Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

najgorszy komentator sportowy

IP: *.chello.pl 18.08.05, 17:01
    który z komentatorów/prezenterów was najbardziej irytuje?

dla mnie numer jeden to Mateusz Borek z Polsatu Sport - tona żelu na glowie i
    solaryczna opalenizna i te jego powiedzonka w stylu "witam państwa pięknie"
    albo "plastycznie to pokazal". no i jego kompan Kolton - a fe.inna sprawa że
    wiedze mają ogromną - ale ja ich nie moge zdzierżyć

numer dwa to ten goguś z tvn co prowadzi extraklase - wygląda normalnie ale
    durny strasznie co wychodzi na każdym kroku

numer trzy - redaktor Zieliński z tvp3, ale jego traktuje jak kino objazdowe
    więc czasem nawet lubie posluchac jak pieprzy te swoje glupoty
    Obserwuj wątek
      • Gość: SiTY Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:14
        Kołtoń - jak się podnieca to piszczy i w każdej wykrzyczanej przez niego
        samogłosce słychac jakieś "iiiiiii". Farinelli jeden.
        • Gość: zyta Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.chello.pl 19.08.05, 15:29
          Kołtoń piszczy, bo gdy na boisku dzieje się coś ciekawego0 jego "partner" Mati
          Borek ściska mu jądra z rozemocjonowania.
          • Gość: Miki Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.aster.pl 19.08.05, 17:49
            W historii na szczęście muszę pisać w czasie przeszłym, bo najgorszym był
            Janusz Basałaj ( który chciał się stać komentatorem numer 1 w TVP odsuwając
            Dariusza Szpakowskiego i Andrzeja Zydorowicza ). A jego poziom komentatorski
            był zawsze w tyle za Szpakowskim, Zydorowiczem, Borkiem, Smokowskim,
            Twarowskim, Pełką czy wcześniej Laskowskim, Szelągiem.
            Ale on nie liczył się z kibicami. Nie obchodziły go postulaty kibiców żądające
            powrotu Dariusza Szpakowskiego.
            • Gość: Porter Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:33
              Szpakowski jest tak samo beznadziejny, jak Szaranowicz, Babiarz, czy Basałaj.
            • Gość: trejo Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.05, 22:57
              Ja wczoraj slyszalem Basalaja jak komentowal na Eurosporcie.A moze mi sie
              przeslyszalo.Niech mnie ktos poprawi.
              • Gość: Miki Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.aster.pl 20.08.05, 22:33
                Nie przesłyszałeś się. Nie oglądałem meczu, ale ..... wyczytałem w Internecie,
                że wrócił do komentowania dla Eurosportu i komentował mecz Francja - Wybrzeże
                Kości Słoniowej.
                To czyżby EUROSPORT spadał na psy?
                • Gość: gunar Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:28
                  Najgorszy wydaje się być Roman Kołtoń. Nie powinni go puszczać do mikrofonu,
                  gdyż tego pana cechuje jakiś dziwny akcent. Słuchając Kołtonia odnoszę wrażenie,
                  że słucham osoby, która przebywała długo poza granicami naszego państwa i przez
                  to nabyła obcego akcentu. Być może pan Kołtoń uczęszcza na kursy języka
                  angielskiego i podczas komentowania zapomina o tym, że już na kursie nie jest.
                  U Kołtonia denerwuje mnie też to, że czasami zapomina o tym, że słuchający jego
                  komentarza może nie posiadać tak dużej wiedzy jak on. Przykład: "Piłkarze z
                  (nazwa jakiegoś stadionu)przeprowadzili akcje prawą stroną boiska.
                  Jeżeli słuchacz nie zna nazw stadionów i nie potrafi ich kojarzyć z zespołem, to
                  Kołtonia nie zrozumie.
      • wujekmarek55 Re: najgorszy komentator sportowy 19.08.05, 19:38
        1.KOŁTOŃ,KOŁTOŃ,KOŁTOŃ yyyyyyyyyyyy....eeeeeeee...... facet stęka jakby
        siedział na desce sedesowej.KTO MU DAŁ KARTE MIKROFONOWĄ?
        2.NARCYZ borek- ciekawe gdzie on kupuje brylantyne?
        3.ZASTANÓWCIE SIĘ DO CZEGO POTRZEBNY JEST WAM TZ.komentator? przecież w
        telewizji wszystko widać.
        4.ciekawy jestem kto wpadł na szleńczy pomysł stworzenia "duecików
        komentatorskich": szpakowski/kosecki, borek/kołtoń, borek/wdowczyk itd.krew
        mnie zalewa jak słysze ich filozoficzne pieprzenie.
        • patrykzola Re: najgorszy komentator sportowy 19.08.05, 20:57
          Dlatego trzeba włączyć radyjko program 1 i posłuchać Tomasza Zimocha.....do
          telewizji się nie nadaje ale w radiu jest rewelacyjny.....bo nawet jeśli się
          myli to ma emocje w głosie i tak ją przekazuje że ciarki po plecach
          przechodzą......a Basałaj to już naprawde tragedia , nie wspominając o
          Banasikowskim.......no właśnie a pamiętacie Szeląga....
          • Gość: Miki Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.aster.pl 20.08.05, 20:39
            Czy Zimoch nie nadaje się do telewizji - nadaje się. Też podobnie jak
            Szpakowski potrafi zrobić fantastyczne widowisko swoim komentarzem i robi to
            lepiej niż Szpakowski. Tylko on zawsze woli komentować w radiu.
            • Gość: Porter Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 21:35
              A - jeśli to, że się komentuje tak jak Szpakowski, znaczy, że się ktoś nadaje
              do komentowania w telewizji, to się nadaje. Każdy się nadaje.
              • Gość: Miki Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.aster.pl 20.08.05, 22:02
                Porter sorry, ale nie zrozumiałeś mnie. Ja nie napisałem, że komentuje jak
                Szpakowski, tylko potrafi zrobić atmosferę meczu czy wydarzenia sportowego,
                podobnie jak Szpakowski. A moim zdaniem Zimoch komentuje inaczej niż Szpakowski
                i też robi to dobrze.
                Czy każdy się nadaje - nie wiem, bym popolemizował z Tobą. Bo np. Basałaj dla
                mnie kompletnie nie nadaje się do komentowania ani w radiu, ani w telewizji.
                Tego jego bełkotu ne da się słuchać, chociaż nie wiem czy pamiętacie jego
                artykuły w Przeglądzie Sportowym, gdy był jego dziennikarzem. Były świetne, ale
                komentowanie meczy fatalnie mu wychodzi. Iwański i Jasina dopiero w zasadzie
                startują w pracę komentatorską, więc nie umiem powiedzieć, czy się nadają.
                Ja np. nie wiem, czy bym się nadawał, choć bym bardzo chętnie spróbował i
                wysłuchał opinii krytykujących mnie, albo chwalących i Waszych ocen, czy się
                nadaję.

Pozdrawiam bardzo serdecznie
                • Gość: Porter Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:22
                  Są oczywiście jednostki empatyczne, którym nawet bełkot Szpaka pozwala wczuć
                  sie w atmosferę meczu, ale ja sie do nich nie zaliczam. Szpaka charakteryzują:
                  nieciekawy głos, niska kulturę języka, śmieszne błędy i to, że nie ma on nic do
                  powiedzenia.
        • jozue32 BOREK I KOLTON DO GAZU 19.08.05, 23:07
          BOREK I KOLTON DO GAZU A JESLI CHODZI O PANA ZIELINSKIEGO TO SIE ZGADZAM W
          ZUPELNOSCI:d:d:D
          • Gość: Miki Re: BOREK I KOLTON DO GAZU IP: *.aster.pl 20.08.05, 20:43
            Nie zgodze się z tobą. Borek może za bardzo jest nażelowany ( nie podoba mi się
            to, ale to już jego sprawa i jego image ), ale piłkę nożną dobrze komentuje.
            Kotłoń zna się na piłce, ale to jego "fantastyczne, rewelacyjne" etc to już
            mnie denerwuje. Ostatnio Polsat rozpoczął współpracę z Andrzejem Zydorowiczem (
            w dziedzinie futsalu ) i współpracuje na stałe z Andrzejem Janiszem, który dla
            Polsatu komentuje piłkę nożną i boks. Uważam, że Ci dwaj komentatorzy przydadzą
            się młodzieży z Polsatu Sport jako tzw. nauczyciele w dziedzinie komentarza. Bo
            o ile Zydorowicza nie lubiłem, gdy dla TVP komentował piłkę nożną, ale gdy
            komentował judo, zapasy czy futsal ( odmiana halowa piłki noznej ) to był
            niezastąpiony. A Janisza osobiście wolę jako komentatora radiowego, ale ma
            doświadczenie, obycie stadionowe, że przyda się do pomocy młodym komentatorom
            Polsatu Sport.

Pozdrawiam kibiców
      • Gość: adam81w Szaranowicz niezmiennie od lat . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:05
        jezeli znowu nie pomyslilem go z szpakowskim :)

poza tym pozwole soebie nie zgodzic z blastem chyba w kazdym punkcie .

borek jest wg mnie jednym z lepszych komentatorow wPoslce .
        extraklase obaj prezenterzy prowadza wg mnie celujaco bardzo dobrze mi sie
        podoba . durny na pewno nie jest

zielinski komentuje ale skroty glownie czlowieku wiec nie ma szans sie
        wykazac . jak cos kometuje dluzszego to tez jest dobrze
      • spector1 Re: najgorszy komentator sportowy 20.08.05, 10:55
        Czy zly komentator jest wam potrzebny jak poranna kawa?
        5 godzinna transmisja na zywo ze zlym komentatorem jest lepsza niz 30 minutowa
        kaszanka z profesjonalna fonia. Sami nie wiecie co posiadacie.
        Ufff.
        • Gość: Kosa Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 20:48
          Po mistrzostwach Świata w LA wyszedł na czoło rankingu wszech czasów na najgorszego komentatora bezdyskusyjnie Włodzimierz Sz. a tuż za nim plasuje się jego wierny partner Marek J. Nazwisk nie podaję bo nie są godni takiego honoru.
          Miernoty, ciemnoty z maniakalną wiarą we własną wielkość. Przy nich, najgorszy komentator piłkarski jest geniuszem.
          Pzdr.
          • dennis26 Re: najgorszy komentator sportowy 21.08.05, 10:04
            No mnie zdował ostatnio bodajże pan Iwanśki co komentowal turniej z Ukrainy a
            co się tyczy pary Borek/Kołtoń to też mam ich dość.Najbardziej mnie denerwuje
            ze nasi komentatorzy są tak mało krytyczni wobec naszych niektórcyh
            reprezentantów.Nigdy nie zauważą ze jakiegos błedu czy coś tylko zawsze winny
            jest sędzia czy tez coś na co można zwalić
        • andrzejbell Re: najgorszy komentator sportowy 25.03.18, 10:33
          Posadziłbym cie przed telewizorem i 5 godzin kazał słuchać komentaża w wykonaniu Rudzińskiego . Ciekawe po jakim czasi prosiłbyś o litość .
      • forumowicz_pospolity Re: najgorszy komentator sportowy 21.08.05, 10:44
        chyba łatwiej byłoby wybrać najlepszego komentatora:)

a propos Zimocha i jego komentarzy w telewizji to
        pamiętam w początkach TVN, jak owa stacja szarpnęłą się na
        meczy towarzyski Holandia - Paragwaj no i Zimoch to komentował

ale chyba nie zdążył się przygotować i kibole byli świadkami
        bardzo osobliwego komentarza

otóż cały ten mecz udało się Zimochowi przekomentować nie podając
        ani jednego (!) nazwiska gracza paragwajskiego i podając - tu mogę się mylić-
        - tylko trzech Holendrów: Zendena, Kluiverta i van der Sara,przy czym
        ten ostatni występował jako Adri van der Sar:)

z jednej strony był to przykład nieprofesjonalizmu z drugiej mistrzostwo
        świata w radzeniu sobie z brakami informacji ze wskazaniem na to pierwsze,bo
        prawie cała jedenastka Holandii to nie były jakieś anonimowe postacie, podobnie
        jak kilku Paragwajczyków
        • andrzejbell Re: najgorszy komentator sportowy 25.03.18, 10:39
          Szaranowicz jako komentator jest zbędny ponieważ piżdzi o wszystkim tylko nie o tym co ma komentować a do tego jest mistrzem pomyłek.
      • Gość: LLL Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:16
        Tomasz Jasina
      • Gość: seven komentatorzy formuly 1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.08.05, 19:06
        mnie wkurzaja chyba wszyscy. szaranowicz, ktory zna sie na wszystkim i albo komentuje na
        zywo albo siedzi w studiu przy okazji wiekszosci transmisji sportowych.. w gadaniu glupot i
        zafascynowaniu wlasna osoba dorownuje mu chyba tylko szpakowski. niemniej mam do szpaka
        jakis taki sentyment, a moze to po prostu przyzwyczajenie, od tylu lat komentuje, ze jego glos
        mi sie po prostu kojarzy z pilka nozna (!!). jasina i iwanski maja beznadziejne glosy, ten
        pierwszy nie umie zrobic atmosfery wokol meczu, a drugi zaciaga strasznie i sprawia wrazenie,
        jakby sie podniecal przez caly czas. ale generalnie mowia z sensem i po polsku, na pewno
        wiekszym niz reszta "asow" z tvp.. o borku i koltoniu juz napisano wyzej i zgadzamy sie z ich
        krytykami, szczegolnie w przypadku koltonia :P
        ale!! za NAJGORSZYCH uwazam komentatorow z tv4!!! tych od formuly 1 - chyba sie nazywaja
        skubis i borowczyk. po prostu czarna rozpacz. myla sie, wydarzenia z toru komentuja z
        opoznieniem nawet kilku okrazen, potrafia podawac stara klasyfikacje, podczas gdy na ekranie
        pojawila sie juz nowa. jak juz zaczna jakies swoje zlote mysli i spostrzezenia, to rzadko
        cokolwiek na torze spowoduje, ze je przerwa. o stworzeniu jakiejkolwiek atmosfery wokol
        wyscigu nawet nie ma mowy. dzisiaj szczytem bylo, gdy w tle lecialy co jakis czas transmisje
        radiowe miedzy teamami a kierowcami. szczegolnie po jednej zapanowala dluga cisza - tak
        jakby probowali tlumaczyc, ale im nie wyszlo. no i mielismy kilkadziesiat niemych sekund,
        naprawde fajnie sie sluchalo samego ryku silnikow, bez durnych komentarzy. dobrze, ze w
        studiu jest jeszcze kubica, ktory wprawdzie glos ma jak malysz, ale przynajmniej wnosi troche
        profesjonalizmu i rozsadku do rozmowy.
      • ptv4 Re: najgorszy komentator sportowy 21.08.05, 21:44
        Piszesz "komentator sportowy" a rozpisujecie się właściwie tylko o piłkarskich,
        względnie pamiętacie relacje z LA z zeszłego tygodnia. Takie to już
        ograniczenie polskich kibiców. A prawda jest taka, że najlepszych komentatorów
        ma Eurosport, zwłaszcza od snookera (Kruk, Jewtuch), od kolarstwa i biatlonu
        (Jaroński, Wyrzykowski, okazyjnie gościnnie kolarstwo z Przeglądu Sportowego
        Daniel Marszałek), tenisa (Stopa, Sidor) itd. Najsłabsi są tam "specjaliści" od
        właśnie piłki, na których tle goszczący tam często Borek i Smokowski to
        półbogowie. Ponadto beznadziejny jest sam szef Eurosportu-pan Domański, który
        wcina się w komentarz tenisa i narciarstwa alpejskiego z jakimś dziadkiem,
        którego nazwiska nawet nie chcę znać. W Polsacie Sport najgorszy zdecydowanie
        jest Kołtoń, goni go Iwanow, niedaleko w tyle pozostaje Wójcik. W TVP wszyscy
        są żałośni, a głównie wciskane we wszystkie serwisy sportowe babki nie mające o
        niczym pojęcia. W TVN-ie bawi mnie ich "piłkarski ekspert" Kalinowski, a także
        cała "redakcja" "sportowa TVN24. Wszystkich ich jednak biją w swej żałości
        wspomniani w poście powyżej Skubis i Borowczyk-"specjaliści" od F1 z TV4. Wśród
        dziennikarzy piszących o sporcie zdecydownie najgorszą jest redakcja
        samozwańczych ekspertów sportowych z Gazety Wyborczej. Gazeto! Zlikwiduj
        redakcję sportową!
        • Gość: szwoleżer Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.chello.pl 22.08.05, 20:35
          bardzo dobra ocena, zgadzam sie z nia w zasadzie w calej rozciaglosci. ja bym
          jeszcze dorzucil do tej "ekstraklasy leszczy" - Grzegorza Milko, Edwarda Durde
          i Rafala Wolskiego - to wszyscy z canal+ oraz pana mlodego Tomaszewskiego i
          pania Kasie z Polsatu, amatorow tenisa.
      • Gość: suncez Re: najgorszy komentator sportowy IP: *.play-internet.pl 05.02.22, 09:30
        Najgorszy komentator - Babiarz - ślepy teoretyk gawędziarz - co rusz strzela jakieś gafy, no nie sposób go słuchać. Naprawdę nie ma już innych komentatorów w tvp? W duecie ze Szczęsnym byli nie do wytrzymania. Twarze im się nie zamykały jakby od słowa im płacili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka