Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czwarta Trybuna

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.06.02, 13:35
    wiadomość z oficjalnej strony lecha:

"Radni zagłosowali - budujemy !!!

W czwartek, dokładnie o 20.45, na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta zatwierdzone
    zostały zmiany w tegorocznym budżecie miasta, który mówi m.in. o przeznaczeniu
    8 mln złotych na remont stadionu przy ulicy Bułgarskiej. W głosowaniu imiennym
    32 radnych poparło projekt budżetu, 16 wstrzymało się od głosu i nikt nie był
    przeciwny. Wynik głosowania nie odzwierciedla jednak burzliwej dyskusji jaka
    miała miejsce podczas ponad pięciogodzinnych obrad. Radnym udało się jednak
    dojść do kompromisu.

Ta decyzja dla kibiców Lecha oznacza, że wkrótce rozpocznie się budowa
    czwartej trybuny !
    "

Więc jednak chyba pierwsza będzie trybuna a później dach!!! Pożyjemy
    zobaczymy...

Obserwuj wątek
      • misza01 Re: Czwarta Trybuna 28.06.02, 13:41
        Najpierw będzie trybuna- tak chce prezydent Grobelny. Była nawet propozycja
        jednego z radnych, aby budować tylko trybunę teraz, a dach później. Oczywiście
        to bzdura, ponieważ nowa trybuna ma być nowoczesna zadaszona i z zapleczem
        gastronomicznym, sportowym itp. Budowanie osobno dachu nad czwartą , a potem
        nad pozostałymi trybunami podraża znacznie koszt inwestycji. Podwieszany dach
        załatwia sprawę, dlatego tak bardzo zależało wszystkim, aby radni nie okroili
        tej kwoty, która została zaproponowana przez Zarząd Miasta
        • feelgood Re: Czwarta Trybuna 28.06.02, 13:55
          Dokładnie tak. Ponadto, z tego, co mi się obiło o uszy (nie znam się na
          budownictwie) projekt konstrukcji podwieszanego dachu zakłada wykorzystanie
          istniejących słupów oświetleniowych i oparcie na czterch trybunach. Więc jeśli
          niczego nie pokręciłem, to rozpoczęcie rekonstrukcji od postawienia trybuny
          jest wręcz konieczne.

nARKA
          • misza01 Re: Czwarta Trybuna 28.06.02, 13:59
            czyli się znasz:)
            • feelgood Re: Czwarta Trybuna 28.06.02, 14:12
              Raczej wyjątkowo zapamiętałem, co do mnie mówiono :))
              • Gość: Goldi Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.06.02, 14:36
                dach ma byc podwieszony na jupiterach?
                przeciez ta rdza zaraz odpadnie, niewiem jak tam ma sie ten dach utrzymac
                no chyba ze z nidy bedzie
                pozdro
                :)))))
      • Gość: beciu Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.02, 10:50
        ja tylko jednego nie rozumiem , prezes Majchrzak powiedział że sadion będzie
        docelowo cały w prostokącie , to jak teraz będą zadaszone trybuny na łuku pod
        zegarem
        • Gość: Cudny Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.02, 16:21
          No i będzie w prostokącie.......wpierw nastąpi zamknięcie stadionu-zostanie zbudowana czwarta trybuna z dachem ale bez łuków, następnie zamknięte będą przeciwległe sektory i wyburzone łuki - tam powstaniereplika czwartej trybuny i potem kolejno zostaną wybudowane trybuny, które zamkną prostokąt :)
          • Gość: beciu Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.02, 17:13
            Gość portalu: Cudny napisał(a):

> No i będzie w prostokącie.......wpierw nastąpi zamknięcie stadionu-zostanie zbu
            > dowana czwarta trybuna z dachem ale bez łuków, następnie zamknięte będą przeciw
            > ległe sektory i wyburzone łuki - tam powstaniereplika czwartej trybuny i potem
            > kolejno zostaną wybudowane trybuny, które zamkną prostokąt :)

ale jest mówione że najpierw będzie 4 trybuna i cały dach , a jak dach będzie w
            prostokącie to jak będzie wyglądało to na łuku .I dopiero pózniej jak będą
            pieniądze to będą wymieniać trybuny
            • Gość: Cudny Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.02, 17:19
              A tego dokładnie nie wiem. Postaram się dowiedzieć to dam znać :)
              • Gość: Mecowhy Re: Czwarta Trybuna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.02, 18:22
                A czy bedzie w ogole wybrana ziemia spod calych obecnych trybun (czyli budowa
                od podstaw), czy maja zamiar wybudowac czwarta trybune, pozniej zburzyc
                przeciwlegly luk i wybudowac tam "replike" 4 trybuny... w sumie do konca nie
                rozumiem tego wszystkiego... i wprost nie chce mi sie wierzyc by stadion mial
                wygladac identycznie z makieta, ktora zostala przedstawiona radzie miasta
                (przynajmniej za te 32 mln ktore beda przekazane)... ale oczywiscie moge sie
                mylic. no i mam taka nadzieje, ze sie myle ;)
                • misza01 Re: Czwarta Trybuna 01.07.02, 09:18
                  32 mln to tylko dach i 4 trybuna. Cała modernizacja to 392 mln i rozłożona ma
                  być na 10 (conajmniej) lat- takie są założenia. Obecne technologie pozwalaja na
                  wybieranie ziemi z wałów bez konieczności burzenia czegokolwiek i zabudowywanie
                  tak, aby stadion nabrał wyglądu z makiety (lub podobnego). wszystko stopniowo
                  i po kolei.dach ma być podwieszony z wykorzystaniem słupów jupiterów-szczegółów
                  nie znam, ale zadaszenie obejmie cały stadion. Nie nasza w tym głowa jak to
                  zrobić
                  • forza_imperial Re: Czwarta Trybuna 01.07.02, 19:31
                    tych 300 mln moze dadza na najblizsze 40 lat

dali 16 i na tym bedzie koniec, przynajmniej na najblizsze 10 lat

na stadionie potrzeba:
                    nowych WC
                    wymiana krzeselek w sektorach gdzie sa inne i stare foteliki
                    pod tymi walami powinny byc jakies sklepy lub obiekty z gastronomia (ale to
                    kolejne mln na wywoz i zrobienie takich cudow)
                    przydalby sie jakis telebin (cos w stylu co ma Arsenal) ale to chyba mazenia na
                    najblizsze 20 lat ile moze kosztowac taki ekran?
                    co z mlynem! chyba zainstaluja krzeselka
                    gdzie bedzie sektor gosci i czy dla nich beda krzeselka
                    oczywiscie trzeba wyremontowac 4 maszty
                    i ostatnio jak fachowcy z politechniki robili pomiary luxow mowili ze wiekszosc
                    z tych jupiterow to staroc tak wiec przydalyby sie nowe philipsa (takie jak ma
                    amica)

i sadze ze jest jeszcze wiele spraw co trzeba bedzie zrobic
                    tylko kiedy ?

• Gość: klaifert Re: Czwarta Trybuna IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 01.07.02, 20:59
                      moze nie wiesz, jak to jest na budowie- powiem tylko, ze powoli :-)))) A poza
                      jupiterami z twojej listy to jeszcze dlugo nic nie bedzie, a i obawiam sie, ze
                      jupiterow tez nikt za szybko nie dotknie, poniewaz zapewne i one zostana
                      przebudowane. pozyjemy, zobaczymy.

p.s. jak ja sie nie moge doczekac inauguracji.
                      • Gość: klaifert Re: Czwarta Trybuna IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 01.07.02, 21:03
                        sorry, zapomnialem o toaletach, temat do ruszenia wydaje mi sie. W przerwie jak
                        widze te biedne niewiasty stojace w kolejce do apetycznego Toy-toya, to sie
                        ciesze, ze jestem facetem. Ale to jest XIX wiek.

pozdro
                        • feelgood Re: Czwarta Trybuna 02.07.02, 11:38
                          Gość portalu: klaifert napisał(a):

> sorry, zapomnialem o toaletach, temat do ruszenia wydaje mi sie. W przerwie jak
                          >
                          > widze te biedne niewiasty stojace w kolejce do apetycznego Toy-toya, to sie
                          > ciesze, ze jestem facetem. Ale to jest XIX wiek.
                          >
                          > pozdro

W XIX wielu nie było Toy-toya :)))

nARKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka