Gość: usta prawdy IP: *.icpnet.pl 12.11.06, 09:22 Brawo!!! Ucieleśnienie ideałów coubertenowskich!! Liczy się udział, nie wynik!! Wspaniale!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.06, 09:26 Chcialam powiedziec, ze Niemki wypadly lepiej...........................Rodacy do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 09:32 proponuję kolejne sesje zdjęciowe w Playboyu lub CKM-ie, tam potrafią się pokazać z lepszej strony hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Nie pasował Niemczyk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:17 Nie chciało już się pocić na treningach. To oczywiście koniec tego zespołu i naszej siatki na lata. Panu Niemczykowi należy się pokłon za to co osiągnął,za to,że mieliśmy chwile wielkiej radości ,że nasze ZŁOTKA odniosły sukces pod Jego ręką.Sam wtedy płakałem ze szczęścia. Niemczykowi nikt tego już nie odbierze! Zespół był wspaniały a trener Wielki. Tak kończyła się " Era " Górskiego,Wagnera,Tajnera i nie ma co ściemniać.Teraz każde idzie w swoją stronę a my czekamy na następne pokolenia które może coś z siebie wyskrobią. WIELKI POKŁON dla PANA NIEMCZYKA !Był Wielkim trenerem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamerzysta Podstawą każdego sportu w Polsce to działacze IP: *.aster.pl 12.11.06, 11:31 PZPS, PZPN, PZN i tak dalej. Zawodnicy i trenerzy są tylko po to aby realizować cele prezesów z bożej laski, których nikt nie rozlicza ze swojego 'działania'. Nie ma nic tak dobrego w Polsce aby nie można było go spieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faltboy [...] IP: *.interecho.com 12.11.06, 10:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ręce opadają Geniusz Niemczyka IP: *.interecho.com 12.11.06, 10:08 To zawsze był przeciętny zespół tyle że z genialnym trenerem. Może teraz coś do tych nadetych laleczek dotrze. Chociaż wątpię. Zresztą jak słyszę prezesa PZPS ktory jeszcze opluwa Niemczyka który mógł zarabiać grubą kasę zagranicą a zasuwał za darmo to ręce opadają. Prezes przy konflikcie Nimczyka z Glinką powinien murem staną za Niemczykiem, podobnie jak reszta dziewcyn. Zawdzięczają mu WSZYSTKO. No ale Polska to Polska. Mierny, bierny ale wierny i byle tylko nie miał za dobrych efektów. To się w tym chorym kraju liczy. A prezesi? Jeden lepszy od drugiego. W każdej dyscyplinie. Zresztą nie tylko w sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Geniusz Niemczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:36 zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:41 przed chwilą posłuchałem wypowiedzi naszych "gwiazd" po turnieju... Co jest grane??? Wczoraj Mirek chlapnęła, ze nie mają sobie nic do zarzucenia, dzisiaj Liktors mówi, że ten blamaż to nie była kwestia psychiki (!), Bełcik ze złośliwym usmiechem mówi, że związek sie z ich zdaniem nie liczył, nie liczy i nie będzie liczył, a na wieść, że prezes zapowiedział konkurs na trenera zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia... Oczywiście, zero refleksji nad sobą... O co chodzi??? Coś mi się wydaje, że laski zagrały przeciw PZPS. Niby jest to podejście przedszkolne - na złość mamie odmrożę sobie gardło, ale... Problem widze taki - Glinka i postawa związku wobec jej i trenera. W sporze z Niemczykiem związek ewidentnie stanał po jej stronie, zwolnił ją z kadry, bo jest chora, choć nie przeszkadza jej to podobno grać w klubie w Hiszpanii (jeśli to prawda, to jest to karygodne). Jeżeli inne widzą, że w kadrze są równi i równiejsi (a przecież większość zawodniczek miała kontuzje w tym roku i też mogła się wypiąć na kadrę), to jak tu się nie wkurzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:00 > To zawsze był przeciętny zespół No nie wiem - były indywidualności - najlepsze siatkarki Europy: Glinka i świeniewicz, tyle, że jedna zakończyła karierę, druga, mimo, że jest w formie i zdobyła ost. w lidze 25 punktów nie chce grać w kadrze (ma do tego prawo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Geniusz Niemczyka IP: *.interecho.com 12.11.06, 11:39 Jedna i druga w Europie tak na poważnie zaistniały po pracy z Niemczykiem. Zresztą zespół to zespół a nie 2 zawodniczki. Pojedyncza zawodniczka nawet jeżeli jest wybitna mogże przynieść więcej szkody niż pożytku jeżeli nie robi tego co jej każe trener. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:27 zespół to zespół, ale jak nie ma wybitnych to nic nie zdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:30 a poza tym nieprawdą jest, że zaistniała dzięki Niemczykowi: Już w 1999 grała w lidze włoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Geniusz Niemczyka IP: *.interecho.com 12.11.06, 13:47 Grać a zaistnieć to 2 zupełnie inne sprawy. Trybański grał w NBA i co z tego? I Glinka i Świeniewicz największe sukcesy odniosły po pracy z Niemczykiem. Co do zespołu to wystarczy przypomnieć że właśnie w koszykówce awansowaliśmy po 10 latach na ME z zespołem który tak naprawdę nie ma ani jednego gracza wybitnego. Urlepa też przed eliminacjami krytykowali i dziennikarze i tak zwani "działacze". Tak to już w Polsce jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 14:36 hahaha, awans do ME to chyba nie powinien być powód do dumy dla ob. 40-to milionowego państwa:))) Wiem, że syf, kiła, zawodnicy odmawiali gry w reprze (skąd my to znamy), w końcu trener, który przekonał i poskładał coś tam, ale co będzie dalej, na tych ME? A jak ktoś gra w najlepszej lidze świata to chocbyś stanął na uszach to nie udowodnisz, że to nic nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Geniusz Niemczyka IP: *.interecho.com 12.11.06, 14:43 Nic nie kumasz. Jego "granie" polegało głównie na siedzeniu na ławce. Glinka i Śieniewicz przed Niemczykiem były tylko jednymi z wielu. Po pracy z nim ich kontarkty w klubach były kilkakrotnie wyższe a one same były wybierane najlepszymi zawodniczkami Europy. Na tym kończę bo widzę że mam do czynienia z kompletnym laikem i szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Geniusz Niemczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:19 Na tym kończę bo widzę że mam do czynienia z kompletnym > laikem i szkoda mojego czasu. Rzekł laik z braku sensownych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 ladne kobiety te siatkarki ale chyba winny zarzuci 12.11.06, 10:28 granie na rzecz innych czynnosci: np reklamowek, robienia kawy itd....z moze to wina kapela ze za malo sie modlil o manne/medale z nieba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 10:57 cały rok był do kitu: -tylko jedno zwycięstwo w Gran Prix -tylko jedno zwycięastwo z kimś liczącym się w MŚ (z Koreą). Ciekawe gdzie są te mądrale, którzy krzyczeli, że GP jest nie ważne, bo najważniejsze są MŚ, na których na peewno przyjdzie forma:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 11:08 Po tym ostatnim meczu jestem zadowolony bo kibicowałem po równo Kubie jak i Polsce. Kuba jest bowiem moją drugą ojczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:43 MIMO TO KIBICE POWINNI PRZYWITAĆ JE ZA GRĘ DO KOŃCA>PRZECIERZ ZOSTAŁY SAME NIEMCZYK W TELEWIZJI TYLKO JE KRYTYKOWAŁ ZDRADZIŁ JE >>>ONE SĄ DLA MNIE DALEJ ZŁOTKAMI<<< A W PRZYSZŁOŚCI POKAŻĄ JASZCZE CO POTRAFIĄ <<<TAK JAK MAŁYSZ<<<>>>WIERZĘ W NIE,,,,,<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAEL Re: Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:50 Niemczyk byl tą osoba ktora to wszystko trzymala w "kupie"... Teraz jak go nie ma w reprezentacji nasze "ZŁOTKA" pokazaly swoje prawdziwe oblicze... BANDA KAPRYŚNYCH I ROZPUSZCZONYCH GWIAZD!!! Powinni wziazc jakies nowe, mlode siatkarki to na pewno by lepiej zagraly bo... BY CHCIALY GRAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:00 NA MAŁYSZA TEŻ WALIŁY SIĘ GROMY A ON I TAK POKAZUJE ŻE NIE TRZEBA GO ODMŁADZAĆ>>>DAJCIE SIATKARKOM SPOKUJ TRZEBA IM TYLKO ODPOCZYNKU I TRENERA KTÓRY MIMO WSZYSTKO NIE BĘDZIE ORDERÓW BRAŁ DLA SIEBIE >BO PRZECIESZ ON SAM NIE WYSKAKA TYCH MEDALI........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek opanujta sie ludzie, to byly ms swiata a nie europ IP: *.devs.futuro.pl 12.11.06, 12:04 na tle swiata Polki zawsze wypadaly slabo, niezaleznie od tego kto byl trenerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: opanujta sie ludzie, to byly ms swiata a nie IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 12:19 No marianek , wreszcie jeden rozsadny glos na tej pustyni polactwa. Te ME to po prostu lipa by takie tam gamonie u was mialy sie z czego cieszyc i podbudowywac wlasna miernosc. Na tych mistrzowstwach swiata nawet nasze Niemki uplasowaly sie lepiej.Moze wezmiecie sobie niemieckiego trenera , takiego coby te wasze cioty wzial porzadnie , po niemiecku do galopu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innyArek Re: to żeś palnął:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:27 Sprawdź sobie, kiedy te Niemki miały ostatnio niemieckiego trenera Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: to żeś palnął:))) IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 13:11 Nie chodzi ,czy mialy ale Niemiec bylby na wasze cioty dobry.Potrafilby chwycic za pysk te upadle quasiprimadonny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce opadają bredzisz IP: *.interecho.com 12.11.06, 12:26 Na MŚ dostawały baty i od zespołów z Europy i spoza niej. 99% wartości tej drużyny to był Niemczyk. Jeżeli nadal ktoś tego nie widzi to właściwie nie powinno się z nim nawet dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: bredzisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:32 ty bredzisz, bo n.p. to przecież nie Niemczyk kończył ataki. Glinka kończyła, ale teraz jej nie ma, miała dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: opanujta sie ludzie, to byly ms swiata a nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:07 Ale te MŚ pokazały, ze świat to Europa! Tylko Brazylia zagra w półfinałach, trzy pozostałe drużyny są z Europy! Mówienie, że Europa jest słaba i nie ona nadaje ton żeńskiej siatkówce jest już bezpodstawne. Niestety, kiedy inni ciężko pracują, by wedrzeć się do swiatowej czołówki, tak jak Serbia, to u nas zawsze jakieś kłótnie, fochy, sesje zdjęciowe, wyrzucanie trenera, a później jakoś to będzie. No i jest - jednym słowem dziadostwo i blamaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 12.11.06, 12:26 polskie siatkarki nie potrafia grac, a przebudzenie maja na miestrzostwa europy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Polskie siatkarki przegrały z Kubą 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:39 A nie mowilem!!! Do garow przerosniete babony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Totamto Jaro nie obrażaj polskich siatkarek ... IP: *.chello.pl 12.11.06, 15:57 "JARO", możesz pisać w swoich opiniach co Ci się tylko podoba, ale nie wolno Ci nikogo obrażać, nazywając Je "przerośnięte babony". Trochę więcej kultury. Jakaś przyczyna tej kompromitacji w Japonii musi być. Ja to myślę, że coś "na rzeczy" musi być w powiedzeniu: "jak nie wiadomo oco chodzi, to chodzi o pieniądze". Jako zwolennik spiskowej teorii dziejów wydaje mi się, że w "tle" tej postawy zespołu siatkarek muszą być jakieś obiecane, a do dzisiaj nie wypłacone pieniądze. Przecież One nie mogły zapomnieć jak się gra w siatkówkę. Coś chciały udowodnić związkowi i to jest jedyne co Im się udało. My kibice nie tego oczekiwaliśmy i stąd żal i chęć szukania winnych, bo sukces ma wielu ojców a porażka jest zawsze sierotą. Trenerze Niemczyk dziękuję za to co Pan zrobił, ale niech Pan już nie stara się zostać ponownie trenerem reprezentacji Polskiej w siatkówce kobiet, bo nikt w PZPS nie lubi Pana, z uwagi na to, że jest Pan człowiekiem sukcesu. Teraz trzeba wziąć na trenera reprezentacji Włocha i dodać Mu na asystentę Magdalenę Śliwę i niech "wezmą" te "rozkapryszone primadonny" do ciężkiej pracy. A jeśli którejś się to nie będzie podobać, to nie należy płakać, tylko szukać kolejnej zawodniczki. Mamy w Polsce, tak "na oko" ze czterdzieści perspektywicznych siatkarek. Tylko należy Je wyselekcjonować , a następnie "namówić" Je, aby chciało Im się ciężko trenować, tak jak inne ekipy trenują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix mówcie co chcecie, ale Japoneczki są najładniejsze IP: *.bsk.vectranet.pl 12.11.06, 14:00 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo bravo IP: *.icm.edu.pl 12.11.06, 15:14 Bravo , już gorzej być nie mogło! Bravo złotka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Pora na kogoś z zagranicy 12.11.06, 15:30 Niech zbierze najlepsze siatkarki (Glinkę choćby), a nie pupilki poprzednich trenerów, które robią sobie jaja w trakcie MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś