Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa!

• Gość: lukas Rada dla p. Pawła J. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 18:29
        Jeżeli chce Pan osiągnać sukces z reprezentacją, proponuje reaizować własną
        koncepcję choćby byla ona odmienna od "dobrych rad" specjalistów z PZPN.
        Pan i tylko Pan w całości poniesie odpowiedzialność za wynik reprezentacji, a
        ewentualna fala krytyki zaleje Pana a nie życzliwych.
        Dla dobra wspólnego życze dużo szczęścia.
        Mam nieodparte wrażenie że będzie Panu potrzebne.
        POWODZENIA!!!
      • Gość: nioni Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.acn.waw.pl 20.12.02, 18:33
        panie trenerze.nigdy nie czytać i nie słuchać komenatarzy dziennikarzy "Gazety
        Wyborczej" !!!!!!!
      • Gość: gelson Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.ne.client2.attbi.com 20.12.02, 18:44
        Gratuluje p.Janasowi

Moja rada to nie eksperymentowac z z pilkarzami z egzotycznych lig
        (Ukraina,Cypr,Estonia)Nie powolywac zawodnikow z Polskiej ligi ktorzy zablysna
        w 2 meczach.Powolywac zawodnikow Wisly(Kosowski,Zurawski,Glowacki).Oli
        odzyskuje forme jemu radze sie przyjrzec.Zaufac Dudkowi i eksperymentowac z
        rezerwowym bramkarzem (Liberda,Majdan-jak zacznie grac w Grecji).

KONIECZNIE OLEWAC TO CO PISZA DZIENNIKARZE BO CI W SWOIM CIELE MAJA WIECEJ
        ALKOHOLU NIZ KRWI ,A O PILCE WIEDZA TYLE CO JA O UPRAWIE BURAKA CUKROWEGO W
        NOWEJ ZELANDII.

POWODZENIA.POLSKA GOLA !!!
      • Gość: sulejman Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 19:14
        Jako kibic Legii jest mi miło stwierdzić, że selekcjonerem został ktoś związany
        z moim ukochanym klubem, wiec po pierwsze - gratuluję:) Najlepsza rada, jaka
        przychodzi mi do głowy, to wygrywać jak nbajwiecej meczy. Najprostsze rzeczy
        bywają najtrudniejsze:) Wiec życzę Panu, żeby postępował Pan zgognie ze swoją
        intuicją i nie słuchał rad dziennikarzy i kibiców, bo wtedy, nawet jeśli Pana
        drużyna przegra, będzie Pan wiedział, że postąpił właściwie. Wesołych Świąt
        życzę Panu i wszystkim kibicom polskiej reprezentacji (takze innych klubów:)
      • Gość: darg3@wp.pl Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 19:18
        Nie zapomnij o Smolarku i Krzynówku
      • Gość: piotrek Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.22-202-24.mtl.mc.videotron.ca 20.12.02, 19:31
        Zycze powodzenia, samych sukcesow i zdrowia!
        Rad nie mam, bo z nas dwoch to chyba jednak Pan sie lepiej zna na pilce!:)
        Pozdrawiam Serdecznie
      • Gość: mullin Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.katowice.msk.pl 20.12.02, 19:32
        redakcja napisała:

> Wasze wpisy przekażemy nowemu selekcjonerowi piłkarskiej reprezentacji

> Głęboki oddech i do roboty, bo pracy dużo, czsu mało, a apetyty spore.
      • Gość: Geezoos Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.acn.waw.pl 20.12.02, 20:39
        Pawel Janas! Strasznie sie ciesze! Prawde mowiac od kilku nominacji na
        selekcjonerow czekalem na to nazwisko.
        Panie Pawle, wierze w Pana od dawna. Przezylem wielki zawod kiedy odszedl Pan z
        Legii. Mam prosbe: niech tamta gorycz oslodzi mi Pan zwycieskimi meczami
        reprezentacji. Powodzenia, trzymam kciuki mocno zacisniete.
      • Gość: MichalP Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.acn.waw.pl 20.12.02, 21:37
        A jakiez mozna dac rady czlowiekowi, ktory od ponad 20 lat siedzi w zawodowej
        pilce...Co najwyzej jedna sugestia.Prosze usiasc i opracowac styl w jakim ta
        druzyna ma grac. Jesli to sie Panu uda to reszta nie przysporzy wielu
        problemow...
      • Gość: Kibic Legii Najlepsze rady!!!!!!!!!!!!! IP: *.stegny.2a.pl 20.12.02, 22:23
        życzę Panu, żeby Pan miał jak najmniej stresów, powodów do zdenerwowania,
        jak najwięcej radości i sukcesów; życzę Panu, żeby unikał Pan presji
        ze strony mediów i żeby trzymał się Pan swojej koncepji gry;
        życzę Panu dużo cierpliwości i wytrwałości;

to są moje rady

pozdrawiam
      • aztech Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! 20.12.02, 22:44
        Sądzę, że wszystkim nam zależy na reprezentacji. Każdy
        chce się czuć dumny z gry "naszych" chłpaków. Tego
        dokonał zarówno Pan Engel (awans) jak i niedawno Pan
        Kasperczak (świetne występy Wisły). Nie pozostaje nic
        innego jak życzyć Panu sikcesów co najmniej takich jeśli
        nie większych. Nic bowiem nie świadczy o trenerze jak
        wyniki prowadzonej drużyny. Mam nadzieję że włoży Pan w
        pracę z kadrą całe swoje serce, swoje umiejętności. Moim
        małym prywatnym życzeniem jest zobaczyć w kadrze
        Arkadiusza Radomskiego. Ten chłopak ograł się w Holandii
        i naprawdę jest niezły (często oglądam mecze ligi
        holenderskiej)... ale decyzję pozostaiwam Panu. Nie
        należy też zapominać o młodym Smolarku. Sądzę że mógłby
        stać się on sią napędową środkowej linii (albo prawej
        flanki) w naszej reprezentacji. Po lewej oczywiście Kosowski.
        Może dobrym pomysłem byłoby zwołanie po mniej więcej
        miesiącu pracy z kadrą (po dwóch?) konferencji prasowej,
        na której przedstawiłby Pan swoje koncepcje, ocenił
        obecną sytuację, przedstawił swoją wizję. Sądzę, że
        uspokoiłoby to trochę sytuację wokół kadry. Co do
        personaliów, to oczywiście będą to Pana wybory (po
        konsultacjach) poparte trafnymi spostrzeżeniami (lub) nie
        asystentów.
        Chociaż wiele moich wypowiedzi wydaje się pustymi
        banałami, to uważam że ustalenie jasnej i klarownej
        sytuacji wokół kadry zrobi jej tylko na dobrze... więc
        zacząłbym od tego.
        Ponieważ Polska to taki dziwny kraj gdzie mamy 40 mln
        trenerów piłki nożnej i skoków narciarskich z pewnością
        spotka się Pan z różnymi, że tak powiem mało przychylnymi
        opiniami. Na to jest jedna rada robić swoje. Wtedy można
        powiedziećz czystym sumieniem to ja osiągnąłęm sukces(gdy
        będzie awans) czy to ja zawaliłem (gdy nie awansujemy).
        Pozostaje mi zatem życzyć Panu sukcesów w pracy z kadrą.
        P.S. Może to zabrzmi idiotycznie co powiem, ale dla mnie
        znakomitą bazę informacji o połkarzach statnowi baza gry
        Championship Manager 2001/2002. Często słuchając bowiem
        meldunków z zagranicy o wschodzących gwiazdach
        (talentach) spotkałęm się z nimi właśnie w tej bazie,
        gdzie zostali oni opisani jako naprawdę perspektywiczni
        piłkarze. Tak np. było w przypadku Savioli... wiem, że
        teraz wszyscy czytający to uśmiechną się... ale to
        dobrze... bo w sprawie reprezentacji potzreba nam
        naprawdę luzu i spokoju.
        No i wreszczcie koniec ;)
      • Gość: ericcantona Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.chello.pl 20.12.02, 22:49
        badz soba wybierz PEPSI(Po Ewakuacji Poprzednika Sprobuj Innych)
        • Gość: Kibicunio Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.02, 09:26
          Wszyscy trenerzy piłkarscy (poza Tym Największym - K.G.)- chcą aby tacy jak my,
          (kibice), postrzegali ich jako wielkich strategów tej bardzo intuicyjnej
          przecież gry. Gdzie w niej miejsce na strategię? No ale, niech mają. Jako że
          NOWY NIESZCZĘŚLIWIEC też będzie nas bałamucił tymi bzdurami (strategia,
          taktyka, stałe fragmenty itp.) a każdy myślący trzeźwo człowiek wie że tak
          naprawdę potrzeba nam Ronaldo, Zidane i im podobnych a nie bzdetów szachowych,
          podpowiadam MU. PJ jest debiutantem, proponuję mu - debiut zamknięty, (już Go
          wybrali), jest słowianinem - obronę słowiańską. Jest to strategiczny element
          gry, czyli debiut i otwarcie:
          1. d2-d4 d7-d5
          2. c2-c4 c7-c6
          3. Sg1-f3 Sg8-f6
          4. Sb1-c3 d5:c4
          5. a2-a4 Gc8-f5
          6. e2-e3 e7-e6
          7. Gf1-c4 Gf8-b4
          8. O-O O-O
          9. Hd1-e2 Sb8-d7
          Jeżeli coś nie uda się, można wybrać inny debiut z otwarciem (jest ich w
          historii szachów mnóstwo i na każdą okazję) zamiast szkolić piłkarzy, dbać o
          młodzież i w nią inwestować dla naszego dobra. Pograj Pan sobie panie Janas.
          Współczuję Panu. Grasz Pan w drużynie cwaniaków którzy Pana wy***ją przy
          pierwszej okazji, (0:1 dla przeciwnika).
      • Gość: Ataman Re: Zuraw gral regularnie IP: 80.51.247.* 21.12.02, 14:18
        Z radoscia przyjalem Panska deklaracje, ze beda powolywani wszyscy ci ktorzy sa
        w najlepszej formie i graja w regularnie w klubach, bez wzgledu na to gdzie i u
        kogo grali wczesniej. Oznacza to ze czas najwyzszy powolac DARIUSZA ŻURAWIA z
        Hannoveru96 ktory gral regularnie w Bundeslidze cala runde jesienna.
      • Gość: bartek PODAĆ SIĘ DO DYMISJI IP: *.csk.pl 21.12.02, 16:47
        to wg. mnie najlepsza rada, powodzenia!
      • Gość: BOREK Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 19:14
        Typowy Polak to taki co uważa,że na wszystkim się zna,lubi radzić innym nawet
        jeśli o to nie proszą go,a sam nie pyta bo czegoś nie wiedzieć to według niego
        nie honor.
        Ja nie jestem typowym Polakiem i chyba Pan też takim nie jest. Zakładam,że rad
        kibiców internetowych Pan oczekuje[Redakcja to chyba uzgodniła z Panem]i
        dlatego widzę sens napisania o kilku moim zdaniem ważnych problemach jakie
        staną do rozwiazania przed Panem.

Problem nr1.Cel.
        W każdym działaniu obranie właściwego celu i konsekwentna jego realizacja to
        podstawowy warunek sukcesu.W Pana wypowiedzi podobało mi się to,że za ważne
        uznał Pan,aby kadra grała coraz lepiej i robiła postępy.Jeżeli tę wypowiedż
        doprecyzować przez podanie od jakiego poziomu będziemy liczyć poziom i w jakich
        odcinkach czasowym będzie Pan rozliczany, to będziemy mieli jasno określony cel
        selekcjonera kadry. Proponuję przyjąć roczny przedział czasowy,bo krótszy
        będzie niewiarygodny z uwagi,że zdarzają się niepodzianki in plus[USA]jak minus
        [Łotwa].Jeżeli w ciągu 2003r kadra osiągnie lepszy wynik niż kadra pod wodzą
        Engela i Bońka w 2002r to będzie oznaczało,że cel jest realizowany i powinien
        być Pan chwalony nieważne czy Polacy wygrają czy przegrają mecz z Węgrami.
        Stawianie jako cel wygranie meczu z Węgrami to błąd!.

Problem nr2.Motywacja zawodników.
        Bardzo często ostatnio zastanawiano się dlaczego ten sam zawodnik w drużynie
        klubowej wypada dobrze[jak się mówi gryzie trawę],a w reprezetacji wypada
        blado.Moim zdaniem jest tak dlatego,że najlepsi polscy zawodnicy grający w
        klubach zagranicznych i najlepszych drużynach krajowych mają słabą finansową
        motywację przy grze w reprezetacji.Dla nich gra w reprezetacji Polski to słabo
        płatna fucha.Ich podstawowy pracodawca to drużyna klubowa i nie mogą wystawiać
        nogi na kontuzję podczas wykonywania dodatkowej fuchy.To są zawodowcy,a
        liczenie na biały orzełek na piersiach to wielka naiwność.Na tym sparzył się
        Boniek.Jedyna nadzieja w młodych krajowych "wilczkach",ale ci bardzo często
        zawodzą z uwagi na złe przygotowanie psychiczne w klubach i rodzinie.
        Ciekawe jak Pan rozwiąże ten niesłychanie ważny problem.Jestem za daleko
        problemu,aby mieć coś do zaproponowania w tej materii.

Problem nr3.Współpraca z kibicami.
        Dla wszystkich jest oczywiste,że ta cała machina piłkarska jest dla kibiców.Bez
        nich to wszystko nie miałoby racji bytu.Niestety wszystkie opinie i decyzje
        dotyczące polskiego piłkarstwa odbywa się bez ich jakiegokolwiek udziału.Czy
        ktoś słyszał,żeby przedstawiciel tej społeczności miał możliwość wypowiedzenia
        się w prasie,radio czy telewizji,a na ich rzeczowe wypowiedzi chociażby na tym
        forum jakiś trener czy działacz dał wiarygodną odpowiedż?.Ja takiego czegoś nie
        zauważam.Jest faktem,że wiele wypowiedzi czy opinii na tym forum jest na
        poziomie ubóstwa intelektualnego i moralnego,ale trzeba zacząć rozmawiać z
        częścią twórczą i wtedy niżiny zaczną inaczej zachowywać się.

Moja propozycja.Niech Pan przed każdym ważniejszym wydarzeniem piłkarskim
        zawita na nasze forum i niech Pan do swojego sztabu dokooptuje przedtawiciela
        internetowej społeczności piłkarskiej.To napewno dużo Panu ułatwi wykonanie
        niełatwych zadań jakie przed Panem stoją.

Jeżeli moje rady będą dla Pana niczym nowym lub co gorsza nic nieznaczącymi
        bzdetami sztubaka piłkarskiego,to pragnę Panu powiedzieć,że jestem człowiekiem
        poważnym,rozumiejacym i potrafiącym rozwiązać wiele złożonych problemów oraz,że
        w młodym wieku też kopałem piłkę[podobno z dużym powodzeniem],ale u progu
        kariery zdradziłem ją na rzecz innej profesji.
        Mój list wynika z sentymentu jaki żywię do piłki nożnej jako kibic.
        Życzę sukcesów nie tylko na polu piłki nożnej.
        • Gość: Leon Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.proxy.aol.com 23.12.02, 12:26
          OK, pierwsze, badz szczery nie gadac farmazonow niczym Engel przed (i po) MS.
          Wtedy szacunek bedziesz mial, nawet jesli wyniki nie takie dobre, ale wieze ze
          bedzie dobrze.
      • Gość: Mistrz taktyki Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 14:16
        Panie Pawle, wiem, ze sprzedał pan dom w Międzylesiu. Ale to nie jest jak sadze
        najważniejsze. Przede wszystkim musi pan
        - wypieprzyć z kadry Hajtę i spółkę
        - ustawić obronę na czwórkę w linii, ale musi ona grać nie na ofsajd (bo tego
        nie potrafi), tylko na najprostszą strefę - pomysł Libora Pali
        - Olisadebe nie może dostawać powołań za nic - nie może pan pokazywać, że to on
        panem rządzi, bo pan tak naprawde jest szefem (Oli won na pół roku)
        - Oprzeć grę reprezentacji na zawodnikach Wisły i powielać schematy rozegrania
        akcji stworzone przez Kasperczaka (tylko ostrożnie z pomocnikami prawymi i
        środkowymi, bo Wisła ma tam kłopoty wynikające z nadmiaru dobrych zawodników:
        Pater, Uche, Szymkowiak, Strąk, Moskal, Paszulewicz - dezorganizacja gry i
        nadmierne zagęszczenie środka pola - 70 - 80 minuta meczu z Schalke 04 - kiedy
        zszedł Kuźba, nie miał, kto atakować, bo Żurawski schodził do środka)
        - no i dograć ich
        - a przede wszystkim nie być nadętym bucem tak, jak Wójcik, Engel i Boniek.
        Niech pan pokaże, że można prowadzić reprezentację, jak Piechniczek, Gorski i
        Gmoch.
      • Gość: BOREK Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 21:47
        Z telewizji dowiedziałem się,że Pan Janas nowy selekcjoner polskiej drużyny
        piłkarskiej oprócz piłkarstwa pasjonuje się polowaniem na dziką zwierzynę.
        Pomimo,że nie jestem zwolennikiem uśmiercania niewinnych zwierzaków to
        przyjąłem tę wiadomość z zadowoleniem.Dobrze,że człowieka interesują różne
        sprawy.Dzięki temu rozwija się wszechstronniej,bo ma możliwość odprężenia
        psychicznego po wyczerpującym wysiłku.Koncentracja w jednej dziedzinie
        wychowuje człowieka jednowymiarowego o ograniczonej wyobrażni.Jest pewne,że
        praca nad budową polskiej drużyny piłkarskiej będzie wymagała dużej
        wyobrażni,silnej woli i odwagi.Myślę,że polowanie może być pomocne w rozwoju
        tych cech.Dla doskonalenia tej działalności proponuję,aby Pan Janas zmienił
        tereny łowieckie.Proszę odwiedzić Bieszczady gdzie obecnie zamieszkuję.
        Góry,srogi klimat,dzika przyroda i zwierzyna [można też spotkać niedżwiedzia]
        zwiększą skalę trudności dla myśliwego.Polowanie w puszczy noteckiej,a w
        Bieszczadach to w przenośni przejście z posady we Wronkach na stanowisko
        Selekcjonera.Chyba wcześniej warto zmierzyć siły w trudniejszych warunkach?.

PS1.Może przy pstrągu i lampce koniaku obaj dowiedzielibyśmy się czegoś więcej
        o polskiej piłce nożnej.
        PS2.Myślę,że pobyt w Bieszczadach również dobrze wpłynąłby na piłkarzy.Ja po
        opuszczeniu zasmrodzonej Warszawy czuję się tu w Bieszczadach o 15lat młodszy.
      • Gość: bomba Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.proxy.aol.com 24.12.02, 16:36
        Tytul brzmi zachecajaco, ale ja nie mam zadnych dobrych rad akurat dla trenera
        reprezentacji Polski i to obojetnie, czy jest nim Pawel Janas, czy Franz
        Beckenbauer.
        Z tej mizerii nie da sie sklecic zadnej dobrej druzyny. Tu musi byc praca
        organiczna od podstaw, poczawszy od szkolenia mlodzikow, juniorow.
        Do tego wszystkiego potrzebna jest dobra organizacja i pieniadze.
        Przyjrzyjmy sie naszym stadionom i zapleczu. Przeciez to wszystko niemal nadaje
        sie do wyburzenia lub rekonstrukcji.
        Nie wiem jak szkoli sie naszych trenerow, ale wydaje mi sie, ze z tym tez nie
        jest najlepiej. Poza jednym Kasperczakiem, reszta nie zrobila i nie robi zadnej
        kariery, bo Grecja nie jest jakas potega pilkarska (a tam jest naszych sporo).
        Wg. mnie, jesli mamy miec reprezentacje z sukcesami na ok. 2 lata, trzeba
        stworzyc druzyne z mlodych, niezmanierowanych zawodnikow, szkolic ich na
        zgrupowaniach i grac i jeszcze raz grac pewnymi schematami. To starczy, aby
        zaskoczyc pilkarski swiat na jakies 2 lata. Cos ala Gorski z lat 70-tych z tymi
        blyskawicznymi kontrami. Powolywanie ogranych zawodnikow, tak jak do tej pory
        sie to dzieje, to droga donikad. Oni sa slabsi od swoich odpowiednikow z lig
        niemieckich, hispanskich, wloskich, angielskich, itd.Poza tym , nie maja ochoty
        na gre w reprezentacji.
        A potem ? Znowu bedzie zle,swiat nas rozpracuje, a mlodzi rozjada sie po
        swiecie. Zle bedzie, dotad, dopoki praca organiczna, jesli bedzie, nie
        przyniesie rezultatow.
        I to na tyle.
        Pozdrawiam
      • Gość: Pedro Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.chello.pl 25.12.02, 15:29
        Janas nie powinien zwracać uwagi na to czy ktoś gra w Polsce, czy zagranicą.
        Jeżeli ktoś się nadaje do kadry to go wziąć. Nie powinien zrobić błędu który
        Engel popełnił przed mistrzostwami świata- nie powinien przywiązywać się do
        nazwisk bo to przecież nie one grają. Powinien stworzyć szkielet reprezentacji-
        tak jak to zrobił Engel(Dudek-Wałdoch,Hajto-Kałużny,Świerczeski-Olisadebe), ale
        gdy coś się zaczyna psuć powinien coś zrobić (może nie rewolucje ale drobną
        korektę)-to czego nie zrobił Engel. Mam nadzieje że nowy trener-selekcjoner
        oprze się pokusie i nie będzie powoływał całej armii z Amiki.
      • Gość: Hirek PRZECZYTAJCIE !!! IP: *.chello.pl 25.12.02, 18:31

Zapewne nie przekażecie tego Panu Janasowi, ale i tak zaryzykuję wpis.

Wszyscy wiemy, że Janas potrafi dobrze trenować (Legia).
        Wiemy też, że nasza grupa eliminacyjna Mistrzostwa Europy nie jest trudna.
        Wiemy również, że Boniek od początku na trenera się nie nadawał.
        Wiemy, że po etapie prowadzenia kadry przez Bońka nikt nie jest zadowolony.
        Wiemy, że Listkiewicz jest do d..y (ale zawsze lepszy niż Dziurowicz!)

Koniec tego, co wiemy. Teraz to, co chcę Wam powiedzieć.

Otóż Paweł Janas sam dobrze wie, co się dzieje w polskiej piłce, a już na
        pewno, co się dzieje w polskiej lidze.
        Wisła jest najlepsza (jestem kibicem Legii).
        Kosowski z Żurawskim muszą grać w kadrze. Są też jednak inni zawodnicy Wisły
        zasługujący na to wyróżnienie. Chodzi mi o Głowackiego i Szymkowiaka. Reszta
        (Baszczyński, Jop, Strąk - ich wymieniają inni forumowicze) niech sobie pogra w
        Wiśle, bo na kadrę jeszcze muszą poczekać.
        Należy zapomnieć o przeżytkach kadry: Hajto, Juskowiak, Świerczewski, itd. Oni
        już się skończyli! Wyjątkiem może być jedynie Jacek Zieliński. Jest on
        wspaniałym środkowym obrońcą, którego nikt długo nie zastąpi. Teraz kolej na
        innych, młodszych, zdolniejszych. I nie chodzi mi o przereklamowanych
        zawodników, bądź pupilków (Kukiełka, Lewandowski)

W bramce:
        Bez dwóch zdań: Jerzy Dudek. Obok, w rezerwie: Grzegorz Szamotulski. Więcej
        dobrych bramkarzy niestety nie mamy.
        Obrona:
        Krzysiek Ratajczyk - rutyna, doświadczenie; mimo wpadki z Danią uważam go za
        zawodnika trudnego do przejścia. Mocne uderzenie i zawziętość. Wojownik.
        Jacek Zieliński - musimy mieć przywódcę w drużynie.
        Arkadiusz Głowacki - w Wiśle pokazał, że może być przydatny kadrze.
        Michał Żewłakow - chłopak ma jeszcze dużo przed sobą, a już zdążył dużo pokazać.
        Jacek Bąk - waleczny piłkarz z dużym doświadczeniem. Wysoki. Przydatny.
        Tomek Rząsa – wciąż się rozwija, a już jest dobry na kadrę.
        Resztę obrońców można dobierać na podstawie obecnej formy w klubie.
        Pomoc:
        Kamil Kosowski – najlepszy obecnie polski pomocnik
        Mirek Szymkowiak – zasłużyl na sznsę, którą jestem pewien, że wykorzysta.
        Łukasz Madej – widzieliście, co robi w młodzieżówce? Dobry piłkarz. Jeżeli
        potrafiłby się zgrać ze starszymi kolegami mielibyśmy dobry komityw w kadrze A.
        Radek Kałużny – nie lubię go osobiście, ale jego forma, jaką prezentuje w
        Bundeslidze jest imponująca. Jak ją podtrzyma do wiosny to będzie dobrze!
        Czy Piekarski i Karwan jeszcze zaistnieją? Ciężko przewidzieć, a potrzebujemy
        właśnie takich zawodników... Mamy deficyt na dobrych pomocników w Polsce. A to
        przecież właśnie ta linia ma rozwijać akcje.
        Atak:
        Maciej Żurawski - wiadomo.
        Olisadebe - po okresie niemocy wraca do wysokiej formy. Pamiętajmy, że tylko
        dzięki niemu (bo nie dzięki Engelowi!) awansowaliśmy do MŚ. Szybki, dobra
        technika, potrafi się znaleźć, strzela gole.
        Marcin Mięciel - wieczny talent. Kiedy będzie mu dawana szansa, on to
        wykorzysta. Wszyscy na niego narzekali, gdy grał w Legii, że jest nieskuteczny.
        A kto w Legii jest skuteczny?! Mięciel to dobry piłkarz z duża perspektywą na
        przyszłość. Ja bym postawił na niego w najbliższym czasie.
        Artur Wichniarek – stara się pokazać w Bundeslidze i powoli mu to wychodzi.
        Strzela bramki, a to jest ważne.

Jeszcze napiszę podstawową 11, na jaką ja bym postawił:
        Dudek - Zieliński, Ratajczyk, Bąk, Głowacki - Kosowski, Szymkowiak, Kałużny,
        Madej - Żurawski, Mięciel
        Rezerwa: Szamotulski, Michał Żewłakow, Rząsa, Olisadebe, Wichniarek
        Nie wiem jacy jeszcze pomocnicy zasługują na kadrę...

Życzę powodzenia Panu Janasowi! Aby Nowy Rok był rokiem początku sukcesów!
        Pozdrawiam.
        • Gość: Hirek Re: PRZECZYTAJCIE !!! IP: *.chello.pl 25.12.02, 18:46
          No dobra. Mam pomoc. Burkhardt - młody zawdonik, a szaleje jak mało który.
          Niech dalej się rozwija, a będą z niego ludzie!
          Krzynówek - jeśli wróci do formy z MŚ to będzie super.
          A porpos formy z MŚ - gdzie się podział Kryszałowicz? On był najlepszym polskim
          zawdnikiem w Korei/Japonii. Szkoda, że tylko tam, bo teraz gdzieś zniknął...
          Dawajcie swoje poprawki!
          Pozdrawiam.
          • Gość: Henryk Re: PRZECZYTAJCIE !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 23:19
            Hirek, proponuję aby Zagrała cała Legia, + ewentualnie Tomaszewski jako
            bramkarz, lub SDtanew jeśli dostanie szytbko obywatelstwo polskie.
            • Gość: Hirek Re: PRZECZYTAJCIE !!! IP: *.chello.pl 26.12.02, 13:25
              Legia? Przestań człowieku! Tak można było zrobić w połowie lat 90-tych! Teraz
              można by tak zrobić z Wisłą, ale nie mają dobrego bramkarza...
              Pozdrawiam.
          • arssen Re: PRZECZYTAJCIE !!! 30.12.02, 09:18
            PIEKARSKI (!!!) szymkowiak w srodku , nie ma innej opcji , wziac mariusza w
            obroty i gramy show. wegry nie wychodza
            • porter11 Re: PRZECZYTAJCIE !!! 30.12.02, 09:31
              arssen napisał:

> PIEKARSKI (!!!) szymkowiak w srodku , nie ma innej opcji , wziac mariusza w
              > obroty i gramy show. wegry nie wychodza

Szymkowiak? On rozegral jeden naprawde dobry mecz w ostatniej rundzie! Tak jak
              i cala Wisla, nawiasem mowiac...
              • Gość: smola Re: PRZECZYTAJCIE !!! IP: 212.182.107.* 02.01.03, 23:43
                KOles ciebie chyba calkiem poje.... albo ty
                moze tylko jeden ogladales ;-) szymek to koles
                co jest debesciak a prostopadle pilki co
                zapuszcza do zurawia czy kuzby to sie kazdy
                moze odniego uczyc
        • Gość: maxdoo Re: PRZECZYTAJCIE !!! IP: *.unused.zigzag.pl 31.12.02, 18:33

dobrze prawisz, tylko Żewłak i Ratajczyk też są przereklamowani..
          niestety, ale w obronie jesteśmy skazani na buraka Hajtę - lepszych nie ma.
          a do pomocy jeszcze Smolarek jak troche przypakuje, Iwański z Garbarni / albo
          Radomski z Heerenven a na atak może Rasiak albo Niedzielan i jedziemy!
      • Gość: mateo Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.physio.unr.edu 26.12.02, 06:13

Prosze nie zagladac na to i jakiekolwiek inne forum sportowe przed zakonczeniem
        pracy z reprezentacja. Zaoszczedzi Pan sporo zdrowia i nerwow. Opinie nie sa
        reprezentatywne, sa niestety zbyt czesto obelzywe.
        PS. No chyba ze wygra Pan z Wegrami...

• Gość: rolly Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 19:21
        Przeede wszystkim chcialem zyczyc Panu trenerowi sukcesow( tak, tak trenerowi,
        bo mam dosc powtarzania slowa selekcjoner i chociaz to slowo blizsze pana
        funkcji, to mam wrazenie, ze w koncu trener wezmie sie za selekcje i w koncu
        sie to jakos ulozy, przynajmniej tego zycze! ) Sprawa druga, to maja byc rady,
        a wiec polska mentalnosc uwydatniajac troche pofilozofuje:)!
        Uwazam, ze nie ma Pan łatwego zadania, ale bez zbednej kurtuazji powiem ze
        uwazam Pana za wlasciwa osobe na własciwym miejscu! Koniec kadzenia, przejdzmy
        do konkretow! Jesli mialbym cos sugerowac, a jak kazdy Polak znam sie troche na
        pilce (i na medydynie:), nie wspominajac o trunkach) i pewnie mam racje, to
        skonczmy udawac, ze Polacy nie potrafia grac w pilke. To, co pokazala Wisla, to
        dobre na poczatek, oczywiscie zycze jej jak najlepiej w dalszej drodze po
        Puchar Uefa, ale kontynuawac pozytywny nastroj kibicow powinna reprezentacja na
        wiosne, nie mozna ciagle liczyc na kogos. Powiem szczerze, grupe w eliminacjach
        mamy smieszna i dosc mam tych ciaglych rozwazan wybitnych fachowcow -
        komentatorow, ze kazdego rywala trzeba sie obawiac ( no dobra mowia ze trzeba
        czuc respekt, ale jak sie to kojarzy? ) Prawda jest taka, ze szanowac trzeba
        nogi przeciwnika, pamietajac ze to tylko sport, szanowac nalezy ich ciezka
        prace na treningach dzieki czemu osiagaja takie sukcesy, szanowac trzeba
        trenera za dobra taktyke... ale w rzeczywistosci trzeba wyjsc z nastawieniem
        zeby strzelic frajerom kilka bramek i nie martwic sie na zapas. Wiadomo, do
        kamery tego powiedziec nie mozna, ale co to za wynik 2:0 z San Marino. Porazka!
        Ale to przeszlość. W grupie mamy slabeuszy, a na dodatek mamy wiecej szczęścia
        niz rozumu, bo jeszcze kryzys (chyba tak to trzeba nazwać) przechodzi Szwecja!
        Wykorzystajmy to! I chcialbym zeby Pan przekazal wiare we wlasne mozliwosci i w
        siebie zawodnikom! To na poczatek!!! Acha a teraz moja filozofia! Dudek i tak
        to nasz najlepszy bramkarz i predzej czy pozniej wroci do formy! Obrona to
        oczywiscie Glowacki ( bo choc czasem sie gubi - rzadko, ale...) to to jest
        nasza przyszlosc, z Jackiem Bakiem ( w zapasie jest Zieliński ),prawa obrona -
        nikt inny - tylko Baszczynski, lewa - pojecia nie mam, czy ktos jest dobry na
        ta pozycje? pomoc to oczywiscie podstawa - Szymkowiak przede wszystkim, tylko
        uwazac na jego Achillesa i trzeba kogos wymyslic, jakby nie mogl grac, ale ja
        jestem tylko kibicem, nie wiem kto moglby byc za niego, to Pan jest fachowiec,
        nie moge wszystkiego zdradzic:) I wkurza mnie to, ze gdy szymek robil jak
        chcial zawodnikow shalke, to jeden Szczesny zauwazyl, jak sie nacharowal -
        ludzie, niech ktos wreszcie obiektywnie spojrzy na sprawe, a nie tylko
        kosowski, zurawski, bo kosowski do mojej 11 oczywiscie nalezy, podobnie
        zurawski, ale obiektywizmu to my nie mamy za grosz, bo kosowski to niech raczej
        pocwiczy dosrodkowania, zwlaszcza z wolnych, bo ostatnio takie balony puszcza
        ze az wstyd ( a z shalke mial 2 asysty, to prawda, ale czesto sie wyglupia,
        zwlaszcza z rogow) wolne powinien wykonywac szymkowiak, czyli jedyny czlowiek w
        Polsce potrafiacy ciekawie zagrac i ograc przeciwnika nie bazyjac tylko na
        szybkosci ( moje subiektywne zdanie!!!) dlatego on w srodku, kurde ale sie
        rozpisalem, pewnie tego nie zamieszcza, bo sie nie zmiesci, ale co mi tam! :)
        Rzecz jasna czekac trzeba na Krzynowka, tylko jak pogodzic go z Kosowskim w
        pierwszej jedenastce - Pana bol glowy, ale on na pewno lepiej dosrodkowuje niz
        Kosa. Defensywny pomocnik - nie mam pojecia - szczerze, moze Swierczewski w
        formie, albo Radomski, chyba warto sprobowac. Prawe skrzydlo, znowu nieurodzaj,
        ale miejmy nadzieje ze wyzdrowieje Smolarek szybko, albo Karwan zacznie cos
        grac. Atak jest oczywisty: Olisadebe, Zurawski, na rezerwie Wichniarek. Acha,
        przypomnialo mi sie, czemu zapomnielismy o Kryszlowiczu, to drugi polski
        pilkarz, ktory moze potencjalnie ( po Szymkowiaku ) wbic rywala w ziemie,
        przejsc 3 i strzelic bramke ( oczywiscie moja fantazja to tylko, ale prosze to
        podzielic przez trzy, wszystko co pisze :) )
        I tyle.
        Acha, i prosze dzielic przez 3 wszystko, co Pan przeczyta:), to na pewno dobra
        rada. Rób Pan swoje, ja Panu ufam, jak wielu pewnie kibicow. Prosze sprawic,
        zebysmy znowu nie wyszli na idiotow!!!
        Powodzenia!
        rolly.
        • Gość: kulfon Tak się tworzy pilkarską pustynię... IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 29.12.02, 00:35
          Idź zmienić pampersa.
      • Gość: Paweł z Łodzi Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.12.02, 15:32
        Witam! Moim zdaniem tak powinna wyglądać reprezentacja:
        MAJDAN

BASZCZYŃSKI GŁOWACKI BĄK ŻEWŁAKOW

SMOLAREK(KARWAN) SZYMKOWIAK KOSOWSKI

KRYSZAŁOWICZ ŻURAWSKI OLISADEBE

W REZERWIE:
        DUDEK, SAMOTULSKI
        KARWAN, KUCHARSKI
        KIEŁBOWICZ,......... (jacyś szybcy młodzi zawodnicy)
      • Gość: MURZYN ("_") NAJBARDZIEJ ZAJEBISTA RADA ZE WSZYSTKICH!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.02, 18:42
        Panie trenerze. Moja rada jest prosta. Jestem szamanem plemienia GolaGola i
        proponuje panu aby przed kazdym meczem malowal sie pan na czarno i spiewal
        Bogurodzice podskakujac na jednaj nodze. Sukces gwarantowany!!! Trener Engel
        robil to az do mundialu. Potem myslal ze ma nosa. Boniek tez nie uwierzyl.
        Decyzja nalezy do Pana!!!
        • Gość: MURZYN ("_") Re: NAJBARDZIEJ ZAJEBISTA RADA ZE WSZYSTKICH!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.03, 22:38
          i chyba pan panie trenerze tez nie uwierzyl hahahahahahahahahahaha
      • Gość: torek Re: Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 11:54
        Po pierwsze nie słuchać dobrych rad!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka