Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

_Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!!

12.09.02, 09:29
    za onet.pl

Pseudokibice Wisły pobili piłkarzy, bo się pomylili!

40-osobowa grupa zamaskowanych pseudokibiców Wisły z maczetami i siekierami
    napadła na rozgrywających mecz piłkarzy czwartoligowej halowej piłki nożnej -
    donosi "Superexpress".

Mieli pobić zawodników - sympatyków Cracovii. Poranili jednak graczy innej
    drużyny, którzy rozpoczęli mecz wcześniej niż planowano.

Napastnicy omijali zastygłych ze strachu sędziów i gonili uciekających
    zawodników jednej z drużyn. Nie oszczędzali nikogo.

"Czegoś takiego nie widziałem nawet na najlepszym filmie sensacyjnym" -
    opowiada jeden z trzech najpoważniej zranionych piłkarzy. "Dopadło mnie
    dwóch - jeden trzy razy mnie uderzył siekierą w nogę, drugi raz bejsbolem" -
    przyznaje 23-letni mężczyzna.

"Superexpress" pisze, że napastnicy powybijali też szyby w pobliskim budynku
    klubowym, a także uszkodzili jego dach, biegając po nim za szukającymi nawet
    tutaj schronienia piłkarzami. Zdemolowali również szatnię, z której w
    popłochu pouciekali zawodnicy rozgrywający wcześniejszy mecz oraz doszczętnie
    rozbili siekierami i kijami dwa należące do nich samochody. Po chwili równie
    szybko, jak się pojawili, zniknęli.

Policji udało się schwytać czterech bandytów. Każdemu z zatrzymanych grozi do
    8 lat więzienia.

------------------------------------------------------------------------------

ciekawe co na to powie krakowski pajac - olaboga...ciekawe, bardzo ciekawe...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gucwa Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.09.02, 09:34
        jak to co powie????? to była pomyłka!!!!!! a w ogóle to pewnie prowakacja....
        che,che,che.....
        • legionix Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! 12.09.02, 10:08
          Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> jak to co powie????? to była pomyłka!!!!!! a w ogóle to pewnie prowakacja....
          > che,che,che.....

napewno! albo, ze to byli kibice legii w przebraniu, albo ze ofiary bijatyki
          pobiły się same a bójka była na tle np. religijnym!
      • Gość: Kan Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! IP: 157.25.84.* 12.09.02, 10:45
        Słyszałem, że nawalają się bejsbolem ale siekierą ???
        Przecież to nogę może odrąbać.

Gzie leży ten Kraków ? W Czeczenii?
        To jakaś dzicz plemienna.
        • piotr33k2 Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! 12.09.02, 11:13
          drużynę wisła ma dobrą , ale tak zwanych kibiców najgorszych ,wystarczy
          przypomnieć jak potraktowano tam publicznie jednego z najlepszych trenerów w
          polsce ,który wywalczył z tym klubem mistrza i zbudował jego styl- franka smudę
          • Gość: Ace Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 13.09.02, 23:16
            piotr33k2 napisał:

> drużynę wisła ma dobrą , ale tak zwanych kibiców najgorszych ,wystarczy
            > przypomnieć jak potraktowano tam publicznie jednego z najlepszych trenerów w
            > polsce ,który wywalczył z tym klubem mistrza i zbudował jego styl- franka
            smudę

ci kibice rzucili tez nozem w Dino Baggio i np. calkiem nie dawno obrazili
            pamiec Kazimierza Deyny na stadionie Legii
            to tak dla przypomnienia
        • piotr33k2 Re: _Prawda o kibicach Wisły - pomyłka w biciu!!! 12.09.02, 11:13
          drużynę wisła ma dobrą , ale tak zwanych kibiców najgorszych ,wystarczy
          przypomnieć jak potraktowano tam publicznie jednego z najlepszych trenerów w
          polsce ,który wywalczył z tym klubem mistrza i zbudował jego styl- franka smudę
          • legionix Re: _co na to olaboga? 12.09.02, 15:48
            piotr33k2 napisał:

> drużynę wisła ma dobrą , ale tak zwanych kibiców najgorszych ,wystarczy
            > przypomnieć jak potraktowano tam publicznie jednego z najlepszych trenerów w
            > polsce ,który wywalczył z tym klubem mistrza i zbudował jego styl- franka
            smudę

ciekawe co na to olaboga, obrońca wislackich panienek..
      • legionix Re: olaboga - co jest? 13.09.02, 13:18
        dlaczego nie ustosunkowałeś się do tego wydarzenia? boisz się? nie umiesz?
        • Gość: Leon Re: olaboga - co jest? IP: 212.244.101.* 13.09.02, 13:59
          To ja odpowiem. Jestes glupi ze wogole piszesz cos takiego. Niestety kazdy
          polski klub ma taki element w szeregach kibicow. Tak samo Wisla i Legia jak i
          inne kluby. Glupie jest mowienie ze Wisla, Widzew czy Legia czy Slask czy
          jeszcze ktos ma najgorszych/najglupszych itd, bo wszyscy sa sobie rowni.
          Zamiast mowic ze Wisla ma glupich/zlych kibicow, trzeba ten element wywalic z
          wlasnego podworka. A dopiero potem krytykowac innych.
          • legionix Re: drogi leonie 13.09.02, 14:10
            Gość portalu: Leon napisał(a):

> To ja odpowiem. Jestes glupi ze wogole piszesz cos takiego. Niestety kazdy
            > polski klub ma taki element w szeregach kibicow. Tak samo Wisla i Legia jak i
            > inne kluby. Glupie jest mowienie ze Wisla, Widzew czy Legia czy Slask czy
            > jeszcze ktos ma najgorszych/najglupszych itd, bo wszyscy sa sobie rowni.
            > Zamiast mowic ze Wisla ma glupich/zlych kibicow, trzeba ten element wywalic z
            > wlasnego podworka. A dopiero potem krytykowac innych.

drogi leonie. widać ześ nie w temacie. to co napisałeś (oprócz tego, ze jestem
            głupi dupku) to święta prawda. ale tejze prawdy nie zna olaboga. i skoro tak
            krytykuje kibiców legii powinien też ustosunkowac się do zachowania kibiców
            wisły. nieprawdaż?

p.s. poczytaj parę wątków założonych przez olabogę i nie pisz później, ze
            jestem głupi palncie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka