Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:49
    śmieszna nazwa i debilny termin (równolegle do Vuelty), a szkoda, bo wyścig
    staje się coraz ciekawszy.
    Obserwuj wątek
      • dzida001 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem 04.09.06, 20:33
        a mi sie ta impreza podoba, choć o mało nie dostałam dzis bidonem, pogode
        mieli ...nie ciekawą /łagodnie mówiąc/, szkoda że Polak nie wygrał, byłby to
        niezły początek tour..jutro start z mojego miasta..:)
      • Gość: Robuś Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.echostar.pl 04.09.06, 20:59
        Szkoda ze TVP nie wzięła Wyrzykowskiego i Jarońskiego do komentowania bo ci co
        są to żenada "tonie on wygrał to kto inny" albo "Heeswijk miał czelność prosić
        Armstronga by ten go rozprowadzał" na wyścigu wokól Murcii. Panowie wy nie
        wiecie na czym polega kolarstwo?????? Pierwszy etap pokazany był fatalnie i tak
        będzie już do końca ,żadnych ciekawostek, żadnej historii, nawet nazwisk
        kolarzy nie wymieniają. Szkoda że Eurosport 1 tego nie pokazuje.
        • Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:05
          Wyrzykowski i Jaroński komentują w Eurosport 2, gdzie ten wyścig jest nadawany.
          Ten program nie jest dostępny w większości kablówek w Polsce i za granicą.
        • Gość: klimon Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:34
          oni sie nawet sie skapneli jako sinskiego wchłonal peleton - porazka. nic juz sie nie da ogladac,a tour ogladalem od 6 lat za kazdym razemz z zaoprtym tchem -niestety chyba do zeszłego roku
      • ph29 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem 04.09.06, 21:04
        Termin nie jest zły. Nie wszyscy mają Vueltę w planach, a dla tych co nie mają,
        TdP staje się pierwszą alternatywą wtedy.
        • Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:08
          mi chodziło o zainteresowanie mediów - obecnie skupiają się na Vuelcie, polski
          wyścig automatycznie jest drugoligowy dzięki temu.
          Gdyby odbywał się w jakimkowlwiek terminie, w którym nie ma jednego z trzech
          największych wyścigów, a najlepiej w takim, w którym w ogóle nic wieloetapowego
          nie ma, byłby nr 1.
          • Gość: Q Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: 195.20.110.* 05.09.06, 08:29
            Kalendarz wysćigów, ilość etapów, czas trwania, itd itp - jest ustalany przez UCI.
            Lang i cała reszta mogą mieć tylko pobożne życzenia.
            W innych terminach sa Giro, TdF, na wiosne prestiżowe klasyki.
            Każdy inny termin byłby jeszcze gorszy. TdP jest krótko prze MŚ - i ze względu
            na przygotowania do MŚ termin TdP jest całkiem dobry.
            A nazwa - już ktoś o tym pisał. Ta nazwa jest tradycją, wynika z historii
            kolarstwa i samego TdP. Dla mnie pomysły Wyścig dookoła Polski, czy Polska
            pętla, brzmia równie durnie jak patriotyczne pomysły Giertycha.
      • Gość: gość Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 01:30
        Wiesz że termin się wkupuje i nie masz nic do gadania???
        Nie? No to już wiesz...
        • Gość: gość Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 01:31
          wykupuje... przepraszam za literówkę
          • Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 02:04
            domyslam się, ze tu nie ma możliwości wymiany, bo pewnie by do tego doszło
            kiedyś.
            • Gość: 78 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:08
              najlepsza relacja, masa zdjęć, ciekawostki z Touru na tdp.magazynrowerowy.pl/
      • Gość: Pogoń Lwów Czy wyścig przejeżdżał przez Czernice Borowe? IP: *.adsl.alicedsl.de 05.09.06, 02:18
        Interesuje się, bo mam tam rodzinę...
      • Gość: szczecinek dzisiaj (wtorek) znów Szmyd jedzie we Vuelcie IP: 195.85.229.* 05.09.06, 08:56
        3majmy kciuki
        jedyny kolarz we Vuelcie i nie dojść, że był w 20-tce to awansował na 10-tą
        pozycje ostatnio w generalce.

wielkie brava bo o porównywalny sukces w TdP będzi Polakom trudno. np 3-cie
        miejsce w generalce po tygodniu jazdy (czyli skończonym wyścigu), a vuelta trwa
        3 tygodnie.
        super Szmyd oby się udało być w tej 20tce do końca.
        pozdrawia szczecinek!
      • Gość: Y_Sam Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:32
        Nie oglądałem wczoraj, nie zdążyłem. A są jeszcze te idiotyczne rundy na koniec
        etapu?
        • Gość: pemat rundy - idiotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:19
          niestety są :(
          a totalnym kuriozum są 3 ostatnie etapy - ile to razy przejezdżać będą przez
          karpacz górny? chyba z 10 (słownie: dziesięć) - łącznie ponad 200 km po tej
          samej trasie :), czyli "ucieka" cały długi etap. i to ma być promocja kolarstwa?
          ile to innych (gorszych ?) miejscowości zostało pozbawionych kibicowania
          kolarzom! pan lang zakisi się w końcu we własnym sosie samouwielbienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka