Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.alpro.pl 14.08.02, 11:25
    Mam problem. Mam 13 lat i ternuję bieg na dystansie 3 km. Gdzieś w połowie
    trasy chwyta mnie kolka i przeszkadza w uzyskiwaniu dobrych rezultatów.
    Czy macie jakieś pomysły, jak temu zapobiec?
    Tak w ogóle, to czy czas 13.13.88 jest dobrym wynikiem?
    Obserwuj wątek
      • telewangelista Re: Bieganie 14.08.02, 14:28
        Kolka w tym wieku jest czymś zupełnie normalnym; zawsze, jak jej dostajesz, to
        nie biegnij dalej na siłę, tylko poczekaj, aż ustanie. W końcu to opanujesz.
        Ale najważniejsze jest to, że w wieku trzynastu lat deklarujesz, że TRENUJESZ
        biegi. Większości młodzieży nie chce się tego robić. Jak zostaniesz przy tym
        jednym dystansie, to w końcu będziesz miał wszystko pod kontrolą, będziesz
        wiedział, kiedy przechodzisz kryzys, a kiedy kryzys mija. Musisz się też
        zgłosić do jakiegoś klubu lekkoatletycznego, wtedy trener pozwoli ci lepiej
        poznać tajniki biegania. A czas narazie zupełnie nie jest ważny, bo przecież
        nie rozwinęłeś się jeszcze fizycznie w całości.

pzdr.twgl.
        • Gość: trener Re: Bieganie IP: 213.231.15.* 14.08.02, 15:03
          telewangelista napisał:

> Kolka w tym wieku jest czymś zupełnie normalnym; zawsze, jak jej dostajesz,
          to
          > nie biegnij dalej na siłę, tylko poczekaj, aż ustanie. W końcu to opanujesz.
          > Ale najważniejsze jest to, że w wieku trzynastu lat deklarujesz, że TRENUJESZ
          > biegi. Większości młodzieży nie chce się tego robić. Jak zostaniesz przy tym
          > jednym dystansie, to w końcu będziesz miał wszystko pod kontrolą, będziesz
          > wiedział, kiedy przechodzisz kryzys, a kiedy kryzys mija. Musisz się też
          > zgłosić do jakiegoś klubu lekkoatletycznego, wtedy trener pozwoli ci lepiej
          > poznać tajniki biegania. A czas narazie zupełnie nie jest ważny, bo przecież
          > nie rozwinęłeś się jeszcze fizycznie w całości.
          >
          > pzdr.twgl.

Cześć jestem trenerem lekkoatletycznym. Oto tajniki biegania:

Noga lewa, noga prawa,wdech, wydech,noga lewa, noga prawa, wdech wydech, noga
          lewa................................................itd. To proste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka