Gość: Cyfra IP: *.autocom.pl 19.08.05, 10:14 www.90minut.pl/news.php?id=314792 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzyś Re: Kibole znowu dali znac IP: *.pke.pl 19.08.05, 11:15 mosz refleks, i pzpn tyż ;) Durne są te zakazy, bo dla kogo jest ta piłka do ch..ja!? :< A jaki jest next szpil na wyjeździe Legii??? Jak wiesz, to masz i powód tego zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:55 Gdybym byl zlosliwy, to bym napisal, ze PZPN dal taka kare po to, aby nie karac Cracovi, ktora stwierdzila kilka dni temu, ze kibicow Legii nie wpusci. Oficjalnie powodem jest remont plyty boiska, ale jak to ma sie do trybun to ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 19.08.05, 13:14 A wogole to w Lecznej narozrabiali kibole Pasow przebrani w barwy Legii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:21 Czy naprawde tam w Krakowie te Pasy przeslaniaja Wam widok na rzeczywistosc? PZPN w tym sezonie torpeduje kazdy wyjazd fanow Legii, ktory niesie ze soba zagrozenie - najpierw Arka, teraz Craxa. Jakos nie zauwazylem reakcji zwiazku na te ekscesy zaraz po meczu. A przeciez w miedzyczasie byl wyjazd do Belchatowa. Z Leczna grali 30 lipca. Mamy 19 sierpien. Cholernie dlugo ustalali ta kare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:29 A gdzie relacje ze sparingow Cracovii, z wypowiedzi Stawowego o taktyce na nastepny mecz, Filipiaka o tym jak zwalcza chuliganow, relacje ile zwodow Zidane i Cruyffa wykonal Pawel Nowak na treningach? W zamian za to znowu Legia. Powinniscie mocno podziekowac PZPN ktory jakos po wsparciu udzielonemu przez Filipiaka bardzo przychylnie odnosi sie do Cracovii. Nie bedzie kolejnej zenady bo wasz stadion nie nadaje sie do rozgrywania meczow w I lidze a juz na pewno z kibicami gosci. Jednak dla nas tez jest korzysc unikniemy sypiacych sie na glowe kamieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 19.08.05, 18:07 Gość portalu: Razorfan napisał(a) > > Nie bedzie kolejnej zenady bo wasz stadion nie nadaje sie do rozgrywania meczow > > w I lidze a juz na pewno z kibicami gosci. Z kibicami tak ale nie z bydlem z pod W-wy.Odnosnie stadionu to my po 1 roku gry w 1 lidze mamy juz podgrzewana plyte i w dalszej kolejnosci modernizacja stadionu. Odnosnie taktyki i technicznych umiejetnosci Pasow czy Legii poczekajmy z ocenami do meczu.Juz niedlugo... www.cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=845&Itemid=75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:35 Po pierwsze to chyba ludzi nie powinno sie oceniac pod katem tego skad pochodza z miasta, wioski czy tez spod miasta. Po drugie na jakiej podstawie nazywasz kibicow Legii bydlem spod Wawy? Znasz kibicow Legii, byles na jakims jej meczu, patrzyles nam w dowody? Radze sie zajac bydlem na swoim podworku bo wy tam ze swoja krakowska tradycja walki na noze oraz 1 dniowymi pojednaniami to chyba nie jestescie najodpowiedniejsi do uczenia innych. Odnosnie stadion: w ktorym roku gry w I lidze kibice gosci nie beda musili zabierac ze soba kasku na stadion przy Kaluzy? A co do oceny umiejetnosci to przeciez ty juz w zeszlym sezonie jej dokonales i zadne mecze nie byly ci do tego potrzebne. No ale jesli dla ciebie w szeregach Craxy roi sie od technikow to ja sie boje ze z umiejetnoscia oceny graczy jest u ciebie troche jak u Bonka (choc to nobilitujace porownanie) ktory przed meczem Roma-Liverpool stwierdzil ze Owen to druga liga (w tym meczu Owen strzelil 2 gole a Roma odpadla z pucharow) a poza tym wierzyl ze Strak to gracz reprezentacyjnego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 20.08.05, 09:22 1.Nie pisalem o kibicach Legii tylko jej kibolach,ktorzy wszedzie gdzie sie nie pojawia to rabia zadyme dzieki nadzwyczajnej tolerancji pzpn.A ze w iekszosci wywodza sie z pod w-wy to nie moja wina. 2.Odnosnie kaskow to sa one potrzebne na Legii jak niewierzysz to spytaj np.Adama Nawalki .... 3.Musisz wrescie zrozumiec ze Legia to obecnie przecietna druzyna w polskiej slabej lidze co bylo wybitnie widac ze Szwajcarami sredniakami europejskimi,a wasz as Karwan swoja "klase" pokazal w Niemczech .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:48 Odnosnie tolerancji PZPN to niezly zart z twojej strony. Z tym wszedzie to ostro przesadziles ale coz skoro ty sledzisz wszystko z zagranicy to niewiele o takich rzeczach wiesz. Niestety chcialbym zebys mial racje ale w samej Warszawie rowniez niestety sporo bandytow mieszka i z nich rowniez wywodza sie chuligani. Rzut w Nawalke to bylo wielkie chamstwo jednak o wiele wieksze zagrozenie wynika z regularnego rzucania kamieniami w sektor przyjezdnych gdzie stoja oni gesto stloczeni. Co do zakazu dla kibicow LEgii to ja bylem pewien ze tak bedzie przeciez nasz zarzad was tez w zeszlym sezonie nie wpuscil. Za granica nie powiodlo sie wielu polskim pilkarzom wiec to nie jest zaden argument. W przypadku Karwana moim zdaniem przesadzily wzgledy charakterologiczne. A swoja klase pokazal on w reprezentacji oraz w bardzo wielu meczach LEgii. Ty jako jej najbardziej spostrzegawczy kibic powinienes to wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 20.08.05, 12:12 Klasowy zawodnik nigdy nie schodzi ponizej pewnego poziomu.A niestety Karwan nigdy nim nie byl.Pare dobrych meczow to zamalo.A jesli chodzi o zachodnia lige to tylko najlepsi daja sobie tam rade.I nie jest to przypadek.np.Boniek,Mlynarczyk,Dudek, Lesniak,Furtok,Okonski,Andrzej Iwan,Urban. Gwiazdki polskiej ligi w wiekszosci sie tam nie sprawdzaja np.Ledwon,Karwan,Svitlica,Murawski,Majdan,Klos czy typowe drewienka jak Kuzba i Wlodarczyk. Nagannym i chamskim zachowaniem jest rzucanie kamieniami w sektor gosci.Nawet jak oni pierwsi zaczeli.Ale jest to niczym w porownaniu z biciem zawodnikow i uderzeniem kamieniem w glowe trenera gosci,czy wyrywaniem zdobytych medali. A te fakty na Legii powtarzaja sie notorzcznie. Cham nigdy nie umial przegrywac.Jego jedynym argumentem zawsze bylo danie komus w morde.W ten sposob wyrazal swoj sprzeciw czy desaprobate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:51 Czy ty z klamstwa i manipulacji bierzesz korepetycje czy samo ci tak wychodzi? Czemu insynujesz ze to goscie pierwsi zaczeli. Zapewne jak zwykle na meczu nie byles ale to ci w klamaniu w niczym nie przeszkadza. Czy kradzenie medali i bicie pilkarzy zdarzylo sie na Legii wiecej niz 1 raz? JA takiego faktu nie pamietam przypomnij mi no chyba ze to kolejne klamstwo. Oczywiscie ze te wydarzenia ktore mialy miejsce na Legii sa haniebne ale niestety Legia nie jest wyjatkiem co probujesz od dawna udowodnic. Kamienie i inne przedmioty (nawet noz!) leca niestety w kierunku pilkarzy i trenerow na wielu stadionach. Jednak nasz stadion ma ta jedna przewage ze u nas przyjezdni jesli sami nic nie zmajstruja to sa w miare bezpieczni (podobnie jak np. w Lecznej). Niestety czesto sluzby porzadkowe musza zrobic swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 22.08.05, 16:47 A ostatnio wasi kibole podobno -tak pisaly gazety - chcieli pobic Zygo... U was takie zachowania podobno sa w dobrym tonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:38 To ze jest gesta atmosfera wokol Zygo to fakt ale twoje wnioskowanie to kolejny przyklad przeklamania. Owszem media poinformowaly ze pod koniec meczu Zygo otoczyli ochroniarze. Jednak ja bylbym daleki od tego zeby pisac o usilowaniu pobicia. Wydaje mi sie ze do takich wnioskow taki fakt nie uprawnia bo kibice owszem wyklinaja Zygo ale tak samo wyklinali Miklasa a zadnego bicia z tego nie bylo. Jednak ty jak zwykle cos tam przeczytales i dorobiles do tego cala teorie. Ja np ostatnio widzialem ze chcieli pobic prezydenta Busha bo otaczal go wianuszek ochroniarzy i oddzielal od tlumu. > U was takie zachowania podobno sa w dobrym tonie... No to teraz wytlumacz skad to przypuszczenie. Czy dowiedziales sie o tym w Niemczech czy w Krakowie? Cos mi sie zdaje ze oba miejsca sa raczej kiepskie i do wyrobienia sobie opinii raczej trzeba sie udac do Warszawy. Dla rownowagi to ja tez cos ci dorzuce do twojego ogrodka. U was podobno jest w modzie ze sie bijecie na noze. Tak czytalem w pewnej gazecie gdzie cytowano wypowiedz kibica jednej z krakowskic druzyn. A na koniec krotka rada niech kazdy pilnuje swojego podworka bo jak widac gdy probujesz cos u nas wynalezc to zawsze albo cos przekrecisz albo pomylisz i jakas bzdura z tego wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Kibole znowu dali znac IP: *.chello.pl 19.08.05, 14:33 Możesz mi wsadzić język w odbyt, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 19.08.05, 18:18 Moglbym ci palancie wsadzic drut kolczsty ale bys mial za duzo przyjemnosi buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: Kibole znowu dali znac IP: *.chello.pl 19.08.05, 19:29 dzięki Bogu, i naukom papieża, z kibicami Cracovii takich problemów nie ma. oni nawet paląc szaliki innych drużyn odmawiają zdrowaśki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:44 Cyfra, co tak cicho siedzisz, po meczu Legii z Craxa? Jakos nie widze tematu potepiajacego chuliganskie zachowanie fanow Cracovi? Czyzby jednak podwojna moralnosc? Nie, nie mozliwe. Przeciez to Papieski klub i jego kibice sa swietsi od biskupow. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Kibole znowu dali znac 31.08.05, 21:30 przestań się czepiać chłopaka, przecież 29.08 wyraźnie napisał: 'Odnosnie kiboli to napisze pozniej bo teraz juz wychodzic,ale to co sie wczoraj dzialo to jest karygodne.' :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kibole znowu dali znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:42 To trzeba policje zawiadomic, bo facet od 2 dni nie daje znaku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 01.09.05, 13:12 Dzieki za troske ,ale ja jestem na urlopie w Polsce i sporadycznie siedze przed komputerem. Wracajac do meczu z Legia to jak szedlem na stadion Cracovi ,to juz w okolicznych ulicach siedzialy geupki kiboli na chodnikach i zaprawiali sie alkocholem. Pytam gdzie policja,gdzie ustawa o piciu alkocholu w miejscu publicznym.Jak normalny obywatel wypije piwo na lawce przed blokiem dostanie sad grocki a kibol? Przed stadionem kolejka okolo 200 osob usilujaca wejsc jednym ! wejsciem na sektor - okolo 2 osob wchodzilo na minute.Za chwile dolaczyly bandy pijanych kiboli,ktorzy zaczeli rzucac w ochrone butelkami,kamieniami i serpentynami. Narazie poszly gazy lzawiace w ruch.Policja w pelnym rynsztunku zaczela form owac szyki.Nie czekalem na ich atak tylko wycofalem sie spowrotem do domu gdzie spokojnie przy piwku ogladnolem mecz.Zostal mi niewykorzystany bilet za 45 zlotych ktory to bede chcial zwrocic do klubu i odzyskac wydane pieniadze. Takich jak ja bylo bardzo wielu.Ludzie przyjechali z roznych stron swiata zeby zobaczyc swoja ukochana Cracovie.Niestety im nie dano jej zobaczyc. Dziwi mnie jedno.Skoro byla tak drobiazgowa kontrola jak chuligani przemycili wiele rzeczy.Chyba ze one sa dozwolone... Wole dalej ogladac mecze w TV niz narazac swoje zdrowie usilujac dostac sie na stadion.... Odpowiedz Link Zgłoś
otreb Re: Kibole znowu dali znac 01.09.05, 13:18 Nieeee mow, na Kaluzy taaaakie rzeczy? Zgroza! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Kibole znowu dali znac IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 16:52 no wlasnie, tez jestem zdziwiony, ze ziemia swieta nosi takich zwyrodnialcow. moze cyfra trzeba bylo przyjsc wczesniej, to bys sie wcisnal na poczatku kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Kibole znowu dali znac IP: *.autocom.pl 01.09.05, 17:53 Bylem 40 minut przed meczem ,na Bayern Munchen - 60000 ludzi - to wystarcza swobodnie ale tam nie jest otwarta tylko jedna brama .... Odpowiedz Link Zgłoś