rambo332 25.09.06, 22:47 sport.onet.pl/0,1248770,1408476,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Porter Re: stadion warszawa IP: *.orion.pl 25.09.06, 23:34 Przez ostatni miesiąc kibice Legii modlili się, żeby ten przetarg unieważniono, jak tego żądał Walter i Zygo. Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Kto to powiedział? 26.09.06, 10:55 "Stadion zostanie zbudowany przez miasto. Jeszcze w tym roku powstanie dokumentacja, uzyskamy niezbędne pozwolenia, a prace ruszą pełną parą w przyszłym roku. Obiekt powinien być gotowy w 2006 roku. Stanie obok stadionu, który użytkuje obecnie Legia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Kto to powiedział? IP: *.orion.pl 26.09.06, 15:21 Ten co obiecał swoją część zadania wykonał: 1. Znalazł środki 2. Przepchnął temat przez radę 3. Zorganizował dwukrotnie przetarg. A za brak ważnych ofert przecież nie odpowiada. Skończy się rozbudową Estadio Soldatesca Polonica do 20 tysięcy i tyle - jak się tego domaga ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Kto to powiedział? 26.09.06, 15:28 przez tyle czasu ITI jęczało, że nie mogą porządnie zainwestować w Legię, bo stadion mały. teraz okazuje się że wystarczy 6 tys. miejsc i znajdzie się w Legii morze pieniędzy. znaczy to sie same loże będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Kto to powiedział? IP: *.orion.pl 26.09.06, 16:19 Ja zauważyłem, że ITI gada, co mu ślina na jęzor przyniesie i w ogóle nie wiem, jakie mają plany. Mój były pracownik pracuje dla ich informatycznej spółki i mówi, że strategia zmienia się dwa razy w miesiącu, a żaden plan nigdy nie został zrealizowany. Ale kasę zarabiają (z tym, że nigdy na tym, co sobie założyli). Przecież najpierw chcieli budować stadion. Mówili, że bez tego nic nie zainwestują w drużynę. Potem złożyli nieważną ofertę i narzekali, że została odwalona, bo bardzo chcieli budować stadion. Potem deklarowali, że wezmą udział w nowym postępowaniu. Następnie nie złożyli oferty, mówiąc, że inwestują w rozwój drużyny (i faktycznie inwestowali), a nie infrastrukturę. Następnie żądali, żeby przetarg unieważnić i żeby miasto rozbudowało stadion i go Legii wydzierżawiło. No, więc już trzeci raz dostają to, co chcieli. Ciekawe, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Kto to powiedział? IP: *.hw.ac.uk 02.10.06, 20:23 No nie porter to juz przekracza wszystkie granice. Kaczor zrobil to co obiecal? gdyby tak bylo to do konca 2006 roku bylby stadion. Zamiast tego przeprowadzil bezsensowny przetarg ktorego zalozenia byly absurdalne tak ze zadna powazna firma nie byla ich w stanie spelnic. Ten sam numer zrobili z palacem saski i efekt jest taki ze miasto zbuduje go za wlasne pieniadze. Teraz identyczna sytuacja ze stadionem. Troche to nie bardzo wyglada kiedy miasto samo buduje obiekty ktore z powodzeniem moga wybudowac prywatne podmioty. jako kibica Legii w przypadku stadionu cieszy mnie ta sytuacja ale jak Warszawiaka martwi. Miasto ma milion innych waznych inwestycji do zrobienia w pierwszej kolejnosci a wiekszosc z nich nie zainteresuje zadnego prywatnego podmiotu. To jest wlasnie rola sektora publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kto to powiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:59 Razo, nie ma sie co rzucac. Porter odnosi sie tylko do argumentow pasujacych do jego teorii. Nie zauwazyl, ze przetarg skladal sie z 2 etapow - wstepnego i wlasciwego. Wstepny zakladal budowe stadionu na 35tys, a wlasciwy przedstawial warunki na jakich trzeba to zrobic. A tam byly takie kwiatki jak tylko 16 lat dzierzawy. Nie zwrocil uwagi, ze poza ITI wycofali sie portugalczycy z CWKS`em, a niemcy zlozyli taka oferte jaka niemal kazdy z nas moze - wybudujemy jak znajdziemy kase. ITI od roku!! powtarzalo, ze budowa nowego nie ma sensu. Czy to nie rok temu byl II etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kto to powiedział? IP: *.bizrate.com 02.10.06, 21:04 Pamietas ktos jeszcze ta broszurke, ktora wydal Kaczynski przed wyborami prezydenckimi. Startegia dla Warszawy, czy jakos tak. Nie zebym sie czepial, ale moze ktos powiedziec jak posuwaja sie prace? Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Kto to powiedział? 02.10.06, 21:28 Wszystko zostało już zrealizowane, dlatego pojawiły się nowe pomysły. O, takie jak ten www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_061002/warszawa_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kto to powiedział? IP: *.bizrate.com 02.10.06, 23:19 Uklad na tunel nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Kto to powiedział? IP: *.orion.pl 02.10.06, 23:52 Południową autostradę już realizują - ruszył wykup gruntów, w marcu wchodzą buldożery. A tunel pod Ursynowem, to nie tunel pod całym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Kto to powiedział? IP: *.orion.pl 02.10.06, 23:49 1. W dokumentacji przetargowej nie było słowa o tym, jak długo operator ma dzierżawić obiekt. Przeciwnie, to był element warunków handlowych, jakie winien zaproponować oferent. 2. Oferta Niemców zawierała wewnętrzną sprzeczność: zawierała oświadczenie, że konsorcjum posiada źródło finansowania inwestycji, ale i stwierdzenie, że warunkiem realizacji jest otrzymanie finansowania. Ratusz skorzystał z okazji i poszedł Legii na rękę, unieważniając przetarg. Z drugiej strony, może coś w tej sprzeczności było, bo Niemcy grzecznie przyznali się, że popełnili błąd formalny i oswiadczyli, że nie będa się odwoływać. 3. Gdyby udało się wybudować ten stadion, mielibyśmy w Warszawie piękny obiekt. W wyniku modernizacji Łazienkowskiej będziemy mieli dużo gorszy, ale za to wcześniej. 4. ITI od dwóch z okładem lat opowiada o budowie stadionu różne rzeczy. Chcieli budować, potem chcieli, żeby zmodernizować, następnie, żeby miasto zbudowało, potem, żeby miasto zmodernizowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: stadion warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:15 szybciej Giertych zostanie prezydentem niz w Warszawie wybuduja stadion. Teraz Gronkowiec-Walec i atrakcyjny yes,yes, Kazimierz mają nowy argument do walki o stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: stadion warszawa IP: *.orion.pl 02.10.06, 23:54 Spoko - Berman sie włącza do wyscigu i właśnie stwierdził, że to on wymyślił stadion. Nie jest to osiągnięcie na miarę wiceprezydenta USA, który wynalazł Internet i od którego nazwiska pochodzi podobno słowo AlGorytm, ale i tak nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: stadion warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:56 Za forse biednych podatnikow,ktorzy zarabiaja po 1000zl chca budowac Legi stadion, by kopacze mogli zarabiac po 20000zl i wiecej.A bilety po 100zl.Oni jak twierdza sa zawodowcami prywatna firma wiec niech sami sobie warsztat pracy pobuduja,a nie za podatki podatnikow.Miasto powinno budowac boiska dla amatorow rekreacyjne by mlodzi i starsi mogli uprawiac sport dla zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: stadion warszawa IP: *.orion.pl 03.10.06, 23:07 A kto będzie grał na tych boiskach dla amatorów? Nie ma rekreacyjnego kopania piłki w Polsce. Te boiska, które są, pozostają puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRZEZINHO Re: stadion warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:29 no i tu się z Tobą nie zgodzę Porter, stanowczo za mało jest boisk rekreacyjnych ze sztuczną trawką takich na które dzieciaki (choć nie tylko) mają wolny wstęp bez potrzeby wynajmowania takiego boiska. Zmienia się to co prawda bardzo powoli na lepsze ale do ideału brakuje jeszcze bardzo,bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: stadion warszawa IP: *.orion.pl 04.10.06, 10:17 Nie chcę się wypowiadać na temat sztucznej trawki, ale jako dzieciak grałem na asfalcie, betonie, szutrze (ze żwirem), klepisku (udeptanej ziemi), tartanie, jakimś takim miękkim piasku gliniastym średnim, piachu, trawie, śniegu z lodem, błocie i na każdej nawierzchni, na jakiej można grać w piłkę. Niekiedy mieliśmy bramki, niekiedy oznaczaliśmy je szkolnymi teczkami, czy zdjętymi kurtkami. To trudno sobie wyobrazić, ale gdziekolwiek wzrokiem potoczyć, wszędy grano w piłkę. A teraz, mimo, że warunki są znacznie lepsze, nikt w piłkę nie gra, bo nikomu się nie chce. Ja już to pisałem na tym forum ze 3 razy, ale na Muranowie, gdzie się wychowałem, w promieniu 500 metrów od moich rodziców jest 3 boiska na których można grać w piłkę: TKKF Muranów, Szkoła Podstawowa nr 32 i takie małe boisko dobre do gry 2-1, do 3-3 na tyłach ulicy Andersa. Odwiedzam rodziców dość często i od wielu lat nie widziałem, żeby ktokolwiek grał tam w piłkę. A dzieciaki są, tylko już nie kopią. Co tu zmieni sztuczna trawka? Poszukaj sobie na necie, na jakich boiskach ćwiczą brazylijskie maluchy... A jak porównuję umiejętności mojego i obecnego pokolenia, to żal serce ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRZEZINHO Re: stadion warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:12 Ja grałem na podobnych boiskach jak Ty, liczyła się sama gra nikt nie patrzył na błoto itp. Skoro jednak można robić lepsze boiska to dlaczego nie? Ja wychowałem się na Starówce i tam równiez było kilka boisk które kiedys były cały czas zajęte a teraz jest z tym różnie ale na częsci ( głownie tych wyremontowanych ) dalej grają dzieciaki. Jeśli masz do wyboru nierówne boisko betonowe a boisko ze sztuczna trawą to chyba nie trudno zgadnąć które jest bardziej oblegane...na Ursynowie większość boisk jest zajęta, w innych dzielnicach podobnie-ale dotyczy to właśnie takich boisk o których mówię. Twój argument o brazylijskich dzieciakach jest mało poważny...idąc Twoim tokiem myślenia polskie dzieci mogłby grac na bosaka bo tak graja w afryce. Odpowiedz Link Zgłoś