Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:24
    Jesli chodzi o czystą statystykę bydgoszcz ma naprawde świetne stadiony- tzn.
    jesli mówimy o ich pojemności- niestety jednak rzeczywistość jaka jest każdy
    widzi...

Tak natomiast sie to przedstawia jesli chodzi o liczbę rzędów na trybunach na
    najwiekszych stadionach:

*Chemik- 42 rzedy (ale tylko w najwyższym miescu większej z dwóch trybun)
    maps.google.com/maps?q=bydgoszcz+poland&ll=53.104119,18.031032&spn=0.003115,0.007522&t=k&hl=en

*Zawisza- na prostych 26 rzędów, na łukach chyba 13- bo tam jest 2 razy
    wieksza odległóśc między rzędami krzesełek
    maps.google.com/maps?q=bydgoszcz+poland&ll=53.145535,18.020625&spn=0.003112,0.007522&t=k&hl=en

*Polonia- 16 rzędów- przynajmniej na trybunie C
    maps.google.com/maps?q=bydgoszcz+poland&ll=53.127352,18.024670&spn=0.003113,0.007522&t=k&hl=en
    * Stadion na Górzyskowie- stoi niedokończony ale trybuny ma tak duze jak Zawisza
    maps.google.com/maps?q=bydgoszcz+poland&ll=53.108273,17.971133&spn=0.003114,0.007522&t=k&hl=en
    W Toruniu stadiony sa oczywiście mniejsze :

*Stadion Miejski MOSiR - 11 rzędów- ale trybuny obiegają 2/3 stadionu.
    Osobiście sądzę że ma zdecydowanie najbardziej estetyczny wygląd z wszystkich
    w Bydgoszczy i Toruniu

*Apator- 10 i 9 rzędów

P.S. Zdjęcia z maps.goole.com bydgoskich stadionow sa w tes samej skali-
    niestety Torunia nie obejmuje szczegółowe powiększenie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: maniek a jest w ogole co porownywac...:-/ CHYBA NIE... IP: *.brda.net 03.09.05, 15:44
        ...
      • Gość: ja Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 03.09.05, 18:12
        Jacek i Maniek. Spotkalo sie 2 szowinistow bydgoskich. Znalezli sobie dziecinny
        temat i komentuja. Ja mam gdzies jaki stadion jest wiekszy bo rzaden z tych
        stadionow w ostatnich latach nie byl zapelniony po brzegi.
        Jesli chodzi o liczenie rzedow to tez jestes kiepski.Proponuje poduczenie sie w
        temacie liczenia i ponowne zliczenie rzedow na Apatorze. Ale mniejsza z tym.
        Jaki bedzie kolejny temat do oceny ktore miasto jest lepsze?
        Ilosc gowna plynacego kanalizacja? Znowu wygra Bydgoszcz wiec nie wysilajcie
        sie.
        • Gość: Kosa Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:16
          ehhhh to torunskie chamstwo....
          no coments
          • Gość: zonc Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: 82.146.247.* 04.09.05, 10:03
            Jacek to jeden z Twoich najbardziej prowokacyjnych watkow jakie
            zrobilem ;\zawodzisz mnie chlopie. Co miala znaczyc dygresja: "niestety Torunia
            nie obejmuje powiekszenie szczegolowe" No nie obejmuje, bo Torun jest malutki i
            ma stadiony na 9 rzedow ;\

szkoda slow ;\
            • Gość: Janas Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 10:49
              maps.google.com obejmuje miasta a nie wsie, osady i kolonie, wiec po co
              roscicie te pretensje?!?!
              • Gość: bolo o obiektach ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:28
                Toruń remontuje Tor-Tor. Bydgoszcz buduje nowe lodowisko (oddane do użytku już w
                przyszłym roku) na 5 tys. miejsc. mniejsze, ale równiez kryte zostanie otwarte
                już za ok. miesiąc w Fordonie.
                z innych obiektów B. dysponuje torami wioślarskimi (odbywają się mistrzostwa
                Polski), kajakowymi (również k.górskie). powstaje kilka nowych basenów rocznie.
                nie wiem, czy o krytych kortach warto wspominac... (np. na Toruńskiej budują
                kolejne 3).
                jak w Toruniu? nie pytam ze złosliwością - raczej z ciekawości!!
            • Gość: kibic Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:18
              No taka jest prawda, wiec po co to twoje "szkoda slow"?
        • Gość: maras Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:01
          chocby Polonia była wypełniona po brzegi tydzien temu.
        • Gość: kibic Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:10
          Chyba tam u was na wsi w toruniu nie byly wypelnione. Stadion Polonii w tym
          roku byl juz 3 razy wypelniony w calosci. Na Zawiszy tez w ostatnich latach byl
          komplet publicznosci na reprezentacji.

Ciekawie wypadloby jeszcze porownanie hal sportowych:)
      • Gość: Rex Zły temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:03
        torun swoje obiekty sportowe może porównywać z ostrołeką,łomżą nie bydgoszczą.
        nie ma sensu o tym dyskutować
      • Gość: :) Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:11
        Tej wiochy Torun nawet na mapach google nie ma. buahaha
        • Gość: JaCeK ! Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:25
          Czy parę osob tutaj ma wsciekliznę czy inne rzeczy ??!!
          Założyłem po prostu wątek informacyjny a tu widze ze czesć osób ma poważne
          kłopoty ze sobą od razy doszujując sie spisku ... Nie wiem -może psycholog
          potrzebny.
          Co do rzeczowosci- to w Bydgoszczy nie wykluczm ze moga byc minimalne pomyłki (
          1 rząd wiecej czy mniej). Ale w Toruniu bylem parę dni temu i do 9, 10 czy 11
          umiem liczyć i mam na tyle dobrą pamięć zeby być pewnym ze się nie pomyliłem.

Mowiłem juz wczesniej że stadion miejski w Toruniu mi sie bardzo podoba.
          Apator za to chyba nikomu sie nie podoba :)
          Chociaż z kolei w Bydgoszczy Chemik to ruina.
          A modernizacja Zawiszy w większosci byla prowizorką.

Nie tworze wiec tezy o wyzszosci Bydgoszczy, mam za to nadzieje ze w Toruniu
          powstanie nowy stadion Apatora na którym bedzie rozgrywana Grand Prix.
          • Gość: JaCeK ! Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:29
            A co do maps.google.com to szczególowe powiększenie nie obejmuje nawet Łodzi,
            Poznania czy tez Katowic albo Lublina- Bydgoszcz więc po prostu ma szczęscie, a
            chcialbym móc szczegolowo objrzec też Toruń.
      • Gość: ja Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.09.05, 12:29
        Zrozumcie buraki ze nie wielkosc miasta decyduje o jego atrakcyjnosci.
        Bydgoszcz z Toruniem sa najlepszym przykladem. Jestescie w Polsce postrzegani
        jako wieksza wiocha. Taka jest niestety prawda
        Obop zapytal jakie miasto mogloby byc wizytowka polski na swiecie
        Torun w sadazu sie znalazl, Bydgoszcz nie
        Francuzow zapytano jakie znaja polskie miasta i 26% z nich zna Torun
        Bydgoszczy w rankingu nie bylo.
        To sa fakty, przemyslcie to i zadecydujcie jakie miasto jest atrakcyjniejsze
        • Gość: kibic Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:49
          A kogo obchodza jakies zabojady?

Pewnie na swiecie znane sa bardziej od Bydgoszczy rowniez Malbork i Zakopane,
          napewno sa bardziej atrakcyjne. Ale to nie zmienia faktu, ze to wiochy podobnie
          jak Torun. Przecietny mieszkaniec Torunia, jest zmuszony ogladac widowiska
          sportowe na niskim poziomie na slabych obiektach sporotwych. Zeby zobaczyc GP
          na zuzlu czy Reprezentacje pilkarzy musialby jechac do Bydgoszczy. W Toruniu
          nie ma stadionu ze sztucznym oswietleniem co jest smieszne, w Bydgoszczy sa 2.
          Hali sportowej nie ma zadnej w Toruniu, tutaj wyprzedza ich nawet Wloclawek i
          Inowroclaw. Nawet do poziomu tych miast nie dorastaja. W Toruniu ludzie sa
          zmuszeni do zycia bardziej po wiejsku. Potwierdza sie, ze maja duzo zabytkow-
          stadiony i komunikacja miejska tez sa zabytkowe.
          • Gość: Gregor Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.09.05, 17:11
            Te zabojady zostawiaja u nas pieniadze!
            Co do wioch, to powiedz mi, jak wyglada budowa autostrady, kolo Bydgoszczy, oraz jak Ci sie podobal
            najnowszy spektakl w bydgoskim planetarium. Ach, i jak sie jechalo zabytkowym Ikarusem z lat 80...
            Takie porownania sa bez sensu! Torun ma duzo innych atrakcji, ale nie ma dobrych stadionow. I jakos
            swiat sie z tego powodu nie wali! I nie widze powodow do nazywania z tego powodu naszego miasta
            wiocha, bo nia po prostu nie jest. Ja nie nazywam Bydgoszczy wiocha tylko dlatego, ze nie ma np teatru
            lalkowego! Troche respektu dla sasiadow...
        • Gość: balum Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 17:22
          Jesteście przereklamowani i tyle. Na zachodzie znają was nie z powodu że macie
          takie wspaniałe miasto a wyłącznie dlatego że przez przypadek urodził się u was
          Kopernik. I tyle na temat. Zapweniam ciebie także że we Francji jest o wiele
          więcej miast z ciekawszą zabudową i historią.
          • Gość: Gregor Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.09.05, 17:25
            Na szczescie jest to tylko Twoja opinia, z ktora turysci sie nie licza... Ja uwazam, ze Torun nie jest
            wystarczajaco rozreklamowany i za kilka lat bedzie u nas jeszcze wiecej turystow, co sie wiaze rowniez z
            ciekawymi pomyslami na dodatkowe atrakcje w naszym pieknym miescie.
            • Gość: balum Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 17:50
              Niestety na reklamę i na inwestycje trzeba mieć środki. Wasz budżet jest już że
              tak powiem "przepięty" a i czas obecnego marszałka się kończy. Nie wierzę także
              w 1,5 miliona turystów - być może jest ich jakieś 600 tyś ale nie więcej.
              • Gość: Gregor Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.09.05, 17:58
                Ja sie na temat ilosci turystow nie wypowiadam, bo nie mam na ten temat wiedzy. Domyslam sie, ze
                przeprowadziles badania, z ktorych wynika, ze rocznie odwiedza nasze miasto akurat 600 tys, a nie 1,5
                mln...
                A co do budzetu, to czasem warto zainwestowac pieniadze pochodzace z kredytow. Miasto, jest jak firma.
                Trzeba zrobic biznesplan, z ktorego wynika, ze inwestycja X przyniesie wystarczajace zyski na splate
                tegoz zadluzenia...
                • Gość: balum Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:19
                  1,2 milona turystów ma trójmiasto - dlatego bawi mnie pisanie że jest to 1,5
                  milona. Nie macie takiego potencjału. Osobiście uważam że jest około 600 tyś
                  turystów co nie jest wcale liczbą dużą. także przebywanie turystów w toruniu
                  średnio tylko przez parę godzin nie zbyt pocieszajacy dla was.
                  • Gość: Gregor Re: Bydgoskie i Torunskie stadiony- porownanie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 05.09.05, 03:12
                    Balum, Torun ma potencjal. Slyszales kiedys o Salzburgu? Miasto mniejsze od Torunia, starowka
                    troszeczke wieksza. Jest Palac Biskupi i ladna glowna ulica (taka Szeroka, tylko troche mniejsza) i
                    miasto jest zawalone turystami. Mieszkalem w rownie slynnym Edynburgu (pol miliona). Stare miasto i
                    spore, ale dosc szare, bez wyrazu- najwiecej turystow po Londynie w UK. Koln? Poza Katedra nic
                    ciekawego tam nie zauwazylem. Piza? krzywa wieza i nic wiecej. itd... Torun ma sie czym chwalic i
                    powtorze jeszcze raz. To, ze sie Tobie nie podoba na szczescie nic nie znaczy dla turystow. I znow sie
                    powtorze. Nie wiem, ilu turystow przyjezdza, bo nie robilem badan. Domyslam sie, ze Ty tez nie, a
                    Urzad Miasta i owszem. Wiec chyba lepiej wiedza, niz ja (czego nie ukrywam), jak i Ty (choc twierdzisz
                    inaczej...). Wiesz, rownie dobrze moge powiedziec, ze do Bydgoszczy przyjezdza 15 tys turystow
                    rocznie. Na jakiej podstawie? Bo tak mi sie wydaje i na tyle potencjal miasta oceniam:)) Pozdrawiam!
                    • Gość: Janek To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 13:44
                      ... a polemika zbędna. Fakt z cała przykrościa musze stwerdzić że odstajemy
                      infrastrukturą sportową od naszych zachodnich sąsiadów, ale myśle,że to kwestia
                      dwóch trzech lat i nie będziemy czego się wstydzić. Będziemy mieć, nowy stadion
                      żużlowy, przejmiemy organizację tym samym GP bo nie wierze że cały czas
                      Bydgoszcz będzie organizowac te zawody! Wybudujemy na gruntach wojskowych halę
                      widowiskowo - sportową, podobną do Hali Mistrzów czy Łuczniczki. Jak narazie
                      pozostają wyjazdy na mecze do Bydgoszczy lub do Włocławka na koszykówkę
                      chociażby, czy mecze reprezentacji w piłce nożnej. Zyjemy w ciagle
                      rozbudowującej się aglomeracji, dla mnie nie jest zadna krzywda pofatygować się
                      50 km w celu ujrzenia widowiska sporotwego. Historii natomiast nikt nie zmieni,
                      nie bądzcie szowinistami, bo ten wątek można postrzec na zasadzie: W Bydgoszczy
                      mamy cudowny stadion i jesteśmy swietni,jestesmy potegą!!! Jeżeli pomalowane
                      ławki i odnowione sanitariaty na stadionach są wyznacznikiem bogactwa
                      materialnego miasta i jego kultury to ja się ciesze że powstał u was
                      Uniwersytet Bydgoski podniesie on poziom myślenia co niektórych...P.S. Ta
                      liczba turystów jest zdecydowanie zawyżona, poza tym nalezałoby się zastanowić
                      nad definicją turysty z perspektywy czasu pobytu...
                      • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 14:16
                        no ale faktu ze torun jest sportową pustynią to tak szbyko nie zmienisz. torun
                        jest gdzies 5 lat cofnięty w rozwoju za bydgoszczą i dystans sie na dodatek
                        cały czas pogłębia.
                        • Gość: Janek Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 14:45
                          Skoro sugerujesz,że postęp cywilizacyjny ulega poprawie ku zachodowi to
                          rozumiem,że Bydgoszcz traci 10 lat do Poznania i jakieś 30 lat do Berlina nie
                          wspomne już o reszcie europejskich aglomeracji, załosne jest to co napisałeś,
                          na pewno też wypełnione jadem i zawiścią. Myślę że dałeś wyraz moim
                          przekonaniom że przeciętny 20 -letni bydgoski formuowicz, też jest opoźniony w
                          rozwoju o jakieś 5 lat od swojego kolegi z Torunia...A teraz wybacz nie będe
                          dyskutował z kimś takim...to nie na mój poziom, jak poszerzysz horyzonty to
                          może kiedyś dziecko coś rozsadnego napiszesz...Pozdraiwam nie Ciebie
                          bynajmniej...
                          • exces Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 15:21
                            Uwaga kolejny klon niejakiego chrisa, pola, itd,itp...a jaka wyważona i
                            kulturalna polemika...jestem pod wrażeniem
                            • czawez Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 16:09
                              exces nie przsadaj. Chris nie jest agentem o stu twarzach. To zaczyna mi
                              wyglądać na Twoja obsesję... Wszędzie go widzisz. Daj już spokój w imię
                              porozumienia tucholsko-toruńsko-bydgoskiego.
                              Pozdrawiam
                              • exces Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 16:25
                                czawez napisał:

> exces nie przsadaj. Chris nie jest agentem o stu twarzach. To zaczyna mi
                                > wyglądać na Twoja obsesję... Wszędzie go widzisz. Daj już spokój w imię
                                > porozumienia tucholsko-toruńsko-bydgoskiego.
                                > Pozdrawiam

Chyba masz rację! Dziwnie im się te ich IP nakładają...Ale jak myślisz,że dla
                                porozumienia (tak szeroko pojętego)warto... to spróbuję ;)Pozdrowionka,a jak
                                nastroje pomeczowe?
                              • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 18:06
                                > exces nie przsadaj. Chris nie jest agentem o stu twarzach. To zaczyna mi
                                > wyglądać na Twoja obsesję... Wszędzie go widzisz. Daj już spokój w imię
                                > porozumienia tucholsko-toruńsko-bydgoskiego.
                                > Pozdrawiam

Ja też Ciebie czawez pozdrawiam, akurat jestem po obiedzie i udaje się na
                                drzemkę gratuluje wysokiego zwycięstwa nad Włokniarzem w zasadzie pogromu. Co
                                do Twojej wypowiedzi, trudno się z Tobą nie zgodzić, ale trzeba mieć obsesje
                                żeby udowadniać komuś przynajmniej raz dziennie,że jest innym człowiekiem! Nic
                                nie rodzi się bez przyczyny zwanej urojeniem lub jak kto woli problemami
                                emocjonalnymi. Jezeli ten człowiek bo tak go odbieram jako istote jednak
                                rozumna uważa ze jestem Polem,Michasiem,Wróżka,Jankiem,człowiekiem o
                                pseudonimie ja czy pewnie ostatnio też Jazonem to pytam się Ciebie exces czy ty
                                jesteś oby na pewno zdrowy??
                                Teraz ja coś Tobie powiem i zapewne odpiszesz jako loramo --> OD......L SIE ODE
                                MNIE,bo już się bardziej zbłaznic nie można chyba!!! Sam sobie kilkanascie dni
                                temu strzeliłeś gola, wyciagajac stary wątek loramo. Poza tym jeszcze pozostała
                                jedna kwestia zauważyłem pewną logiczną spojność w momencie kiedy zostajesz
                                trafiony i konczą się Tobie argumenty najdelikatniej mówiac nie odpowiadasz,
                                taki jesteś mocny? To odpisz Jankowi, a nie podsyłasz swojego klona o nicku
                                EXCES tym samym odwracajac sugestywnie uwage że ja to Polo, Michas, Jazon czy
                                Bóg wie kto. Powtórze Tobie to samo co kibic nie jesteś kandydatem do
                                konwersacji na zadnej płaszczyznie zarówno sfery sportu jak i zycia
                                publicznego,jestes dla mnie oszołomem, to na koniec mojego ekspoze...i przyjmij
                                do swojej wiadomości...Jezeli Toruń ma w rozwoju 5 lat straty do Bydgoszczy jak
                                piszesz EXCES=LORAMO to ja się zastanawiam gdzie w tym wszystkim jest Twoja
                                Tuchola, pewnie w woli dygresji nie obrażajac jej mieszkanców na etapie
                                budowania wychodków...:)
                                • czawez Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 19:33
                                  Take it easy Chris. Czy warto zaogniać całą sytuację?
                                  A zmieniając temat,
                                  Jak oceniasz cały sezon mojego ulubionego Andiego "Packet Rocket" Smitha? Z
                                  gazet czy internetu nie mogę mieć obiektywnej opini.
                                  • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 20:09
                                    Ja oceniłbym Andrzeja na 3+ początek rundy zasadniczej kiepski, potem w
                                    Zielonej Górze i Gdansku pokazał że potrafi walczyć, niestety niektóre wyjazdy
                                    miał zdecydowanie słabe, czasami odnosze wrażenie że nie skupia się tak na
                                    naszej lidze jak na angielskiej. Myśle,że zapełnił z cała swiadomością lukę po
                                    Bajerskim, biorą pod uwagę że przyszedł z Bydgoszczy bezpłatnie można to ocenić
                                    pozytwynie. Jeździł gorzej na własnym torze niż rok temu w Bydgoszczy,ale
                                    lepiej chyba spisywał się na wyjazdach. Podczas meczu bywał jednak często
                                    spiety, presja wyniku. Uważam jednak że w meczach które oglądałem robił z
                                    Crumpem swoje punkty często na 4: 2. Uważam że przy lepszej bazie sprzętowej
                                    stać go nadal na 4- 6 pkt w każdym meczu. Może Grudziądz teraz albo Poznan
                                    będzie dla Andego domem, toruń chyba musi się wzmocnić, seniorską dwójką, tylko
                                    kim? Poczekamy do baraży, rynek seniorski jest przetrzebiony, nie wierze bowiem
                                    żeby tacy jeżdzcy jak: Robacki, Stojanowski, Krzyżaniak, Smith,Jankowski,
                                    Skórnicki, Burza, Wardzała, Jacek Rempała,Osumek mieli nadal jeżdzić w e-
                                    lidze.Bedzie ciekawy sezon transferowy...
                                    • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 20:16
                                      Stojanowski już się nie liczy spadł z ZKZ-tem, dodaje jeszcze młodego Jagusia i
                                      Bajerskiego...Pozdrawiam
                                      • Gość: Kamil Do Jazona IP: 83.238.145.* 05.09.05, 21:39
                                        Jak tam Jazonie posty na temat i nie na temat? Chyba się gubisz, a jeśli tak to
                                        odpuść sobie tę "opiekę", bo albo nie masz na to czasu albo brakuje ci
                                        umiejętności odróżniania. Ty już tam będziesz wiedział czego.
                                        • Gość: kibic Re: Do Jazona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:09
                                          Jazon kasuj posty tych polmozgow majacych klopoty z czytaniem ze zrozumieniem i
                                          piszacych nie na temat.
                                • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 23:30
                                  chris(lub polo jego brat;) moze napisz o co ci wreszcie chodzi. wiesz dobrze ze
                                  ty zawsze skompromitowany uciekasz od niewygodnych tematów ale to juz taki
                                  toruński syndrom "podkulania ogona". a ze exces to nie ja to wiedzą chyba
                                  wszyscy oprócz ciebie a najbardziej jazon ktoremu taktyka "podkulania ogona"
                                  nie jest w szczególności obca. a moze nie chce cie calkowicie pogrążać
                                  wyjawiając prawde... chris moze weź sie do roboty to nie bedziesz musiał sie
                                  wstydzic za swoje miasto ;] po twoich postach mozna odniesc wrazenie ze jestes
                                  zaszczuty i zestresowany no i troche mi tu kuchnią zalatuje...
                            • Gość: Jazon Ja tez jestem klonem Chrisa;-) IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.09.05, 23:25
                              Exces chyba troche przesadziłes z tym tropieniem spisków- ja mam teraz takie
                              samo IP co Chris, Polo, ja czy kto tam jeszcze. Zdaje się że jest to kwestia
                              dostawcy internetu- mozesz wierzyc lub nie.
                          • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 05.09.05, 23:16
                            przeciwnie. jestem ta różnicą porażony i pogrążam sie w smutku ze toruń staje
                            coraz czesciej tematem zartów. nie każdy lubi klimat miast z kresów wschodnich
                            ale akurat to mi w toruniu nie przeszkadza:)
                            • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 00:21
                              loramo napisał:

> przeciwnie. jestem ta różnicą porażony i pogrążam sie w smutku ze toruń staje
                              > coraz czesciej tematem zartów. nie każdy lubi klimat miast z kresów
                              wschodnich
                              > ale akurat to mi w toruniu nie przeszkadza:)

A wiesz to dziwne bo zawsze myślałem że Toruń w okresie rozbiorów leżał w
                              najbogatszym zaborze pruskim?! Rosyjski czyli kresy wschodnie z tego co mi
                              wiadomo zaczynały się na Ziemi Dobrzyńskiej i Kujawach,ale rzeczywiscie możesz
                              tego nie wiedzieć inteligencie po kursie spawania...Już bardziej żałosny nie
                              będziesz z tymi swoimi mądrościami...Kolejny strzał do własnej bramki...
                              • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 06.09.05, 01:09
                                a kto tu mowi ze torun lezy na kresach wschodnich hahahaha musisz sie nauczyc
                                czytac. torun przypomina tylko klimat zacofanych miast na kresach wschodnich.
                                swoja inteligencja pobiłes wszystkich... pewnie jak pani w zawodówce zapytala
                                na lekcji "a ile jest 2+2 ?" to chris pierwszy wyrywał sie do opowiedzi
                                hehehehehe kazde dziecko wie gdzie lezą kresy głąbie. czy torun jest az tak
                                odciety od swiata?
                              • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 06.09.05, 01:11
                                tylko nikt nie uswiadomił chrisowi ze pani pytala retorycznie:)
                              • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 06.09.05, 10:24
                                chris jeszcze jedno kto ci takich bzdur naopowiadal ze kresy wschodnie to zabór
                                rosyjski. od kiedy kujawy i ziemia dobrzynska leza na kresach
                                wschodnich?????????????? co to ma wspólnego z zaborami chłopczyku? myslałem ze
                                to kazde dziecko wie ale nie ty ktory wali po 10 goli do wlasnej bramki w
                                jednym poście. wspolczesne kresy wschodnie to bialystok, lublin ,przemysl itd.
                                bo kiedys za czasow II RP byly to ziemie juz nie należące do Polski po 1939.
                                sory ale własnym oczom nie wierze gdy czytam taki dziecinny toruński chłam:)
                                • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 12:11
                                  Widze loramo że wreszcie w Twojej zawodówce utworzyli klasę o profilu
                                  spawalniczo - historycznym,ciesze się że zacząłeś przygotowywać sie solidnie do
                                  klasówek!Solidnie przysiadłeś oczom nie wierze, cieszy mnie to że nasz sąsiad z
                                  zachodu poprawia swoją metrykę na rynku europejskim, pewnie dogłębnie razem z
                                  tatą studiowałeś w nocy literaturę okresu rozbiorów. Koniec tej kompromitacji,
                                  jesteś jak Majdan podczas meczu Wisły z Koniczynkami, tylko że jemu strzelali a
                                  Ty bijesz głową samoboje do własnej bramki zwiększając tą kompromitującą pule,
                                  on ma jeszcze Dode a Ty jesteś sam jak palec w tym wirtualnym świecie,heh:]

A teraz mała dygresja odnośnie zaborów matole, rozbudowa kazdej infrastruktury
                                  na terenie historycznej Polski ma związek z wcześniejszą rewolucją przemysłową,
                                  oczywiscie nie dotyczy to bezpośrednio stadionów bo takowych nie było w XIX
                                  wieku tylko rozbudowy miast,wodociagów, komunikacji. Ziemie dwóch państw
                                  zaborczych: Rosji i Prus, różniły się poziomem i tempem rozwoju gospodarczego,
                                  i fakt ten w decydujący sposób przyczynił się do np. przemian w zróżnicowaniu
                                  rozwoju rolnictwa zubożeniu miast. Doskonale to uwidacznia się w strukturze i
                                  fizjonomi wsi i miast na Kujawach i Ziemi Dobrzynskiej które znajdowały się
                                  kiedyś w zaborze rosyjskim. Ziemie zaboru pruskiego łacznie z Toruniem należały
                                  do terenów rozwinietych przemysłowo, dodatkowo ten fakt potęgowała ciekawa
                                  przeszłość historyczna, położenie komunikacyjne. Bydgoszcz w tym czasie
                                  raczkowała dopiero embrionalnie zwiększając swoj areał a na miejscu obecnego
                                  Fordonu stały chaty ze strzechą z okolicznymi ku..dołkami, historii nie
                                  oszukasz, poczytaj trochę wiecej na ten temat. Może zrozumiesz dlaczego Twoja
                                  zachodnioeuropejska metropolia jest taka mało ciekawa
                                  urbanistycznie...Pozdrawiam dodam tak dla osłody że mam wielu znajomych w
                                  Bydgoszczy, którzy w normalny sposób podchodzą do spraw antagonizmów to swietni
                                  ludzie i fachowcy, szkoda że to tylko namiastka w morzu goryczu patologii
                                  wielkiego zachodnioeuropejskiego miasta przyszłości.:) P.S. Kresy wschodnie to
                                  zupełnie inna bajka,ale nie na Twoja głowę..:)Pozdrawiam jak to mowi kibic bez
                                  odbioru...Jazon czy jesteś zadowolony z dostawcy internetu?? Bo mnie troche
                                  denerwuje modem...
                                  • Gość: Chris Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 12:21
                                    Zapomniałem loramo bramkarzem to Ty nie będziesz, żużlowcem już raczej też
                                    chyba że masz jakieś bliskie kontakty z Markiem Loramem kiedyś jeździł w
                                    Polonii i czujesz wielka sympatie do niego:)) Mysle ze tak jak mowiłem
                                    wczesniej mozesz się wypromować w dwoch miejscach albo cyrku, albo tej
                                    bydgoskiej lidze rzucania podkową słyszałeś o czyms takim? To dobry pomysł od
                                    spawacza do kowala też krótka droga, heh:] Pozdrawiam fajne są te
                                    polemiki...szkoda że nie na wyzszym poziomie...
                                    • loramo Re: To wszystko jest smieszne... 06.09.05, 12:56
                                      chris ale ja nie mowie matole o zaborze rosyjskim tylko o odczuciach gdy
                                      przejezdza sie np przez białystok ma sie wrazenie ze sie jedzie przez toruń:))
                                      a co do zaborów torun to chyba jedyne miasto zaboru pruskiego doprowadzone
                                      przez nierobów do ruiny społecznej i gospodarczej. no i chyba jedyne niby-
                                      miasto w ktorym co ranka rozlega sie pianie dzisiątek kogutów hahahah dzieki
                                      temu chris nie kupuje budzika :))))) moze dlatego mu sie wydaje ze kresy
                                      wschodnie to kujawy i z. dobrzynska:)) teraz dałes czadu chris juz chyba
                                      wszyscy pekaja ze smiechu. jeszcze chciałem zapytac jak było w szwecji bo twoj
                                      niby brat Polo pisał ze korzysta z twojego kompa bo sie tam własnie wybrałeś
                                      hahahahha pewnie jak zwykle ze skulonym ogonkiem nie odpowiesz na tego posta
                                      skompromitowany tchórzu toruński :)) a co mnie łączy z Markiem Loramem to moja
                                      sprawa mozemy porozmawiać o tym jak dorosniesz. żużlowccow takich ze swiecą
                                      szukać w przeciwieństwie do inteligentnych torunian hehehehe ;]
                                      • Gość: Chris Loramo ubaw po pachy... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 14:29
                                        ...poprawiasz mi humor swoimi wypocinami...Kolejny kiks RADEK MAJDAN az sie
                                        smieje,ale tym razem wynikający z braku wiedzy i postępowania
                                        cywilizacyjnego!:))Pomijając kwestie przynależności do różnych zaborów wiesz że
                                        pod względem fizjonomi to Białystok bardziej przypomina Bydgoszcz? Wyjaśnie
                                        Tobie mniej wiecej rozbudowa tego miasta nastała w tym samym okresie czyli XIX
                                        wieku, i ma taką samą niechlujną ciągotę urbanistyczną co Bydgoszcz: Dojlidy,
                                        Fordon (oba miasta 300 tysieczne). Jedna rzecz jaka łaczy oba miasta Toruń i
                                        Białystok natomiast to piękne kobiety: skromne i dość ciekawe. Może Tobie nie
                                        będe tego loramo tłumaczył, bo wydaje mi się,że Ty raczej no wiesz...wypytujesz
                                        tak o Pola i mój wyjazd do Szwecji wiec mysle ze jestes bliższy męskim
                                        posladkom niż kobiecym ustom:) Spoko podstawa to tolerancja;)) Do tego
                                        pultasisz się na hasło Mark Loram, może jakaś niespełniona ciagota do jego
                                        kevlaru;))Świetny żużlowiec,jeżdził w Toruniu,tylko z tego co dobrze pamiętam
                                        to nie nazywano go LORAMO a LORAMSKI ale fajnie że chcesz ukazać że ma kibica
                                        zawsze pamiętającego i wiernego:)

loramo napisał:
                                        gdy przejezdza sie np przez białystok ma sie wrazenie ze sie jedzie przez
                                        toruń:))

Loramo czyli jednak byłeś w Białymstoku?? Piszesz że jesteś tak negatywnie
                                        nastawiony do kresów i wszystkiego co wiąże się ze wschodem, pojechałeś napić
                                        się lepszego piwa od swojego lokalnego trunku, które sie odbiją niemiłosierną
                                        czkawką, czy może "zapinasz żubry w tamtejszej puszczy":P? Tylko nie mów że
                                        podstawą wyjazdów na kresy jest handel z Litwinami odzieża używaną lub wymiana
                                        w uczniowska w ramach warsztatów spawalniczych w Wilnie:)Zastanów się nad
                                        realnym sensem Twoich wypowiedzi,bo narazie raczej jesteś bliski zamkniecia
                                        okregu po którym biegasz. Dobrze się bawiłem nasmialem się do łez teraz
                                        ustepuje szkoda mi klawiatury na Ciebie chłopcze:))
                                        • loramo Re: Loramo ubaw po pachy... 06.09.05, 16:11
                                          byłem prawie wszedzie chris czy polo wreszcie sie zdecyduj bo jeśli polo to
                                          twoj brat to po co wciskasz kłamstwa wszystkim na forum ze to nie ty hahaha (a
                                          gdzie sie podział janek zaniemówił?? hahaha) wiec doskonale wiem w których
                                          miejscowosciach smierdzi toruniem i jego małomiasteczkowoscią. ucieszyłem sie
                                          ze fakt ze bywam w różnych miejscach w polsce( w tym białystok, lublin a nawet
                                          lwów) uwazasz za wade co oznacza ze jestes tepakiem. jezeli sądzisz ze
                                          bialystok to bydgoszcz to szczerze wspołczuje :) jak tam po kompromitacji
                                          jeszcze nie zmieniłes nicka??? a jednak nabierasz odwagi hhaha moze teraz
                                          kilka postów jako polo zamiescisz tu dla równowagi. a czego ty chcesz od
                                          spawaczy słyszałem ze nawet niezle zarabiaja okolo trójki heheh pewnie to
                                          dochód całej twojej rodziny :)załuje ale ja spawaczem nie jestem chociaz moze
                                          to spokojniejsza robota. i troche bys sie powstrzymał od kuchennego jezyka bo
                                          to nie chlew(wiem ze jestes do tego przyzwyczajony ale tu sa inne zasady:)
                                          robienie z ciebie pajaca powoli staje sie moim hobby nawet jak w pisaniu postów
                                          pomaga ci całe osiedle hhahahaha
                                          nie no z tymi kresami na kujawach to sie nadaje do złotej czcionki hahaha nie
                                          znikaj czasem z forum z tą swoją pustą głową bo bedzie nudno. no w
                                          ostateczności zmien nick ale i tak cie poznam po prostackich i szowinistycznych
                                          wypowiedziach. wiem ze to boli ale nikt nie mówił ze bedzie łatwo ;]
                                          • Gość: kibic Re: Loramo ubaw po pachy... IP: 83.238.70.* 06.09.05, 16:18
                                            nie dośc że sam z siebie robisz debila to wszyscy dookoła z ciebie robią... nie
                                            wstyd ci?
                                            • loramo Re: Loramo ubaw po pachy... 06.09.05, 16:22
                                              kibic chciałes powiedziec cos konkretnego czy szukasz prostackich kolegów?
                                              • Gość: kibic Re: Loramo ubaw po pachy... IP: 83.238.70.* 06.09.05, 16:35
                                                pewnie nie zauważyłeś, ale prostackich kolegów omijam szerokim łukiem... tak
                                                więc trzymam się od ciebie z daleka :)
                                                • Gość: loramo Re: Loramo ubaw po pachy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:49
                                                  tak myślałem ze nie masz nic do powiedzenia... pozdr ;]
                                  • Gość: Jazon Do Chrisa IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 13:23
                                    Na razie z dostawcy inetrnetu jestem zadowolony, ale to dopiero trzeci
                                    tydzień... Modem w razie awarii podobno wymieniaja od ręki- koledze się zepsuł i
                                    nie miał problemów. Pozdrawiam.
                                    • Gość: Kamil Re: Do Chrisa IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.05, 16:12
                                      Jest tu gdzieś jakieś forum o żużlu?
                                    • Gość: Chris Re: Do Chrisa IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.09.05, 19:07
                                      Zakładałem internet w MSM połtora roku temu załapałem się na modem Thomsona, w
                                      zasadzie nie mam zastrzeżeń do odbioru, czasami jednak trzeba wyjąc wtyczkę, bo
                                      coś nie łączy i internet sie zatrzymuje, wiem że modemy innych firm ulegały
                                      systematycznej awarii, dlatego jestem zadowolony, wziąłem sobie łącze 128, i
                                      mysle że dla potrzeb domowych w pełni wystarczy...Lepsze to niż TP.SA czy
                                      radiówka. Zapomnaiłem kilku moich znajomych podczas gwałtownej burzy spaliło
                                      modem,ale społdzielnia kwestionuje reklamacje sprzetu.
                      • Gość: kibic Re: To wszystko jest smieszne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:07
                        Tak wybudujecie nowy stadion zuzlowy, nowa hale. Tyle, ze zanim wy to
                        pobudujecie u nas beda juz nowe stadiony i nowe hale. Pod wzgledem
                        infrastruktury sportowej jestescie za Wloclawkiem i Inowroclawiem chlopaku wiec
                        co ty sie do Bydgoszczy porownujesz.
                        • Gość: kibic Re: To wszystko jest smieszne... IP: 83.238.70.* 06.09.05, 14:33
                          w razie wątpliwości... teraz mamy dwóch kibiców na forum! :P
                          ja uznam się za starszego (stażem) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka