Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ludzie honoru

04.11.02, 08:06
    walczyli jak nigdy, zremisowali jak zawsze.

Tak bym to podsumował. Obstawiłem przed meczem 1:0 dla naszych i niedługo bym
    się nie pomylił. Na pewno brawa za walkę i zaangażowanie. Oczywiście można
    się zastanawiać co robi składzie I zespołu zawodnik , który ma średnio jedno
    sensowne podanie na 150 min, napastnik, który w kolejnym ligowym meczu nie
    oddaje nawet jednego (sic!) strzału na bramkę, i "jednoręki bandyta", któremu
    nawet biegać się specjalnie nie chce. Można, ale po co? Należy wierzyć,że to
    my się nie znamy, a trener tak i wszystkim zależy na utrzymaniu Lecha w lidze
    (dobre- dwa miechy temu się wszyscy zastanawiali czy stać nas na 6 miejsce
    czy "tylko" na ósme).
    Trzeba pochwalić chłopków za walkę, bo uratowali twarz. Wyróżniłbym Madeja i
    Ślusarskiego, bo ambicją i wybieganiem (jedyni w miarę sensowni "biegowo"
    zawodnicy) mogli zaimponować. Poza tym Legia zagrała chyba najsłabszy po
    Pogoni mecz w lidze, ale to jej problem nie nasz. Poza tym nic się nie
    zmienia. jesteśmy przedostatni i musimy myśleć o nowej drużynie na wiosnę.
    Dobrze,że po apelach w prasie i nie tylko jakich nie powtydziliby się
    najwięksi mówcy, po odsądzeniu od czci i wiary, posądzeniu o tchórzostwo,
    brak honoru, ambicji i przyzwoitośc piłkarze Lecha uratowali twarz,
    pokazali,że są zawodowcami. Na uwagę zasługuje również to co podkreśliła GW-
    Jakołcewicz po fatalnie rozegranych taktycznie meczach z Ceramiką i
    Groclinem, dziś do końca walczył o zwycięstwo. I za to szacunek. Jeśli zespół
    będzie grał przynajmniej w granicach przyzwoitości, to nie będzie musiał
    wywalać komputera z biura.. Pytanie co dalej? czy musimy co tydzień grać z
    Legią,żeby piłkarze Lecha udowadniali,że jednak są zawodowcami?
    Obserwuj wątek
      • Gość: salog Re: Ludzie honoru IP: 62.233.246.* 04.11.02, 11:12
        Misza Skarbie Mój Kochany,

zostaw Golinę, bo on akurat wczoraj grał naprawdę dobre "zawody" (A. Strejlau) i mocno zastanawiam się nad reaktywowaniem jego fan clubu.

Dziękuję piłkarzom za walkę, choć oczywiście rodzi się pytanie dlaczego dopiero teraz?

Teraz chciałbym postawić kilka pytań:
        1. Czy tylko mi się wydawało, że zostaliśmy wykartkowani przed Szczecinem? Małek - Werner Śląsk ponad podziałąmi...
        2. Na jakiej podstawie dziennikarz Adam Godlewski przyznaje wyższą notę Reissowi niż Ślusarskiemu?
        3. Dlaczego gra Zenek?

Pozdrawiam
        • feelgood Re: Ludzie honoru 04.11.02, 11:36
          Ad.1 - to rzeczywiście ciekawe. Nie widziałem sytuacji, po której kartkę dostał
          Goliński, ale z mojego miejsca na trybunie - kartka dla Madeja mocno wątpliwa.
          Obejrzę sobie jeszcze dziś mecz w telewizorni, ale - coś brzydko to pachnie.

Pzdr.
          • misza01 Re: Ludzie honoru 04.11.02, 12:29
            Ad 1 tak zostaliśmy wykartkowani. Ale Łukasza trza oszczędzać, bo ten chlopak
            to "żywe srebro", więc nie można go eksploatować nad miarę. Musimy się nauczyć
            grać bez niego. mam nadzieję,że Śledziom to nie pomoże, bo Lech udowodni,że
            walczyć umie nie tylko z Legią ( i czereś będzie dobrze spał i szyjka go nie
            zaboli:))

Pozostałe pytania- moja odpowiedź to ten fragment o wierze w to, iz trener wie
            lepiej niż my. A dziennikarz?- Może to jakaś rodzina czy jak?
            • Gość: salog Re: Ludzie honoru IP: 62.233.246.* 04.11.02, 12:52
              Godlewski siostrą Reissa!
        • franekkk Re: Ludzie honoru 04.11.02, 14:15

wiecie co - podróże kształcą
          dwa razy siedziałem incognito u was na lech-pogoń z kumplem (reprezentacja się
          nie liczy:))
          i już na wstępie komentarze siedzących na około:
          i znowu sędzia do de i znowu chce nas wykartkować i znowu liniowy będzie
          pokazywał po swojemu
          każdy mimo najszczerszych chęci będzie stronniczy mobec swoich
          dlatego nie można sądzić we własnej sprawie
          to było ad 1
          stronniczo pozwalam sobie wyrazić nadzieję że za tydzień będziecie w złych
          humorach
          :)))
        • jacniew Re: Ludzie honoru 05.11.02, 08:35
          > zostaw Golinę, bo on akurat wczoraj grał naprawdę dobre "zawody" (A.
          Strejlau)

Tutaj się zgadzam. Chociaż sam niedawno krzyczałem "Golina do rezerw" to nie
          sposób zauważyć że chłopak się wziął do roboty.

> 3. Dlaczego gra Zenek?

Co niby robi???? Gra???
          ;-)
      • warsau Re: Ludzie honoru 04.11.02, 21:35

co to znaczy nowa druzyna? obawiam sie ze to bardzo zle podejscie. ja chce aby
        gral zespol,a nie druzyna zlozona z poszczegolnych zawodnikow. zespolu nie
        buduje sie w przeciagu 3 miesiecy przy fali krytyki o wysokosci tsunami. daj
        misza szanse tym graczom i nowemu trenerowi. koncepcja "zawodnikowa" sie
        spalila: wczesniej legia, groclin, radomsko i teraz lech. Lechowi potrzebny
        jest zespol. Oczywiscie, naleza sie kolejne wzmocnienia, ale bez rewolucji.
        najbardziej oczywista jest zmiana na pozycji srodkowego pomocnika, bo tu
        najprawdopobniej nic sie zmieni bez zmiany osoby.
        • Gość: kolej Re: Ludzie honoru IP: *.stacje.agora.pl 04.11.02, 23:27
          wnioski dla mnie są dwa:
          1. Piłkarze zagrali jeden z lepszych meczów tej jesieni (obok KSZO, Odry,
          Widzewa...) - co nie znaczy że dobry. Brawa za zaciętość, walkę, niemal
          bezbłędną grę w obronie. Nagana za szybość i kondycję (gdzie ten Jakołcewicz ma
          oczy, mówiąc że było z tym lepiej - Piskuła, Golina i Remień słaniali się już
          po 35 minutach), brak skuteczności i rozgrywanie - choć z tym ostatnim było
          nieco lepiej.
          2. Ten remis może chłopcom dodać trochę skrzydeł - może zdobędą w dwóch
          najbliższych meczach 4 albo choć 3 punkty i będziemy szli na zimę w trochę
          lepszych humorach... Ale ten mecz niczego nie rozwiązał - wiosna będzie
          baaardzo gorąca i oby nie skończyła się dla nas już np. w kwietniu ;-((((
          Ten zespół się nie utrzyma i trzeba zimą zbudować nowy, niekoniecznie
          zmieniając pół drużyny (zgadzam się z Warsauem), ale 2-3wzmocnienia zwłaszcza w
          II linii są konieczne. No i gość, który to poukłada...
          W górę serca
        • misza01 Re: Ludzie honoru 05.11.02, 07:58
          wiesz warsau- po tym meczu uwierzyłem znowu,że dla tych ludzi gra w Lechu, w
          Poznaniu, przy najlepszej publice w kraju coś jednak znaczy. Większość z nich
          na pewno udowodniła,że są w grupie "rokujących nadzieję", a większości nie
          ambicji, chęci czy odwagi a po prostu sił brakuje. Być może pod wodzą tego
          magicznego "nowego trenera" i po przepracowaniu tej czarodziejskiej zimy z
          większości z nich coś jeszcze będzie. Natomiast na pewno potrzebujemy czterech
          conajmniej wzmocnień (tylko czterech przy ślepej wierze w to,że magiczny nowy
          coach przypomni Reissowi,że był kiedyś jednym z najlepszych piłkarzy naszej
          ligi)+ dwóch -trzech piłkarzy "na ławę".Napastnika (dwóch?), dwóch pomocników-
          lewego i środkowego oraz lewego obrońcę.Niekoniecznie muszą to być wszyscy
          spoza Lecha (np Drajer mógłby na lewej stronie zastąpić Krygera?Telich zagrać
          na lewej pomocy?Nawrocik na ławę na razie jako joker, a później do I składu?) Z
          kilkoma zawodnikami trzeba się pożegnać, a to oznacza już,że będzie to nowa
          drużyna. czy to rewolucja? jak zwał tak zwał.
          • warsau Re: Ludzie honoru 05.11.02, 19:52

to oznacza ni mniej ni wiecej 2, 3 zawodnikow spoza Lecha. Rozpadla sie
            praktycznie Polonia ( bo w ciagu najblizszych paru miesiecy nikt nie kupi
            stadionu), Widzew ledwo dyszy ( mimo ukladow z Millerem). Bedzie w czym
            przebierac, zwlaszcza ze pewnie czekaja zawodnicy z 3,4, 5 ligii. Miejmy dobre
            oko i nie dajmy sie oszukac.
      • jacniew Re: Ludzie honoru 05.11.02, 08:41
        Zgoda co do Goliny i Madeja. Zwłaszcza ten drugi, jako jedyny chyba piłkarz w
        tym sezonie nie zawodzi. Do piachu z Zenkiem - na tle lepszego przeciwnika
        dopiero było widać, że I liga to za wysokie już progi (na razie przynajmniej
        jeśli sobie nie przypomni jak się gra)
        Dobry tym razem występ obrony chociaż napastnicy Legii nie byli tego dnia jakoś
        tak groźni jak zazwyczaj , ale to ich problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka