
        • Gość: Szrek Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 05:36
          Niektórym się dziwię: Apator na czele tabeli a wy jeszcze marudzicie o 1-2 pkty
          i zawodników byście wymieniali. W tej drużynie każdy robi swoja robotę i jest
          jej ważnym ogniwem. Czapki z głów też przed działaczami i trenerem, bo za to co
          zrobili i co od "pseudoznawców" usłyszeli to im się zwyczajnie należy
          • Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:08
            Kibice w Toruniu zawsze byli wymagający :) Ja tez mysle ze nie ma sensu
            zmieniac nic w tym ukladzie druzyny. Na temat potencjału M. Jagusia nigdy nie
            miałem zbyt dobrego zdania, natomiast Puszak przynajmniej zawsze miał dobre
            starty- na niektórych torach moze wystarczyc na kilka punktów.
            Ogólnie sądze ze na razie nie ma się co zbytnio podniecac pozycja w tabeli,
            choc jest ona powyzej oczekiwań. Mam nadzieje ze juniorzy, którzy sa tak waznym
            ogniwem zespołu wytrzymaja caly sezon- rok temu były z tym problemy, a bez nich
            Apator polegnie nawet u siebie.
            • Gość: Chris Re: Apator liderem IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.04.05, 12:12
              Zgadzam się z Tobą Jazonie trzeba ciułać punkty u siebie i myśleć realnie, o
              kolejnych meczach nie tryskać optymizmem, zobaczymy na co nas stać w kolejnych
              dwoch spotkaniach i meczu z Częstochową. Moge jednak z całą odpowiedzialnością
              powiedzieć że mecz z Lotosem wygramy na pewno, już się nie mogę doczekać
              kolejnej kompromitacji Bajerskiego:)). W zasadzie tylko po to ide na żużel 1
              maja bo o wynik jestem spokojny. Tak naprawde mecz z WTS - em na Olimpijskim
              zweryfikuje potencjalną siłe zespołu.
              • Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:20
                O faktycznie powód dobry zeby sie na stadion wybrac. Ostatnio dla Lotosu
                przywiózł chyba 3 punkty. Zaraz wejde na jego strone i zobaczę ile synonimow
                dla slowa "słabo" dadza rade wymyslic opisując jego wystepy. Polski jest
                bogatym językiem ale przy takiej jeździe starczy im weny najwyzej do końca
                pierwszej rundy:)
      • alienisko Re: Apator liderem 25.04.05, 14:37
        Hmz... dawno tu nie zaglądałem. Jazon rządzi forum, hoho, może już nie będzie
        burdelu, który mnie tak zraził :)

Co do tego, że nikt nie wierzył...hm jak nikt jak ktoś - np. ja :P

Co do tego, że Marcin powinien jeździć zamist Puszaka. Hm, Puszak to dobry
        zawodnik, z dobrym sprzętem - jego problem to psychika, zbyt nerwowa jazda.
        Trzeba go wesprzeć, żeby sie nie podłamał, w końcu sie pozbiera i bedzie robic
        kolo 6-7 punktów.

Ktoś pisał, że lepiej byłoby jakby byl Kostek - Kostek nie chciał u nas
        jeździć. :P

Szanse na medal w obecnym systemie są duże :) w playoff można powalczyć z
        każdym :) jak widać potrafimy też dopasować się do różnych nawierzchni - z Unia
        Tarnów zrobiliśmy przyczepny tor, w Zielonej Górze poradziliśmy sobie na
        betonie.

Ogolnie Apator ma super drużyne, widać że wszyscy sie przykładają (nikt nie
        robi fochów, jak dobrze, że Bajer odszedł)...:) zakontraktowanie Smitha było
        strzałem w 10, widać że Pocket Rocket daje z siebie wszystko :)

Co jeszcze zwiększa nasze szanse na medal? Fakt, że Tarnów czy Częstochowa
        wcale nie muszą chcieć zająć dwóch pierwszych miejsc, bo może sponsorzy chcą
        więcej spotkań :) a pozycja w top2 daje nam automatycznie pierwszą 4rkę a stąd
        najłatwiej chociaż o brąz walczyć. :)

No i młodzi ciągle robią postępy ;) Ząbik i Miedziński to zawodnicy, którzy
        mogą pod koniec sezonu regularnie przywozić po 12 pktów a wtedy z dobra postawą
        Crumpa Wiecha Smitha i Puszaka wygramy na każdym torze ;)

Troche wiary :)
        (teraz jestem jeszcze większym optymistą niż przed sezonem, a już wtedy
        twierdziłem, że medal jest realny) :))))
        • Gość: Jazon Witaj Alien! IP: *.torun.pl 25.04.05, 14:43
          Ty akurat zawsze jesteś optymista, więc niewiele w tym dziwnego:) Ciesze sie że
          miałeś racje- faktem jest że miło sie oglada młody zespół oparty na
          wychowankach, który walczy, i to skutecznie. Co do medalu to ja tradycyjnie
          pozostanę sceptyczny- cały czas obawiam się że juniorzy dostaną zadyszki w
          trakcie sezonu, jak sie przemęcza dużą ilościa startów. Ale o to bedziemy sie
          martwic... jak bedzie o co :)

Fajnie że wpadłes- zostań z nami:)
          • Gość: Szrek Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:53
            Jak sam widzisz Jazon - dużo zależy od regularnego "robienia porządków" na
            forum. Wieść o tym, że pognałeś śmieciarzy szybko przyciągnie tu z powrotem
            ludzi, którzy odeszli by nie paprać się w błocie.
            Osobiście cieszę się, że Alien bodaj jako pierwszy otwarcie docenił postawę
            Smitha. Ten "wujaszek" ciągle tyra na maxa swoich możliwości i to z korzyścia
            dla drużyny. Mądrze kierowana drużyna Apatora zajdzie bardzo wysoko, choć to
            dopiero początek drogi
            • Gość: Chris Re: Witaj Alien! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.04.05, 16:24
              Przyznam szczerze,że pierwszy raz się dobrze bawiłem od dawien dawna na meczu,
              chyba musze częsciej siadać na pierwszym łuku w niebieskich balonach niż na
              prostej przeciwległej. Alien oprawa meczu bardzo imponująca, zabrałem pierwszy
              raz kobiete na mecz i o dziwo wytrzymała do konca chociaż z żużlem nie ma nic
              wspólnego. Troche mnie drażnił tylko ten "Menel Mietek" który latał w pasie
              pomiedzy ogrodzeniem a ławkami:))No ale w przypływie euforii można wybaczyć,
              znam facia z widzenia i doceniam jego upodobania do wiśniówek i fioletowych
              trunków. Tak naprawde do Bajer zrobił wczoraj punkty w woli wyjaśnienia tylko
              na Drabiku, defektującym Holcie i Szczepaniaku i koledze z pary. Przepraszam,że
              to powiem ale w przypadku Bajerskiego zarobienie już 10.000 a nie 100.000 na
              transferze jest kokosem, a tu 10- krotna przebitka. Mam nadzieje,że Puszakowski
              pokaże w niedziele na Fałata Formeli co stracił i co pozyskał w trakcie zimy a
              wszyscy upokorzą Bajerskiego kolejnymi zerami. O reszte jestem spokojny. 3- 4
              miejsce w zasiegu, widmo spadku chyba sie lekko oddala. Pozdrawiam
              • Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:00
                co do bajera i wywiadu na jego stronie to podoba mi sie tekst o tym, jaki on jest biedny bo mu jeden silnik zostal. kogo jak kogo, ale jego mi nie zal. trza bylo lokaty zakladac a nie baczki w suprze przed geantem krecic i laski w klubach balamucic :P
                • Gość: Szrek Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 06:17
                  No, przynajmniej w kwestii zaliczonych lasek mógłbyś Sąsiedzie Bajerowi nie
                  ubliżać. Widać od razu że tu mu zazdrościć. Słyszałem, że gdyby został w Toruniu
                  lokalne Koło Gospodyń Wiejskich miało go uchonorować tytułem "Kombajnista Roku".
                  Ale odszedł i mądre dziwuchy wolały zająć się szukaniem nowego kandydata niż
                  wspominaniem poprzedniego, niewiernego.
                  • Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:17
                    nie wiem czemu bym nie mial mu z tego tytulu ublizac, po pierwsze moja zona na niego nigdy nie leciala, a po drugie moj znajomy w ten sposob dziewczyne stracil. fakt, nie zalowal, wyszlo szydlo z worka.
                    • Gość: iks Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:24
                      Raczej z jednego worka przeszlo do drugiego. I nie szydlo. hehe
                    • Gość: Chris Re: Witaj Alien! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.04.05, 09:28
                      Z Bajera taki kobieciarz jak i zawodnik oczywiście,że zawsze się znajdzie grono
                      wielbicielek, które będą chciałby pojeździć drogim samochodem czy poszalec w
                      kwestiach finansowych, ale prawda jest taka, jak nie ma wyników nie ma
                      pieniędzy jak nie ma pieniędzy nie ma sławy. Kobiety też się stają mądrzejsze i
                      bardziej samowystarczalne niż 10 lat temu pomimo swoich zachcianek finansowych
                      i myślę że taki Protaś, Dobrucki czy Hampel mają większe branie i notowania, bo
                      coś robią ze swoim życiem oprócz kręcenia bączków na torze i pod supermarketem
                      zachowując jakaś wewnętrzną ogłade. A jeszcze ta sprawa z Gollobem i te ciagłę
                      stękania i opowiadania o swoim ciężkim losie, przyciemniane okulary na
                      prezentacjach szału już nie robią, a kobiety z Torunia zapamiętały styl
                      odejscia i podbite oko:)))Szrek czego tu zazdrościć kawalerowi Bajerowi?? Ale
                      odbiegliśmy od tematu...:)))
                      • Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:59
                        a moze by go Chrisie odkupic za zlotowke po sezonie, wyposazyc zeby znow awansowal do GP i sprzedac... tylko czy starczy frajerow? :)
                        • Gość: iks Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:13
                          Odkupic Bajera za zlotowke. Co za rozrzutnosc!
      • Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:51
        Szczerze mowiac przed sezonem nalezalam do tych "pseudoznawcow", ktorzy Apator
        widzieli w dole tabeli. Po pierwszym meczu z Unia myslalam, ze moje (w sumie i
        nie tylko moje;]) prognozy sie sprawdzaja. Mecz z Bydzia mysle, ze byl takim
        pierwszym spawdzianem- w koncu wszyscy mowili ze Bydzias powalczy w sezonie o
        medale, ze jest grozna druzyna. A tu wspaniala niespodzianka- wygrywamy i to
        znacznie!;];];] Przed meczem z tarnowska Unia znowu bylam sceptykime- nie ma co
        sioe porownywac do mistrzow. Wygralismy. Uwierzylam znow. Zwyciestwo z Zielona
        groa bylo tlyko przypieczetowaniem tej euforii i radosci.
        Przede wszystkim uwazam, iz najwieksza robote zrobil tu Jan Zabik. On od
        poczatku wierzyl w "swoich chlopcow". Mial racje.
        Stale podproy zespolu- Crump i Jagus robia to, co sie od nich wymagalo. Maja
        swoja klase i z kazdym biegiem ja podkreslaja.
        Druga linia- Puszak i Smith wykonuje swoje zadanie. Do obydwu mialam
        zastrzezenia- Smith az tak nie blyszczal, a puszak statowal w I lidze- ale
        uwazam, ze byly to bardzo dobre transfery. Jeszcze tlyko Puszak upora sie ze
        swoimi problemami sprzetowymi a bedzie anprawde cudownie;].
        juniorzy. Rewelacja. W zeszlym sezonie widac bylo przeblyski tego, co "wybuchlo"
        w tym sezonie. Karol Zabik- brak mi slow do opisania ego swietnej jazdy.
        Miedzinski- tez rewelacyjnie, biorac pod wuage przebyta operacje. Marcin Jagus-
        robi widoczne postepy.
        Ciesze sie, ze mamy tak wspanila druzyne, o cudownych kibicach nie wpsomne, bo i
        tak sie za badzio rozpisalam;];];]
        Co do bajerskiego- pozostawiam to bez komentaza. Specjalnie na mecz z Lotosem i
        naucze sie gwizdac, obiecuje;];];]
        Pzdr. dla wszystkich kibicow, nie tylko Apatora;];]
        • Gość: iks Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:40
          Kiedy czytam powyzszego posta przychodzi mi na mysl pewna anegdota: "Podczas
          krecenia filmu aktor grajacy krola siedzial na tronie i glaskal trzymanego na
          kolanach kota. Nagranie tego ujecia przedluzalo sie ponad miare, w iec kiedy
          ogloszono w koncu przerwe w zdjeciach, ten aktor zawolal scenorgafa i
          poprosil: "wymiencie prosze kota, bo ten zdechl".
          Opanujcie sie, przeciez mamy dopiero 4 kolejki za soba. Zycze Apatorowi jak
          najlepiej, ale na zachwyty przyjdzie czas po sezonie. Mam nadzieje, ze na
          zachwyty, a nie utyskiwania. Przed chlopakami jeszcze mnostwo ciezkiej roboty
          • czawez Re: Apator liderem 27.04.05, 15:14
            A ja Iksa nie rozumiem. Dlaczego kibice Apatora nie mają się cieszyć? Trąci to
            troche zazdrością. Apator był skazywany na pożarcie a tu proszę- lider. Tylko
            gratulować i czekać na rewanż w Bydzi.
      • Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:22
        Przyznaje, anegdotka niezla;]
        Mamy za soba AZ 4 kolejki, i te wszystkie leki przedsezonowe znalazly ujscie w
        tym wlasnie zachwycie. A musisz chyba obiektywnie przyznac, ze jest nad czym;];];]
        Na razie jest dobrze, wiec po co wymyslac pesymistyczne scenariusze na
        przyszlosc? Lepiej sledzic tok wydarzen na biezaco i komentowac niz
        "przewidywac" i komentowac;];];]
        Pzdr, dla wszystkich;]
        • Gość: sasiad Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:44
          tyle ze w toruniu jak niebliczalnemu zespolowi idzie to wszyscy pieja z zachwytu, a jak mlodziez zlapie dolek to jest lament.
          ja sie ciesze, tym bardziej ze jeszcze mamy rezerwy (puszak nie ma klopotow ze sprzetem, tylko z glowa i tu pole do popisu dla pana janka) ale niech dolek bedzie powrotem na ziemie, a nie wielkim zawodem.
          • maatti Re: Apator liderem 28.04.05, 11:09
            A ja tam wiem, że z Wybrzeżem tak łatwo nie będzie, już dopisujecie sobie 2
            punkty, ale przedwcześnie :)
            • Gość: iks Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:31
              Maati ma duzo racji. Wiele przemawia za Apatorem, ale mecz z Gdanskiem moze byc
              ciezszy od derby czy Tarnowa. Ale cos kaze mi wierzyc ze 2 punkty zostana w
              Toruniu.
      • Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:29
        zgadzam sie z poprzednikami. wbrew pozorom bedzie to jedno z trudniejszych
        spotkan, mysle ze glownie dlatego, iz wszyscy uwazaja Lotos za kiepski zespol.
        bedZie ciezko, ale podobnie jak Iks, mam przeczucie ze wygramy;] chociaz
        przypomina mi sie, ze w zeszlym sezonie wygrywalismy z natrudniejszymi rywalami,
        a punkty tracilismy w meczach pozornie latwych. pzdr;];];]
        ps slyszeliscie o 14 punktach bAJERA w Szwecji? czyzby sponsorzy uslyszeli jego
        skomlenie o nowy sprzet? pianie
        • Gość: Chris Re: Apator liderem IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.04.05, 19:04
          Czytałem słyszałem te 14+2 to wynik jazdy na pożyczonym sprzęcie Andreasa
          Jonssona, nie ma się czym podpalać Bajerski nie ma sprzętu, zatarł bowiem 4
          silniki w tygodniu, co jednak nie uwłacza wynikowi, który osiągnął. Jestem w
          szoku, nie jestem hurraoptymistą, ale dlaczego mam się nie cieszyć w mniej lub
          bardziej okazały sposób z wyników druzyny?? Miały być 2 pkt tymczasem szykuje
          się na 8 po 5 kolejkach. Czy coś wiadomo na temat kontuzjowanej ręki
          Chrzanowskiego?? Jestem optymistą co do niedzielnego meczu i licze na wygraną w
          granicach 12-16 pkt. Pozdrawiam. Czekam do meczu z WTS- em i Złomrexem
          zobaczymy na co nas stać:)))
      • Gość: aaa Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:53
        apator liderem....dlugo nie pozostanie...mam nadzieje :P

bez urazy dla nikogo:D
      • Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:16
        popieram calkowicie Chrisa.... jest dobrze wiec dlazcego mamy plakac? bedzie co
        ma byc, nic nie zmienimy swoim gledzeniem czy scenariuszami. co do aaa- Apator
        liderem pozostanie, a anwet jesli nie i tak juz utarl nosa tym wszystkim
        "znawcom" (czyli takze i mnie;]) pzdr;]
        • Gość: aaa Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:02
          we will see, we will see tralalalala:)

z natury jestem optymistka stad moj entuzjazm;)

ale wiecie...mecze przed nami ze ho ho:)
          • Gość: Toma Toruń Re: Apator liderem IP: *.petrus.com.pl 28.04.05, 22:33
            To że jesteśmy liderami to wcale nie oznacza że mamy skład na Mistrza Polski,
            Przypominam że w bieglym roku pojechaliśmy do Częstochowy wygraliśmy. Potem
            zrobiliśmy kilka punktów u siebie i od meczu z Tarnowem zaczął się marsz w dół
            tabeli. Nie można przed meczem z Wybrzeżem dopisywać 2 pkt. Uważam, że może to
            być jeden z najtrudnieszjych spotkań w sezonie ze względu na chęć pokazania się
            w Toruniu przez Kościechę, Chrzanka, Bajera. Może być tak, że przegramy 40:50.
            Licze jednak na zwycięstwo Apatora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka