Gość: salog
IP: 62.233.246.*
30.09.02, 08:23
Jest mi smutno.
Tak bez dwóch zdań, idiotycznie przegraliśmy wygrany już mecz. Lecz jeszcze bardziej mi smutno z innego powodu. W sobotę i potem ?na mieście? ujawniło się mnóstwo ŚMIECIARZY. Przez dwa lata się chowali ale przez ostatnie dni wychodzą znów na powierzchnię.
Ja też byłem, widziałem i byłem zły. Nie chcę zabierać nikomu prawa do krytyki ? z którego sam skrzętnie korzystam. Wstyd mi jednak, kiedy kibice którzy jeszcze nie dawno nosili drużynę na rękach ubliżają zawodnikom i trenerowi. Powtarzam raz jeszcze mamy prawo gwizdać i okazywać swoje niezadowolenie. Nie musimy udawać, że podoba się nam gra drużyny, ale należy się tym ludziom trochę szacunku! Mówicie , że im się nie chce biegać, a ja wam mówię znacie się na piłce jak świnia na gwiazdach! Oni chcą wygrywać i walczyć, tylko nie umieją! Wtedy kiedy było 2:1 ta drużyna grała na poziomie czwartej ligi to potrzebowała choć krzty dopingu. Jednak my mieliśmy dla nich tylko gwizdy i wyzwiska. Śmiem twierdzić, że zawiedliśmy tak samo jak drużyna. Nie wiem czy pamiętacie jak w meczu pucharowym z Ruchem przy stanie 1:0 graliśmy podobne ?dzieci we mgle? ? panicznie wybijając na oślep piłkę po autach. Wtedy stadion krzyknął i to wystarczyło żeby kropnąć Ruchowi drugą kastę. Teraz woleliśmy wyzwiska (nie podważam zasadności niezadowolenia).
Osobna sprawa to Reiss. Gość gra kiszkę, żal patrzeć. Nie mogę jednak zdzierżyć kiedy podpity debil wyzywa NASZEGO KAPITANA. Czy naprawdę nikt już nie pamięta, że chłopak zostawił ciepłą posadkę w Bundeslidze żeby pomóc nam tu w Poznaniu. Co wy ŚMIECIARZE zrobiliście dla tego klubu? Wielu z Was nie może się przełamać żeby zapłacić za cały bilet a nie dać bramkarzowi 5 złotych w łapę! Piotr Reiss gra bardzo słabo ale to nie powód, żeby go obrażać. Wszyscy krzykacze niech spojrzą w lustro i powiedzą do siebie ? jestem kibicem Legii, Pogoni, Widzewa ? oni też obrażają naszych graczy, za jedyny właściwy argument uznając obelgi. No nie czerwień się ze złości tylko spójrz prawdzie w oczy ŚMIECIARZU.
Łatwo jest być kibicem drużyny kiedy wygrywa. Tym, który nie umieją znieść porażek polecam przenieść się na kibicowanie Brazylii i Realowi, bo tu w Poznaniu jeszcze sporo gorzkich pigułek przełkniemy!
Ja od dziś robię sobie ?wystawkę? ? na tylnej szybie wykładam szalik Kolejorza, gdybym miał to pod ciuchy wkładałbym podkoszulek z napisem Reiss. ŚMIECIARZE niech ubierają koszulki Realu...
Pozdrawiam tych, którzy zachowują się godnie
Bartek
P.S. Jeżeli jeszcze raz jakiś debil koło mnie będzie ubliżał piłkarzom i ich rodzinom to chyba nie wytrzymam. Uważajcie ŚMIECIARZE jestem większy od większości z Was ;-)))