Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.07.06, 08:06
    Aleście się do tego Wlazłego przychrzanili!
    Obserwuj wątek
      • Gość: adak LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.06, 08:07
        gratulacje !
        fajnie ze nasi gorą :)
        • Gość: valor Czemu nie ma powtórek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:49
          A może są, bo ja w programie nie widzę!?! Gratulacje chłopcy:)
      • Gość: Piotrek LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:10
        Gratuluje - duzy sukces!!:), wg bukow to USA było faworytem...
        • Gość: adam81w Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:24
          brawo Polacy :D Wlazly nie byl zly no ale ja laik siatkarski
        • borrus Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 08:25
          Jest drużyna...ten luz, ten uśmiech, ta paka - wreszcie pełen profesjonalizm...
          Nie sztuka wygrywać kiedy idzie...oj doczekamy miłych rzeczy- zobaczycie...
      • Gość: au Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:59
        pożycz mi licznik.
      • Gość: gosciu555 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: 58.62.82.* 15.07.06, 09:03
        brawo, myslalem ze wtopia
        • obserwatorpl2005 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 11:19
          Nawet nie musisz tego mowic. Wszyscy wiedzieli ze myslales ze wtopia.
          U nas i tak prawie wszyscy mowia ze wszedzie wtapiamy i wtapiac bedziemy.
          Malo kto jest taki, ktory jest przekonany o tym ze zwyciezymy.
          Moze wreszcie zaczac by troche inaczej myslec?? Polacy byli w ostatnio w czworce
          LS, a mimo to ciagle zdarzaja sie knypki, ktore mowia ze i tak sa slabi.

Dziekujemy Ci Raul!!!
          Podobnie bedzie z Leosiem od Pilki noznej :)

• pacal2 ja ostatnio byłem przekonany 15.07.06, 17:40
            że nasi wygrają (Lech kontra FC Tiraspol). Niestety...
      • Gość: Natalij Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.asternet.pl 15.07.06, 09:04
        heh...racja za bardzo sie na niego uwzieliscie - chlopak mial pare slabszych
        zagran, ale mial tez w wielu momentach duzo szczescia, co pomoglo druzynie.
        Poza tym - to w koncu jego miesiac miodowy - ma prawo miec gorsza forme;p
      • Gość: za dużo McWieśniak Dlaczego USA są tak kiepskimi sportowcami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:11
      • Gość: Eu Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:34
        Wy-gra-liś-my!!!!!! :D
      • sobotaz Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 09:45
        Utrudniali Polakom i nie dali im jesc ?

Czy bylo uzgodnione z hotelem ze bedzie wyzywienie? Zaplacili Polacy a
        Amerykanie im odmowili jedzenia ? Hotel tego nie moze robic i z pewnoscia nie
        robi

Czy moze jakis Jozek nie mowiacy po angielsku to zalatwial i ten hotel po
        prostu nie serwuje posilkow ?

jezeli to pierwsze to nalezy im sie 10 mln odszkodowania a jezeli to drugie
        to typowe dla polskiego zalatwiania....a potem po Gombrowiczowsku odnosze sie
        po calym swiecie ze swoja krzywda...
        • Gość: gosc to amerykanie IP: *.aster.pl 15.07.06, 09:47
          w WL jest zasada ze za zakwaterowanie i w ogole zorganizowanie przyjecia gosci odpowiadaja gospodarze
          to nie nasi zalatwiali hotel bo to obowiazek gospodarzy i wszystkie nieprawidlowosci spadaja na nich

nich teraz przyjada do nas;-P
        • Gość: au Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:49
          eee, z tego co wiem to gospodarze załatwiają takie sprawy jak hotel.

A zatem jest szansa na rewanż.
      • Gość: xyz Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.aster.pl 15.07.06, 09:47
        Trochę sie Gazecie zaspało.Wszscy podali wiadomość o zwycięstwie Polaków bardzo
        wcześnie jako pierwszy news a w dziale Sport Gazety ...niekończący się Mundial -
        już do zerzygania.To duży sukces Amerykanie to bardzo silna drużyna.Brawo !!!
        Tak trzymać.
        • Gość: amon Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:50
          brawooo!!!
        • Gość: rychusa Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.07.06, 13:22
          Po co Ci kolego gazeta...wlaz tutaj
          www.fivb.org/EN/Volleyball/Competitions/WorldLeague/2006/Scorebox/Scorebox.asp?sm=120#
      • Gość: Hohoho Klinsmann z Arenę IP: *.crowley.pl 15.07.06, 10:05
        Mysle ze po tej porażce Klinsmann nabank zajmie miejsce Bruce Areny na
        stanowisku trenera USA
        • pacal2 albo Janas :D 15.07.06, 17:41
          szybko załapie postawy siatki...
      • kaza40 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 10:09
        serdeczne gratulacje,powodzenia w następnych meczach
      • Gość: fafon Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.toya.net.pl 15.07.06, 10:10
        BRAWO- miejmy nadzieje, że śladami siatkarzy pójdą piłkarze. LOzano zmienił ich
        mentalność!!
        • billy.the.kid Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 10:16
          a jak będa m.św. lub i.ol. tio znów bedzie 7-8 miejsce. nie popadajcie w
          euforie.
          • obserwatorpl2005 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 11:21
            Glupcze, kto tu mowi o euforii? A skad wiesz swoja droga ze nie wygraja tym
            razem LS? Nie, Ty juz wiesz NA PEWNO ze i tak przegraja...
      • Gość: sołtys Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:41
        No i dobrze, lać tych dzikusów !
        • Gość: Tashunka Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 10:48
          Bravo i jeszcze razo bravo. Życzę powodzenia i wytrwałości!!!
      • prorok14 Polscy kibice 15.07.06, 11:27
        A na trybunach tylko polskie flagi. Patriotyzm górą (przynajmniej na razie!).
        polecam: www.narodowy.eblog.pl
      • Gość: anula Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.aster.pl 15.07.06, 11:30
        Brawo Panowie. Jestem z Was dumna i zawsze wierzę.
      • Gość: zygzak Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:51
        przychrzanili się, bo na prawde grał słabiej niż przyzwyczaił, to na nim
        powinien spoczywać ciężar ataku, a tak nie było, bo mu po prost nie szło. Ale
        musi grać, zeby wrócić do formy, dlatego moim zdaniem nie był zmieniany.
        • Gość: zygzak Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:53
          to oczywićsie odpowiedz na pytanie z pierwszego posta była (o Wlazłym)
      • Gość: Spokojny Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.06, 12:00
        Brawo.
        Jedno mnie dziwi. Mamy bardzo silną i wyrównaną ligę, na wszystkich ważnych
        imprezach notujemy wysokie pozycje, mamy bardzo dobrą reprezentację, nasza
        reprezentacja kobiet jest od paru lat na szczycie... a mimo to, od tzw.
        "dziennikarzy sportowych" (bo ze sportem mają tyle wspólnego co Lepper z
        poszanowaniem prawa) ciągle słyszę że Polacy zawodzą... że nie ma sukcesów...
        Czyżbym śledził postępy reprezentacji innego kraju czy co?
        • Gość: Spokojniejszy Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.chello.pl 15.07.06, 12:13
          Tak, śledzisz postępy innej reprezentacji. Dziennikarzy też czytasz innych.
          Otóż mamy drużynę która mogłaby od 7 lat nie schodzić z podium wszelkich
          imprez, a na to podium - nigdy nie weszła.
          • Gość: Schweiger Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 12:35
            Nic ,poza sporadycznymi , pojedynczymi zwyciestwami nie osiagniecie.Nie stac
            was na sukcesy w grach zespolowych.Przyczyna tego jest wasza indolencja
            osiagania czegos jako grupa.No bo co wyscie osiagneli ostatnio , poza malo
            liczacym sie tytulem mistrza Europy w siatkowce bab.Nic .Wpilce noznej sromotne
            baty, m.in. od na , Niemcow .A w reszcie dyscyplin pustka .Polska pustynia. No
            i ten smieszny i niekompetentny trener z Argentyny. Przeciez jego autorytet
            wsrod zawodnikow jest juz bliski zera.Ewentualnych adwesarzy prosze o
            odnoszenie sie do TRESCI mojego wpisu a nie do mojej przynaleznosci panstwowej
            i narodowej.
            • Gość: m Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:58
              a co niemcy osiągnęli "poza nic nie znaczącym" brązowym medalem na MŚ w piłce?
              • Gość: kk A gdzie jest niemiecka reprezentacja w siatkowke? IP: *.host.net 15.07.06, 19:50
                No gdzie, Schweiger?
                Tak sie zapaliles do krytykowania wszystkiego co polskie, ze nawet nie widziesz
                jaki jestes cienias. Tak bardzo sie wstydzisz za swojego ojca, ze musisz
                obrzucac obelgami wszystkich, ktorym zdarzylo sie mieszkac w poblizu?
                Dorosnij gownojadzie.
            • Gość: :) Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 14:13
              A Niemcy co osiągneli oprócz 3 miejsca piłkarzy, biatlonu i zwycięstwami
              jednego kierowcy w Formule 1??? Jakbyś spojżał obiektywnie to w sporcie tak
              naprawde nie macie czym się pochwalić, w stosunku do tego ile się ładuje kasy
              na sport w waszym kraju.
              I uważam, ze w wielu dyscyplinach wcale nie jesteśmy gorsi od Niemców choc
              środki finanswoe u nas sa o wiele niższe.
              Pokazał to np. mecz z Niemcami. Po raz kolejny pokazliście, że potraficie
              wygrać z Polska tylko gdy jesteśmy w osłabieniu :)i na dodatek z pomocą
              sędziego. W innych meczach było widać, że gdy tylko sedzia nie gwizdał dla was
              to wasz szanowny trener skakał jak małpa i krzyczał w niebogłosy :)
              I to ma być siła niemieckiego sportu?? Nic samemu, zawsze z pomoca kogoś lub
              czegoś. :) Kolejny przypadek Urlich czy jak on tam się wabi :)
              Schweiger, tu nie ma czym sie chwalić tu trzeba sie wstydzić :)

>>>A w reszcie dyscyplin pustka .Polska pustynia.>>>

Buhaha
              Dobre. Uśmiałam się :)
              • Gość: Schweiger Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 15:23
                Ajuz myslalem ,ze na forum o siatkowce napotkam myslacych i obiektywnych
                internautow.Nic z tego , to samoco na pilce noznej ,tylko nie rzucacie na mnie
                ordynarnych obelg.Moja , i nie tylko moja ocena waszych narodowych mozliwosci w
                sporcie , w tym zespolowym ,ze w przekroju swiatowym jestescie jednak
                cieniutcy, spowodowala od razu porownywanie osiagniec Niemcow.Tego nie
                chcialem , ale jak tak porownujesz , postaw obok siebie zespoly Niemiec i
                Polski np w olimpiadach letnich czy tez zimowych.Smutno wygladacie , bardzo
                smutno. Na ostatniej zimowej do czasu az Tomek Sikora ( Slazak , a wiec mozliwy
                Niemiec ) i ta mdlejaca po dopingu wasza dziewczyna zdobyli srebro i braz , do
                tego czasu liczyliscie u was w Polsce , wszystkim uczestniczacym narodom , jak
                za dobrych czasow PRL-u punktowane miejsca , do 6-go , czy 10-go? Zeby nazwa
                Polska ukazala sie w klasyfikacji olimpiady. Fuj , wstydzcie sie i nie pisz
                takich bzdur porownujac wasza sportowa miernote narodowa z blyskotliwymi
                osiagnieciami moich Niemiec.
                • Gość: m Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:32
                  nie prowokuj pajacu.
                  sam zacząłeś o sportach drużynowych to się pytam - w której dyscyplinie niemcy
                  się liczą? Tylko w piłce nożnej, ale pod warunkiem, że wystawią kilku
                  zawodników urodzonych gdzie indziej.
                  • Gość: m Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:50
                    poza tym w okolicach Wodzisławia to nie raczej mniejszości niemieckiej, akurat
                    mieszkam w okolicy i nigdy nie słyszałem o czymś takim.
                  • Gość: Schweiger Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 16:10
                    W recznej tez lejemy regularnie Polkom i Polakom po tylkach.R E G U L A R N I
                    E . A liczyles te wasze i nasze medale wogole? Niemcow urodzonych gdzie
                    indziej , ktorych wy , Polacy przez cale pokolenia po wojnie nie
                    wypuszczaliscie do naszego niemieckiego Vaterlandu.Ciekawe , ze nikt z Niemiec
                    nie przyznaje sie do polskosci i nie wraca od nas na stale do was. Ot , na
                    urlop wyskoczyc , dac sie przez was tanio OBSLUZYC ,to tak .Mile uczucie byc w
                    biedolandzie. Byliscie i jestescie nietolerancyjni , zawistni i
                    antysemiccy.Nawet ostatnio parlament Europejski za te hanbiace was przywary
                    narodowe potepil. Slabi jestescie i nigdy sie z nami , Niemcami nie bedziecie w
                    sporcie i nie tylko mogli porownywac.A w pilce noznej ,toscie przeciw nam
                    jeszcze N I G D Y nie wygrali. I NIGDY nie wygracie .Cierpicie w noznej na
                    tzw . syndrom niemiecki.Hehehe.
                    • Gość: juro Szwajgier, tu rżniesz wielkiego szwaba, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:15
                      a w Niemczech za tobą wołają - verfluchte Polacke! :)) Spadaj zakompleksiony
                      pajacu...
                      • Gość: m Re: Szwajgier, tu rżniesz wielkiego szwaba, IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:48
                        "Nawet ostatnio parlament Europejski za te hanbiace was przywary
                        narodowe potepil"
                        hahaha, raZem z Niemcami pajacu:)
                        Kula w płot.
                        • Gość: m Re: Szwajgier, tu rżniesz wielkiego szwaba, IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:59
                          ...razem z Niemcami nas potępił.
                          • Gość: Schweiger Re: Szwajgier, tu rżniesz wielkiego szwaba, IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:05
                            Ale was , Polakow , wymienil na pierwszym miejscu .Gdyby byla alfabetyczna
                            kolejnisc bylibysce za nami. On was wyroznil I miejscem ( O ZMOWU NAJLEPSI ) ,
                            bo u was to wystepuje najjaskrawiej.
                            • Gość: kgniu Uwaga szkop !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:11
                              widzę i się smieje, a moze jestes jakims szkopskim "ideologowcem" który
                              prowokuje a potem napisze w szkopskiej gazecie ze w Polsce to tępych szwabów leją
                    • Gość: Polka Apel!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 16:23
                      Proponuje wszystkim Polakom aby nagłośnić ta sprawę!!
                      Pomału mam dość tych Hitlerowskich obelg!!
                      Może zainteresować ministerstwo ta sprawą wysyłając e-mail'e??
                      Może zajmie sie nimi Interpol??
                      Może jak jeden z drugim bedą mieli sprawę w sądzie odechce im się wyzywania.
                      • Gość: Schweiger Re: Apel!!- przylaczam sie. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 16:38
                        A moze podsunac te sprawe kapitanowi Klossowi? Albo do trybunalu w Hadze. A
                        moze do Strassburga? Kobieto , masz minimalne ,powiedzialbym kartoflano - kacze
                        pojecie o tzw . wolnosci wyrazania pogladow. A podaj mnie do sadu: DAJE CI
                        POWOD ; " Polska mi sie nie podoba , bo rosnie w niej homofobia i
                        antysemityzm" Hehehe. Jakos tam u was duzo mysli wg .regul tego waszego
                        Kabotyna Pierwszego.
                        • Gość: Polka Re: Apel!!- przylaczam sie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 16:44
                          Nie podoba ci się?? To wara!!
                          • Gość: Schweiger Re: Apel!!- przylaczam sie. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:00
                            Te , Polka , chcialas chyba napisac " to won " ???: Wara ??? ,a dlaczego
                            wara ? a co , zabronisz mi o was pisac? Wy tam powoli wszyscy zaczynacie
                            cierpic na kacza chorobe.Osmieszacie sie tylko , kolezanko Polko.Hehehe.
                            • Gość: kgniu Re: Apel!!- przylaczam sie. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:05
                              prowokuje a potem napisze w szkopskiej gazecie ze w Polsce to tępych szwabów leją
                        • Gość: juro Wiesz co, Szwajgier? Do Niemców nic nie mam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:52
                          Nacja jak nacja. Ale mierżą mnie tacy renegaci jak ty, którzy za parę ojro włażą
                          prawdziwym Niemcom w tyłek. Niemcy pogardzają tobą, więc tu odreagowujesz swoje
                          renegackie kompleksy.

Ty wołasz do Niemców:
                          "Wir sind ein Volk!", a oni ci odpowiadają: "Ja, ja, wir auch!"

:))))
                          • Gość: Schweiger Re: Wiesz co, Szwajgier? Do Niemców nic nie mam. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:13
                            Renegat , zaprzaniec , zdrajca ,sprzedawczyk , skurczybyk , jak tylko ktos
                            przyznaje sie do innej , a szczegolnie niemieckiej narodowosciJak obcokrajowiec
                            osiedla sie w Polsce , mowicie - on sie asymiluje.Przewrotnosc i
                            faryzeuszowstwo niektorych tam u was nie ma granic .
                            • Gość: kgniu !!!!!!!!!!!!!!!1!Uwaga szkop !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:15
                              prowokuje a potem napisze w szkopskiej gazecie ze w Polsce to tępych szwabów leją!!
                            • pacal2 co cię obchodzi Polska? po co tu zaglądasz? 15.07.06, 17:51
                              wyjaśnij mi, czemu nie udzielasz się na forum BAZ, FAZ (albo raczej Bilda, tam
                              pasujesz). Przecież podobno czujesz się Niemcem?

Języka nie starcza, czy może twoje poglądy nt. Polski "dziwnym trafem" nie
                              znajdują tam zrozumienia, albo nikogo nie obchodzą, bo Niemcy mają ciekawsze
                              rzeczy na głowie?
                    • Gość: Bea Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:19
                      Nie odbiegając od tematu mojej ukochanej siatkówki. Niemieckiej drużyny NIE MA I
                      NIE BĘDZIE w światowej czołówce, a niemki REGULARNIE - tak: R E G U L A R N I E
                      dostają w dupę od naszych Zlotek.
                      • Gość: Schweiger Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:42
                        Jak cie to uchroni od wrzoda na zoladku , niech ci bedzie Bea .Ale nie wyrazal
                        bym sie tak ordynarnie na twoim miejscu , bo ktos moze miec zle skojarzenia.No
                        wiesz , o czym niektorzy mysla , jak jedna dziewczyna ( Polka ) , poklepuje
                        inna dziewczyne ( Niemke ) po pupci? Nie wiesz? Naprawde nie wiesz? Ano ,ze ta
                        polska dziewczyna to lesbijka i szuka zagranica partnerki , bo pod Romkiem i
                        pod Kaczkami to robic jest niebezpiecznie. A ona chcialaby przeciez to robic
                        REGULARNIE.
                        • Gość: m Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:47
                          bzdury zaś, znam kilka lesbijek, wcale tego nie ukrywają kim są.
                        • Gość: kgniu !!!!!!!!!!!!Uwaga szkop!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:48
                          Widzę i się smieje, a może jestes jakims szkopskim "ideologowcem" który
                  • Gość: Schweiger Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:17
                    Wypraszam sobie tego pajaca. Reszta zdania by sie zgadzala.Hehehe.
                    • Gość: kgniu !!!!Uwaga szkop !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:19
                      Widzę i się smieje, a moze jestes jakims szkopskim "ideologowcem" który
                • Gość: juro SIKORA. Ja, ja... Stare niemieckie nazwisko. Gut. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:12
                  :)))))))

Gość portalu: Schweiger napisał(a):

> Na ostatniej zimowej do czasu az Tomek Sikora ( Slazak , a wiec mozliwy
                  > Niemiec )
                  • Gość: Schweiger Re: SIKORA. Ja, ja... Stare niemieckie nazwisko. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 16:26
                    W starych spisach koscielnych sprzed epoki PRL-u ,jego rodzina nazywala sie
                    CALY CZAS Schikorra . On czuje Niemcy w zylach.Caly czas u nas trenuje , bo u
                    was toby sie calkiem zmarnowal.
                    • Gość: juro A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:31
                      A Schikorra to niemieckie słowo, tak? I może jeszcze coś po niemiecku znaczy?
                      Przecież to zgermanizowane słowiańskie nazwisko "Sikora". Nie wyjeżdżaj mi tu
                      z takimi głupimi tłumaczeniami.
                      • Gość: Schweiger Re: A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 16:53
                        A Chopin to polskie slowo? Przeciez to Francuz , przez przypadek mieszkajacy w
                        tamtym okresie czasu u was na ziemiach nalezacych do bylego panstwa
                        polskiego.Kto mieczem wojuje , od miecza ginie.
                        • Gość: m Re: A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:56
                          ojciec Chopina był Francuzem, ale osiedlił się w Polsce i spolonizował.
                      • Gość: m Re: A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:54
                        powiat rybnicki przyłączono do Polski po plebiscycie, Niemców to na terenach
                        przyłączonych do Polski było tylko 25%.
                        • Gość: Schweiger Re: A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:09
                          Bo przed plebiscytem polskie wladze na chama wysylaly tam ludzi z Zaglebia na
                          czasowe osiedlenie sie.
                          • Gość: kgniu Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkop!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:12
                          • Gość: kgniu Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkop!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:13
                            prowokuje a potem napisze w szkopskiej gazecie ze w Polsce to tępych szwabów leją!
                            • Gość: Schweiger Re: Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkop!!!!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 17:30
                              Jestes jedynym , poza mna kgniu , na tym forum ,ktory rozumie co to zabawa i
                              smiech. W zaufaniu powiem ci , ze pisze artykul , majac nadzieje , ze "
                              Tageszeitung " mi go opublikuje i cos do mojej emerytury ( 1650,-€ netto)
                              dorobie.Obiecuje wydac te pieniadze u was w Polsce , obserwujac w jakim tempie
                              sie ta kacza choroba u was rozprzestrzenia. Niech zyje i dalej zabiera
                              publicznie glos Kabotyn Pierwszy, bez jego wystapien swiat, a na pewno wasz
                              kraj bylby z pewnoscia o wiele smutniejszy.Hehehe.
                              • Gość: kgniu Re: Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkop!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.06, 17:37
                                to mam nadzieję że tą kaczą chorobą sam się zarazisz i przy okazji zarazisz cały
                                wasz szkopski naród
                          • Gość: m Re: A Schikorra to niemieckie słowo, tak? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:52
                            Gość portalu: Schweiger napisał(a):

> Bo przed plebiscytem polskie wladze na chama wysylaly tam ludzi z Zaglebia na
                            > czasowe osiedlenie sie.

Co za bzdury.
                            Żenujący jesteś, pajacu, co ma Zagłębie z tym wspólnego, skoro nawet nie
                            należało do województwa Śląskiego przed wojną.
                            Niemcy to robili, zwozili swoich.
                • Gość: :) Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 16:16
                  > Ajuz myslalem ,ze na forum o siatkowce napotkam myslacych i obiektywnych
                  > internautow.Nic z tego , to samoco na pilce noznej ,tylko nie rzucacie na
                  mnie
                  > ordynarnych obelg

Gdzie te ordynarne obelgi??? "Małpa"??
                  Wybacz, ale od Niemców niezależnie na jakim forum można przeczytać o wiele
                  gorsze wyzwiska :)

Moja , i nie tylko moja ocena waszych narodowych mozliwosci w
                  >
                  > sporcie , w tym zespolowym ,ze w przekroju swiatowym jestescie jednak
                  > cieniutcy, spowodowala od razu porownywanie osiagniec Niemcow.

Przeczytaj swój wcześniejszy post i sam tam zacząłeś porównywać polski sport z
                  innymi jako przykład podając "np. z niemcami".
                  Więc o co masz pretensje??

Tego nie
                  > chcialem , ale jak tak porownujesz , postaw obok siebie zespoly Niemiec i
                  > Polski np w olimpiadach letnich czy tez zimowych.Smutno wygladacie , bardzo
                  > smutno.

Poza biatlonem nie widzę wiekszej różnicy.

Na ostatniej zimowej do czasu az Tomek Sikora ( Slazak , a wiec mozliwy
                  >
                  > Niemiec )

Buhahaha ........ :D
                  Przestań bo się ośmieszasz :) Nawet z goroli robicie Ślązaków. :)
                  Jakby był Ślązakiem już dawno by sie sprzedał albo jak wolisz dał sie kupić
                  Niemcom :)
                  Ja jestem z Dolnego Śląska. Więc może jestem Niemką "???"
                  LOL

>> i ta mdlejaca po dopingu wasza dziewczyna zdobyli srebro i braz

Mdleć po dopingu?? :)
                  To jakieś nowe obiawy?? Urlicha też złapali bo zemdlał?? :)

Fuj , wstydzcie sie i nie pisz
                  > takich bzdur porownujac wasza sportowa miernote narodowa z blyskotliwymi
                  > osiagnieciami moich Niemiec.

Typowo niemieckie:)
                  Obrazić, znieważyć innych aby samemu poczuć sie lepiej, być bardziej
                  dowartościowanym :)
                  Widze, że pozostałości z dawnych czasów nie mineły :)
                  Widzisz napisać możesz sobie wszystko ale te twoje "błyskotliwe osiągnięcia" są
                  jakieś takie wyblakłe jak im sie przyjżeć bliżej :)
                  • Gość: m Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:49
                    > Buhahaha ........ :D
                    > Przestań bo się ośmieszasz :) Nawet z goroli robicie Ślązaków. :)
                    > Jakby był Ślązakiem już dawno by sie sprzedał albo jak wolisz dał sie kupić
                    > Niemcom :)

no i głupoty opowiadasz, bo to rodowity Hanys spod Wodzisławia.
                    P.S.ROW rządzi:)
                  • pacal2 pomyliłaś się 15.07.06, 18:07
                    > Fuj , wstydzcie sie i nie pisz
                    > > takich bzdur porownujac wasza sportowa miernote narodowa z blyskotliwymi
                    > > osiagnieciami moich Niemiec.
                    >
                    >
                    > Typowo niemieckie:)
                    > Obrazić, znieważyć innych aby samemu poczuć sie lepiej, być bardziej
                    > dowartościowanym :)

To nie jest typowo niemieckie, tylko typowe dla gastarbeiterów z Polski, którzy
                    poczuli się Niemcami. Nie obrażaj Niemców, oni na ogół o Polsce sobie
                    przypominają ze 2x w roku - 1.09 i jak drużyny narodowe grają ze sobą w jakiejś
                    dyscyplinie.

Jak można dyskutować z kmiotem, który potrafi tylko rzucać bezpodstawne
                    pomówienia o doping?

Prawda jest taka, że nasz sport powoli normalnieje po nienormalności z czasów
                    PRL i dzięki temu powoli wracamy na miejsce przynależne 40-milionowemu narodowi.

Zakompleksiony bełkot żadnego Schweigera nic tu nie zmieni.

Niemcy raczej zawsze będą w większości dyscyplin wyżej od nas, ale nie wynika to
                    z żadnych "cech narodowych" (to jakiś rasistowskie brednie oparte na
                    stereotypach). Niemców jest po prostu więcej, więc zgodnie z odwiecznymi prawami
                    statystyki muszą mieć więcej talentów u siebie.
                    • Gość: :) Re: pomyliłaś się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.06, 18:44
                      > To nie jest typowo niemieckie, tylko typowe dla gastarbeiterów z Polski,
                      którzy
                      > poczuli się Niemcami. Nie obrażaj Niemców, oni na ogół o Polsce sobie
                      > przypominają ze 2x w roku - 1.09 i jak drużyny narodowe grają ze sobą w
                      jakiejś
                      > dyscyplinie.

Tak naprawde to ja nie mam nic do Niemców.
                      Jeżdże tam często (do Schweigera: o ironio wydawać swoje pieniądze) i w
                      wiekszości to spoko ludzie.
                      I ogólnie zgadzam się z twoja opinią.
                      Tylko jak rozmawiam z "gastarbeiterami z Polski, którzy
                      > poczuli się Niemcami" jakos tak zniżam sie do ich poziomu.
                      Widocznie to bardziej zaraźliwe od kacej choroby :)
                • terazpolka Polacy zasluzeni szczesciarze 15.07.06, 17:42
                  Czysta komedia! Gość prosi o obiektywne komentarze, a sam wcale obiektywny nie
                  jest, tylko szuka zaczepki. Zero rzeczowej oceny jakiegokolwiek meczu, tylko
                  bardzo ogólne brednie na temat gier zespołowych w Polsce. Siatkówki zwłaszcza.
                  Takie mam niejasne wrażenie ,że gość z dumnych Niemiec napisał swoją opinię po
                  to ,żeby się osobiście dowartościować i komuś dokopać. Kompleksy jakieś
                  osobiste czy co?
                  Skoro i tak wiadomo,że niemiecki sport ma się lepiej niż Polski z takich czy
                  innych względów, to po co tego typu wypowiedź?
                  Niemiecki kolega potrzebuję potwierdzenia i potakiwania z naszej strony? Mamy
                  się w piersi bić, czy co? A może sam wątpi w to co mówi?
                  Z tej wypowiedzi przebija chęć upokorzenia Polaków. Wybacz koleś Ja się tam
                  gorsza od Ciebie nie czuję z powodów sportowych czy jakich kolwiek innych i nie
                  mam zamiaru potakiwać Ci dla twojej satysfakcji.
                  Chciałeś rzeczowej dyskusj, to trzeba było pisać o konkretach a nie się
                  wywyższać na forum.

Mecz siatkówki Polska - USA uważam za średni.Ani jedni ani drudzy nie grali na
                  100% swoich możliwośći. Polacy byli sporo lepsi w paru elementach od drugirgo
                  seta, szkoda tylko,że później za łatwo oddawali dużą przewagę, ale i tak mieli
                  więcej udanych akcji i potrafili wygrać. Zobaczymy co będzie dalej.
                  Argentyńskiemu trenerowi najpierw trzeba dać szansę i kredyt zaufania, bo żaden
                  sukces nie przychodzi od razu. Według mnie drużyna od zeszłego roku zrobiła
                  postępy - może nie gigantyczne, ale zauważalne i ok. Tak czy siak oceniać
                  będziemy ich po wynikach, a nie na zapas i według cudzych uogólnień. Wlazły w
                  tym sezonie nie gra jeszcze tak dobrze jak potrafi, ale nawet w tym meczu
                  pokazywał, że możliwości ma. Istnieje coś takiego jak wzrost formy zawodnika i
                  dlatego liczę na niego w dalszych spotkaniach ligii światowej.
                  • Gość: Schweiger Re: Polacy zasluzeni szczesciarze IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 18:08
                    Terazpolka???. Masz z tym problemy , ze musisz nickiem podkreslac kiedy i czym
                    jestes? Wyrazajac ocene o sportach zespolowych u was oraz o poziomie polskiego
                    sportu wogole nie mozna pisac w szczegolach .To nie jest praca doktorska ,
                    tylko opinia jaka sie ugruntowala na swiecie m.in. o waszych osiagnieciach
                    sportowych.Wiadomo , ze zawsze probowaliscie wrobic z igly widly tzn.jak sie
                    wam juz w czyms pojedynczym czasowo cos udalo ( Malysz, Korzeniowski czy
                    druzyna Gorskiego ) staraliscie sie o tym trabic na caly swiat jak najdluzej.To
                    byl ten wasz ersatz na cala reszta waszej miernoty , sportowej , gospodarczej
                    oraz spolecznej.Tzw. cementowanie narodu: Ja nie oczekuje potakiwania.Sam znam
                    wartosc i olbrzymia roznice osiagniec sportowych polskich i niemieckich.Na
                    korzysc Niemiec oczywiscie.Jezeli uwazasz ,ze szukam zaczepki , gdyz pisze o
                    faktach dla was niewygodnych do dyskusji , niech ci bedzie ,ze szukam. Bedziesz
                    miala zreszta zaraz niedlugo satysfakcje ,bo pewnie admin , dbajacy o zdrowie
                    psychiczne Polakow na tym forum usunie moje posty.Uciebie wszystko co niezgodne
                    z linia i baza to chec upokorzenia Polakow.Przy takim nastawieniu , bedziecie
                    jeszcze 100 lat sie na tym bozym swiecie osmieszac.
                    • pacal2 ty piszesz o faktach??? 15.07.06, 18:21
                      zaraz padnę. Twoje wypociny to stek stereotypów, nie mający nic wspólnego z
                      faktami. Jeśli ten świat, to środowisko gastarbeiterów ze Śląska, to tak, na
                      ŚWIECIE taka się ugruntowała opinia.

Spróbuj laiku porozmawiać z jakimś niemieckim fachowcem o "szansach" narodowego
                      teamu Niemiec w starciu z tymi żałosnymi Polakami. Polska siatkówka od
                      dziesiątków lat (z małą przerwą) należy do ścisłej światowej czołówki.

Mam dla ciebie zadanie domowe (przecież podobno nie szukasz zaczepki?):
                      Wad wytknąłeś naszym sportowcom już dosyć (na ile słusznie to inna sprawa).
                      Kilka wrednych, niczym nie popartych pomówień również by się znalazło.

Ale teraz wymień kilka zalet, choćby z tych, o których napisali ci inni
                      forumowicze. Bez żadnego "ale", "lecz", bez ciągłego odwoływania się do "NAS
                      NIEMCÓW" (przecież sam napisałeś, nie chcesz abyśmy zajmowali się twoją
                      narodowością). POTRAFISZ? Masz na tyle otwarty umysł?

Bo jeśli widzisz tylko negatywy i jesteś odporny na argumenty, to forum
                      DYSKUSYJNE nie jest właściwym miejscem dla ciebie, znajdź sobie miejsce, gdzie
                      będziesz mógł wygłaszać monologi.
                    • Gość: m Re: Polacy zasluzeni szczesciarze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:24
                      sportowych.Wiadomo , ze zawsze probowaliscie wrobic z igly widly tzn.jak sie
                      > wam juz w czyms pojedynczym czasowo cos udalo ( Malysz, Korzeniowski czy
                      > druzyna Gorskiego ) staraliscie sie o tym trabic na caly swiat jak
                      najdluzej.To
                      >

Niemcy to samo robią. Już zapomniałeś o Schmicie, Hanavaldzie itp., jaka była
                      szopka, gdy osiągali sukcesy?
                    • Gość: TerazPolka Re: Polacy zasluzeni szczesciarze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.06, 18:46
                      A jednak oczekujesz potakiwania, bo po co byś o tym wszytkim pisał skoro to
                      sprawy tak powszechnie wiadome??? No po co?
                      W dodatku znowu wywaliłeś epistołę o polskich kompleksach zamiast coś
                      konkretnie i na temat.
                      Stać cię tylko na same u ogólnienia i nawracanie do stereotypów - czyli
                      wszystkich Polaków i wszystko o Polakach do jednego garnka w dodatku już mocno
                      przestarzałego. Retoryka w stylu "wy zawsze" i " wiadomo o was" jest żałosna i
                      świadczy tylko o tym kto jej używa! Szkoda gadać!

A tak wogóle to gratuluję znajomości języka polskiego i wybiórczej histori
                      Polski. Bardzo żywo Cię nasz kraj interesuje. Czyżby to wszystko pisał jakiś
                      Niemiec z odzysku???
                      I jescze jedno koleś, o tym co mi może sprawić stysfakcję, to ty nie masz
                      zielonego pojęcia....
                      I na tym zakończę. Wybacz ale nie będę się z tobą licytowała więcej na tego
                      typu jałowe dywagacje. Wystarczy to co już napisane. Możesz teraz się
                      uzewnętrzniać i gardłować ile ci się podoba - jeśli już koniecznie musisz...
                      Pa.

• Gość: TerazPolka Re: Polacy zasluzeni szczesciarze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.06, 19:11
                      A jednak oczekujesz potakiwania, bo po co byś o tym wszytkim pisał skoro to
                      sprawy tak powszechnie wiadome??? No po co?
                      W dodatku znowu wywaliłeś epistołę o polskich kompleksach zamiast coś
                      konkretnie i na temat.
                      Stać cię tylko na same u ogólnienia i nawracanie do stereotypów - czyli
                      wszystkich Polaków i wszystko o Polakach do jednego garnka w dodatku już mocno
                      przestarzałego. Retoryka w stylu "wy zawsze" i " wiadomo o was" jest żałosna i
                      świadczy tylko o tym kto jej używa! Szkoda gadać!

A tak w ogóle to gratuluję znajomości języka polskiego i wybiórczej histori
                      Polski. Bardzo żywo Cię nasz kraj interesuje. Czyżby to wszystko pisał jakiś
                      Niemiec z odzysku???
                      I jeszcze jedno koleś, o tym co mi może sprawić stysfakcję, to ty nie masz
                      zielonego pojęcia....
                      I na tym zakończę. Wybacz ale nie będę się z tobą licytowała więcej na tego
                      typu jałowe dywagacje. Wystarczy to co już napisane. Możesz teraz się
                      uzewnętrzniać i gardłować ile ci się podoba - jeśli już koniecznie musisz...
                      Pa.

• Gość: kk A gdzie jest niemiecka druzyna siatkowki? IP: *.host.net 15.07.06, 19:43
                  • Gość: kk No gdzie? IP: *.host.net 15.07.06, 19:46
                    A moze oni tak dobrze graja w siatkowke, ze nie nikt ich nie wpuszcza ze
                    strachu?
              • Gość: Chris NRD!NRD!NRD!NRD! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 16.07.06, 01:41
                Szwaby to cholota PGR-wska! Ich gwizdajacy kibice na mS to dno!!!!!!!!!
            • wrojoz Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze 15.07.06, 14:38
              Szczęściarzami będziemy, jak Kaczyński odejdzie.
            • Gość: Spokojniejszy Re:Polacy-niezasluzeni szczesciarze IP: *.chello.pl 15.07.06, 15:00
              Po pierwsze, wyobraź sobie jakby wygladała kolektywna NIEMIECKA DRUŻYNA
              siatkarska po starciu z prowadzona przez niekompetentego trenera, druzyną
              niezasłużonych szczęściarzy,
              Po drugie bez indywidualności Podolskiego i Klose zespól niemiecki byłby
              hehe "zespołem niemieckim", który wiadomo jako najbardziej zakompleksiony kraj
              słusznie jest nazywany wstydem Europy, lub straszną pomyłką Boga.
              Po trzecie, drużyna kompletnie bez formy przegrała zaledwie 1:0 więc trudno to
              nazwać sromotnymi batami.
              Po czwarte to niemiecka drużyna ma hisorię niezasłużonych szczęściarzy:
              zwycięstwo z Węgrami, z Polską w 74, srebro w Korei, notoryczne zwycięstwa w
              karnych...
            • Gość: zzz Nie kamić Trolla!!! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 15.07.06, 17:09
              Jesteś nędzną imitacją Schujii - on był przynajmniej czasem zabawny.
            • pacal2 jesteśkompletnie nielogiczny, trollu 15.07.06, 17:47
              jeśli bylibyśmy szczęściarzami, to byśmy coś tam fuksem osiągali.
              Tymczasem jest na odwrót, mimo, że w wielu dyscyplinach mamy niezłe zespoły,
              przytrafiają się nam na ogół tylko pojedyncze sukcesy.

Pustynia? Okazujesz tylko swoją ignorancję, mozna się z ciebie tylko śmiać, jak
              tu odnosić się do TREŚCI, skoro jej nie ma?

Siatkówka mężczyzn, kobiet, koszykówka kobiet, piłka ręczna kobiet i mężczyzn,
              hokej na trawie mężczyzn. To tylko niektóre dyscypliny zespołowe w których
              Polska jest bardzo ciężkim przeciwnikiem dla każdego zespołu.

Twoja przynależność państwowa czy narodowa nikogo tu nie obchodzi. Tylko po co
              sam ją w co 2-gim zdaniu podkreślasz, skoro podobno chcesz dyskusji na argumenty
              a nie konflikty narodowościowe? Po prostu o niej nie pisz, to nie będzie tematu.

Czy może jest to dla ciebie drażliwy temat?
              • Gość: Schweiger Re: jesteśkompletnie nielogiczny, trollu??? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.07.06, 18:37
                Juz ci tego trolla daruje.Wybralem twoj post na moje wyjscie z tematu. Nie stac
                cie , niestety , na obiektywizm. Ze wam tam w Polsce tak ciezko przychodzi
                zaakceptowac niektore prawdy , gdy nie pasuja one do waszego pozytywnego obrazu
                Polakow i Polski.Wtedy wiekszosc was po prostu idzie w " zaparte ". Przeciez
                naprawde ,jako srednia wszystkich rodzajow sportow ,plasujecie sie w dolnej
                polowie skali. I nie rozumiem dlaczego tego po prostu nie przyznacie.Stan
                faktyczny , nikt na pewno by sie z was nie wysmiewal , jako ze kazdy ma swoje
                miejsce na tym padole.Ale wy nie , wy NIGDY . I wtedy robicie z siebie
                pajacow.Ze ja podkreslam tu czesto , z jakim narodem sie identyfikuje ,ma swoj
                sens.Przyznanie sie u was do niemieckosci powoduje AUTOMATYCZNIE u was wybuchy
                zawisci i nienawisci.To jest po prostu oznaka waszych KOMPLEKSOW NARODOWYCH w
                stosunku do narodu niemieckiego. A doputy tak reagujecie debilnie , ja bede tak
                pisal.
                • Gość: m Re: jesteśkompletnie nielogiczny, trollu??? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:46
                  nie jest tak źle jakbyś sobie tego, życzył, pajacu:
                  zobaczmy klasyfikację medalową na IO:

byweało słabo, ale i dobrze - n.p.
                  Sydney 2000 - 14 miejsce,
                  Atlanta - 11,
                  Montreal - 6.
                • pacal2 mnie twoja narodowość nie obchodzi 15.07.06, 19:05
                  Jakoś u mnie twoje przeyznanie się do niemieckości nie wywołało zadnego wybuchu,
                  może uniosłem brew. Jak dla mnie możesz sobie być Niemcem, Hiszpanem,
                  Rosjaninem, Kenijczykiem czy Ekwadorczykiem czy Bhutańczykiem.

Ja z wad Polski i naszego sportu sobie doskonale zdaję sprawę, tak samo jak i z
                  zalet. Swoją wartość intelektualną znam i nic co napiszesz ad personam nie jest
                  w stanie mnie obrazić - po prostu wiem że nie masz racji.

Śmieszą mnie natomiast ludzie tacy jak ty, którzy:
                  1. Twierdzą że w ogóle nie czują związków z Polską i w ogóle odcinają się od
                  tego biedolandu/katolandu/żałosnych ludzików z Polski (właściwe podkreślić)
                  2. Mimo to żywo reagują na każdą sprawę dotyczącą Polski (szczególnie dotyczy to
                  sportu)
                  3. W przypadku przegranej Polski piszą "żałosne polaczki znowu przegrały"
                  4. W przypadku wygranej Polski piszą "i tak jesteście żałosnymi polaczkami bo X,
                  Y, Z"
                  5. Zwykle "X, Y, Z" to argumenty na poziomie twojego pomówienia: "Polka która
                  zemdlała na mecie, więc się dopingowała", albo stereotypu: "Polacy są niezdolni
                  do zorganizowania się".
                  6. W odpowiedzi nigdy nie uwzględniają argumentów przeciwników w dyskusji, tylko
                  w innych słowach przedstawiają tą samą co na początku teorię.

Przeczytaj ten opis i pomyśl jakie świadectwo wystawia to twojej osobie?

Próbka twojej "merytorycznej argumentacji":
                  "Przeciez naprawde ,jako srednia wszystkich rodzajow sportow ,plasujecie sie w
                  dolnej polowie skali."
                  Na świecie jest co najmniej 200 państw, prawda? Poważnie twierdzisz, że Polska
                  jest średnio w drugiej setce? Rzeczywiście z argumentami w takim stopniu
                  opartymi na faktach nie potrafię polemizować.

Chciałem ci też zwrócić uwagę, że nie jesteś pierwszym osobnikiem prezentującym
                  podobne poglądy ("ja to robię celowo, powtarzam stereotypy, żeby się z was
                  polaczków ponabijać, podrażnić") na forum. Dziwnym trafem chyba wszyscy ci
                  osobnicy to niemieccy gastarbeiterzy ze Śląska, niezwykle podkreślający swoją
                  niemieckość (jakby to kogoś poza nimi obchodziło)...
                  Ciekawe, nie? Może pora podjąć na waszym środowisku jakieś badania socjologiczne?
          • Gość: m Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:04
            Gość portalu: Spokojniejszy napisał(a):

> Tak, śledzisz postępy innej reprezentacji. Dziennikarzy też czytasz innych.
            > Otóż mamy drużynę która mogłaby od 7 lat nie schodzić z podium wszelkich
            > imprez, a na to podium - nigdy nie weszła.

Teraz jest inny skład niż jeszcze 3-4 lata temu.
            Wlazły się pojawił, Pliński mimo swojego wieku gra dopiero od ME poprzednich,
            Kadziewicz jest nowy, można też będzie w przyszłości na Winiara liczyć, bo
            pojechał do Włoch i na pewno czegoś się tam nauczy, Szymański debiutował
            wcześniej, ale później miał przerwę, bo na ataku grali Papke i Prygiel, a nawet
            Rybak.
      • Gość: KS Tęcza Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.multicon.pl 15.07.06, 12:32
        Co wy chcecie od Wlazłego. Jak sie chłopak rozkręci, to będzie punkty hurtem
        zdobywał. Nie róbcie z niego Rasiaka siatkówki.
      • Gość: Kibic Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.pl / *.di-com.pl 15.07.06, 12:39
        Brawo Polacy!! Niestety nie ogladalem tego meczu ale bylem caly czas za
        Wami!! ;) Mysle ze dzis tez wygracie :-)
      • Gość: Krzysiek Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:08
        Oglądałeś mecz - to widziałes Wlazły zagrał wyraźnie poniżej poziomu do którego
        nas przyzwyczaił (był najsłabiej grającym z Polaków), miejmy nadzieje że w
        drugim meczu zagra na swoim normalnym poziomie (jeżeli zagra), wszyscy przecież
        życzymy mu jak najlepiej i wiemy że potencjał ma ogromny.
        • Gość: m Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:55
          ach, bo on nie brał udziału w tych przygotowaniach - ślub, podróż poslubna, to
          odstaje od innych.
      • bazyliszek4 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 15.07.06, 14:25
        brawo za zwycięstwo, choć Amerykanie nie postawili trudnych warunków (Stanley
        poza serią zagrywek grał katastrofalnie). bardzo dobrze zagrał zwłaszcza
        Pliński...
      • joanna.syrenka Brawo! 15.07.06, 15:55
        Świetny mecz! Po pierwszym "rozpoznawczym" i przegranym secie nasi zaczęli
        wygrywać z uśmiechem na ustach i na pełnym luzie. :)
        Brawo chłopaki, warto było nie spać w nocy, żeby Was obejrzeć - liczę dzisiaj na
        powtórkę wyniku!
        I brawa dla Polonii, mamy najlepszą siatkarską publiczność na świecie!!!!!!
      • Gość: juro Brawo Lozański !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:28
        Przecierasz szlak dla innych zagranicznych selekcjonerów-profesjonalistów w
        innych dyscyplinach w naszym kraju! Życzę wszystkiego najlepszego! Niech się Wam
        uda!!! :))
      • Gość: chips8 Re: LŚ siatkarzy: USA - Polska 1:3 IP: *.c29.msk.pl 15.07.06, 17:24
        Czy są jakieś retransmisje o ludzkiej porze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka