Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Marma - Budlex/Polonia 47:42

28.05.06, 22:09
    Panowie, do jasnej cholery, to była przedostatnia drużyna ekstraligi. Na kim
    wy chcecie robic bonusy? Sawina - ile może trwać spasowywanie zawodnika ze
    sprzętem??!! Protasiewicz - prawie lider drużyny - niestety i tu prawie robi
    ogromną różnicę. Jonsson - jazda w kratkę. Kościecha - jedyny zawodnik
    prezentujący stopniowy przyrost formy i efektowną jazdę w każdym meczu.
    Buczek i Klecha oraz młodzieżowa reszta ekipy - trudno mieć do niech
    jakiekolwiek pretensje - dobra robota - aż strach pomyśleć, które byłoby
    miejsce, gdyby nie oni...
    czyli 6 miejsce to szczyt marzeń??!!
    nie tak k.wa miało być!!!
    Obserwuj wątek
      • adamus221 Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 28.05.06, 22:19
        a czego Ty sie kolego zza miedzy spodziewales?? Sawina juz to taki typ
        zawodnika ktory raz jedzie a 3 razy narzeka na sprzet, tor, czy co mu tam
        jeszcze przeszkadza. Poza tym to co on robil w zeszlym sezonie, to przechodzilo
        ludzkie pojecie! smiem twierdzic ze byl to jego sezon zycia!!! Co do Klech,
        Buczka, "Ruska" i Jedrzejewskiego
      • facet.36 Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 29.05.06, 01:26
        a ja tak a propos "tabeli" ligowej - czy spece z GW musza sie kompromitowac co
        rusz? zapomnieli że rozpoczęła się runda rewanżowa i dolicza sie bonusy! a więc
        Atlas powinien mieć 13 punktów a nie 12 za dwumecz z Unią, z kolei Włókniarz
        powinien mieć 9 a nie 8 punktów za dwumecz z KS Stal Toruń! Nie wiem jak jest z
        Rybnikiem bo nie pamiętam jaki był pierwszy wynik meczu w Tarnowie!
        A co do Polonii? no cóż prawdopodobnie ta porazka oznacza koniec marzeń o
        górnej czwórce! czyli od połowy lipca zaczną sie mecze " o nic" z frekwencją
        rzędu 5 tysięcy w porywach! Pytanie jest retoryczne gdzie mają wygrac Poloniści
        jeżeli nie w w Rzeszowie który był do objechania? Polonia jest na wyjazdach
        beznadziejnie słaba łącznie z liderami a szczególnie ostatnio Pepe!
        Nastepny mecz w Boze Ciało przyjedzie CKM już z Hacockiem w składzie! Wcale bym
        sie nie zdziwił jakby Polonia ten mecz przegrała a przynajmniej o bonusie można
        zapomnieć jak pamiętam jesteśmy pod kreską na 18 punktów...A potem mecz w
        Toruniu gdzie tradycyjnie dostaniemy bęcki i wcale się nie zdziwie jak nieo
        bronimy bonusu o ile paru zawodników "nie podciągnie" się!
        Prawdopodobnie spadek do odlnej czwórki będzie oznaczał poważne straty
        finansowe dla klubu / frekwencja! / - wiedzą cos na ten temat działacze z
        Leszna ćwiczący ten temat reglarnie co roku - a zapowiedzi działaczy były takie
        buńczuczne. Prawdopodobnie / prognoza na dziś / Polonia zajmie na koniec sezonu
        5 - 6 miejsce!
        • Gość: Szrek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:53
          Przestańcie proszę pomstować. Czy nieco gorsze wyniki nie są powodem do
          odwrócenia się od drużyny. Przynajmniej dla prawdziwego kibica. Chyba, że...?
          Tylko co wy robicie na forum dla kibiców?
          • Gość: Raf Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: 80.51.206.* 29.05.06, 09:19
            Ja się dziwie, że cały czas bronicie tego Protasiewicza. Cały sezon nic nie
            robi dla drużyny. Jest cieńki jak barszcz. Niech spada do Anglii i tam sobie
            jeździ tam ma fenomenalne wyniki. Nikt mi nie powie, że porażka z Marmą i nikłe
            zwycięstwo w Bydzi nie jest winą Protasa. Dziwie się też działaczom Polonii że
            nie potrafią jakoś "zmobilzować" Go do lepszej jazdy. proponuę klauzulę no play-
            no pay. Czyli Protas nie robi 10 punktów nie dostaje kasy. wtedy może bys sie
            chłopaczek przyłożył do jazdy w Polsce. A tak sobie zlewa wszystko a kasa leci.
            Wczoraj przegrał z Miesiącem, a to nie przystaje zawodnikowi tak
            doświadczonemu, który jeździ w GP! Co do reszty to ich wyniki są przyzwoite. No
            oprócz Sawiny, który też sie za bardzo nie przykłada. Kto mi wytłumaczy jak
            można w ćwierćfinale IMP zrobić 13 punktów i wygrać, a 3 dni poźniej zdobyć 2
            punkty? To samo w Szwecji, zdobywa po 10 punktów, a w Polsce regularnie 2 lub
            3. Obudzi się pewnie jak bedziemy jeździć w dolnej czwórce.Jednak do Sawki nie
            mam tak wielkich pretesji jak do Protasa, bo Sawka w zeszłym sezonie byl
            rewelacyjny i dzięki niemu w głównej mierze zdobyliśmy srebro. A i jescze
            jedno, tym razem do działaczy: trzeba było zakontraktować obcokrajowca jeszcze
            jednego przed sezonem, bo mógłby zastapić zawodników którym nie zależy na
            jeździe w Bydgoszczy. Ale wy nie chcieliście zabijania się na treningach,
            dziwne podejście. Brawa natomiast za jazdę w całym sezonie należą się Buczkowi,
            Klesze Emilowi i Robertowi Kościesze, który spełnia pokładane w nim nadzieje.
            Brawo Kostek zawsze robisz od 6 do 11 punktów a to było przed sezonem od Ciebie
            wymagane. Pozdrawiam kibiców Polonii Bydgoszcz:)
            • Gość: backup Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:07
              klopoty Sawiny to nie sprzet a psychika. Kolega nie bardzo radzi sobie z presja,
              a ta niestety z kazdym nienejlepszym wystepem jest coraz wieksza. Stad roznica.
        • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 08:54
          A co ma dopiero powiedzieć Tarnów - przegrali w Rybniku :-D
          A u nas jest tak, że jak zacznie jechać Jonsson, to zasypia Protas i odwrotnie.
          Dziwna jakaś ta drużyna.
          • arius5 Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 29.05.06, 09:18
            ale Tarnow ma dodatkowe 2 punkty za mecz w Bydgoszczy, wiec moze sobie pozwolic
            na luksus porazki
      • Gość: Chris81 Pepe musi odejść... IP: 82.146.225.* 29.05.06, 09:38
        tak, tak wcale nie zartuje. Jeśli nie zrezygnuje z ligi angielskiej to dalej
        Polonia bedzie przez niego przegrywać mecze!!! Działecze spią a on robi co mu
        sie podoba. Cały tydzień szlaja się po Anglii i Szwecji a do Polski przjeżdża
        sobie popierdzieć na "OSIOŁKACH". Panowie Tylingier i Sawarski powinni ukarać
        go finansowo i zabronić występów w np. Anglii. Tak dalej być nie może!
        Proponuje zrobić transparent na mecz z Częstochową: "PEPE... prawie
        Bydgoszcznin roku!!! Wstyd Panie Protasiewicz!!!!WSTYD!!!! Masz ode mnie GWIZDY
        przed kolejnym MECZEM!!! TO Na pewno ... WSTYD!!! Zawodnik GP, nie brak słów
        ciota... i tuyle z tego protasa...
        • Gość: iks Re: Pepe musi odejść... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:22
          Milo spotkac na tym forum ludzi ktorym wszystko w zyciu wychodzi tak jak sobie
          tego zycza. Jeszcze troche a czesciej bede na forum niz na meczach zuzlowych.
          • Gość: Chris81 Re: Pepe musi odejść... IP: 82.146.225.* 29.05.06, 10:33
            Mi też wszystko w zyciu nie wychodzi. Ale jak się zarabia takie kokosy to można
            od Protasa wymagać wyniku. 10 pkt to jest minimum. A jemu nie wychodzi od
            początku sezonu... takiej klasy zawodnik nie ma prawa usprawiedliwać się
            sprzętem...i nie może przegrywać z juniorami ... to jest już śmiechu warte!!!
            Nie można wiecznie go głaskać, i mówić tak Piotruś jesteś bogiem bydgoskiej
            zeimi nie wążne jak będziesz jeździł. Zdrowa krytyka nikomu nie zaszkodziła.
            • Gość: Raf Re: Pepe musi odejść... IP: 80.51.206.* 29.05.06, 10:49
              Ty iks jesteś bratem Protasa, że go tak bronisz. Otwórz oczy człowieku, przyjdź
              na mecz i zobacz jak on jeździ!! Tylko krawężnik albo środek toru i koniec
              dalej nie wyjeżdża, bo chyba boi się że go dmuchana banda wciągnie. W GP to
              samo. Start i na krawęznik. Czy widziałeś żeby w tym sezonie Protas na kogoś
              się założył w meczu, nie wspomnę już o GP bo tam wszyscy na niego się
              zakładają. On po prostu jest słaby w tym sezonie i nie wiem z czego to wynika,
              ale jeśli jeżdzi słabo to powinien zarabiać mniej za punkt, bo nawet jak zrobi
              7 punktów to i tak duża kasa idzie do niego. Jestem za tym aby z nim ostro
              pozmawiać, a nie wciąż traktować jak maskotkę drużyny. Może jak przeczyta
              Protas co piszą ludzie na forum to się obudzi, albo wyciągnie jakieś zdrowe w
              nioski. Ja płacę za bilet i wymagam, żeby koleś dał z siebie wszystko, a nie
              jechał byle dojechać. Pozdrawiam prawdziwych kibiców Polonii :)
      • Gość: Harek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: 80.51.54.* 29.05.06, 12:47
        Jeżeli cho dzi o protasa i sawke to wg mnie jest/bedzie jedna różnica. sawka w
        sezonie w1 lidze(GTŻ) zdobywał średno 8 punktów w meczu ale potrafił sie
        zmobilizować i następny sezon w e-lidze był dla niego jak pamietamy znakomity
        bo wiedział co go czeka jak się nie weźmie ale potrafił.teraz jezdzi cienko
        dlatego że tak naprwde jest za słaby na e-lige. liga jest mocniejsza i taki
        sawka sobie poprostu nie radzi. a protas sobie trzepie kase bo wie że go
        pierwsza liga nie czeka i mu nie grozi dlatego sobie to wszystko zlewa. i
        najważniejsze KTOŚ MUSI PRZEGRAĆ BY KTOŚ MUGŁ WYGRAĆ nigdy nie bedzie tak że
        wszyscy zawodnicy w meczu zdabęda komplet salepsi i gorsi a do tych gorszych
        należy sawka a protas...pozostawiam wam to do oceny
        • Gość: ona Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:00
          Co do meczu Polonii to powiem tak zadowolona nie jestem, ale nie narzekam bo
          nie było aż tak źle, bywało gorzej. Piotrek po raz kolejny przyprawił mnie o
          ból głowy to fakt i w sumie to głównie jego punktów dzisiaj zabrakło. Kościechę
          trzeba pochwalić dobrze jeździł, starał się, w końcu 12 punktów to ładna
          zdobycz. Cieszy też,że Jonsson powoli widać wraca już do swojej normalnej
          formy. Wygląda na to,że jeden problem już zażegnany, chociaż nie można chwalić
          dnia przed zachodem słońca! Jeszcze,żeby tylko PePe wziął się w garść i wrócił
          do swojej dawnej formy w lidze polskiej, bo w innych jakoś problemów z nią nie
          ma! Brakuje nam niestety lidera, który by to wszystko jakoś pociągnął do
          przodu, miał być nim Protas, ale na razie nie jest. Zawsze tak jest jak brakuje
          lidera to i wyników drużyna nie ma, w zeszłym roku przerabiał to WTS, brakowało
          lidera, Hampel tak jak Protas w lidze nie błyszczał no i mieli tak jak mieli,
          oby nam udało się jakoś z tego wyjść, bo na razie zaciekawej sytuacji nie ma.
          Na niektórych „starych” doświadczonych zawodników nie można za bardzo liczyć,
          więc całe szczęście ,że młodzież jest silnym ogniwem drużyny, a to dobrze
          rokuje na przyszłość, szkoda tylko,że ci, którzy nie powinni zawodzić, jednak
          to robią:( Wracając jeszcze do wczorajszego meczu niestety po raz kolejny
          pojawiły się kontrowersyjne decyzje sędziego. Jak można było wykluczyć Klechę,
          który jechał normalnie, swoim torem jazdy, a Miesiąc ewidentnie i celowo w
          niego w jechał, a potem jeszcze tych sztuczek próbował z Kościechą. Drażni mnie
          już to trochę, z nikim nie ma takich problemów tylko w meczach z nimi zawsze
          musi coś być,padają jakieś kontrowersyjne decyzje itp., oni już za wiele
          kombinują. No, ale było minęło. Szkoda tylko,że w finale Kościecha był 3 bo tak
          by chociaż bonus był no, ale trudno... Jedno jest pewne ten mecz był do
          wygrania, a przegraliśmy po raz kolejny można tak powiedzieć na własne
          życzenie. Jak byśmy wygrali to bylibyśmy zawsze trochę bliżej tej czołowej 4 ,
          a tak trzeba się będzie jeszcze trochę pomęczyć... Z drugiej strony wstydu nie
          ma, bo te 5 punktów różnicy to jest niewiele, zawsze mogło być gorzej, ale nie
          było na szczęście, chociaż pewny niedosyt jest i będzie trzeba znowu przełknąć
          gorycz porażki. No, ale cóż... Nie będę oryginalna i powiem to, co zawsze mam
          nadzieję,że teraz będzie już tylko lepiej...
          • Gość: Szrek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:06
            Szkoda punktu bonusowego i z tym nie ma co dyskutować. Ale to zawody drużynowe,
            w których każdemu w równym stopniu można zarzucić, że w dwumeczu nie zdobył
            1 "oczka" więcej. Tymczasem na forum trwa nagonka na 1-2 zawodników. Nie
            powiem, że mnie nie martwi słabsza niż zawsze postawa Protasiewicza, nie będę
            nikomu wmawiał, że mnie nie irytuje katastrofalna dyspozycja Sawki. I nie
            powiem też, że mnie krwe nie zalewa gdy czytam kierowane pod ich adresem
            oszczerstwa wypisywane przez ludzi, których najpoważniejszym argumentem
            jest "płacę za bilet i wymagam". Nie powiem, że uważam się za eksperta w tych
            sprawach, ale tym którzy za ekspertów się uważają proszę o odrobinę
            powściągliwości. Z fotela przy radioodbiorniku albo z ławki na stadionie
            wszystko wygląda na proste.
            • Gość: maxi Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:29
              Powiem tak. Liczylem mimo wszystko ze wygracie z Marma ale sie wam nie
              powiodlo. Szkoda bo w play-offach sie raczej nie spotkamy. Sorry za to co
              napisze ale raczej Polonia do gornej czworki nie wejdzie Chyba zeby stal sie
              jakis cud i Polonia zaczelaby nagle wygrywac, a Adriana przegrywac na wlasnym
              torze. Na moje przegraliscie ten awans u siebie w meczu z Unia, gdyby nie to
              teraz byloby 10 pkt a tarnow tylko 8. Pozdro zza miedzy!!!Do zobaczenia na
              derbach
              • Gość: Szrek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:37
                Może masz rację, choć mnie sie wydaje, że Polonia przegrała ligę juz w chwili,
                kiedy jej sternicy "wystrzelali" się z kasy już wtedy, gdy nie były ustalone
                reguły gry na sezon 2006. Teraz, kiedy postawa zespołu woła o wzmocnienie -
                mając w perspektywie rychły koniec sezonu nikt nie chce strzelać "slepakami" i
                ryzykować niewypłacalności. Stara prawda mówi, że lepiej jest pomyśleć przed,
                bo po to już tylko lizanie ran pozostaje. A to czasem boli jak cholera
              • gagastudio Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 29.05.06, 21:14
                Po polnocy wrzuce link do filmików z dwóch biegów. Wykluczenie Klechy i swietna
                szarza Kostka, gdzie o grubosc opony wjechal na mete przed Holta.
            • Gość: Raf do Szreka IP: 80.51.206.* 29.05.06, 15:45
              Słuchaj Przyjacielu.Nie zapominaj, że Ci zawodnicy są w pracy, a nie na
              wakacjach. czy Protasiewicz robi coś oprócz jazdy na żużlu?! Jest moze
              nauczycielem, spawaczem, hydraulikiem, albo pracownikiem banku? Nie on jest
              żużlowcem. Więc jeżeli jest w pracy to niech ją szanuje. Ja wydaje kase żeby
              zobaczyć dobry żużel i pośrednio pieniadze z biletów idą na wypłacenie Jemu
              wynagrodzenia. Jak idziesz do kina i wydajesz kase, to możesz trafić na słabszy
              film, tak samo z meczem idziesz i możesz trafić na gorszy mecz. Ale nie jest
              tak że idziesz do kina i ogladasz same przeciętne lub złe filmy, a niestety w
              tym sezonie tak z jazdą niektórych zawodników jest. ja nie rzucam oszczerst
              tylko wypowiadam się po zakończeniu 8 kolejek. Wstrzymywalem się z opiniami, aż
              do teraz. wcześniej się nie wypowiadałem, bo liczyłem że bedzie lepiej. A po za
              tym kto ty jesteś, żeby zabranić mi mówić?W Polsce jest wolność słowa i mogę
              mówić co chcę, a przy okazji nie sądzę żebym obrażaał któregoś z zawodników.
              Rozejrzyj się chłopie tu większość ludzi na tym forum ma dość już słabej jazdy
              Bydgoszczanina roku 2005.
      • Gość: areg Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:10
        prawda jest taka, że w Polonii ył wynik dopóki byli Gollobowie czy to sie komuś
        odobało czy nie. Protasa bogiem zrobili kibice a jest to słaby koleś który ma
        sraczkę przed jazdą z najlepszymi, czego GP jest najlepszym przykładem. Poza
        tym jak Tyllingier poszedł na otwartą wojnę z GKSŻ to nie ma się co dziwić, że
        sędziowie nas kręcą jak chcą. Sezon w plecy, szkoda.
        • Gość: mar Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:52
          areg,przestan sie zasłaniac sedziami! Czy sedzia przeszkodził Sawinie w
          zrobieniu np 8 pkt? Najlepiej tłumaczyc słabosc swojej druzyny jakas chora zmowa
          sedziow.Macie druzyne o słabej psychice i tyle.
          Pozrdo zza miedzy:)
        • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 17:54
          A ja wam tak powiem: prawda jest taka, że armii zaciężnej nie chce się
          nadstawiać karku za Bydgoszcz. Po tym sezonie należy wrócić do koncepcji składu
          z wychowankami. Możecie się z tym zghodzić albo nie, ale Robak robiłby teraz
          tyle samo punktów co Sawina i Klecha, albo nawet lepiej.
          Robacki jest bydgoszczaninem, tu się urodził i wychował, tu mieszka. Dam sobie
          rękę obciąć, że zależy mu na Polonii. Prowadzi tu swój biznes dodatkowo.
          Z tym miastem łączy go coś więcej niż tylko mamona. W tym sezonie zdobywa
          punkty fdla Grudziądza pytanie brzmi jak długo jeszcze????
          • Gość: Szrek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:12
            Gdyby podsumować naszą "przepychankę" trzeba by powiedzieć, że prawimy "o
            wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi". Każdy ma rację
            choć w odmienny sposób ją wyraża. Słabsza niż oczekiwania jazda jest faktem,
            ale nie powód to by Protasowi "wyżygiwać" na każdym kroku "Bydgoszczanina Roku"
            bo nie on sobie ten tytuł nadał. Dawali to wziął bo takie jego "zbójeckie
            prawo". Ale na podstawie słabszego sezonu - bo to jest już niestety fakt - nie
            odmawiajcie mu umiejętności. One są wielkie i też są faktem. A to jak się one
            maja do umiejętności Golloba nie ma tu żadnego znaczenia. Tomek odszedł z klubu
            i go nie ma!. To też było "jego prawo". Czy kolejny fakt - niższa niż
            oczekiwaliśmy lokata - sprawi, że mamy się od klubu odwrócić? Nie, jeszcze raz
            nie! I w tym chyba rzecz.
          • Gość: Carlsson Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:20
            "Robi punkty dla Grudziądza" - to chyba zbyt dużo powiedziane. Skoro nie radzi sobie z kelnerami w "drugiej" lidze i przywozi po 4 pkt to z czym do ludu. Tu potrzeba gościa z jajami. Nie ważne skąd jest. Teraz jest zawodowstwo. Jeżeli Tobie jakaś firma z drugiego końca kraju zapłaci 5 razy tyle co teraz obecna to będziesz dla niej gorzej pracował, bo nie jesteś "stamtąd". Bzdura. Potrzeba nam kogoś takiego jak Loram i już.
            • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 18:23
              Buahahahaha!!!!
              Loram? Loram to stary żużlowy dziadzyga. Na nim chcesz budować zespół?
              Powtórzę - trzeba póki jeszcze można ściągnąć do Bydgoszczy swoich zawodników.
              Na pewno nie Lorama.
              • Gość: Carlsson Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:27
                Nie napisałem, że to ma być Loram, tylko ktoś taki jak on. A kimś takim napewno nie jest Robacki. Czytaj ze zrozumieniem tekst.
                • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 18:33
                  A ja Ci powiem, że emerytów nam tu nie trzeba. Loram czy ktoś taki jak Loram
                  obojętne mi to, nie ma tego co ma choćby Michał Robacki. Mianowicie nie jest
                  bydgoszczaninem z krwi i kości.Poza tym Robak jest od nich o wiele młodszy.
                • Gość: Chris81 do szreka IP: 82.146.225.* 29.05.06, 18:47
                  Co ty tak bronisz protasa? Kto chce się odwrócić od Polonii!
                  Zaczęła sie druga rudna rewanżowa. Protas miał byc liderm drużyby, ale nie
                  jest. Cała druzyna jedzie nie liczac Sawiny. A pepe olewa polska lige, olewa
                  bydgoskich kibiców, olewa bydgoskich działaczy, olewa sponsorów i wozi się w
                  Angli. Jeżdzi w lidze angielskiej z cieniakami na jakis osiolkach i mysli ze w
                  Polsce tez zrobi na nich punkty. Pytanie czy mgr pepe umie mysleć logicznie?
                  moim zdaniem nie. A dlaczego. Dlatego, że kazdy iteligentny człowiek poukałdał
                  by sobie wszysko w warsztacie i zrezygnowałby z jakiejś ligi angielskiej. Po co
                  mu to ????skoro już i tak sie nieczgo nie nauczy!!! po co ? nie wiem o co mu
                  chodzi. Mam nadzieje, że za rok już nie bede oglądał jego pasywnej jazdy w
                  Bydgoszczy. STAWIAC na młodych to jest nasza przyszłość a nie tam protas czy
                  sawina... oni niech już się zajmą ogródkiem i działką. Z taką jazdą czeka ich
                  szybka żużlowa emerytura. Baj baj pepe, przez ciebie dostaliśmy baty we
                  Wrocławiu, w Częstochowie, i nie zrobiliśmy bonusu z Rzeszowem. Ciekawe jak
                  pojedzie w Toruniu, pewnie powie, że zmieniła się geometria toru i bał się żę
                  sobie paznokcie porysuje :)No niestety, rola lidera nie jest latwa i Pepe sobie
                  zupełnie z nią nie radzi... trudno nie ma co na nim budować drużyny.
      • Gość: Carlsson Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:44
        I Jonssona też byś zamienił na jakiegoś Bydgoszczanina. Malak?? Duda?? Już nie startują - szkoda. Ale jakby co, to jest jeszcze Jacek Woźniak (z całym szacunkiem do Niego).
        • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 18:45
          Nie. Ale od Robaka wara!!!!
          • exces Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 29.05.06, 19:21
            Zarzucasz innym, że stają w obronie Protasa, a sam obszczekujesz się w budowaniu
            "wielkości" Robaka ! Oprócz ujadania jednak, nic ciekwaego merytorycznie nie
            potrafisz powiedzieć. Robak jako żużlowiec niczego nie pokazuje od minimum dwuch
            sezonów i to jest fakt niezaprzeczalny! A to, że jest bydgoszczaninem to fakt,
            tutaj się przecież urodził, tak jak i Tomek Gollob, i na tym ich wspólne cechy
            się kończą...:) Obaj jeżdżą tam gdzie ich chcieli zatrudnić i płacą im za ich
            pracę, a jak jeździ jeden , a jak drugi chyba widzisz. Robak na dzień
            dzisiejszy nie znalazłby w składzie Polonii miejsca bo jest jeszcze cieńszy jak
            Sawina! I nie rokuje zwyżki formy, co dawałoby mu cień nadziei na powrót do
            Bydgoszczy !!!
            • czawez Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 29.05.06, 19:40
              Gość portalu: Helmut napisał(a):

> A ja wam tak powiem: prawda jest taka, że armii zaciężnej nie chce się
              > nadstawiać karku za Bydgoszcz. Po tym sezonie należy wrócić do koncepcji
              składu
              >
              > z wychowankami.

Gdybyś widział jak Kościecha biegał w Rzeszowie po parkingu i wszystkich
              mobilizował to byś nie pisał bzdur o armii zaciężnej.
              • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 20:21
                Już zapomnieliście jak Robak jechał ze ślepą kiszką???? Jak spadł z motoru po
                biegu i uratował wam 1 ligę???? To jest podziękowanie? Michał robi tyle samo
                punktów co Klecha i Sawina razem wzięci. Liczby nie kłamią, ze statystykami się
                nie dyskutuje i wszystko w tym temacie. Ile mieli oni teraz a ile zrobuł ten
                niedobry Robak hę? I co teraz?
                • Gość: Helmut Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 20:39
                  I wszysko jasne w tyym temacie.
                  • Gość: Jazon Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 29.05.06, 20:47
                    Przepraszam że sie wtrącam- w sumie nie 'moja' druzyna, ale jednak wydaje mi sie
                    Helmut ze bronisz przegranej sprawy. Polityka stawiania za wszelka cene na
                    wychowanków to nie jest najlepszy pomysl, bo promuje nieodwołalnie ludzi na
                    podstawie nie do końca sportowych kryteriów. W imie takiej polityki do Torunia w
                    swoim czasie 'wielkie powroty' zaliczali Walczak lub Bajerski, co zwłaszcza w
                    przypadku tego drugiego pokazało jak wielki lokalny patriotyzm w nim bił:-)
                    Zgoda- nie ta sama osoba jest przedmiotem dyskusji, ale jezeli Robak został
                    oddany do Grudziadza zeby odbudowac forme, to zupełnie nic z tego nie wychodzi i
                    jakos nie wierze ze zawodnik który nie potrafi zdobyc uznania w najsłabszym
                    zespole I ligi nagle moze byc wartosciowym elementem zespołu Ekstraligi. I
                    porównywanie go do obecnych, ewidentnie zawodzących zawodników nie ma żadnego
                    sensu- w końcu mamy zespół wzmacniac czy utrzymywac status quo, tylko ze
                    trzymając sie regionalnego klucza?
                    I jak dla mnie wszystko jasne...
                • Gość: adam Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.petrus.com.pl 29.05.06, 20:45
                  moze i Robak robi tyle samo punktow co Sawina i Klecha razem wzieci, ale oni
                  jezdza w elidze, a Robacki w 1 lidze. to taka drobna roznica, jak to
                  piszesz, "fakt niezaprzeczalny". Idac dalej Twoim tokim "myslenia" od np.
                  Adamsa lepszym zawodniiem jest P. Karlsson bo ma wyzsza srednia, ba on jest tak
                  samo dobry jak Crump, czy Ricki:):):)
                  zstanow sie czlowieku co klepiesz! Chcesz zbudowac Polonie w oparciu o
                  wychowankow??? powodzenia! z tych ktorzy jeszcze gdzies tam jezdza wyjdzie
                  calkiem "potezna" ekipa, T.Gollob, J.Gollob, M.Robacki, J.Wozniak,
                  Uminski...nikt wiecej mi do glowy nie przychodzi, no ale zawsze mozna siegnac
                  jeszcze po A.Smitha lub namowic do powrotu Malaka i jemu podobnych "klasowych"
                  jezdzcow wychowanych przez bydgoski klub!!!!!!!
                  poprostu otrzezwiej!!!!
      • Gość: Helmut Do Jazona IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 21:03
        Z kultural;nymi ludzmi mogę zawsze rozmawiać i dlatego powiem Ci, że strasznie
        mnie denerwują te oszłomy. Najpierw noszą zawodnika na rękach, przychodzą zjeść
        do niego do lokalu, a potem jak słabsza forma to kopa w siedzenie i sfora ze
        dwora. Tak się nie robi. A osiągnięcia Michała Robackiego w tym sezonie jeszcze
        wzrosną, a co do wychowanków - jest jeszcze Tomek Gollob, jest Jacek Gollob,
        ale oni są na pewno za starzy już. To samo Protasiewicz i Loram. Dlatego warto
        budować zespół w oparciu o młodych i zwuiązanych z Bydgoszczą na dobre i na złe
        zawodników, oni zawsze będą wierni Polonii.
        • Gość: adam Re: Do Jazona IP: *.petrus.com.pl 29.05.06, 21:12
          to ja Ciebie prosze, podaj nazwiska tych mlodych, zwiazanych na dobre i na zle
          z Bydgoszcza zawodnikow.
          Aha zeby byla jasnosc, nie jestem kibicem Polonii, nigdy nie bylem oszolomiony
          wynikami Robaka, ale tez nie bylem i nie jestem jego "wrogiem". To i tak
          najjasniejszy punkcik w talii bydgoskich wychowankow ostatniego 10-cio lecia:)
          • Gość: Helmut Re: Do Jazona IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 21:24
            Ja kupiłbym Robaka i Słabonia.
            • Gość: adam Re: Do Jazona IP: *.petrus.com.pl 29.05.06, 21:27
              skoro liczysz Slabonia jako wychowanka Polonii.... wg mnie ten chlopak uczyl
              sie zuzla w Kanadzie, ale fakt faktem, jego pierwszym klubem w Polsce byla
              Polonia:) aha rozumiem tez ze z obecnego skladu zostawilbys...niko bys nie
              zostawil, bo tam nie ma zadnego(!!!!) bydgoskiego wychowanka( nie liczac
              Jedrzejewskiego ktory jedzie gora 1 wyscig w meczu)
          • Gość: Szrek Re: Do Jazona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:25
            Prawdopodobnie Helmut nie miał mnie na myśli wśród tych "kulturalnych" z
            którymi może dyskutować (i słusznie) więc podam dwie kandydatury "najmłodszych
            aktualnie jeszcze czynnych zawodowo" bydgoszczan: Tylingier i Polkowski. Oni z
            całą pewnością związani są z bydgoskim żużlem na dobre i na złe.
            I gwoli wyjaśnienia: miałem okazję poznać Robaka i jego Rodzinę osobiście.
            Bardzo ich szanuję i lubie ale nie ma to nic wspólnego z ewentualnym pakowaniem
            go "na siłę" do Polonii. Po 1sze nie ma sensu młodego człowieka pchać w
            środowisko starych wyjadaczy którzy go po prostu nie chcą, po 2 jazda w
            najniższej klasie rozgrywek mogła dla niego stanowić szansę odbudowy
            formy. "Mogła" ale nie jest. Szkoda. A teraz czekam na to, jakim mnie Helmut
            mięsem obrzuci
            • Gość: Helmut Do Szreka IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.05.06, 21:29
              I tu się wielce mylisz. Nie chcesz wychowanków w składzie Twoja strata. Ja się
              z Tobą kłócił nie będę, ani wyzywał.
        • Gość: Jazon Re: Do Helmuta IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 29.05.06, 21:46
          Problem w tym ze budowanie klubu na wychowankach jednak trwa bardzo długo, a nie
          wydaje mi sie zeby obecnie istniała dostateczna liczba zwiazanych z Bydgoszczą
          zawodników zeby budowac z nich zespół. Sam zobacz że nawet Ty wymieniłeś oprócz
          Robackiego jedynie Słabonia, a nie wiemy nawet czy w ogóle pamieta on że
          kiedykolwiek jeździł w Bydzi- wielkich sukcesów u Was w końcu nie odnosił a
          zawodnikiem o znanym nazwisku stał sie dopiero dzięki jeździe w innych klubach.
          Rozumiem sentyment do Robaka, bo nalezy docenic co zrobił w tamtym sezonie (nie
          da sie jednak ukryć że juz A. Smith podobnych wzgledów sie nie doczekał), jednak
          sentyment nie może przesłonic zdrowego rozsądku. Gdyby tego się trzymac to w
          Toruniu ciagle mielibyśmy Bajerskiego...
          Jako kibicowi z Torunia nie wypada mi być może krytykowac koncepcji budowy klubu
          w oparciu o wychowanków, ale to czasem odbija sie czkawką, a poza tym w
          przypadku Polonii wymagałoby całkowitej zmiany polityki.
          • Gość: Lewy Re: Do Helmuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:02
            Czytając niektóre wypowiedzi , dopatruję się prawdziwego oblicza co
            niektórych "kibiców" . Wiele racji mają co do wyniku sportowego ale wypowiedzi
            typu " nie ide na Polonię bo przegrali " to typowy przykład oddania się sprawom
            klubu i zespołu.
            • Gość: Helmut Re: Do Helmuta IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.05.06, 09:01
              To prawda, a i tak portem większość z nich przyjdzie do Michała i zamówi na
              wynos rodzinnego Ranchera i kto się będzie z was śmiał wtedy?
              • Gość: Raf do normalnych kibiców IP: 80.51.206.* 30.05.06, 09:55
                Ja nie wiem o co chodzi!Protas waszym bogiem jest czy co?Wszyscy jadą na
                Robaka, a gdzie był protas jak w Bydgoszczy ligę ratowano, po przemianowaniu na
                BTŻ?W toruniu siedział, a Robak jeżdził i życia narażał. Jeździł z przepukliną,
                z połamanymi żebrami, ale to nikogo nie obchodzi teraz. Przypomnijcie sobie jak
                Robak wygrywał z Adamsem, Hancockiem, Pedersenem, co prawda tylko na torze w
                Bydgoszczy ale zawsze. A Portas Sawina to niby co w tym sezonie? Nawet na
                własnym torze nie potrafią wygrać z nimi. A Protasa w Bydzi Nicki jak chłopca
                robił.Wstyd!!!Trzeba było zostawić Robaka i tyle to by chociaż w Bydzi za
                Sawine jeździł! A tak starsi panowie nie boją się że ktoś mozę ich wygryźć ze
                składu i jadą tak jakby chcieli a nie mogą!Pozdrawiam Helmuta i Chrisa co się
                przynajmniej na ludziach znają!
                • Gość: byzydura Re: do normalnych kibiców IP: *.tvgawex.pl 30.05.06, 13:37
                  gdzie ten skład z konca lat 90-tych..? :(
                  coz... jest jak jest i nikt z nas tego nie zmieni. tak wiec biało-czerwone(-
                  niebieskie) barwy prosze założyć i na stadion marsz! Pokazmy, ze Polonia ma
                  kibicow kiedy zdobywa tytuly, a przede wszystkim kiedy im nie idzie!

Gdy przyjedzie z wrogami się zmierzyć
                  Poznacie "Polonię"-czym jest!

15.06.2006 o 18 wszyscy na stadionie! :)
                  • Gość: Szrek Re: do normalnych kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:51
                    I tym akcentem należałoby chyba zakończyć ten wątek.
                    Helmutowi dorzucę tylko, że nie mam nic przeciwko wychowankom. Nawet Toruń za
                    to podziwiam, że zawsze ma "swojaków" w składzie. Ale jeśli nie jesteś
                    zadowolony z wyników osiaganych w Twojej drużynie przez "armię zaciężną" to
                    dlaczego potępiasz klub za to, że pozbył się wychowanka, który nie spełniał
                    oczekiwań? Czy punkty tracone przez wychowanka "bolą" bardziej niz te same
                    tracone przez "obcego"? Dla mnie to jeden i ten sam szmelc
                    • Gość: Toruńczyk. Re: do normalnych kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:23
                      Mozecie mnie oswiecic o jakich bydgoskich wychowankach
                      mowicie?Robak,Jedrzejewski i co dalej?Uminski? Jak tu z nich zbudowac cos co
                      nazywało by sie druzyna? Żenada:)Kto by chciał na to patrzec?
                      • Gość: Helmut Re: do normalnych kibiców IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.05.06, 21:29
                        Taaaak, oczywiście. Przecież najłatwiej krytykować. A może tak byś coś dobrego
                        w końcu powiedział toruńczyku?
                        • czawez Czy Helmut... 30.05.06, 23:03
                          Czy Helmut to ta sama osoba, która sama sobie odpowiadała na posty? Pamiętacie?
                          jakiś rok lub półtora temu. Taka sama końcówka IP.
                          • Gość: Szrek Re: Czy Helmut... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 08:06
                            Oj Czawez proszę nie potępiaj człowieka tylko za to, że lubi porozmawiać z kimś
                            na podobnym sobie poziomie. A poza tym to nić nie wnosi do sprawy o której
                            teraz rozmawiamy. Pomyślności
      • Gość: Joł Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.tvgawex.pl 31.05.06, 15:59
        Chyba jednak nie bedzie nas w pierwszej 4....(lepiej żebym nie miął racji)
        • Gość: Szrek Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 16:24
          Najważniejsze kochani to żebyśmy zdrowi byli. Dlatego NA ZDROWIE!
          • Gość: baca Re: Marma - Budlex/Polonia 47:42 IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.06, 21:44
            A co tam gazdo mocie za pazuchom? Śliwowica by mogła być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka