Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kamienie w Sopocie !!

04.11.05, 19:27
    Korzytając z okazji istnienia forum curlingowego chciałbym wszystkich
    zainteresowanych poinormować o tej wspaniałej, radosnej nowinie jaką jest
    fakt iż w dniu dzisiejszym dotarł do Sopotu komplet kamieni do gry w
    curling !!! Zostały juz on złożon na naszym treningowym lodowisku w hali
    Olivia w Gdańsku. Treningi będą odbywać się w każdy poniedziałek od godz.
    21:20 (wejście na lód 21:40). Dodatkowe treningi będą także prowadzone na
    otwartym lodowisku na Molo w Sopocie, w przepięknej scenerii szumu morza i
    skrzekotu bałtyckich mew. O terminie poinformujemy jak tylko lodowisko
    zostanie uruchomione. Będzie na nim wymalowane pole do gry. Serdecznie
    zapraszamy na nasze zajęcia wszystkich zainteresowanych, którzy mieli by
    okazję w tym czasie być w/lub w okolicach Trójmiasta. Szczególnie
    chcielibyśmy podziękować Pawłowi Kubikowi i Bogdanowi Nalepie za okazaną nam
    pomoc przy organizacji sprowadzenia tego kompletu do Sopotu. Dla nas to
    doprawdy bardzo ważna chwila i mamy nadzieję, że to początek kolejnego etapu
    w działaności Sopot Curling Club Wa ku'ta.
    Przyznam, że jest to dla mniee tak przyjemny, tak fantastyczny, i tak długo
    wyczekiwany dzień, że kiedy nastał, to musiałem się tym z Wami podzielić...
    Obserwuj wątek
      • msfmcc Re: Kamienie w Sopocie !! 04.11.05, 22:13
        Suuuuuuuuuper!!!

Zycze Wam wiec radosnej zabawy i jak najmniej lodowych problemow! Mamy wiec juz
        curling w kolejnym miescie w Polsce!

Pozdrawiam!
        • cover_wielki Re: Kamienie w Sopocie !! 04.11.05, 23:03
          Dobrych informacji nigdy nie za dużo na tym forum :) Życze dobrej zabawy na
          treningach :) Czy to znaczy, że O wa-ku-ta ! w przyszłym roku na podium ;)
      • dokens Re: Kamienie w Sopocie !! 04.11.05, 23:19
        Noooooooo, w końcu....to Bartolini gratuluje udanych negocjacji i mam nadzieje
        nie ostatniego kompletu kamyczków. Jak już powiedziano od teraz mamy kolejny
        ośrodek w Polsce gdzie można pograć w curling. Do mam nadzieje szybkiego
        zobaczenia.

Pozdrawiam
        P.
        • hit_and_roll Re: Kamienie w Sopocie !! 05.11.05, 03:21
          Sopotowi gratulujemy kamieni!....i Bartka! :)
          Wielu wrażeń na treningach życzę i obyśmy mieli okazję wkrótce zagrać w tej
          nadmorskiej scenerii :)))
      • damiahn Re: Kamienie w Sopocie !! 05.11.05, 12:26
        Przyłączam się do gratulacji... :) Cieszy, że mimo wielu przeciwności powolutku
        rozwijamy się ... :)
        • takeouter Re: Kamienie w Sopocie !! 05.11.05, 13:04
          No to rewelacja! :))) kolejna ekipa z kamieniami :)))) Bartek za rok
          podium :))!!!
          ...
          p.s Cover ty tez bys mogl sie pobawic ale na wlasnych treningach jak wpadniesz
          kiedys... :)
      • nalbog Re: Kamienie w Sopocie !! 08.11.05, 09:49
        Życzę owocnych treningów i wspaniałych wyników.
        Obawiam się jedynie tego grania na molo.
        Czy jak kamień wypadnie za bandę macie w pogotowiu dyżurnego płetwonurka :)
      • justynazalewska Re: Kamienie w Sopocie !! 09.11.05, 11:11
        Bartku strasznie się cieszę, że w końcu spełniaja się Twoje marzenia :) masz
        już kamyczki teraz tylko ćwiczyć :) Życze dobrej zabawy no i mam nadzieję, że
        jakiś meczyk razem zagramy czy to w Katowicach, Gliwicach a może w Sopocie :)

Pozdrawiam wszystkich no i dla najmłodszej zawodniczki czyli Wiki buziaczek :)

Justyna
        • bartoszsit Re: Kamienie w Sopocie !! 09.11.05, 22:20
          Serdecznie Wam wszystkim dziekuję za miłe słowa..)) Wszystkim z osobna i
          każdemu po kolei... Przyznam, że nie sądziłem, że ten wątek bedzie sie tak
          rozwijał...Wielką frajdę, zresztą jak zawsze sprawi mi spotkanie z Wami na
          lodzie (i po za nim rzecz jasna jak jasne jest piwko!), a jeżeli będa mógł
          swoją grą sprawić że nasza sportowa rywalizacja nabierze większego kolorytu i
          emocji to dopiero bedzie extra sprawa. W końcu to jest curling. Właśnie dlatego
          tak wielką radość srawiają te kamienie, mi i nam tu wspólnie w Trójmieście,
          gdyż jest nas już tu kilku zapaleńców jak sądzę po obecnym zaangażowaniu.
          Zamierzamy trenować ambitnie, aby próbować dochodzic do Waszych umiejętności i
          grać jak równy z równym, a chociażbym się do tego zblizyć. O podium nie myśle
          wcale, to jest dalszy plan i nie najważniejszy. Chciałbym smakować curlingu na
          codzień ( i teraz będę miał taką możliwość), chciałbym aby sprawiał mi wciąż
          tyle radości ile teraz, gdy kamienie mogłem dotykać dwa-trzy razy w roku i to
          gdzieś daleko od domu, chciałbym kiedys zagrać piękny draw ostatnim kamieniem i
          tym samym wygrać 11 end spotkania 1:0...))) Wtedy będę mógł powiedzieć swojemu
          przeciwnikowi słowa które usłyszałem kiedyś od swojego Przyjaciela (jednego z
          Was curlerów, który właśnie mnie sromotnie ogrywał): "Grając najlepiej jak
          potrafię, wznosząć się na szczyt swoich umiejętności - tak mogę Ci okazać
          najbardziej mój szacunek do Ciebie..." Mimo że przegrałem czułem sie świetnie!
          bo cos znów zrozumiałem... A te kamienie, które znalazły się w Sopocie, dzięki
          kilku ludzią bardzo dobrej, nie tylko curlingowej woli (raz jeszcze bardzo Wam
          dziękujemy!) sprawią że bedziwemy mogli odczuwać coraz większe zadowolenie z
          gry i, mam nadzieję że także przez tą grę okazać Wam -naszym przeciwnikom na
          lodzie - jak najwiekszy szacunek i uznanie... Pozdrawiam
          Bartosz

Co do Vicki (dla nie wtajemniczonych córeczka moja i Kasi ma 2 latka i 3
          miesiące), to ona aż się cała trzęsie jak słyszy lub widzi curling, a
          najśmieszniej że jak widzi curling w TV to od razu krzyczy: "szczotkuj!!".
          Teraz wybiera się z nami na swoje pierwsze zawody curlingowe do Torunia!
          hehehe!!
          • arekmcc Vicki skipem 10.11.05, 12:18
            O ile dobrze pamietam to w Toruniu niestety dziewczyny nie będą grały.
            Więc Twoja córeczka na razie tylko w roli kibica, mimo że to przecież zawody
            juniorów.
            Z tego co napisałeś to świetnie będzie się nadawała na skipa,
            który jak powszechnie wiadomo głównie krzyczy "szczotkuj".
            Do zobaczenia w Toruniu, ja też będę ze swoim juniorem, choć on nie przejawia
            zainteresowania curlingiem, tzn. jeszcze nie.....hehehe
            Arek
            • ccckb curling nad morzem 12.11.05, 16:57
              Och Boże.... i nareszcie będzie można połączyć curling z urlopem :-)))))) nad
              morzem :-))) Bartku, bravo, bardzo się cieszę i na pewno prędzej czy później
              nawiedzimy Was i zagramy endów kilka...
              A co do "szczotkuj"... mam nadzieję, że nie macie Czechów sąsiadów, bo jak
              wiadomo po czesku nasze "szczotkuj" ma odrobinę inne znaczenie... ;-)))
        • bartoszsit Re: Kamienie w Sopocie !! 15.11.05, 22:03
          Pierwszy trening curlingu w Trójmieście odbył się 14 listopada 2005 r na
          lodowisku w hali Olivia w Gdańsku. O godzinie 21:20 15 osób (13 członków Sopot
          Curling Club Wa ku’ta oraz 2 osoby żywo zainteresowane tym sportem spoza
          klubu), po rozgrzewce chwyciło kamienie i szczotki, i ruszyli na lód. Rozpoczął
          się trening. Z lekką tremą gdyż, jak miło było zauważyć trening obserwowała
          spora, ok. 20-osobowa, grupa zaciekawionych kibiców zgromadzona na trybunach i
          wokół band lodowiska. Dla połowy z uczestników zajęć były one pierwszym
          kontaktem live z curlingiem, pierwszym dotykiem kamienia i wypuszczeniego go z
          dłoni, pierwszym ślizgiem i pierwszymi upadkami, pierwszym szczotkowaniem i
          czyszczeniem lodu. Było sporo zaciekawienia, dobrej zabawy i śmiechu. Ale także
          sporo sportowej determinacji i ambicji, ciepła herbatka i … szampan
          (bezalkoholowy !) na zakończenie zajęć.
          Zdjęcia z pierwszego treningu curlingu w Trójmieście znajdują się jutro w
          dziale Galeria na www.sopot.curling.pl
          Następny trening 21 listopada br. o godz 21:20 rozpoczęcie zajęć! ...)))

• damiahn Re: Kamienie w Sopocie !! 16.11.05, 11:07
            > Zdjęcia z pierwszego treningu curlingu w Trójmieście znajdują się jutro w
            > dziale Galeria na www.sopot.curling.pl

Hey :)
            Jest jużjutro a zdjęć nie ma... ;)
            jeszcze raz gratulacje udanedo otwarcia... :)
          • damiahn Re: Kamienie w Sopocie !! 16.11.05, 11:07
            > Zdjęcia z pierwszego treningu curlingu w Trójmieście znajdują się jutro w
            > dziale Galeria na www.sopot.curling.pl

Hey :)
            Jest jużjutro a zdjęć nie ma... ;)
            jeszcze raz gratulacje udanedo otwarcia... :)
            • zielgora skrzekot mew..... 16.11.05, 13:12
              jak nam wybudują w ZG lodowisko :))) to pojade do Sopotu i sprowadze sobie parę
              mew... ;-)

może po czasę wyrosną górki na lodzie, to mi przypomni seson letni 2005 w
              naszych krajowych rozgrywkach ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka