Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska- Wallis???

03.11.05, 20:24
    Dzisiaj przeglądając Przekrój trafiłam na reklamę jakiejś imprezy
    rozpoczynającej sezon zimowy, która ma się odbyć na torwarze 27 listopada.
    Organizatorem jest, z tego co pamiętam, jakieś biuro podróży zajmujące się
    promowaniem narciarstwa w austriackim regione Wallis(?) i z okazji początku
    zimy odbędą się różne atrakcje, w tym "pierwszy w Polsce międzynarodowy mecz
    curlingowy: Polska- Wallis"... Czy ktoś wie o co chodzi?
    Obserwuj wątek
      • cccfrosty Re: Polska- Wallis??? 03.11.05, 20:55
        O, tu jest coś więcej na ten temat:
        www.mojaszwajcaria.pl/curling.php
        • andyjan Re: Polska- Wallis??? 03.11.05, 23:31
          Hm.. jako sekretarz PZC wiem tyle co wy czyli nic. Prywatnie byłem w Saas Fee w
          Wallis na nartach, tam jest naprawde super.
          • karolajna-cocktail Re: Polska- Wallis??? 03.11.05, 23:43
            Drogi panie sekretarzu!
            Z tego co ja pamiętam to zarząd PFC objął patronatem tę imprezę. A że pamięć
            generalnie mnie nie myli odszukałam stosowną informację w protokole z 22.04.2005
            - tam w pkt. 5.2. mamy zapis "Sezon zimowy z Wallis i curlingiem 27.11.2005 -
            zgoda Zarządu na objęcie patronatem imprezy „Sezon zimowy z Wallis i curlingiem”."

• arekmcc Re: Polska- Wallis??? 04.11.05, 08:08
              Karolino, jesteś jak chodący komputer z rozrzerzoną pamięcią - to jest
              oczywiście komlement.
              Istotnie, na początku roku skontkatowali się z Pawłem Szwajcarzy z propozycją
              organizacji imprezy promocyjnej. Dla nas jest to kolejna okazja popularyzacji
              naszego kochanego curlingu. Wstępne ustalenia wyglądają tak że oni wynajmują
              Torwar a my zapewniamy sprzęt i zawodników: drużyna Mix Media.
              Podobno wstęp na Torwar ma być tylko na zaproszenia dystrybuowane przez
              Szwajcarów ale tego nie wiem na pewno. Weług mnie wstęp powinien być wolny i do
              tego reklamowany.

Arek
              • arekmcc Re: Polska- Wallis??? 04.11.05, 08:14
                Jeszcze a propos zaproszen na tę imprezę.
                Właśnie doczytałem na cytowanej wcześniej stronie:
                www.mojaszwajcaria.pl/curling.php
                że biorąc udział w trywialnym konkursie z pytaniem typu "Kto skomponował Bolero
                Ravela?" można wygrać zaproszenie na tę imprezę.
                • pntb1 Re: Polska- Wallis??? 04.11.05, 10:58
                  Witam,
                  sprawa rzeczywiście była referowana na Zarządzie, ale skoro było już to dość
                  dawno i popadła w zapomnienie, to w skrócie:
                  - jest to impreza promocyjna szwajcarskiego biura turystycznego
                  - uczestniczymy w niej, jak napisał Arek - w meczu drużyny mikstowej Media z
                  reprezentacją regionu Wallis, na zaproszenie dyrektora tego biura ze Szwajcarii,
                  bo on sam jest doświadczonym i zapalonym curlerem
                  - impreza jest przeznaczona dla potencjalnych partnerow szwajcarskiego biura
                  turystycznego (prywatnych i instytucjonalnych), a nie klientow i dlatego ma
                  charakter zamkniety
                  - organizator zapewnia, że dostaniemy wejsciowki w rozsądnej ilości dla naszych
                  zainteresowanych, więc jeśli ktoś chciałby takową najlepiej żeby przesłał maila
                  do Agnieszki Ogrodniczek
                  - ze spotkania z Wallis postaramy się zrobić, choć w ograniczonym stopniu,
                  wydarzenie medialne służące promocji curlingu
                  Gdyby ktokolwiek mial jeszcze pytania szczegółowe, służę wszelką informacją.
                  Paweł Burlewicz
                  • cccfrosty Re: Polska- Wallis??? 05.11.05, 10:20
                    Pytanie szczegółowe: adres email do Agnieszki Ogrodniczek?
                  • kjuber Re: Polska- Wallis??? 14.11.05, 15:51

> - organizator zapewnia, że dostaniemy wejsciowki w rozsądnej ilości dla
                    naszych
                    > zainteresowanych, więc jeśli ktoś chciałby takową najlepiej żeby przesłał
                    maila
                    > do Agnieszki Ogrodniczek

Co to znaczy w rozsądnej ilości?Czy jest jeszcze szansa na dostanie zaproszeń?
            • andyjan Re: Polska- Wallis??? 13.11.05, 22:52
              Znowu z opóźnieniem.
              Droga Karolino.
              Jak kazda stara skleroza mogę o pewnych rzeczach niewiedziec, lub nie chciec
              wiedziec. Jeżeli jednak błyśniesz inteligencją i porównasz nasze posty to
              zauwaszysz pewna drobną różnicę w określeniu organizacji na którą się
              powołujemy.
              Nigdy nie twierdzilem że ja nie wiem o imprezie, nie wie urzad na który sie
              powoluję.
              Swoja drogą ciekawe czy dostalas zaproszenie, czy też rozwiązywalaś zagadkę na
              stronie organizatora.
              • karolajna-cocktail Re: Polska- Wallis??? 14.11.05, 09:59
                > Swoja drogą ciekawe czy dostalas zaproszenie, czy też rozwiązywalaś zagadkę na
                > stronie organizatora.

Zaproszenia nie dostałam. Ale też uczciwie przyznaję, że nie starałam się o nie,
                pomimo iż możliwości jego zdobycia są mi dzięki forum znane.

Z drugiej strony jest taki zwyczaj, że wejściówki na imprezy objęte patronatem
                przekazuje się (tu słowo, za którym nie przepadam) działaczom.
      • cccfrosty Re: Polska- Wallis??? 08.11.05, 19:45
        Halo! Czy ktoś byłby tak miły i podał mi adres mailowy Agnieszki Ogrodniczek?
        Jeśli jest to informacja poufna to prosiłabym tę miłą osobę o zapodanie go na
        adres cccfrosty@yahoo.co.uk
        • pfrynia Re: Polska- Wallis??? 08.11.05, 20:25
          jest na naszej stronie klubowej w co najmniej dwóch miejscach...
          • msfmcc Re: Polska- Wallis??? 08.11.05, 21:24
            Aga nie ma teraz chwilowo dostepu do internetu, wiec mysle, ze lepiej bedzie
            skontaktowac sie z nia telefonicznie
            • cccfrosty Re: Polska- Wallis??? 14.11.05, 17:33
              A czy ktoś drogą mailową mógłby udostępnić nam Jej telefon (mimo, że jest
              dostępny w książce telefonicznej w co najmniej jednym miejscu ;-)?

cccfrosty@yahoo.co.uk
              • msfmcc Polska-Wallis relacja 28.11.05, 10:20
                Zapraszam na www.mediacc.curling.pl na relację z wczorajszej imprezy.
                MSF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka