Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

oświetlenie w toruniu

IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.f.INTELINK.pl 23.02.06, 21:49
    wśród 8 zespołów w e-lidze tylko adriana(d.apator)nie posiada oświetlenia.czy
    gksż będzie konsekwentna i wykluczy team z moherowa za niespełnienie warunków
    licencji?????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.06, 21:56
        Musisz sledzic dokladnie to co sie w Toruniu dzieje,a potem zabierac glos na
        forum.
        W marcu rozstrzygnie sie,czy w Toruniu(Bardzo duze prawdopodobienstwo)powstanie
        nowy stadion,ktory bedzie o wiele tanszy od remontu starego!Czy beda
        modernizowac stary.Jesli bedzie budowa,to ma sie rozumiec,ze przyznana zostanie
        licencja tymczasowa.Jesli modernizacja,to w ciagu miesiaca bedzie
        oswietlenie.Prawda,ze to proste!!!!!
        • Gość: asas Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:18
          taa nowy stadion... a swinie lataja...
        • bedegie Re: oświetlenie w toruniu 23.02.06, 23:49
          Powstanie pewnie tak szybko jak u nas Aquapark.. 6 lat budują i na oczy nawet
          terenu budowy nie widziałem..:) Na planach się skończy bo kasy to nie macie ani
          na remont ani na stadion bo jeżeli nowy stadion jest tańszy niż remont to chyba
          zakłądane jest ledwo 1400 krzesełek i długośc toru 41 m. + trybuna główna na
          100 osób.. Pewnie założone zostanie oświetlenie poprosicie o dofinansowanie w
          sprawie dmuchanych band i tak się skończą wielkie modernizacje na stadionie :)
          • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 24.02.06, 08:03
            Na razie światła nie ma na stadionie. Jak będzie to każdy się dowie. Pozdrawiam
            • br594 Re: oświetlenie w toruniu 24.02.06, 13:22
              Jeśli Toruń nie zaistaluje oświetlenia i będzie potraktowany ulgowo to będzie
              to nie w porządku wobec Zielonej Góry. Kogo to obchodzi,że może wybudują nowy
              stadion. Bez oświetlenia nie spełnia wymogów, więc coś tu jest nie tak.
              • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:00
                Jeśli nie będziemy mieć oświetlenia to nie powinniśmy jeździć w lidze. Tak
                uważam i żadna obietnica nowego stadionu nie jest argumentem w rozmowie.
                • Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 24.02.06, 16:58
                  ale kurw... znaczy sie karwan nie pozwoli, zeby zespol z jego miasta nie
                  wystartowal w e-lidze. oswietlenie? a co to za argument, przeciez on jest
                  szefem i moze wszystko!!
                  • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 24.02.06, 18:12
                    To że ktoś ma władzę nie oznacza że może wszystko robić.
                    • Gość: Mario Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:14
                      Przepisy są równe dla wszystkich, stąd też bez oświetlenia można jeździć tylko
                      w 1 lidze. W Toruniu procedury przetargowe już w trakcie, pieniądze są
                      zabezpieczone, także oświetlenie powinno się niedługo pojawić.
        • Gość: argentina1978 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 24.02.06, 20:43
          wg tego co mówi trojan1 wystarczy zgłosić projekt nowego stadionu z
          oświetleniem i wszystko ok!wg mnie to oszukiwanie samego siebie!jestem z bydzi
          i życze rydzykom (czyt.krzyżakom/tyfusom) aby doczekali się nowego stadionu!ten
          który mają obecnie to...brak słów.albania.w ZG też jest projekt modernizacji
          stadionu i nikt(prawie) w to nie wierzy...
          • Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.06, 13:20
            Co za sens,zeby zakladac oswietlenie jezeli powstanie nowy stadion?Wyraznie
            napisalem. W marcu ma sie wszystko rozstrzygnac!!!!!!Anglicy dostana plac pod
            markiet,a wzamian buduja stadionik!!!!
            • Gość: argentina1978 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 25.02.06, 23:55
              prawdopodobieństwo że powstanie nowy stadion jest na dzień dzisiejszy bliskie O
              (zero)!!!!!!
              każdy klub może się tłumaczyć że na horyzoncie czai się inwestor(filantrop!)
              gotowy zbudować nowy i nowoczesny obiekt...
              • Gość: . Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 00:26
                Gość portalu: argentina1978 napisał(a):

> prawdopodobieństwo że powstanie nowy stadion jest na dzień dzisiejszy bliskie
                O
                > (zero)!!!!!!
                > każdy klub może się tłumaczyć że na horyzoncie czai się inwestor(filantrop!)
                > gotowy zbudować nowy i nowoczesny obiekt...

Czytajac Twoje małostkowe,niekonstruktywne wypowiedzi nie wiem czy parsknać ze
                smiechu czy raczej przestać odwiedzać to forum a co ty możesz wiedzieć o
                projektach toruńskich skoro reprezentujesz Bydgoszczy ..fusie!!O jakiej
                filantropi mowisz poczekaj do 2008 roku to zobaczysz co znaczy Bydgoszcz bez
                cyklu GP;)
              • Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 11:18
                Ekspert za dyche
                Założe się ze to od akceptacji jaśnie pana zalezy czy w Toruniu powstanie
                stadion czy nie. Prowincjonalizm z ciebie wyłazi.
                • trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 26.02.06, 11:55
                  Projekt juz jest!
                  Teraz tylko decyzja!!!Grand-Prix dla Torunia!!!!!!
                  • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:29
                    Czy komus się to podoba czy nie e-liga bedzie w Toruniu. tam obowiazuja inne
                    zasady.n.p ile czasu ma lekarz zawodów na zbadanie zawodnika i dopuszczenie go
                    do lub nie .... do jazdy .A jaga w karetce ponad 10min.
                    Wiec o czym my tu mówimy.
                    Aaaaaa jeszcze jedno od tego sezonu jest zakaz krytyki- wydany z myslą o
                    przyszłych decyzjach

Pozdrawiam
                    • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 26.02.06, 13:07
                      Zasady są po to aby je przestrzegać. I nie ważne jest czy prezesem będzie
                      Karwan, Kaczyński lub inny Rydzyk. Jestem kibicem Apatora, ale to że prezes
                      GKSŻ jest z Torunia nie stawia nas w uprzywilejowanej pozycji. Oświetlenie jest
                      niezbędne dla spełnienia wymogów licencyjnych. Powinno być zamontowane, jeśli
                      się nie mylę, do 31 marca.Sądzę że nawet gdyby dzień i noc pracowano nie zdążą
                      z monatażem do końca marca (wina pogody). Nowy stadion ma być zbudowany na
                      przyszły sezon. Maszty i inne rzeczy można wykorzystać w przyszłości na
                      stadionie miejskim gdzie grają piłkarze TKP.
                      • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:12
                        Gość portalu: Toma Toruń napisał(a):

> Zasady są po to aby je przestrzegać. I nie ważne jest czy prezesem będzie
                        > Karwan, Kaczyński lub inny Rydzyk. Jestem kibicem Apatora, ale to że prezes
                        > GKSŻ jest z Torunia nie stawia nas w uprzywilejowanej pozycji. Oświetlenie
                        jest
                        >
                        > niezbędne dla spełnienia wymogów licencyjnych. Powinno być zamontowane, jeśli
                        > się nie mylę, do 31 marca.Sądzę że nawet gdyby dzień i noc pracowano nie
                        zdążą
                        > z monatażem do końca marca (wina pogody). Nowy stadion ma być zbudowany na
                        > przyszły sezon. Maszty i inne rzeczy można wykorzystać w przyszłości na
                        > stadionie miejskim gdzie grają piłkarze TKP.

Masz chłopie racje, ale to są tylko pobożne życzenia; powiedz mi czy we
                        wszystkich meczach w poprzednim sezonie wszystko było ok. Podam dla przykładu
                        raz jeszcze zdażenie zwiazane z czasem przebywania Jagi w karetce (to tylko
                        przykład jeden z wielu )
                        No powiedz tak z reką na sercu czy to jest ok, i powiedz że to mogło się zdażyc
                        np w Bydzi lub w Czewie, i powiedz że na tym podobne kompromitujące zdazenia
                        nie miały wpływu wiadome osoby ????

ozdrawiam
                        • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 26.02.06, 16:46
                          "Kto jest bez winy niech rzuci kamień" - czy jakoś tak. Każdy z prezesów ma
                          coś za uszami i niech nie gadają że tylko Karwan i sędziowie są zakałą polskich
                          klubów. Rydzyka i Kaczyńskiego nie mieszam do tych historii:-)
                          • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:18
                            tak, tak nie mieszasz się i nieudolnie unikasz odpowiedzi, prubujesz zasłaniac
                            się innymi prezesami .
                            No ale przynajmniej nie zaprzeczasz. A to juz coś.

Pozdrawiam
                            • Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.02.06, 17:38
                              Ech- drążysz i drązysz. Nie wiem co chcesz osiągnąc- oczywiście było widac że
                              wiele rzeczy nie było w ostatnim sezonie w porządku i że Toruń był momentami
                              faworyzowany. Myslę że kazdy prawdziwy kibic w Toruniu był tak samo zgorszony
                              tego typu praktykami, bez wzgledu na to czy była to świadoma polityka, czy po
                              prostu funkcjonujący w świecie żużlowym mechanizm podlizywania sie władzom. Z
                              tym że wydaje mi się że dla satysfakcji kogos takiego jak ty Toruń powinien
                              zapewne wycofac się z Ekstraligi w akcie samobiczowania.
                              • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:47
                                Jazon - mylisz sie, wiem że takie wyznanie to nie łatwa sprawa, moze własnie
                                dlatego mnie mnie zaatakowałeś. Ja jednak nie drwiłem , chciałem tylko uwiezyc
                                w prawdziwych kibiców,i dzieki jak ty wraca mi wiara.

Pozdrawiam
                                • Gość: kloc Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:02
                                  ale jaja
                                  skonczy się karwano-panowanie i mam nadzieje że skonczy się też faworyzowanie
                                  Apatorka.

Wolne sedziowanie to jest to czego pragą prawdziwi kibice
                                  • trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 04.03.06, 16:01
                                    Tu rozmawiamy o oswietleniu!!!!Inne tematy niemile widziane!
                                    TKZ-mistrzem!!!!!
      • Gość: ww Re: oświetlenie w toruniu IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.03.06, 17:16
        Apator za brak wypelninia wymogow licencyjnych nie powinien brac udzialu w
        extra lidze a jesli tak bedzie pozostale kluby nie powinny brac udzialu w
        zawodach na tym stadionie.
        • trojan110 Re: oświetlenie w toruniu 04.03.06, 22:04
          Czlowieku!!To dopiero pierwszy sezon z licencjami na oswietlenie,bandy
          i.td.Wiesz co sie dzialo w pilce?Od kiedy sa licencje?W pierwszym roku prawie
          wszystkie druzyny otrzymaly licencje warunkowe.Chcialbys zrobic rewolucje w
          pare miesiecy?
          W Toruniu powstanie nowy stadion:Czy warto w tym przypadku wyrzucac pieniadze w
          bloto?Bedzie licencja warunkowa,a w przyszlym roku mozesz przyjechac i ogladac
          meczyki na najpiekniejszym stadionie w Polsce.Zapraszamy!!!!!!
          A tak naprawde to chyba zal Ci dupe sciska?
      • Gość: Aga Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 09:47
        Odnoszę właśnie wrażenie, że wątek ten powstał żeby jechać na klub z Torunia ile
        wlezie, najlepiej teraz kiedy jeszcze można - bo czemu się nie czepić skoro
        nadarza się po temu wyśmienita okazja...
        Póki co do rozgrywek zostało trochę czasu a wszyscy, którzy lubią nas inaczej,
        zamiast zająć się własnym podwórkiem, chcieliby aby już w tym momencie GKSŻ
        odebrała nam licencję.
        Ludzie wstrzymajcie konie i wyluzujcie!
        Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie i dodam że mam nawet większe powody żeby
        denerwować się tą sprawą, bo dotyczy to właśnie mojego (powiedzmy) podwórka.
        Chcę tylko poinformować, że w prasie pojawiła się już jakiś czas temu wypowiedź
        pana Batorskiego (za którym delikatnie mówiąc nie przepadam i nie wiem jak to co
        mówi ma się do rzeczywistości) świadcząca o tym, że oświetlenie i wszelkie inne
        wymogi licencyjne bedą spełnione na czas. Nie odniosłam wrażenia żeby były brane
        pod uwagę jakieś próby wymigiwania się, bo jest w planie budowa nowego stadionu.
        Zatem poczekajmy a zobaczymy. Nie ma co się pienić kiedy jeszcze nie ma o co.
        Pozdrawiam
        • br594 Re: oświetlenie w toruniu 05.03.06, 16:14
          Czy Ty wiesz co w ogóle znaczy zamontować oświetlenie na stadionie. To nie jest
          wkręcenie żarówki w żyrandol. Jest 05 marzec. Co, ma stać się cud?
          • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 16:59
            5 marzec zima, mróz a do tego ptasia grypa....
            • Gość: Aga Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 05.03.06, 17:18
              Ptasia grypa - dobre :-)

Ja nie montuję tego oświetlenia więc nie do mnie te pytania. Napisałam co do
              prasy podał Batorski. Jeżeli zrobi z gęby cholewę to nie wróżę mu dobrze na
              przyszłość ;-)
              Jedno jest pewne, gdyby wymogi licencyjne miały być spełnione do 5 marca to
              mielibyście się prawo gardłować, narazie proponuję dać sobie na wstrzymanie.
              • Gość: argentina Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 05.03.06, 21:51
                zostało 25 dni.niewiele...
                • Gość: tak Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:17
                  żarówek to się już w ciągu tych 25 dni nie wkręci, ale jak to w Toruniu coś tam
                  coś tam i pojadą w e-lidze.
                  • Gość: argentina Re: oświetlenie w toruniu IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 05.03.06, 22:32
                    no tak inni muszą a w Toruniu niekoniecznie...
                    • Gość: tak Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:36
                      święte słowa argentina święte słowa.
        • Gość: . Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 05.03.06, 23:32
          Gość portalu: Aga napisał(a):
          Odnoszę właśnie wrażenie, że wątek ten powstał żeby jechać na klub z Torunia il
          ewlezie, najlepiej teraz kiedy jeszcze można - bo czemu się nie czepić skoro
          nadarza się po temu wyśmienita okazja...
          Ludzie wstrzymajcie konie i wyluzujcie!

Widzisz Aga zasadniczy problem polega na tym, że porozmawiać mozna z ludzmi
          którzy mają szerokie pojecie na danej płaszczyznie a nie potrafia tylko
          jatrzyć.Jak taki Pan Argentina może wstrzymać konia i wyluzowac skoro on nawet
          jaj nie ma!!!??Podobno prawdziwych meżczyzn poznaje się po tym jak konczą??:)
          Dobrze ze kibice z Torunia sa w miare treściwi i zyczliwi no czesc bydgoska
          która tu wchodzi od lat:)))Człowieku skoro wytaczasz takie armaty to może
          rozwiniesz swoj wątek i wyjasnisz nam o co Tobie chodzi??Podobnie jak z tą
          zyczliwoscia wobec torunian wobec Gollobów, a która tak pytałeś??A może twoja
          wiedza zyciowa sprowadza się tylko do ryku motocykli i masztów oswietleniowych
          na stadionach...:)Może spojrzysz na swoje podwórko: Tyllingery,Siwe Papy a wy
          wszyscy na Ruske, Formele i inne diabły...A nie w kółko p.......... o
          masztach,karetkach,ubijanych torach,przekupionych spotkaniach...
          • Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 06.03.06, 09:24
            przekręty były, są i będą. co wiecej, należy o nich mowic i je komentowac.
            Bydgoszcz jak dobrze pamietam skorzystała z luki prawnej, z ktorej pozniej
            skorzystał Gdańsk z ktora do dzisiaj (!) nie została skorygowana. Mozecie
            mowic, ze to było nieuczciwe, ok. Jestem z Bydgoszczy i dlatego tylko o tej
            sprawie sie wypowiadam.
            Dzisiaj Toruń nie ma oświetlenia, ma za to licencje. Zielona Góra nie miała
            oświetlenia i... nie ma licencji! To jest uczciwe? Tutaj nie ma zadnych luk
            prawnych czy innych. Pierwszym skojarzeniem jakie sie nasuwa, to prezes Karwan.
            Mysle, ze o to wlasnie chodzilo Argentinie.
            • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:23
              Może Leszek Tyllinger zlikwiduje lukę prawną z której skorzystali
              bydgoszczanie?
              • Gość: byzydura Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvgawex.pl 06.03.06, 11:55
                to nie Tyllinger jest u wladzy o ile sie nie myle. a o tym, ze luka istnieje i
                ze z niej skorzystali przyznał sie i Tyllinger, i Sawarski.
                • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:17
                  Skorzystali a teraz im to przeszkadza? Właśnie dlatego niech dojdą do władzy i
                  pokażą, że uczciwość jest ich normą
                  • Gość: Trojan1 Re: oświetlenie w toruniu IP: 217.80.40.* 06.03.06, 21:02
                    Do Byzdury.O ile wiem Zielonka sama zrezygnowala z extraligi bo ich nie stac?
                    • Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 06.03.06, 21:42
                      Ależ skąd- to spisek Karwana. Jak mozna tego nie wiedziec?:)))
                      • Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:49
                        Ma rację dać mu wódki!
                        • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:44
                          Co by nie powiedziec to zasady śą jasne nima swiatła nima e-ligi.O ironio
                          zasady te wydane śą przez GKSŻ z Karwanem na czele, w myśl tych zasad Apatorków
                          w najwyzszej lidze być nie powinno.
                          I mozesz mi tu jazon i Tomba Torun i inni przypisywać złosliwość czy zawiść,
                          jadnak zaznaczam tu chodzi o ZASADY.
                          Leszno czy Czewa inwestuje ogromne sumy zeby sie wyrobic ze światłem w czasie,
                          w czasie którym nazucił GKSZ.
                          Tomba Torun jazon i inni zrozumcie nikt się tu nie czepia Aniołów jastesmy
                          tylko ciekawi a moze i żądni realizowania wydanych postanowień w sprawie
                          wydawania badź nie wydawania licencji.
                          • Gość: Toma Toruń Re: oświetlenie w toruniu IP: *.petrus.com.pl 07.03.06, 07:34
                            Kolego OBSERWATORZE. Dziękuję, że mój nick porównujesz z nazwiskiem sławnego
                            zjazdowca włoskiego. Medalisty olimpiad, MŚ itd,itp. Niestety przyznaję nie
                            potrafię jeździć na nartach. Jeszcze raz w kwestii oświetlenia. Jeśli nie
                            spełnimy kryteriów do 31 marca (upragnione światła i banda) powinniśmy zostać
                            ukarani włącznie z wyrzuceniem z E-ligi. JASNE? Może z pretensjami jednak nie
                            do kibiców tylko do ludzi odpowiedzialnych w klubie (p.o. Batorski). Pozdrawiam
                            Cię bardzo serdecznie OBSERWATORZE
                            • Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:14
                              A gdyby tak zawodnikom zainstalować takie reflektorki na kaskach toby
                              wystarczyło? No wiecie, takie jak mają górnicy. Fakt, że zawodnicy kojarzyliby
                              się z robaczkami świętojańskimi, a dobie kaczej grypy skojarzenie z robactwem
                              korzystne nie jest, ale zawsze jest to jakieś rozwiązanie. No i jest światło!
                    • Gość: br594 Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:41
                      Zielonka sama zrezygnowała? Zarzcasz brak wiedzy innym, a sam niewiele wiesz.
                      • Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:44
                        Ja was proszę nie wylewajcie pomyjów na toruński żużel. Pan "p.o." przygotował
                        niespodziankę: Ojciec Derektor sprawi że światło łaski spływać będzie na
                        stadion w czasie każdego meczu i będzie jaśniej niżby 10 jupiterów postawili.
                        • Gość: obserwator Re: oświetlenie w toruniu IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:07
                          no chyba że tak
                        • Gość: ciutzagruby Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:11
                          Ojciec dyro sprawił już tak wiele,że nie oczekujmy tej dobroci. Ostatnio moi
                          koledzy z Torunia próbowali udawadniać,iż jego radyjko znajduje sie poza
                          miastem. Zastanawiam się co jest tego powodem. Czyżby wstydzili sie,że pochodzą
                          z tego samego miasta ?
                          • Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:30
                            Wiesz, to miasto - w gruncie rzeczy bardzo ładne ma pecha. Kto może wiesza na
                            nim psy o żużel, a do tego jeszcze cała seria innych tragedii, w tym kacza
                            grypa u łabendzi, RM. Sam przyznasz że sporo tego jak na 1 alomerację
      • Gość: ww Re: oświetlenie w toruniu IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 10.03.06, 18:40
        powinno sie byc konsekwentnym do konca warunek na starty klubow w e-lidze sa
        oswietlenie i3 tys krzeselekzamontowanych na trybunach do konca marca projekty
        nie w chodza w rachube wymyslil to min karwan nie ma innej mozliwosci otrzymania
        licencji inaczej jest to przekret do innych klubow ktore dostosowaly sie do tych
        wymogow licencyjnych torun do I ligi
        • facet.36 Re: oświetlenie w toruniu 10.03.06, 23:36
          Torun ma czas z oświetleniem do 31 marca 2006 roku tak samo jak z bandami!
          Podobnie pozostałe kluby. Jeżeli do tego czasu klub sie nie wyrobi to będzie
          klops! Chociaz na dzień dzisiejszy wynika że dotąd niewiele / nic? /
          kierownictwo klubu z Torunia w tej sprawie nie zrobiło! Trochę dziwi mnie ten
          olimpijski spokój dyr. Batorskiego.
          A tak kochani kibice naszej Polonii jak będzie u nas z bandami pneumatycznymi?
          Też na razie wystepuje olimpijski spokój - no i jak z słynnymi 3000 sztuk
          plastikowych krzesełek ? Na dzsiaj tymi bzdetami to sie przejmują w
          Czestochowie i w Lesznie! A może działacze zachowujący olimpijski spokój już
          wiedzą że będą odstępstwa od ustalonych zasad a w konsekwencji i tak wszyscy
          pojada niezleżnie od tego ile będzie / bądź wogóle nie będzie / krzesełek,
          luksów światła a także band pneumatycznych!
          • Gość: Szrek Re: oświetlenie w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:14
            Spokojnie: na te 3tys krzesełek i inne duperele mają w Bydgoszczy /i nie tylko/
            czas cały rok. Bo jak zdaniem jednego z wiceprezesów nielegalna jest GKSŻ to
            tak samo nielegalny powinien być regulamin rozgrywek przez tą komisje
            opracowany. A liga bez regulaminu jechać nie może. Więc po jakiego wafla się
            spieszyć skoro jest rok czasu?
            • Gość: Jazon Re: oświetlenie w toruniu IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 11.03.06, 19:51
              W Toruniu podobno oświetlenie ma być zainstalowane do połowy kwietnia. Wątpie
              żeby z tego powodu ktoś chciał nas wykluczac- dośc juz było komplikacji po
              nieuzyskaniu przez Lotos licencji. Nie jest to w porządku, ale ja nie bede
              rozpaczał, ze zrozumiałych względów.
              • muvonik Re: oświetlenie w toruniu 17.03.06, 19:31
                Ale ja nawet wątpię czy do połowy Kwietnia. Pomyśl: rozstrzygnąć przetarg
                zgodnie z procedurami i czasem na odwołania, zamówić w hucie (Czewa z Chin
                chyba czy jakoś tak brała) zalać cokoły, pozstawić maszty, zainstalować
                światła, wykonać inst. elektryczną, otrzymać pozwolenie na użytkowanie. To nie
                jest tak hop siup. Czewa zrobiłą to jesienią teraz kończą tor. Myślę że to
                robota na 3 miesiące jak nic. No chyba że to będa betonowe słupki z ronda
                ulicznego i sodówki to co innego . Ale to nie przejdzie bo w TV niestety trzeba
                silnego światła nasze w Bydzi ledwie starcza.
          • muvonik Re: oświetlenie w toruniu 17.03.06, 19:35
            Bandy sa odbyłuy się już próby,. Kupiono je w Polskiej Firmie produkującej duże
            konstrukcje dmuchane dla wesołych miasteczek. Jest ponoć Pomarańczowa albo
            żółłta siiccc. No ale zakryją ją rekalmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka