Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"MARKETIMG WYJAZDOWY"

IP: *.icpnet.pl 29.10.01, 11:35
    Panowie...Sytuacja wyjazdowa jest alarmująca wręcz tragiczna. Powtarzające się
    zerowe wyjazdy to poprostu WSTYD...
    Pojawiły się pewne propozycje, by naszymi działaniami uzdrowić nieco tą
    sytuację. Należy sobie zadać pytanie, czy jest sens i czy warto angażować się w
    taką akcję????
    Moje zdanie jest takie: Jak nie my to nikt się za to chyba nie weźmie, a
    więc...DZIAŁAJMY

Całą akcję należałoby zacząć konkretnie już od pierwszego meczu rundy
    rewanżowej. Czasu na przygotowanie mamy dużo. Wykorzystując pozimowy głód piłki
    możemy zacząć z grubej rury. Mam kilka propozycji:

-ulotki informacyjne na każdym krzesełku. (plakaty są mało skuteczne i mało
    żywotne - śrdnio 30 h - przy tym trafiają do mało konkretnych odbiorców)
    - stworzenie czegoś w rodzaju INFOLINII (mam wolnego POPa, a więc nie będzie
    problemu) informacja o wyjazdach, przyjmowanie deklaracji w celu zorganizowania
    specjalnego transportu) Telefon ten winien być odpowiednio rozpropagowany
    (ulotki, prasa, programy meczowe)
    - Stworzenie bazy danych wyjazdowców (maile , telefony kom) Bieżąca informacja
    na temat wyjzdów wysyłana mailami bądź sms-ami
    - Jeśli chodzi o wyjazdy pociągami specjalnymi - koniecznie trzeba zorganizować
    jakiś WYJAZDOWY SKLEPIK (przede wszystkim napoje - oczywiście bezalkoholowe,
    papierosy, żywność INSTANT), kto kiedykolwiek był na tego typu wyjeździe ten
    wie co to jest głód i pragnienie, którego zaspokoić nie można.
    - kwestia kluczowa, bez której cała akcja pójdzie na marne - APROBATA WŁADZ
    KLUBU, oficjalna promocja i możliwa pomoc
    - kwestia najmniej ważna:)))) PIENIĄŻKI:))) Mam nadzieję na akcję serpentynową
    (sprzedaż serpentyn przed meczami) Poza tym i tu czekam na propozycje:)))

A tak ogólnie to damy radę...Pozdrawiam , czekam na Wasze opinie
    P.S. Generalnie to marzy mi się oficjalne Stowarzyszenie Kibiców Lecha, które
    zyska konkretną renomę i swoimi akcjami zarobi samo na siebie. W tej materii
    istnieje spora luka, którą można wykorzystać. Mam duże plany (akcje
    charytatywne, społeczne, ultrasowskie) ,które pomogą ulepszać wizerunek Lecha.
    Ale samemu to mogę jedynie posty pisać;)))
    POZDRAWIAM

guerra

Obserwuj wątek
      • Gość: Camara Re: IP: 217.96.35.* 29.10.01, 13:12
        Guerra - ja możliwości wielkich nie mam, ale na mnie licz na 100 %. Pozdro..
      • Gość: sumak Re: IP: *.man.poznan.pl 29.10.01, 17:33
        OK jestem za. Jeśli będę mógł w czymś pomóc to wiesz jak mnie szukać. pozdro
      • Gość: Sergio Re: IP: *.man.poznan.pl 30.10.01, 10:41
        Jeśli tylko będę w stanie pomóc to nie ma sprawy, co do stowarzyszenia, trochę
        z tym roboty i papierów, poza tym nie należy zapominać o opłacie skarbowej w
        sądzie i opracowaniu statutu. Jeśli masz oczywiście na myśli stowarzyszenie
        oficjalne...
        pozdro :-))
        • Gość: Radost Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 14:55
          Guerra jak bedzie trzeba to za Lechem pojddzimey w ogien wiec jak tu nie
          wspomoc stowarzyszenia:)
          • Gość: pajko Re: IP: 10.7.4.* 30.10.01, 15:01
            Też się przyłączam. Plakatowanie, ulotki - możecie na mnie liczyć.
            Zdecydowanie trzeba poprawić statystykę wyjazdową.
            • Gość: Loki Re: IP: *.echostar.pl 30.10.01, 16:11
              No Guerra,Ty jak coś zaproponujesz to naprawdę........jestem jak najbardziej
              za,piszę się na wszelkie działania mające na celu pomóc Kolejorzowi i Jego
              wizerunkowi.
              pozdro
              • Gość: pluto Re: IP: *.icpnet.pl 31.10.01, 15:52
                pamysł jak najbardziej popieram ale wydaje mi sie ze skutkiem marnych wyjazdów
                sa mało atrakcyjni przeciwnicy! jak jest jakis ciekawy mecz takze od strony
                kibicowskiej to potrafimy sie zjednoczyc i jedziemy.przykładem niech bedzie
                gdansk płock
                wydaje mi sie ze jak wejdziemy do pierwszej ligi to tam juz sa same ciekawe
                wyjazdy wiec bedzie lepiej.ale pomysł popieram
                • Gość: Camara Re: Hutnik IP: 217.96.35.* 31.10.01, 16:17
                  A tak w kontekscie, wybiera się ktoś na Hutnik ??
                  • Gość: kolej Re: po Hutniku IP: 10.1.131.* 04.11.01, 18:02
                    1. O wyjazdach - pomysły OK, przyłączam się na wymyslanie nowych i jakieś wsparcie finansowe.
                    Ale... po Hutniku nie znajdzie się zbyt wielu chętnych. Powiedzmy sobie szczerze - duże liczby robią
                    normalni kibice, nie chuligani. Jeśli na atrakcyjne wyjazdy Lech (czyli chuligani Lecha) będą jeździć z
                    zamiarem dymu, to... tylko oni będą jeździć. A w mniej atrakcyjnych miejscach nadal będziemy łapać
                    zera.
                    A jeśli pójdziemy na propagandę wśród zwykłych kibiców (w Płocku widziałem faceta z dwójką
                    chłopaków ᝿ lat) i obietnicę chuliganów, że nie zaczynają dymów NA STADIONIE, to mogą być
                    efekty, takie jak we Wronkach, czy w Radzionkowie dwa i pół roku temu. A osobiście nie wyobrażam
                    sobie, byśmy po dwuletniej przerwie nie pojawili się na Łazienkowskiej w sile mniejszej niż 1000
                    szali...
                    2. Stowarzyszenie - pomysł bardzo OK. Ale to trzeba robić razem z klubem! Bo bez tego
                    stowarzyszenie niewiele bedzie mogło. Tak czy owak - też deklaruję pomoc.
                    kolej
                    • Gość: canemuto Re: po Hutniku IP: *.icpnet.pl 04.11.01, 19:01
                      pomysl oki. na wyjazdy nie moge jezdzic, chyba ze w srody (do katowic moze sie
                      wybiore:))) poza tym - jedziesz np. do takiego krakowa i co??? psy chyba nie
                      patrzyly, kto robi rozpierdal a kto po prostu dopinguje. to jest dla mnie
                      problem nr 1 i numer ostatni zarazem. do akcji pomocniczych zglaszam akces:)))
                      pozdro.

PS by the way - co faktycznie sie dzialo na suchych stawach???
                      • Gość: Camara Re: po Hutniku IP: 217.96.35.* 05.11.01, 08:32
                        > > PS by the way - co faktycznie sie dzialo na suchych stawach???

Tak naprawdę to niewiele. Mają hutnicy niestety ochronę złożoną z pseudokoksów,
                        którzy nie mogąc doczekać się konfrontacji, prowokują ile się da.
                        Canemuto, co do Twoich obaw - uwierz, iż nie dymiąc, nie powinieneś mieć obaw, że
                        akurat Ty przez "funkcjonariuszy" do odpowiedzialności pociągnięty zostaniesz.
                        Pozdro.....
                        • Gość: kolej Re: po Hutniku IP: 10.203.3.* 05.11.01, 11:59
                          Camara, sam wiesz, e to nie zawsze prawda. W Poznaniu u siebie - OK, wiesz jak się zachować, gdzi
                          ewakuować, nawet gdyby zadymy do nas wróciły (OBY NIE!!!) Ale na wyjeździe? Miejscowi atakują za
                          szalikpolicja też często siecze na oslep... Przykład Guerry na Polska - Norwegia...
                          pozdro
      • Gość: guerra Re: IP: *.icpnet.pl 20.11.01, 12:55
        podnoszę wątek.....
        • Gość: sowa Re: IP: *.icpnet.pl 20.11.01, 23:49
          co chcialbys tymi licznymi wyjazdami udowodnic????????
          ludzie po prostu nie jada na mecze wyjazdowe, bo nie maja pieniedzy?
          warto byloby choc raz na wiosne sie spezyc i zebrac wieksza grupe kibicow
          (gdynia?)

pozdr
          sowa
          • Gość: okie Re: IP: *.interbit.pl 21.11.01, 10:18
            Dlaczego tylko Gdynia ? Jest jeszcze kilka fajnych i stosunkowo niedalekich
            wyjazdow /niedalekich wzgledem 9h do pewnego miasta..../ na ktore moze kazdy
            sie sprezyc i pojechac - vide. Opole,Łódź,Sosnowiec...
      • Gość: grzęda Re: IP: *.wsb.poznan.pl 11.12.01, 10:27
        Jestem w 100% za. Co do stowarzyszenia to powinno powstac ale chyba jeszcze
        teraz nie mialoby wiekszych szans-potrzebne sa papierki itd. a poza tym trzeba
        by robic skladki np:20 zl/miesiecznie-to chyba by nie bylo duzo, ale musialo by
        byc konto w banku. Ja moge pomoc jakby co. Sprzedaz serprntyn przed meczem
        bylaby dobra, wyjazdy tez trzeba poprawic. Mam nadzieje, ze akcja z bluzami
        ULTRAS bedzie poczatkiem powstania grupy Ultrasow z prawdziwego zdarzenia.
        Przed nami duzo pracy ale do 1. meczu w ekstraklasie jest jeszcze troche czasu
        aby cos sie ruszylo.

Pozdr
      • Gość: patryk Re: IP: 213.17.225.* 11.12.01, 14:34
        brawo guerra, trzeba cos zrobic. nie moze byc tak, ze jedzie 4 chlopa na
        wyjazd, bo nam kolegow pozabijaja:-))) ja ze ze swojej strony zglaszam pelen
        akces do pomocy, jakby co mailowac. Wiosna musi byc nasza!!!!
        pozdro
      • Gość: szafir Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 00:20
        Rzeczywiście wypadałoby poprawić sytuację z wyjazdami. Nie wiem jak to jest z
        innymi, ale dla mnie podstawowy problem stanowi kasa. NA pewno jednak warto
        byłoby popracować nad całym tym "marketingiem wyjazdowym", a wtedy efekty same
        przyjdą. W miarę swoich skromnych mozliwości postaram się pomóc.
        • Gość: GRZESIU_ Re: IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 12.12.01, 02:53
          oj macie nad czym popracowac macie :)
          heheheheehe
          ale ty Guerra widze ze sie mocno angażujesz w te tematy i tak trzymać hehe choc
          myślę ze do nas w ciągu paru lat jeszcze nie doskoczycie jesli chodzi o wyjazdy
          pozdro
          • Gość: Loki Re: IP: *.echostar.pl 13.12.01, 01:23
            chyba sam nie wierzysz w to co mówisz-może jeszcze nie we wszystkim Lech jest
            najlepszy,ale i tym się zajmiemy
            alkohol z Tobą Grzechu
            • Gość: GRZESIU_ Re: IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 13.12.01, 04:43
              a wy tylko o jednym:))))))))) hahahahahaha
              • Gość: patryk Re: IP: 213.17.225.* 13.12.01, 10:09
                oj grzesiu, pospałbyś może troszke:-))))
        • Gość: LeWap Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 22:21
          Gość portalu: szafir napisał(a):

> Rzeczywiście wypadałoby poprawić sytuację z wyjazdami. Nie wiem jak to jest z
          > innymi, ale dla mnie podstawowy problem stanowi kasa. NA pewno jednak warto
          > byłoby popracować nad całym tym "marketingiem wyjazdowym", a wtedy efekty same
          > przyjdą.

Co do kasy: w tym sezonie w zasadzie zamykalismy sie w kwocie 50 zl poruszajac
          sie polonezem. Wiadomo, ze do Kietrza, czy Radzionkowa jest drozej. Jezeli
          jechalo nas 5, to przy tak paliwozernym aucie np. Belchatow kosztowal nas chyba
          28 zl + bilet na mecz. Plock tez nie byl drogi. Jezeli bedzie wieksza grupa i
          znajdzie sie relatywnie tani srodek transportu to koszty nie beda znowu az tak
          wysokie. A to ze w Belchatowie, Opocznie i innych miejscach bylo nas tak malo -
          zle o nas swiadczy. Dlatego trzeba koniecznie poprawic frekwencje na
          wyjazdach !!!
          • Gość: szafir Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 01:02
            Zdecydowanie więc trzeba postarać się o większą grupę i o relatywnie tani
            środek transportu. A wtedy na pewno przynajmniej częśc ludzi będzie gotowa
            częsciej wybierać się na wyjazdy
            • Gość: GRZESIU_ Re: IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 14.12.01, 03:24
              a ja gadałem z jednym od was na chacie i mowił ze dlatego tak słabe wyjazdy bo
              tam yf98 jeżdżą i wszystkich leją, co wy na to?
              • Gość: LeWap Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 20:17
                BZDURA!!! YF98 byli w Belchatowie 10 min, na Slasku i w Plocku (z tych meczy co
                ja bylem). Nic takiego o czym napisales nie mialo miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka