Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WYNIKI 12 KOLEJKI

IP: *.torun.mm.pl 05.07.05, 12:26
    a oto i one:

1. loramo 30 (+4)
    2. webciu 28 (+3)
    3. Mario 27 (+3)
    4. Chris 26 (+2)
    5. heart 25 (+3)
    6. deltalima 25 (+3)
    7. Jacek 25 (+2)
    8. kibic 25 (+2)
    9. Krzysztof 24 (+4)
    10. igrek 24 (+3)
    11. kolabor 23 (+2)
    12. greg 22 (+3)
    13. sadura1 22 (+2)
    14. Jazon 22 (+2)
    15. salmiok 22 (+2)
    16. Polo 22 (+2)
    17. cancro 21 (+3)
    18. rok1978 21 (+1)
    19. Toma Toruń 18 (+3)
    20. MAVERICK PL 18 (+2)
    21. Gks_Fan 14 (+2)
    22. Szrek 13 (+1)
    23. czawez 13 (+1)

KLASYFIKACYJA:

1. kolabor 286,5 (+35)
    2. Chris 265 (+33)
    3. Jacek 227 (+29)
    4. kibic 226,5 (+28)
    5. heart 225,5 (+33)
    6. Jazon 216,5 (+30)
    7. Toma Toruń 210,5 (+31)
    8. Krzysztof 201,5 (+31)
    9. byzydura 188,5 (+29)
    10. MAVERICK PL 156,5 (+22)
    11. Mario 154 (+22)
    12. sadura1 151 (+18)
    13. czawez 143,5 (+21)
    14. igrek 133,5 (+18)
    15. Szrek 121,5 (+15)
    16. deltalima 117 (+14)
    17. webciu 116 (+13)
    18. Polo 110 (+17)
    19. krotoss 86 (+10)
    20. salmiok 85,5 (+10)
    21. fankaPolonii 78 (+11)
    22. greg 70 (+8)
    23. loramo 53 (+6)
    24. cancro 49 (+7)
    25. Debeściak 44,5 (+5)
    26. iks 42 (+5)
    27. rok1978 41 (+4)
    28. michutor 39 (+6)
    29. Wybrzeże&Sparta 25 (+1)
    30. a_weirdo 22 (+3)
    31. 13piechota 20 (+3)
    32. KANGOOR 19,5 (+4)
    33. JAC 19,5 (+2)
    34. Juby 19 (+2)
    35. maatti 15 (+3)
    36. Gks_Fan 14 (+2)
    37. częstochowianin 7 (+1)
    38. gorgon 6 (+1)

pozdr
    Obserwuj wątek
      • salmiok Re: WYNIKI 12 KOLEJKI 05.07.05, 14:16
        ehh, niepoprawny optymizm gubi... Jazon i Sadura pewnie też liczyli na Apatora
        • Gość: sadura1 Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: 195.245.217.* 05.07.05, 14:25
          Liczyłem, liczyłem... I dalej liczę!!! :)
          Nawet gdybym myślał inaczej, ręka i tak wpisałyby wygraną Apatora w tym
          meczu. :) Czasem wiara czyni cuda. Tym razem nie uczyniła.
          Cóż - przed sezonem nawet 2 pkt. w konfrontacji z Bydgoszczą brałbym w ciemno.
          Są 3 pkt. więc jest bardzo dobrze!
          (Na DMP oczywiście nie liczę... Przynajmniej nieczęsto. :) )
          Pzdr
      • Gość: Mario Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:26
        Kolabor z Chrisem, kiedy żeście zdążyli tyle punktów nastukać? :))
        • Gość: kibic Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: 83.238.70.* 05.07.05, 16:55
          kolabora i Chrisa już niedługo ujrzymy w tv z zamazanymi twarzami i kajdankami,
          tak jak w aferze PZPNu :)))
          • Gość: kolabor no to wpadliśmy :) IP: *.torun.mm.pl 05.07.05, 17:47
            Chris spadamy stąd ! Mario i kibic nas rozpracowali ! :P
            idziemy na inne forum taki sam konkurs zrobić :P
            • Gość: kibic Re: no to wpadliśmy :) IP: 83.238.70.* 05.07.05, 18:13
              nigdzie nie pójdziecie, bo na nogi też Wam kajdany założymy!!! :P
              • Gość: kolabor Re: no to wpadliśmy :) IP: *.torun.mm.pl 06.07.05, 02:12
                :))
                my mamy układy. Wypuszczą nas szybciej niż złapią. I dalej
                będziemy 'rozprowadzać' konkurs :P ale trzecie miejsce jest do Waszej
                dyspozycji :P :D
      • Gość: MAVERICK PL Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.07.05, 16:24
        Wiedziałem że będzie ciężko :D
        :P
        ale co tam... :D grunt to wejść do pierwszej 8 w celu utrzymania się w GP (-;
        cza się będzie bardziej przyłozyć to XIII kolejki :D

_____
        a prace trwają... (-:
        • Gość: Gks_Fan Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.crowley.pl 05.07.05, 17:22
          w sumie jak na pierwszy raz to AZ tak zle mi nie poszlo....hehhe .mam pytanie
          jak obliczane sa punkty dla kazdego typujacego????
          • Gość: kolabor Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.torun.mm.pl 05.07.05, 18:01
            "mam pytanie jak obliczane sa punkty dla kazdego typujacego????"

a ja mam odpowiedź :)
            to kolega MAVERICK zapodał przed sezonem systemem prostym, czytelnym,
            skutecznym, sprawdzającym się w realiach życia codziennego, uczciwie
            przyznającym punkty każdemu typer'owi, zgodnym z prawem unii europejskiej, a
            jego tajniki można poznać tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=302&w=22524332&a=22528315
            pozdr i zapraszam do dalszych typowań :)
            • Gość: MAVERICK PL hmm... mam pomysła (by F. Kiepski) IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.07.05, 18:41
              Kolabor! Mam pomysła :D
              w ziąwku że ostatnio pare osób zapytuje o zasady i pewnie jeszcze wiecej sie
              zastanawia nad nimi ale nie zapytuje się, a ciągłe szukanie i pisanie zasad to
              wiadomo... odechciewa się... więc ja do końca tygodnia postaram sie napisać taki
              mały [wstępny do next sezonu] regulamin, wraz z zasadą punktowia. I zamiast
              ciagle szukać tamtego posta będzie sie podawać linka. z jakimś łatwym www do
              zapamiętania (-: Nie będzie to nothing special, po prostu jak to w regulaminie
              "suchy" tekst (;
              ok?

ps. dzięki za wyszukanie tego linka :D
              _____
              coś ostatnio mamy humor na forum, niezależnie od miasta z którego jesteśmy (-:
              i jest good! tylko granica jest cieńka, więc wyłącznie humor mile widziany.
              • Gość: kolabor Re: hmm... mam pomysła (by F. Kiepski) IP: *.torun.mm.pl 06.07.05, 02:24
                Regulamin dobrym pomysłem jest. Też o tym myślałem. Tylko ja nie wiem czy to
                nie za szybko będzie. Bo padło już i jeszcze sporo padnie propozycji na
                poprawki do konkursu. A dotycząca punktowania już padła... ogólnie regulamin
                można wpisać do budżetu jako zadanie piorytetowe :). Tyle tylko, że nie wiem co
                lepsze : teraz zapodać regulaminem i go korygować ? czy lepiej, żeby obgadać
                wszystko na następny sezon i żeby w praniu wszystko się ułożyło ?

jedno jest pewne: zebranie wszystkich zasad na pewno wiele razy pomoże nam,
                właśnie chociażby w werbowaniu nowych graczy

pozdr
        • Gość: Krzysztof Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: 212.122.214.* 05.07.05, 20:05
          Ósmego miejsca nie oddam!!! No chyba że w zamian za wyższe...np. szóste
          Jazona :))
          • Gość: Chris Kolabor jak wygrasz ta rywalizacje stawiam piwo:)) IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.07.05, 20:52
            2 miejsce mnie jak najbardziej satysfakcjonuje,ale bede walczył do końca mam
            21,5 pkt straty:))Pamiętam jednak o odjęciu najsłabszej kolejki i tu na pewno
            strace mniej niż moj najgrozniejszy rywal...Recepta na sukces?? Nie wiem nie
            mam pojęcia, po prostu regularnie typuje nie opuszczając kolejki, teraz jeszcze
            przejmuje człowieka o pseudonimie Polo wiec typy będe stosował identyczne. Ja
            też mam propozycje,wciagnąc w przyszłym roku pod typowanie: GP i zawody
            indywidualne, może uda sie też rozgrywać mecze miedzy sobą...na zasadzie
            przewagi punktowej która byłaby odpowiednio nagradzana...Zobaczymy
            pożyjemy...Apropos sąsiad czemu Ty nie spróbujesz swych sił?? Mam nadzieje że
            Torun zajmie całe pudło Toma, Jazon do boju !!!!:)))
            • Gość: MAVERICK PL sorry Krzysztof, ale pytanie... IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.07.05, 23:09
              "Pamiętam jednak o odjęciu najsłabszej kolejki..."

To ta propozycja przeszła? [ja tego nie akceptuje, pierwszy rok wiadomo że nie
              bedzie idealny, ale szukać teraz dla ponad 30 osób najsłabszej z 20 kolejek?
              (mówie o końcowym/ostatecznym podliczeniu) duuużo roboty]

"...teraz jeszcze przejmuje człowieka o pseudonimie Polo..."

? na jakiej zasadzie ma być to przejęcie? doliczenia punktów Polo do Twoich? Czy
              oddzielna kwalifikacja?

"Ja też mam propozycje,wciagnąc w przyszłym roku pod typowanie: GP i zawody
              indywidualne..."

Przemyślałeś te propozycje, czy po prostu przyszło Ci do głowy i zapodałeś na
              forum? Ale ok, załóżmy że typujemu GP i zawody indywidualne. Mógłbyś podzielić
              się z nami [pewnie nie tylko ja bede ciekaw] w jaki sposób/za co przyznawać
              punkty? Bo to nie jest takie hop-siup, chyba że tylko pierwszą trójkę na
              zasadzie podobnej do gry na www "GW" a mianowicie do "Ad-am" (nie wiem czy ktoś
              typował - ja tak 2 sezony) - punktu w przypadku tej trójki w sumie mam w głowie,
              za co ile przyznawać i jak.

"...może uda sie też rozgrywać mecze miedzy sobą...na zasadzie
              przewagi punktowej która byłaby odpowiednio nagradzana..."

tego to już wogóle nie rozumiem, tzn nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać. I
              dlatego prosze o małe wyjaśnienie - nie musisz pisać szczegółów, byle by było
              dokładnie.

_____
              Co do propozycji Krzysztofa to mam mieszane uczucia. Oczywiście bardzo sie
              ciesze że coraz wiecej osób ma jakieś nowe propozycje. Jednak aby to wszystko
              zrealizować to trzeba mieć czas, wiedzieć co i jak ma wyglądać i jeszcze umieć
              to zrobić! To nie wystarczy że Maver wejdzie do Excela i napisze pare równań. Ja
              bym się jednak w tym sezonie skupił na utrzymaniu konkursu i "rozreklamowaniu"
              go na następny sezon (2006) kiedy to - postaram sie, będe walczył i próbował -
              ruszy w końcu jakaś noralniejsza strona www. Wtedy zobaczymy jak to wszsytko
              przebiega pod wzgledem techniczno-organizacyjnym. I jeśli wszystko bedzie OK, to
              na nowe propozycje jestem otwarty, lecz jednak nie wszytko na raz, aczkolwiek
              propozycje ZAPAMIETAM, ale jednak prosiłbym o małe ifno jak by to miało wygladać.

dzięki... (:

ps. Krzysztof: Ty robisz jakąś strone www? robisz coś innego niż kolabor i ja
              about typowanie? - w tym sezonie to już chyba tylko kolabor policzy, ja sie
              postaram na next sezon zapewnić coś lepszego niż "suche" typowanie i wyniki na
              forum (bez urazy, ale myśle że rozumiecie o co mi chodzi)

[w miare nachodzącej mnie weny twórczej będe pisał małe wstępne info-regulamin o
              naszym typowaniu, i zamieszcze go na www, lecz jednak nie bedzie to w dwa dni. -
              kolaorze jak cuś to wal śmiało! (-: ]
              • Gość: MAVERICK PL wybacz Krzysztof - mój post do Chrisa miał być! IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.07.05, 23:12
                Wybacz! Napisałem kierując sie do Ciebie, a to Chris był autorem tego postu.
                Mój poprzedni post kieruje do Chrisa, NIE do Krzysztofa.
                Przepraszam!
                (-:
                • Gość: Krzysztof Re: wybacz Krzysztof - mój post do Chrisa miał b IP: 212.122.214.* 06.07.05, 11:02
                  Ok.Nie gniewam sie i wybaczam. Poza tym w cale nie poczułem się urażony. Swoja
                  droga na podstawie ostatniej kolejki doszedłem do wniosku ze cos w naszym
                  regulaminie szwankuje. Trafiłem wszystkich zwycieżców(jako jeden z nielicznych)
                  a pomimo tego w klasyfikacji za kolejke znalazłem się dość daleko. Wychodzi na
                  to ze jeżeli drużyna na którą postawiłem że wygra założmy 50:40, wygra tylko
                  np.46:44 a ktoś inny uzna że przegra 44:46 to taka osoba zdobywa więcej
                  punktów. Troche to dziwne. W takiej sytuacji stawianie na niespodzianki mija
                  sie z celem. Może dawać więcej punktów za trafienie zwyciężcy(np.3) i dodawać
                  je do ogólnej klasyfikacji? Poza tym odrzucanie najsłabszej kolejki uważam za
                  chybiony pomysł.Po tym co ja nakombinowałem aby dorwać sie do internetu w
                  zeszłym tygodniu uważam ze nie ma rzeczy niemozliwych i albo się typuje albo
                  nie.Życzę wszystkim miłego słonecznego dnia.
                  • Gość: MAVERICK PL Re: wybacz Krzysztof - mój post do Chrisa miał b IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.07.05, 11:16
                    Chyba po części masz racje.
                    Ale to można by tak zrobić jak już ktoś proponował.
                    Pod uwage na pierwszym miejscu do klasyfikacji brać obecne "małe punkty", a
                    potem w przypadku takiej samej liczby pkt za trafne wytypowanie zwyciezcy
                    decydowało by liczba punktów za te wyniki, to co teraz bierzemy na pierwszym
                    miejscu do klasyfikowania.
                    To chyba jednak jednak bedzie lepsze, jednak jeszcze co reszta o tym myśli, bo
                    nie można wprowadzać dyktatury (-;
              • Gość: kolabor Re: sorry Krzysztof, ale pytanie... IP: *.torun.mm.pl 06.07.05, 02:50
                "To ta propozycja przeszła? [ja tego nie akceptuje, pierwszy rok wiadomo że nie
                bedzie idealny, ale szukać teraz dla ponad 30 osób najsłabszej z 20 kolejek?
                (mówie o końcowym/ostatecznym podliczeniu) duuużo roboty]"

to znaczy to jest tak, że przepis dotyczy tylko tych którzy na koniec sezonu
                zatypują absolutnie WSZYSTKO. Czyli dotyczy ten... no... dwóch osób :P
                Chris'owi i mi zostaną punkty odjęte :P To miało trochę wyrównać konkurs,
                ponieważ sporo osób jakoś 'przegapiło' czasem typowania. Tylko, że osób które
                tylko raz nie typowały chyba nie ma, a tylko w sumie im by coś ten przepis
                dawał. Z Chrisem zdecydowanie przewodzimy jeżeli chodzi o frekwencję... dlatego
                prowadzimy w konkursie :)
            • Gość: kolabor Re: Kolabor jak wygrasz ta rywalizacje stawiam pi IP: *.torun.mm.pl 06.07.05, 02:38
              Przyjmuję zakład ! :)) tym bardziej, że o piwo tu idzie :P

a jeżeli chodzi o ten przepis o odjęciu punktów, to jeżeli dobrze pamiętam
              Tobie odejmie się 5 pkt. a mi 14. Czyli:
              -kolabor 272,5
              -Chris 260
              ...czy jakoś tak :)
              czyli już mamy 12,5 pkt, hmmm... mało :))
              jakoś trzeba to utrzymać. Chyba że... Chris, nie wyjeżdzasz gdzieś kiedyś ? tak
              na weekend ? tak już w czwartek najlepiej ? :PP :D
              a tak poważnie to zapowiada się ciekawy 'wyścig':)
              pozdr
          • Gość: Jazon Do Krzysztofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:22
            Oddam szoste najwyzej w momencie kiedy awansuje na piate lub wyżej:) W tej
            kolejce poszło kiespko- Leszno i Wroclaw mnie zawiodly o ile pamietam (co do
            Torunia to prawie trafilem), ale nie skladam broni. Byle tylko plany urlopowe
            nie wyeliminowaly mnie z typowania, to "utrzymam sie w GP".
            Pozdrawiam wszystkich
            • Gość: heart Re: Do Jazona IP: *.eu.org 05.07.05, 23:29
              A mnie do pudła brakuje 1,5 pkt. Oj , walka będzie do końca.
              Chyba raz zapomniałem podać typy. Cóż- moja wina.
              pozdrawiam
      • Gość: loramo Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:32
        ;]
        • Gość: Gks_Fan Re: WYNIKI 12 KOLEJKI IP: *.crowley.pl 07.07.05, 01:16
          thx kolabor za odpowiedz:)szkoda ze tak pozno dolaczylem sie do typowania:)ale
          w nastepnym sezonie postaram sie byc szybszy:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka