Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

VII RUNDA - PROGNOZY

09.05.05, 13:04
    Witam
    Oto moje prognozy na VII rundę:

Unia T. - Wybrzeże 54 - 36
    Będę trzymał kciuki za Gdańsk, ale coś mi sie wydaje że w Tarnowie mogą mieć
    problemy z dojechaniem do 40 pkt. ,a może nie...?

Unia L. - Polonia 55 - 35
    Jak Krzyżak z Robakiem będą jeżdzić jak do tej pory to nawet zdobycie 35 pkt
    przez Bydgoszcz może okazać sie niemożliwe. Leszno u siebie może być w tym
    sezonie poza zasięgiem dla wszystkich.

ZKŻ - ATLAS 46 - 44
    Może jestem niepoprawnym optymistą, ale wierzę, że w tym przypadku Huszcza i
    spółka dadzą radę u siebie z Wrocławianami. Mecz na styku (prognoza
    zwycięstwa ZKŻ jest w dużym udziale spowodowana moją sympatią do tego klubu
    niż racjonalnym porównaniem obecnych sił zespołów).

Apator - Włókniarz 47 - 43
    Ufff, będzie ciężko... Ułamek wraca do zespołu, (Czechach już nieźle
    pojechał), Walasek, Holta i Sullivan zrobią swoje, mam jednak nadzieję że
    Nasi znów pojadą na 120 % i uda nam sie wygrać... Czy tak się stanie???

Jeśli nie zgadzasz się z moimi opiniami lub chcesz przedstawić swoje
    prognozy - napisz
    Obserwuj wątek
      • Gość: iks Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:57
        Tarnow:Gdansk 58-32
        Leszno:BTZ 58-32
        ZKZ:WTZ 48-42
        Torun:Czewa 47-43
        • krotoss Re: VII RUNDA - PROGNOZY 09.05.05, 14:17
          no to jak tak zapraszasz Salmiok to piszę :)

Unia T. - Wybrzeże 57 - 33
          Tarnów już w pełnym składzie, ale nadal z dziurami w postaci G.Rempały,R.Wardzały i niestety ostanio S.Burzy, oraz mającym problemy sprzętowe J.Kołodziejem. Choć te ostatnie załata penwie J.Gollob jak i ewentualne u brata (shock!) także przy dolegliwości u Chrzanowskiego i jeździe w kratkę Kościechy Gdańsk zbyt wiele nie zawalczy. Hancock chyba zaczyna przygasać powoli.. Ciekawi mnei natomiast postawa K.Jabłońskiego.

Unia L. - Polonia 50 - 40
          Ciężko pisać mi obiektywnie.. ale postaram sie. Baliński ostnaio w b.dobrej formie. Powolutku doszlusowuje do niego J.Rempała, u siebie groźny jest Skórnicki a o Adamsie i K.Kasprzaku nie trzeba wspominać. Za to warto o jego młodszym bracie Robercie.. wielki plus ostanio i pewnie potwierdzi to w niedziele. Kościuch na swoim torze tez nie jest słąbiutki a moze pojedzie Ł.Jankowski? Polonii ostanio nie idzie w Lesznie więc będzie tak i tym razem, chyba, ze nastąpi cud i Krzyżaniak dowiezie jakieś dobre silniki i wraz z Robackim zrobią matamorfoze - od zera do 10pnktowego bohatera ;)

ZKŻ - ATLAS 41 - 49
          ZKŻ po wygranej Uni w Gdańsku ma realne szanse na walkę o 7 pozycję ale co to im da? I tak będą dwumecze o baraże więc nie ma sie co narazie zabijać. Dlatego chłopaki nie będą zostawiac potu i krwi na torze aby wygrać za wszelką cene, a za to będą spokojnie czekać na powrót Okoniewskiego. Ciekawostką będzie postawa naszego obywatela Roberta Kesslera ;] Come back Miśkowiaka??

Apator - Włókniarz 41 - 49
          A to mecz prawdy będzie dla drużyny i toromistrza z Torunia. Zobaczymy co zaserwują. o ile ten drugi nie przesadzi to nic nadzwyczajnego sie nie wydarzy i wygrają medaliki - musza gdzieś zacząć odrabiać straty. Dobry duch będzie w drużynie po powrocie Ułamka i może Drabik znów coś wykręci po ostanich słabych występach. Ale na jego pare punktów zawsze można liczyć, dlatego wsparci słabszymi narazie Ułamkiem i Drabikiem, Holta i Sullivan oraz pięknie ostanio jeżdzącym mlodym szczapaniakiem częstochowsy zawodnicy powinni wywieźć z Torunia 2punkty. Chyba, że znów będziemy musiali przecierać oczy ze zdziwienia.
          • michutor Re: VII RUNDA - PROGNOZY 09.05.05, 14:32
            mecz Unia - Lotos, odbiedzie sie najpierw w Gdansku

• Gość: Chris Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.05.05, 14:31
          Troche moim zdaniem wcześnie na prognozy w takim urazowym sporcie jak żużel
          zwłaszcza,że do niedzieli zostało 6 dni, no ale skoro się bawimy to ja zostawie
          też swoje typy::)))

Tarnów - Gdańsk 57:33

Mecz dwóch potentatów finansowych opartych o petrozłotówki, wydaje się byc z
          góry przesądzony, ukręcenie 35 punktów w wypadku gości powinno być sukcesem.
          Lotos obniża loty 3 porażki w stosunku 46: 44 wydają się być gwoździem do
          trumny, do tego napięta atmosfera na linii Kościecha - Chrzanowski, żenująca
          postawa Tomasza "podbite oko", słabość juniorów to chyba wystarczajace
          argumenty mówiące o wysokiej porażce gdańszczan. Mam nadzieję ze nikt nie
          pofatyguje się tym razem do sądu.

ZKZ - WTS 46: 44

Derby lubusko - dolnośląskie. Zielonogórzanie jeżeli myślą o pozostaniu w lidze
          powinni się skupić na wygranej. Wyrównany skład seniorski przemawia
          zdecydowanie za wrocławianami, natomiast pozycja stranieri za zespołem
          miejscowym. Niewątpliwie mecz najsłabszych juniorów w kraju...Stawiam na wole
          walki i typuje zwycięstwo gospodarzy.

Leszno - Bydgoszcz 54: 36

Najciekawszym rozwiązaniem dla już i tak skomplikowanej tabeli byłoby
          zwycięstwo BTZ-u, jednak Byki pokazują,że sa na fali,nawet w momencie kontuzji
          czołowego jeźdzca. Druga linia bydgoszczan na wyjazdach nie istnieje i myślę,że
          tak pozostanie ciekawe swoją drogą czy stać bydgoszczan podobnie jak Apator na
          39 pkt?? Zobaczymy obstawiam osobiście 18 pkt porazke,przy kolejnej wpadce
          Krzyzaniaka i Robackiego.

Toruń - Czestochowa 45: 45

Nie mogę doczekać się tego spotkania, boje się jednak o koncowy wynik dlatego
          poeksperymentuje z remisem chociaż jestem sercem za swoim klubem. To juz nie
          przelewki tylko prawdziwa bitwa na smierc i życie i zdecydowanie trudniejszy
          mecz od tego z Lotosem czy Tarnowem. Trzeba wyleczyć niefrasobliwość i zacząć
          od mocnego uderzenia. Druga linia nie może mieć durnych wpadek i upadków na
          punktowanych pozycjach. Włokniarz dysponuje doskonałym sprzętem przygotowanym
          na mecz z Tarnowem, wynik Ułamka w lidze czeskiej nie robi akurat na mnie
          wrażenia. Ciekaw jestem postawy Crumpa, trzeba wyeliminować Holte z gry. Remis
          tym razem bedzie sukcesem.

Pozdrawiam
      • Gość: Iviiiii;] Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:04
        moim zdaniem troche za wcześnie na jakiekolwiek opinie, ale chyba salmioku
        chciales byc pierwszy;];];] jednak przylaczam sie do typowan
        Tarnów- Gdańsk. nie mam zadnych watpliwosci. unia, choc w tym seoznie jezdzi
        gorzej niz w zeszlym, na pewno wygra na wlasnym torze.
        Leszno- Bydzia. byloby to zapewne ciekawe spotkanie, gdyby odbylo sie w Bydzi.
        jednak odbywa sie w Lesznie, gdzie gospodarze zapewne nie pozostawia skrawka
        nadziei bydgoszczanom na w miare dobry wynik.
        Zkz- Atlas- w miare ciekawy mecz. wbrew pozorom powinien byc wyrownany. Atlas,
        swietnie spisujacy sie w minionym sezonie, w tym nie blyszczy. Zkz bez
        Okoniewskiego, ale na wlasnym torze. pojedynek obecnie dwoch najgorszych druzyn
        w tabeli. zapwoiada sie ostra walka czyli b. ciekawy mecz.
        Apator- Wlokniarz. to tez bedzie ciekawy mecz. Apaptor na wlasnym otrze, przy
        tak nieprzewidujacym skladzie i nierownomiernej formie zawodnikow moze sprawic
        zarowno duza niespodzianke, jak i duzy zawod. mecz z Wlokniarzem to bedzie ostra
        przerpawa. Zobaczymy jak z nije wyjdziemy;]
        pzdr.
        • salmiok Re: VII RUNDA - PROGNOZY 10.05.05, 09:17
          Witam, być może trochę się pośpieszyłem, no ale do tego czasu można zrobić
          drugą rundę prognozowań przed samymi meczami. Ciekawe czy sie zmienią?
      • Gość: Iviiiii;] Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:06
        o lol, ale zamieszalam przy meczu zkz-atlas. na poczatku napislaam ze w miare
        ciekawy, pozniej ze bardzo;]
        *bedzie to zapewne BARDZO ciekawy mecz;]
        • Gość: byzydura Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.tvgawex.pl 09.05.05, 17:43
          niech chlopaki odjadą VI runde to pogadamy :)
          • krotoss Re: VII RUNDA - PROGNOZY 09.05.05, 17:56
            VI runda 19maja (i 21 chyba jeden mecz) a VII 22 cała więc mała różnica. A kazdy tu chce pokazać że teraz już wie i sie zna a nie jak pojadą dwa dni przed to zobaczy i wytypuje co do punktu ;PPPP

Pozdr0!

ps. na VI też są obstawki ;b
      • Gość: Jacek Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:54
        Apator-Włókniarz 45-45
        Wybrzeże-Unia T. 43-47
        Zkż-Atlas 46-44
        Unia L.-Polonia 50-40
      • Gość: czestochowianin Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:40
        witam fanów z torunia,
        Prognozy :
        Tarnów 48 Gdańsk 42
        RICKY i GOLLOB bedą po Grand PRIX (zmęczenie, motocykle), a Gdańsk będzie się
        chciał wykożystać sytuacje
        Leszno 55 Bydgosz 35
        Nie ma co więcej pisać - Bydgoszcz na wyjazdach nieistnieje
        Zielona 50 Wrocław 40
        Zielonka musi zacząć wygrywać, a wrocław bez Hampela może mieć duże problemy !
        Toruń 40 Częstochowa 50
        Niestety uważam że dwa mecze na 120% w jedenj rundzie to zadużo, a na tyle
        musieli by pojechać chłopaki z Torunia aby pokonać Częstochowe.
        Częstochowa od początku sezonu pokazuje 60%(sully,greg,holta) swojej wartości,
        i kiedyś musi przyjść czas na pozostałe 40% - a w tedy cięzko będzie wygrać z
        Częstochową, liczę że te dodatkowe 40 % przyjdzie własnie na mecz w toruniu.

Pozdrowionka z CZEWY
        • Gość: Chris Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 15.05.05, 11:43
          Zmiana gospodarza: Gdańsk - Tarnów 42: 48
          • Gość: Toma Toruń Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.petrus.com.pl 15.05.05, 12:53
            Apator-Włókniarz 41-49
            Wybrzeże-Unia T. 47-43
            Zkż-Atlas 50-40
            Unia L.-Polonia 54-36
      • Gość: kibic Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: 83.238.70.* 15.05.05, 12:55
        Apator-Włókniarz 42-48
        Wybrzeże-Unia T. 46-44
        Zkż-Atlas 52-43
        Unia L.-Polonia 51-39
        • Gość: kolabor Re: VII RUNDA - PROGNOZY IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 15:19
          Gdańsk - Tarnów
          42 - 48

Leszno - Bydgoszcz
          52 - 38

Z. Góra - Wrocław
          49 - 41

Toruń - Częstochowa
          47 - 43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka