Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego Polska awansowała

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:05
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Listek PO PROSTU KUPILI IP: *.ipt.aol.com 13.10.05, 00:06
        • gustaw16 bo mieli szczescie w losowaniu 13.10.05, 02:04
          g
          • Gość: hehe POWINNO BYC 5-1 ! UMIEJETNOSCI BRAK !!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.10.05, 07:26
            awans przez totalny PRZYPADEK!
            • Gość: Jacek Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.05, 08:01
              A czego się spodziewałeś? 3:0 dla Polski? Przygotuj się, bo na MŚ nie będzie
              lepiej.

Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji.
              Na 10 meczy 8 wygraliśmy i w tym w 6 meczach zdobyliśmy minimum 3 bramki a raz
              nawet 8 bramek w jednym meczu! Zasłużyliśmy na awans jak żadna inna drużyna z
              Europy, która tak jak my zajęła drugie miejsce w swojej grupie. Mamy o 10
              bramek więcej strzelonych niż pierwsi w naszej grupie Anglicy! Jest z czego się
              cieszyć.
              • nasipilkarze Re: Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. 13.10.05, 08:05
                nasipilkarze.w.interia.pl/
                Jak to jest, że gdy reprezentacja wygra to wszyscy mówią:

- wygraliśmy! (MY wygraliśmy)

a gdy przegra to Ci sami kibice / redaktorzy / dziennikarze mówią:

- przegrali (ONI przegrali a nie my)

... i zaczyna się wtedy gadanie, że ta drużyna nie
                jest nic warta i już nikt się nie utożsamia z reprezentacją, bo to już nie MY
                wygrywamy ale to ONI przegrywają.

Panie Boże strzeż nas przed takimi kibicami / redaktorami / dziennikarzami. Dla
                takich ludzi nie warto grać, nie warto wygrywać, niech oni nie oglądają meczy i
                niech ich nie komentują.

Po przegranych meczach słyszy się głosy, że trzeba rozgonić tą całą
                reprezentację a czy Ci co tak mówią budowali ją, że teraz chcą ją niszczyć?

Wara wam od mojej reprezentacji!!! Oni grają dla mnie, bo ja zawsze jestem z
                nimi i życzę im wszystkiego dobrego bez względu na to czy wygrywają czy też
                przegrywają.

PRAWDZIWYCH KIBICÓW POZNAJE SIĘ WTEDY GDY DRUŻYNA PRZEGRYWA.
                • Gość: Marco I ja też, bo zrobili to, co mieli zrobić. IP: *.magma-net.pl 13.10.05, 08:59
                  Nasza reprezentacja to nastu piłkarzy o takich z nie innych talentach i umiejętnościach. Że grając w polskiej lidze nauczyli się czegoś więcej niż przekupywania, to chwała im za to. A trudno się dziwić, że nie są na poziomie graczy wychowywanych w Premiership.

Ale wreszcie reprezentacja zrobiła to co do niej należy: wygrała ze słabszymi.

Jakby wszyscy w Polsce zamiast dokonywać cudów robili to, co do nich należy, to żyło by się nam wszystkim duuużo lepiej.
                • Gość: jarro Re: Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. IP: *.ae.krakow.pl 13.10.05, 09:54
                  Podpisuję sie pod tymi słowami. Niezależnie jak byłoby źle zawsze będe z naszą
                  reprezentacją.
                  • nasipilkarze Re: Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. 13.10.05, 10:02
                    To super! Bo już myślałem że jestem sam :)
                    • ubuntu Re: Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. 13.10.05, 10:05
                      Nie jesteś sam. Ja dzisiaj w pracy od rana się kłócę, bo nie potępiam naszych.
                      A że mogli zagrać odważniej i lepiej? Ano, mogli. Bo nie są najlepsi na
                      świecie? Prawda, nie są. Awansowali przez przypadek? Nieprawda, Osiem wygranych
                      nie przychodzi przypadkiem.
              • Gość: adr Re: Ja jestem zadowolony z wyników reprezentacji. IP: 217.153.82.* 13.10.05, 10:41
                w 100% sie zgadzam. Polska to nie Brazylia, ani nawet Niemcy czy Wlochy i nasze
                sukcesy powinny byc mierzone inna miara. Gratuluje awansu i czekam na mila
                niespodzianke w Niemczech!
      • Gość: prawda Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:10
        Duze szczescie dlatego. Anglicy dali nam przedsmak mistrzostw! Nie am miejsca w
        kadrze dla ludzi ktorzy nie potrafia biegac i porozumiec sie z reszta. Czyli
        Rasiaka Radomskiego i LEwandowskiego. Poprostu dla zwyklych grajkow nie ma miejsca.
        • Gość: janek Rasiak WON!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:46
          Czy Grzegorz R. i Paweł J. tworzą parę, że ten pierwszy tak usilnie jest
          wsadzany na boisko mimo że nic nie potrafi?
          • Gość: kukulka Re: Rasiak WON!!!!!!!!! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 13.10.05, 06:29
            wszyscy wont
        • Gość: essie Dlaczego Polska awansowała ?..BOG RACZY WIEDZIEC IP: *.31.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 13.10.05, 09:27
      • Gość: pit Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.05, 00:12
        no wlasnie, dlaczego???????? i po co????????
        Anglia nie ma czego szukac na MS a my im przeciez do piet nie dorastamy!!
        Jedziemy walczyc o jedno zwyciestwo w grupue - zajebiscie!!!
      • Gość: elibre Dlaczego Polska awansowała IP: *.reynet.pl 13.10.05, 00:14
        dzieki ci, Armenio.. ;-)
      • Gość: raskolnikov błąd w artykule IP: *.chello.pl 13.10.05, 00:15
        "Warto przy tym zaznaczyć, że Polacy prawdopodobnie awansowaliby nawet, gdyby w
        sobotę Czechy pokonały Holandię (zakładając, że potem Holendrzy zagraliby z
        większą determinacją i pokonali w środę Macedonię, by zająć pierwsze miejsce w
        grupie)"

Wszystko pięknie napisane, tylko gdyby Holendrzy jednak NIE zagrali z większą
        determinacją i nie pokonali Macedonii, to wtedy oni a nie Czesi zajęliby drugie
        miejsce w grupie - więc porównywalibyśmy punkty i bramki z Holendrami (awans
        byłby i tak nasz).

Zresztą to i tak teraz nieistotne, ale Pan Redaktor mógłby policzyć trochę
        dokładniej, skoro pieniądze za artykuł wziął.

Pozdrawiam
        • Gość: elibre Re: błąd w artykule IP: *.reynet.pl 13.10.05, 00:18
          dzieki, Ci raskolnikov... ;-)
          • wlk.brytania Re: błąd w artykule 13.10.05, 00:22
            Nie "dlaczego",a "po co" awansowalismy ? Oto jedyne zasadne pytanie...
        • Gość: muka! Re: błąd w artykule IP: *.aster.pl 13.10.05, 06:48
          Nie ośmieszaj się i nie czepiaj o brak czegoś, co przecież jest napisane we
          fragmencie, który cytujesz. Autor wyraźnie założył że Holandia musiałaby wygrać
          z Macedonią i tylko i wyłacznie o takiej sytuacji pisze (Wtedy miałaby jeden
          punkt więcej od Czechów i wciąż byłaby na pierwsszym miejscu w grupie). Fajnie
          jest dokopać redaktorowi, ale jeszcze fajniej zrobić to z sensem.
          • Gość: raskolnikov Re: błąd w artykule IP: *.chello.pl 13.10.05, 09:12
            Sorry - ale jak już się czepiam to zawsze z sensem.
            Gdyby Holandia przegrała z Czechami i nie wygrała z Macedonią, to nie byłaby
            pierwsza.
            Rozumiem że pisałaś (-eś) o 6:48 ten post, a o tej porze liczy się jeszcze
            kiepsko. Na drugi raz się obudź najpierw a potem wchodź na forum.

Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: muka! Re: błąd w artykule IP: *.aster.pl 17.10.05, 20:25
              Nie, czepiasz się bez sensu. Z dwóch powodów - po pierwsze dziennikarz opisał
              jedną hipotetyczną sytuację, która jest byłaby nas korzystna i według niej snuł
              swoje wyliczenia - ma do tego prawo, skoro wczesniej zaznaczył, o jaki wariant
              mu chodzi. I dlatego uważam że twoje zarzuty nie mają sensu.

Po drugie, twoje wyliczenia mają sens, ale miałyby szansę sprawdzić się tylko w
              jakiejś bajce. Holendrzy zakończyli grupę z 32 punktami. Czesi z 27 (po odjęciu
              6 uzyskanych z Andorrą mamy 21, co sprawiło, że przegrali w punktowej
              konfrontacji z Polską). Załóżmy że Holendrzy przegrali z Czechami. Mają 28
              punktów przed ostatnią kolejką. Czesi tymczasem już teraz mają 27. Czesi
              wygrywają z Finlandią (tak jak zresztą się stało). Ich zdobycz punktowa wynosi
              30. Sorry, ale w takiej sytuacji nie wierzę, że Holendrzy nie wygrywają z
              Macedonią, aby mieć pierwsze miejsce w grupie, bo każdy inny wynik funduje im
              baraże.
      • Gość: abc Bo nie potrafią przyjąć piłki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:23
        I wygrywają dzięki jakimś fuksiarskim zagrywkom.
        Normalnie, powinni wzorując się na naszej drużynie stworzyć nowy styl gry...
        • Gość: elibre Re: Bo nie potrafią przyjąć piłki. IP: *.reynet.pl 13.10.05, 00:31
          z tym przyjeciem, a wlasciwie brakiem, to prawda. Ale im sie chyba nie chce
          popracowac nad technika.. po co? w II-ej lidze? albo w zapyzialej ekstraklasie?
          eh....
      • Gość: lUK sKYWALKER Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:31
        DZIĘKUJMY OPATRZNSCI ŻE MAMY jANASA JAKO TRENERA. Z GRUPY ŚREDNICH PIŁKARZYKÓW
        ZROBIŁ TEAM KTÓRY RADZI SOBIE ZE SREDNIAKAMI JAK aUSTRIA I MIERNOTAMI JAK
        iRLANDIA, WALIA ITP. NIE MAMY PIŁKARZY NA NIC WIĘCEJ JAK AWANS ZE SŁABEJ GRUPY.
        DZIĘKI TRENERZE!!!
        • Gość: sopel Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.itcomp.pl / 80.51.171.* 13.10.05, 00:34
          a czego oczekiwales? ze bedzie wygrywac ze wszystkimi? poza tym, wolisz nie
          awansowac do MS? janas cel osiganal. z anglia przegrywamy ale to zaden wstyd.
          tak czy owak, 40 mln specjalistow pilkarskich w polsce i tak zawsze wie lepiej... :P
      • porter11 Polska awansowała dzięki Engelowi 13.10.05, 00:38
        Byliśmy wysoku rozstawieni i trafiliśmy do grupy w której była tylko jedna
        lepsza od nas drużyna. A pozostałe ograliśmy, za co brawa dla Janasa. Jeszcze
        nie dawno dostawaliśmy od Łotwy i remisowaliśmy z Węgrami, więc widać postęp.
        -----------------------------------------
        Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
        (c) bzyk7
      • Gość: Dziubeczek:) Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:38
        Błaszczykowski do kadry na mundial !!! Tylko nie płać j......u janasowi!
      • Gość: kr [...] IP: *.dyn.sprint-hsd.net 13.10.05, 00:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: essie Awans dla Polski wygral FRANKOWSKI !!!! IP: *.55.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 13.10.05, 01:35
          JANASIE WBIJ TO SOBIE do glowy,jezeli masz cos takiego.Selekcjonerem ani
          trenerem nie jestes,a Rasiak nie jest pilkarzem.
          • Gość: AOL FRANKOWSKI !!!! NIESTETY PRAWDA TAK JAK OSTATNIM IP: 141.117.94.* 13.10.05, 01:50
            RAZEM OLI..MAM NADZIEJE ZE KTOS WYCIAGNIE TYM RAZEM JAKIES WNIOSKI I MOZE SIE
            UDA WYJSC Z GRUPY...
        • jakeww Franek gra świetnie od kilku lat 13.10.05, 02:33
          w Hiszpanii jest od kilku tygodni
          cos ci sie nie pomyliło?
          • jakeww Re: Franek gra świetnie od kilku lat 13.10.05, 02:35
            NARESZCIE GRASZ TAK JAK
            POTRAFISZ -WIELKIE BRAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nareszcie?
            ja też myślę że wielkie brawa, ale od paru lat
            a nie dzisiaj tylko
            • Gość: kr ale nareszcie gra "wolny" i jest skupiony na grze IP: *.dhcp.mant.nc.charter.com 13.10.05, 03:23
              a nie o syfie towarzyszacym jego osobie- na zachodzie zawodnik tylko gra i
              niczym sie zasadniczo nie martwi a u nas syf dookoła i nie mozna sie skupic na
              grze!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: kukulka Re: Franek gra świetnie od kilku lat IP: *.hsd1.ca.comcast.net 13.10.05, 06:35
              ludeziwe ja juz nie moge
      • Gość: ilona Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.onspeed.com / *.onspeed.com 13.10.05, 00:54
        To dlaczego Szwecja nie awansowala? (chyba ze awansowala?)
        • Gość: ZW KOBIETO nie zasmiecaj prosze foruym takimi GOW..MI IP: *.dyn.sprint-hsd.net 13.10.05, 01:06
          i zamiast pisac takie teksy i robic z siebie blondynke wez sie za sprzatanie i
          do garow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: olo Re: KOBIETO (...) DOBRE -)))) IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.10.05, 05:36
            ale sie usmialem ;-)))
      • Gość: ukk98 Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 02:05
        klejny domorosly trener :) porazka kuzwa. dajcie spokoj gosciowi bo ustawil
        druzyne tak ze wygrala wszystko poza meczami z angolami. trudno ale zyje sie
        dalej. jeszcze kilka lat temu taki poziom byl nieosiagalny dla reprezentacji.
        terazm mamy przynajmniej tyle. moze w przyszlosci bedzie wiecej. czas pomyslec i
        wyciagnac wnioski. ale je musza wyciagnac pilkarze jak i trenerzy. nie kibole
        ktorzy umieja tylko blotem obrzucac i nic wiecej :)
      • piotr33k2 Re: Dlaczego Polska awansowała 13.10.05, 02:06
        polska awansowała bo janas ugioł sie w koncu przed dziennikarzami oraz kibicami
        i zaczoł wystawic frankowskiego.
        • Gość: ukk98 Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 02:15
          w calej historii bylo tylko kilku pilkarzy ktorzy umieli wygrywac mecze w
          pojedynke. zreszta nawet wtedy gralo sie inaczej. teraz gra jest szybsza duzo
          bardziej silowa i agresywna. dlatego mimo iz lubie Franka to nie sadze ze TYLKO
          dzieki niemu awansowalismy. Awans jest dzielem calej druzyny a jak ktos o tym
          zapomina to zaczyna grac jak Anelka czy Rivaldo - moze i ladnie ale bardzo malo
          efektywnie.
      • Gość: sin pecado poziom kibiców w Polsce. IP: *.icpnet.pl 13.10.05, 02:16
        czytam te wypowiedzi i wnioski niestety nasuwają się straszne: ludzie
        wypowiadający się na temat piłki nożnej po pierwsze nie potrafią formułować
        swoich myśli bez użycia wulgaryzmów(co drugi wątek wulgarne słowa), po drugie
        popełniają straszliwe błędy ortograficzne, o wiele częściej niż ludzie
        wypowiadający się na inne tematy. Wniosek: wśród miłośników piłki nożnej, jest
        o wiele więcej matołów niż w reszcie społeczeństwa. Zresztą wystarczyło wyjść
        dzisiaj po meczu na miasto by zobaczyć masę pijanego bydła, jakże różni się
        sposób reprezentowany przez tą grupę społeczną, choćby od zwolenników i kibiców
        partii politycznych.
        • porter11 Re: poziom kibiców w Polsce. 13.10.05, 02:53

A co gorsza, jak się zdarzy mądry, wskazujący tej czerni popełniane błędy, to
          zamiast podziękować, piszą teksty typu: "a nauczyłbys się, mędrku jeden, zasad
          interpunkcji, zanim za pouczanie ludzi sie weźnmiesz". Ale i tak 90% kobiet nie
          widzi różnicy.
          -----------------------------------------
          Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
          (c) bzyk7
          • Gość: kw Polityka jest dla dupowłazow i oszołomów IP: *.dhcp.mant.nc.charter.com 13.10.05, 04:20
            ludzi ktorzy nie maja zadnych zamilowan tylko chodza za swoim idolem
            politycznym i liza mu dupe zeby mogli chodzic z flaga parti za nim - nie masz
            racje kibice nie sa debilami jak wy. Zdziwil(ła) bys sie jacy wyksztalceni
            ludzie sa kibicami to by ci szczenka opadla-znam nauczyciela muzyko ktory
            chodzi na stadion sobie pokrzyczec - i chwala mu za to ze nie robi tego w
            mieszkaniu :D:D:D:D
      • jakeww he he 13.10.05, 02:32
        Polska awansowałaby tak czy tak!
      • maly32 Re: Dlaczego Polska awansowała 13.10.05, 03:09
        Polska awansowala bo nawet slepy od czasu do czasu trafi w wystawiony cel.
        Awans Polski to nic innego niz wypadek przy pracy. W pierwszej rundzie nam tak
        wkopia ze przypomni nam sie jak slaba ta Polska pilka jest.

M
      • Gość: Martek Przepraszam, ale dla kogo skierowane jest to pytan IP: *.nap.wideopenwest.com 13.10.05, 03:38
        ...czy ktos ma jakies watpliwosci co do naszego awansu??!! Czy komos trzeba
        tlumaczyc, dla czego nasza narodowa druzyna znalazla sie w finalach??!! Sam
        tytul sugeruje niedowiar i watpliwosc - JEDZIEMY DO NIEMIEC koniec i kropka!
        P.S. Jestem z Was, chlopaki, szalenie dumna (no prawie, obrone trzeba
        dopracowac).
      • Gość: MtS Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:16
        Rasiak musi odejść
      • Gość: rt pamietacie tę akcję"dziękuj Holandii"? IP: *.aster.pl 13.10.05, 08:55
        a tu: "Polacy prawdopodobnie awansowaliby nawet, gdyby w sobotę Czechy pokonały
        Holandię (zakładając, że potem Holendrzy zagraliby z większą determinacją i
        pokonali w środę Macedonię"
      • Gość: Grigor Zagrali na miarę oczekiwań IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.10.05, 09:37
        Mieli być na 2 miejscu za Anglią i są. Mieli awansować i awansowali. GRATULACJE CHŁOPAKI!!! Ps.Rasiak do lasu!
      • Gość: tyi ...dlaczego? bo mieli cholerne szczescie!!!! IP: *.kapelusz.pl / 194.126.167.* 13.10.05, 09:41
        niestety my awansowaliśmy a co gdyby tak ttafic do grypy " czeskiej" ...
        • Gość: essie TO WTEDY nie byla to by juz grupa 'czeska'... IP: *.31.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 13.10.05, 09:49
          TYLKO 'polska'.
      • Gość: z Re: Dlaczego Polska awansowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:28
        Dlaczego? Bo zdobyła tyle punktów, że innego scenariusza być nie mogło.

---
        www.worldfootball.prv.pl
      • bazyliszek4 Polska a Czechy 14.10.05, 01:54
        niektórzy psioczą, że Polacy wygrali wszystkie mecze ze słabeuszami, ale
        przegrali z Anglią. tymczasem Czesi też przegrali dwa mecze ze zwycięzcą grupy
        Holandią. co więcej, gdyby zamiast porażki 0:2 z Rumunią w Bukareszcie
        zanotowali tam wygraną w takim samym stosunku wciąż byliby w tej dodatkowej
        tabeli za nami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka