Gość: m IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 10.10.02, 18:22 Szpakowski najsłabszy komentator??? Mozę zdarzały mu się błędy...ale jest dobry!!! Jacek Jońca to cieniarz nad cieniarze!!!!! On jednego zdania nie umie sklecic!!!!! WON z TV! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek.wro Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.02, 19:15 Szpakowski wróć! Co wszyscy mają do niego? Bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: 213.77.91.* 10.10.02, 19:36 Co mamy do Szpakowskiego? A no to, ze jest slabym komentatorem. Czasami gada takie glupoty jak np. "...i wywalczyl rzut z autu" albo "brawo Radek Majdan!!!" podczas gdy nie balo nawet najmniejszego zagrozenia pod bramką Polski, a pilka swobodnie opadala. Poza tym jest trzeba brac przyklad z telewizji niepublicznych, gdzie komentuja mlodzi ludzie. TVP tez powinna sie odswieżyć. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Szpakowski jest dobry !!!! IP: *.is.pw.edu.pl 11.10.02, 22:36 U komentetora ważny jest głos a Szpakowski ma glos super ! I nie pierdolcie lamusy z "Gazety" ze byl najgorszym komentatorem meczow bialo czerwonych...bledy popelnial jak kazdy ale dla mnie lepszego w TVP nie ma...jak by sprowadzili Mateusz Borka (tylko nie w pakiecie z Romkiem Kołtoniem !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levan Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 11:55 Proponuję zajrzeć na na stronę www.pzpn.pl tam jest dział z gafami polskich spikerów.Szpaku się nistzety już zestarzał choć swego czasu nie miał konkurencji.Czas jednak na zmiany.Nigdy jednak nie zapomnę jak Szpaku wyśmiał Francuzów na Parc de Princes w meczu Francja-Polska po strzale A.Juskowiaka(brawo Panie Andrzeju....)oraz wytłumaczenia dlaczego się spóźnił na mecz na MŚ '94 w USA :Spóźnił się bowiem był ogromny traffic na dojazdowym Hajwayu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow TV? IP: USNYCNS* / 208.253.130.* 10.10.02, 19:57 Pamietam jedna (nie mamietam kto): ...puscil Baka lewym skrzydlem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow T IP: 213.155.186.* 10.10.02, 21:50 Lepszy jest: "Szurkowski cudowne dziecko dwóch pedałów!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow T IP: proxy / *.lublin.mm.pl 11.10.02, 01:25 Gość portalu: papa napisał(a): > Lepszy jest: > "Szurkowski cudowne dziecko dwóch pedałów!" to nie szpakowski... Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow T 11.10.02, 13:15 Gość portalu: papa napisał(a): > Lepszy jest: > "Szurkowski cudowne dziecko dwóch pedałów!" Nieszurkowski, tylko Szozda, a przetrafilo to sie Janowi Ciszewskiemu, ktory ma na koncie takze m. in.: "Ostatnia prosta i teraz juz wszystko w rekach konia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dratek Re: Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow T IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 10:19 porter11 napisał: > Gość portalu: papa napisał(a): > > > Lepszy jest: > > "Szurkowski cudowne dziecko dwóch pedałów!" > > Nieszurkowski, tylko Szozda, a przetrafilo to sie Janowi Ciszewskiemu, ktory ma > > na koncie takze m. in.: "Ostatnia prosta i teraz juz wszystko w rekach konia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Moze konkurs na najlepsza gafe komentatorow T IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 10:22 Znam lepsza, wpadka jednego z komentatorow na temat Ireny Szewinskiej podczas dekoracji na olimpiadzie w Salt Lake City :"Brak juz jej tej swiezosci w kroku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj i... IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 10.10.02, 23:45 Jacek Jońca najgorszym komentatorem w historii polskiej TV!!!!!! On nie umie sklecić jednego prostego zdania..męczy się strasznie....to koszmar TVP a Szpakowski..fanjnie komentuje...z emocjami, używa slangu piłkarskiego/puscil bąka skrzydlem...i co z tego?...fajnie!/ tylko za szybko rezygnuje...2-0 w 75 minucie to dla niego koniec meczu:-(((((((żadnych sznes na wygrana-a wtedy wyłączyć głos lub telewizor-wybór nalezy do nas:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh+ Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: spc:* / 126.82.11.* 11.10.02, 08:13 Gość portalu: m napisał(a): > Jacek Jońca najgorszym komentatorem w historii polskiej TV!!!!!! > On nie umie sklecić jednego prostego zdania..męczy się > strasznie....to koszmar TVP > a Szpakowski..fanjnie komentuje...z emocjami, używa slangu > piłkarskiego/puscil bąka skrzydlem...i co z tego?...fajnie!/ > tylko za szybko rezygnuje...2-0 w 75 minucie to dla niego koniec > meczu:-(((((((żadnych sznes na wygrana-a wtedy wyłączyć głos lub > telewizor-wybór nalezy do nas:-))) Taaaak! Marzy mi się, że kiedyś będę mógł wyłączyć tylko głos komentatora, a zostawić odgłosy z trybun. Nie będzie trzeba wtedy wysłuchiwać tego bełkotu Szpakowsko-podobnych, a czuć atmosferę meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: USNYCNS* / 208.253.130.* 11.10.02, 20:26 Ja czasem wyciszalem telewizor i wlaczelem radio - nie moglem zniesc anemii Szpakowskiego... A ten gosc w radiu (nie pamietam nazwiska) jest niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 10.10.02, 23:49 Jacek Jońca najgorszym komentatorem w historii polskiej TV!!!!!! On nie umie sklecić jednego prostego zdania... męczy się strasznie....to koszmar TVP!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Szpakowski... fajnie komentuje...z emocjami, używa slangu piłkarskiego /puścił bąka skrzydłem...i co z tego?...fajnie!/ tylko za szybko rezygnuje...2-0 w 75 minucie to dla niego koniec meczu:-(((((((żadnych szans na wygrana - a wtedy wyłączyć głos lub telewizor-wybór należy do nas:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 10.10.02, 23:49 Jacek Jońca najgorszym komentatorem w historii polskiej TV!!!!!! On nie umie sklecić jednego prostego zdania... męczy się strasznie....to koszmar TVP!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Szpakowski... fajnie komentuje...z emocjami, używa slangu piłkarskiego /puścił bąka skrzydłem...i co z tego?...fajnie!/ tylko za szybko rezygnuje...2-0 w 75 minucie to dla niego koniec meczu:-(((((((żadnych szans na wygrana - a wtedy wyłączyć głos lub telewizor-wybór należy do nas:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: proxy / *.lublin.mm.pl 11.10.02, 01:28 "Sobotnie spotkanie zostanie pokazane tylko w Polsce, Łotysze nie byli zainteresowani transmisją. Łotewska telewizja przysyła jedynie swojego przedstawiciela, który - korzystając z jednej kamery - będzie przygotowywał skróty." ja piernicze... :o to po kij w ogóle graja jak ich nie chca ogladac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirasm Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj 11.10.02, 07:52 I tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh+ Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: spc:* / 126.82.11.* 11.10.02, 08:02 Chyba Cię gościu pogięło. Co do ońcy to się zgadzam, że jest cienki bolek, ale Szpakowski? Obiad podchodzi do gardła jak się go słyszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh+ Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: spc:* / 126.82.11.* 11.10.02, 08:18 Gość portalu: m napisał(a): > Szpakowski najsłabszy komentator??? Mozę zdarzały mu się > błędy...ale jest dobry!!! > Jacek Jońca to cieniarz nad cieniarze!!!!! On jednego zdania nie > umie sklecic!!!!! WON z TV! chyba cie gościu pogięło. Czasem jak słucham bełkotu tego idioty Dariusza Sz., to nie wiem, czy napewno ogladamy ten sam mecz. A ostatni popis jaki dał to sytuacja z meczu Wisły z glentoranem i zamieszanie z karnym. Tylko on tak potrafi. WON z TV ale Dariusz Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lendek Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.warszawa.intelinet.pl 11.10.02, 08:54 brawa, wreszcie sie konczy era porazek reprezentacjie; pan szpakowski przynosil zawsze pecha w skali globalnej Odpowiedz Link Zgłoś
piowiec Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj 11.10.02, 16:58 Szpakowski był ( jest ) na pewno kontrowersyjna postacia ...ale postacią z własnym stylem charakterem potrafiąca nadać relacji własny klimat. Jednym sie moze podobać innym nie . Nie zmienia to jednak faktu ze jest profesjonalistą i ZNA SIE na piłce i "żyje nią " Zyje , przezywa i tak to wyglada w relacjach . Komentarz tak samo jak i futbol nie jest pozbawiony błedów i wpadek ..I BARDZO DOBRZE . Nikt juz nie pamieta ze Pan ś.p Ciszewski tez łamał polska piekną mowe podczas transmisji. Przeciwnicy Pana Szpakowskiego :-) ?? Czyli dla przykładu na Polshit sa lepsi komentatorzy i Liga Mistrzów w ich wykonaniu to jest to :-)))) ???? Q..a smiac mi sie chce. Podczas meczu Ligi Mistrzów Bayer Leverkusen - Liverpool siedzialem za kmputerem a mecz leciał w tle i tylko słuchalem komentatora z Polshit. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazalo sie ze w meczu było 4 - 3 czy 5 - 4 bo juz nie pamietam dokladnie . Caly czas byłem przekonany na podstawie tego nijakiego komentarzu ze w meczu jest 1 1 lu 0 0 i nic sie nie dzieje . Gdyby ten mecz komentował Szpakowski na bank przerwałbym surfowanie i zająłbym sie ogladaniem meczu . Nie sposób by bylo nie zauważyc ze własnie trwa pasjonujacy pojedynek . Jesli Szpakowski jest do kitu to kto lepszy Banasikowski "Aj Aj Jak boli !!!!! Tez tak kiedyś prosze państwa dostałem pilka po rece jak z kolegami grałem na podwórku " - któryś z meczów Arentyny na Mś 98 lub "w pierwszych czterdziestu pięcominutach meczu " - według niego połowka trwa 40 x 5 minut = 200 minut ?!! jednym zdaniem zalatwil sprawę wszytsko idzie na marne w tym pierdolnietym kraju Śnieżny gośc z Moskwy niejaki W. Laskowski próbuje Z Trójki zrobić jakies pieprzone RMF FM W Telewizorni to samo szpakowski padl ofiara układów i nastepnego maga od poprawy ogladalności Pierdolić to wszystko i tych magów Wypada tylko Panu Szpakowskiemu podziekowć za miłe chwile spedzone podczas relacji . Tyle "co mi na watrobie leżało " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 11.10.02, 21:40 piowiec napisał: > Szpakowski był ( jest ) na pewno kontrowersyjna postacia ...ale postacią z > własnym stylem charakterem potrafiąca nadać relacji własny klimat. Jednym sie > moze podobać innym nie . Nie zmienia to jednak faktu ze jest profesjonalistą i > ZNA SIE na piłce i "żyje nią " Dobra dalej nie czytam. W życiu nie słyszałem wiekszego nonsensu.Chyba jestes tzw.niedzielnym kibicem,ktory piłką w dodatku interesuje się od czasów wygranej z Ukrainą,mam rację? Szpakowski zyje piłką...gdybys Ty choc troche powyżej przeciętnej interesował sie futbolem zrozumiałbys po jednej transmisji z udziałem tego pana ,że to zwykły ignorant zarówno w sprawach typowo boiskowych,jak i bardziej "dziennikarskich"(typu kto gdzie grał,kiedy i z kim). To ,że ktoś tworzy tzw.klimat,to jeszcze nie wszystko,bo nie to(nie tylko to) jest zadaniem komentatora,gdyby tak było może ten zawód nazywałby się jakos inaczej(klimaciarz?). Choc osobiscie przychylam sie do poglądu tych ktorzy promuja Jacka J. jako najgorszego komenatora w historii TVP,Szpakowski ma na tym polu żenady zasługi ogromne a podważanie ich przez miłosników Dariusza S. uważam za nieodpowiedzialne. ;) Dodatkowo nie pdoba mi się,że wpycha swój dziób na imprezy o których ma jeszcze mnie pojęcia niz o piłce nożnej(kosz w czasie IO'92,hokej na ostatnich IO,czy tez oststnio boks). Odpowiedz Link Zgłoś
piowiec Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj 12.10.02, 13:18 Gość portalu: beast napisał(a): > piowiec napisał: > > > Szpakowski był ( jest ) na pewno kontrowersyjna postacia ...ale postacią z > > > własnym stylem charakterem potrafiąca nadać relacji własny klimat. Jednym > sie > > moze podobać innym nie . Nie zmienia to jednak faktu ze jest profesjonalis > tą > i > > ZNA SIE na piłce i "żyje nią " > > Dobra dalej nie czytam. > W życiu nie słyszałem wiekszego nonsensu.Chyba jestes tzw.niedzielnym > kibicem,ktory piłką w dodatku interesuje się od czasów wygranej z Ukrainą,mam > rację? > Szpakowski zyje piłką...gdybys Ty choc troche powyżej przeciętnej interesował > sie futbolem zrozumiałbys po jednej transmisji z udziałem tego pana ,że to > zwykły ignorant zarówno w sprawach typowo boiskowych,jak i > bardziej "dziennikarskich"(typu kto gdzie grał,kiedy i z kim). > No nie stety nie trafiłeś z tym niedzielnym kibicem :-( Szpakowski - ignorant :-( ?? jestes lepszym fachowcem od niego ?? Juz za kilka lat doczekasz sie tego czego oczekujesz od komentatora . Bedziesz mial wirtualna postac lub belke ponizej obrazu gdzie beda sie przesuwac wszystkie dane dotyczace rozgrywanego meczu . Wszystko przerywane błyskawiczna raklama w każdej przerwie w grze . Ja oczekuje własnie zywego komentarza z wszyskimi "brudami " wpadkami i na prawde jest dla mnie niezlym ubawem gdy mecz komentuje Pan Banasikowski ktory tez ma "swój styl " :-))) w odróznieniu od nijakich komentatorów z Polshit gdzie nawet nie potrafia wykrzesać z siebie krzty naturalności choćby w takim ważnym momencie dla meczu jak STRZELENIE GOOOOOOOOLA !!!!!!!! Nie wiem czy wiesz co mam na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 14:36 >Szpakowski był ( jest ) na pewno kontrowersyjna postacia ...ale postacią z >własnym stylem charakterem potrafiąca nadać relacji własny klimat. Jednym sie >moze podobać innym nie . Nie zmienia to jednak faktu ze jest profesjonalistą i >ZNA SIE na piłce i "żyje nią " Tiaaaaaaa, a swistak siedzi i zawija te sreberka....... Nie mówię, że jest najgorszy, moim zdaniem: 1. głos, dykcja, itp. OK , 2. emocjonalność sprawozdań - nie uważam, że jest dobrze ale to kłopot wiekszosci (wszystkich?) naszych komentatorów (poza p.Zimochem oczywiscie). 3. duży minus to nieprzyznawanie się do błedów w ocenie sytacji na boisku. tzn.: przez długie lata irytowało mnie, że gdy np. sędzia sygnalizował spalonego to p. Szpakowski widział rękę i nie przyznawał się do pomyłki mimo, że na zaraz na powtórkach wszyscy widzieli co było. Od pewnego czasu to się poprawiło, ale złe wrażenie pozostało. 4. lapsusy, przejęzyczenia itp. - gdy ich liczba nie jest zbyt duza nie uważam, żeby to dyskwalifikowało komentatora. w końcu jest to relacja, na żywo i emocjonalna wobec czego takie rzeczy mogą się zdarzać, a potem jest co powspominać. No ale gdy czytam: <ZNA SIE na piłce i "żyje nią "> to się pytam "Kwinto, kto to jest ?!" Jest przecież wręcz "na przeciwko" !!!!! Niestety moim zdaniem p. Szpakowski kompletnie nie zna się na piłce i co gorsza nie ma do niej serca. Jak można "żyć piłką" i przez tyle lat pracy w red. sportowej TVP nie zrealizować, żadnego stałego porządnego programu o piłce. Ostatni interesujący prowadził ś.p. p.Biega ale niestety było to tak dawno, że tytułu nie pamietam. W niedawnym supergolu (to przykład programu gdzie dwóch "żyjących piłką" + jeden gość potrafią zrobić interesujący program z niczego) była rozmowa z trenerem Bońkiem, który nie mógł się nadziwić jak to jest, że przez ponad miesiąc pracy z kadrą nie został zaproszony do TVP i dopiero w TV4 ma okazję poważnie pogadać o reprezentacj. I tu jest sedno sprawy. W TVP nie ma gościa, który mogłby fachowo pogadać przez godzinę z trenerem reprezentacji. Co do znajomości piłki przypomnę tylko jak p. Szpakowski z Bońkiem komentowali mecz Polaków bodaj że na Wembley? Pare razy p. redaktor wychodził z karkołomnymi analizami sytacji po czym Boniek gasił go, w krótkich żołnierskich słowach: "To nie zupełnie tak p. Darku, a właściwie zupełnie odwrotnie ....." (BTW - Od tego czasu Boniek już nie komentował z p. Szpakowskim.) Podsumowując, z p. Darkiem jest stały kłopot, on relacjonuje inny mecz niz my oglądamy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Darek wróć!!!! IP: 212.14.60.* 11.10.02, 19:51 Darek Szpakowski na pewno nie jest najsłabszym komentatorem. Ciekawe czy to był pogląd gryzipiórka z GW, czy też jakiegoś redaktorka z TVP. Panowie Jasina i Basałaj nie dorastają mu do pięt. Kto nie wierzy, niech przypomni sobie mundial w Meksyku, mecze eliminacyjne do kolejno przegrywanych eliminacj MŚ i ME, Barcelonę. I nagle gdy za polską piłkę biorą się pseudo biznesmeni z CANAL+ cała winą obarczają Szpakowskiego. A to nie kto inny jak On był z Nasżą drużyną na dobre i na złe. To skandal, ze winą za nieudolność redakcji sportowej TVP obarcza się człowieka od "czarnej roboty" Darka Szpakowskiego. Ciekawe od kogo uczyli się panowie Laskowski, Babiarz, Iwanow? Toż oni nie dorastają red.Szpakowskiemu do pięt. DAREK jestem z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Szpakowski ma...owe oczy IP: *.reston01.va.comcast.net 11.10.02, 21:01 co dowodzi ze jest niewyjciowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Darek wróć!!!! IP: proxy / *.dhcp212-198-85.noos.fr 11.10.02, 22:37 jak jestes z darkiem to razem z nim juz odejdz. ... a temu panu juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYSTIAN SZPAKOWSKI BYŁ DOBRY !!!!!!!! IP: *.pelplin.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 22:49 MOZNA BYŁO MIEC ZASTRZEZENIA DO SZPAKOWSKIEGO, KOMENTOWAŁ CZASAMI TROCHĘ ZBYT EMOCJONALNIE, ALE CI MŁODSI PANOWIE W TEJ CHWILI TO KPINA (BEZPŁCIOWI NUDZIARZE), BEZ STARTU DO PANA DARIUSZA. MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO WRÓCI DO NORMY, JEŻELI W OGÓLE BĘDZIE O CZYM ROZMAWIAĆ BO JA NA MIEJSCU SZPAKOWSKIEGO ODWRÓCIŁBYM SIĘ PLECAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Polska - Łotwa w TV. Komentują Janusz Basałaj IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 11:46 Szpakowski Darek najlepszym komentatorem w Polsce. Kto powiedzial ze Szpakowski jest najslabszym komentatorem. To sa idioci. Darek ma charakterystyczny glos. Basałaj przyszedl z Canal + mial sie zajac przekazami telewizyjnymi i niech to robi. Basałaj juz z San Marino pokazal ze do klasy Szpakowskiego mu jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bux Tomek Zimoch IP: *.zory.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 12.10.02, 13:05 a ja proponuje siegnac do polskiego radia, tam jest wielu dobrych komentatorow, o czym moglismy sie przekonac nieraz Odpowiedz Link Zgłoś