Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KAN! Co ty tak z tymi czarnymi......

IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.10.01, 06:25
    Od razu przepraszam wszystkich za ten typowo nie sportowy temat, ale chcialem
    by Kan (i nie tylko) to przeczytal i nie uswiadomil.

Do KANA:

Czlowieku (jesli tak moge cie nazwac) wnioskujac z twoich zaslyszanych (tak
    zaslyszanych!) opowiesci wnioskuje ze gowno wiesz o czarnych, gowno widziales,
    pewnie sam gownem jestes no i rasista rzecz jasna. A byc moze czujesz
    do "czarnych braci" (tak braci!) uraze bo np. jakis ci dupsko w wiezieniu
    zapchal....
    Zastanow sie co piszesz i puknij sie w glowe.
    Piszesz:
    <W N.Y. byłem tylko gościem przez parę dni,
    wiec co ty mozesz o nim wiedziec

<ale znajomi, którzy mieszkają tam od lat a oprócz tego i sami amerykanie
    <przestrzegali mnie przed zapuszczaniem się, a szczególnie wieczorem, przed
    <przespacerowaniem się po Harlemie.
    A mnie znajomi mowili ze na marsie jest zycie... itp.
    Kur... mac! Czlowieku! mowili, znajomi, amerykanie -
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pele Re: KAN! Co ty tak z tymi czarnymi...... IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 00:44
        MMM masz 100% racji.
      • Gość: Kan MMM - Co ty tak za tymi czarnymi...... IP: 157.25.84.* 30.10.01, 10:05
        Ach, co za wyszukany i kulturalny język.
        Wykształcony pewnie w Harlemie ?
        Zresztą, Harlem pewnie znasz wyłącznie z opowieści ojca
        nieudacznika, którego nie było stać na inną dzielnicę.
        Przyznaj się, mył gary czy pracował na kontraktorce ?

Piszesz o swoich kochanych czarnych „... bo życie ich do tego zmusza...”.
        Chłopcze, duże jeszcze musisz mleka wypić aby zmądrzeć.
        To są lenie, nieroby i śmierdziele, którym nie chce się pracować.
        Jasne, że nie wszyscy są tacy, są i wykształceni murzyni i tacy, którzy
        zajmują wysokie stanowiska. Ale to nikły procent w porównaniu
        do reszty czarnych obywateli Stanów.
        Zresztą co Ci będę pisał, przeczytaj wątek „rasizm” podpisany przez Wojtka.
        Ja się z nim zgadzam w zupełności.

• Gość: bodek Re: MMM - Co ty tak za tymi czarnymi...... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 30.10.01, 10:36
          Jak by nie patrzeć to Kan ma swoje zdanie ( a że przy tym rację) co
          do "czarnych", śmierdziele i lenie tak własnie jest, wystarczy spojrzeć na
          Yahayę, rzygać mi się chciało jak widziałem tego asfalta w sobotę na meczu...
          a oli to też jest smieć... i wszstko w temacie
          • Gość: okliu Re: MMM - Co ty tak za tymi czarnymi...... IP: 193.150.166.* 30.10.01, 10:42
            zamknijcie swoje smierdzace gownem ryje. Mowie do kana i tego drugiego pajaca.
            Jak byscie sie zastanawiali, gdzie nauczylem sie operowac takim wyszukanym jezykiem to informuje, ze w
            wiekszosci przypadkow w naszym rodzimym kraju, od bialych skurwieli, idiotow i popaprancow takich jak wy!!!!
            • Gość: Bodek Re: MMM - Co ty tak za tymi czarnymi...... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 30.10.01, 11:04
              Gość portalu: okliu napisał(a):

> zamknijcie swoje smierdzace gownem ryje. Mowie do kana i tego drugiego pajaca.
              > Jak byscie sie zastanawiali, gdzie nauczylem sie operowac takim wyszukanym jezy
              > kiem to informuje, ze w
              > wiekszosci przypadkow w naszym rodzimym kraju, od bialych skurwieli, idiotow i
              > popaprancow takich jak wy!!!!

No to na co jeszcze czekasz śmieciu?! Wypad z tego kraju, zabieraj dupsko do
              czarnuchów jak ci z nimi dobrze, a twoim rodzimym krajem to chyba przudworcowe
              kibelki gdzie obstawiasz swój niewąski tyłek :)))

• Gość: Pele Re: MMM - Co ty tak za tymi czarnymi...... IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 11:22
                Śmiechu warte leń od lenia lepszy czarny czy biały.A ma wszyscy jesteśmy
                pijakami,złodziejami,komunistami,i oczywiście leniami.Tak nas widzą na całym
                świecie.
              • campo do Bodka ! 30.10.01, 11:24
                Bodek napisał:
                "Jak by nie patrzeć to Kan ma swoje zdanie ( a że przy tym rację) co
                do "czarnych", śmierdziele i lenie tak własnie jest, wystarczy spojrzeć na
                Yahayę, rzygać mi się chciało jak widziałem tego asfalta w sobotę na meczu... a
                oli to też jest smieć... i wszstko w temacie"

A mi się chce rzygać jak czytam Twoje teksty!
                Rzygać mi się rownież chce na samą myśl że w kraju mamy takich obywateli jak TY!
                Zrobił Ci coś złego np.Yahaya ?!
                Może kiedyś w rodzinie będziesz miał kogoś o innym kolorze skóry niz biały?
                I co wtedy zrobisz?!
                Zatłuczesz go siekierą na dzień dobry?!

Zastanów sie nad swoimi pogladami RASISTO !!!!
                • Gość: okliu Re: do Bodka ! IP: 193.150.166.* 30.10.01, 11:37
                  oczywiscie, ze Yahaya zrobil wiele zlego (zdaniem idioty Bodka i Kana):
                  1) mial czelnosc urodzic sie czarny (a fuj)
                  2) jest na tyle zle wychowany, ze odwazyl sie przyjechac do porzadnego "bialego" kraju ludzi pracowitych,
                  wyksztalconych, dbajacych o higiene, a przede wszystkim ludzi dbajacych o czystosc rasowa (gdzies juz to
                  slyszalem...).
                  3) to chyba najwieksza potwarz dla bialego narodu. Yahaya, czarnuch ze swoja czarna dupa zmarnowal kilka
                  sytuacji strzeleckich, nie....tego juz bylo za wiele....tego Bodek juz nie wybaczy. To tak jakby Yahaya plunal mu w
                  twarz, w twarz porzadnego bialego Polaka, dumnego ze swojej polskosci.

Bodek, otrzasnij sie, jestes idiota i pogodz sie z tym
                  • Gość: Kan Dla okliu. IP: 157.25.84.* 30.10.01, 12:08
                    Ach ty bałwanie.
                    Gdzie przeczytałeś łajzo, że mam coś do Oliego albo innego czarnego piłkarza.
                    W innym wątku napisałem co myślę o wywiadzie i wypowiedzi Oliego.
                    Przyznałem mu wtedy rację ale rozdrażniło mnie, że wypowiada się tylko
                    jednostronnie, że w Polsce spotykają go tylko same niemiłe rzeczy.
                    A kto mu dał szansę zrobienia kariery piłkarskiej, zarobienia pieniędzy, kto mu
                    dał obywatelstwo i wreszcie gdzie spotkał swoją miłość. No gdzie?

A co do "czarnych" to też radzę czytać moje posty w innym wątku pt. "Olisadebe
                    i jego wypowiedź".
                    A ten jełop MMM, który trzyma się spodni taty nie zmieni mojego poglądy na
                    temat murzynów.
                    Proszę, możecie sobie pojechać do Stanów i sami sprawdzić.
                    I jeszce raz podkresłam, nie wszyscy są tacy ale znakomita większość z nich.

• Gość: okliu Re: Do Kan-a. IP: 193.150.166.* 30.10.01, 12:48
                      tak jak nie wszyscy Polacy do brudasy, lenie i zlodzieje (ewentualnie potencjalni), ale znakomita wiekszosc z
                      nich...
                      Nie czytam wszystkich Twoich postow i rzeczywiscie osadzilem Cie na podstawie tego jednego, ale to co
                      przeczytalem wiele mowi o Twoich rasistowaskich pogladach. Jezeli tak nie jest to wyrazaj sie bardziej
                      precyzyjnie, aby w przyszlosci nie dochodzilo do takich nieporozumien.
                      • Gość: Kan Jeszcze raz do Okliu IP: 157.25.84.* 30.10.01, 13:38
                        Otóż Cię informuję, co do MMM nie może dojść, że mieszkałem przez dwa lata w
                        Chicago i tam sobie była dzielnica pt. Cabryni Green prawie w centrum miasta,
                        którą to zamieszkiwali murzyni. Wieczorem nie radziłbym tam nikomu spaceru (
                        ćpuny, dziwki, niejednokrotnie strzały, okna w domach po trzecie piętro zabite
                        deskami, popalone i okopcone). Oczywiście nie tylko tam mieszkali murzyni, bo
                        mieszkali także w pięknych dzielnicach po miastem. Nie mniej takich jest mało.
                        W dzień można było tamtędy przejechać samochodem, ale znowu wieczorem można
                        było się narazić na wybitą szybę albo jeszcze coś gorszego.
                        Takie dzielnice istnieją w co większych miastach Stanów.
                        Po za tym faktycznie są leniwi i nie chce się im pracować.
                        W Illinois np. było takie prawo, iż pracodawca musiał zatrudniać jakiś procent
                        czarnych pracowników. Jeśli tego nie zrobił czekały na niego kary.
                        Musiał np. zwolnić dobrego i wydajnego białego pracownika a zatrudnić czarnego,
                        który nie palił się jakoś do pracy.
                        To tytułem tego, co mam do murzynów.

A nasza polonia, też rożnie jest postrzegana, ale na to zapracowali sami
                        ludzie, którzy tam jadą, zresztą nie tylko do Stanów ale i do Europy.
                        I mówmy szczerze, znakomita większość pracuje na czarno i fizycznie.

I jeszcze jedno, to że wyrażam się tak o murzynach nie znaczy, że jestem
                        rasistą. Ja nie wszczynam żadnej wojenki czy krucjaty przeciwko nim.
                        Po prostu piszę co sam widziałem.

Pozdr.
                      • Gość: Porter Re: Do Kan-a. IP: *.orion.pl 30.10.01, 13:53

> tak jak nie wszyscy Polacy do brudasy, lenie i zlodzieje (ewentualnie potencjal
                        > ni), ale znakomita wiekszosc z
                        > nich...
                        Widzisz, ludzie ksztaltuja swoje poglady na podstawie wlasnych obserwacji.
                        Dlatego moim zdaniem wiekszosc Polakow to ludzie uczciwi i pracowici. Tacy sa ci,
                        ktorych znam - moja rodzina i znajomi. Rozumiem, ze Twoja opinia, iz znakomita
                        wiekszosc Polakow to brudasy, lenie i zlodzieje wynika z obserwacji wlasnej
                        rodziny i znajomych... Mamusia, tatus, braciszek, siostrzyczka, koledzy - to
                        brudasy, lenie i zlodzieje... Wspolczuje.
                        Brak odpowiedzi na ewentualny komentarz, nie oznacza, ze sie z nim zgadzam.
                        • Gość: okliu Re: Do Portera. IP: 193.150.166.* 30.10.01, 14:42
                          Oj Porter, chyba niewiele zrozumiales z moich slow. Czyzby Cie one urazily? I na prawde nie widzisz lenistwa
                          Polakow? Nie widzisz tego, ze w Polsce mamy jedno z najmniejszych zuzyc mydla w Europie? Ze w wielu
                          regionach naszego kraju ciagle kroluja zabobony i zacofanie? Ze znaczna czesc Polakow to rasisci i antysemici?
                          Ze jedyne co nam zostalo z polskiej potegi XVII wieku to zasciankowosc, megalomania i ksenofobia? Moze Ty w
                          innej Polsce zyjesz?
                          Nie najwiekszym problemem jest to, ze mamy do czynienia z takim zjawiskiem, ale to ze w calej swojej
                          megalomanii nie potrafimy (nie chcemy) tego dostrzec.
                          Wiem, ze te slowa zabola wielu. Nie zabola jednak tych, ktorzy potrafia otworzyc oczy i dostrzec nieco wiecej
                          niz wlasna biala dupe umiejscowiona w srodkowej Europie, bo to nie jest ani poczatek, ani koniec swiata.
                          Nie twierdze, ze inne narody sa lepsze albo gorsze, ale co one mnie obchodza? Nie atakuje Polski i Polakow
                          dlatego, aby sobie ulzyc, ale dlatego, ze ten narod i ten kraj cokolwiek mnie obchodzi.
                          Nie wnikam, dlaczego Francuzi jedza paskudne zaby, Wlosi laduja w siebie kilogramy makaronu a Rumuni zebrza
                          na ulicach niemal calej Europy. Zaden z tych narodow mnie nie grzeje ani nie ziebi.
                          Martwi mnie jedynie to, ze Polakom tak daleko do idealu....
                          • Gość: Porter Re: Do Portera. IP: *.orion.pl 30.10.01, 15:05

> Oj Porter, chyba niewiele zrozumiales z moich slow. Czyzby Cie one urazily? I n
                            > a prawde nie widzisz lenistwa
                            > Polakow?
                            Ja doskonale Cie rozumiem. Jestes po prostu gosciem, ktory potrafi ordynarnie
                            nabluzgac rozmowcy za rozpowszechnianie krzywdzacych stereotypow na temat obcego
                            narodu - i jednoczesnie nie widzi nic zlego w rozpowszechnianiu krzywdzacych
                            stereotypow dotyczacych wlasnego narodu. Gdyby ktos napisal, ze Murzyni to lenie
                            brudasy i zlodzieje, to bys mu natychmiast nawymyslal, mimo, ze sa w Stanach
                            miasta, gdzie widac to golym okiem. A jednoczesnie sam piszesz cos takiego o
                            Polakach... Pewnie ze sa w Polsce brudasy i sa zlodzieje i sa nieroby. Ale
                            naprawde nie uwazam, bysmy odbiegali od innych narodow - w dol. A ja sporo sie w
                            zyciu napodrozowalem i niejedno widzialem. Jestesmy naprawde lepsi, niz nam to
                            rozmaici bojownicy z rasizmem i ksenofobia usiluja wmowic.
                            • Gość: okliu Re: Do Portera. IP: 193.150.166.* 30.10.01, 16:04
                              Porter, a jednak nic nie zrozumiales.
                              zarzucasz mi to, ze chce "ordynarnie nabluzgac"? Komu i co rozumiesz przez slowa: "ordynarny" i "bluzgac", bo
                              sadze, ze z innych slownikow korzystamy.
                              Nie pojmuje rowniez twojego zarzutu odnosnie "rozpowszechniania krzywdzacy stereotypow". Te stereotypy
                              istnieja - temu nie mozna zaprzeczyc, ale one nie sa krzywdzace, bo to tak jakby bandyta mial pretensje, ze
                              prokurator wypomina mu jego winy. To nie jest krzywda, tylko fakt!!!
                              O jakim rozpowszechnianiu mowisz? O tym, ze miedzy Polakami mowie to co kazdy rozsadny czlowiek widzi?
                              Tak, walcze z ksenofobia, bo jest ona zaprzeczeniem wolnego i calkowicie uzasadnionego istnienia.
                              Twoje wypowiedzi posiadaja znamiona ksenofobii, wiec wypada mi jedynie wspolczuc, bo wiem, ze jeszcze
                              dlugo bedziesz zapatrzony w swoja "nieskazitelna" polskosc, bedac jednoczesnie przekonanym, ze jestesmy
                              cudowni i kazdy czarnuch powinien byc wdzieczny, ze dostal tak wielka szanse jak np: gra w reprezentacji
                              narodowej Polski....Pana Boga za nogi zlapal.
                              Pod koniec swojej wypowiedzi potwierdziles w pewnym momencie moja teorie, szkoda jedynie, ze zrobiles to
                              zupelnie nieswiadomie.
                              Nie chodzi o to, ze inne narody sa lepsze albo gorsze. Mowisz, ze sa gorsi, a w czym my jestesmy lepsi.
                              Jezeli nietolerujemy innych nacji, okazujemy znamiona rasizu oznancza to jedynie, ze czegos sie boimy, cos nam
                              przeszkadza w byciu soba. Jezeli to cos nam przeszkadza to znaczy, ze nie jestesmy idealni. Jezeli jest narod
                              ktory jest "rasistowskim daltonista" to oznacza, ze przynajmniej w tej kwestii czuje sie swobodny, pewny swego
                              i niezakompleksiony (utopia?), a wiec lepszy od nas.
                              Powtarzam jeszcze raz: nie obchodza mnie inne narody. Obchodzi mnie moj narod i chcialbym aby byl na tyle
                              pewny swojej wartosci, ze nie musialby bronic sie aktami agresji wobec wszystkiego co nie zostalo
                              zakorzenione w jego kulturze. Czy ja duzo wymagam?
                              • Gość: Porter Re: Do Portera. IP: *.orion.pl 30.10.01, 17:41

> Porter, a jednak nic nie zrozumiales.
                                > zarzucasz mi to, ze chce "ordynarnie nabluzgac"? Komu i co rozumiesz przez slow
                                > a: "ordynarny" i "bluzgac", bo
                                > sadze, ze z innych slownikow korzystamy.

Istotnie, jezeli sformulowanie "smierdzace gownem ryje" nie sa dla ciebie
                                ordynarnym bluzganiem, to bez watpienia musimy korzystac z roznych slownikow.

> Nie pojmuje rowniez twojego zarzutu odnosnie "rozpowszechniania krzywdzacy ster
                                > eotypow". Te stereotypy
                                > istnieja - temu nie mozna zaprzeczyc, ale one nie sa krzywdzace, bo to tak jakb
                                > y bandyta mial pretensje, ze
                                > prokurator wypomina mu jego winy. To nie jest krzywda, tylko fakt!!!

Dlaczego zatem nie nalezy zle mowic o Murzynach - ze lenie, brudasy, zlodzieje?
                                Istnieje przeciez taki stereotyp i jest czesto prawdziwy. Ty za takie
                                sformulowania nabluzgales rozmowcom.

> O jakim rozpowszechnianiu mowisz? O tym, ze miedzy Polakami mowie to co kazdy r
                                > ozsadny czlowiek widzi?

Ten rozsadny czlowiek to Ty? No to zdecydowanie z roznych slownikow korzystamy.
                                Moim zdaniem to ty jestes zwykly oszolom, ktory naczytal sie i nasluchal brredni
                                o ksenofobii i rasizmie i idiotycznie daje im odpora. A ze nie bardzo wie jak to
                                robic, to czyni to szerzac fobie wobec wlasnych rodakow.

> Tak, walcze z ksenofobia, bo jest ona zaprzeczeniem wolnego i calkowicie uzasad
                                > nionego istnienia.

Ty nie walczysz z ksenofobia, tobie sie tylko tak wydaje. Czy to nieprawda, ze w
                                Stanach dzielnice murzynskie sa najbrudniejsze, przestepczosc jest tam
                                najwieksza, a Murzyni najchetniej by sie do zadnej pracy nie brali? A Murzyni w
                                Afryce, jak tylko biali przestali ich za twarz trzymac natychmiast zaczeli
                                wzajemnie mordowac - Rwanda, RPA? To sa fakty. Czy ich swiadomosc czyni ze mnie
                                rasiste? W moich oczach nie. W twoich zapewne tak. A co ja poradze, ze w Chicago
                                jezdzilismy przez kilka lat z pracy tak, by nie przejezdzac wieczorem przez
                                Murzynowo? Ty tego nie widziales - ja tak.

> Twoje wypowiedzi posiadaja znamiona ksenofobii, wiec wypada mi jedynie wspolczu
                                > c, bo wiem, ze jeszcze
                                > dlugo bedziesz zapatrzony w swoja "nieskazitelna" polskosc, bedac jednoczesnie
                                > przekonanym, ze jestesmy
                                > cudowni i kazdy czarnuch powinien byc wdzieczny, ze dostal tak wielka szanse ja
                                > k np: gra w reprezentacji
                                > narodowej Polski....Pana Boga za nogi zlapal.

Ja nie twierdze, ze jestesmy nieskazitelni. Uwazam, ze nie powinnismy pozwalac
                                cudzoziemcom - i to ani Bialym, ani Zoltym, ani Murzynom grac w reprezentacji
                                Polski. Bo to jest druzyna narodowa. Kupowanie sobie do reprezentacji
                                cudzoziemcow jest powszechne, ale nie popieram tego, bo jest to jednoczesnie
                                nieuczciwe. Co do Olisadebe, to powtarzam, ze nie rozumiem dlaczego wystapil o
                                polskie obywatelstwo, skoro tak byl tu krzywdzony i poniewierany.

> Nie chodzi o to, ze inne narody sa lepsze albo gorsze. Mowisz, ze sa gorsi, a w
                                > czym my jestesmy lepsi.

Od Murzynow jestesmy lepsi w tym, ze nie mordujemy sie wzajemnie maczetami, tak,
                                jak ostatnio w Rwandzie w walkach pomiedzy Hutu a Tutsi, gdzie zginelo ponad
                                milion osob. Zdaje sie, ze Polakom jakos tego rodzaju akcje sie nie przytrafiaja
                                (chyba ze cos przeoczylem). Nie mamy cesarzy ludozercow (jak cesarz Bokassa w
                                Zairze), nie zakladamy swoim przeciwnikom politycznym plonacych opon
                                samochodowych na glowe (jak bojownicy Zulu i Narodowy Kongres Afrykanski w RPA).
                                Nasi blokersi to niewinne dzieciatka przy maminej piersi, w porownaniu z dowolnym
                                murzynskim mlodziezowym gangiem. W 1999, w Chicago w wojnach mlodocianych gangow
                                murzynskich zginelo ponad 800 osob. Niezle, prawda? Chcialby Pan, zeby bylo tak w
                                Polsce?

> Jezeli nietolerujemy innych nacji, okazujemy znamiona rasizu oznancza to jedyni
                                > e, ze czegos sie boimy, cos nam
                                > przeszkadza w byciu soba.

A co, jezeli znajdzie sie ktos, kto nie toleruje wlasnego narodu i obrzuca go
                                inwektywami, ktore uznalby za obrazliwe, gdyby uzyto ich w stosunku do innych
                                narodow? Jak nazwac taka postawe?

>Jezeli to cos nam przeszkadza to znaczy, ze nie jeste
                                > smy idealni. Jezeli jest narod
                                > ktory jest "rasistowskim daltonista" to oznacza, ze przynajmniej w tej kwestii
                                > czuje sie swobodny, pewny swego
                                > i niezakompleksiony (utopia?), a wiec lepszy od nas.
                                > Powtarzam jeszcze raz: nie obchodza mnie inne narody. Obchodzi mnie moj narod i
                                > chcialbym aby byl na tyle
                                > pewny swojej wartosci, ze nie musialby bronic sie aktami agresji wobec wszystki
                                > ego co nie zostalo
                                > zakorzenione w jego kulturze. Czy ja duzo wymagam?

Zwazywszy, ze sam reagujesz agresywnie na wszystko, co uwazasz za ksenofobie, to -
                                istotnie wymagasz niemalo.
                                Powiedz mi jeszcze jedno: ksenofobia w Polsce w istocie nie wystepuje.
                                Przynajmniej w porownaniu z innymi krajami. Inne wady Polakow sa duzo bardziej
                                denerwujace. A ty uparles sie walczyc z ksenofobia, a nie np z lenistwem. Czy
                                mozesz powiedziec, dlaczego?

• Gość: okliu Re: Do Portera. IP: 193.150.166.* 31.10.01, 09:16
                                  jakbys czytal uwaznie moje posty, to zauwazylbys, ze calkiem niemalo powiedzialem na temat polskiego lenistwa.
                                  Moze nie?
                                  Twierdzisz, ze ksenofobia w Polsce nie istnieje? Chyba zbyt dlugo w Polsce nie byles!!!
                                  A czym jest ogolna niechec do innych nacji jak nie ksenofobia....a moze Ty po prostu nie wiesz co to slowko
                                  oznacza. Mowiac, ze w Polsce nie ma ksenofobii to tak jabys powiedzial, ze w Polsce ludzie wogole nie jedza
                                  bigosu i pierogow.
                                  Najbardziej mnie wkurza w Twoich wypowiedziach to, ze potwierdzasz moje slowa przez co nie jestes
                                  konsekwentny. Moj pierwotny zarzut oparty byl na rasistowskich pogladach, ktore dostrzegalem w Twoich
                                  wypowiedziach, a ty teraz po angielsku wycofujesz sie z tego....cos jest z Toba nie tak.
                                  Jeszcze jedno (dot. ksenofobii), moze rzeczywiscie tylko wydaje mi sie, ze walcze z tym zjawiskiem, ale
                                  przynajmniej je dostrzegam i wcale nie jestem przekonany, ze nie jest ono gorsze od naszego lenistwa.
                                  A z Ciebie jest klasyczny megaloman. Jestes typowym Polaczkiem "cierpiacym za miliony". Taka postawa w opinii
                                  wiekszosci Polakow jest uzasadniona, w mojej opinii zabawna. Przez to szufladkujemy sie, a to nie pozwala nam
                                  wyjsc z naszego zascianka. O takiej Polsce marzysz? Powtarzam jeszcze raz: Ksenofobicznej? Stad juz tylko
                                  krok do rasizmu, nazimu i "nowego hitleryzmu"!!!
                                  Na koniec zarzut dotyczacy wulgarnosci mojego jezyka. Przyznaje, ze troche mnie ponioslo, ale zawsze
                                  powtorze to kazdemu rasiscie, ktorego spotkam na swojej drodze: "zamknijcie swoje smierdzace ryje". (to bylo do
                                  rasistow, jezeli sie z nimi identyfikujesz w takim razie rowniez do Ciebie. W innym przypadku nie bierz tego do
                                  siebie)

Grzecznie pozdrawiam
                                  • Gość: Porter Re: Do Portera. IP: *.orion.pl 31.10.01, 15:30

> jakbys czytal uwaznie moje posty, to zauwazylbys, ze calkiem niemalo powiedzial
                                    > em na temat polskiego lenistwa.
                                    > Moze nie?

Jasne, ze nie. Powiedziales, ze ogromna wiekszosc Polakow to zlodzieje, brudasy i
                                    lenie. To jest ogolnik i nic z niego nie wynika. Ja sie z toba nie zgadzam, moim
                                    zdaniem leni jest niezbyt wielu. Ale sa szkodliwi, wiec trzeba ich zwalczac.

> Twierdzisz, ze ksenofobia w Polsce nie istnieje? Chyba zbyt dlugo w Polsce nie
                                    > byles!!!

Nie wiem, wrocilem prawie osiem lat temu. W porownaniu z USA, UK i Kanada, w
                                    Polsce ksenofobii nie ma.

> A czym jest ogolna niechec do innych nacji jak nie ksenofobia....a moze Ty po p
                                    > rostu nie wiesz co to slowko
                                    > oznacza.

Wydaje mi sie, ze wiem. Slowo to oznacza wrogosci i agresji w stosunku do obcych.
                                    Otoz w Polsce niekt agresywnie obcych nie traktuje. Zdarzaja sie bandyckie
                                    wyskoki, ale to jest margines.

>Mowiac, ze w Polsce nie ma ksenofobii to tak jabys powiedzial, ze w Po
                                    > lsce ludzie wogole nie jedza
                                    > bigosu i pierogow.

Albo, ze chodza na nogach a nie na rekach.

> Najbardziej mnie wkurza w Twoich wypowiedziach to, ze potwierdzasz moje slowa p
                                    > rzez co nie jestes
                                    > konsekwentny.

Ja po prostu nie rozumiem, dlaczego powinnismy koniecznie lubic Murzynow. Mnie sa
                                    zupelnie obojetni i nic mnie nie obchodzi, co nich sadza moi rodacy. A ty plujesz
                                    sie i plujesz, drzesz o jakies ksenofobii... A co ona ci przeszkadza (zalozywszy,
                                    ze w ogole istnieje)? Przeciez tu nie ma prawie Murzynow, wiec nie ma ryzyka
                                    jakichs zamieszek, albo wojny domowej. Zupelnie nie rozumiem, dlaczego miara
                                    czlowieka ma byc jego stosunek do Murzyna.

> Moj pierwotny zarzut oparty byl na rasistowskich pogladach, ktore
                                    > dostrzegalem w Twoich
                                    > wypowiedziach, a ty teraz po angielsku wycofujesz sie z tego....cos jest z Toba
                                    > nie tak.

Z czego sie wycofuje? Ja uwazam, ze niektorzy Murzyni to dzicz, ktora toczac
                                    wojny plemienne morduje sie miedzy soba, tworzy getta, gdzie jest najwyzsza
                                    przestepczosc na swiecie, stara sie nic nie robic i zyc z zasilkow... Z grugiej
                                    strony moj serdeczny przyjaciel jest Murzynem, strasznie z tego dumnym (jakby
                                    bylo z czego).

> Jeszcze jedno (dot. ksenofobii), moze rzeczywiscie tylko wydaje mi sie, ze walc
                                    > ze z tym zjawiskiem, ale
                                    > przynajmniej je dostrzegam i wcale nie jestem przekonany, ze nie jest ono gorsz
                                    > e od naszego lenistwa.

No to ja nie mam watpliwosci, ze ksenofobia w Polsce w ogole nie jest grozna
                                    (chocby z braku obcych) i stanowi taki margines, ze przejmowac sie nia moga tylko
                                    durnie.

> A z Ciebie jest klasyczny megaloman. Jestes typowym Polaczkiem "cierpiacym za m
                                    > iliony".

Alez bynajmniej. Ja w ogole nie cierpie, mam sie swietnie i nie widze powodu, bys
                                    nazywal mnie Polaczkiem, bo z pochodzenia jestem Tatarem.

> Taka postawa w opinii
                                    > wiekszosci Polakow jest uzasadniona, w mojej opinii zabawna. Przez to szufladku
                                    > jemy sie, a to nie pozwala nam
                                    > wyjsc z naszego zascianka.

A dlaczego nie wyjedziesz gdzies daleko, gdzie bedzie poza naszym zasciankiem?
                                    Mieszkalem przez kilka miesiecy w Peorii, Il. tam tez jest Murzynowo, mozna za
                                    male pieniadze kupic chalupe (bo jakos nie ma chetnych) i miec mnostwo Murzynow
                                    do kochania.

> O takiej Polsce marzysz? Powtarzam jeszcze raz: Ksen
                                    > ofobicznej? Stad juz tylko
                                    > krok do rasizmu, nazimu i "nowego hitleryzmu"!!!

W Polsce nie bylo nigdy rasizmu, nazizmu i hitleryzmu. To do nas przyjezdzali z
                                    calej Europy przesladowani zydowscy uchodzcy. Zupelnie nie widze szans, by mogl
                                    sie unas nazizm pojawic.

> Na koniec zarzut dotyczacy wulgarnosci mojego jezyka. Przyznaje, ze troche mnie
                                    > ponioslo, ale zawsze
                                    > powtorze to kazdemu rasiscie, ktorego spotkam na swojej drodze: "zamknijcie swo
                                    > je smierdzace ryje". (to bylo do
                                    > rasistow, jezeli sie z nimi identyfikujesz w takim razie rowniez do Ciebie. W i
                                    > nnym przypadku nie bierz tego do
                                    > siebie)

Ale to nie jest zaden argument. Jezeli kazesz innym zamykac ryje, bo maja inne
                                    niz ty poglady, to od tego tylko krok od bojowek bijacych inaczej myslacych,
                                    cenzury, przesladowan za przekonania a to z kolei jest nieprzyjemnie blisko
                                    prawdziwego nazizmu.
                                    Ty nazwales mnie Polaczkiem (bez sensu, bo jeszcze moj dziadek na Polakow
                                    mowil "Lachy") - a to przeciez jest obrazliwe. Czy uwazasz, ze powinnismy zamiast
                                    byc ksenofobami, uprawiac samobiczowanie, nie lubic wlasnego kraju i rodakow,
                                    przypisujac im wszelkie mozliwe nieprawosci? Ja uwazam, ze z dwojga zlego -
                                    lepsza ksenofobia niz idiotyzm. Bo ksenofobia przeszkadza tylko w kontaktach z
                                    cudzoziemcami a idiotyzm - na kazdym kroku.

• Gość: MMM KAN SLUCHAJ... IP: *.ny5030.east.verizon.net 30.10.01, 17:12
          Gość portalu: Kan napisał(a):

> Ach, co za wyszukany i kulturalny język.
          > Wykształcony pewnie w Harlemie ?
          > Zresztą, Harlem pewnie znasz wyłącznie z opowieści ojca
          > nieudacznika, którego nie było stać na inną dzielnicę.
          > Przyznaj się, mył gary czy pracował na kontraktorce ?

Pisz sobie co chcesz, ale czy dobrze pamietam, ZE TO TY SLYSZALES O HARLEMIE Z
          OPOWIESCI ZNAJOMYCH......

> Piszesz o swoich kochanych czarnych „... bo życie ich do tego zmusza...&#
          > 8221;.
          > Chłopcze, duże jeszcze musisz mleka wypić aby zmądrzeć.
          > To są lenie, nieroby i śmierdziele, którym nie chce się pracować.
          > Jasne, że nie wszyscy są tacy, są i wykształceni murzyni i tacy, którzy
          > zajmują wysokie stanowiska. Ale to nikły procent w porównaniu
          > do reszty czarnych obywateli Stanów.
          > Zresztą co Ci będę pisał, przeczytaj wątek „rasizm” podpisany przez
          > Wojtka.
          > Ja się z nim zgadzam w zupełności.
          >

NIE CHCIALBYM BYC NA TWOIM MIEJSCU - TY SIE MUSISZ LECZYC.
          Bez pozdrowien.

PS
          Kan - zal mi ciebie chlopcze, widocznie w tym swoim Jackowie niezle ci czarni w
          wiezieniu dupke zapchali... no co za co tam trafiles? pewnie za kradziez.....
          • Gość: Kan MMM SLUCHAJ... IP: 157.25.84.* 31.10.01, 09:11
            Ciągle wyjeżdżasz z tym więzieniem - masz jakieś wspomnienia; i ciągle
            z tym waleniem w dupę. Nie musisz nam wszem i wobec oświadczać, że jesteś
            pedałem. Ja osobiście brzydzę się Tobą.
            I nie mieszkałem na Jackowie tylko w downtown. Znasz taką ulicę Lake Shore
            Drive ?
            Powinieneś wychylić nos z tego Harlemu i pozwiedzać trochę Stany.
            A może Cię nie stać bo harujesz w dzień i w nocy ?
            Jak takiemu półmózgowi dali wizę. A może jesteś na czarno, co.
            Prześpij się z jakimś czarnym, dobrze Ci to zrobi.
            Wstydzę się za Ciebie bo psujesz obraz naszej polonii, ciemniaku.
            • Gość: Bodek Re: MMM SLUCHAJ... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 31.10.01, 11:55
              Gość portalu: Kan napisał(a):

> Ciągle wyjeżdżasz z tym więzieniem - masz jakieś wspomnienia; i ciągle
              > z tym waleniem w dupę. Nie musisz nam wszem i wobec oświadczać, że jesteś
              > pedałem. Ja osobiście brzydzę się Tobą.
              > I nie mieszkałem na Jackowie tylko w downtown. Znasz taką ulicę Lake Shore
              > Drive ?
              > Powinieneś wychylić nos z tego Harlemu i pozwiedzać trochę Stany.
              > A może Cię nie stać bo harujesz w dzień i w nocy ?
              > Jak takiemu półmózgowi dali wizę. A może jesteś na czarno, co.
              > Prześpij się z jakimś czarnym, dobrze Ci to zrobi.
              > Wstydzę się za Ciebie bo psujesz obraz naszej polonii, ciemniaku.

Kan szkoda klikania na tego szmaciarza, ma dosyś osobliwy nick MMM
              Minetuję Młodych Murzynów, dlatego tak ich broni zawzięcie....

pozdr.

• Gość: MMMM JESTESCIE WSZYSCY POJEBANI IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.10.01, 15:28
                Brzydze sie wami palanty.
                A zreszta zyjcie sobie jak chcecie.
                Szkoda mi czasu na ciagle klotnie.
                Mam na dzieje ze kiedys zmadrzejecie.

PS
                A ja w ogole ktos z takimi pogladami dostal prace?
                przeciez za takie cos powinni karac, a moze hitler to twoj pradziadek?
                • Gość: MMMM Re: JESTESCIE WSZYSCY POJEBANI IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.10.01, 15:33
                  A tak w ogole piekne historyjki piszesz. hahahaha
                  moze powinien es zostac bajkopisarzem (tylko bron Boze nie dla dzieci, bo nam
                  pokolenia rasistow powyrastaja...)

"I nie mieszkałem na Jackowie tylko w downtown. Znasz taką ulicę Lake Shore
                  Drive ?
                  Powinieneś wychylić nos z tego Harlemu i pozwiedzać trochę Stany.
                  A może Cię nie stać bo harujesz w dzień i w nocy ?
                  Jak takiemu półmózgowi dali wizę. A może jesteś na czarno, co.
                  Prześpij się z jakimś czarnym, dobrze Ci to zrobi.
                  Wstydzę się za Ciebie bo psujesz obraz naszej polonii"

A tak w ogole, nic o mnie nie wiesz i to ty psules oobraz naszej polonii (cale
                  szczescie, ze juz cie tu nie ma)
                  glupiej dalej... powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka