Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego Magdoń -3 punkty?

08.08.06, 11:04
    Jak wyżej. Magdoń dostał w meczu dwie żółte kartki, w konsekwencji czego
    czerwoną. Redakcja odjęła mu z tego powodu 7 punktów! Zastanawiam się jak to
    zostało policzone. Rozumiem, że -1 pkt za każdą żółtą i - 5 za czerwoną?!
    Jeżeli tak, to jest to jakaś metoda wzięta od ludu Banktu z Afryki. Powonien
    w najgorszym razie mieć -5 punktów za czerwoną. A tak został ukarany
    podwójnie. Skoro Redakcja kieruje się taką logika to co będzie jak ktoś
    dostanie najpierw żółta kartke a potem odrazu czerwoną. Wg tego sposobu
    rozumowania pewnie - 6 punktów! Czekam na wyjasnienie tej sprawy, która może
    w przyszłości interesować także innych Prezesów. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • marwi75 Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 08.08.06, 11:17
        Tu nie ma co wyjasniać. jest dokładnie tak jak napisałeś i jest to bezsensu co
        tez juz nie raz i nie dwa było zgłaszane. Oby w kolejnej edycji się to zmieniło.
      • yulius Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 08.08.06, 14:07
        Być może nie wyraziłem się precyzyjnie - oczekuję na odpowiedź ze strony
        Redakcji na mój post. Może czas w końcu wyjść ze strefy mroku i naprawić błąd,
        który jak marwi pisał nie jest podobno nowy. Czekam z niecierpliwością, podonie
        jak inni Prezesi jak sądzę. Z poważaniem
        • marwi75 Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 08.08.06, 14:08
          ale nikt nie zmieni Ci zasad w trakcie gry. ten błąd był zgłaszany już w
          poprzedniej rundzie i jak nie poprawili go na starcie tej rundy to nie poprawią
          go też w jej trakcie.
          • lepszczaki Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 08.08.06, 14:21
            E tam,

jakbyście MŚ nie oglądali...

A jak ktoś dostanie cztery żółte, to co??

Tomek
      • yulius Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 08:23
        Będę konsekwentny i domagam się odpowiedzi od Redakcji na moje pytanie. Chcę
        usłyszeć to, co mówią inni Prezesi. Nie rozumiem tego milczenia - Redakcja się
        czegoś wstydzi? Bo chyba nie chodzi o zwykłe lekceważenie uczestników tej
        zabawy, o którym już sporo się na tym forum naczytałem, a w co do tej pory nie
        wierzyłem. Pozdrawiam
        • sines Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 09:15
          Ile razy to trzeba napisać? Takie są zasady punktacji w tej edycji i nikt ze
          strony Organizatora nie będzie ich wyjaśniał każdemu na forum. Od tego jest
          regulamin. Zaakceptowałeś go przy zakładaniu drużyny, więc w czym problem?
          • yulius Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 10:56
            Popraw mnie Sines jeśli się mylę, ale Ty nie jesteś Redakcją o ile sie nie
            mylę? W związku z powyższym nie byłeś adresatem mojego pytania. Ja po prostu
            chcę usłyszec odpowiedź na moje pytanie, którego sens każdemu wydaje się
            zasadny. Chcę usłyszeć od pracownika najwiekszej gazety w Polsce, że idiotyczny
            zapis regulaminu jest prawidłowy i nie widzą w nim nic dziwnego. I taka
            odpowiedź mi wystarczy - nie mówię, że mnie usatysfakcjonuje, ale będę miał
            moralną satysfakcję że ktoś celowo i z premedytacją tkwi w błędzie. Pozdrawiam
            Prezeswó,
            • marwi75 Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 11:09
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=478&w=27080716&a=27080716
              poczytaj sobie to...
            • sines Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 11:46
              Niech zgadnę, grasz pierwszy raz i nie widziałeś na forum tasiemcowych wątków z
              propozycjami zmian i usprawnień gry, które nie doczekały się żadnej reakcji ze
              strony organizatora. Po raz ostatni, nikt nie będzie wyjaśniał tego, co jest
              jasno opisane w regulaminie.
              • yulius Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 12:22
                Żeby była jasność: gram w piłkarzyki od ich pierwszej edycji, jak myślę
                niewielu z tu obecnych. Żadnej edycji nie opuściłem, a raz byłem nawet w
                końcowej klasyfikoacji w pierwszej 100 :) z czego do tej pory jestem dumny.
                Aktualnie jedna z moich drużyn jest na 43 miejscu. Gra pomimo jej drobnych
                mankamentów jest świetna. Nigdy specjalnie nie zabierałem głosu na forum, lecz
                zawsze dość uwaznie je śledziłem. Wiem, że podniesiony przeze mnie wątek juz
                był wielokrotnie poruszany, ale nie umiem zrozumieć dlaczego nic z tym nie
                zrobiono. Chciałem mieć choć tyle satysfakcji, by usłyszeć od Redakcji, że jest
                to źle rozwiązane ale nie potrafią wymyślić nic innego. Ale jak widzę lata
                płyną, a Redakcja tkwi w starym zwyczaju ignorowania Prezesów, o czym zresztą
                sporo piszą Prezesi w wątku na górze forum. Tak czy siak pozdrawiam Prezesów i
                mimo wszystklo Redakcję - bo co by nie mówić, lepszej gry tego rodzaju w necie
                nie ma.
                • austria Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 13:00
                  Punktacja za kartki jest jednakowa od kilku edycji. Na pewno będzie zmieniona,
                  ale dopiero od następnej rundy.
                  • yulius Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 09.08.06, 13:38
                    Więc jednak warto być wytrwałym! Dziękuję za odpowiedź którą czuję się
                    usatysfakcjonowany. Pozdrawiam wszystkicj Prezesów i Redakcję
                  • mojkotek Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 10.08.06, 12:23
                    "..Na pewno będzie zmieniona.." - chyba to wydrukuje i powieszę na ścianie:)
                    czyżby utniak zatrzymał Słońce i poruszył Ziemie?
      • rudan Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 10.08.06, 13:10
        Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że Magdoń wcale nie "dostał" czerwonej
        kartki. "Czerwień", którą zobaczył, miała mu - zgodnie z interpretacją PZPN -
        wskazać jedynie drogę do szatni. W statystykach PZPN zostały mu zpisane tylko
        2 "żółtka". Dlatego najbardziej rozsądna wydaje mi się punktacja:
        żółta = -1
        żółta + żółta = -3
        czerwona = -5
        żółta + czerwona = -6
        W piłkarzykach powinno liczyć się tylko to, co zostanie zapisane w oficjalnych
        statystykach PZPN.
        i to wszystko.
        • lukasz_borzyskowski Re: Dlaczego Magdoń -3 punkty? 10.08.06, 13:30
          karki powinne byc tak punktowane:
          - 1. zolta kartka (-1)
          - 2. zolte kartki (-3) - w koncu po trzymaniu 2. zoltych kartek w meczu
          zawodnicy nie pauzuja. To zalezy od kartek w sezonie
          - czerwona kartka (-5) - takie kartki dostaje sie za brutalny faul lub faul
          taktyczny w polu karnym itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka