michutor 24.04.05, 18:25 chyba nikt nie wierzyl... pierwszy zespol ktory wygral na wyjezdzie szok... czy to sie dzieje naprawde;-)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pumex3 Re: Apator liderem 24.04.05, 18:26 Dzieje się na jawie, a wygląda jak we śnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewis Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:05 Brawo Apator,jednak myśle że większa korzyśc by była żeby zamaiast Puszakowskigo dac lepiej szanse dla Marcina Jagusia,2pkt pewnie tez by przywiózł a przy okazji by się objeżdzał.A miało byc tak żle a jast wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:31 Cieszmy sie póki jest:-) Faktem jest ze musiałem dokładnie sie tabeli przyjrzec żeby uwierzyć. Na razie wszystko idzie co najmniej zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Apator liderem IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:46 Nie ma co, Apator sprawił dziś sporą niespodziankę. Ciąglę podtrzymuję że gdyby w Toruniu był zamiast Puszakowskiego zawodnik pokroju Kościechy to Apator liczyłby się w walce o medale. Jest szansa na utrzymanie pozycji lidera, w następnej kolejce Apator podejmuje Wybrzeże. Pozniej będzie mecz prawdy we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 05:36 Niektórym się dziwię: Apator na czele tabeli a wy jeszcze marudzicie o 1-2 pkty i zawodników byście wymieniali. W tej drużynie każdy robi swoja robotę i jest jej ważnym ogniwem. Czapki z głów też przed działaczami i trenerem, bo za to co zrobili i co od "pseudoznawców" usłyszeli to im się zwyczajnie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:08 Kibice w Toruniu zawsze byli wymagający :) Ja tez mysle ze nie ma sensu zmieniac nic w tym ukladzie druzyny. Na temat potencjału M. Jagusia nigdy nie miałem zbyt dobrego zdania, natomiast Puszak przynajmniej zawsze miał dobre starty- na niektórych torach moze wystarczyc na kilka punktów. Ogólnie sądze ze na razie nie ma się co zbytnio podniecac pozycja w tabeli, choc jest ona powyzej oczekiwań. Mam nadzieje ze juniorzy, którzy sa tak waznym ogniwem zespołu wytrzymaja caly sezon- rok temu były z tym problemy, a bez nich Apator polegnie nawet u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Apator liderem IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.04.05, 12:12 Zgadzam się z Tobą Jazonie trzeba ciułać punkty u siebie i myśleć realnie, o kolejnych meczach nie tryskać optymizmem, zobaczymy na co nas stać w kolejnych dwoch spotkaniach i meczu z Częstochową. Moge jednak z całą odpowiedzialnością powiedzieć że mecz z Lotosem wygramy na pewno, już się nie mogę doczekać kolejnej kompromitacji Bajerskiego:)). W zasadzie tylko po to ide na żużel 1 maja bo o wynik jestem spokojny. Tak naprawde mecz z WTS - em na Olimpijskim zweryfikuje potencjalną siłe zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:20 O faktycznie powód dobry zeby sie na stadion wybrac. Ostatnio dla Lotosu przywiózł chyba 3 punkty. Zaraz wejde na jego strone i zobaczę ile synonimow dla slowa "słabo" dadza rade wymyslic opisując jego wystepy. Polski jest bogatym językiem ale przy takiej jeździe starczy im weny najwyzej do końca pierwszej rundy:) Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Apator liderem 25.04.05, 14:37 Hmz... dawno tu nie zaglądałem. Jazon rządzi forum, hoho, może już nie będzie burdelu, który mnie tak zraził :) Co do tego, że nikt nie wierzył...hm jak nikt jak ktoś - np. ja :P Co do tego, że Marcin powinien jeździć zamist Puszaka. Hm, Puszak to dobry zawodnik, z dobrym sprzętem - jego problem to psychika, zbyt nerwowa jazda. Trzeba go wesprzeć, żeby sie nie podłamał, w końcu sie pozbiera i bedzie robic kolo 6-7 punktów. Ktoś pisał, że lepiej byłoby jakby byl Kostek - Kostek nie chciał u nas jeździć. :P Szanse na medal w obecnym systemie są duże :) w playoff można powalczyć z każdym :) jak widać potrafimy też dopasować się do różnych nawierzchni - z Unia Tarnów zrobiliśmy przyczepny tor, w Zielonej Górze poradziliśmy sobie na betonie. Ogolnie Apator ma super drużyne, widać że wszyscy sie przykładają (nikt nie robi fochów, jak dobrze, że Bajer odszedł)...:) zakontraktowanie Smitha było strzałem w 10, widać że Pocket Rocket daje z siebie wszystko :) Co jeszcze zwiększa nasze szanse na medal? Fakt, że Tarnów czy Częstochowa wcale nie muszą chcieć zająć dwóch pierwszych miejsc, bo może sponsorzy chcą więcej spotkań :) a pozycja w top2 daje nam automatycznie pierwszą 4rkę a stąd najłatwiej chociaż o brąz walczyć. :) No i młodzi ciągle robią postępy ;) Ząbik i Miedziński to zawodnicy, którzy mogą pod koniec sezonu regularnie przywozić po 12 pktów a wtedy z dobra postawą Crumpa Wiecha Smitha i Puszaka wygramy na każdym torze ;) Troche wiary :) (teraz jestem jeszcze większym optymistą niż przed sezonem, a już wtedy twierdziłem, że medal jest realny) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Witaj Alien! IP: *.torun.pl 25.04.05, 14:43 Ty akurat zawsze jesteś optymista, więc niewiele w tym dziwnego:) Ciesze sie że miałeś racje- faktem jest że miło sie oglada młody zespół oparty na wychowankach, który walczy, i to skutecznie. Co do medalu to ja tradycyjnie pozostanę sceptyczny- cały czas obawiam się że juniorzy dostaną zadyszki w trakcie sezonu, jak sie przemęcza dużą ilościa startów. Ale o to bedziemy sie martwic... jak bedzie o co :) Fajnie że wpadłes- zostań z nami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:53 Jak sam widzisz Jazon - dużo zależy od regularnego "robienia porządków" na forum. Wieść o tym, że pognałeś śmieciarzy szybko przyciągnie tu z powrotem ludzi, którzy odeszli by nie paprać się w błocie. Osobiście cieszę się, że Alien bodaj jako pierwszy otwarcie docenił postawę Smitha. Ten "wujaszek" ciągle tyra na maxa swoich możliwości i to z korzyścia dla drużyny. Mądrze kierowana drużyna Apatora zajdzie bardzo wysoko, choć to dopiero początek drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Witaj Alien! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.04.05, 16:24 Przyznam szczerze,że pierwszy raz się dobrze bawiłem od dawien dawna na meczu, chyba musze częsciej siadać na pierwszym łuku w niebieskich balonach niż na prostej przeciwległej. Alien oprawa meczu bardzo imponująca, zabrałem pierwszy raz kobiete na mecz i o dziwo wytrzymała do konca chociaż z żużlem nie ma nic wspólnego. Troche mnie drażnił tylko ten "Menel Mietek" który latał w pasie pomiedzy ogrodzeniem a ławkami:))No ale w przypływie euforii można wybaczyć, znam facia z widzenia i doceniam jego upodobania do wiśniówek i fioletowych trunków. Tak naprawde do Bajer zrobił wczoraj punkty w woli wyjaśnienia tylko na Drabiku, defektującym Holcie i Szczepaniaku i koledze z pary. Przepraszam,że to powiem ale w przypadku Bajerskiego zarobienie już 10.000 a nie 100.000 na transferze jest kokosem, a tu 10- krotna przebitka. Mam nadzieje,że Puszakowski pokaże w niedziele na Fałata Formeli co stracił i co pozyskał w trakcie zimy a wszyscy upokorzą Bajerskiego kolejnymi zerami. O reszte jestem spokojny. 3- 4 miejsce w zasiegu, widmo spadku chyba sie lekko oddala. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:00 co do bajera i wywiadu na jego stronie to podoba mi sie tekst o tym, jaki on jest biedny bo mu jeden silnik zostal. kogo jak kogo, ale jego mi nie zal. trza bylo lokaty zakladac a nie baczki w suprze przed geantem krecic i laski w klubach balamucic :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 06:17 No, przynajmniej w kwestii zaliczonych lasek mógłbyś Sąsiedzie Bajerowi nie ubliżać. Widać od razu że tu mu zazdrościć. Słyszałem, że gdyby został w Toruniu lokalne Koło Gospodyń Wiejskich miało go uchonorować tytułem "Kombajnista Roku". Ale odszedł i mądre dziwuchy wolały zająć się szukaniem nowego kandydata niż wspominaniem poprzedniego, niewiernego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:17 nie wiem czemu bym nie mial mu z tego tytulu ublizac, po pierwsze moja zona na niego nigdy nie leciala, a po drugie moj znajomy w ten sposob dziewczyne stracil. fakt, nie zalowal, wyszlo szydlo z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:24 Raczej z jednego worka przeszlo do drugiego. I nie szydlo. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Witaj Alien! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.04.05, 09:28 Z Bajera taki kobieciarz jak i zawodnik oczywiście,że zawsze się znajdzie grono wielbicielek, które będą chciałby pojeździć drogim samochodem czy poszalec w kwestiach finansowych, ale prawda jest taka, jak nie ma wyników nie ma pieniędzy jak nie ma pieniędzy nie ma sławy. Kobiety też się stają mądrzejsze i bardziej samowystarczalne niż 10 lat temu pomimo swoich zachcianek finansowych i myślę że taki Protaś, Dobrucki czy Hampel mają większe branie i notowania, bo coś robią ze swoim życiem oprócz kręcenia bączków na torze i pod supermarketem zachowując jakaś wewnętrzną ogłade. A jeszcze ta sprawa z Gollobem i te ciagłę stękania i opowiadania o swoim ciężkim losie, przyciemniane okulary na prezentacjach szału już nie robią, a kobiety z Torunia zapamiętały styl odejscia i podbite oko:)))Szrek czego tu zazdrościć kawalerowi Bajerowi?? Ale odbiegliśmy od tematu...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:59 a moze by go Chrisie odkupic za zlotowke po sezonie, wyposazyc zeby znow awansowal do GP i sprzedac... tylko czy starczy frajerow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Witaj Alien! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:13 Odkupic Bajera za zlotowke. Co za rozrzutnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:51 Szczerze mowiac przed sezonem nalezalam do tych "pseudoznawcow", ktorzy Apator widzieli w dole tabeli. Po pierwszym meczu z Unia myslalam, ze moje (w sumie i nie tylko moje;]) prognozy sie sprawdzaja. Mecz z Bydzia mysle, ze byl takim pierwszym spawdzianem- w koncu wszyscy mowili ze Bydzias powalczy w sezonie o medale, ze jest grozna druzyna. A tu wspaniala niespodzianka- wygrywamy i to znacznie!;];];] Przed meczem z tarnowska Unia znowu bylam sceptykime- nie ma co sioe porownywac do mistrzow. Wygralismy. Uwierzylam znow. Zwyciestwo z Zielona groa bylo tlyko przypieczetowaniem tej euforii i radosci. Przede wszystkim uwazam, iz najwieksza robote zrobil tu Jan Zabik. On od poczatku wierzyl w "swoich chlopcow". Mial racje. Stale podproy zespolu- Crump i Jagus robia to, co sie od nich wymagalo. Maja swoja klase i z kazdym biegiem ja podkreslaja. Druga linia- Puszak i Smith wykonuje swoje zadanie. Do obydwu mialam zastrzezenia- Smith az tak nie blyszczal, a puszak statowal w I lidze- ale uwazam, ze byly to bardzo dobre transfery. Jeszcze tlyko Puszak upora sie ze swoimi problemami sprzetowymi a bedzie anprawde cudownie;]. juniorzy. Rewelacja. W zeszlym sezonie widac bylo przeblyski tego, co "wybuchlo" w tym sezonie. Karol Zabik- brak mi slow do opisania ego swietnej jazdy. Miedzinski- tez rewelacyjnie, biorac pod wuage przebyta operacje. Marcin Jagus- robi widoczne postepy. Ciesze sie, ze mamy tak wspanila druzyne, o cudownych kibicach nie wpsomne, bo i tak sie za badzio rozpisalam;];];] Co do bajerskiego- pozostawiam to bez komentaza. Specjalnie na mecz z Lotosem i naucze sie gwizdac, obiecuje;];];] Pzdr. dla wszystkich kibicow, nie tylko Apatora;];] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:40 Kiedy czytam powyzszego posta przychodzi mi na mysl pewna anegdota: "Podczas krecenia filmu aktor grajacy krola siedzial na tronie i glaskal trzymanego na kolanach kota. Nagranie tego ujecia przedluzalo sie ponad miare, w iec kiedy ogloszono w koncu przerwe w zdjeciach, ten aktor zawolal scenorgafa i poprosil: "wymiencie prosze kota, bo ten zdechl". Opanujcie sie, przeciez mamy dopiero 4 kolejki za soba. Zycze Apatorowi jak najlepiej, ale na zachwyty przyjdzie czas po sezonie. Mam nadzieje, ze na zachwyty, a nie utyskiwania. Przed chlopakami jeszcze mnostwo ciezkiej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: Apator liderem 27.04.05, 15:14 A ja Iksa nie rozumiem. Dlaczego kibice Apatora nie mają się cieszyć? Trąci to troche zazdrością. Apator był skazywany na pożarcie a tu proszę- lider. Tylko gratulować i czekać na rewanż w Bydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:22 Przyznaje, anegdotka niezla;] Mamy za soba AZ 4 kolejki, i te wszystkie leki przedsezonowe znalazly ujscie w tym wlasnie zachwycie. A musisz chyba obiektywnie przyznac, ze jest nad czym;];];] Na razie jest dobrze, wiec po co wymyslac pesymistyczne scenariusze na przyszlosc? Lepiej sledzic tok wydarzen na biezaco i komentowac niz "przewidywac" i komentowac;];];] Pzdr, dla wszystkich;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:44 tyle ze w toruniu jak niebliczalnemu zespolowi idzie to wszyscy pieja z zachwytu, a jak mlodziez zlapie dolek to jest lament. ja sie ciesze, tym bardziej ze jeszcze mamy rezerwy (puszak nie ma klopotow ze sprzetem, tylko z glowa i tu pole do popisu dla pana janka) ale niech dolek bedzie powrotem na ziemie, a nie wielkim zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Apator liderem 28.04.05, 11:09 A ja tam wiem, że z Wybrzeżem tak łatwo nie będzie, już dopisujecie sobie 2 punkty, ale przedwcześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:31 Maati ma duzo racji. Wiele przemawia za Apatorem, ale mecz z Gdanskiem moze byc ciezszy od derby czy Tarnowa. Ale cos kaze mi wierzyc ze 2 punkty zostana w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:29 zgadzam sie z poprzednikami. wbrew pozorom bedzie to jedno z trudniejszych spotkan, mysle ze glownie dlatego, iz wszyscy uwazaja Lotos za kiepski zespol. bedZie ciezko, ale podobnie jak Iks, mam przeczucie ze wygramy;] chociaz przypomina mi sie, ze w zeszlym sezonie wygrywalismy z natrudniejszymi rywalami, a punkty tracilismy w meczach pozornie latwych. pzdr;];];] ps slyszeliscie o 14 punktach bAJERA w Szwecji? czyzby sponsorzy uslyszeli jego skomlenie o nowy sprzet? pianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Apator liderem IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.04.05, 19:04 Czytałem słyszałem te 14+2 to wynik jazdy na pożyczonym sprzęcie Andreasa Jonssona, nie ma się czym podpalać Bajerski nie ma sprzętu, zatarł bowiem 4 silniki w tygodniu, co jednak nie uwłacza wynikowi, który osiągnął. Jestem w szoku, nie jestem hurraoptymistą, ale dlaczego mam się nie cieszyć w mniej lub bardziej okazały sposób z wyników druzyny?? Miały być 2 pkt tymczasem szykuje się na 8 po 5 kolejkach. Czy coś wiadomo na temat kontuzjowanej ręki Chrzanowskiego?? Jestem optymistą co do niedzielnego meczu i licze na wygraną w granicach 12-16 pkt. Pozdrawiam. Czekam do meczu z WTS- em i Złomrexem zobaczymy na co nas stać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:53 apator liderem....dlugo nie pozostanie...mam nadzieje :P bez urazy dla nikogo:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:16 popieram calkowicie Chrisa.... jest dobrze wiec dlazcego mamy plakac? bedzie co ma byc, nic nie zmienimy swoim gledzeniem czy scenariuszami. co do aaa- Apator liderem pozostanie, a anwet jesli nie i tak juz utarl nosa tym wszystkim "znawcom" (czyli takze i mnie;]) pzdr;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Apator liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:02 we will see, we will see tralalalala:) z natury jestem optymistka stad moj entuzjazm;) ale wiecie...mecze przed nami ze ho ho:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: Apator liderem IP: *.petrus.com.pl 28.04.05, 22:33 To że jesteśmy liderami to wcale nie oznacza że mamy skład na Mistrza Polski, Przypominam że w bieglym roku pojechaliśmy do Częstochowy wygraliśmy. Potem zrobiliśmy kilka punktów u siebie i od meczu z Tarnowem zaczął się marsz w dół tabeli. Nie można przed meczem z Wybrzeżem dopisywać 2 pkt. Uważam, że może to być jeden z najtrudnieszjych spotkań w sezonie ze względu na chęć pokazania się w Toruniu przez Kościechę, Chrzanka, Bajera. Może być tak, że przegramy 40:50. Licze jednak na zwycięstwo Apatora Odpowiedz Link Zgłoś