Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:59
    Czy wy też oglądaliście inną walkę niż sędziowie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: xenior Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 01:03
        No nie należała ta walka do rewelacyknych. Usnąłem przy 7 rundzie, a po walce
        okazało się, że DIABLO wygrał na punkty. Pewnie tylko dlatego, że walczyli w
        Siedlcach.
      • Gość: batafuko Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.chello.pl 26.03.06, 01:03
        słaba ta walka była...nuda i tyle.
      • Gość: batafuko Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.chello.pl 26.03.06, 01:08
        na tego naszego "diablo" wystarczy jakiś solidny meksykaniec i będzie po
        sprawie.
        • Gość: fabio Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 01:58
          powiem tak wyglada na sprzedana rozumiem ze nieraz sedziowie szedzuja na
          niekorzysc polakow ale nie moze byc np. jeden jeden w zlych werdyktach lipa
          jednym slowem
      • Gość: Tomek Skrzywdzili Mayfielda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 01:19
        Nawet komentator powiedział,że Mayfield wygrałby to w USA. I co za
        punktacja,jakby sędziowie nie zauwazyli jednej rundy! Wszystko dlatego,że walka
        byla w Polsce. Dlatego nie ma zaufania do takich imprez.Czysty
        marketing,robienie z widza debila!
        • Gość: nemoo Re: Skrzywdzili Mayfielda! IP: *.mobiel.utwente.nl 26.03.06, 01:28
          Nie rozumiem was, powinniscie sie cieszyc ze wygral. Chociaz raz sedziowie byli
          po stronie Polaka. Przypomnijcie sobie ile bylo nieslusznych porazek polskich
          bokserow. Rozumiem, ze was nic nie zadowoli, ani wygrana ani porazka. Ma pas
          mistrzowski i juz, a za miesiac nikt nie bedzie pamietal, ze walka byla rowna.
          • Gość: kibic Wygrywać się powinno uczciwie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 01:41
            Dopiero taka wygrana cieszy najbardziej.Ta walka byla słaba ale moim zdaniem
            wygrał Mayfield. A punktacja,rzeczywiście żenująca! Sędziowie przespali chyba
            jedna rundę,bo z punktów wynika,że rund było 11!
          • Gość: kibic Re: Skrzywdzili Mayfielda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:56
            Walka równa?. Coś ty ogladał.
            Mayfield pokazał Włodarczykowi jakie ma braki techniczne nie angażując się w
            walkę.
            Wynik był ustalony .
          • Gość: mayster Re: Skrzywdzili Mayfielda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:13
            Ja bede pamietal
        • Gość: paw Skrzywdzili Mayfielda! - guzik prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 04:17
          Wlodarczyk byl lepszy, zadal wiecej mocnych ciosow, dazyl do wymian, byl aktywniejszy... fakt,
          powinien wygrac 1-2 punktami a nie 5-7, ale najwazniejsze ze nie zalatwili go jak z Melkomianem...
      • Gość: er w walkach remisowych gracz z mistrzowskim pasem IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 08:45
        zazwyczaj dostaje wygraną tutajk bylo inaczej...
        • Gość: chanys Re: w walkach remisowych gracz z mistrzowskim pas IP: *.elsat.net.pl 26.03.06, 08:49
          ja zasnąłem po 7 - mej!!!
        • miraclees Re: w walkach remisowych gracz z mistrzowskim pas 26.03.06, 09:29
          chcialbym zauwazyc ze oba pasy byly "puste" wiec obydwaj byli w tej samej sytuacji...
          jak dla mnie walka byla mniej wiecej remisowa, Wlodarczyk moze kilka razy doszedl do poldystansu i trafil, ale z drugiej strony byl regularnie obrabiany lewymi prostymi przez Mayfielda i dostal tez raz czy drugi mocno - na moje oko Wlodar zadal mniej, za to mocniejszych, Mayfield wiecej, za to slabszych. Nie wiem jakimi kryteriami powinien kierowac sie obiektywny sedzia, ale jak dla mnie - okazjonalnego widza boksu - to wychodzi na remis :-)

a lepsze "wrazenie artystyczne" :-) na mnie zrobil Mayfield - duzo plynniej walczyl
      • alfuspa Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC 26.03.06, 11:30
        oczywiscie,moim zdaniem,skrzywdzono Amerykanina.Nie jego pierwszego i nie
        ostatniego.Natomiast nie na miejscu bylo zachowanie sie "Diablo",ktory gestami
        jakgdyby,usilowal nas utwierdzic w przekonaniu:"i czego?!chyba wygralem!!!tak
        panie "Diablo"nie chyba ale "moze". Po prostu brak mu szybkosci i inteligentnego
        myslenia na ringu,bic mozna sie na ulicy,panie Wlodarczyk!
      • Gość: ulisses przeciętny bokser IP: *.rybnet.pl 26.03.06, 11:34
        brutalna prawda jet taka i nie ma sie co czarować,włodarczyk swe dotychczasowe
        zwycięstwa odnosił z przeciwnikami z tzw. niższej półki.
        nawet publiczność miała wątpliwości co do werdyktu sędziowskiego,
        swoją drogą takie sędziowanie w boksie nie ma sensu, bo w ogóle zniechęci ludzi
        od tej dyscypliny
        • Gość: TOMECKI Re: przeciętny bokser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:41
          Włodarczyk przegrał tę walkę był przez 12 rund pasywny, nie przejmował
          inicjatywy. WALKA WYDRUKOWANA - NORMALNIE BOKSERSKI POKER I PARODIA !!!!!!!1!
          • Gość: borewicz0f12 Re: przeciętny bokser IP: 62.181.169.* 27.03.06, 14:57
            Akurat inicjatywe to wykazyal ale mayfield nie dawal musie rozkrecic.

Kilka ladnych sierpow doszlo.

Mayfield wiecej pukal prostymi.

Werdykt stronniczy ale wygrana zasluzona.

Wlodarczyk byl zawodnikiem zdecydowanie aktywniejszym.

Mayfield caly czas sie cofal i trzymal wlodarczyka na dlugosc ramienia.

Ciezka walka.

Jak podszkoli technike ma szanse na sukcesy Mr. Diablo.
      • Gość: baller Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: 193.29.207.* 26.03.06, 12:03
        Włodarczyk tą walkę niewątpliwie przegrał. Co za drukarstwo, aż wstyd...
      • monostatos Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC 26.03.06, 12:12
        Tego typu imprezy jak ta którą obejrzałem wczoraj nie maja ni wspólnego ze
        sportem i zamiast być promocja boksu to skutecznie zniechęcają do oglądania.
        Kibicowałem Polakowi ale niestety przeciwnik był lepszy i on powinien wygrać.
        Plus te wypowiedzi tych wszystkich ekspertów.. to farsa.
      • Gość: Konerr Włodarczyk tą walkę w USA by przegrał i to wysoko! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 12:19
        To co pokazł polski bokser to miernota. Lepiej aby nie walczył z lepszymi
        bokserami bo jego zdrowie może być poważnie zagrozone. Powiem szczeze że
        Włodarczyk niczym mi nie imponuje jako bokser może tylko tym że......nie sorry
        niczym mi nie imponuje, wręcz przeciwnie uważma że to naj głubszy bokser jaki
        pojawil się w zawodowym boksie. Jego wypowiedzi są na poziomie podstawówki i to
        1-szo klasisty, Gołota przy nim to krasomówca. Ale to na marginesie. Człowieku
        przestń boksować i weź się za naukę bo na ną nidy zapóźno...
      • Gość: Diablo Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.icpnet.pl 26.03.06, 12:22
        Ale ja wygrałem uczciwie...
      • Gość: zaba Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:35
        porażka Włodarczyk przegrał z kretesem!!!Był tak cienki że mój syn by go
        pokonał.To co zrobili sędziowie....ehhh nie chce mi sie gadac
      • Gość: levelx Amerykanin conajmniej zremisowal walke sedziowie u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:44
        stawili wynik
      • Gość: Janusz Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.03.06, 12:56
        Baks jest coraz bardziej żałosny
      • Gość: Franciszek Ten werdykt potwierdza,że w boksie żądzą pieniądze IP: *.icpnet.pl 26.03.06, 13:07
        Pas zdobyty przez Diablo powinien go mocno uwierać, parzyć, bo dostał go w
        prezencie od sędziów. Ci mają na sumieniu oszustwo w ocenie walki. Mają też
        pieniądze za sędziowanie. Czy jednak są to pieniądze uczciwie zarobione,
        wątpię. Ten pas Włodarczyka to sukces jego promotora.
      • Gość: bat Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 26.03.06, 13:11
        i tak jest strasznym frajerem
        • Gość: 111 Najciekawszym elementem gali byla... IP: 85.219.140.* 26.03.06, 13:25
          ... wypowiedz Kosteckiego w sprawie boksowania Najmana: "Przestan
          boksowac!":-))) Usmialem sie do lez, przeciez ten gosc Najman trafi do szpitala
          po walce z Saleta. On go uszkodzi! Facet nie ma pojecia o boksie, mistrzworka
          treningowego to jeszcze nie powod do dumy i podstawa do odnoszenia sukcesow w
          zawowodym boksie. Ale komedia z nim bedzie na pewno, taki Dyzma boksu i tyle.
          A co do Wlodarczyka, to nie walka byla tylko "chwyt marketingowy". Dali mu
          sedzowie przepsytke do walk w Stanach, bo tam beda tylko pamietac, ze wygral i
          tyle. I juz w pierwszym pojedynku uswiadomi sobie swoje braki. Faktem jest, ze
          gdyby analogiczna walka odbyla sie Stanach, to wygral by Mayfield. Taka
          polityka, broni sie swoich. Ledwie doczekalem werdyktu, musialem popijac zimne
          napoje, zeby nie usnac. Tyle
      • Gość: a_n_d Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:39
        Równie dobrze można by mieć w cyrku pretensje, że lew nie zeżarł tresera.
      • Gość: jozek g Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.06, 13:59
      • jozekg Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC 26.03.06, 14:15
        CAŁESZCZĘŚCIE ,ŻE WIDZIAŁEM TĄ WALKĘ WŁODARCZK OBRAZ NĘDZY IRZPACZY KOMENTARZ
        KULEJA JAK BY WALKA BYŁA W USA TO AMERYKANIN BY WYGRAŁ TO JEST WIDAĆ JAK TE
        WALKI SĄ USTAWIANE AMERYKANIN NAWET NIE PROTESTOWAŁ CHOĆ WYGRAŁ ZDECYDOWANIE
        ALE WCZŚNIEJ DOSTAŁ KASĘ 50 000 DOLARÓW I WSZSTKO JAK DALEJ BĘDZIEMY NASZYM
        MISTRZOM ZAPRASZĆ EMERYTÓW PIĘŚCIARSKICH TO NIC Z NICH NIE BĘDZIE A WRACAJĄC DO
        KOMENTARZA W CZASIE TEJ WALKI TO POTWIERDZAM ŻE SĘDZIOWIE OGLĄDALI CAŁKIEM INNĄ
        WALKĘ
      • Gość: GREK Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:45
        1- teraz wszem i wobec wiadomo czemu Roy Jones nie chciał walczyc z Michalczewskim w Europie...tutaj amerykańscy/latynoscy/azjatyccy bokserzy moga wygrac tylko w jednym wypadku ,jeśli znokautują rywala.Mayfiled wygrał 2-3 punktami,kontrolował walkę.

2- całe to Hammer coś tam,to stajnia cielaków,ze sztucznie napompowanymi rekordami,a do tego playobów za dyche,jak ten żałosny KOstecki,na ringu obijający tępcyh kelnerów z Piątego Świata,a w studiu odgrywający szołmena dla pijaczków ... Do tego cwaniaczek Skrzecz,żelowany Boorek - błeeeee...

3- ile dostali sędziowie za ten werdykt,a szczególnie ten co punktował 6-oma dla "Diablo" (co za ksywa,jeszcze można pomyśleć,że ten koleś to jakiś groźny bokser jest)

4- zapowiadacz tej walki,ten cały polski Michael Buffer to jakieś kuriozum i ta cała oprawa przypomina bardziej bijatyki w obskurnych knajpach w Teksasie pod muzyczkę country ( tylko brakowało kapeluszy,krawatów ze sznurków i Dolly Parton z głośników) niż gale boksu na których stawką są pasy mistrzowskie (jakichkolwiek marnych federacji).

5- komentarza Kuleja mnie rozwalił... w ostatnich rundach,zaczął przygotowywac grunt pod werdytk na punkty dla Włodarczyka i nagle zaczął celne ciosy Mayfielda oceniac jako "wyłapane na rękawicę",a ewidentnie wyłapywane na rękawice ciosy Włodarczyka nazywać "punktowaniem".

W sumie - żenada i buractwo.
        • Gość: kuba Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.sonofon.dk 26.03.06, 14:49
          zarejestrował ktoś tę walkę? można to gdzieś w internecie znaleźć? jakiś link?
          dzięki.
        • Gość: mAnnY Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.03.06, 16:22
          Wiadomo, ilu polakow tyle zdan. Dla mnie walka byla katastrofalna. Jak meczarnie
          Celtiku z jakimis zespolami ligowych nizin, grajacych na poziomie polskiej
          dobrej okregowki. Diablo nie pokazal tego na co wszyscy czekal 12 rund; ze
          wreszcie zacznie byc agrsywny, troche podejmie ryzyko, amerykaniec zas
          ostentacyjnie robil z polaka kukielke. Smieszna walka, i na pewno sklaniajaca do
          podejrzen o jej sens i kupczenie jakimis smiesznymi platikowymi zabawkami, tym
          bardziej ze diablo do konca nie zaatakowal. Do konca nikt nie chcial nikomu
          sprawic krzywdy... smutne.
          Ale ostatecznie, trzeba przyznac ze ciosy diablo czasem dochodzily celu i czesc
          z nich dochodzila bardzo konkretnie, a to sie liczy. I to jedyny plus, bo
          amerykanin prawde mowiac obijal polaka po rekawicach i buzce, ale czynil to
          bardzo lekko, przeszkadzajaco. Moze ze dwa razy jego ciosy naprawde zabolaly. I
          w tym kontekscie te beznadziejna walke rzeczywiscie wygral diablo.
      • Gość: gosciu555 Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:15
        wlodar strasznie sztywny i spiety i troche maly jak na cruiser, nie boksowal
        dobrze ale wygral. trafil wiecej czystych niz mayfield. to ze wlodar wygra na
        punkty jesli do tego dojdzie bylo oczywiste.

wlodar nie jest wystarczjaco dobry rzeby boksowac o pas (na razie). Boksuje
        bardzo profesorsko ale ma slaba technike jak sie spina i boi sie wymiany. tak
        nie da rady z najleprzymi.

ludzie mowial ze wlodar jest skonczony, ale zobaczymy gosc ma dopiero 24 lata.
        jeszce duzo moze sie stac. pozd.
      • zippp84 Co to za walka byla! 26.03.06, 17:07
        Boks w wykonaniu Włodarczyka byl na poziomie klubu osiedlowego. Jedyna rzecz
        jaka mu dobrze wychodziła to garda i jego potezne zamachniecie, niestety jego
        technika a własciwie jej brak byla widoczna gołym okiem, sposob poruszania sie
        po ringu moge tylko porównac do identycznego z sławnym Rasialdo. Na
        nieszczescie dla Diablo punktowo ta walka została przez niego przegrana
        poniewaz nie liczy sie sily ciosu tylko ilosc ktora doszla. Mansfild i jego
        kocie ruchy wystarczyły na Polskiego podworkowego czempiona. powinien sie odbyc
        rewanz na nutralnym terenie np. w Niemczech.
      • Gość: Radosław Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: *.bsk.vectranet.pl 27.03.06, 13:34
        Nie wiem gdzie sędziowie mieli oczy, może skupili sie na paniach spacerójących
        po ringu miedzy rundami, a nie na walce.Z tym co zademonstrował Włodarczyk w
        ostatniej walce nie ma czego szukac za oceanem chyba, że chce odegrać tam rolę
        wymagającego sparing partnera!!!
      • Gość: marek Re: Włodarczyk mistrzem świata IBC i WBC IP: 194.206.153.* 27.03.06, 13:59
        diablo?czy on wkoncu dwazy sie walczyc z kims powaznym?odkad ogladam jego walki
        to zawsze dostaje jakis kelnerow ktorych punktuje jak dziecko a potem sie
        cieszy ze wygral;ostatnia walka pokazala ile jest wart.troche lepszy przeciwnik
        i gdyby nie sedziowie....szkoda gadac. a jeśli diablo przeżyje walke w USA to
        bedzie płakał ze go oszukali...wracaj na podwórko chłopczyku.a i jeszcze
        jedno.ciekawe czy Diablo wypowie sie na temat tego, ze na każdym forum nie
        zostawiają na nim suchej nitki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka