Gość: mk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:49 śmieszna nazwa i debilny termin (równolegle do Vuelty), a szkoda, bo wyścig staje się coraz ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzida001 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem 04.09.06, 20:33 a mi sie ta impreza podoba, choć o mało nie dostałam dzis bidonem, pogode mieli ...nie ciekawą /łagodnie mówiąc/, szkoda że Polak nie wygrał, byłby to niezły początek tour..jutro start z mojego miasta..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robuś Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.echostar.pl 04.09.06, 20:59 Szkoda ze TVP nie wzięła Wyrzykowskiego i Jarońskiego do komentowania bo ci co są to żenada "tonie on wygrał to kto inny" albo "Heeswijk miał czelność prosić Armstronga by ten go rozprowadzał" na wyścigu wokól Murcii. Panowie wy nie wiecie na czym polega kolarstwo?????? Pierwszy etap pokazany był fatalnie i tak będzie już do końca ,żadnych ciekawostek, żadnej historii, nawet nazwisk kolarzy nie wymieniają. Szkoda że Eurosport 1 tego nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:05 Wyrzykowski i Jaroński komentują w Eurosport 2, gdzie ten wyścig jest nadawany. Ten program nie jest dostępny w większości kablówek w Polsce i za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimon Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:34 oni sie nawet sie skapneli jako sinskiego wchłonal peleton - porazka. nic juz sie nie da ogladac,a tour ogladalem od 6 lat za kazdym razemz z zaoprtym tchem -niestety chyba do zeszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem 04.09.06, 21:04 Termin nie jest zły. Nie wszyscy mają Vueltę w planach, a dla tych co nie mają, TdP staje się pierwszą alternatywą wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:08 mi chodziło o zainteresowanie mediów - obecnie skupiają się na Vuelcie, polski wyścig automatycznie jest drugoligowy dzięki temu. Gdyby odbywał się w jakimkowlwiek terminie, w którym nie ma jednego z trzech największych wyścigów, a najlepiej w takim, w którym w ogóle nic wieloetapowego nie ma, byłby nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: 195.20.110.* 05.09.06, 08:29 Kalendarz wysćigów, ilość etapów, czas trwania, itd itp - jest ustalany przez UCI. Lang i cała reszta mogą mieć tylko pobożne życzenia. W innych terminach sa Giro, TdF, na wiosne prestiżowe klasyki. Każdy inny termin byłby jeszcze gorszy. TdP jest krótko prze MŚ - i ze względu na przygotowania do MŚ termin TdP jest całkiem dobry. A nazwa - już ktoś o tym pisał. Ta nazwa jest tradycją, wynika z historii kolarstwa i samego TdP. Dla mnie pomysły Wyścig dookoła Polski, czy Polska pętla, brzmia równie durnie jak patriotyczne pomysły Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 01:30 Wiesz że termin się wkupuje i nie masz nic do gadania??? Nie? No to już wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 01:31 wykupuje... przepraszam za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 02:04 domyslam się, ze tu nie ma możliwości wymiany, bo pewnie by do tego doszło kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:08 najlepsza relacja, masa zdjęć, ciekawostki z Touru na tdp.magazynrowerowy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogoń Lwów Czy wyścig przejeżdżał przez Czernice Borowe? IP: *.adsl.alicedsl.de 05.09.06, 02:18 Interesuje się, bo mam tam rodzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinek dzisiaj (wtorek) znów Szmyd jedzie we Vuelcie IP: 195.85.229.* 05.09.06, 08:56 3majmy kciuki jedyny kolarz we Vuelcie i nie dojść, że był w 20-tce to awansował na 10-tą pozycje ostatnio w generalce. wielkie brava bo o porównywalny sukces w TdP będzi Polakom trudno. np 3-cie miejsce w generalce po tygodniu jazdy (czyli skończonym wyścigu), a vuelta trwa 3 tygodnie. super Szmyd oby się udało być w tej 20tce do końca. pozdrawia szczecinek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Tour de Pologne: Heeswijk pierwszym liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:32 Nie oglądałem wczoraj, nie zdążyłem. A są jeszcze te idiotyczne rundy na koniec etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pemat rundy - idiotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:19 niestety są :( a totalnym kuriozum są 3 ostatnie etapy - ile to razy przejezdżać będą przez karpacz górny? chyba z 10 (słownie: dziesięć) - łącznie ponad 200 km po tej samej trasie :), czyli "ucieka" cały długi etap. i to ma być promocja kolarstwa? ile to innych (gorszych ?) miejscowości zostało pozbawionych kibicowania kolarzom! pan lang zakisi się w końcu we własnym sosie samouwielbienia. Odpowiedz Link Zgłoś