Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Seattle-Milwaukee????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:33
    Jeszcze nigdzie nie zostało to ogłoszone, ale podobno Seattle oddali Paytona
    i Masona za Raya Allena.

???

Nie za bardzo widzę w tym sens, chyba, że Cassel też jest gdzieś w tym
    uwzględniony....

Wygląda na to, że Minnesota - bez wymiany :(
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:35

Seattle trades - Kenny Anderson, Gary Payton, Desmond Mason.

Milwaukee trades- Pryzabilla, Kevin Ollie, Ray Allen

New Orleans trades - Eldon Campbell.

• Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:38
          Seattle gets - Ray Allen, Kevin Ollie, Joel Pryzabilla, Eldon Cambell

Milwaukee gets - Gary Payton, Desmond Mason.

New Orleans gets - Kenny Anderson.

Nie ma tego jeszcze news-outletach, ale chyba to ta wymiana.

Ciekawe czy Payton dogada się z Karlem i zostanie tam na dłużej...
          Milwaukee kompletnie mnie zaskoczyło (ale o to w tej całej zabawie chodzi...)
          • Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:47
            Ciekawe jak Sonics dograją ten sezon do końca, bo mają 5 centrów i żadnego PG...

Jak oceniacie czy Seattle robi dobrze budując wokół Allena? A Milwaukee -
            przecież nie zajdą poniżej salary cap, oddając tylko Allena.

Jestem koszmarnie zawiedziony tą wymianą (a także faktem, że Wolves się jakoś
            nie podłączyli...). Ciekawe czy Payton zostanie w Milwaukee czy podpisze
            konratk gdzieś na zachodzie (Portl, Minn, Sac, LAL) w lecie...

realgm.com podaje,że ten deal będzie ogłoszony 23 naszego czasu
            • Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:50

Deal właśnie pojawił się na ESPN, więc trochę ich wyprzedziłem :)))
              • Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 23:05
                Cassel za Sprewella?

Nie wiem na ile jest to prawda, ale podobno była więcej niż jedna wymiana.

• Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 23:15
                  Z ESPN:

Coincidentally, the Bucks and Sonics play Friday night in a nationally-
                  televised game on ESPN.

No nieźle :)

Na razie nie ma żadnego potwierdzenia co do trzeciej wymiany (oprócz Sea-Mil,
                  Sea-NO. Sorry za te wszystkie posty, ale jakoś muszę odreagować... Czy bardzo
                  ze mną źle, jeżeli przez trading-deadline nie oglądałem Lazio-Wisła? :)))
                  • Gość: Wally#10 Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 23:17

Podobno nie Joel Przybilla a Ronald Murray.
            • Gość: calagan Re: Seattle-Milwaukee???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.03, 16:29
              Gość portalu: Wally#10 napisał(a):

> Ciekawe jak Sonics dograją ten sezon do końca, bo mają 5 centrów i żadnego
              PG..
              > .
              >
              > Jak oceniacie czy Seattle robi dobrze budując wokół Allena? A Milwaukee -
              > przecież nie zajdą poniżej salary cap, oddając tylko Allena.
              >
              > Jestem koszmarnie zawiedziony tą wymianą (a także faktem, że Wolves się jakoś
              > nie podłączyli...). Ciekawe czy Payton zostanie w Milwaukee czy podpisze
              > konratk gdzieś na zachodzie (Portl, Minn, Sac, LAL) w lecie...

Nie wiedzialem w ktorym momencie zaczac odpowiadac wiec wlaczylem sie w
              polowie ;-)).
              Seattle zrobili to aby skonczyc ciagle wysluchiwanie jeczenia Gare`go jak go
              zle traktuja. Poza tym raczej nie chcieli juz przedluzac z nim umowy, a poscic
              takiego gracza bez "odszkodowania" to grzech. Milwaukee i tak byli skazani na
              przebudowe. Teraz beda sie starali ja zrobic w biegu. Nikle szanse na
              powodzenie, ale moze? Payton zostanie u nich ze wzgledu na Karla, acz maksa nie
              dostanie bo ich na to nie stac. Latem sprzedadza Cassela. Byli juz blisko
              dokonania tego teraz, ale z nieznanych mi powodow trade nie wypalil (ja tam sie
              ciesze bo chetnymi byli Lakers!). Seattle to glebsza przebudowa w oparciu o
              Allena i Lewisa. Beda mieli w tym roku takze draft z loterii i troche kasy im
              sie zwolni po sezonie. Cos tam beda kombinowac. Maja sporo centrow, ale i PG
              nie brak. Jest co najmniej 2 - Ollie i Forte. Slabi, ale coz. Swoja droga
              ciekawy ruch Bucks. Moim zdaniem Allen osiagnal juz apogeum swoich mozliwosci.
              Wiecej sie z niego nie wycisnie. Jak uda im sie odpowiednio szczyscic salary za
              2-3 lata to moga kogos ciekawego podpisac. Ale jak nie patrzyli tak daleko w
              przyszlosc to biada im, oj biada. Podziela los Cleveland, czy tez Miami.
      • Gość: Wally#10 Z innej beczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 23:26
        Nie wiem czy będzie się o tym jutro mówić czy nie, ale deal Brandon-Jones był
        na stole i nie doszedł do skutku TYLKO dlatego, że McHale chciał dostać wybór
        Miami w drafcie...Na Wszechmocną Naturę - dlaczego on pali wiadomo-co w
        czwartek po południu....
      • Gość: Wilt O wymianach IP: *.gov.pl 21.02.03, 16:49
        Co do dealu Brandon – Jones, słyszałem też o innych opcjach:
        a) w Rileyu znów trener przeważył nad GM i nie zechciał pozbyć się gracza
        wartościowego obecnie na rzecz zysków w przyszłości;
        b) (szczególnie ciekawe :-)): Cuban, nie chcąc wzmocnienia rywala z
        dywizji, cały czas przeszkadzał w transakcji, odwracając uwagę Heat propozycją
        NVE – B. Grant, której nie traktował poważnie (zresztą jak dla mnie błędnie,
        ale to inna historia).

O wymianie Magic – Grizzlies i paru innych sprawach już się rozpisałem, więc na
        pozostałe nie mam czasu. W skrócie:

1. Celtics – Nuggets. Mała rzecz, a cieszy: Nuggets przyda się PG, bo
        walczą i w przeciwieństwie do Cavs nie „tankują” (to, że Cavs nie zrobili
        omawianej od dawna wymiany K. Anderson – Ty Hill, jest dla mnie ostatecznym
        dowodem), a Celtics- klasyczny gracz podkoszowy.
        2. Hornets – Sonics. Hornets cieszą się ze zmiennika dla chorującego
        Barona, a Sonics przyda się Campbell jeszcze bardziej niż Celtom Blount.
        Zostanie bez dobrego PG w świetle pkt. 3 jest ryzykowne, ale i tak zdają sobie
        sprawę, że w tym roku nie wejdą do play offs.
        3. Sonics – Bucks. Największa i najryzykowniejsza. Sonics przebudowują
        się, więc przyda im się taka młoda gwiazda jak Allen, a że na Kidda i tak nie
        mieli szans, więc wystarczy im, jeśli zachowają dość kasy na skuszenie Arenasa,
        Terry’ego lub A. Millera. Tylko problemy pod koszem powrócą, nawet jeśli
        udałoby się zatrzymać Campbella za małe pieniądze, ale przyszłościowy rdzeń:
        młody PG/R. Allen/ R. Lewis już się zarysowuje. Większe wątpliwości mogą budzić
        Bucks, którzy zostają z 2 PG, 2 SG, 2 SF i wciąż ubodzy pod koszem, za to z
        pytaniami typu; skoro Sonics najprawdopodobniej nie zatrzymaliby Paytona, czy
        im się to uda? Jednak długodystansowo sytuacja w tym zakresie ustabilizuje się –
        zapewne Cassell i albo D. Mason albo Redd zostaną oddani za jakiegoś
        wysokiego – a na razie Kozły mają możność wypróbowania wielu ciekawych ustawień
        (np. Cassell na 1., Payton na 2., D. Mason na 3.) i są już pewniakami do play
        offs (a ja i wcześniej ich obstawiałem).

2 uwagi: biednemu Paytonowi nie dano dociągnąć do 4-cyfrowej liczby spotkań w
        1 klubie; licznik zatrzymał się mu na 999. Jest na to co prawda sposób;
        starczy, jeśli pogra jeszcze jakieś 13 lat w uniformie Bucks ;-), co przy
        obecnej modzie na przedłużanie karier jest całkiem możliwe.
        Poza tym, w rezultacie wymian zyskały aż 4 aspirujące do playoffs zespoły
        Wschodu – Bucks, Magic, Hornets i Celtics. Z punktu widzenia osobistych
        preferencji, z satysfakcją odnotowuję dalsze zmniejszenie się przez to szans
        Wizards i Knicks :-) (BTW: 2 z najgorzej zarządzanych klubów w lidze…).

Pzdr

P.S. Calagan, naprawdę się cieszysz z nie pozyskania przez nas Cassella?!
        • Gość: calagan Re: O wymianach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.03, 11:05
          Gość portalu: Wilt napisał(a):

> Co do dealu Brandon – Jones, słyszałem też o innych opcjach:
          > a) w Rileyu znów trener przeważył nad GM i nie zechciał pozbyć się gracza
          > wartościowego obecnie na rzecz zysków w przyszłości;

No coz, ostatnio pozycja trenerow wzrasta ;-)).

> b) (szczególnie ciekawe :-)): Cuban, nie chcąc wzmocnienia rywala z
          > dywizji, cały czas przeszkadzał w transakcji, odwracając uwagę Heat
          propozycją
          > NVE – B. Grant, której nie traktował poważnie (zresztą jak dla mnie błędn
          > ie,
          > ale to inna historia).

Ooo i to duzy blad. Ale zorietuje sie dopiero za jakies 2 miesiace. Za pozno,
          la lala, la, lala.

> 2. Hornets – Sonics. Hornets cieszą się ze zmiennika dla chorującego
          > Barona, a Sonics przyda się Campbell jeszcze bardziej niż Celtom Blount.
          > Zostanie bez dobrego PG w świetle pkt. 3 jest ryzykowne, ale i tak zdają
          sobie
          > sprawę, że w tym roku nie wejdą do play offs.

Napisalem Wall`emu#10, ze Sonics beda sie teraz przebudowywac. A Campbell
          spadnie im po sezonie z placy. Teraqz maja problem z centrami, ale generalnie
          maja ich pelna (Boooth, James a i Drobnijak od biedy). Co do PG to majac dwa
          wysokie wybory (swoj z loterii i Bucks [tez moze byc z loterii]). A na teraz
          wystarczy im Olli i Forte.

> 3. Sonics – Bucks. Największa i najryzykowniejsza. Sonics przebudowują
          > się, więc przyda im się taka młoda gwiazda jak Allen, a że na Kidda i tak nie
          > mieli szans, więc wystarczy im, jeśli zachowają dość kasy na skuszenie
          Arenasa,
          >
          > Terry’ego lub A. Millera.

Najwieksze szanse maja z Terrym. Pozostali raczej nie. Golden w ostatniej
          chwili bedzie robic przestrzen pod salary. Miller to bedzie gruba ryba na rynku.

Większe wątpliwości mogą budzić
          >
          > Bucks, którzy zostają z 2 PG, 2 SG, 2 SF i wciąż ubodzy pod koszem, za to z
          > pytaniami typu; skoro Sonics najprawdopodobniej nie zatrzymaliby Paytona, czy
          > im się to uda? Jednak długodystansowo sytuacja w tym zakresie ustabilizuje
          się
          > –
          > zapewne Cassell i albo D. Mason albo Redd zostaną oddani za jakiegoś
          > wysokiego – a na razie Kozły mają możność wypróbowania wielu ciekawych us
          > tawień
          > (np. Cassell na 1., Payton na 2., D. Mason na 3.) i są już pewniakami do play
          > offs (a ja i wcześniej ich obstawiałem).

Nadmiar PG, czy tez SG nie jest zly. Moga zachowac glebie skladu lub
          ewentualnie uzyc ich do wymian na wzmocnienie skladu graczami wysokimi. Payton
          moim zdaniem zostanie.

> P.S. Calagan, naprawdę się cieszysz z nie pozyskania przez nas Cassella?!

Tak. A to z jednego prostego powodu - zachowanie Cassela. Facet ma ciezki
          charakter, jest konfliktowy. Wiem, wiem. Bardzo by sie nam przydal. Ale czy za
          cene Horre`go? chyba jednak nie. A tylko o takiej mozliwosci czytalem (choc
          oczywiscie bylby mozliwy inny pakiet rownowazacy kontrakt Sama). Boje sie
          takich graczy, a i zarzad LA od dawna unika zawodnikow sprawiajacych problemy
          (podobno dlatego upadla kilka lat temu prawie dograna sprawa pozyskania
          Webbera. Mieli wymienic sie z Golden - Jones za Richmonda - a pozniej oddac
          Richa do Wizards za Webba. Bussa wystraszyly problemy pozasportowe hrisa). Sam
          lubi rzucac, a u nas mialby role 3 strzelby. Ja wiem, ze w Bucks tez ich bylo
          trzech, ale tam nie bylo zdecydowanego lidera. U nas jest nim Kobe, a dalej
          Shaq. Czy Sam tak latwo pogodzilby sie z trzecim miejscem w
          kolejnosci "dziobania"? Nie wiem. A jak bedziemy go chcieli to latem bedzie do
          nabycia. Tego mozesz byc pewien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka