Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małysz: Sukcesy muszą nadejść

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 10:56
    Ten prawdziwy. "Sukcesy musza nadejsc " - tak mowi kazda gasnaca ex-gwiazda.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ace Nawet nie śmiesz marzyć... IP: 193.192.62.* 28.11.05, 11:04
        ...żeby choć przez chwilę poświecić blaskiem Adasia.

Pozostała ci żenująca defekacja na forum.
        • Gość: Schuja Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 11:11
          Zostaw te fekalia na boku ,ace. Wyrazam po prostu moj POGLAD na obecna forme
          Malysza i jego przyszlosc:a co nie wolno mi moze? Co to ten Malysz , jakis
          pozlacany cielec jest albo cos podobnego? Kazdego o odmiennym od ogolu zdaniu
          natychmiast potepic w czambul? . Tak , to sa typowo POLACKIE reakcje.
          • Gość: aa Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.lublin.agora.pl 28.11.05, 11:19
            może i Adaś nie świeci teraz ale trzeba mu przyznać ze miał swoje czasy
            • Gość: Schuja Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 11:30
              Przeciez ja NAPISALEM tez,; ex - gwiazdor , czyli mial osiagniecia , kiedys
              tam.Teraz napisalem jednak o jego OBECNEJ formie i wynikajacy´ch z tej formy
              MARNYCH perspektyw. A teraz ciekawostka; przed godzina napisalem dosyc
              zjadliwy , przyznaje , komentarz do artykulu "Trener Heinz Kuttin; Adam sobie
              poradzi" . Specjalnie uwazalem w doborze slownictwa by nie naruszyc regul
              obowiazujacego na tym forum regulaminu.I co ?.Po 15 minutach ,admin ,chyba sam
              od siebie nie mogl strawic moich argumentow i wywodow i wygumowal moj post.Ten
              post to byla taka proba ; OSTRO ALE POPRAWNIE. No i wyszedl ten gazetowyborczy
              ADMIN ze swojego wora. Nie ukrywam ,ze mam z tego powodu dosyc spora
              SATYSFAKCJE.
              • Gość: fan Szuji Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.neologic.pl 28.11.05, 12:09
                Ale Ty Szuja jestes zajeb....! wielki, internetowy buntownik... niczego sie nie
                boisz... masz inne poglady niz wszyscy... i te Twoje ciekawostki!!! mrozace krew
                w zylach historie!!! Admin wygumowal Twoj post... - coz za wyszukany dobor slow!!!
                • Gość: Schuja Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 12:36
                  Nie przesadzaj moj fanie.Nie przesadzaj .Jaki tam internetowy buntownik ze
                  mnie .Ja juz to chce wam tylko porzadnie DOKOPAC , co jak to wyczuwam po
                  waszych reakcjach udaje mi sie calkiem niezle. A z ta niewlasciwa reakcja
                  admina to fakt. To mnie nie smuci , szkoda jednak tak dobrego tekstu . Pisalem
                  z rana a wiec w pelni formy . Z drugiej strony z tym wygumowanym tekstem to
                  byloby tak , jak rzucanie perel przed wieprze. Do malo kogo dotarlby sens tego
                  posta , niestety fanie , ciebie wlaczywszy. Na dobor fanow nie mam niestety
                  wplywu. Rozne sie podczepiaja.
                  • filo_de_putino Małysz w Turynie eksploduje z formą. 28.11.05, 12:39
                    Złto tam jest warte więcej niż wszystkie kryształowe kule razem wzięte!
                    • Gość: Schuja Re: Małysz w Turynie eksploduje z formą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:48
                      będzie i złoto na olimpiadzie i zdobyty PŚ, a najpierw TCS! Go! go go go Małysz!
                  • Gość: fan Szuji Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.neologic.pl 28.11.05, 12:55
                    uwazasz ze nam kiedykolwiek dokopales????!!!! nie rozsmieszaj mnie bo mam
                    zajady:) jedyne czego jestem pewien to jestes zalosnym hodowca kompleksow,
                    ktory swoje frustracje przelewa na klawiature. Domyslam sie co za chwile mi
                    odpiszesz... cos w stylu ze Cie tata dotyka, bo o kartonach w markecie juz
                    pisales. I znow sobie pomyslisz ze tym razem mi dokopales. Jedziesz po mnie,
                    Malyszu, Otylii, Zlotkach i myslisz ze jestes wielki. Nie szuja, jestes nikim.
                    • Gość: Schuja Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 13:12
                      Chloptysiu , nie myslisz ,ze byc NIKIM jest ciagle lepiej ,niz podczepiajacym
                      sie do mojego nicka fanem CZWARTEJ KATEGORII???.
                      • Gość: nie Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.neologic.pl 28.11.05, 13:20
                        nie, ne mysle tak bo gdybym byl Toba to z pewnoscia bym sie pobil
                        • Gość: Schuja No, no, tylko spokojnie IP: *.cable.mindspring.com 28.11.05, 14:28
                          pobic, to ja pobije Ahonena, jezeli mi nie zacznie wygrywac, bo wtedy bede
                          zmuszony przerzucic go do historii i "wybrac" nowego kinga i kaisera! a wtedy
                          rzesze moich fanow moga sie ode mnie odwrocic...
                          • Gość: Schuja Re: No, no, tylko spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:58
                            jestem nikim. załamałeś mnie
                            • Gość: Schuja Jan Mordka KING i KAISER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:06
                              he he he
                    • Gość: Schuja Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:40
                      jak to niczym? kto? ja? was? nas? ja ja. ich bin big schais.
                  • Gość: XYZ Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: 81.210.38.* 28.11.05, 16:10
                    No śmiało defekuj się dalej, brak naszych liter jak i anty "Polackie" smrodki
                    wskazują na nowe pomiotło jakiegoś bauera, wróć lepiej i daj świniom żreć, a
                    później bauerowi, może cię poślubi.
                    • Gość: Schuja eine kleine schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:13
                      jestem miernotą - ale co na to poradzę.
                      • Gość: Schuja Re: eine grosse schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:30
                        jestem ciągle miernotą
                  • kabotyn69 Re: Nawet nie śmiesz marzyć... 28.11.05, 18:00
                    Dobra forma z rana? Chyba solidny kac. Maly ziutek jestes.
              • semiconductor Re: Nawet nie śmiesz marzyć... 30.11.05, 17:28
                szkoda ze Cie rodzice nie wygumowali w swoim czasie. nie musialbys sie tak
                zapieniac. ;)
          • Gość: ace Powtarzasz się. IP: 193.192.62.* 28.11.05, 11:20
            Nie masz naprawdę nic do powiedzenia oprócz potępiania Polaków
            i deprecjonowania ich sukcesów? Pojęcia nie mam skąd u ciebie taka
            monotematyczność. Może jakieś krzywdy ci wyrządzili? Niezaleczony uraz?
            • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 11:38
              Wroc do mojego pierwszego postu ,napisalem " Malysz powiedzial -sukcesy
              nadejada " i moj komentarz "tak mowi kazdy ex-gwiazdor".i tylko tyle.Aty z tego
              robisz od razu " potępiania Polaków
              > i deprecjonowania ich sukcesów? "Ciekawy tok rozumowania. Typowo polacki.
              • Gość: Schuja po prostu musze odreagowac kompleksy ktore mam IP: *.gl.digi.pl 28.11.05, 11:51
                ta praca w markecie mnie dobija. 10h noszenia kartonow. do tego szef-gej mnie
                wykorzystuje...
                • Gość: Schuja Re: po prostu musze odreagowac kompleksy ktore ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:30
                  myslisz że mnie obrazisz? Mylisz się. Takiego głupka jak ja nie mozna ot tak
                  obrazisz. postaraj się lepiej.
              • Gość: Jędrzej Re: Powtarzasz się. IP: *.chello.pl 28.11.05, 12:32
                Gość portalu: Schuja napisał(a):

> Wroc do mojego pierwszego postu ,napisalem " Malysz powiedzial -sukcesy
                > nadejada " i moj komentarz "tak mowi kazdy ex-gwiazdor".i tylko tyle.Aty z
                tego
                > robisz od razu " potępiania Polaków
                > > i deprecjonowania ich sukcesów? " Ciekawy tok rozumowania. Typowo polacki

----------
                Nie "od razu" panie Szuja, nie "od razu". Obejrzyj się pan wstecz i przejrzyj
                te półtora tysiąca postów nt. Polski, "polactwa" itp, któreś pan tu wysłał (w
                tym roku tylko). Jest w nich trochę świętej prawdy, trochę łgarstw, dużo
                subiektywnych ocen i insynuacji. Nie ma w nich jednego: dobrego słowa o Polsce.
                Nawet czerwona propaganda mniej jednostronna była. Więc niech pan nie jęczy, że
                ktoś pana "od razu" podsumowuje. My tu pana i pańska obsesję jak zły szeląg
                poznaliśmy.
                • Gość: ace Re: Powtarzasz się. IP: 193.192.62.* 28.11.05, 12:40
                  Gość portalu: Jędrzej napisał(a):

> Więc niech pan nie jęczy, że
                  > ktoś pana "od razu" podsumowuje.

Właśnie o to chodzi, że nie od razu. Śledzę wypowiedzi Schui
                  i każda jest w takim samym stylu. "Polactwo" wylewa mu się uszami,
                  nudne toto i niemerytoryczne.
                  • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:02
                    jestem nikim. he he he
                    • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:50
                      Ja juz to chce wam tylko porzadnie DOKOPAC , co jak to wyczuwam po
                      waszych reakcjach udaje mi sie calkiem niezle. dokopać ble ble dokopać,
                • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 12:46
                  Jedrus!!!!! Ciebie lubie. A wiesz za co ? Przekonalem sie ,ze nalezysz do klubu
                  moich fanow. No bo kto czyta " półtora tysiąca postów nt. Polski, "polactwa"
                  itp, któreś pan tu wysłał (w
                  > tym roku tylko). Jest w nich trochę świętej prawdy ,dużo
                  > subiektywnych ocen i insynuacji. Nie ma w nich jednego: dobrego słowa o
                  Polsce." A wiesz dlaczego nie ma nic dobrego o was ? No bo tak z reka na sercu
                  (a ty je podobno masz) powiedz mi co mozna o was pisac dobrego ,ale nie
                  przeklamanego.No co?????. Iprosilem cie Jedrus , mow do mnie Schuja .Ja cie tez
                  nie obrazam. Pokaz ty przynajmnie ,ze nie jest ci obce slowo " kultura ". Pa
                  moj ty fanie.
                  >
                  • Gość: Wiktor Re: Powtarzasz się. IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 28.11.05, 14:05
                    Schuja, czy Ty naprawde myslisz, ze uwierzymy, ze nie pochodzisz z Polski? Nie
                    do wiary. Dziwie sie tylko, ze az tak teraz atakujesz rodakow i udajesz Niemca.
                    Chyba niezle daja Ci w kosc na tym zmywaku w Bochum. I na kazdym kroku
                    wypominaja, ze nie jestes Niemcem. I to Cie tak boli, ze musisz sie wyzywac na
                    forum GW. Skoro tak Ci sie nie podoba cenzura, to co tu do cholery jeszcze
                    robisz??? Nikt nie bedzie plakal. Wiec - auf wiedersehen.
                  • Gość: Jędrzej Re: Powtarzasz się. IP: *.chello.pl 29.11.05, 02:08
                    Panie Szuja, ja już zwracłem panu uwagę, że nie jestem panu "Jędrusiem". Coś
                    pan o kulturze wspomina - zechce wiec pan okazać trochę tej kultury i
                    respektować moje życzenie. Nie lubię amikoszonerii.

Ja jestem pańskim fanem, panie Szuja, w takim sensie, w jakim pan jest "fanem"
                    mojego kraju. Tylko emocjonalnie jestem mniej zaangażowany - nie wysyłam tu
                    tysięcy żółcią pisanych postów. Pańskich tekstów przeczytałem w ciągu
                    mijającego roku rzecz jasna sporo - w przeciwnym razie nie pozwoliłbym sobie na
                    tak zdecydowaną ich ocenę. Ale proszę nie wyobrazać sobie, że czytam je
                    wszystkie, czy choćby większość! Przy pańskiej ogromnej epistolarnej aktywności
                    nawet ca 10-15 proc. wybranych w sposób w miarę losowy składa się na b.
                    znaczącą statystycznie próbkę, która pozwala na wiarygodną ocenę całości. I
                    pańska reakcja jednoznacznie potwierdziła, że moja ocena była trafna.
                • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:59
                  jestem Schuja. ten prawdziwy
                  • Gość: Schuja ja jestem szuja, ten prawdziwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:31
                    ja gut.
              • Gość: Ewunia 28 Re: kompleks Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:07
                Cześć Schuja
                masz kompleks Małysza. Potrzebujesz psychologa
                • Gość: Schuja Re: kompleks Małysza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 13:20
                  Czesc Ewka. Wiesz dobrze ,ze na twoje zaczepki nie bede odpowiadal no bo Cie
                  lubie , tak ze odpusc mi prosze. A najlepszy jest tak i tak JANNE AHONEN -
                  KING I KAISER . Trafilas jednak w sedno , Malysza jako czlowieka
                  lubie ,osiagnal przeciez bardzo duzo, natomiast uzywam jego mitu jako igly ,by
                  dziubac w kompleksy " polactwa".No i oczywiscie sprawia mi przyjemnosc
                  sledzic ,jak to "polactwo" na te szychy reaguje. Pa moje serce,pa.
                  • Gość: Wiktor Re: kompleks Małysza IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 28.11.05, 14:09
                    Jak to - Ty, wzorowy Niemiec (kon by sie usmial) ;) - i uwazasz, ze Ahonen jest
                    najlepszy? A gdzie patriotyzm? Znajdz sobie jakiegos "rodaka" i mu kibicuj. Tak
                    jest najprosciej - wybrac kolesia, ktory jest akurat na topie (choc to czy jest
                    na nim wciaz okaze sie dopiero za pare miesiecy).
                    • Gość: Schuja Re: kompleks Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:59
                      pisze to będąc na najwyższym szczycie Holandii.
                      • Gość: Schuja Re: kompleks Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:00
                        a sam jestem w depresji
                  • Gość: Ewunia 28 Re: kompleks Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:59
                    Schuja no jaka zaczepka?
                    ADAM MAŁYSZ KING prawda? I KAISER hihi
                    Nigdy nic Ahonenowi nie odmówię, prócz MASKI na gębie. Ale ADAŚ lepszy:-)
                    ojoj ale fajnie zimowe szaleństwo się zaczęło, będziemy się "tłuc" Schuja na forum!

• Gość: Schuja Re: kompleks Małysza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 17:34
                      No Ewka, zaczynasz jednak .KING i KAISER - to okreslenia dla JANNE
                      AHONENA.Uzywanie w polaczeniu z innymi osobami to maly plagiat no nie?.Ty
                      jestes przeciez ambitna dziewucha ( moje pozytywne okreslenie dziewczyny) i nie
                      chwytasz sie takich sposobow przeciez.Wymysl jakis inny ,chwytliwy medialnie
                      tytul dla twojego faworyta. Zobaczymy ,czy przyszlymi osiagnieciami na niego
                      zasluzy. Poza tym ,ja dziewuch nie tluke, choc wiem co chcesz przez to
                      powiedziec. No to do nastepnych zawodow.Pa.
                      • Gość: Schuja Janek Mordka KING i KAISER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:39
                        pozwalacie sobie
              • Gość: Schuja Re: Powtarzasz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:51
                isz bin dojcz. und maine sloma mit buten.
          • bardu Re: Nawet nie śmiesz marzyć... 28.11.05, 16:22
            > Wyrazam po prostu moj POGLAD na obecna forme Malysza i jego przyszlosc:
            Prorok jaki czy co? Taki mądry jesteś, że po 2 konkursach już wszystko wiesz?
            Ze szklanej kuli przepowiadaszy czy z fusów?
          • Gość: Tysslen Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 23:27
            Dramat. Widziałeś raptem dwa konkursy (w których zresztą Małysz wypadł bardzo
            dobrze) i juz bredzisz coś o formie.
            Na jakiej podstawie opierasz w ogóle ten swój POGLĄD, co?
            • Gość: Schuja A na takiej IP: *.cable.mindspring.com 29.11.05, 07:43
              ze wy polactwo jestescie leniwi nieudacznicy, a ja jestem niemcem mieszkajacym w
              luksemburgu, kibicujacym holandii, grajacym w hokeja oldbojow, nie bijacym
              dziewuch. Aha, zapomnialbym, pisze to z najwyzszego szczytu holandii.

no wiec, masz jeszcze jakas ochote argumentowac ze schuja? poczytaj troche
              postow (jakis nowy jestes?), to przyznasz mi racje ze schuji zawsze trzeba
              przyznac racje i szerokim kolem ominac.
              • Gość: Y_Sam Re: A na takiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:20
                > ze wy polactwo jestescie leniwi nieudacznicy, a ja jestem niemcem mieszkajacym
                > w
                > luksemburgu, kibicujacym holandii, grajacym w hokeja oldbojow, nie bijacym
                > dziewuch. Aha, zapomnialbym, pisze to z najwyzszego szczytu holandii.

Zapomniałeś o jednym szczególe: "Przeczytałem książkę profesora redaktora
                Ziemkiewicza o polactwie" :-)
        • Gość: lolek Re: Nawet nie śmiesz marzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:37
          Skąd wziął się ten gość Schuja?
        • Gość: Antypas opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 08:42
          jeśli ktoś ma swoje zdanie na ten temat, to nie należy go ganić
      • Gość: rafmen Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:15
        Brakuje troszeczke tylnich wiaterków ale to przez to że Bachleda i Matej nażrali się pewnie tabletek Gas-Stop.
      • Gość: ???? Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 28.11.05, 11:58
        Co za masło maślane.
        Gwiazda ,która gaśnie staje się ex-gwiazdą.
        Daj nam Panie więcej takich gwiazd jak Adam.
        • Gość: Schuja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:00
          chyba wiem lepiej? nie?
      • Gość: henio14 Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.chello.pl 28.11.05, 12:05
        Moim zdaniem chodzi jeszcze tylko o jedno - złoty medal na olimpiadzie.
        Wszystko pozostałe Adaśko już wygrał w skokach narciarskich. To byłoby
        wspaniałe jakby rzeczywiście tak zaplanował szczyt formy - olimpiada.
        • Gość: Schuja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 12:20
          Zostaw ty ten szczyt formy waszej ex-gwiazdy na razie w spokoju.Otym mozemy
          spokojenie pogadac za 4 miesiace. Mowmy lepiej o obecnym DOLKU formy waszej ex-
          gwiazdy. Juz drugi roczek Adas cieniutko przedzie.Nie za dlugo to cos jak na
          profi? On po prostu wiecej nie potrafi i tyle.Przyjac to do wiadomosci i
          bedzieta mieli spokoj. Szukajta , szukajta a moze znajdzieta kiedys tam kogos w
          czym tam , na kim bedzieta mogli se dalej budowac wasze marzenia o sukcesach
          narodowych i osobistych.Na razie przedzieta cienko tam u was.Jedna plywaczka z
          balastem do wyjasnienia , czyli de fakto skonczona no i grupka dziewuch
          podskakujaca do siatki , na celofanowym poziomie.Szukajta , szukajta dalej.
          • nin15 Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść 28.11.05, 12:32
            grzebałeś coś przy stacyjce?
          • Gość: Jarek Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.globetrotter.de 28.11.05, 12:32
            No w koncu wyszlo szydlo z wora!!! Juz wiadomo dlaczego Schuja cos w kolko
            chrzani o tym, ze Malysz sie skonczyl. Jemu inaczej plynie czas (zyje chyba
            obok jakiejs czarnej dziury, co uwzgledniajac to, ze ponoc mieszka w okolicach
            Luksemburga, jest prawda; ostatnio kolega stamtad do mnie przyjechal, ktory
            jest tlumaczem w Parlamencie Europejskim - wedlug niego nic tam nie ma i sie
            smiertelnie nudzi po robocie). Dla Schuji 78 dni to cztery miesiace. On caly
            czas jest jeszcze na etapie sprzed pierwszych zwyciestw Adama. Schuja
            przepraszam Cie w swoim imieniu i pewnie wielu innych. Tys nic nie winien - tys
            chory...
          • Gość: bohun Odwal sie Schujo od Małysza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:52
            Możesz sobie żartować z polskiego rządu, prezydenta, moherowych beretów i kogokolwiek - prosze bardzo - popieram, ale won od Małysza bo to jeden z nielicznych w tym kraju zwykłych, normalnych ludzi ! Ale widać że na sporcie to ty się za bardzo nie znasz, bo bys takich głupot nie pisał. Nie sztuką jest znaleść w Finlandi takiego Ahonena (twojego idola) gdzie jest mnóstwo kasy na sport, kilkadziesiąt skoczni, opracowane systemy szkolenia młodych zawodników itd. itp. !
            • Gość: Bohun Re: Odwal sie Schujo od Małysza ! IP: *.globetrotter.de 28.11.05, 12:56
              Odpusc sobie - nie warto. Jaja sobie z typa porobic, czemu nie, ale na powaznie
              go brac, no co Ty.
              • Gość: Jarek Re: Odwal sie Schujo od Małysza ! IP: *.globetrotter.de 28.11.05, 12:58
                Sorry za pomylke. Nie mialem zamiaru sie podszywac. Tak czy owak daj sobie z
                nim spokoj.
                Pzdr.
            • Gość: Schuja Re: Odwal sie Schujo od Małysza ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 13:41
              Ciebie biore na powaznie Bohun.Iodpisze Ci tez powaznie.Wzasadzie z wszystkim
              co napisals zgadzam sie ,za wyjatkiem; "ale won od Małysza bo to jeden z
              nielicznych
              > w tym kraju zwykłych, normalnych ludzi ". A dlaczego niby to nie mam pisac o
              Malyszu? Zloty cielec on jakis ? Nadczlowiek?. Jest czlowiekiem ( albo byl )
              sukcesu ,a o takowym wolno wyrazac swoja opinie . Nie pisze o nim osobiscie
              obrazliwie , nie przeklinam go , nie OBGADUJE , nie wyrzekam na niego (no bo
              osobiscie nic od niego nie oczekuje). Jedyne co robie to to , ze tutaj ,na
              polskim forum dotyczacym Malysza pisuje o moim faworycie i oceniam obecna i ,
              na tej podstawie , przyszla ,prognozowana forme waszego faworyta .I to jest
              WSZYSTKO. Ale to wlasnie , nie pasujace do wspolnego choru fanatykow Malysza (
              bo odmawiam im ,po ich zachowaniu , nazwy KIBICOW ),moje subiektywne ocenianie
              formy Malysza i jego szans na przyszlosc , powoduje tutaj wsciekla fale napasci
              na moja osobe, co mocno zaczyna mi przypominac zwrot ,jaki nastapil w Polsce w
              zakresie tolerancji innosci i moznosci wolnego wypowiadania wlasnych pogladow.
              Troche to przydlugi ,ten , moj wywod ale mam nadzieje ,ze wyczerpujaco objasnia
              moja pozycje. A TO SIE TAK I TAK NIE ZMIENI; JANNE AHONEN - KING I KAISER.
              • Gość: Schuja nieee szefie ałłłaaaaa.... znowu ......... :/ IP: *.gl.digi.pl 28.11.05, 13:49
                j.w.
                • Gość: Schuja Jakub Janda KING i KAISER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:01
                  he he he
              • Gość: Schuja kajzer i king to ahonen a ja hokeista sie znam! IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 18:27
            • Gość: recydywista uwaga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 08:46
              nadchodzi Klimek Murańka!
          • Gość: eres Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.hsd1.ct.comcast.net 28.11.05, 13:27
            Ej koles , nie potepiaj tak naszej bylejakosci i partactwa.Tylko dzieki
            wadliwej /POLSKIEJ /prezerwatywie , mozesz teraz na tym forum szykanowac nasz
            zwariowany kraj
            • Gość: Schuja Janek Mordka King i Kaiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:47
              pisze to wam drugi Wayne Gretzki
          • Gość: gromax Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.gl.digi.pl 28.11.05, 18:58
            oj szuja szuja, a ty ciągle się oglądasz na swoją plamę i leczysz kompleksy.
            ale słuchaj sięlekarza, on ci naprawdę pomoże.

a co do adaśka, to wyluzuj. 5 sezon z rzędu jest na topie. dziewczyny 2 razy z
            rzędu wygrały mistrzostwa europy. otylka w pięknym stylu zwyciężała swoje
            mistrzostwa.
            i to własnie przez ciebie przebija prawdziwe polactwo - deprecjonować wszystko,
            co z kraju nad wisłą. typowy polaczek - szaraczek a zwłaszcza na nowo
            przyswojonej ojczyżnie
          • Gość: Baltazar siatkarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 08:49
            fakty są takie, że siatkarki-Polki są mistrzyniami Europy; więc w czym problem?
            a Polscy piłkarze awansowali do mistrzostw świata; Otylii też medali z
            olimpiady nikt nie odebrał, a jej wypadek do bardzo przykra sprawa
      • Gość: dlugi Re: cała prawda o schuji IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 12:58
        I dzięki tej całej masie pseudo-postów, którymi zalewa nas nieszczęsna schuja,
        mamy jak na dłoni jego obraz, małomiasteczkowego człowieczka z kompleksami.Ale
        czy można się temu dziwić?
        Niewątpliwie ma on dużo czasu i stąd choćby prosty wniosek wypływa, że taki z
        niego niznesmen jak z koziej d... trąba.
        Pisze w dni robocze, bo.... nie ma w domu komputera, jego po prostu na to nie
        stac!
        A tak na kocu powtarzam, niczym pewien Rzymianin, który w senacie każde swoje
        przemówienie kończył słowami, że Kartaginę należy zburzyć, że schuja leczy na
        tym forum swoje kompleksy.
        Zrozumcie go;
        opuścił Polskę z Mamusią i Tatusiem w 80 latach i pojechali do Niemiec.Tam
        okazało się, że nie wszystko złoto co się świeci. Mieszka w jakimś familioku w
        Bochum i pobiera zasiłek. Czy nie ma prawa do frustracji?
        • Gość: Jarek Re: cała prawda o schuji IP: *.globetrotter.de 28.11.05, 13:02
          O kurcze - Ty jakis psycholog jestes i to wnikliwy. Chociaz, moze warto jakas
          prace napisac o tym przypadku (chociaz bardziej chorobowym niz psychologicznym)
          • Gość: fatality Re: cała prawda o schuji IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 28.11.05, 13:55
            Tacy ludzie jak szanowny Pan Schuja w czasie Drugiej Wojny Światowej donosili
            na rodaków.. Zero Patriotyzmu,tylko zawiść,zawiść,zawiść.. W dodatku nie można
            poważnie traktować Twoich słów ,bo masz za przeproszeniem shizofrenię.. Pomimo
            tego życzę pogody ducha i mniej tego "chorego jadu"
            • Gość: Schuja Re: cała prawda o schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 14:26
              Panie Fatality! A co robili tacy ludzie jak ja ( jestem ja wogole ludziem? )
              robili podczas Pierwszej Wojny Swiatowej? , a co podczas Wojny Secesyjnej????
              Patriotyzm ,to podobnie jak i religia , opium dla mas. Jak kto glupi i
              bardzo ,ale to bardzo mlody i niedoswiadczony zyciowo ,ten daje sie
              na ,naiwniak ,na haczyk patriotyzmu zlapac. Ja ,osobiscie ,to takich co probuja
              za pomoca tego pojecia robic ludziom wode z mozgu, ganialbym ROZGAMI przez
              kazde miasteczko i wies. Natomiast nie rozumiem po trzykroc pisanego
              slowa "zawisc" ? . Kto ,czego i komu mialby zawiscic???. Wyjasnij to, moze sie
              razem nad tym posmiejemy.
              • Gość: Neolit Re: cała prawda o schuji IP: 5.6.2R1D* / 64.208.49.* 28.11.05, 16:20
                Widac ze nie zrozumiales na dodatek Marksa, ale w sumie nie dziwne.
                • Gość: Schuja ja ja gut Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:57
                  Schuja to być gut dojcz i gut durszlaken i talerzen putzen
        • Gość: recydywista wątpliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 08:52
          czy to aby na pewno prawda, dlugi?
      • Gość: GREK Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:30
        Czytam Twoje komentarze od pewnego czasu i czytam oczywiście, siła rzeczy, wszelkie nań reakcje... zajadłe, silące się na szyderstwo, prymitywne albo "trzy w jednym"... Generalnie - marnośc nad marnościami... Postanowiłem więc i ja skierować do Ciebie słów parę, przygotowawszy się uprzednio w solidną tarczę do odbijania nadlatujących ze świstem pomidorów...Dlaczego ? Ano dlatego,że w znacznej mierze popieram to co mówisz, zarówno zdecydowaną większość uwag a'propos polskiego charakteru narodowego jak i polskiego sportu i mentalności... Rzadko zdarza mi się zgadzać z kimolwiek,a tu proszę; tym bardziej dwa zdania warto napisać...Prawda jest niestety niewygodna, trudno ją przyjąć mając jednocześnie gigantyczne piórka w d**ie, w klasycznych biało-czerwonych barwach... Cóz, taki to zabawny "patriotyzm" naszej nacji, bronić symboli i domniemaanej czci kraju, na który się zwykle pomstuje i gdyby dostało się szansę wyjadzdu i pracy w innym karju porzuciło by się go w try miga,bez oglądania się na cokolwiek; bronić jego dobrego imienia w dzikim szale, zamykając się jednoczesnie na argumentację racjonalną i rzeczową, co sprawia, że obrona ta wygląda karykaturalnie i przypomina bronienia stosu gruzów dla samej tzw.sprawy, z inspiracji zapewne słynnego szlacheckiego honoru... Trudno nam,POlakom, przyjąc do wiadomości swoje wady i niedostatki, w końcu zasługi na polu bitewnym, liberum veto i dzielne boje w przeganych kampaniach (podejmowanych nie wiadomo po co) to nasz wkład w historię za który mamy byc noszeni na rękach i całowani po nich i przepraszani za to,żeśmy ciągle pokrzywdzeni i niesprawiedliwie traktowani i oceniani... I ten cały duch nardowy,fałszywy zresztą do bólu, karmi nas od wielu lat,sytuuje się wszędzie,także w sporcie i tym jak traktujemy swoich wygranych jednorazowych i świętujemy pojedyncze sukcesy,bez oceny racjonalnej okoliczności ich odniesieniai planu na przyszłość, myślenia o tym co się stanie póxniej i jak ten sukces należycie zdyskontować...,upajajamy się sukcesem po to by się nim podpierać w latach kolejnych... Od 32 lat piłka nożna w polskim wydaniu to mecz na Wembley... Od 29 polska siatkówka musi być wielka bo przeciez Wagner z ekipą wygrali w Montrealu...Od 10 lat promowano bez głowy człowieka z porażką wpisaną w charakter - Andrzeja Gołotę,nakręcano jego walki w USA po to by znowu przełknąc gorycz porażki,ale przeceiż to był Polak,więc mówiomo,że mu coś dosypano,że się nie wyspał,że za późno go przywieziono do hali więc nie miał czasu na rozgrzewekę,ze rywal go zaatakował bez "gry wstepnej"...byle dac alibi dla nieudolności i marnego wyszkolenia,braku charakteru i profesjonalizmu, malszcząc jednocześnie z łakomą zazdrością, zerkając na to ile zarobił...I tu pojawia się Małysz... Pomijam fakt,że jest to zupełna paranoja,zeby w Pr1 telewizji transmitowac wszystkie konkursy tak mało interesującego, boleśnie schematycznego sportu, jak skoki narciarskie, ze wg na jednego człowieka i te 3 minuty kiedy skacze...przy okazji zupełnie lekceważąc sprawy sportów, które mogłyby w tym kraju porwać młodzież (np.Koszykówka w najlepszym wydaniu czyli NBA)... Otóz,całkowicie żenujące jest to jak się tłumaczy brak sukcesów Małysza, a to wiatr,a to narty,a to prędkośc,a to to a to siamto,a to kopytka nieświeże,a to na buli cicho,a inni mają harmider... i tak do zjałowienia totalnego, w koło macieja...Ile można ta spiralę nakręcać ? Kibic, bigosem, grochówą i piwskiem karmiony,oczywiście złapał bakcyla,więc nie wolno powiedzieć kilku słów prawdy, nie wolno wyrazić wątpliwości co do przyszłości, nie wolno powiedzieć, zę coś się skończyło i wróci jedynie w epizodach, trzeba uważąć na każd e słowo i usprawiedliwiać jak się da i ile się da, nie wolno popuścić, bo przeciez jak się zniechęcą kibice (a oni jak Pavlov'dogs łykają każdą sugestię,byle padła z ekranu teleodbiornika od pana dziennikarza) to się skończy biznes. zrobiono z tego biednego Małysza maskotkę dla ludu i w sumie chłopa szkoda, przecież on tego nie chciał,robi swoje i stara się jak może. Nie jego wina,ze żyje w kraju w którym trąby jerychońskie ogłaszają każdy sukces i natychmiast zaprzęgają sportowca do propagandy i biznesu. problem Małysza polega na tym,że on i jego sztab trenerski zaczynają grać w tą dziwną grę pt "NIe odstraszać kibicowni", więc ciągle trują,ze coś przyjdzie,że coś będzie dobrze,że przegrał bo nie powiało,bo "waruneczków" nie było itd,itp... Kibic już nie rzuca kulkami w Hannawalda,ale wcale nie zmądrzał na tyle by widzieć w tych dyplomatyczbnych dyrdymałach pewnych symptomatycznych objawów zahamowania formy Małysza i prostego faktu,ze się realia zmieniły,ze nie wróci to co było zapewne,tak dominujące sezony i gdy ocenić realnie sytuację to nie ma się co łudzić po to by potem pić z rozpaczy i z tejże rozpaczy atakować każego kto owej rozpaczy nie odczuwa i potrafi spojrzeć na rzecz całą z właściwego dystansu. To tyle...Pozdrawiam Cię i jak tylko czas pozwoli powymieniam uwagi; być może następnym razem nie zgodzę się z Tobą w jakiejś kwestii,ale dyskusja mam nadzieję upłynie pod znakiem spokojnej argumentacji i bez ataków ad personam.
        • Gość: Schuja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 14:41
          Dzieki ,GREK. Wrociles mi wiare w myslacych ludzi na tym forum .I wielki
          respekt. Powiedziales WSZYSTKO w tym jednym poscie , co ja probowalem
          podawac ,bardziej nieudolnie przyznaje to z checia , w moich czastkowych
          tematach. Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: z **uja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: 217.153.29.* 28.11.05, 15:14
            jesli chodzi wam o nasz smieszny patriotyzm i wiare w kraj na ktory sie
            pomstuje, to musze was rozczarowac. wyraznanie niepochlebnych opinii i wlasnym
            kraju nie przekresla wcale poczucia patriotyzmu. jesli te opinie niosa ze soba
            jakies konstruktywne przeslanie - tym lepiej. jest wiele osob ktore nie sa
            zadowolone z tego jak jest w Polsce, ale licza ze bedzie lepiej, a za godlo i
            tak daliby sie pokroic. schuj_owe rozumowanie jest nieco plytkie.. ale coz...
            trudno. a tak btw: jak jestes takim dumnym niemcem to kibicuj herrowi (albo
            lepiej - trzymaj kciuki za powrot hannawalda) a nie akurat temu skoczkowi co
            jest na topie (vide ahonen)
          • Gość: Neolit Schuja krotki post do Ciebie IP: 5.6.2R1D* / 64.208.49.* 28.11.05, 15:15
            A ja jednak w przeciwienstwie do kolegi ad personam sie odniose. Schuja czy jak
            Cie tam zwa, czy Ty masz mozg? Ale wez tak spojrz prawdzie w oczy, czy Ty masz
            mozg? We wszystkich dyskusjach sportowych ziejesz nienawiscia do Polski i
            przestan pieprzyc ze uprawiasz merytoryczna krytyke. Ty nawet nie wiesz co slowo
            merytoryczny znaczy. Szydzisz i naigrywasz sie ze wszystkiego co polskie. Boze
            swiat nie jest doskonaly, Polska i Polacy napewno rowniez nie mamy swoje wady
            jak kazdy, ale Ty to juz jestes parodia Niemca. Chcialaby dusza do nieba ale
            grzechy nie daja. Ostro Cie karca za Twoj polski akcent w Reichu? A Ty bys
            chcial byc taki jak oni a oni Ci nie pozwalaja bo ta dzwieczna melodia od razu
            Cie zdradza. Ciezko z tym zyc nie? Dlatego pozniej siadasz przed komputerem i
            wylewasz swoje zale na wszysko co polskie co nie pozwala Ci zostac prawdziwym
            super Niemcem ale nie rozumiesz jednej rzeczy Twoje posty mi krzywdy zadnej nie
            robia, obrazaja tylko znacznie bardziej wrazliwych ode mnie. Ja moge to czytac
            bo biore na Ciebie poprawke - gdybys pisal cos uzywajac mozgu to bym sie moze
            nad tym zastanowil, moze nawet przyznal Ci racje, ale wiesz czego brakuje w
            Twoich wypowiedzial sensu i argumentacji. Napisac ze Malysz sie skonczyl i ze
            nic juz nie osiagnie jest latwo. Ale poprosze dowod, JAKIKOLWIEK DOWOD ze masz
            racje- moze Malysz nie ma nogi i juz nigdy wiecej nie skoczy? Wtedy zaakceptuje
            twierdzenie ze sie skonczyl. Ale dopoki uprawia sport nie mozna go przekreslac
            biorac pod uwage jego pozycje wylacznie z zawodow w Kuusamo (zeby nie odnosic
            sie to jakichs tam historycznych zwyciestw). Ale Ciebie po prostu boli jak ktos
            z Polski odnosi sukces czy mniejszy czy wiekszy jak siatkarki, Otylia,
            ktokolwiek z prostego powodu bo Ty nigdy nic w zyciu porownywanego nie
            osiagnales i nie osiagniesz. Wiec ulituj sie nad ludzmi ktorzy sa zmeczonymi
            Twoimi szmatlawymi komentarzami i idz sobie na inne forum www.antypolak.de czy
            cos w ten desen.
            • Gość: Schuja Re: Schuja krotki post do Ciebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 15:56
              Neolit. Adresujesz do mnie to odpowiadam .Probujesz , nie majac na to ZADNYCH
              dowodow przypisac moja osobe do okreslonego miejsca ,do okreslonej grupy ludzi
              i okreslonego kraju. Czynisz tak ,bo pasuje to do wymyslonego przez ciebie i
              tobie podobnych ,negatywnego w opini waszej wiekszosci spolecznej ,wzorca osoby
              z gruntu zaslugujacej na wasze potepienie.Tak , to jest najwygodniej .I
              najskuteczniej.A ze bez dowodow? A co mi tam , nikt na to nie zwroci tak i tak
              uwagi.Ja nie szydze ze "wszystkiego co polskie ". Ja szydze i naigrywam sie z
              waszych reakcji , na moja krytyke tego co polskie a wadliwe. I mam przy tym
              duzo uciechy ,nie ukrywam tego.Im bardziej tacy jak ty i tobie podobni
              warczycie i szczekacie na mnie , im bardziej toczycie piane z ust , tym
              bardziej mnie to bawi.I nie probuj mi tu wmawiac ,ze was nienawidze ,czy cos z
              tych rzeczy.Jestescie mi totalnie obojetni jako narod ,natomist reaguje
              agresywnie na wasze narodowe skrzywiwnia , bo mam o nich jakies pojecie w
              przeciwienstwie do obcokrajowcow nie znajacych waszej mowy.Co do ostatniego
              zdania"i idz sobie na inne forum www.antypolak.de czy
              > cos w ten desen. " , chyba nie myslisz powaznie ,ze ty albo tobie podobni mi
              tego zabronicie ,tutaj wyrazac moje uwagi.Natomiast obiecuje ci cos innego .Juz
              wiecej nie odpowiem na zaden twoj post ,firmowany tym nickiem.Zostan takim
              jakim jestes i tam skad ,zgodnie z twoim nickiem ,przypuszczam przybyles.
              • Gość: Schuja Re: Schuja krotki post do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:09
                Schuja krótki tekst do ciebie. ble ble ble
              • Gość: Neolit Re: Schuja krotki post do Ciebie IP: 5.6.2R1D* / *.alcatel.fr 28.11.05, 16:11
                Gott sei dank.
              • Gość: Schuja Re: Schuja krotki post do Ciebie IP: *.cable.mindspring.com 29.11.05, 07:25
                Kur-de blat, zaraz, zaraz, tu juz nie mam do kogo pisac!!! Wszystkich was
                polactwo wykreslilem! No tak jak zwykle bede musial pisac do siebie.
                No ale king i kaiser jest Kranjec, bo on jest teraz na topie, zawsze tak mowilem!
        • Gość: dlugi Re: Biedny GREK IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 15:23
          Szanowny Kolego,
          jeśli wolno mi użyć tego zwrotu.
          Bardzo mi miło, że zadałeś sobie tyle trudu,żeby napisać coś co jest oczywiste
          dla każdego niemal użytkownika tego forum.
          Wbrew pozorom ludzie tu piszący nie mają w głowie sieczki, a jedynie kierują
          się zdroworozsądkowym podejściem, które polega na tępieniu na tym forum
          osobnika panoszącego się bezkarnie od pewnego czasu.
          Widocznie nie czytasz jego wypowiedzi ( o ile to co pisze ten osobnik można tak
          nazwać).Znalazł byś tam jedynie jad i antypolskość.To co z tego, że z jego
          bełkotu można wyłowić i ziarnko prawdy? W końcu i Goebels w swoich
          przemówieniach nie tylko kłamał.Chodzi tu bardziej o wydzwięk tego co pisze.
          Czy wyobrażasz sobie, że my w Polsce będziemy tylko posypywać sobie głowy
          popiołem i pisać o sobie jak o bandzie nieudaczników?
          Widziałeś gdzieś taki kraj?
          To,że czasem publikatory nadmiernie eksponują pewne wątki- słynne Wembley, nie
          znaczy, że tak myślą tu piszący.Gdybyś wnikliwiej poczytał, to dowiedział byś
          się, że nudzi to już każdego.
          Co do Małysza.Nie może być fan -klubu?
          A cóż to przeszkadza, że tak wielu ludzi go lubi i podziwia.
          Zawsze twierdziłem, że jak uważasz kogoś za słabiaka, to powiedz co sam
          osiągnąłeś w życiu i porównaj się z krytykowanym.
          Co do emigracji.Na całym świecie jest tak, że ludzie szukają lepszych warunków
          do życia.Nie jest to tylko cechą Polaków.
          Tak na zakończenie.Przytakuj schuji jak masz ochotę.Pamiętaj, że on ZAWSZE Ci
          przytaknie jak skrytykujesz Polaka czy Polskę.Tego jednego możesz być pewny.
          Poza tym, ja kiedyś nabrałem się na schuje i też próbowałem z nim dyskutować.
          Efekt? Taki sam będziesz miał i Ty wkrótce:))))
          Nie zapomnij też jaki on ma pseudonim: S C H U J A.
          Sprawdz sobie w słowniku co ten wyraz oznacza.
          • Gość: GREK Re: Biedny GREK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:14
            Cóz, kolego Długi,wyraziłem swoje zdanie i nie zrobiłem tego po to by komus schlebiać,a dlatego,że czytam od pewnego czasu posty Schuji i wiem,że sa ostro krytyczne,ale gość ma sporo racji i ja patrzę na to co on pisze bez klapek na oczach,bo zyję w tym kraju i znam mentalnośc jego mieszkańców (nie wszystkich oczywiście,ale kiedy się słyszy i widzi rózne rzeczy coś na codzień przez wiele lat to można choćby trochę uogólnić),nie biorę tez uwag Schuji do siebie,nie patrzę na Polskę w sposób pozbawiony refleksji, nadęty i patetyczny,bo tu się urodziłem,bo mówię tym językiem co inni,bo mój dziadek był na wojnie etc...Wolę patrzeć racjonalnie i rozumnie,mam nadzieje, i pewne sprawy,które on krytykuje są namacalna częścią naszej rzeczywistości,chcesz tego czy nie,tak już jest; nie ma się co oburzać,jeśli się nie zgadzasz wejdź z nim w rozmowę,nie zauważyłem,zeby Schuja chamsko się odnosił do kogoś kto go nie wyzywał ...Co do Małysza to jest to osoba publiczna i bycie przedmoitem krytyki to jest coś immanentnego takiemu statusowi,więc argument o tym,zeby "nie krytykować jeśli się samemu czegos nie osiągnęło" wydaje się trochę chybiony...poza tym skala osiągnięc rózna jest i nie nam mierzyc osiągnięcia poszczególnych osób,bo co będzie jeśli małyszomanię skrytkuje np.osoba,która pokonała cięzką chorobę ? Czy to nie jestr większe,obiektywnie,osiągnicie niż wygranie 100 pucharów świata w skokach ? Takiej osobie też powiedzieć mamy "nie krytykuj bo co ty osiągnęłaś/ałeś" ? *** Wiesz,Długi ja nie patrzę na nicki (oczywiście wiem o pochodzeniu nicka Schuji),ale raczej na zawartość postów...jeśli się z nim nie zgodzę to powiem o tym,ale nie będę gryzł,kopał i obrażał...A napisałem bo się ze Schują w wielu miejscach zgodziłem (a czytam od pewnego czasu,jak juz nadmieniłem),a nie dlatego by "przytakiwać"...słowo "przytakiwać" bowiem,zakłąda pewną bezrefleksyjność popierania czyujegoś zdania,która to u mnie nie występuje nawet w śladowych ilościach. Pozdrawiam.
            • Gość: Schuja Re: Biedny GREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:48
              pozdrawiam luksemburg. to bardzo popularne forum w luksemburgu.
            • Gość: dlugi Re: Biedny GREK IP: *.h.pppool.de 28.11.05, 18:29
              Milo mi, ze mozemy sobie podyskutowac.Jest wolnosc slowa w naszym kraju i nie
              zmieni tego nawet......schuja.
              Co z tego, ze czasem schuja pisze prawde? To i dziecko powie 2+2 = 4.I wszyscy
              zabija mu brawo i powiedza; jakie ono madre.I slusznie.
              Ale schuja, te czasem proste prawdy,podlewa odpowiednim sosem.Znieslawiajacym.
              I dlatego nie nalezy z nim dyskutowac, o ile mozna nazwac ta dyskusja.
              Nie zapomnijmy takze, ze jest on klamca.Nikt, kto nie urodzil sie w Polsce nie
              uzywa takiego slownictwa,moze tlumacze przysiegli.Wiem cos o tym, bo moje
              dziecko choc przebywa w Niemczech od 10 lat i nauczyciele nie moga po akcencie
              rozpoznac, ze maja do czynienia z cudzoziemskim dzieckiem.Ale w pisowni jest juz
              trudniej.Z jezykiem trzeba sie urodzic.
              Dlatego to co jako 1-y na tym forum poruszylem, ze mamy do czynienia ze
              Slazakiem, ktory wraz z rodzicami opuscil Polske prawdopodobnie w latach 80-tych
              jest chyba najblizsze prawdy.Zeby bylo jasne, nie ma w tym fakcie nic zlego, w
              koncu kazdy wybiera sobie ojczyzne, kraj do ktorego czuje sie przywiazany.U
              niego, niestety, powstal jakis syndrom odrzucenia.Sam przebywam w Niemczech od
              wielu lat i widze jak wielu polskim emigrantom trudno wtopic sie w miejscowa
              rzeczywistosc.Czy nie dziwi cie, ze on (schuja) wypisuje sie na tym polskim w
              koncu forum? Tzn.,ze Niemcy go nie zaakceptowali, a on tak bardzo chcial...
              Daje temu wyraz swojej frustracji.Jest sporo w Niemczech takich
              osobnikow.WSTYDZA sie odezwac po polsku, bo boja sie, ze ktos bedzie "grzebal" w
              ich korzeniach.
              Teraz troche o tym, ze jestes Polakiem i poznales nasz "narodek".Troche to
              nieladnie, ze tak piszesz o swoich rodakach.
              Widzisz ja teraz przebywam czasowo w Niemczech, ale wczesniej sporo pojezdzilem
              po swiecie,badz mialem do czynienia z obcokrajowcami w Polsce.
              Zauwazylem jeden szczegol;dla kazdego z nich ICH KRAJ BYL NAJLEPSZY.
              Dla Koreanczyka, Samsung jestnajlepsza firma elektroniczna na swiecie, dla
              Hindusa gdzie mialem infekcje- najlepsza masc byla hinduska a nie szwajcarska
              czy amerykanska.Firmy inwestujace w Polsce- tez w wiekszosci przypadkow traktuja
              polski management jak nizszego rzedu.Tymczasem przygladam sie urzednikom czy
              managerom tutejszym i stwierdzam, ze gdyby nie tyle sowieckiego zwierzchnictwa w
              Polsce wcale nie bylibysmy od wielu krajow Unii gorsi.
              Mamy taki syndrom, ze obcokrajowiec musi byc lepszy.I na tym gra schuja.
              Jeszcze o porownaniu osiagniec Malysza.
              W 1982 roku moj kumpel ze studiow krytykowal gre naszej reprezentacji w pilce
              noznej:A to nie taki strzal, do bani sklad,itp.,itd.
              A ja mu na to-Robert, przeciez nasi zdobyli 3 miejsce na MS, a ty garujest
              trzeci rok na tych studiach.Ucz sie tak jak oni graja a potem krytykuj.
              • Gość: GREK Re: Biedny GREK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:35
                Pewnie,że miło sobie pogadać...Co do tego czy S. pisze coś odkrywczego to zapewne w większości nie i on się chyba o tą uwagę nie obrazi...Trudno,w tym obszarze tematycznym,być Kolumbem...tym bardziej dziwi mnie reakcja na jego posty; skoro słusznie krytykuje to o co się obrażać, po co przeklinać go i atakować ? Jeśli mówi słuszności to choćby wypowiadał się z najbardziej stronniczej pozycji to przecież nie zmienia faktu,ze mówi do rzeczy i zgodnie z realiami...Nie sądzisz ? *** "Zniesławiający sos" ? Też kwestia interpretacji...dla mnie to ostra krytyka,ale w internetowej rzeczywistości chyba nie wychodząca poza pewien kanon...Wolę szukać merytorycznych treści i ów,jak to zwiesz, sos, odsączać i nie czepiać się marginalnych spraw,a zauważać esencję i oceniac owej słusznośc bądź też jej brak...*** Biografie (domniemane) internetowych userów naprawdę są ciekawymi,ale widzisz,ja mam takie skrzywienie,ze staram się nie zwracać uwagi na poboczności,a na zawartość postów...Czy to,ze chłop jest takiego czy innego pochodzenia zmniejsza słuszność takiej czy innej wypowiedzi ? No chyba nie...raczej służyć może jako oręż do tego by,zamiast ocenić ją chłodno i racjonalnie,dokonac dewastacji samego autora w odpowiednim kontekście... Jest to jakaś forma konfrontacji,ale ja jednak wolę jej unikać,jeśli krytyka to jednak ściśle odnosząća się do poglądów i racji,a nie rzucanie pomidorami i uwypuklanie rozmaitych poboczności w celu owej dyskusji uniknięcia. Wiesz,mówienie,ze ktoś jest "niegodny" by z nim rozmawaić może świadczyc o strachu lub braku umiejętności wyrażania poglądów i starcia z innymi racjami. Nie przypisuje Tobie takich spraw,ale wiesz,ze taka interpretacja jest możliwa, i często wręcz trafna...********* Długi,rozumiem,że "nieładnie" pisac negatywnie o swoim "narodku",rozumiem takie podejście i uważam je za naturalną reakcja pewnego typu osób,osób bardziej związanych,z róznych powodów osobistych i charakterologicznych, z narodem,bardziej emocjonalnych...zatem,nie traktuję tego negatywnie i nie uważam,ze POlacy to zlepek tylko i wyłacznie wad,niemniej są one (wady i ułomności,wg mnie w-y. i uł.) widoczne i sądzę,ze mówienie o nich to wprawdzie żaden splendor,ale jednak takze chyba żadna zniewaga,skoro my sami o nich wiemy i krytykujemy swój kraj i siebie (badania socjol. wykazują,ze Polacy najgorzej oceniają swój kraj,współrodaków,państwo i charaktery ze wszsytkich krajów europejskich). A w zyciu codziennym, i niecodziennym, o naszych słabościach można się przekonac naocznie...Zatem nie jestem jedynym "ptakiem kalającym włąsne gniazdo",jest tych ptaków więcej..jedyne co mnie od nich (większości,jak sądzę) rózni to to,ze staram się krytykowac to o czego istnieniu i negatywnym wektorze skierowania jestem naocznie i nausznie przekonany czyli biorę swoje zarzuty z empirii,a nie z zawiści czy nietolerancji ani też jako odtrutki na własne,życiowe zawody i frustracje nie używam...**** Widzisz - ja bardzo chętnie przyłaczę się do wymiany zdań i polksihc zaletach,bo i takie mamy...Na tym forum jest jednak wymiana zdań i polskich wadach,więc zabieram głos...Mamy i jedno i drugie...dyskusja może być na typu A,typu B i typu AB...tu jest dyskusja typu B czyli o wadach,a więc skoro ktoś mówi o wadach to nie będę się podpierał zaletami by wady osłabić bo chyba nie tędy droga... Z Twoich przykładów wynka,ze cudzoziemcy chwalą się produktami jakie ich kraj promuje,firmami,owszem tak tez można i trzeba...ale jednak co innego rozmowa o charakterze narodowym,wadach i zaletach,które na codzień widzmy i słyszymy,pewnych zakorzenionych lub nabytych sprawach,które nas nie przdstawiają w dobrym świetle,a wręcza rzucają się w oczy i sparawiają,zę tego kraju i rodaków zwycazjnie nie lubimy i nie szanujemy...*** Dobrze powiedziałeś swojemu znajomemu,ale Ty go znałeś...tutaj jest net,my nie wiemy im jest ten drugi i co ma na swoim koncie,jakie osiągnięcia,jakiego typu,w jakiej skali on je mierzy,a w jakiej my byśmy zmierzyli,stąd,w tej ignorancji będąc,chyba lepiej potraktować fakt,że Małysza można wielbić imożna krytykować i wielbiących chłodną wodą polewać,zaś i samemu być gotowym na ich reakcję negatywna na naszą krytyke...tylko chyba lepiej byłoby odnosić się do meritum sparwy i na kąśliwe komentarze,jeśli są nie w smak, odpowiadać merytorycznie i spróbowac nawiązać wymiane poglądów...zawsze przecież można się wycofać i zapomnieć, prawda ? Ja się akurat zgadzam z poglądami S.,ale - jak mówiłem - kiedy będzie odwrotnie i akurat b,ędę miał czas,zeby popolemizować to chętnie to zrobię...tyle,ze bez prymitywizmu,bo to nas do niczego nie zaprowadzi...a reakcje takie jak tutaj jedynie opinie autora potwierdzają. Pozdrawiam.
                • Gość: dlugi Re: Biedny GREK IP: *.h.pppool.de 29.11.05, 22:18
                  Odpowiem bardzo krotko.Pozostanmy przy swoich zdaniach odnosnie "prawdy"
                  gloszonej przez Schuje.Ja bedac w Niemczech moglbym garsciami sypac o glupocie
                  Niemcow i pisac tylko w tym kontekscie.ALE PO CO? Mowisz, ze niepotrzebnie
                  skupiam sie na jego prawdopodobnym pochodzeniu.Ale wlasnie tylko ci goscie tak
                  nienawidza Polski.Sam schuja pisze, ze nas zna i dlatego tak sie wypowiada.Jesli
                  tego nie pojmujesz to przenies sie na forum Katowice - Sileziana i zrozumiesz.
                  Co do polemiki z schuja.Zycze Ci powodzenia.Napisz do niego gdy sie nie zgadzasz
                  pod innym nickiem i zobaczysz co Ci ten "gosc" odpowie.
                  Nie splaszczaj tylko dyskusji do wybrzydzania na Polske.
                  Tak nota bene.Pogadaj sobie z przedstawicielem innej narodowosci i sprobuj mu
                  wmawiac jaki jego kraj i narod jest beznadziejny.I nie widz u nich zadnej
                  pozytywnej cechy.Potraktuja Cie jak osobe niespelna rozumu lub anty.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Schuja Re: GREK, jest wiecej takich myslacych jak ty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 12:30
                    Pod moja czasowa nieobecnosc wywiazala sie tutaj calkiem wartka
                    dyskusja ,ktorej towarzyszyl nieustanny belkot polactwa ,najczesciej
                    poslugujacego sie moim nickiem. Ten belkot jest mi obojetny na tej samej
                    zasadzie ,jaka kiedys sformulowal byly prezydent miasta Warszawy odnosnie
                    niewybrednych atakow pod jego adresem niejakiego Andrzeja L. , dzisial
                    piastujacego wysoki urzad w Sejmie, mowiac "nic sie nie poradzi na bloto ,ktore
                    cie ochlapuje na ulicy" .To tyle o tym polactwie (zaznaczam, pojecie wymyslone
                    i wprowadzone do zycia publicznego przez red. Rafala Zienkiewicza) i jego
                    oddzialywaniu na tym forum.Dla mnie bardziej interesujace sa jednak glosy
                    innych osob , usilujacych przynajmniej ,co im sie jednak nie zawsze udaje ,
                    kulturalnie tzn . bez przeklenstw i prob zohydzania przeciwnika. W tym
                    tutaj , "narciarskim" forum sa to , jak dobrze pamietam ,niejacy " dlugi" , "
                    Jedrzej " i jeszcze ktos , nie pamietam juz jego nicka.
                    Powolam sie tutaj na wasza staroszlachecka zasade " nic o nas bez nas" a wiec
                    MY Schuja przekazemy pare naszych mysli w dyskusjach nas w koncu dotyczacych a
                    przynajmniej tego co tutaj piszemy.Dalej opuszcze laskawie forme majestatis
                    pluralis dla lepszego mnie zrozumienia. Adresuje to tez do GREKA i poziomem
                    jemu podobnych do dyskusji. Otoz prawie WSZYSCY atakuja tutaj moje
                    wystapienia ,jedni z durnymi uzasadnieniami , inni probuja sie oblec w
                    patriotyczne szatki ,lacznie ze wspomnianym powyzej piorkiem w kolorze bialo-
                    czerwonym tkwiacym w tym niegodnym miejscu. W ich argumentacji nie znajduje
                    jednak zadnego rzeczywistego elementu ,jakobym chcial i obrazal ich uczucia
                    patriotyczne. Oni po prostu myla pojecia .To co biora w swoim wykonaniu za
                    patriotyzm , jest zwyklym polskim szowinizmem , ktory u nich przejawia sie w
                    totalnym ,bezkrytycznym stosunku do wlasnego narodu. Tego krytycznego
                    spojrzenia ( glosno je wyrazac ) wzbraniaja takze wszystkim obcym . Wniektorych
                    wypowiedziach( "dlugi" ), widac prawie ,ze ten jego szowinizm przybiera
                    brunatny kolor.Szczegolnie zastanawia mnie jego ,prawie zoologiczna potrzeba
                    umiejscowienia mojej osoby w okreslonych warunkach panstwowo- narodowo -
                    spolecznych. Zastanawialem sie ,jaki ma w tym cel? Albo chce przez to
                    zidentyfikowac moja postac z pewnym ,nielubianym w polskim spoleczenstwie
                    stereotypem ,by miec poklask wlasnie polactwa ,gdy mnie atakuje , albo tez ma
                    jakies podobne tym problemy osobiste. Tak samo jego ataki na ludzi ,ktorzy
                    opuscilo Polske i osiedlili sie gdzie indziej , szczegolnie w Niemczech .Z tym
                    tez ma chyba jakis osobisty problem. Ale dosyc o tym i o nim.Wracajac do
                    sportow zimowych ,letnich i innych oswiadczam ,ze nadal bede wyglaszal do nich
                    moje uwagi i spostrzezenia .Prawdopodobnie wiekszosc z nich bedzie jednak
                    krytyczna , jako ze chwaleniem zajmuje sie tutaj prawie cala reszta
                    dyskutantow.Wyjasnie tez ,dlaczego udzielam sie przewaznie w sportowej
                    tematyce;po pierwsze , znam sie na tym ,prawie tak dobrze jak kazdy inny
                    dyskutant tych stron, po drugie , na zadnych innych stronach tematycznych
                    polactwo nie jest tak szeroko reprezentowane i nie zatrzeciewia sie tak szybko
                    i glosno jak tutaj. Prawdziwe gluszce.A jak tokuja .Wystepujac , pod innym
                    nickiem ,z mojego domowego PC ,na innych zreszta stronych i w innych zupelnie
                    tematach ,dostaje godna zaplate w przyjemnosci rozmowy i dyskusji z
                    inteligentnymi i kulturalnymi ludzmi z Polski.
                    • Gość: Ajuhcs Re: GREK, jest wiecej takich myslacych jak ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:09
                      inteligentnymi i kulturalnymi ludźmi z Polski ?!!!!! JAK TO ?!!!!
                      Przecież tacy nie istnieją !!!! Wszyscy to "polactwo"...

Dlaczego tak rozpaczliwie wypierasz się swoich polskich korzeni?
                      Wybacz, ale trudno traktować poważnie dyskutanta, który pierdzieli głupoty o
                      jakichś luxemburgach, podczas gdy mieszka w bochum (nawet ktoś niezorientowany
                      nie uwierzy w te luksemburgi -"dip0.t-ipconnect.de") i o firmach itd itp.
            • Gość: Schuja Re: Biedny GREK IP: *.cable.mindspring.com 29.11.05, 07:35
              Grek, po pierwsze strzeszczaj sie troche, nie pisz tu ksiazki na forum.

po drugie, to ludzie sie na mnie wkur**iaja bo kiedy proboja ze mna dyskutowac
              to wszystko sprowadza sie do tego, ze tlumacze tym ze wiem lepiej, bo jestem
              niemcem mieszkajacym w luksemburgu, zupelnie jak w przedszkolu.
          • Gość: Schuja Re: Biedny GREK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.11.05, 17:52
            Jak to mowia ,jaki " dlugi " taki glupi. Info dla ciebie i tobie podobnych ;
            Moj nick w tej wlasnie pisowni nie figuruje w zadnym slowniku swiata.Jest moim
            orginalnym wymyslem i z tego jestem dumny, z jego wieloznacznosci w pismie i
            wymowie. Komu co w glowie i na jezyku.
            • Gość: Schuja Re: Biedny GREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:54
              of kors
            • Gość: Maras Re: o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:48
              Analiza Grega i Schuji czasami odpowiada prawdzie. Niestety. Natomiast forma
              wypowiedzi i jezyk literacki Schuji to prawdziwa tragedia. On nie jest Niemcem.
              Niemcy to kraj Goethego i Remarqua.A Schuja powtarza obiegowe opinie. I nie
              jest oryginalny. A jego fan klub to polska Wiocha
              • Gość: Schuja o kurde balans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:53
                Jasne że mam rację. I to nie żaden Goethe. Tylko Goebbels! Pozdrawiam z Wioski
              • Gość: Schlechter Re: o kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:06
                Daj spokój. Na pewno to nie jest temet do analizy przy skokach narciarskich.
                Pozdrawiam
                • Gość: Lepper Schuja musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:47
                  albo Balcerowicz. jakos tak
                  • Gość: ZZZ Schuja to brat A. Leppera IP: 151.204.99.* 28.11.05, 20:01
                    Tylko nam schuja zboza nie wysypuj na tory.
                    • Gość: Schuja Lepper brat Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:03
                      ale to obce, zagraniczne zboże, sproawdzone z Erytrei. Trza to wysypać!
                      • Gość: dlugi Re: Lepper brat Schuji IP: *.h.pppool.de 28.11.05, 20:35
                        nie jestes "prawdziwym" schuja, bo tamten, jak juz pislem, nie ma w domu
                        komputera (jest na to za biedny)wiec o tej porze siedzi cicho:)
                        • Gość: Schuja Re: Lepper brat Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:39
                          sąsiad uzyczył, bo wrzuciłem mu 5 ton węgla. ręce mnie tak bolą że ledwo piszę.
                          zmywak tak nie wykańcza.
      • Gość: ewik Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:50
        Schuja - chyba nie bez powodu tak sie nazywasz ,zapomniało sie jak Adaś
        wygrywał,teraz można sobie poużywać,ale satysfakcja,nie.
      • Gość: Schuja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:57
        Ten prawdziwy. Jestem wstanie wszystko dokładnie ocenić z perspektywy zmywaka
        • Gość: Schuja szuja musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:14
          go - nach zachód. ble
      • azjael Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść 28.11.05, 16:27
        Co ty chrzanisz gościu?!
        Małysz jako jedyny w histori tego sportu zgarnął puchar 3 razy z rzędu. a to
        oznacza, że swoje zrobił i należy dać mu spokój. Jak wyskacze jeszcze coś, to
        chwała mu za to. A teksty typu upadająca gwiazda etc. są poniżej krytyki.
        Pewnie sam jesteś miernotą i nie możesz się pochwalić nawet jakimś byle
        pucharkiem w rozgrywkach międzyszkolnych :))) - więc psioczysz...
        • Gość: Schuja Janek Mordka KING i KAISER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:54
          Schuja wie lepiej. he he he he he he he
      • Gość: morfeusz Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 17:13

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!
        • Gość: pio Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.119.40.93.cust.suomicom.fi 28.11.05, 17:39
          JANNE AHONEN KUNINGAS JA KEISARI!!!!!!!!!!!! Nasz Adas jeszcze nadal
          czolowka,ale juz grymasi na wszystko.Kiedys, jak wygrywal, to nie mowil,ze to
          on dostal wiatru a inni nie.Cos starzeje sie nasz mistrz i biadoli tylko
      • Gość: kibic Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.asko / 82.177.183.* 28.11.05, 17:35
        No wita panie nie wysło mi,wiotr mi w zadek zawioł i zniesło mnie na bula.Czyje
        to słowa?
      • Gość: Tonio Jeszcze o mnie usłyszycie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:41
        ..niech no tylko wróce do swej życiowej formy to pokaże na co mnie stać !!!
        • Gość: Schuja Re: Jeszcze o mnie usłyszycie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:46
          o mnie też jeszcze usłyszycie
          • Gość: Harry Heller Re: Jeszcze o mnie usłyszycie..... IP: 81.210.14.* 28.11.05, 18:00
            W. S. N. R.

• kabotyn69 Re: Jeszcze o mnie usłyszycie..... 28.11.05, 18:09
            Gość portalu: Schuja napisał(a):

> o mnie też jeszcze usłyszycie

nie ziutek, jedyna zaleta kalu to jego cuchnace milczenie:)
      • Gość: julek Ty Schuja spadłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:13
        .
        • Gość: Schuja Re: Ty S ch..a spadłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:17
          niejednokrotnie.
          • Gość: Schuja Janek Mordka King i Kaiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:20
            siedzę sobie. popijam heinekena, a nie jakieś polskie siki i delektuje się
            lektórom. fajne żeczy piszecie.
            • Gość: schuja CZYTAC i ja wam imponowac IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 20:41
              schuja koneser jedzenia-a je w MC Donaldzie
              2.schuja znawca sportu-a pie--y tylko w kolko o Ahonenie
              3.schuja sportowiec - gra w jakichs oldbojach, a przeciez wiemy ze to dzieciuch
              4.schuja luxemburczyk- a mieszka w Bochum
              5.schuja -narodowosc niewiadoma - uciekl z Polski z Gliwic w 80-tych latach.
              Niemcy go nie akceptuja stad udziela sie w polskim internecie
              LUDZIE, ZROZUMCIE GO!!!
              To forum to jedyne miejsce gdzie moze sobie cos popisac,bo po niemiecku nie
              umie.
              Przytakujcie mu!
      • Gość: Schuja malysz to polactwo a ja dumny luksemburczyk IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 20:19
        hokeista wiem ze jakzerem jest ahonen!!!
        • Gość: Schuja Ahonen jest niezły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:21
          ale lepszy jest Janek Mordka
          • Gość: Schuja Wiem bo jestem na najwyższym szczycie Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:21
            • Gość: Schuja Ale jestem w depresji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:22
            • Gość: Schuja lubie ten post to wklejam IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 20:32
              LUDZIE, ZROZUMCIE GO!!!
              umie.
              Przytakujcie mu!
              • Gość: Schuja Re: lubie ten post to wklejam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:32
                he he
            • Gość: schuja oj lubie! IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 20:32
              LUDZIE, ZROZUMCIE GO!!!
              umie.
              Przytakujcie mu!
              • Gość: Schuja Re: oj lubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:33
                nie pisz! bo ja też to lubię. hehehe
                • Gość: Schuja Re: oj lubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:34
                  Oczywiście piszę to z najwyższego szczytu Holandii.
                  • Gość: Schuja Re: oj lubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:34
                    A sam jestem w depresji
      • Gość: Schuja Wszystko było by dobrze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:23
        tylko ten Małysz za dobrze skacze. Kiedy on skończy karierę.
        • Gość: Schuja Re: Wszystko było by dobrze.... IP: *.cable.mindspring.com 29.11.05, 07:52
          > tylko ten Małysz za dobrze skacze. Kiedy on skończy karierę.

rozwijajac to moja mysl (tak, ja mysle ze mysle) - to rzeczywiscie mnie wpedza w
          depresje ze Malysz dalej mi podskakuje, a taki moj poprzedni king i kaiser
          Hannavald jest kurna w gorszej depresji niz ja.

A tak w ogole pozdrawiam siebie i gratuluje sobie poczucia humoru!
      • Gość: Schuja Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:32
        zmywak, zmywak, ponad wszystko
      • Gość: Schuja Schuja żądzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:35
        jajajaja
      • Gość: morfeusz Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.05, 18:40

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!
      • Gość: malyszonal Re: Małysz: Sukcesy muszą nadejść IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 21:01
        przecierz małysz wygra olimpiade sku..synu
        • Gość: 30miejscetoniegrze Małysz: Sukcesy muszą nadejść...NO I NADZESZŁY IP: *.chello.pl 12.01.06, 21:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka