Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

lech - ceramika

30.10.02, 20:26

kompromitacja do kwadratu. na legie nie przychodze mimo ze mam bilet kupiony.
    Obserwuj wątek
      • Gość: alanis Re: lech - ceramika IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 21:05
        warsau napisał:

>
        > kompromitacja do kwadratu. na legie nie przychodze mimo ze mam bilet kupiony.

FRAJER, PIKNIKOWIEC!!!
        • warsau Re: lech - ceramika 30.10.02, 21:09

to moj maly protescik. nie popieram tego dziadostwa.
          • Gość: Sergio smutek i nostalgia IP: *.echostar.pl / *.echostar.pl 30.10.02, 21:18
            piłkarze: bezsilność i profanacja barw Lecha
            kibice: smutek i nostalgia
            w sumie: kompromitacja
            --------------

nie będę więcej komentował tej kpiny
            mimo to na meczu z Legią będę... bo takie mam zasady, posiedzę i popatrzę... i
            wyjdę, po końcowym gwizdku... tyle mi zostało

acha, mam propozycję; "Lech niezwyciężony" niech na Legii nie puszczają, bo
            narazimy się na śmieszność (piszę poważnie)

• canemuto wstyd. 30.10.02, 21:35
            do alanisa - uspokoj sie.
            do warsaua - zmien podpis forumowy, bo wyglada to smiesznie.

co ciekawe - te dwa glosy sa pieknym przykladem tego, jakie dwie postawy
            panuja (zaczna panowac?) wsrod kibicow Lecha. numer 1 to slepy fanatyzm - co z
            tego ze graja zle? przeciez zaraz bedzie otworzony sklep z gadzetami, mamy
            (czy moze raczej mielismy) frekwencje, oprawa meczy ladna i wogole. komu
            potrzebne sa wyniki? na pewno jakos sie somo ulozy. a jak spadniemy (choc
            oczywiscie nie spadniemy, bo przeciez nazywamy sie LECH - NA KOLANA CHAMY!!!)
            to i tak bedzie wesolo. a jak sie komus nie podoba to niech spierdala i
            narzeka sobie z innymi piknikami.
            numer 2 to kibic z rodzaju "od sciany do sciany" ktory zachowuje sie niczym
            pijany na ulicy, "zataczajac" sie od zachwytow i piania bez opamietania (coz
            za zespol! co za trener! jaka gra!) do totalnej krytyki i dramatycznych
            deklaracji (co za beznadziejny trener! nie przyjde na nastepny mecz!). place,
            zadam, wymagam, oczekuje, chce, nalezy mi sie...

nie mam zamiaru wyrokowac czy to nasz cecha narodowa - mowie tutaj o wpadaniu
            ze skrajnosci w skrajnosc - na pewno jednak jest to przypadlosc wiekszosci
            kibicow Lecha, ktorzy albo zadaja od innych zamkniecia oczu i krzyczenia "alez
            pieknie! alez cudownie!" albo gdy tylko cos jest nie tak mowia "toniecie sami,
            chlopaki, bo ja wysiadam". i zaczyna mnie to irytowac poniewaz kazda
            umiarkowana postawa uwazana jest za brak jasnego pogladu (czyli de facto
            kolejnej skrajnosci) - bedac rownoczesnie wiernym ale i krytycznym kibicem
            mozna oberwac od obydwu stron. i obydwie opcje (tez mi opcje) sa siebie warte
            i doprowadza Lecha w to samo miejsce - nizej.

co do gry Lecha, to napisalem juz o niej kilka razy. i choc zapewne wprawie w
            oslupienie niejednego starego wyjadacza to jednak stwierdze - dla mnie
            najwazniejsza jest gra na boisku, nie doping, chorogiewki, baloniki, szarfy
            race, wulkany. bo to jest danie glowne i o to tutaj chodzi. i choc jestem i
            bede kibicem Lecha, choc bede chodzil na mecze to krew mnie zalewa. i
            stwierdzam - Lech w tej chwili gra do dupy i jest zalosny. WSTYD mi za nich i
            nawet 25 tys. kibicow i 100 tys. serpentyn na Legii tego nie zmieni. tak, jak
            nie zgadzalem sie z tymi, ktorzy spisywali tego czy owego na straty po jednym
            meczu, tak nagle nie stwierdze, ze po jednym meczu Lech zostal uleczony.

pozdro i DO ZOBACZENIA 3 LISTOPADA.
            • warsau Re: wstyd. 30.10.02, 21:49

canemuto, nie filozofuj za duzo. tu nie ma zadnej filozofii, tu jest zwykla
              praktyka. to widowisko jest tak beznadziejne, ktos musi to przerwac. ja nie
              zamierzam tego tolerowac, choc klub wsparlem poprzez zakup biletu.
              • canemuto czy... 30.10.02, 22:05
                ... komenda "nie filozofuj" probujesz mnie naklonic do tego, zebym nie myslal
                (czy to w zyciu czy piszac posty)? sorry - nie da sie zrobic. jak napisal
                sergio - "bo takie mam zasady". moje prawo.
                • warsau Re: czy... 30.10.02, 22:39
                  ja Tobie nie zakazuje myslenia. tylko chlop sobie, a baba sobie. Mozesz sie
                  rozpisywac o postawach kibicow, ja patrze na frekwencje i to jest dla mnie
                  sprawiedliwa ocena, a nie Twoje wywody kto co jak i za ile.
                  • canemuto prosba 30.10.02, 22:50
                    po raz pierwszy cos takiego zdarza mi sie na forum, ale... czy moglbys mi
                    wytlumaczyc o co ci chodzi, tzn. przetlumaczyc twoj post? bo nie za bardzo
                    wiem co mam ci odpowiedziec. a moze jednak sprobuje...

"Mozesz sie rozpisywac o postawach kibicow, ja patrze na frekwencje i to jest
                    dla mnie sprawiedliwa ocena, a nie Twoje wywody kto co jak i za ile."

dzieki ze moge. frekwencja jako sprawiedliwa ocena - ale czego? gry pilkarzy?
                    oki. ale nie o to mi chodzilo w moim poscie. tez krytycznie oceniam gre
                    Lechitow, zwracajac jedynie uwage na histeryczne postawy kibicow (jestes
                    niczym zywa ilustracja mojej hipotezy). jesli mozesz - bo domyslam sie, ze
                    odpowiesz na ten post - niech to bedzie odpowiedz na temat bo ta dyskusja
                    zaczyna sie robic nieco obok i nie czuje aby dzialo sie to z mojej winy.
                    • Gość: Goldi Re: prosba IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.10.02, 22:56
                      a ja ide na Legie, to bedzie dopiero kabaret ...
                    • Gość: Jakkk Re: prosba IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 01:10
                      Canemuto,jestem z toba! trzeba zmieniac nasza mentalnosc!Fakt,Lech gra
                      podle,ale to nie znaczy,ze my,prawdziwi kibice,go zostawimy!!!!!!Z kibicowaniem
                      musi byc tak,jak z przyjaciolmi.Do konca wierni!Klub nas potrzebuje wtedy gdy
                      idzie kiepsko!Zawodnicy to tylko ludzie,a nie biomaszyny.Oni teraz najbardziej
                      chca uslyszec slowa otuchy,a nie tylko krytyke i to niekonstruktywna...Ja sie
                      NIGDY nie zmienie-w moim sercu jest LECH i na dobre i na zle....
                      • misza01 skandal 31.10.02, 09:08
                        To co wczoraj widzieliśmy to jakiś teatr absurdu,żenady i nieporadności. Tak
                        żenująco grającego Lecha nie pamietam od czasów Pintera. To co wyczynia na
                        boisku Bosacki- zawodnik od zawsze w kręgu zainteresowań reprezentacji to
                        jakieś nieporozumienie. Popisy Bugaja, Reissa, Piskuły czy Miklosika wołają o
                        pomstę do nieba.
                        Wczoraj ci zawodnicy skompromitowali się nawet nie jako pierwszoligowcy, ale
                        jako zawodowi piłkarze zarabiający na życie grą w piłkę. Wczoraj zagrało 14
                        piłkarzy. Poza Tyrajem i Telichem, do których trudno mieć o cokolwiek pretensje
                        i Drajerem , który grał na tyle krótko i na takiej pozycji,że trudno go
                        oceniać, pozostała 11tka do natychmiastowego wypieprzenia z Lecha. Bezwarunkowo
                        i bezdyskusyjnie wylot na zbity pysk. Dość już tego. Słusznie napisała GW-
                        zakpiono z nas mości panowie. Dość, dość, po trzykroć dość tych szopek. Kibice
                        już nie są z tymi zawodnikami, są przeciwko nim, przeciwko kopaniu się po
                        głowie, przeciwko kpinie, przeciwko antyfutbolowi, nieporadności, człapaniu po
                        boisku. Cała marketingowa praca ostatnich dwóch lat została obrócona w niwecz
                        przez grupkę amatorów mieniących się być piłkarzami.
                        Natomiast jak pan Czesiu, który żali się w PS,że kibice nie znający się na
                        profesjonalnym futbolu, nie znający otoczki, ośmielają się krytykować jego i
                        piłkarzy, wpuszcza na boisko przy stanie 1:2 ze słabiuteńką ceramiką obrońcę za
                        pomocnika, to myślałem,że ktoś sobie jaja robi.
                        Prezes Majchrzak mówi o przewietrzeniu składu. Tu potrzebna jest rewolucja i
                        zamordyzm jakiego świat nie widział. Albo rybki albo akwarium. bawimy się w
                        profesjonalizm czy zgłaszamy zespół do Redbox Jako Liga na to pytanie niech
                        sobie odpowie zarząd Lecha.
                        Odrzucam wszelkie zarzuty,że znów kibice są winni, bo szydzą, bo złośliwi.
                        Ostatanie 10 min był doping na stojąco, ale to co wyczyniali ci pseudograjkowie
                        to jakieś nieporozumienie. Nie będę odsądał od czci i wiry tych, którzy mają
                        dość. Ja dalej będę pozwalał z siebie kpić tym pseudozawodowcom, bo Lech to coś
                        więcej niż oni. Ich nie będzie, nas nie będzie, a Lech bęzie istniał. Miłość
                        jest ślepa, tylko czemu to tak boli?
                        • Gość: Frytta Re: skandal IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 31.10.02, 09:37
                          Podpisuje się obiema łapami pod Twoim postem misza01
                          Pozdrawiam wszystkich fanów Leszka
                          ... a z Legią .. wygrają - zobaczycie !!
                          • Gość: salog Re: skandal IP: 62.233.246.* 31.10.02, 11:54
                            Z Legią to teraz możemy wygrac w hokeja na trawie - bo oni nie mają drużyny.
                            W niedzielę przyjdziemy obejrzeć bęcki. Trudno - pocieszam się - przyszłe zwycięstwa będą lepiej smakować.
                            • Gość: sowa Re: skandal IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 16:19
                              Cyrk sie zaczal od przyjscia pana P.Reissa.

Nie zdziwie sie kiedy zagra w meczu z Legia w wyjsciowej jedenastce.
                              Tak naprawde on ustala sklad.

:(((
                              • feelgood Re: skandal 31.10.02, 16:33
                                Gość portalu: sowa napisał(a):

> Cyrk sie zaczal od przyjscia pana P.Reissa.
                                >
                                > Nie zdziwie sie kiedy zagra w meczu z Legia w wyjsciowej jedenastce.
                                > Tak naprawde on ustala sklad.
                                >
                                > :(((

Nie no, niepotrzebnie puszczasz do nas oko.
                                Przecież my wiemy, że skład ustala kapitan Sowa na tropie.
                                Tak - naprawdę.

Ech, życie...
                        • jacniew Re: skandal 31.10.02, 17:58
                          qrna Misza lepiej bym tego nie ujął!
                          Apel (żądanie) do zarządu: My Kibice, jako 12ty zawodnik a jedyny grający w tym
                          sezonie na pierwszoligowym (a nawet lepszym ) poziomie w tej drużynie ,
                          domagamy się natychmiastowych wyjaśnień tego stanu rzeczy. Kto za to odpowiada
                          bo to co napisał misz (grają gorzej niż za Pintera) to święta prawda. Drużyny
                          która spadała do II ligi nie musieliśmy się tak wstydzić jak tej.
                          • Gość: Wernyhor cała nadzieja w giełdzie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 20:34
                            może Drzymała się zlituje i wykupi większość udziałów w Lechu
                            przeniesie swoich piłkarzy,przewietrzy w klubie i powróci do starego herbu

------

jest tylko jeden herb Lecha
                    • warsau Re: prosba 31.10.02, 22:05

zrozum to wprost: ty sobie oceniasz wg wlasnego kryterium kibicow kto lepszy
                      kto gorszy. rzeczywistosc jest ponad Toba tzn. frekwencja idzie w dol. Ktos tu
                      wspomnial ze kibice nie rozumieja, przeszkadzaja. Dla mnie to max rotfl. jesli
                      kibice przeszkadzaja to dla kogo jest to wszystko ?? kibice nie musza
                      przychodzic na stadion, a co z klubem wtedy bedzie to chyba wiadomo.
                      • canemuto Re: prosba 01.11.02, 03:02
                        > zrozum to wprost: ty sobie oceniasz wg wlasnego kryterium kibicow kto lepszy
                        > kto gorszy. rzeczywistosc jest ponad Toba tzn. frekwencja idzie w dol. Ktos
                        tu
                        > wspomnial ze kibice nie rozumieja, przeszkadzaja. Dla mnie to max rotfl.
                        jesli
                        > kibice przeszkadzaja to dla kogo jest to wszystko ?? kibice nie musza
                        > przychodzic na stadion, a co z klubem wtedy bedzie to chyba wiadomo.

piszesz do siebie. zycze milej zabawy. papa.
      • Gość: OLEK K. Re: lech - ceramika IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 21:33
        warsau napisał:

>
        > kompromitacja do kwadratu. na legie nie przychodze mimo ze mam bilet kupiony.
        Oto typowy kibic sukcesu.Stanowczo mówie takim NIE!!!!!!!
        • warsau Re: lech - ceramika 31.10.02, 22:06

misiu przyzwoitosci troch, gramy w 1 lidze a nie 4. dziadostwa nie popieram.
          finito w tym temacie.
          • Gość: ky-mani Re: lech - ceramika IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 23:34
            warsau napisał:

> dziadostwa nie popieram.
            > finito w tym temacie.

i nawzajem. jak finito to finito.
      • Gość: kolej Re: lech - ceramika IP: *.stacje.agora.pl 01.11.02, 13:09
        Canemuto - toś mi brat!!! Np. za to stwierdzenie:
        „bedac rownoczesnie wiernym ale i krytycznym kibicem mozna oberwac od obydwu
        stron. i obydwie opcje (tez mi opcje) sa siebie warte i doprowadza Lecha w to
        samo miejsce - nizej.”
        Też idę na Lecha i to z rodziną. Ale powiedzcie mi - jak ja mam w obecnej
        sytuacji wpajać miłość do ukochanej drużyny 5-letniemu synowi??? Takie dzieci
        dużo już kumają, ale nie mają jeszcze wpojonej „miłości do barw”. Mają
        wrażliwość dla pięknej gry, bramek, wyników... I mój dramat polega na tym, że
        wezmę szczona na mecz, a ze względów wychowawczych skutek (OBY NIE!!!) będzie
        odwrotny - dlaczego mały ma kibicować drużynie, która nie walczy, nie strzela
        bramek itepede....??? Wierzcie mi, to jest dla mnie dramat. Tym bardziej że
        moje dziecko ma warunki, by kibicować co najmniej dwóm innym klubom, nie mówic
        o Canale, gdzie widzi jeszcze parę dobrze grających.
        Ale w niedzielę na mecz idę - trochę tak jak pierwsi chrzescijanie na arenę -
        bez wiary w cud, z poczuciem, że trzeba dać świadectwo.
        kolej
        PS A to mój prywatny cytat tygodnia: My Kibice, jako 12ty zawodnik a jedyny
        grający w tym sezonie na pierwszoligowym (a nawet lepszym ) poziomie w tej
        drużynie... Jacniew, brawo!

• canemuto umiarkowany? 01.11.02, 14:53
          kiedys sam apelowalem o unikanie przerostu formy nad trescia - zatem w skrocie:
          - jesli ktos z "radykalow" po przeczytaniu postu koleja nie skumal jeszcze
          dlaczego ignorowanie tego co dzieje sie z Lechem to samobojstwo, to ja sie
          poddaje. ultrasowanie nie zastapi gry w pilke.
          - kibice oczywiscie nie sa winni temu, co sie dzieje (np. krytykujac w
          oczywisty sposob skandaliczna sytuacje w klubie) ale byloby milo, gdyby osoby
          mieniace sie jeszcze niedawno fanatycznymi kibicami Lecha nie wypinali sie
          teraz na niego; no bo biznes moze byc tylko na linii widz-klub (i
          zniecierpliwienie tych absolutnie rozumiem i NIE POTEPIAM), ale nie kibic-
          klub. aha - odezwa jacniewa to majstersztyk - BRAVO!!!
          - nie cudu, a radykalnych i systematycznych dzialan trzeba Lechowi; cud
          starczy moze na Legie a ja chce zeby Lech byl kiedys silnym klubem. teksty z
          serii "byle pokonali legie i wszystko im zapomnimy" uwazam za samoboje
          (rozumiem wymowe tego oczekiwania na cud i dawania swiadectwa kolej:)

pozdro i do zobaczenia 3 listopada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka