Gość: argentina1978 IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.f.INTELINK.pl 23.02.06, 21:49 wśród 8 zespołów w e-lidze tylko adriana(d.apator)nie posiada oświetlenia.czy gksż będzie konsekwentna i wykluczy team z moherowa za niespełnienie warunków licencji????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.06, 21:56 Musisz sledzic dokladnie to co sie w Toruniu dzieje,a potem zabierac glos na forum. W marcu rozstrzygnie sie,czy w Toruniu(Bardzo duze prawdopodobienstwo)powstanie nowy stadion,ktory bedzie o wiele tanszy od remontu starego!Czy beda modernizowac stary.Jesli bedzie budowa,to ma sie rozumiec,ze przyznana zostanie licencja tymczasowa.Jesli modernizacja,to w ciagu miesiaca bedzie oswietlenie.Prawda,ze to proste!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:18 taa nowy stadion... a swinie lataja... Odpowiedz Link Zgłoś
bedegie Re: oświetlenie w toruniu 23.02.06, 23:49 Powstanie pewnie tak szybko jak u nas Aquapark.. 6 lat budują i na oczy nawet terenu budowy nie widziałem..:) Na planach się skończy bo kasy to nie macie ani na remont ani na stadion bo jeżeli nowy stadion jest tańszy niż remont to chyba zakłądane jest ledwo 1400 krzesełek i długośc toru 41 m. + trybuna główna na 100 osób.. Pewnie założone zostanie oświetlenie poprosicie o dofinansowanie w sprawie dmuchanych band i tak się skończą wielkie modernizacje na stadionie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 24.02.06, 08:03 Na razie światła nie ma na stadionie. Jak będzie to każdy się dowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
br594 Re: oświetlenie w toruniu 24.02.06, 13:22 Jeśli Toruń nie zaistaluje oświetlenia i będzie potraktowany ulgowo to będzie to nie w porządku wobec Zielonej Góry. Kogo to obchodzi,że może wybudują nowy stadion. Bez oświetlenia nie spełnia wymogów, więc coś tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:00 Jeśli nie będziemy mieć oświetlenia to nie powinniśmy jeździć w lidze. Tak uważam i żadna obietnica nowego stadionu nie jest argumentem w rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 24.02.06, 16:58 ale kurw... znaczy sie karwan nie pozwoli, zeby zespol z jego miasta nie wystartowal w e-lidze. oswietlenie? a co to za argument, przeciez on jest szefem i moze wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 24.02.06, 18:12 To że ktoś ma władzę nie oznacza że może wszystko robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:14 Przepisy są równe dla wszystkich, stąd też bez oświetlenia można jeździć tylko w 1 lidze. W Toruniu procedury przetargowe już w trakcie, pieniądze są zabezpieczone, także oświetlenie powinno się niedługo pojawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argentina1978 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 24.02.06, 20:43 wg tego co mówi trojan1 wystarczy zgłosić projekt nowego stadionu z oświetleniem i wszystko ok!wg mnie to oszukiwanie samego siebie!jestem z bydzi i życze rydzykom (czyt.krzyżakom/tyfusom) aby doczekali się nowego stadionu!ten który mają obecnie to...brak słów.albania.w ZG też jest projekt modernizacji stadionu i nikt(prawie) w to nie wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.06, 13:20 Co za sens,zeby zakladac oswietlenie jezeli powstanie nowy stadion?Wyraznie napisalem. W marcu ma sie wszystko rozstrzygnac!!!!!!Anglicy dostana plac pod markiet,a wzamian buduja stadionik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argentina1978 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 25.02.06, 23:55 prawdopodobieństwo że powstanie nowy stadion jest na dzień dzisiejszy bliskie O (zero)!!!!!! każdy klub może się tłumaczyć że na horyzoncie czai się inwestor(filantrop!) gotowy zbudować nowy i nowoczesny obiekt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 00:26 Gość portalu: argentina1978 napisał(a): > prawdopodobieństwo że powstanie nowy stadion jest na dzień dzisiejszy bliskie O > (zero)!!!!!! > każdy klub może się tłumaczyć że na horyzoncie czai się inwestor(filantrop!) > gotowy zbudować nowy i nowoczesny obiekt... Czytajac Twoje małostkowe,niekonstruktywne wypowiedzi nie wiem czy parsknać ze smiechu czy raczej przestać odwiedzać to forum a co ty możesz wiedzieć o projektach toruńskich skoro reprezentujesz Bydgoszczy ..fusie!!O jakiej filantropi mowisz poczekaj do 2008 roku to zobaczysz co znaczy Bydgoszcz bez cyklu GP;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 11:18 Ekspert za dyche Założe się ze to od akceptacji jaśnie pana zalezy czy w Toruniu powstanie stadion czy nie. Prowincjonalizm z ciebie wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 26.02.06, 11:55 Projekt juz jest! Teraz tylko decyzja!!!Grand-Prix dla Torunia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:29 Czy komus się to podoba czy nie e-liga bedzie w Toruniu. tam obowiazuja inne zasady.n.p ile czasu ma lekarz zawodów na zbadanie zawodnika i dopuszczenie go do lub nie .... do jazdy .A jaga w karetce ponad 10min. Wiec o czym my tu mówimy. Aaaaaa jeszcze jedno od tego sezonu jest zakaz krytyki- wydany z myslą o przyszłych decyzjach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 26.02.06, 13:07 Zasady są po to aby je przestrzegać. I nie ważne jest czy prezesem będzie Karwan, Kaczyński lub inny Rydzyk. Jestem kibicem Apatora, ale to że prezes GKSŻ jest z Torunia nie stawia nas w uprzywilejowanej pozycji. Oświetlenie jest niezbędne dla spełnienia wymogów licencyjnych. Powinno być zamontowane, jeśli się nie mylę, do 31 marca.Sądzę że nawet gdyby dzień i noc pracowano nie zdążą z monatażem do końca marca (wina pogody). Nowy stadion ma być zbudowany na przyszły sezon. Maszty i inne rzeczy można wykorzystać w przyszłości na stadionie miejskim gdzie grają piłkarze TKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:12 Gość portalu: Toma Toruń napisał(a): > Zasady są po to aby je przestrzegać. I nie ważne jest czy prezesem będzie > Karwan, Kaczyński lub inny Rydzyk. Jestem kibicem Apatora, ale to że prezes > GKSŻ jest z Torunia nie stawia nas w uprzywilejowanej pozycji. Oświetlenie jest > > niezbędne dla spełnienia wymogów licencyjnych. Powinno być zamontowane, jeśli > się nie mylę, do 31 marca.Sądzę że nawet gdyby dzień i noc pracowano nie zdążą > z monatażem do końca marca (wina pogody). Nowy stadion ma być zbudowany na > przyszły sezon. Maszty i inne rzeczy można wykorzystać w przyszłości na > stadionie miejskim gdzie grają piłkarze TKP. Masz chłopie racje, ale to są tylko pobożne życzenia; powiedz mi czy we wszystkich meczach w poprzednim sezonie wszystko było ok. Podam dla przykładu raz jeszcze zdażenie zwiazane z czasem przebywania Jagi w karetce (to tylko przykład jeden z wielu ) No powiedz tak z reką na sercu czy to jest ok, i powiedz że to mogło się zdażyc np w Bydzi lub w Czewie, i powiedz że na tym podobne kompromitujące zdazenia nie miały wpływu wiadome osoby ???? ozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 26.02.06, 16:46 "Kto jest bez winy niech rzuci kamień" - czy jakoś tak. Każdy z prezesów ma coś za uszami i niech nie gadają że tylko Karwan i sędziowie są zakałą polskich klubów. Rydzyka i Kaczyńskiego nie mieszam do tych historii:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:18 tak, tak nie mieszasz się i nieudolnie unikasz odpowiedzi, prubujesz zasłaniac się innymi prezesami . No ale przynajmniej nie zaprzeczasz. A to juz coś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 17:38 Ech- drążysz i drązysz. Nie wiem co chcesz osiągnąc- oczywiście było widac że wiele rzeczy nie było w ostatnim sezonie w porządku i że Toruń był momentami faworyzowany. Myslę że kazdy prawdziwy kibic w Toruniu był tak samo zgorszony tego typu praktykami, bez wzgledu na to czy była to świadoma polityka, czy po prostu funkcjonujący w świecie żużlowym mechanizm podlizywania sie władzom. Z tym że wydaje mi się że dla satysfakcji kogos takiego jak ty Toruń powinien zapewne wycofac się z Ekstraligi w akcie samobiczowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:47 Jazon - mylisz sie, wiem że takie wyznanie to nie łatwa sprawa, moze własnie dlatego mnie mnie zaatakowałeś. Ja jednak nie drwiłem , chciałem tylko uwiezyc w prawdziwych kibiców,i dzieki jak ty wraca mi wiara. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloc Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:02 ale jaja skonczy się karwano-panowanie i mam nadzieje że skonczy się też faworyzowanie Apatorka. Wolne sedziowanie to jest to czego pragą prawdziwi kibice Odpowiedz Link Zgłoś
trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 04.03.06, 16:01 Tu rozmawiamy o oswietleniu!!!!Inne tematy niemile widziane! TKZ-mistrzem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: oświetlenie w toruniu IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.03.06, 17:16 Apator za brak wypelninia wymogow licencyjnych nie powinien brac udzialu w extra lidze a jesli tak bedzie pozostale kluby nie powinny brac udzialu w zawodach na tym stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 04.03.06, 22:04 Czlowieku!!To dopiero pierwszy sezon z licencjami na oswietlenie,bandy i.td.Wiesz co sie dzialo w pilce?Od kiedy sa licencje?W pierwszym roku prawie wszystkie druzyny otrzymaly licencje warunkowe.Chcialbys zrobic rewolucje w pare miesiecy? W Toruniu powstanie nowy stadion:Czy warto w tym przypadku wyrzucac pieniadze w bloto?Bedzie licencja warunkowa,a w przyszlym roku mozesz przyjechac i ogladac meczyki na najpiekniejszym stadionie w Polsce.Zapraszamy!!!!!! A tak naprawde to chyba zal Ci dupe sciska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 09:47 Odnoszę właśnie wrażenie, że wątek ten powstał żeby jechać na klub z Torunia ile wlezie, najlepiej teraz kiedy jeszcze można - bo czemu się nie czepić skoro nadarza się po temu wyśmienita okazja... Póki co do rozgrywek zostało trochę czasu a wszyscy, którzy lubią nas inaczej, zamiast zająć się własnym podwórkiem, chcieliby aby już w tym momencie GKSŻ odebrała nam licencję. Ludzie wstrzymajcie konie i wyluzujcie! Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie i dodam że mam nawet większe powody żeby denerwować się tą sprawą, bo dotyczy to właśnie mojego (powiedzmy) podwórka. Chcę tylko poinformować, że w prasie pojawiła się już jakiś czas temu wypowiedź pana Batorskiego (za którym delikatnie mówiąc nie przepadam i nie wiem jak to co mówi ma się do rzeczywistości) świadcząca o tym, że oświetlenie i wszelkie inne wymogi licencyjne bedą spełnione na czas. Nie odniosłam wrażenia żeby były brane pod uwagę jakieś próby wymigiwania się, bo jest w planie budowa nowego stadionu. Zatem poczekajmy a zobaczymy. Nie ma co się pienić kiedy jeszcze nie ma o co. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
br594 Re: oświetlenie w toruniu 05.03.06, 16:14 Czy Ty wiesz co w ogóle znaczy zamontować oświetlenie na stadionie. To nie jest wkręcenie żarówki w żyrandol. Jest 05 marzec. Co, ma stać się cud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 16:59 5 marzec zima, mróz a do tego ptasia grypa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 17:18 Ptasia grypa - dobre :-) Ja nie montuję tego oświetlenia więc nie do mnie te pytania. Napisałam co do prasy podał Batorski. Jeżeli zrobi z gęby cholewę to nie wróżę mu dobrze na przyszłość ;-) Jedno jest pewne, gdyby wymogi licencyjne miały być spełnione do 5 marca to mielibyście się prawo gardłować, narazie proponuję dać sobie na wstrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argentina Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 05.03.06, 21:51 zostało 25 dni.niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:17 żarówek to się już w ciągu tych 25 dni nie wkręci, ale jak to w Toruniu coś tam coś tam i pojadą w e-lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argentina Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 05.03.06, 22:32 no tak inni muszą a w Toruniu niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:36 święte słowa argentina święte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 05.03.06, 23:32 Gość portalu: Aga napisał(a): Odnoszę właśnie wrażenie, że wątek ten powstał żeby jechać na klub z Torunia il ewlezie, najlepiej teraz kiedy jeszcze można - bo czemu się nie czepić skoro nadarza się po temu wyśmienita okazja... Ludzie wstrzymajcie konie i wyluzujcie! Widzisz Aga zasadniczy problem polega na tym, że porozmawiać mozna z ludzmi którzy mają szerokie pojecie na danej płaszczyznie a nie potrafia tylko jatrzyć.Jak taki Pan Argentina może wstrzymać konia i wyluzowac skoro on nawet jaj nie ma!!!??Podobno prawdziwych meżczyzn poznaje się po tym jak konczą??:) Dobrze ze kibice z Torunia sa w miare treściwi i zyczliwi no czesc bydgoska która tu wchodzi od lat:)))Człowieku skoro wytaczasz takie armaty to może rozwiniesz swoj wątek i wyjasnisz nam o co Tobie chodzi??Podobnie jak z tą zyczliwoscia wobec torunian wobec Gollobów, a która tak pytałeś??A może twoja wiedza zyciowa sprowadza się tylko do ryku motocykli i masztów oswietleniowych na stadionach...:)Może spojrzysz na swoje podwórko: Tyllingery,Siwe Papy a wy wszyscy na Ruske, Formele i inne diabły...A nie w kółko p.......... o masztach,karetkach,ubijanych torach,przekupionych spotkaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 06.03.06, 09:24 przekręty były, są i będą. co wiecej, należy o nich mowic i je komentowac. Bydgoszcz jak dobrze pamietam skorzystała z luki prawnej, z ktorej pozniej skorzystał Gdańsk z ktora do dzisiaj (!) nie została skorygowana. Mozecie mowic, ze to było nieuczciwe, ok. Jestem z Bydgoszczy i dlatego tylko o tej sprawie sie wypowiadam. Dzisiaj Toruń nie ma oświetlenia, ma za to licencje. Zielona Góra nie miała oświetlenia i... nie ma licencji! To jest uczciwe? Tutaj nie ma zadnych luk prawnych czy innych. Pierwszym skojarzeniem jakie sie nasuwa, to prezes Karwan. Mysle, ze o to wlasnie chodzilo Argentinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:23 Może Leszek Tyllinger zlikwiduje lukę prawną z której skorzystali bydgoszczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 06.03.06, 11:55 to nie Tyllinger jest u wladzy o ile sie nie myle. a o tym, ze luka istnieje i ze z niej skorzystali przyznał sie i Tyllinger, i Sawarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:17 Skorzystali a teraz im to przeszkadza? Właśnie dlatego niech dojdą do władzy i pokażą, że uczciwość jest ich normą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: 217.80.40.* 06.03.06, 21:02 Do Byzdury.O ile wiem Zielonka sama zrezygnowala z extraligi bo ich nie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 06.03.06, 21:42 Ależ skąd- to spisek Karwana. Jak mozna tego nie wiedziec?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:49 Ma rację dać mu wódki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:44 Co by nie powiedziec to zasady śą jasne nima swiatła nima e-ligi.O ironio zasady te wydane śą przez GKSŻ z Karwanem na czele, w myśl tych zasad Apatorków w najwyzszej lidze być nie powinno. I mozesz mi tu jazon i Tomba Torun i inni przypisywać złosliwość czy zawiść, jadnak zaznaczam tu chodzi o ZASADY. Leszno czy Czewa inwestuje ogromne sumy zeby sie wyrobic ze światłem w czasie, w czasie którym nazucił GKSZ. Tomba Torun jazon i inni zrozumcie nikt się tu nie czepia Aniołów jastesmy tylko ciekawi a moze i żądni realizowania wydanych postanowień w sprawie wydawania badź nie wydawania licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 07.03.06, 07:34 Kolego OBSERWATORZE. Dziękuję, że mój nick porównujesz z nazwiskiem sławnego zjazdowca włoskiego. Medalisty olimpiad, MŚ itd,itp. Niestety przyznaję nie potrafię jeździć na nartach. Jeszcze raz w kwestii oświetlenia. Jeśli nie spełnimy kryteriów do 31 marca (upragnione światła i banda) powinniśmy zostać ukarani włącznie z wyrzuceniem z E-ligi. JASNE? Może z pretensjami jednak nie do kibiców tylko do ludzi odpowiedzialnych w klubie (p.o. Batorski). Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie OBSERWATORZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:14 A gdyby tak zawodnikom zainstalować takie reflektorki na kaskach toby wystarczyło? No wiecie, takie jak mają górnicy. Fakt, że zawodnicy kojarzyliby się z robaczkami świętojańskimi, a dobie kaczej grypy skojarzenie z robactwem korzystne nie jest, ale zawsze jest to jakieś rozwiązanie. No i jest światło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br594 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:41 Zielonka sama zrezygnowała? Zarzcasz brak wiedzy innym, a sam niewiele wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:44 Ja was proszę nie wylewajcie pomyjów na toruński żużel. Pan "p.o." przygotował niespodziankę: Ojciec Derektor sprawi że światło łaski spływać będzie na stadion w czasie każdego meczu i będzie jaśniej niżby 10 jupiterów postawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:07 no chyba że tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciutzagruby Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:11 Ojciec dyro sprawił już tak wiele,że nie oczekujmy tej dobroci. Ostatnio moi koledzy z Torunia próbowali udawadniać,iż jego radyjko znajduje sie poza miastem. Zastanawiam się co jest tego powodem. Czyżby wstydzili sie,że pochodzą z tego samego miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:30 Wiesz, to miasto - w gruncie rzeczy bardzo ładne ma pecha. Kto może wiesza na nim psy o żużel, a do tego jeszcze cała seria innych tragedii, w tym kacza grypa u łabendzi, RM. Sam przyznasz że sporo tego jak na 1 alomerację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: oświetlenie w toruniu IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 10.03.06, 18:40 powinno sie byc konsekwentnym do konca warunek na starty klubow w e-lidze sa oswietlenie i3 tys krzeselekzamontowanych na trybunach do konca marca projekty nie w chodza w rachube wymyslil to min karwan nie ma innej mozliwosci otrzymania licencji inaczej jest to przekret do innych klubow ktore dostosowaly sie do tych wymogow licencyjnych torun do I ligi Odpowiedz Link Zgłoś
facet.36 Re: oświetlenie w toruniu 10.03.06, 23:36 Torun ma czas z oświetleniem do 31 marca 2006 roku tak samo jak z bandami! Podobnie pozostałe kluby. Jeżeli do tego czasu klub sie nie wyrobi to będzie klops! Chociaz na dzień dzisiejszy wynika że dotąd niewiele / nic? / kierownictwo klubu z Torunia w tej sprawie nie zrobiło! Trochę dziwi mnie ten olimpijski spokój dyr. Batorskiego. A tak kochani kibice naszej Polonii jak będzie u nas z bandami pneumatycznymi? Też na razie wystepuje olimpijski spokój - no i jak z słynnymi 3000 sztuk plastikowych krzesełek ? Na dzsiaj tymi bzdetami to sie przejmują w Czestochowie i w Lesznie! A może działacze zachowujący olimpijski spokój już wiedzą że będą odstępstwa od ustalonych zasad a w konsekwencji i tak wszyscy pojada niezleżnie od tego ile będzie / bądź wogóle nie będzie / krzesełek, luksów światła a także band pneumatycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:14 Spokojnie: na te 3tys krzesełek i inne duperele mają w Bydgoszczy /i nie tylko/ czas cały rok. Bo jak zdaniem jednego z wiceprezesów nielegalna jest GKSŻ to tak samo nielegalny powinien być regulamin rozgrywek przez tą komisje opracowany. A liga bez regulaminu jechać nie może. Więc po jakiego wafla się spieszyć skoro jest rok czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 11.03.06, 19:51 W Toruniu podobno oświetlenie ma być zainstalowane do połowy kwietnia. Wątpie żeby z tego powodu ktoś chciał nas wykluczac- dośc juz było komplikacji po nieuzyskaniu przez Lotos licencji. Nie jest to w porządku, ale ja nie bede rozpaczał, ze zrozumiałych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
muvonik Re: oświetlenie w toruniu 17.03.06, 19:31 Ale ja nawet wątpię czy do połowy Kwietnia. Pomyśl: rozstrzygnąć przetarg zgodnie z procedurami i czasem na odwołania, zamówić w hucie (Czewa z Chin chyba czy jakoś tak brała) zalać cokoły, pozstawić maszty, zainstalować światła, wykonać inst. elektryczną, otrzymać pozwolenie na użytkowanie. To nie jest tak hop siup. Czewa zrobiłą to jesienią teraz kończą tor. Myślę że to robota na 3 miesiące jak nic. No chyba że to będa betonowe słupki z ronda ulicznego i sodówki to co innego . Ale to nie przejdzie bo w TV niestety trzeba silnego światła nasze w Bydzi ledwie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
muvonik Re: oświetlenie w toruniu 17.03.06, 19:35 Bandy sa odbyłuy się już próby,. Kupiono je w Polskiej Firmie produkującej duże konstrukcje dmuchane dla wesołych miasteczek. Jest ponoć Pomarańczowa albo żółłta siiccc. No ale zakryją ją rekalmy. Odpowiedz Link Zgłoś