Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:08
    Takie mozna odniesc wrazenie po serwisach sportowych po wiadomosciach na TVP1-
    Ani wczoraj ani dzisiaj nie podali informacjii o najwazniejszych meczach w
    sezonie żużlowym 2005- więc całkowita ignorancja i marginalizacja tego sportu.

Lepiej mowic o meczach Orange Ekstraklasy takze o tych z frekwencją 2000 osob...
    Obserwuj wątek
      • kibic.zalogowany Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW 26.09.05, 20:15
        mylisz się...
        zainteresowanie jest duże co widać po liczbie osób chodzących na żużel mimo
        wysokich cen biletów, ale wina leży po stronie Warszawy gdzie ta stara
        zgrzybiała gwardia z Woronicza nie ma pojęcia o żużlu i traktuje go podrzędnie!!!
        jedż sobie do Olsztyna, Szczecina czy Poznania to tam z nikim o żużlu nie
        pogadasz...
        • Gość: JaCeK ! Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:01
          > mylisz się...

Nie mylę się, bo nie myślę tak- chodzi mi tylko o to podzredne traktowanie żużla
          przez media zwlaszacza TVP 1
          • kibic.zalogowany Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW 26.09.05, 21:05
            ok! ODNOSISZ ZŁE WRAŻENIE jakoby było nikłe zainteresowanie żużlem wśród
            kibiców, a masz rację, że szacowna TVP olewa, ignoruje i niezauważa żużla w Polsce!
      • Gość: cs Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.k102.webspeed.dk 26.09.05, 22:11
        no bo taka jest prawda
        W Polsce jest 20 druzyn, zawodnikow pewno 200 i to wszystko
        Niewielu tez moze uprawiac ten sport poza klubem, amatorzy i hobbysci to jednostki
        Jedyne ligi na poziomie to Polska, Anglia i Szwecja.
        Gdyby nie to, ze wielu zawodnikow startuje w 4 klubach jednoczesnie, to stan
        rozgrywek ligowych w Europie bylby oplakany.
        Jak by nie patrzec, to podrzedny sport i poza Polska niewielu ludzi to interesuje.
        Chociaz i w Polsce w sumie niewielu.
        • Gość: ona Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:29
          Ja tam ma gdzieś telewizje. Nie chcą mówić o żużlu to niech się pocałują w d...
          Tak się składa ,że dużo ludzi kocha żużel. Wielu ludzi chodzi na żużel, a że
          telewizja tego niedostrzega to pewnie z powodu układów i układzików jakie żądzą
          Polską. Szkoda , ale w sumie to łaski bez. Kibice i tak będą chodzić na żużel i
          go kochać. Ja tam chodzę na każdy mecz mojej kochanej Polonii i nie
          potrzebuję ,żeby telewizja z łaski cos tam odbębniła dwa słowa i nawet nie
          pokażą zdjęcia w wiadomościach sportowych. Ja sobie oberzę mecz na stadionie i
          wiem wszystko nie potrzebuję ich "cennych" informacji. Tak trzeba zrobić mieć
          ich gdzieś. Niech sobie zobaczą ilu ludzi kocha żużel zresztą pewnie wiedzą i
          że im wstyd nie jest żeby słowem nie wspomnieć na temat żużla, a zresztą ich
          nic nie rusza.
          • Gość: byzydura Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:35
            przeciez wiadomo, ze lepiej mowic o meczach pilki noznej idioci vs kretyni z
            frekwencja 500osob, anizeli np. Polonia-Apator z frekwencją 15.000osob. w koncu
            pan korzeniowski mowil, ze bedzie forsowal niedoceniane sporty.
            • exces Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW 28.09.05, 14:24
              > pan korzeniowski mowil, ze bedzie forsowal niedoceniane sporty.

Bieganie za pęcherzem zawsze preferowali zostało im to po KC i CWKS, a teraz
              doszedł jeszcze "kaczy chód" tam i zawodników, i kibiców jest ogromne stado :)))
              • Gość: cs Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.k102.webspeed.dk 28.09.05, 15:28
                Tak, a mnie najbardziej podobala sie kilkudniowa transmisja z opadow deszczu w
                Helsinkach.
      • Gość: dlugi Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.05, 15:38
        No bo to nudny sport i w dodatku dla moze 5 nacji na swiecie.Jesli w Polsce tna
        asy zuzla najwieksza kase, to juz masz odpowiedz, czy warto tym sie interesowac.
        • Gość: byzydura Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.tvgawex.pl 28.09.05, 18:13
          mowisz, ze zuzel to nudny sport? i nikogo nie obchodzi? to czemu u nas na mecz
          najnizszej ligi przychodzi tyle osob, ile na mecz "polskiej dumy narodowej"-
          pilki noznej w najwyzszej klasie rozgrywkowej??
          • Gość: dlugi Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.05, 19:31
            No dobra, a ile z tych osób co przychodzi na stadion uprawia żużel?
            Wolę sam coś czynnie robić a oglądać nie abstrakcje, czyli jak oglądam to LA,
            pływanie, piłkę, itp.
            Sam byłem kiedyś fanek żużla (no, nie dużym) ale szybko przejadło się jak
            formuła 1.
            Pozdrawiam
            • Gość: byzydura Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.tvgawex.pl 29.09.05, 15:26
              czyli jesli nie mozesz czegos robic, to znaczy ze jest to nudne i niegodne
              zainteresowania?
              fani zuzla chodza na stadion, bo kochają podziwiac ten sport. z twojego punktu
              widzenia wynika zaś, ze polowa ludzi w wojewodztwie kujawsko-pomorskim lubią
              nudny sport, a prawie cala Polska lubi pilke, bo moze ją uprawiac i dlatego
              jest ciekawa. tylko ciekawe czemu to nie przekłada sie na frekwencje?
              • Gość: dlugi Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.05, 15:36
                Nie, nie tak.Żużel mnie nudzi i nie znam wśród swoich znajomych nikogo kto by
                tym sportem się interesował.Piłką zaś,choćby laik.
                Nie umiem skakać o tyczce, a jednak ten sport mnie interesuje.
                Poza tym, te warczące motory żużel to takie, przepraszam,prymitywne.
                Wiele zależy tu od sprzętu, a w innych dyscyplinach sportu, od siebie samego.
                • Gość: cs Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.k102.webspeed.dk 29.09.05, 17:12
                  poniekad mam podobne odczucia, chociaz moze z innego powodu.
                  Zawsze bylem fanem zuzla, bodajze od 1970 roku :o)
                  ostatnie 15 lat stracilem kontakt z tym sportem i w ogole z Bydgoszcza, ale
                  przed paroma laty zaczelo sie to odrdzac, glownie dzieki Internetowi i Satelicie
                  ( TV )
                  No i niedawno stwierdzilem, ze jestem coraz bardziej zniechecony
                  A powody...
                  Sprzet - moze byc dobry zawodnik, ma problemy z kasa albo z motorami i juz dupa,
                  zrobil sie z niego slaby zawodnik
                  Kontuzje - co da najlepszy nawet sklad druzyny, jak polowa zawodnikow lezy w
                  szpitalu, najlepszy przyklad - Grudziadz
                  Przekrety - za duzo oszustw i kretactwa, mecze ustawione, sedziwie ustawieni,
                  dzialacze patrza tylko na ukladziki i pieniadze, nawet do GP docieraja brudy
                  typu "Wojaczek"
                  Powoli mam juz dosyc, nawet nie ogladalem finalow Polonia - Unia, skoro bylo
                  wiadomo duzo wczesniej, kto dostanie zloto.
                  • Gość: ona Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 18:29
                    Jak czytam tu niektóre wpisy to mi sie przykro robi. Do tych, których żużel
                    nudzi , jeśli was nudzi to wsza sprawa , ale nie upoważnia was to do pisania,
                    że żużel jest nudny i obrażania uczuć ludzi dla których ten sport to pasja ,
                    którą kochają. Idżcie sobie na forum o piłce nożnej skoro ją tak lubicie i nie
                    piszcie takich rzeczy. Nie lubicie żuzla to nie wchodżcie na forum o żużlu
                    proste.
                    • Gość: cs Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.k102.webspeed.dk 29.09.05, 21:40
                      a co, jakis problem ?
                      Moge pisac swoje zdanie, wolno mi, na tym polega wlasnie "dyskusja", a nie na
                      tworach typu "jak tak uwazasz, to jestes debil".
                      A jeszcze do tego obrazanie uczuc kibicow, cos mi tu pachnie LPR :o))
                  • Gość: byzydura Re: Żużel- --ZERO ZAINTERESOWANIA WŚROD POLAKÓW IP: *.tvgawex.pl 30.09.05, 16:44
                    oczywiscie w pilce noznej nie ma kontuzji ani przekrętow! szczegolnie polska
                    pilka jest czysta jak lza!
                    a co do sprzetu, to sztuką jest dopasowac silnik to toru, czego niektorzy nie
                    potrafia i potem skarza sie ze byli zbyt wolni.
                    masz jeszcze jakies powody, zeby przeniesc swoją uwage z zuzla na pilke nozna,
                    drogi Cs?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka