Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nurowski: krew mnie zalewa

IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.02.06, 22:51
    BALWANY...
    Obserwuj wątek
      • Gość: sponsor PKOL od logistyki i tworzenia dobrej atmosfery???? IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 22:56
        wynocha!!!
        albo zmieńcie nazwę i niech o was (bez "W") nikt nie słyszy...
        • Gość: kaaz Re: PKOL od logistyki i tworzenia dobrej atmosfer IP: 217.17.38.* 19.02.06, 23:04
          matolku, taka debilna ustawa jest wiec nie bronchaj sie
          • Gość: klaun szyderca HAHA KAWALARZ Z TEGO KORZENIA IP: *.gl.digi.pl 19.02.06, 23:56
            normalnie boki zrywac. ciekawe czy bedzie cieciowi tak wesolo jak nie uda mu
            sie wynegocjowac MŚ w tvp...
            • Gość: tekameka a mi wcale nie do śmiechu IP: *.koba.pl / *.koba.pl 20.02.06, 08:27
              sport zimowy leży w gruzach - PZN rozłożył dorobek ostatnich lat (co prawda
              niewielki, ale zawsze)
          • Gość: sponsor sam jesteś "matołkiem" IP: 217.168.133.* 20.02.06, 11:43
            po pierwsze, sam przeczytaj Ustawę.

po drugie, zastanów się trochę,
            czy w wypowiedziach Prezesa nie widać
            szans na dodatkowe działania.

po trzecie, ludzie z branży się znają.
            zawsze można coś zainicjować,
            a nie tylko biadolić.

po czwarte, jeśli w pkolu nic nie mogą,
            to niech nie biorą za to pieniędzy.

po piąte, pkol sam mąci, irytując się występami
            zawodników, ale to już temat na inną opowieść.
          • Gość: sponsor jeszcze do kaaza IP: 217.168.133.* 20.02.06, 11:56
            wejdź sobie na stronę http:/www.olimpijski.pl
            (btw. nie znajdziesz go tak łatwo w wyszukiwarkach na hasło
            "PKOL")
            i poczytaj sobie, jak PKOL ustawowo dba o atmosferę!
            jakie mamy tytuły???
            - Małysz: ''Skończę karierę''
            - Zygmunt: ''Nie zauważacie sukcesów''
            - Dzień polski w Turynie (wszedobylska Szewińska)
            - Sikora: Myślałem, że nie zdążę na start
            - Gwizdoń minęła trema, Pałkę pokonał śnieg
            itd.

albo zagłosuj w sondzie:
            "ANKIETA OLIMPIJSKA: Kto z reprezentantów Polski może zdobyć medal na
            igrzyskach w Turynie?"
            - Adam Małysz
            - Justyna Kowalczyk
            - Tomasz Sikora
            - Najwyżej ktoś może być czwarty
            - Nie zdobędziemy żadnego medalu
            • Gość: chris*** na drzewo z taka reprezentacja! IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 20.02.06, 17:35
              tak jest sponsor! kto placi za ta gowniana reprezentacje, za ich wyszkolenie,
              pobyt na olimpiadzie. co za badziewie! 40 mln ludzi w kraju i nikt nie potafi
              zdobyc medalu!
        • as75 FAJNY TEN PREZIO - DAJCIE CHOC FOTKE 20.02.06, 20:53
      • Gość: znawca Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:00
        zdobędziemy złoto w hokeju.
        • Gość: ble Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:56
          chyba na trawie
      • Gość: lukas Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.asta-net.com.pl 19.02.06, 23:13
        dlaczego dopiero teraz! za co się brało pieniądze przez 4 lata?
        • Gość: wilq Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 06:54
          tworzyli atmosferę
      • Gość: kibic Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: 193.110.228.* 19.02.06, 23:20
        Działacze !!!!! Szkoda gadać!!!
      • Gość: Jojo Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.ip.fastwebnet.it 20.02.06, 00:14
        Ale jaja, ci faceci z centrali to chyba jako jedyni w Rzeczypospolitej Polskiej
        spodziewali sie medali. Ja myslalem, ze zalozenia to byly takie: jedziem, robim
        tlo dla innych i wracamy do ojczyzny zbierac laury za pokazanie swiatu,ze
        jestesmy dumni i wcale nas nie obchodza te ich medale. I tak jestesmy lepsi,
        choc nikt tego nie moze dostrzec. Ale jak zorganizujemy olimpiade u siebie to
        im wszystkim pokazemy.O!....
      • Gość: Jojo Re: Nurowski: krew mnie zalewa - dopiero teraz? IP: *.ip.fastwebnet.it 20.02.06, 00:15
        Ale jaja, ci faceci z centrali to chyba jako jedyni w Rzeczypospolitej Polskiej
        spodziewali sie medali. Ja myslalem, ze zalozenia to byly takie: jedziem, robim
        tlo dla innych i wracamy do ojczyzny zbierac laury za pokazanie swiatu,ze
        jestesmy dumni i wcale nas nie obchodza te ich medale. I tak jestesmy lepsi,
        choc nikt tego nie moze dostrzec. Ale jak zorganizujemy olimpiade u siebie to
        im wszystkim pokazemy.O!....
      • Gość: JERZY Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:21
        qrwa! Panie Nurowski, pan dzialal jak szef propagandy przy KWPZPR i to Pana
        niestety dyskwalifikuje na cale zycie. Nie glosowalem na PIS ale widze ze oni
        maja racje. Tu sie okopali tacy kolesie, ktorzy powinni siedziec zamknieci w
        szopie i teraz rwa sie do wszelkich koryt!! Jakie ten czlowiek ma prawo do
        piastowania tej funkcji, nie wystarcza mu komuszy Elektrim?? Won!!!
      • elfhelm Czym mam uznać, że Polska odniosła sukces? 20.02.06, 00:29
      • Gość: yello Nurowski do dymisji kupa dziadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 01:12
        spieprzyli Ateny teraz kompromitacja w turynie a oni chacha jest nienajgorzej ,
        pojechało aż tylu łamagów sportowców żeby mogła się załapać odpowiednia liczba
        działaczy , w tym biskup.
        • ph29 Re: Nurowski do dymisji kupa dziadow 20.02.06, 07:26
          Jaka, do licha ciężkiego, kompromitacja?

O ile występ w Atenach był absolutnie poniżej oczekiwań, o tyle ten w Turynie
          jest, niestety, z oczekiwaniami zgodny. I, jak słusznie mówi prezes, na
          poziomie ostatnich występów (z wyjątkiem SLC, gdzie wynik robiła indywidualność
          Małysza). Co to, obudziliście się nagle i uświadomiliście sobie, że nasza
          pozycja w sportach zimowych jest jaka jest?
      • Gość: Jarooo Następna olimpiada tylko w TVtrwam (w głupocie) IP: *.spray.net.pl 20.02.06, 01:15
      • ambl Re: Nurowski: krew mnie zalewa 20.02.06, 09:06
        co oni tu pieprzą?Przecież to jest dno.Takie potegi w sportach zimowych jak
        W.Brytania i Australia mają medale a my co?Mam wrażenie że ta olimpiada jest dla
        działaczy a nie dla sportowców.
        • Gość: Lilia Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: 158.75.4.* 20.02.06, 09:09
          Ale za to w siedzibie PKOl (tej nowej, ladnej) mozesz sobie zasymulowac
          zwyciestwo na olimpiadzie. I o to chodzi!!!
        • Gość: mk Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:14
          Estonia 3 złota, Poska 0,
          Estonia 1 300 ooo, Polska prawie 40 mln. mieszkańców.
      • Gość: sss KLIMEK MURAŃKA NOWYM PREZESEM PZN !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:35
      • Gość: pemat prezesie Nurowski IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:36
        spieprzaj dziadu!!!
        • Gość: e a dzisiaj... IP: *.it-net.pl 20.02.06, 11:46
          a dzisiaj juz słyszłaem ,ze moze za 4 lata hokeistów uda lepiej sie przygotować ;)

nie moge sie doczekac podsumowania igrzysk, padna tezy :
          1.że nie mamy infrastruktury i trzeba w ta infrastrukture inwestować
          2.że trzeba wykształcić system szkolenia młodzieży juz od najmłodszych lat
          3. ze trzeba wziąc sie do solidnej rzetelnej roboty ;)i za 4 lata ne pewno beda
          wyniki
      • Gość: ryzyk fizyk Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:17
        niech ktoś zadzwoni na 999
      • toja3003 Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesięciu 20.02.06, 13:41
        Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesięciu sportowców i drugie tyle
        tzw. „działaczy”?
        Fajną wycieczkę sobie za nasze podatnicze pieniądze zafundowali. A w domu
        siedzieć i patrzeć w telewizor jak inni wygrywają!

Taka Estonia – państewko wielkości Warszawy – ma 3 złote medale, z Australii,
        jedynego kontynentu na Ziemii bez śniegu, też ktoś przyjechał i wziął medal.
        Holandia jest 3 razy mniejsza od Polski i praktycznie nie wie co to zima a
        najwyższy szczyt ma u nich minus 2 metry i został usypany łopatami ale też mają
        medale.

A my co? Tylko wstyd z tymi orłami na piersiach się pokazywać, bo się z nas
        zagraniczne telewizje tylko nabijają. I szkoda mi tych naszych reklamowych
        sponsorów. Jak ktoś się reklamuje polską reprezentacją olimpijską to wolę jego
        produktów nie kupować – pewnie też takie kiepskie jak nasi „sportowcy”.

• Gość: guillermo Re: Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesi IP: *.chello.pl 20.02.06, 14:14
          Podstawowy błąd Nurowskiego i jemu podobnych to zwalanie wszystko na presję, brak formy, trenerów, pogodę, dziurę ozonową, epidemię w płn. Osetii, chorobę teściowej etc etc. Nam brakuje przede wszystkim INFRASTRUKTURY i KASY. Bez tego nie zdobędziemy żadnego medalu. W samym Calgary jest 300 lodowisk, tyle nie mam w całej Polsce! W Polsce jest ponoć 3 mln narciarzy, nie wiem czy Estonia ma tyle mieszkańców. PKOL wydał "aż" 30 mln zł na kadrę... Holandia wydała tyle na reprezentację... panczenistów. A jak wam się wydaje dlaczego reprezentacja Czech, która dysponuje podobnymi środkami ma tak silną reprezentację w hokeju? W każdej mieścinie, wiosce jest przynajmniej jedno lodowisko. Krew mnie zalewa jak słyszę, że w Polsce nie potrzebujemy stadionu, a rząd przeznacza 20 mln zł na świątynię Próżności i Hipokryzji. Po mimo tego, że mój komentarz wydaje się być pesymistyczny mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni. Bo nic tak dobrze nie wpływa na samopoczucie jak sukcesy.
          • halfoat Re: Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesi 20.02.06, 14:21
            za to jakie chody będziemy mieli w niebie jak zbudujemy tą świątynię
          • toja3003 zgadza się, ta kasa tego NKOL-u powinna 20.02.06, 16:14
            pójść na lodowiska a nie na wycieczkę dla tzw. sportowców
            i tzw. działaczy.
        • bazyliszek4 Re: Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesi 20.02.06, 17:09
          toja3003 napisała:

> Po co w ogóle nasi tam pojechali? Kilkudziesięciu sportowców i drugie tyle
          > tzw. „działaczy”?

bzdura. w polskiej ekipie ponad połowa ludzi to sportowcy, którym zresztą nie
          zapewnia się od lat odpowiedniej ilości lekarzy, masażystów, "smarowaczy" etc.
          działaczy to tam nie jest wcale dużo, ale łatwiej to pisać niż zastanowić się
          nad realnymi przyczynami takich a nie innych wyników...

> Fajną wycieczkę sobie za nasze podatnicze pieniądze zafundowali. A w domu
          > siedzieć i patrzeć w telewizor jak inni wygrywają!

przeciętny polski podatnik wydał w ciągu ostatnich 4 lat 1 złotówkę (25 groszy
          rocznie) na przygotowania wszystkich polskich olimpijczyków do IO w Turynie.
          wydajemy śmieszne pieniądze, kilkadzisiąt razy mniejsze niż inni, to mamy i
          odpowiednie wyniki.

> Taka Estonia – państewko wielkości Warszawy – ma 3 złote medale

Estonia ma fantastyczny ośrodek w Otepaeae, na którego wybudowanie i utrzymanie
          wydała kupę pieniędzy (jednym z motorów tych działań był papa Smigun). Estonia
          zapewnia swoim biegaczom znakomite warunki, więc taki Veerpalu mógł
          przeprowadzić się z rodziną do Otepaeae i nie musi ciągle wyjeżdżać za granicę
          by potrenować. Estonia wydaje pieniadze i sprowadza trenerów z Norwegii etc.
          na marginiesie, ciekawostka - Estonia oprócz Smigun, Veerpalu i Mae wysłała na
          IO około 20 sportowców i większość z nich wypada o wiele gorzej od tak
          wyśmiewanych Polaków. np. sztafeta kobiet, bez Smigun, zajęła ostatnie miejsce.
          ciekawe czy tam też mają takich "kibiców" frustratów, którzy piszą w necie "po
          co ich wysyłano na wycieczkę za nasze pieniądze"...
          • flamengista i wydałem o złotówkę za dużo;) 20.02.06, 18:41
            Co mnie obchodzi, ile per capita wyniósł nasz wkład w przygotowanie
            olimpijczyków? 30 mln zł to całkiem przywoita kwota, za nią można spokojnie
            finansować z 30 małych klubów, szkolących amatorsko młodzież. A nie
            pseudo-profesjonalistów, którzy nigdy medali nie zdobędą.

To nie tylko kwestia braku pieniędzy. To absolutny brak mentalności do
            zwyciężania. Kowalczyk przeraziła się medalowej szansy. Nawet Małysz spalił sie
            psychicznie. Sikora w decydujacych momentach pudłuje. Pałka zachwycona, choć
            powinna żałować straconego medalu.

Jesteśmy mistrzami 4,5,6 i 7-mych miejsc. Mało tego - media przedstawiaja to
            jako sukces! Z takim podejściem wogóle medali nie będzie. Trzeba sobie jasno
            powiedzieć - po raz kolejny nasi dali w d..., zawiedli na całej linii.

Tyle, że ja już przed olimpiadą wiedziałem co się święci i wogóle naszych
            nieduaczników nie oglądałem. Oszczędzałem nerwy:)
            • bazyliszek4 ojej... 21.02.06, 01:16
              flamengista napisał:

> Co mnie obchodzi, ile per capita wyniósł nasz wkład w przygotowanie
              > olimpijczyków?

a powinno. bo skoro płacisz gó..ane pieniądze to masz gó..ane wyniki. to tak
              jakby dać człowiekowi pałkę, wysłac go na wojnę przeciw uzbrojonym żołnierzom i
              mieć pretensje, że ich nie pokonał. łatwo siedzieć w fotelu i zarzucać
              innym "brak mentalności do zwyciężania". tylko, że taka mentalność bierze się z
              wypracowanej przez lata klasy i formy, do których osiągnięcia trzeba czegoś
              więcej niż 25 groszy rocznie z twojej kieszeni. w innym przypadku zapewnianie
              o "walce na całego" jest zwykłą fanfaronadą w stylu piłkarzy Wisły
              zapewniających przed meczem z Realem, że "będą walczyć"...

Kowalczyk nie porzestraszyła się medalu, ona akurat poszła na całość. a co do
              szansy medalowej, to chyba tylko w Polsce mamy tak durnych kibiców, którzy od
              zawodniczki, która raz w życiu stała na podium PŚ (co już czyni z niej, wraz z
              8 miejscem z igrzysk, najlepsza polską biegaczkę w historii) oczekują medalu, a
              potem gnoją ją z wdziękiem. ciekawe czy np. w Finlandii kibice wypisują takie
              bzdury o Manninenie czy Ahonenie? albo Czesi o Jandzie?
              Małysz spalił się psychicznie? sugerujesz, że był w świetnej formie i nie
              wytrzymał napięcia? no, no...
              Pałka powinna żałować straconego medalu? przecież osiągnęła najlepszy wynik w
              życiu (gdyby tacy jak ty decydowali Pałka w ogóle nie pojechałaby do Turynu), a
              jej szanse na medal, przy tym poziomie szkolenia biegowego w Polsce były
              zerowe. nie dlatego, że dziewczyna "nie umie walczyć", ale dlatego, że przez
              ostatnie 4 lata trenowała w warunkach gorszych niż rezerwowa kadra juniorów
              niemieckich. właśnie dlatego, że płacimy 25 groszy rocznie. i to bynajmniej nie
              na tych czterdziestu paru sportowców, ale na wszystkie sporty zimowe, bo oprócz
              tego dostają oni grosze.
              30 mln zł to przyzwoita kwota? w Warszawie więcej wydaje się w ciągu roku na
              ZOO i ogród botaniczny, niż w skali całego kraju na czteroletnie przygotowania.
              pomysły zabrania tych głodowych pieniedzy są dosyć oryginalne, na miarę
              pomysłów premiera Pawlaka, który postanowił jeździć polonezem. ciekawe, że w
              żadnym innym kraju nie planuje się takich kroków, nawet Węgrzy czy Rumuni
              uznali jednak, że warto trochę pieniędzy przeznaczyć na narciarzy i łyżwiarzy?

a co do "amatorskiego szkolenia młodzieży" (ciekawe co znaczy szkolić
              amatorsko?), to myślisz, że 7 mln złotych rocznie wydanych na sport dzieci czy
              młodzieży rozwiąże jakikolwiek problem w skali chociażby jednego województwa?!
              stary - w Warszawie miasto wydaje rocznie ponad 100 mln na kulturę fizyczną,
              więc zastanów się o jakich pieniądzach mówimy.
              zabierając te pieniądze narciarzom i łyżwiarzom zabijemy polskie sporty zimowe.
              za cenę iluzji "amatorskiego szkolenia dzieci"...
          • toja3003 jasne, wysłać naszych jeszcze na mistrzostwa 21.02.06, 10:03
            krykieta do Pakistanu albo na polo do Argentyny.
            Nie widzisz, że nasi są kiepscy w zimie?
            "Nie potrafisz nie pchaj się na afisz".
            Pytam jeszcze raz - po co tam jadą?
            Na wycieczkę? Trening?
      • grba Gdybym ja miał takie wyniki w pracy... 20.02.06, 17:09
      • morfeusz_1 Re: Nurowski: krew mnie zalewa 20.02.06, 17:19

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Roooooooooooooooobert Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!
        • dennis26 Re: Nurowski: krew mnie zalewa 20.02.06, 17:42
          morfi przerzuciłes sie na Roberta?:D
      • slayer_fan Tylko 6 medali w ciągu całej historii zimowych 20.02.06, 18:30
        igrzysk.

To obraz nędzy i rozpaczy polskich sportów zimowych nie tylko w obecnych czasach.
      • flamengista Postawa Coubertowska maksymą całej naszej ekipy 20.02.06, 18:31
        i to jest właśnie problem, bo tak jest od jakiś dwudziestu lat. Odkąd sięgam
        pamiecią, olimpiada zimowa była dla naszych sportowców ciekawą wycieczką
        krajoznawczą i przygodą życia.

W żadnym wypadku imprezą, na której walczy się o medale. O nie "otarło się" z
        5-6 sportowców w ciągu tych 20 lat - Filipowski, Bachleda, Marczułaitis, Pałka.
        Małysz na zeszłej olimpiadzie był chlubnym wyjątkiem, teraz wszystko wróciło do
        "normy".

Piszę to z cudzysłowiem, bo nie jest normalne że sportowcy z 40-milionowego,
        dość zamożnego narodu, z kraju gdzie mamy ostrą zimę i spore góry nie mają
        żadnych sportowych ambicji. Jeśli Kowalczyk satysfakcjonuje 7 miejsce zamiast
        pierwszego, Mateję sam wyjazd na olimpiadę etc., to po co wogóle jadą?

"Ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma" - świetnie, ale za tą
        zabawę ktoś płaci. Dokładniej - płacimy my wszyscy. A ja wolałbym, żeby te
        pieniądze przeznaczyć na szkolenie sportowe młodzieży - to przyniesie wymierne
        korzyści. Może sportowcy-amatorzy medali nie zdobędą, ale per saldo
        społeczeństwo będzie zdrowsze. A za wycieczki krajoznawcze niech płacą
        sportowcy, nie podatnicy.

A postawa Coubertowska to dobra jest dla sportowców z tak egzotycznych na
        zimowej olimpiadzie nacji jak Senegal, Nigeria czy Brazylia. Najśmieszniejsze
        jest to, że nawet na tej imprezie przegraliśmy z Canarinhos - Michał Kałwa był w
        zjeździe gorszy od rodowitego mieszkańca Rio de Janeiro. Brawo! Tak trzymać:)
        • ph29 Re: Postawa Coubertowska maksymą całej naszej eki 21.02.06, 08:04
          W żadnym wypadku imprezą, na której walczy się o medale. O nie "otarło się" z
          > 5-6 sportowców w ciągu tych 20 lat - Filipowski, Bachleda, Marczułaitis,
          Pałka.

Bez przesady. Z tej całej czwórki realne szanse medalowe miała tylko
          Marczułajtis w Nagano.

>Jeśli Kowalczyk satysfakcjonuje 7 miejsce zamiast
          > pierwszego,

Czyli rozumiem, że polscy piłkarze jadąc do Niemiec powinni twierdzić, że
          satysfakcjonuje ich tylko złoty medal, a jeśli odpadną w ćwierćfinale, to
          powiesz, że "pojechali na wycieczkę krajoznawczą"?
          Myślę, że Kowalczyk zna możliwości swoje i rywalek lepiej niż tacy kibice, co
          sportami zimowymi interesują się raz na cztery lata i wtedy się bardzo dziwią,
          że nasi są od rywali słabsi.
          • flamengista e tam... 21.02.06, 10:54
            1. Filipowski był piąty, stracił medal przez kretyński kostium (niestety
            wrażenia artystyczne są w figurowym łyżwiarstwie bardzo ważne).
            2. Bachleda w kombinacji po pierwszej konkurencji był na 3 miejscu.
            3. Marczułaitis awansowała do półfinału, by dwukrotne zmarnować szansę na medal.

Co do Mudialu - mylisz zupełnie kategorie. Awans na Mundial już jest sukcesem,
            bo wiele teoretycznie lepszych ekip od naszych nie awansowało (np. Kamerun).

Piłka nożna jest najpopularniejszym sportem, więc ciężko oczekiwać, że akurat
            Polacy mają być w niej najlepsi. Dziwi mnie jednak to, że nie potrafią zdobyć
            żadnego medalu w któryś z dyscyplin niszowych na olimpiadzie zimowej.

A Kowalczyk jest chyba aktualną dwukrotną mistrzynią świata juniorek? Podobnie
            jak Rutkowski w skokach;) Mistrz świata juniorów Morgenstern wygrywa olimpiadę,
            poprzednio Benkowić zdobywa MŚ. A nasi mistrzowie po przejściu do seniorów
            walczą o siódme miejsca...
            • ph29 Re: e tam... 21.02.06, 12:14
              flamengista napisał:

> 1. Filipowski był piąty, stracił medal przez kretyński kostium (niestety
              > wrażenia artystyczne są w figurowym łyżwiarstwie bardzo ważne).

Nie sądzę, żeby ktokolwiek liczył na to, że wygra z Boitano, Orserem czy
              Pietrenką.

> 2. Bachleda w kombinacji po pierwszej konkurencji był na 3 miejscu.

Ale kombinacja to są _dwie_ konkurencje. Z czego Bachleda jest lepszy w
              slalomie, a gorszy w zjeździe. Taki Bafia też był w Calgary czwarty po skokach,
              i co z tego?

> 3. Marczułaitis awansowała do półfinału, by dwukrotne zmarnować szansę na
              medal

Więc mówię, że ona miała _realne_ szanse medalowe.

Oczywiście zgadzam się, że awans na piłkarskie MŚ jest sukcesem, biorąc pod
              uwagę możliwości polskich piłkarzy. Podobnie, biorąc pod uwagę obecne
              możliwości np. Kowalczyk, sukcesami są miejsca w ósemce. Oczywiście, biegi
              narciarskie są mniej popularne niż piłka nożna, ale niszową dyscypliną są dla
              Ciebie, a niekoniecznie dla Skandynawów, Estończyków, Niemców czy Czechów.
              Potem się dziwisz, że oni mają medale, a my nie. Ileś tam biegaczek miało
              większe osiągnięcia niż Kowalczyk, większe podstawy do zakładania, że to one
              będą miały medale, a nie Justyna - podobnie jak do medalu na MŚ typujesz raczej
              Brazylię niż Polskę.

> A Kowalczyk jest chyba aktualną dwukrotną mistrzynią świata juniorek? Podobnie
              > jak Rutkowski w skokach;) Mistrz świata juniorów Morgenstern wygrywa
              olimpiadę, poprzednio Benkowić zdobywa MŚ.

I rozumiem, że to ma znaczyć, że _każdy_ mistrz świata juniorów, w każdej
              dyscyplinie, ma walczyć od razu o złoto wśród seniorów? I co mają przykłady
              skoczków (gdzie doskonale wiadomo, że nastolatkowie często wygrywali
              najważniejsze konkursy) do biegaczki (w biegach optimum formy się uzyskuje w
              wieku około 30 lat i bardzo rzadkie są przykłady biegaczy osiągających sukcesy
              poniżej lat 25)?

Wybacz, ale mówisz trochę od rzeczy.
      • Gość: zorro jaki spomsor czytaj era takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:37
        dziadowska sieć beznadziejny prezes a wyniki takie jaki miały być
        • flamengista I'm lovin' it! 20.02.06, 18:43
          Było nie jeść hamburgerów, a tak żaden z klanu Ligockich nie awansował nawet do
          finału...
      • Gość: ;] Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:14
        Bo Tonio nie jest już w kadrze.Proste.
      • Gość: Genek S Re: Nurowski: krew mnie zalewa IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 20.02.06, 21:18
        Do Tajnera Mateja na renta i zdaleka od młodych skoczków a Małysz niech się
        zajmnie młodymi bo on ma chore kolana.A Kutinowi dajcie spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka