Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lachowskiemu dziekujemy :-)

05.07.02, 16:51
    Z dobrych zrodel - Lachowski w Lechu nie zagra. Zaczal wybrzydzac i skonczylo
    sie tym, ze Lech stracil cierpliwosc.

Moim zdaniem bardzo sluszna decyzja Lecha. Misza sie rozpisywal o p.
    Lachowskim, a zarzad Lecha najwidoczniej wzial sobie jego uwagi do serca :-))).
    Obserwuj wątek
      • feelgood Re: Lachowskiemu dziekujemy :-) 05.07.02, 17:12
        Hip hip hura!!!

Marcinie, chłopaku, nie marnuj się w Posce, tylko pakuj manatki i wal prosto na
        Madryt! Tylko w Realu dostaniesz dobry kontrakt za tak wspaniały talent. No i
        tam Raul będzie za Tobą piłki nosił!
        • Gość: plastic lachowski zachodzaca gwiazda(niedoszla)!bt. :))))) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.07.02, 17:24
      • Gość: sw80 lachowski i Kaczorowski IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.07.02, 18:51
        Napastnik młodzieżówki na testach w Polonii

ok (05-07-02 17:44)

Zaledwie po jednym dniu treningów z Polonii odesłani zostali dwaj
        jugosłowiańscy pomocnicy. Testowany jest za to napastnik młodzieżowej
        reprezentacji Polski Marcin Lachowski

Jugosłowianie podzielili los Ibrahima Sundaya, który opuścił zespół "Czarnych
        Koszul" w czwartek po tygodniowej obserwacji. Z piłkarzy z Bałkanów trenerzy
        Polonii zrezygnowali zaledwie po dwóch treningach.

W Polonii sprawdzany jest nowy napastnik - Marcin Lachowski z Odry Opole. 21-
        letni zawodnik reprezentacji młodzieżowej miał grać w Lechu Poznań.
        Wielkopolski klub najpierw jednak nie chciał zapłacić 250 tys. zł za transfer,
        a potem - kiedy przystał na ten warunek - nie porozumiał się w kwestii
        indywidualnego kontraktu zawodnika.

To nie koniec związków Polonii z Lechem. Nadal aktualna jest sprawa transferu
        Pawła Kaczorowskiego do Poznania. - Do wyjazdu Polonii na zgrupowanie do Mielca
        [10 lipca - red.] sprawa musi się wyjaśnić - albo zostanę w Polonii, albo
        przejdę do Lecha. Ta sytuacja jest dla mnie niezręczna. Nie pozwala mi
        skoncentrować się na treningach - przyznał Kaczorowski. - Jeżeli Lech
        zaakceptuje moje warunki finansowe, jestem skłonny zmienić barwy - dodał
        pomocnik, który do Polonii przyszedł właśnie z Lecha.

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=919025&dzial=01040189

-----------

Już nic nie rozumiem. Myślałem, że Kaczorowski nie przechodzi do Lecha, tylko
        dlatego bo jego transfer blokuje Romanowski. Tymczasem nasi działacze nawet nie
        dogadali się z Kaczorowskim w sprawie indywidualnego kontraktu.
        • Gość: Pablo Re: lachowski i Kaczorowski IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 06.07.02, 15:48
          Myśle że nasi działacze po prostu oszczędzają kasę, a to dobrze. Przecież mogli
          dać Kaczorowi 400 tyś. rocznie, później Drumlaka za 600 tyś., przebić ległe i
          dać Zielińskiemu 700 tyś. za sezon. Ale nie o to chodzi. Pamiętajmy że mamy
          jeszcze spore długi, a w nadchodzącym sezonie walczymy nie o mistrza Polski a o
          utrzymanie w ekstaklasie. I widać że Majchrzak i spółka mają "łeb na karku" i
          nie są w gorącej wodzie kąpani. Mnie się to bardzo podoba.
          Pzdr
          • Gość: K_K_S Re: Wzmocnienia są potrzebne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 17:05
            Wiadomo że taki Lachowski to jest nikomu do szczęścia nie potrzebny ale
            Rachwała - naprawę konkretnego (lepszego od Jacka i Miklosika) środkowego
            pomocnika żałuje. Podobnie jak Kaczorowskiego.
        • feelgood Re: lachowski i Kaczorowski 08.07.02, 08:23
          Gość portalu: sw80 napisał(a):

>
          > Już nic nie rozumiem. Myślałem, że Kaczorowski nie przechodzi do Lecha, tylko
          > dlatego bo jego transfer blokuje Romanowski. Tymczasem nasi działacze nawet nie
          >
          > dogadali się z Kaczorowskim w sprawie indywidualnego kontraktu.

No tak. Ale po co mają negocjować kontrakt skoro nikt nie wie, ile trzeba
          najpierw zapłacić Romanowskiemu?

nARKA
          • sw80 Re: lachowski i Kaczorowski 08.07.02, 22:56
            feelgood napisał(a):

> Gość portalu: sw80 napisał(a):
            >
            > >
            > > Już nic nie rozumiem. Myślałem, że Kaczorowski nie przechodzi do Lecha, ty
            > lko
            > > dlatego bo jego transfer blokuje Romanowski. Tymczasem nasi działacze nawe
            > t nie
            > >
            > > dogadali się z Kaczorowskim w sprawie indywidualnego kontraktu.
            >
            > No tak. Ale po co mają negocjować kontrakt skoro nikt nie wie, ile trzeba
            > najpierw zapłacić Romanowskiemu?
            >

Zgadza sie, ze nie warto negocjowac kontraktu indywidualnego bez porozumienia z
            wlascicielem karty. Tylko dlaczego ja sto razy slyszalem z ust Majchrzaka i
            Soltysa, ze transfer Kaczorowskiego to kwestia kilku dni i wszystko w sprawie
            transferu jest dogadane.

Ostatnio mamy do czynienia z nowomowa w wykonaniu naszych dzialaczy. Jesli
            mowia "transfer to kwestia kilku dni, wszystko dogadane" tzn., ze Lech nie
            doszedl jeszcze do porozumienia ani z klubem zawodnika, ani z samym pilkarzem -
            przyklady Bizacki, Scherfchen. Jezeli mowia "X jest na naszej liscie zyczen" tzn,
            ze dzialacze wcale nie chca tego zawodnika, tylko probuja wywolac szum medialny
            wokol klubu.

Wiem i rozumiem, ze nie mozna wydawac wiecej niz sie ma, ale czy znajdzie sie
            choc 10 tysiecy takich jak ja? Sklad drugoligowy + 3 zawodnikow Amiki (w tym 2
            niechcianych) z pewnoscia ligi nie zwojuje. Co po kilku porazkach powie
            Majchrzak? Ludzie spytaja sie gdzie sa te wzmocnienia. Ciekawe co wtedy uslyszymy.
            • misza01 Re: lachowski i Kaczorowski 09.07.02, 08:01
              Myślę,że mocno przesadzasz. Po pierwsze Lech wygrał II ligę w cuglach, a mógł
              spokojnie nie przegrać ani jednego meczu, gdyby chciał. Trudno mówić o
              drugoligowym składzie jeśli jest się od II ligowców o klasę lepszy. Po drugie
              Lech ma zespół, a więc to o czym może pomarzyć większość zespołów w I lidze. Po
              trzecie o zawojowaniu ligi piszą tylko niektóre portale internetowe i gazetki
              pokroju PS, dziennikarze pokroju Zarzecznego itp. Po czwarte spójrz na sytuację w
              Pogoni, KSZO (będzie miało najpiękniejszy stadion w II lidze), Katowicach,
              Garbarni, Odrze,Widzewie, Polonii, Ruchu ba nawet Legii- pokaż mi te wielkie
              transfery. Legia na miesiąc przed ligą zmienia prezesa i trąbi na lewo i prawo,że
              jest w katastrofalnej sytuacji finansowej. Spójrz na Wisłę, która sprowadziła
              Stolarczyka i odmładza skład. Po piąte nie mów mi,że Bosacki jest niechciany w
              Amice. Bo chciała go i Amika, i Wisła i Legia. Po szóste skończmy te histerie- za
              trzy tygodnie będziemy wiedzieli co i jak. Po siódme czym kończy się sprowadzanie
              pseudogwiazd w ilości hurtowej niech świadczą przykłady Śląska, Groclinu,
              Radomska. Tego chcesz? Po ósme- dajmy ludziom pracować. Niech się przygotowują do
              ligi i zobaczymy co dalej.

Pozdrawiam
      • jacniew Re: Lachowskiemu dziekujemy :-) 07.07.02, 10:04
        No i bardzo dobrze! Jak pokazały sparringi na koniec sezonu mamy w Lechu
        wystarczająco zdolną młodzież. Po co sprowadzać innych by blokowali miejsce dla
        naszych?
        • Gość: misza Re: Lachowskiemu dziekujemy :-) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 16:39
          Cholera i na kim się będę teraz pastwił? :))

Poważnie- odsyłam do moich spostrzeżeń po sparingu w szamotułach. Dwie bramki
          Nawrocika, pierwsza po minięciu trzech czy czterech obrońców Konina. Przyćmił
          wszystkich. I to jest wychowanek Kolejorza. Bez komentarza.
          • jacniew Re: Lachowskiemu dziekujemy :-) 08.07.02, 18:23
            Dziennikarze też go zauważyli (trudno nie jeśli gość strzela tyle bramek...)
            więc może zarząd pójdzie po rozum do głowy i zgodnie z poznańską tradycją
            postawi na zdolnych wychowanków zamiast sprowadzać jakieś pseudogwiazdeczki?
      • sw80 Re: Lachowskiemu dziekujemy :-) 08.07.02, 23:01
        Dzis Polonia pozegnala sie z Lachowskim. Chyba ani Lachowski, ani Odra nie
        zarobia ani grosza. Tak to jest jesli jest sie za bardzo zachlannym. Mam
        nadzieje, ze Baniak nie bedzie teraz probowal uratowac swego opolskiego faworyta.
        Ten chlopak powinien sie jeszcze troche pokory nauczyc w III lidze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka