16.06.13, 22:21
Mądry pan doktor kazał odstawić steryd, dał lek przeciwbólowy (na stawy) w wysokiej dawce. Nie biorę pełnej dawki (4 tabl.), bo przespałabym chyba całą dobę crying (efekt uboczny).
Jako, że jutro mam wyjazd na drugi koniec W-wy dzisiaj już nie biorę tego leku, bo pewnie zasnęłabym z kierownicą w dłoniach suspicious

Budzę się z myślą, żeby za chwilę znowu przyłożyć głowę do poduszki https://emotikona.pl/emotikony/pic/23icon_sleep.gif
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Spać!!! 16.06.13, 23:09
      No, właśnie, przypomniałaś mi o imbirze:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,140547012,141042069.html
      Zrób i stosuj, lek p/bólowy nie powinien dawać takich objawów jak senność, no, chyba, że Cie doktor tramalem poczęstował, tego bym nie polecała, bo faktycznie muli i odloty powoduje.
      Zdradzisz jaki lek dostałaś?
      • barba50 Re: Spać!!! 17.06.13, 08:16
        Ano poczęstował sad Bo Tramapar to to samo chyba. I do tego sieknął mi olbrzymią dawkę. Na pewno ni będę brać 4 tabletek dziennie, co najwyżej 2.
        • jottka Re: Spać!!! 17.06.13, 11:30
          barba, a ty jesteś pewna, że nawet po odstawieniu na dobę tego leku możesz prowadzić? sie nie znam, ale to już silny środek jest..

a w ogóle to zdrowiej jak najszybciej, no.
        • wadera3 Re: Spać!!! 17.06.13, 11:56
          Ani lek z sensem, ani dawka, po pierwsze, albo po drugie tramal uzaleznia.
          Po trzecie nawet po "ominieciu"dawki nie powinnas wsiadac do auta jako kierowca, po kolejne on(tramal) nie leczy, lagodzi objawy i dlatego dosc latwo uzaleznia....
          • jottka Re: Spać!!! 17.06.13, 12:23
            no właśnie też mi się tak wydaje, jakem nie lekarz, że ona prowadzić nie powinna... co do reszty się nie wypowiadam, ale ja bym poszła porozmawiać z lekarzem co i jak, a nie na przykład zmieniała sobie sama dawki wedle zapotrzebowania.
            • pi.asia Re: Spać!!! 17.06.13, 17:53
              Jeżu kolczasty, jak czytam o takim "leczeniu" to mną trzęsie!
              Co to jest za leczenie środkiem przeciwbólowym? To tylko i wyłącznie tłumienie objawów!
              Podobnie sterydy - zmniejszają stan zapalny, ale nie usuwają przyczyny tego stanu. Za to przy okazji rozwalają wątrobę i nadnercza, powodują ciągłe pragnienie i głód oraz znacząco zwiększają masę ciała.
              Kłopota wet przez cztery lata faszerował sterydami,które miały pomóc na świąd skóry, więc wiem, do jakiego stanu to "leczenie" doprowadziło mi psa. Nigdy więcej.

Pij Basiek dużo, żeby wypłukać to świństwo z organizmu. Maślanka działa moczopędnie, a jak jeszcze wkroisz do niej natkę pietruszki to będziesz musiała zamieszkać w wc wink
              • barba50 Re: Spać!!! 17.06.13, 18:11
                Ależ oczywiście, że tylko tłumią objawy! Chodzi o to by przeczekać miesiąc bez sterydu w jakim takim poziomie bólu. Te 4 tabletki to maksymalna dawka, jasne, że jeśli funkcjonuję na niższej to jest ok. Ja naprawdę byłam u lekarza, nie u konowała.
                • yoma Re: Spać!!! 18.06.13, 11:03
                  No to trzymaj się i uważaj na siebie.
                  • wladziac Re: Spać!!! 18.06.13, 20:33
                    są leki działające p bólowo i p zapalnie jednocześnie,odczuwasz tak silne bóle żeby aż tak silny lek zażywać?bałabym się o żołądek i inne wnętrzności,mnie reumatolog zapisał metafen zresztą lek dostępny bez recepty a i tak nie zażywam ze względu na skutki uboczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka