Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Śmieciarze

IP: 62.233.246.* 30.09.02, 08:23
    Jest mi smutno.

Tak bez dwóch zdań, idiotycznie przegraliśmy wygrany już mecz. Lecz jeszcze bardziej mi smutno z innego powodu. W sobotę i potem ?na mieście? ujawniło się mnóstwo ŚMIECIARZY. Przez dwa lata się chowali ale przez ostatnie dni wychodzą znów na powierzchnię.

Ja też byłem, widziałem i byłem zły. Nie chcę zabierać nikomu prawa do krytyki ? z którego sam skrzętnie korzystam. Wstyd mi jednak, kiedy kibice którzy jeszcze nie dawno nosili drużynę na rękach ubliżają zawodnikom i trenerowi. Powtarzam raz jeszcze mamy prawo gwizdać i okazywać swoje niezadowolenie. Nie musimy udawać, że podoba się nam gra drużyny, ale należy się tym ludziom trochę szacunku! Mówicie , że im się nie chce biegać, a ja wam mówię znacie się na piłce jak świnia na gwiazdach! Oni chcą wygrywać i walczyć, tylko nie umieją! Wtedy kiedy było 2:1 ta drużyna grała na poziomie czwartej ligi to potrzebowała choć krzty dopingu. Jednak my mieliśmy dla nich tylko gwizdy i wyzwiska. Śmiem twierdzić, że zawiedliśmy tak samo jak drużyna. Nie wiem czy pamiętacie jak w meczu pucharowym z Ruchem przy stanie 1:0 graliśmy podobne ?dzieci we mgle? ? panicznie wybijając na oślep piłkę po autach. Wtedy stadion krzyknął i to wystarczyło żeby kropnąć Ruchowi drugą kastę. Teraz woleliśmy wyzwiska (nie podważam zasadności niezadowolenia).

Osobna sprawa to Reiss. Gość gra kiszkę, żal patrzeć. Nie mogę jednak zdzierżyć kiedy podpity debil wyzywa NASZEGO KAPITANA. Czy naprawdę nikt już nie pamięta, że chłopak zostawił ciepłą posadkę w Bundeslidze żeby pomóc nam tu w Poznaniu. Co wy ŚMIECIARZE zrobiliście dla tego klubu? Wielu z Was nie może się przełamać żeby zapłacić za cały bilet a nie dać bramkarzowi 5 złotych w łapę! Piotr Reiss gra bardzo słabo ale to nie powód, żeby go obrażać. Wszyscy krzykacze niech spojrzą w lustro i powiedzą do siebie ? jestem kibicem Legii, Pogoni, Widzewa ? oni też obrażają naszych graczy, za jedyny właściwy argument uznając obelgi. No nie czerwień się ze złości tylko spójrz prawdzie w oczy ŚMIECIARZU.

Łatwo jest być kibicem drużyny kiedy wygrywa. Tym, który nie umieją znieść porażek polecam przenieść się na kibicowanie Brazylii i Realowi, bo tu w Poznaniu jeszcze sporo gorzkich pigułek przełkniemy!

Ja od dziś robię sobie ?wystawkę? ? na tylnej szybie wykładam szalik Kolejorza, gdybym miał to pod ciuchy wkładałbym podkoszulek z napisem Reiss. ŚMIECIARZE niech ubierają koszulki Realu...

Pozdrawiam tych, którzy zachowują się godnie

Bartek

P.S. Jeżeli jeszcze raz jakiś debil koło mnie będzie ubliżał piłkarzom i ich rodzinom to chyba nie wytrzymam. Uważajcie ŚMIECIARZE jestem większy od większości z Was ;-)))
    Obserwuj wątek
      • feelgood Re: Śmieciarze 30.09.02, 09:33
        Piłkarze ten mecz zremisowali. Kibice przegrali. Ohyda pijanej żulii
        pokazującej swoję męstwo wyzywaniem piłkarzy nie była najgorsza. Po nich
        niczego dobrego się nie spodziewam. Najgorszy był moment, kiedy - i tu z całą
        mocą Cię poprę- kibice zaczęli grać przeciw drużynie i trenerowi. W przełomowym
        momencie zabrakło nas na stadionie. I dlatego - pora to sobie uświadomić - ten
        mecz był przede wszystkim naszą klęską.

Pozdrawiam, choć smutno
        • Gość: Pcheła Re: Śmieciarze IP: *.pkobp.pl 30.09.02, 09:57
          Popieram w całości powyższe posty! Widać jak na dłoni, że wielu z nas nie
          dorosło do tego by być kibicem. Zagotowaliśmy się jeszcze bardziej niż
          piłkarze. Od lat chodzę na KOLEJORZO ale nawet po porażkach z Legią tak źle
          jak w sobotę się nie czułem. Ja i pozostali kibice w ogólnym rozrachunku
          udowodniliśmy, że jesteśmy beznadziejni. Nic nie usprawiedliwia naszego
          zachowania. Kolejorz grał źle, my natomiast byliśmy bezndziejni - 12 zawodnik
          Szczakowianki! Chcę jak najszybcij zapomnieć o tym meczu. I niech nikt mi tu
          nie wstawia, że "kocioł" czypiątka to ci ach i och, niesmowici kibice.
          Okrzyki "chcemy Ślusarza", "po co nam Baniak" były żałosne i nic nie wnoszące.
          Wyżywajmy się dalej na Golinie, Piskule, Rejsie, Miklosiku i kim tam jeszcze a
          na pewno będzoe lepiej. Dzielmy dlaej drużynę na tych "dobrych" (Ślusarz,
          Mowlik, Jacek, Nawrocik) i złych (Miklosik, Reiss, Piskuła, Goliński) a już
          niedługo będziemy mięli wspaniały skonsolidowany zespół. Szczytem wszystkiego
          była szydera w przerwie z Zenka, lechity, który nawet w tym meczu piłki nie
          kopnął. Jeżeli tak ma być dalej to ja naprawdę wolę te 3 tys. kibiców, którzy
          będą z całą drużyną chociaż wiem, że wtedy nie będzie to wielka drużyna nawet
          na krajowym podwórku. Smutne to jest. Pozdrawiam.
        • energ Re: Śmieciarze 30.09.02, 10:20
          Szanowni pyrlandczycy - pora abyście zeszli na ziemię. Jeszcze niedawno
          nazywaliście sibie najlepszymi kibicami w Polsce ...... troszkę pokory wam nie
          zaszkodzi.

Musicie zrozumieć, że jeżeli chodzi o kibiców Polskich klubów jest taka zasada:
          jeżeli druzynie idzie, to całe miasto i region identyfikuje się z kochaną
          druzyna, wystarczy jednak kilka niepowodzeń i zostają tylko najwierniejsi.
          Taki scenariusz wielokrotnie przerabialiśmy w Szczecinie (chodze na mecze od
          1980 r). Wg mnie u nas jest 4-5 tys naprawdę wiernych kibiców, którzy są z
          drużyną w I czy II lidze w pogodę czy niepogodę, w czasie zwycięstw i porażek.
          W dobrych czasach natomiast jest komplet (nawet jak bilety po 25 zł).

Zrozumcie że wcale nie jesteście lepsi, wcale nie jesteście gorsi - nie
          odbiegacie od normy... i przestańcie z tym samouwielbieniem. Nadmuchaliście
          balon i tyle, ten moment musiał nadejść....

PS.
          Zwolnienie BB to jednak głupota - Bogus skasuje kasiorkę za resztę kontraktu, a
          na rynku wolnych i nie drogich trenerów brakuje (nie można zatrudniac tych,
          którzy w tej rundzie prowadzili juz jakąś drużynę).
          • feelgood Re: Śmieciarze 30.09.02, 10:46
            Masz rację i nie masz racji :)

Jedna tylko uwaga: dotyczy i Was i nas (bo zachowania są identyczne):
            najgłośniej napinali się Ci, którzy dziś najgorzej bluzgają. Choć na stadionie
            już ich nie ma. Wyciągnij z tego jeden wniosek: nie warto się cieszyć z jednego
            ani drugiego. Bo powietrze w balonie jednako okrutnie śmierdzi.

Pozdrawiam
            • misza01 Re: Śmieciarze 30.09.02, 12:44
              Powtórzę się dwukrotnie:
              1) Takiej maniany nie pamiętam (jeśli chodzi o kocioł głównie- bo czego się
              spodziewać po pijanej żulerni czy przypadkowych kibicach zachęconych banerami i
              zapowiedzią zwycięstwa lub wspaniałą oprawą derby z Amiką, jeśli najwierniejsi
              ponoć kibice tak się zachowują?) Okrzyk po co nam Baniak to jakaś paranoja.
              2) Śmieciarze nie są warci tego,żeby im poświęcać tyle czasu tym bardziej,że tu
              ich nie znajdziesz. Oni już nie pamiętają,że mecz był w ogóle w sobotę.
              3) Nie potrzeba nam jeszcze większego naciskania na podziały MY- WY, lepsi-
              gorsi, prawdziwi- nieprawdziwi. To akurat nikomu nie służy.
        • jacniew Re: Śmieciarze 04.10.02, 21:06
          Zgadzam się w całej rozciągłości. 12 zawodnik zawiódł. Narzekamy na Reissa,
          Golinę, Zenka i innych że nie grają, że nie tak a w tym meczu to właśnie kibice
          dali najbardziej ciała...
          W meczu z Ruchem , w którym Kolejorz nie grał lepiej niż ze Szczaką, był taki
          moment że nie szło a wtedy kibice byli z drużyną - Ruch atakował, bramka
          wisiała w powietrzu a kibice na to - KOLEJORZ! No i na tym właśnie polega to co
          nazywa się 12-tym zawodnikiem - tego zabrakło ze Szczaką... Kto wie czy gdyby
          zamiast gwizdów, wywoływania Ślusarza, "wreszcie wygrajcie" "skończ z remisami"
          poderwać kopaczy dopingiem to życzenia te nie ziściły by się ? (zwłaszcza że
          sama Szczaka psychologicznie była już przegrana po I połowie i nie wierzyła w
          sukces - możliwe że właśnie postawa trybun wpłynęła na nich mobilizująco?)
      • andrzejel Re: Śmieciarze 30.09.02, 16:24
        Gość portalu: salog napisał(a):

> Osobna sprawa to Reiss. Gość gra kiszkę, żal patrzeć. Nie mogę jednak
        zdzierżyć
        > kiedy podpity debil wyzywa NASZEGO KAPITANA. Czy naprawdę nikt już nie
        pamięta
        > , że chłopak zostawił ciepłą posadkę w Bundeslidze żeby pomóc nam tu w
        Poznaniu

Potępiam gwizdanie na Reissa, ale z tym zostawieniem ciepłej posadki w
        Bundeslidze to spore przegięcie.
        Żeby była jasność: Reiss przyszedł do Poznania z niemieckiego drugoligowca
        Greuther Fuerth, w którym był rezerwowym.
        • feelgood Re: Śmieciarze 30.09.02, 16:29
          andrzejel napisał:

> Gość portalu: salog napisał(a):
          >
          > > Osobna sprawa to Reiss. Gość gra kiszkę, żal patrzeć. Nie mogę jednak
          > zdzierżyć
          > > kiedy podpity debil wyzywa NASZEGO KAPITANA. Czy naprawdę nikt już nie
          > pamięta
          > > , że chłopak zostawił ciepłą posadkę w Bundeslidze żeby pomóc nam tu w
          > Poznaniu
          >
          > Potępiam gwizdanie na Reissa, ale z tym zostawieniem ciepłej posadki w
          > Bundeslidze to spore przegięcie.
          > Żeby była jasność: Reiss przyszedł do Poznania z niemieckiego drugoligowca
          > Greuther Fuerth, w którym był rezerwowym.

To się właśnie nazywa ciepła posadka: siedzieć na ławeczce i nic nie robić
          kwitując zgodnie z kontraktem pensję trochę większą niż w Lechu i to jeszcze
          przez parę lat.

Nie chciałbyś tak?

Rejsik nie chciał.
          • andrzejel Re: Śmieciarze 30.09.02, 19:18
            feelgood napisał:

> To się właśnie nazywa ciepła posadka: siedzieć na ławeczce i nic nie robić
            > kwitując zgodnie z kontraktem pensję trochę większą niż w Lechu i to jeszcze
            > przez parę lat.
            >
            > Nie chciałbyś tak?
            >
            > Rejsik nie chciał.

A dlaczego nie chciał? Dlatego, że tam był nikim, a w Lechu pretenduje do bycia
            gwiazdą, wplątał się w niejasny układ polegający na byciu grającym menedżerem,
            a ponadto ma najwyższy kontrakt w klubie (chyba że Czereszewskiemu zaoferowano
            więcej niż 10.000 Euro/miesiąc)
            • Gość: K_K_S Re: Śmieciarze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 21:46
              Kocioł dał dupy śpiewając tą piosenkę - po co nam baniak! Coś dla nas zrobił
              ale widać że w Poznaniu są bardzo "pamiętliwi" kibice.Coś mi sie wydaje że
              wrócą czasy 3-5tys. frekwencji
            • misza01 Re: Śmieciarze 01.10.02, 12:34
              andrzejel napisał:

> feelgood napisał:
              >
              > > To się właśnie nazywa ciepła posadka: siedzieć na ławeczce i nic nie robić
              >
              > > kwitując zgodnie z kontraktem pensję trochę większą niż w Lechu i to jeszc
              > ze
              > > przez parę lat.
              > >
              > > Nie chciałbyś tak?
              > >
              > > Rejsik nie chciał.
              >
              > A dlaczego nie chciał? Dlatego, że tam był nikim, a w Lechu pretenduje do
              bycia
              >
              > gwiazdą, wplątał się w niejasny układ polegający na byciu grającym
              menedżerem,
              > a ponadto ma najwyższy kontrakt w klubie (chyba że Czereszewskiemu
              zaoferowano
              > więcej niż 10.000 Euro/miesiąc)

chciałbym tylko drogi andrzeju wiedzieć, skąd Ty wiesz, iz Reksio zarabia 10
              tys Euro. Tylko błagam bez "dobrze poinformowanych acz nieoficjalnych źródeł"?
              Dziękuję z góry za ewentualną odpowiedź. A przy okazji może
              stworzysz "poznańska sportową listę płac" i podasz nam pozostałe zarobki
              piłkarzy, trenerów, działaczy, sprzątaczek itp.?
              • Gość: salog dla tych którzy chcą zarabiać IP: 62.233.246.* 01.10.02, 12:39
                Jeżeli tak bardzo Wasbolą zarobki piłkarzy to polecam udac sie na terning Kolejorza i zaoferowac swoje usługi.

Ponieważ zapewne macie swoją kartę na ręku ;) to bez problemu dostaniencie dobry kontrakt kosztem innych, słabszych od Was piłkarzy.
                • misza01 Re: dla tych którzy chcą zarabiać 01.10.02, 13:56
                  mnie to boli. Boli mnie to,że młodziez nie ma gdzie grac a przeciętniak Drumlak
                  zgarnia 700 tys PLN rocznie. jeszcze większy przeciętniak Moskalewicz 300 tys
                  PLN. itp. A dzieciaki nie mają w szkołach sal gimnastycznych itp. Piłkarze
                  zarabiają znacznie więcej niż powinni z uwagi na posiadane kwalifikacje. I to
                  mnie boli, bo zabija tę dyscyplinę. Kluby ledwo przędną, trenerzy trenuja
                  młodzież w czynie społecznym, a kopiący się po głowie pseudograjkowie odbierają
                  ciężką kasę. Paranoja, która mnie, człowieka uczulonego na absurdy, bardzo
                  boli.
                  Bardziej boli nie jednak rozpowszechnianie bzdur, więc chciałbym wiedzieć skąd
                  kolega andrzej się dowiedział jakoby Reksio odbierał 600 000 PLN rocznie?
                  • Gość: salog Re: dla tych którzy chcą zarabiać IP: 62.233.246.* 01.10.02, 15:31
                    Pewnie zgoda!Dlatego też zdrowe są kluby angielskie, bo tam Kluby (w zdecydowanej większości) są spółkami prawa handlowego i muszą generowac zysk! Nie ma takiej wolnej amerykanki jak we Włoszech, Grecji, Hiszpanii lub w Polsce (wreszcie w Europie).

Nie jestem pewien czy rolą klubów jest budowanie boisk osiedlowych, ale wspólna akcja miasta w której klub opiekuje się boiskami osiedlowymi zbudowanymi przez samorząd to jest chyba to. Wiesz jednak co by się stało gdyby miasto ogłosiło taki pomysł...

Mam nadzieję, że w piłce idzie na lepsze, bo na czele GKS, który ma takie kontrakty i premie na jakie go stać czyli mikroskop elektronowy...
                    • feelgood Re: dla tych którzy chcą zarabiać 01.10.02, 15:59
                      Gość portalu: salog napisał(a):

> Mam nadzieję, że w piłce idzie na lepsze, bo na czele GKS, który ma takie
                      kontrakty i premie na jakie go stać czyli mikroskop elektronowy...

No i katowiccy piłkarze jako pierwsi zrozumieli, że lepszy grosz w łapie,
                      niż "Widzew" w kontrakcie.

Pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: Śmieciarze IP: *.multipc.com.pl / 10.0.1.* 01.10.02, 21:54
        Całkowicie się zgadzam. Naprawdę - to myślę,że 5 tyś. wiernych i oddanych
        kibiców to max na warunki polskie.
        Dopingujcie Kolejorza - oddany kibic to 12 zawodnik.
        Więcej wiary - nie tylko gdy dobrze idzie.

kibic życzliwy Lechowi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka