Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OKRES TRANSFEROWY

13.09.02, 09:32
    mam taka propozycje może w piłakrzykach tez wprowadzić zasadę ze transferów
    dokonuje sie powiedzmy do 30 września (data dowolna) uatrakcyjniło i
    urealniło by to gre trzeba by bowiem było wykazac sie wyczuciem na kogo przed
    sezonem postawić i ukruciłoby by praktykę wystawiania druzyny na jedna
    kolejke aby wygrac zegarek (co prawda trzba założy nowe konto bo przy
    transferach się traci punkty ale co to za trudność) albo można by ograniczyć
    liczbe transferów po tym okresie powiedzmy do 5 czy 10 gdyz zawodnicy
    odchodza tak jak mięciel lub maja kontuzję.
    pozdrawiam
    olej
    Obserwuj wątek
      • Gość: MAFIA81 Re: OKRES TRANSFEROWY IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.09.02, 09:41
        Bardzo dobry pomysł!!!
        Jestem za wprowadzeniem go!!!
        A co na to Szanowne JURY???
      • Gość: ugugunan Stała ilość transferów... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 13.09.02, 10:01
        Od początku jestem za jeszcze radykalniejszym posunięciem tj. możliwością
        przeprowadzenia określonej ilości transferów w ciągu całego sezonu np. 10 - a
        później opcja transferów byłaby blokowana... To na pewno uatrakcyjniłoby
        rozgrywki - gracze nie żonglowaliby zawodnikami i kombinowali, żeby zostawić
        sobie margines możliwości sprzedaży w przypadkach losowych... Wtedy możnaby
        było odejść od pobierania prowizji za transfery - a za "wolne" miejsce
        transferowe na koniec gry prezes dostawałby dodatkowe punkty... Np. Dokonałeś w
        trakcie rundy 6-ciu transferów, więc masz cztery wolne - mnożymy to np. razy
        dwa punkty za każde wolne miejsce i na koniec prezes dostaje osiem punktów
        bonusowych za stabilność składu...

Przy obecnych zasadach prezesi zmieniają składy z kolejki na kolejkę jak
        rękawiczki, a ci co wykazują konsekwencję w budowaniu drużyny nie są w żaden
        sposób premiowani... Jednopunktowa prowizja za transfer jest zaś moim zdaniem
        śmiesznie niska...

PZDR.
        • mufan Re: Stała ilość transferów... 13.09.02, 11:49
          Nie wiem dlaczego zwykle zgadzam się z ugugunana,ale znów go popieram.Albo
          okrez transferowy(bez żadnego pola manewru,bo po to są rezerwowi,aby zastąpić
          kartkowiczów i kontuzjowanych),albo(chociaż to gorsze) określony limit
          transferów na rundę tylko bez tej zamiany na punkty ,bo to już pogmatwa sprawę
          całkiem.Wiem to,bo redakcja mówiła ,że wprowadzenie klasyfikacji dla kolejek 6-
          10 i 11-15 jest trudne.Pozdrawiam!!!
        • giertych6 Re: Stała ilość transferów... 13.09.02, 15:24
          Chłopki dajcie spokój jest dobrze. W czasie sezonu nie wprowadza sie zmian w
          regulaminie to niezdrowe dlatego teraz powinno zostać tak jak jest a na zmiany
          można sie decydować od nowej edycji (wiosna)!!Pozdrawiam i życze sukcesów w
          najbliższej kolejce!!!
        • elektron77 Re: Stała ilość transferów... 13.09.02, 15:32
          Popieram w 100%. Albo zwiększamy prowizję za sprzedaż albo wprowadzamy limit
          transferów. Bardzo dobry pomysł!!! Oczywiście zmiany należałoby wprowadzić
          najwcześniej od następnej rundy.
      • zati Re: OKRES TRANSFEROWY 13.09.02, 11:47
        ja tez jestem zdecydowanie za
      • tun Re: OKRES TRANSFEROWY 13.09.02, 12:10
        A wg mnie jest dobrze, jak jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka